Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
slobodni armirach

#2451 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by slobodni armirach »

HT otpušta 684 radnika - sindikati najavili prosvjed

Uprava HT-a odlučila je da će u sklopu rješavanja problema tehnološkog viška 450 radnika dobiti otkaze uz otpremnine koje u prosjeku iznose 360.000 kuna bruto.
Za još 234 radnika koji su zaposleni na određeno vrijeme neće produžiti ugovore.
No, kako HT ne gasi poslove u kojima je proglasio tehnološki višak nego angažira vanjske izvođače i kooperante, tri sindikata koja okupljaju zaposlenike u HT-u, najavili su prosvjede protiv uprave HT-a.

Prema sindikalcima jedini uzrok za novi val otpuštanja je pohlepa, jer "uprava HT-a mora većinskom vlasniku Deutsche Telekomu i ostalim dioničarima isporučiti veći profit nego prošle godine kada je ostvarena dobit od dvije milijarde kuna.
"
klif

#2452 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by klif »

Protagora odgovara Jezerincu: Crkva je kroz povijest provodila progone a ne ateisti

• Protagora podsjetila Jezerinca na progone koje je provodila Crkva kroz povijest
• Jezerinac za Domovinski rat okrivio ateiste

• Piše: I.Kri.
Objavljeno prije 45 minuta

UDRUGA Protagora reagirala je na izjavu vojnog ordinarija Jurija Jezerinca, na misi u Karlovcu povodom 20 godina priznanja Hrvatske, da je Domovinski rat bio posljedica "ateizacije, bezboštva i odbijanja Boga" te tvrde kako je to zamjena teza, jer je u povijesti Crkva organizirano provodila progone, a ne ateisti.

Smatraju da je Jezerinac svojom izjavom uvrijedio nevjernike te se takva izjava lako može pročitati kao poziv na linč. "Udruga za zaštitu ireligioznih, Protagora nije upoznata niti s jednim zločinačkim pohodom organiziranim ili upravljanim od strane neke organizacije agnostika, ateista i ostalih nevjernika. Ali znamo da je prve progone onih, koji drugačije vjeruju, započela Crkva, a ne ateisti. Naime u 4. stoljeću, nakon proglašenja kršćanstva službenom državnom religijom Rimskog Carstva, pobjednička frakcija kršćana započinje progon, kako drugih frakcija u okviru kršćanstva (npr. gnostika, a kasnije katara i bogumila), tako i pripadnika drugih religija koje pogrdno nazivaju poganima", pišu u otvorenom pismu iz Protagore.
Crkva pokrenula križarske ratove sa 10 milijuna ubijenih

Podsjećaju da je križarske ratove, koji su se vodili od 1095. do 1291. godine, pokrenula Crkva, a ne ateisti te da je u njima ubijeno desetak milijuna ljudi. "Još toliko poubijala je zločinačka Sveta Inkvizicija, a ne ateisti, do 1808. godine,kad ju je Napoleon Bonaparte konačno zabranio. Inkvizicija, a ne ateisti, posebno se sadistički okomila na milijune nevinih žena proglašavajući ih vješticama koje bi, nakon dugotrajnog bolnog i ponižavajućeg mučenja, žive spaljivala na lomači", podsjećaju iz Protagore te dodaju kako je Katolička crkva time "dala neizbrisiv pečat 'europskome kulturnom identitetu' jer takve navade ne poznaje niti jedna druga kultura".

Jezerincu poručuju da je Papa, a ne ateisti, u 16. stoljeću pokrenuo prisilno pokrštavanje američkih urođenika, "koji su izloženi zvjerskim masakrima i genocidu (do početka 17. stoljeća pobijeno je 90 posto stanovnika Meksika i 85 posto stanovnika Perua) te im se 'kršćanstvo = europska kultura' utiskuje u tijelo i u dušu, ne bi li pod svaku cijenu spoznali gospodina, Isusa Krista". Dodaju kako Katolička crkva sve do kraja 20. stoljeća nije imala ništa protiv njihovog zlostavljanja, porobljavanja i ubijanja.
"Hitleru olakšali konačno rješenje židovskog pitanja"

"Vjerski ratovi u Francuskoj, od 1562. do 1590. godine, između katolika i hugenota obilježeni su masakrima hugenota u kojima samoinicijativno sudjeluju i bogobojazni katolici, a ne ateisti, obični građani koji, tri dana i tri noći, po ulicama i trgovima Pariza hvataju i kolju žene i djecu hugenota, u tzv. Bartolomejskoj noći 1572.godine. Za vrijeme tridesetogodišnjeg rata između katolika i protestanata, od 1618. do 1648. g. (kršćani protiv kršćana, a ne ateisti protiv kršćana) koji se vodio na teritoriju današnje Njemačke, usmrćen je svaki treći njezin stanovnik. Posebno okrutno bilo je osvajanje protestantskoga Magdeburga kojeg je vodila katolička koalicija, a ne koalicija ateista. Katolička, a ne ateistička, vojska, u kojoj su sudjelovali i hrvatski vitezovi, izmasakrirala je oko 25.000 od 30.000 stanovnika, nekoliko tjedana silovala djevojčice i žene, a grad je opljačkala i spalila te ga sravnila sa zemljom", podsjećaju Jezerinca iz Protagore.

Dodaju kako je i "izabrani narod" kroz stoljeća bio sustavno na udaru Katoličke crkve, "čime su Hitleru olakšali 'konačno rješenje' 'židovskog pitanja'". "Hans Kueng tvrdi da je 'nacistički antisemitizam, utemeljen na rasi, bio pripremljen rimokatoličkim i protestantskim antijudaizmom utemeljenim na religiji.' Ne na ateizmu", pišu iz Udruge. Smatraju kako je Crkva u 20. stoljeću pokazivala svoj prezir prema ljudskim pravima, prema pravima žena, legalno izabranim predstavnicima naroda, a najviše prema pravima djece "tolerirajući njihovo sustavno fizičko, psihičko i spolno zlostavljanje širom svijeta, prikrivajući i negirajući zločine, te štiteći zločince, a posebno pedofile iz svojih redova".
"Hrvatsku olakšali za najmanje 6 milijardi kuna"

"U pedesetak godina 20. stoljeća Katolička crkva, ne ateisti, šest se puta priklonila fašističkim diktatorima, genocidnim režimima, masovnim ubojicama, organizatorima logora smrti, silovateljima i otmičarima djece! Katolička crkva, ne ateisti, stala je na stranu pobunjene vojne oligarhije 1926. u Portugalu, sklopila konkordat s Mussolinijem u Italiji 1929., podržala pobunjenog generala Franca protiv Republike Španjolske 1936., poveselila se uspostavi zločinačke NDH 1941., blagoslovila udar generala Pinocheta protiv Republike Čilea 1973., te prihvatila vojnu huntu Jorgea Videle, uzurpatora vlasti u Republici Argentini 1976. godine", pišu iz Protagore.

Smatraju i da je pogrešno što se tijekom posljednjih 20 godina "hrvatsku naciju" uvjerava da je ne bi bilo bez Katoličke crkve te da biskupi rade u interesu naroda. Upozoravaju da Hrvatska biskupska konferencija ne služi Hrvatskoj već svom poslodavcu Svetoj Stolici, "odnosno samoj sebi", "koristeći sva prava koja proizlaze iz za RH štetnog ugovora sa Svetom stolicom". "Narod gladuje, prekopava po kontejnerima, a HBK raspolaže milijunima i gradi palače od oniksa. Sveta stolica je, kao što se to ovih dana često ponavlja, među prvima priznala Hrvatsku, ali nas to skupo košta. Do sada nas je olakšala za barem 6 milijarde kuna, i svakodnevno uzima dodatni milijun", pišu iz Protagore i dodaju kako ta udruga od države nikada nije uzela ni kune.

"Ako građani RH jednog dana, na referendumu slobodnom voljom odluče prenijeti svoj neotuđivi suverenitet i svoju slobodu na Svetu stolicu, onda će biskupi moći uživati u misionarskoj ulozi preoblikovanja obrazovnog, pravnog i političkog sustava, te manipuliranja vojskom i policijom. Do toga dana oni su ravnopravni građani koji nemaju nikakva prava vrijeđati one koji misle drukčije i koji zbog valjanih razloga ne vjeruju u svetost Katoličke crkve. U 21. stoljeću u Crkvi demokracije nema, nema ravnopravnosti spolova, nema tolerancije na seksualno opredjeljenje pojedinca, a isti takav srednjovjekovni sustav bi hrvatski biskupi očigledno htjeli prenijeti i primijeniti i na Republiku Hrvatsku", zaključuju iz Protagore.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/prot ... 94038.aspx
Bosnolog

#2453 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bosnolog »

Incident: Mladić napao hrvatsku ministricu Vesnu Pusić!
A. B. | 18. 01. 2012. • 21:29

Tokom skupa 'Referendum za ulazak RH u EU', na kojem je gostovala ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić, došlo je do incidenta.

Tokom govora ministrice Pusić mladić koji je do tada mirno sjedio u publici i gledao predavanje ustao je i počeo vikat. Rekao je kako članstvo u Evropsku uniju vodi u propast i gubitku identiteta, prenosi Dnevnik.hr.

'Sram vas bilo! To je monetarna unija, u Rumuniji su privatizirali dom zdravlja i bolnice. Mlade i obrazovane ljude vodite u EU! Sve što vas drži jest iskustvo, nemate znanja', riječi su koje je mladić uzvikivao dok je napuštao dvoranu u kojoj se odvijalo predavanje.

Vesna Pusić uznemirila je javnost svojom izjavom u jednoj radijskoj emisiji.

'Ne bi htjela biti preokrutna ali ako ne uđemo Unije nećete dobiti penziju! Mogu vam ja biti antipatična ali nemojte da vam bude antipatičan vlastiti život. O tome se radi! O glavu nam je ljudi! Glasajte za budućnost ove zemlje!’, rekla je hrvatska ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić na radio Anteni.

Nakon što je podigla prašinu u javnosti, Vesna Pusić odgovorila je ponovo na pitanje misli li da su penzije upitne, ako ne uđemo u EU.

'Sve je upitno, jer je ekonomija upita. Pitanje je stabilnosti i ekonomske klime za investiranje i kreditnog rejtinga. Puno puta je već ponovljeno, kreditni rejting znači plaćaš li 3 eura, 100, 6 ili 12. dakle, ako uđemo u situaciju nestabilnosti zemlje, onda imamo puno slabije šanse za ekonomski oporavak, a bez ekonomskog oporavka, ne možemo uopšte računati da možemo naprijed', rekla je Pusić.
Ovdje mozete pogledati video napada na Vesnu Pusic,.... http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/vide ... pusic.html
gost iz ZG

#2454 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by gost iz ZG »

Incident: Mladić napao hrvatsku ministricu Vesnu Pusić!
8-)
allo,
ajmo malo manje senzacionlizma
pa tog ima svaki dan; je li ju tukao? udario?
Verbalni sukob, ni prvi ni zadnji

Za par dana je referendum - ak dotičnom čovjeku NE odgovra EU, neka glasa protiv, niko mu ne brani!
Ne mora praviti scene i pravit bedaka od sebe
Banksy

#2455 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

Odlično

Pravoslavni biskup u Dubrovniku
"Svjestan njene težine i smisla ja ću je izgovoriti pred vama. A ta riječ glasi: oprostite"

Episkop zahumsko-hercegovački i primorski vladika Grigorije zamolio je za oprost i pozvao na praštanje u duhu Očenaša u srijedu na večer u dubrovačkoj katedrali, na ekumenskom bogoslužju u okviru molitvene osmine za jedinstvo kršćana.

http://www.nacional.hr/clanak/123646/oprostite

Na propovijedi tijekom bogoslužja što ga je predvodio dubrovački biskup Mate Uzinić, vladika Grigorije podsjetio je na Kristovu zapovijed ljubavi te na molitvu Očenaša u kojoj je sadržan poziv na oprost.

"Ni jednoga trenutka ne zaboravljam koliko je ozbiljan izazov i kakvu odgovornost nosi svaka izgovorena riječ," podsjetio je pravoslavni biskup.

"Svjestan njene težine i smisla ja ću je izgovoriti pred vama. A ta riječ glasi: oprostite", rekao je.

"Trebamo govoriti uvijek i iznova: oprosti nam, Bože, grijehe naše. Večeras, na ovom svetom mjestu, u ovoj prelijepoj katedrali i u ovom čudesnom gradu, imam potrebu, kao kršćanin i episkop izgovoriti ovu kršćansku riječ – oprostite", dodao je Grigorije.

Pri tome je istaknuo kako je upravo važno te riječi uputiti u Dubrovniku.

„Iako je preživio mnoge nesreće, nadasve je grad sreće i gostoprimstva, jer on dočekuje i ide u susret drugima. Utoliko je značajnije naše susretanje u prizivu mira, blagoslova i jedninstva, kojem treba težiti svaka duša žedna živoga Boga“, rekao je Grigorije.

Pozvao je sve vjernike da budu propovjednici evanđelja koji praštanjem i ljubavlju poražavaju zlo, preobražavajući ga u dobro, te na zaokret nakon što stoljećima kršćani Istoka i Zapada nisu blisko i otvoreno razgovarali.

amrica

#2456 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by amrica »

Vlada ispunila obećanje: Ukidaju se povlaštene mirovine!
Zagreb, 19.01.2012., 17:49Autor: Mi. Dr.35 komentara
Vlada je na današnjoj sjednici donijela odluku o ukidanju povlaštenih mirovina saborskim zastupnicima, članovima Vlade, sucima Ustavnog i Vrhovnog suda i državnom revizoru.

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/vlad ... ovine.html
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2457 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Chmoljo »

Banksy wrote:Odlično

"Svjestan njene težine i smisla ja ću je izgovoriti pred vama. A ta riječ glasi: oprostite"

Episkop zahumsko-hercegovački i primorski vladika Grigorije zamolio je za oprost i pozvao na praštanje u duhu Očenaša u srijedu na večer u dubrovačkoj katedrali, na ekumenskom bogoslužju u okviru molitvene osmine za jedinstvo kršćana.

Na propovijedi tijekom bogoslužja što ga je predvodio dubrovački biskup Mate Uzinić, vladika Grigorije podsjetio je na Kristovu zapovijed ljubavi te na molitvu Očenaša u kojoj je sadržan poziv na oprost.

"Ni jednoga trenutka ne zaboravljam koliko je ozbiljan izazov i kakvu odgovornost nosi svaka izgovorena riječ," podsjetio je pravoslavni biskup.

"Svjestan njene težine i smisla ja ću je izgovoriti pred vama. A ta riječ glasi: oprostite", rekao je.

"Trebamo govoriti uvijek i iznova: oprosti nam, Bože, grijehe naše. Večeras, na ovom svetom mjestu, u ovoj prelijepoj katedrali i u ovom čudesnom gradu, imam potrebu, kao kršćanin i episkop izgovoriti ovu kršćansku riječ – oprostite", dodao je Grigorije.

„Iako je preživio mnoge nesreće, nadasve je grad sreće i gostoprimstva, jer on dočekuje i ide u susret drugima. Utoliko je značajnije naše susretanje u prizivu mira, blagoslova i jedninstva, kojem treba težiti svaka duša žedna živoga Boga“, rekao je Grigorije.

Pozvao je sve vjernike da budu propovjednici evanđelja koji praštanjem i ljubavlju poražavaju zlo, preobražavajući ga u dobro, te na zaokret nakon što stoljećima kršćani Istoka i Zapada nisu blisko i otvoreno razgovarali.

uopšte, zbog čega je pukao tal između njega i Mileta? :-) nekad se Lajčak muntao uz rakiju u njegovom halvatu, a vidi sad čuda i šatrologije...
spreca

#2458 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by spreca »

Banksy wrote:Odlično

Svestenik a laze.....njemu nevjerujem ....ama bas nista
amrica

#2459 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by amrica »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

I on želi biti šef HDZ-a: 'Zgodniji sam od Milanovića i pametniji 100 puta'
Zagreb, 20.01.2012., 15:10Autor: A.E.3 komentara
HDZ, čini se, dobiva još jednog kandidata za unutarstranačke izbore - Matiju Čavara.
Podijeli

Matija Čavar (Foto: Dnevnik.hr)
Matija Čavar se želi kandidirati za predsjednika HDZ-a jer osjeća da je 'jedan od najpametnijih ljudi svijeta'. 'Europa me hoće, Amerika me hoće pa bi trebao i HDZ. Cijeli me junivers hoće', stoji u priopćenju ovog, najmanje rečeno, neobičnog kandidata.
'Neoženjen sam, imam 43 godine, žene me jako vole. Mlađi sam i zgodniji od Zorana Milanovića. Traženo lice sam u politici, novo lice hrvatski orijentirano. Dešifrirao sam tijelo, um i mitologiju. Znam sve i ljudima i mozgu. Najbolji sam egzorcist svijeta i među najboljim iscjeliteljima. Sanja me cijeli svijet iz poznatih priča o strašnom sudu i apokalipsi', poručio je Čavar.
>> Dr. Milan Kujundžić peti službeni kandidat za predsjednika HDZ-a
Novi kandidat tvrdi da je 'jedina osoba na svijetu koja može reći da je sin duha ljubavi', a smatra i da je puno veći mangup od Zorana Milanovića od kojeg je i 'pametniji bar stotinu puta'.
Čavar napominje da je član HDZ-a od 1990. i da je duhovno veći od Matije Gupca, Huga Chaveza i sjevernokorejskog vođe. 'Glavni sam predsjedavatelj strašnog suda, što će u ovom mjesecu biti gotovo pa se mogu posvetiti politici i životu. Bog je uvijek imao nekoga za Hrvatsku, ovaj put sam to ja, Matija Čavar.'
'Obavijestite me telefonom jer sam često na putu'
Čavar tvrdi da su Hrvatsku okupirali komunisti, a da on to može vratiti preko noći. 'Ja sam sin duha ljubavi, a Jadranka Kosor moje društvo. Nemojte to propustiti. Dijete sam sex revolucije, children revolution, jahač sam apokalipse', rekao je Čavar i spomenuo svoje neobjavljene romane u kojima govori da je 'HDZ s njim proživljavao Ivine pečate' koje je on pobijedio. '
'Jako ćete dobro proći samnom, zgodan sam, kreativan i pošten. U mjesec dana bio bih popularniji od Zorana Milanovića. Pobornik sam poštena rada, discipline i vojske. Jako ćemo dobro proći na izborima, vratiti HDZ iz 1990. godine itd.', poručio je Čavar i u priopćenju, koje je poslao samo na adresu HDZ-a i Nove TV, dodao da ga se obavijesti telefonom jer je 'često na putu'.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2460 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by pici »

amrica wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

I on želi biti šef HDZ-a: 'Zgodniji sam od Milanovića i pametniji 100 puta'
Zagreb, 20.01.2012., 15:10Autor: A.E.3 komentara
HDZ, čini se, dobiva još jednog kandidata za unutarstranačke izbore - Matiju Čavara.
Podijeli

Matija Čavar (Foto: Dnevnik.hr)
Matija Čavar se želi kandidirati za predsjednika HDZ-a jer osjeća da je 'jedan od najpametnijih ljudi svijeta'. 'Europa me hoće, Amerika me hoće pa bi trebao i HDZ. Cijeli me junivers hoće', stoji u priopćenju ovog, najmanje rečeno, neobičnog kandidata.
'Neoženjen sam, imam 43 godine, žene me jako vole. Mlađi sam i zgodniji od Zorana Milanovića. Traženo lice sam u politici, novo lice hrvatski orijentirano. Dešifrirao sam tijelo, um i mitologiju. Znam sve i ljudima i mozgu. Najbolji sam egzorcist svijeta i među najboljim iscjeliteljima. Sanja me cijeli svijet iz poznatih priča o strašnom sudu i apokalipsi', poručio je Čavar.
>> Dr. Milan Kujundžić peti službeni kandidat za predsjednika HDZ-a
Novi kandidat tvrdi da je 'jedina osoba na svijetu koja može reći da je sin duha ljubavi', a smatra i da je puno veći mangup od Zorana Milanovića od kojeg je i 'pametniji bar stotinu puta'.
Čavar napominje da je član HDZ-a od 1990. i da je duhovno veći od Matije Gupca, Huga Chaveza i sjevernokorejskog vođe. 'Glavni sam predsjedavatelj strašnog suda, što će u ovom mjesecu biti gotovo pa se mogu posvetiti politici i životu. Bog je uvijek imao nekoga za Hrvatsku, ovaj put sam to ja, Matija Čavar.'
'Obavijestite me telefonom jer sam često na putu'
Čavar tvrdi da su Hrvatsku okupirali komunisti, a da on to može vratiti preko noći. 'Ja sam sin duha ljubavi, a Jadranka Kosor moje društvo. Nemojte to propustiti. Dijete sam sex revolucije, children revolution, jahač sam apokalipse', rekao je Čavar i spomenuo svoje neobjavljene romane u kojima govori da je 'HDZ s njim proživljavao Ivine pečate' koje je on pobijedio. '
'Jako ćete dobro proći samnom, zgodan sam, kreativan i pošten. U mjesec dana bio bih popularniji od Zorana Milanovića. Pobornik sam poštena rada, discipline i vojske. Jako ćemo dobro proći na izborima, vratiti HDZ iz 1990. godine itd.', poručio je Čavar i u priopćenju, koje je poslao samo na adresu HDZ-a i Nove TV, dodao da ga se obavijesti telefonom jer je 'često na putu'.
Image
Vala ADZ i treba ovakvog maHnitova...makar se ubuduĆe mogu vadit na Kleptomaniju kao Bolest :oops:
slobodni armirach

#2461 Re: Desavanja u Hrvatskoj

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2462 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by pici »

slobodni armirach wrote:
naravski u potpunosti se slaŽem :thumbup: ...Živjela plemenska BalKansKa Zajednica...sad kHomotno KRADEZE, more promjenit u PDZ-Plemenska DeMonkratska Zajednica :oops:
Image
ljubav_aha

#2463 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ljubav_aha »

pici wrote:
slobodni armirach wrote:
naravski u potpunosti se slaŽem :thumbup: ...Živjela plemenska BalKansKa Zajednica...sad kHomotno KRADEZE, more promjenit u PDZ-Plemenska DeMonkratska Zajednica :oops:
Image
:lol:

u HR je poceo uzasan sukob 2 grupe ZA ili NE u EU :|
Bosnolog

#2464 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bosnolog »

Hrvatska ce biti najveci rasprodajni Buvljak nakon ulaska u EU ali i migracioni magnet posebno jadranska obala,toga su mnogi svjesni i zato toliki otpor ulasku u EU,...Standard u najvecem dijeliu drzava EU je pao ulaskom u EU,mozda bude drugacije ako se svjertska ekonomska kriza popravi,....Svako dobro Hrvatskoj sto got odluce oko ulaska,...Ulaze u EU u najtezem momentu stanja same EU-e,stoga razumijem skeptike,.......
ljubav_aha

#2465 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ljubav_aha »

Bosnolog wrote:Hrvatska ce biti najveci rasprodajni Buvljak nakon ulaska u EU ali i migracioni magnet posebno jadranska obala,toga su mnogi svjesni i zato toliki otpor ulasku u EU,...Standard u najvecem dijeliu drzava EU je pao ulaskom u EU,mozda bude drugacije ako se svjertska ekonomska kriza popravi,....Svako dobro Hrvatskoj sto got odluce oko ulaska,...Ulaze u EU u najtezem momentu stanja same EU-e,stoga razumijem skeptike,.......
:thumbup:
1pajdo
Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE

#2466 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by 1pajdo »

slobodni armirach wrote:
:thumbup:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2467 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by plain vanilla »

Vijeće za elektroničke medije opomenulo RTL jer nema titlova: I srpskim filmovima treba prijevod!

JUČER je RTL zaprimio opasku Vijeća za elektroničke medije zbog činjenice da na srpske filmove, koje u posljednje vrijeme emitiraju u svom programu, nisu nalijepili titlove. Iako srpski jezik svi vrlo dobro razumiju, i on je svrstan u kategoriju "stranih jezika", za koje je potreban prijevod.

"Nakladnik RTL Hrvatska d.o.o. izviješten je o obvezi primjene članka 4. Zakona o elektroničkim medijima pri emitiranju programa, prema kojoj su pružatelji medijskih usluga dužni objavljivati program na hrvatskom jeziku ili u prijevodu na hrvatski jezik", stoji među odlukama Vijeća za elektroničke medije donesenima na sjednici održanoj u četvrtak, a koje su jučer objavljene na internetskim stranicama Agencije za elektroničke medije. Službeni komentar s RTL-a na ovaj "podsjetnik" Vijeća još se čeka.
:-) :-) :-)
ultima_palabra

#2468 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ultima_palabra »

A PDV ode na 25% :shock:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2469 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by plain vanilla »

ultima_palabra wrote:A PDV ode na 25% :shock:
da, ali evo imaju para na bacanje :-)
insomnia88

#2470 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by insomnia88 »

Sve čestitke Hrvatskoj.. zasluženo idu tamo gdje im je mjesto jer su daleko najviše napredovali...već odavno pripadaju EU :)
Što se tiče krize,ona je u cijelom svijetu...EU nije samo ekonomija, iako se u EU sasvim pristojno živi.Ne može Hrvatskoj u EU biti gore nego zadnjih 20 godina.
Našim zemljama (hrv,bih,srb....) EU je jedini spas,jer sami ne možemo i ne znamo :)
slobodni armirach

#2471 Re: Desavanja u Hrvatskoj

insomnia88 wrote:Sve čestitke Hrvatskoj.. zasluženo idu tamo gdje im je mjesto jer su daleko najviše napredovali...već odavno pripadaju EU :)
Što se tiče krize,ona je u cijelom svijetu...EU nije samo ekonomija, iako se u EU sasvim pristojno živi.Ne može Hrvatskoj u EU biti gore nego zadnjih 20 godina.
Našim zemljama (hrv,bih,srb....) EU je jedini spas,jer sami ne možemo i ne znamo :)
sutra siguro pada referendum,

o tome da je hrvatska napredovala prema EU?
ovo si prehrabo rekao, gdje ti to vidis da je hr napredovala prema EU, osim u expresnom usvajanju hiljade stranica E direktiva koje su samo prevodioci na hrvatski jedini svjedoci sta se tacno nalazi u EU direktivama, niko to od politicara ne cita samo dize ruke,...

ne radi se o nikakvom Napretku, nego kad Brisel bude raspolozen da prihvati nova trzista, ...a hrvati ce imati onoliko referenduma sve dok ne kazu DA, i stave tacku na totalnu rasprodaju tudjmanove imovine
insomnia88

#2472 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by insomnia88 »

napredak,napredak....na svim poljima i to je vidljivo iz aviona...barem u odnosu na srbiju,bih i neke zemlje europske unije...
treba bit realan a ne ljubomoran na komšije :)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2473 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by -LIBERO- »

slobodni armirach wrote: sutra siguro pada referendum,
Je l' to neka dojava za kladionicu ili...? :D

Zezam se. Ma nema sanse da padne referendum,prolazi glat..zivi bili pa vidjeli ;-)

o tome da je hrvatska napredovala prema EU?
ovo si prehrabo rekao, gdje ti to vidis da je hr napredovala prema EU, osim u expresnom usvajanju hiljade stranica E direktiva
Drugar,nema potrebe da budemo ljubomorni,kivni na neko nase stanje u kojem smo,i da zbog toga ne zelimo primjetiti ono sto je ocigledno. Sticajem okolnosti,zadnjih godina sam prekrstario Hr. uzduz i poprijeko ,i zaista stojim iza toga da laicki gledano itekako se vidi pomak Hrvatske prema EU. Od banalnih stvari,cesta,policije,pumpa..i kako sve to izgleda,funkcionise i koji dojam ostavlja..pa do gradova Zgreb,Rijeka,Pula,Osijek....ponasanja stanovnistva itd. itd.

Zaista ljudi su napravili osjetan iskorak u odnosu na ovaj ostatak regije. I nema potrebe to negirati,to je jasno svima onima koji malo vise se krecu po Hr. ;-)
cyprus

#2474 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by cyprus »

Referendum prolazi... biće otprilike 60 - 40. Bila bi im to ludost da ne prođe.

Najjače mi je ono: EU je tamnica i talionica hrvatskog naroda :lol:
slobodni armirach

#2475 Re: Desavanja u Hrvatskoj

insomnia88 wrote:napredak,napredak....na svim poljima i to je vidljivo iz aviona...barem u odnosu na srbiju,bih i neke zemlje europske unije...
treba bit realan a ne ljubomoran na komšije :)
e jest ti neka utjeha ako s uporedjujes sa srbijom, :lol: :lol: trinidad i tobago je uredjeniji od srbije, uporedjuj se u odnosu na Italiju, Austriju

@Libero, koja ba ljubomora?

gledas iz pogresnog ugla, jedno je nasmikant pumpe, farbat fasade, gledat u u TV kanale,..to je samo sminka
ja stvarno neznam sto koristite te fraze regija, to je toliko otrcano i bezveze, mozetel' malo prosirit svoje vidike, nema razloga da vam je Bregana krajnja granica...Poredi Hr u odnosu na zemlje EU,

Policija, :lol: :lol: pa nema potrebe da ti nabrajam nerad policije, najveci svjetski kriminalci setaju Zagrebom, veliki broj nerijesenih ubistava, granice im suplje, maltretiranje stranih turista
Poduzetnistvo, jel treba da trosim rijeci da ti objasnjavam gdje se nalazi Hr?...sve su uspjeli prodati i potrositi, nikakav razvoj nisu imali,..ako je uspjeh napraviti tolika zaduzenja onda su napravili pomak :D

ponasanje stanovnistva, najveci 'napredak' :lol: :lol: Tompson razvaljuje, svoja sela su unistili pola slavonije su stjerali u Zagreb, Split izabere Keruma za gradonacelnika :lol: :lol: odlican napredak nema sta, povratak Srba? gdje su ti ljudi?..... dobar je to civilizacijski pomak, prebacit 200 000 srba u Bosnu i zabraniti im povratak u Hr

nema se sta biti ljubomoran na hr, ja bih volio da su oni uspjeli napredak u industriji, bankarstvu, turizmu, da se ponasanje ljudi promijenilo,..ali NIJE.

EU ce na vrat na nos da prihvati Hr, kao Bugarsku, Rumuniju, Madjarsku, Slovacku, pola Kipra bez obzira da li je Hr napravali napredak ili nije.
To je samo zavaravanje da te primaju u EU sto si napravio napredak, primaju te kad je njima potrebno vise trzista
Post Reply