Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
- lala*
#2451 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Je li moguce da je primljeno 115 redovnih studenata na anglistici? A na pocetku su govorili da primaju samo oko 35 redovnih? 
-
BJB
#2452 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Prvih 35 ili 30 (koliko su rekli da primaju ne znam) na listi je primljeno. Svi ostali otpadaju.lala* wrote:Je li moguce da je primljeno 115 redovnih studenata na anglistici? A na pocetku su govorili da primaju samo oko 35 redovnih?
- lala*
#2453 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Aha, hvala puno.BJB wrote:Prvih 35 ili 30 (koliko su rekli da primaju ne znam) na listi je primljeno. Svi ostali otpadaju.lala* wrote:Je li moguce da je primljeno 115 redovnih studenata na anglistici? A na pocetku su govorili da primaju samo oko 35 redovnih?
-
alma92f1fan
#2454 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Ja sam 36. na listi redovnih za psihologiju. Da li postoji mogućnost da mogu ući u SF, ako njih već ima dovoljno?!?

-
mirr1
#2455 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Pozdrav,
ako ima neko na forumu da studira BHS i kmjizevnost molim da mi se javi.Potrebna mi je hitna pomoc oko literature itd.
Unaprijed hvala!
ako ima neko na forumu da studira BHS i kmjizevnost molim da mi se javi.Potrebna mi je hitna pomoc oko literature itd.
Unaprijed hvala!
- lala*
#2456 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Imam ja, ali studiram Knjizevnost i BHS, ali je haman pa isto.mirr1 wrote:Pozdrav,
Unaprijed hvala!
-
DeepPurple
#2457 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Nema viska medju onima koji su se odmah prijavili za sf. Moguce je vrsiti prebacivanje sa redovnog na sf ili v, ali samo ako je ostalo praznih mjesta. Don't worry, be happybull21 wrote:Hoće biti kakvog prebacivanja sa redovnih na sf? Ovih što nisu primljeni? Da ne bude da sad ovi viška redovni istisnu ove sf?
Mada nema nikakve logike...
-
mirr1
#2458 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Supeerr..lala imas pp.
- Zatamnjena stakla
#2459 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Pitanje i ako može ko da odgovori kako treba 
Prijavio sam se na germanistiku a kao drugi predmet uzeo sam engleski jezik.
Sad oni primaju 5 redovnih, 5 samofinansirajućih i 3 vanredna studenta.
Vidio sam na stranici FF da imaju samo oni za redovne i vanredne. Nigdje nema samofinansirajućih, i dal' je moguće da produže listu samofinansirajućih pošto nas samo ima 15 i da nas 10 prime?
Svakako ću otić' i do studentske službe, hvala!
Prijavio sam se na germanistiku a kao drugi predmet uzeo sam engleski jezik.
Sad oni primaju 5 redovnih, 5 samofinansirajućih i 3 vanredna studenta.
Vidio sam na stranici FF da imaju samo oni za redovne i vanredne. Nigdje nema samofinansirajućih, i dal' je moguće da produže listu samofinansirajućih pošto nas samo ima 15 i da nas 10 prime?
Svakako ću otić' i do studentske službe, hvala!
-
Ice32
#2460 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Moze li mi neko reci kada i kako je potrebno potvrditi upis na fakultet, za nas koji smo primljeni?
- lala*
#2461 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Bice obavijest na stranici ili na fax-u. Negdje u avgustu, otprilike. Tad cete sve znati, samo redovno prati novosti na web stranici, da ne bi fulila/o rok.Ice32 wrote:Moze li mi neko reci kada i kako je potrebno potvrditi upis na fakultet, za nas koji smo primljeni?
-
Ice32
#2462 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Hvala PUNO!lala* wrote:Bice obavijest na stranici ili na fax-u. Negdje u avgustu, otprilike. Tad cete sve znati, samo redovno prati novosti na web stranici, da ne bi fulila/o rok.Ice32 wrote:Moze li mi neko reci kada i kako je potrebno potvrditi upis na fakultet, za nas koji smo primljeni?
-
beatfreak
#2463 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Moze li neka druga osoba otici potvrditi upis umjesto vas ?
- lala*
#2464 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Ja mislim da moze predati umjesto tebe, ali imaj na umu da moras imati ljekarsko uvjerenje koje ne moze niko izvaditi osim tebe.beatfreak wrote:Moze li neka druga osoba otici potvrditi upis umjesto vas ?
-
DeepPurple
#2465 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Zna li neko da li postoji neka procedura da se zaledi jedna godina studija? Da li to podrazumijeva da svi ispiti moraju biti polozeni? I koliko se to placa? (pretpostavljam da se placa kao i sve na nasem faksu
) 
- suncica24
#2466 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Ne moras poloziti sve ispite, ali racunaj s tim da ti se godina odledjuje tamo gdje si stao (tj. ako ti fale 3 ispita iz ljetnog semestra, slijedece godine ces morati cekati ljetni da bi ih dao... tacnije, status ti potpuno miruje i ne smijes izlaziti na ispite u tom periodu).DeepPurple wrote:Zna li neko da li postoji neka procedura da se zaledi jedna godina studija? Da li to podrazumijeva da svi ispiti moraju biti polozeni? I koliko se to placa? (pretpostavljam da se placa kao i sve na nasem faksu)
I mozes misliti, ne kosta nista (doduse, mozda se "odledjivanje" placa... to moram jos da provjerim)
-
volimsarajvo
#2467 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Moze li neko link za listu sf studenata na odsjeku "talijanksi i druga studijska grupa" kao i "engleski i druga studijska grupa" nmg naci na webu fakluteta.
Hvala
Hvala
-
bull21
#2468 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Ne postoje sf engleski i druga studijska grupa.
-
volimsarajvo
#2469 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
a talijanski i druga studijska grupa? ??bull21 wrote:Ne postoje sf engleski i druga studijska grupa.
-
beatfreak
#2470 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
http://www.ff.unsa.ba/dokumenti/prelimi ... istika.pdfvolimsarajvo wrote:Moze li neko link za listu sf studenata na odsjeku "talijanksi i druga studijska grupa" kao i "engleski i druga studijska grupa" nmg naci na webu fakluteta.
Hvala
-
volimsarajvo
#2471 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Nema nigdje liste SF za Talijanski i drugu studijsku grupubeatfreak wrote:http://www.ff.unsa.ba/dokumenti/prelimi ... istika.pdfvolimsarajvo wrote:Moze li neko link za listu sf studenata na odsjeku "talijanksi i druga studijska grupa" kao i "engleski i druga studijska grupa" nmg naci na webu fakluteta.
Hvala
-
volimsarajvo
#2472 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
I jos nesto...
Koji predmet se gleda kao drugi relevantni na "Italijanskom jeziku plus druga studijska grupa(engleski u ovom slucaju)" ???
Maternji Bosanski, prvi strani jezik Engleski a drugi bi trebao biti Italijnski logicno
samo da provjerim
I kako se racuna broj bodova kad neki predmet imas samo 2 godine...
Koji predmet se gleda kao drugi relevantni na "Italijanskom jeziku plus druga studijska grupa(engleski u ovom slucaju)" ???
Maternji Bosanski, prvi strani jezik Engleski a drugi bi trebao biti Italijnski logicno
-
mini2
#2473 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
drugi relevantni predmet ti je drugi strani jezik (ne mora biti talijanski, nego koji si imao/la) ili ako nisi imao/la drugi strani jezik, gleda ti se filozofija ili historija . Ako si neki predmet imao 2 godine, dobićeš bodove samo za te dvije godine, npr. od 40 mogućih ti ćeš dobiti 20.volimsarajvo wrote:I jos nesto...
Maternji Bosanski, prvi strani jezik Engleski a drugi bi trebao biti Italijnski logicnosamo da provjerim
![]()
-
volimsarajvo
#2474 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
jeste, to je drugi strani jezik ali ako uzmes talijanski plus druga stud. grupa logicno je da ce taj predmet biti Italijanski kojeg sam imao 2 godine i to obije 5 a dobio sam 16 bodova, ne slaze se nikako, jedino ako su uzeli Njemacki gdje mi je 4 svake godine bila pa je zbog toga 16 ali ne znam kakve veze ima Njem. sa Italijanskim :Smini2 wrote:drugi relevantni predmet ti je drugi strani jezik (ne mora biti talijanski, nego koji si imao/la) ili ako nisi imao/la drugi strani jezik, gleda ti se filozofija ili historija . Ako si neki predmet imao 2 godine, dobićeš bodove samo za te dvije godine, npr. od 40 mogućih ti ćeš dobiti 20.volimsarajvo wrote:I jos nesto...
Maternji Bosanski, prvi strani jezik Engleski a drugi bi trebao biti Italijnski logicnosamo da provjerim
![]()
-
Nella18
#2475 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
e ovako,ja sam primljena u sf. na pedagogiji,i juce kad sam isla gore do stufentske sluzbe rekli su da to nije jos konacan spisak primljenih,da li to mozda znaci da postoji mogucnost da ja nisam primljena ili ce mozda na ove prmljene da dodaju jos neke studente?molim vas odgovorite