Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#2451 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

Super, nasli te nekoga koga cete mrziti. :D Sad sam i cionista znaci ? :D Nije to nista, i gore sam cula. :D
priroda wrote:čuj ufurani u ulogu žrtve
Radi se o krajnje iracionalnom modelu ponasanja koji se u toku 60 godina razvio izmedju ova dva naroda.
FUJ
Znas sta je FUJ ? Fuj je je hinjiti ljubav prema Palestini na forumu. To je licemjerstvo par exellance. Plus je veoma morbidno perpetualno postirati slike mrtve djece ( ovaj put ste izborom nadisli sami sebe ), i to smatrati borbom za Palestince. Povraticu od muke.
_veleposlanik wrote:Latina, pretjerala si na kilometrima...

ne mogu da vjerujem sta se moze cuti i od tebe...
Misli sta hoces. Da mogu spasila bih svakog Palestinca, ovog trenutka. Ali ne mogu, bas kao ni ti, niti bilo ko drugi. Danima govorim da se ovi narodi opsjednuti jedni drugima ( s jedne strane ideja ekspanzionizma po bilo koju cijenu, s druge strane ideja zrtvovanja po svaku cijenu ) moraju razdvojiti. Fizicki i dovoljnim prostorom da vise nikada ne budu jedni drugima u dometu. U protivnom cemo za desetak godina gledati kako posljednji Palestinac umire za ideju otpora. Ko to moze gledati, neka gleda.

p.s. Ovaj post vrijedi vise od 50% postova na ovoj temi.
fukara_tz wrote:Porodica Avdibegović spremna ustupiti stan

Nakon što je pročitao u "Dnevnom avazu" najavu federalnog ministra zdravstva Safeta Omerovića da bi se jedan broj ranjenika iz Palestine mogao liječiti u našoj zemlji, Rasim Avdibegović iz Vogošće izrazio je želju da se priključi humanoj akciji.

Slike koje prenose mediji, kako kaže, bude bolna sjećanja iz našeg rata. Rasim je u ratu bio jedan od komandira borbenih jedinica, a ranjen je dva puta. Sjeća se takozvanog "Plavog puta" kuda su izlazili ranjenici.

- Tada su brojne zemlje primale naše izbjeglice i ranjenike i pružale pomoć. Ovo što se dešava u Gazi je repriza Sarajeva. Mi im ne možemo pružiti liječničku pomoć ili njegu, ali stan bi bio pogodan za izbjeglice ili ukoliko sa ranjenicima dođe neko u pratnji - kaže Rasim, koji je voljan ustupiti jednosoban stan u Vogošći u kojem je nekada živjela njegova četvoročlana porodica.

Supruga Zahida daje mu u ovome podršku i kaže da bi voljela primiti djecu.

- Čak i stan u kome moja porodica trenutno živi bila bih spremna dijeliti sa njima. Suosjećam sa majkama koje strepe za živote svoje djece, a da ne govorim o tome u kolikom broju svakodnevno ginu - kazala je Zahida.

(AVAZ)
Image
Last edited by Latina on 14/01/2009 10:43, edited 2 times in total.
arzuhal

#2452 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by arzuhal »

Na žalost, svijet je odavno ušao u neke krugove pakla.

-Izrael, kao tvorevina svjetskog cionističkog pokreta, nema namjeru da nestane ili odustane od svojih apetita;
-Palestinci imaju izbor: da pristanu na nezvaničnu politiku cionista i da se svi odsele negdje (kako @Latina predlaže na jednom mjestu) i tako olakšaju prvu etapu cionističkog plana u stvaranju Izraela (kažem prvu jer još nije dovršen) ili da ostanu i da se bore kako znaju i stalno ginu;
-Valjda je svima jasno da Palestinci NIKAD neće dobiti državu dok je Izrael živ jer to nikako nije u interesu Izraela. Uostalom, to je i neizvodivo. Dakle, cilj je jasan - kupovati vrijeme i što više, tokom vremena, ubijati sve što je živo a palestinsko je, dok potpuno ne iščezne i vuk bude sit.
-I mi, Bosanci i Hercegovci smo, haman, trebali napustiti BiH i olakšati stvaranje Velike Srbije. Ošta nam je bilo da se .určimo i branimo nešta, a toliko nas je stradalo!? A djeca pogotovo. I sad se čeka 100.000 godina da se više podigne taj spomenik u parku. Slika naše poduzetnosti, svijesti i savijesti :x :x :x . Zato sa nam i protesti protiv izraela najbjedniji na svijetu. Čast svakom pojedincu.
-na jednom predavanju Šaćir Filandara veli kako je u razgovoru sa jednom prijateljicom, Jevrejkom/Amerikankom, spomenuo kako ga je strah da Bošnjaci sve više postaju oportunisti, na šta mu je ona uzvratila:"Ne! Oportunizam je divna osobina malih naroda. Tako smo mi, Jevreji, opstajali stoljećima!". Dakle, pogni glavu dok ti je nisu otfikarili. To je i savjet zvanične politike USA: ne pregovaramo sa onima koji se suprotstavljaju ubijanju već samo sa onima čije nam glave vire iz .upka. Dole Hamas! Živio Fatah! Bi ruhi, bi demmi!
-Drago mi je što zvanični Egipat i Jordan ništa ne rade jer kad sutra oni dođu na red "spržene zemlje", neće biti nijednog Palestinca da im dovikne "Eto ti sad..."
-Niko, osim Irana, opet na žalost, ne može ništa da uradi. Međutim, treba razumjeti da sukob na relaciji Izrael-Iran nije nikako judeo-islamski sukob već čisto teritorijalno-vojno-politički. Imaju isti cilj: stvaranje velike države i premoć na Bliskom istoku. Izrael bi se protezao od Nila do svete babilonske zemlje do Eufrata, a velika šiitska država bi se protezala od Irana, preko Iraka (preko 60% šiija) i Sirije (koja jest sunnijska ali čiju vlast drži sekta Alevija, šiitska sekta, kojoj pripada i porodica Asad + trenutno se u Siriji širi i propagira šiizam, novcem naravno) do južnog Libana i Hezbollaha. Dakle, preklapaju im se dugoročni ciljevi. Iz tog razloga, prije nekoliko godina, u Šerku-l-evsatu je osvanuo tekst u kojem se veli da će USA snabdijeti S.Arabiju nuklearnim bombama kao protutežu iranskom-šiitskom nuklearnom programu i stvaranju Velikog Irana. Veselo :x
-Žalosno je vidjeti da Izraelci koji se protive agresiji protiv Palestinaca i protestuju, ne mogu ništa uraditi već, naprotiv, samim svojim bitisanjem na otetoj teritoriji samo daju razloge za ponašanje zvaničnog Izraela. Začarani krug? Ako se suprotstavljaš politici onda napusti Izrael, jedino tako nešto činiš.
-Mi možemo:
1. učiti dove za narod i protiv agresora;
2. uplaćivati novac na račune i zvati hum.telefon;
3. masovnije izlaziti na demonstracije;
4. bojkovati proizvode koji pomažu Izraelu.
Ako ima još nešto-nek se doda.
-I, kako se čini, odnosno kakva je situacija u svijetu, a napose arapskom, ništa se neće desiti dok se ne zavijore crni bajraci imama Mehdija. A tada će ono gore biti dolje.
karanana

#2453 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by karanana »

e ljudi fakat mi ovo nije jasno.
evo IDF je usao u dijelove Gaza Cityja. Nisu izgubili niti jednog vojnika ima vec 5-6 dana. Ukupno imaju 10 poginulih, od toga vise od pola poginulo greskom (friendly fire).
mozda ne znam sta pricam, ali slusam da bi hamas trebao da ima prednost u gradskim borbama, slusam da se vode ZESTOKE borbe i okrsaji u predgradjima Gaza Cityja. Ako su borbe zestoke zaista mi nije jasno kako nema vise gubitaka kod IDF-a. Da li sakrivaju svoje gubitke (sumnjam)? Da li su toliko spremni i opremljeni da im hamas ne moze nista? Da li hamas uopste i pruza bilo kakav otpor? Imam osjecaj da ih kamenjima sa zgrada gadjaju vise bi im gubitaka nanijeli. Opet, mozda je meni lako ovdje naprdjavat i pricati ali takav dojam dobijam o "borbama" kada gledam i pratim vijesti.
zonbirile

#2454 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

karanana

pa vojni izvještaji su pod cenzurom,a gradske ulične borbe,daju prednost slabijem ,lokalnim borcima.To je tako sa vojnog aspekta,jadni civili su tu kolateralna šteta,ustvari žrtve zločina.Razaranja su ogromna,a na kraju,jer on ipak mora doći,obe strane će objaviti pobjedu.Sjeti se Groznog u Čečeniji.
madner

#2455 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by madner »

karanana wrote:e ljudi fakat mi ovo nije jasno.
evo IDF je usao u dijelove Gaza Cityja. Nisu izgubili niti jednog vojnika ima vec 5-6 dana. Ukupno imaju 10 poginulih, od toga vise od pola poginulo greskom (friendly fire).
mozda ne znam sta pricam, ali slusam da bi hamas trebao da ima prednost u gradskim borbama, slusam da se vode ZESTOKE borbe i okrsaji u predgradjima Gaza Cityja. Ako su borbe zestoke zaista mi nije jasno kako nema vise gubitaka kod IDF-a. Da li sakrivaju svoje gubitke (sumnjam)? Da li su toliko spremni i opremljeni da im hamas ne moze nista? Da li hamas uopste i pruza bilo kakav otpor? Imam osjecaj da ih kamenjima sa zgrada gadjaju vise bi im gubitaka nanijeli. Opet, mozda je meni lako ovdje naprdjavat i pricati ali takav dojam dobijam o "borbama" kada gledam i pratim vijesti.
Hamas nije vojska, Hamas nema vojsku.
karanana

#2456 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by karanana »

madner wrote:
Hamas nije vojska, Hamas nema vojsku.
znam, ali u gradskim borbama i pojedinci ili naoruzane grupe/grupice bi trebali da imaju vise uspjeha.

zonbrile, ja sam mislio da IDF ipak objavljuje broj poginulih i ranjenih na dnevnoj bazi.
arzuhal

#2457 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by arzuhal »

Jedini pravi savjet je Hamas dobio od Hezbollaha:"Ubijte što više izraelskih vojnika!".
The 51st State

#2458 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by The 51st State »

pouceni iskustvima iz rata sa hezbolahom, vojnicima su oduzeti mobiteli i uredjaji za snimanje, kako ne bi doslo do pada morala i pritiska javnosti usljed eventualnih snimaka gubitaka, a da ih ima potvrdjuje i ovaj snimak, jos ako budu isli na potpunu neutralizaciju hamasa tek onda ce da bude gubitaka.

http://www.youtube.com/watch?v=--lF0ymtJH0
The 51st State

#2459 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by The 51st State »

zonbirile wrote:karanana

pa vojni izvještaji su pod cenzurom,a gradske ulične borbe,daju prednost slabijem ,lokalnim borcima.To je tako sa vojnog aspekta,jadni civili su tu kolateralna šteta,ustvari žrtve zločina.Razaranja su ogromna,a na kraju,jer on ipak mora doći,obe strane će objaviti pobjedu.Sjeti se Groznog u Čečeniji.
da, grozni je primjer kako inferiorna borbena grupa uz visok moral i dobru organizaciju moze parirati visestruko nadmocnijem neprijatelju, ali hamas i arapi nisu ceceni, narod duge ratnicke tradicije, cak i u skorasnjem konfliktu protiv gruzije, udarna pesnica ruske vojske su bili ceceni protiv kojih su se do juce borili.
Latina

#2460 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

arzuhal wrote:Jedini pravi savjet je Hamas dobio od Hezbollaha:"Ubijte što više izraelskih vojnika!".
Oko za oko, zub za zub, zar ne ? Do ( virtuelnog ) istrebljenja ( virtuelnih ) boraca i stvarnog istrebljenja Palestinaca. Vrlo mudro, narocito iz toplote vlastitog doma.

Image
sect0r

#2461 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by sect0r »

arzuhal wrote:...ništa se neće desiti dok se ne zavijore crni bajraci imama Mehdija...
Ako Bog da. "...pa kada ga vidite dajte mu prisegu. Učinite to makar klizeći po snijegu."
ponosna_manjina

#2462 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by ponosna_manjina »

Americka internet stranica http://www.stoptheism.com objavila je fotografije aktivista International Solidarity Moviment, optuzivsi ih za saradnju sa Hamasom i pozivajuci IDF da djeluju protiv ovih ljudi. Clanovi ISM (International Solidarity Moviment) su uglavnom pacifisti i novinari iz raznih dijelova svijeta koji godinama rade u Gazi.
arzuhal

#2463 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by arzuhal »

Latina wrote:
arzuhal wrote:Jedini pravi savjet je Hamas dobio od Hezbollaha:"Ubijte što više izraelskih vojnika!".
Oko za oko, zub za zub, zar ne ? Do ( virtuelnog ) istrebljenja ( virtuelnih ) boraca i stvarnog istrebljenja Palestinaca. Vrlo mudro, narocito iz toplote vlastitog doma.

Image
Ne oko za oko, to je neizvodivo u situaciji Gaze. Da je izvodivo, Izrael se ne bi ovako ponašao. Jedino do čega je IDF-u, i cijelom Izraelu uostalom, stalo su njihovi ljudi, naravno. Samo tako se može zaustaviti ili bar usporiti genocid.
Slično se dešavalo i u BiH, 92'-95': kada bi četnici zasuli silnim granatama i projektilima neku čaršiju ili selo, jedino bi njihovo granatiranje zaustavljalo ispaljivanje par granata iz oskudnog arsenala Armije BiH na njihova područja. To svi vrlo dobro znamo.
Dakle, Hezbollah savjetuje (ne ja, ja samo potvrđujem istinitost stava) sličnu stvar. Uostalom, Hamasu to i nije potrebno govoriti.
A ti svoj topli sarkazam sačuvaj za čaja.
turban

#2464 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by turban »

arzuhal wrote:
Latina wrote:

Image
Ne oko za oko, to je neizvodivo u situaciji Gaze. Da je izvodivo, Izrael se ne bi ovako ponašao. Jedino do čega je IDF-u, i cijelom Izraelu uostalom, stalo su njihovi ljudi, naravno. Samo tako se može zaustaviti ili bar usporiti genocid.
Slično se dešavalo i u BiH, 92'-95': kada bi četnici zasuli silnim granatama i projektilima neku čaršiju ili selo, jedino bi njihovo granatiranje zaustavljalo ispaljivanje par granata iz oskudnog arsenala Armije BiH na njihova područja. To svi vrlo dobro znamo.
Dakle, Hezbollah savjetuje (ne ja, ja samo potvrđujem istinitost stava) sličnu stvar. Uostalom, Hamasu to i nije potrebno govoriti.
Ja VAS ne mogu upratit,po meni ste obadvoje na strani Palestinaca,sta je problem... :?
Bosanac sa dna kace

#2465 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Bosanac sa dna kace »

Latina wrote:
fukara_tz wrote:
Za mene je crtani bolestan.

I kad smo kod bolesti...

Grad Sderot u Izraelu. Izraelci doveli klovna iz Tel Aviva Eldada da zabavlja prisutne prilikom gledanja bombardovanja Gaze

Image

I da navija

Image
Ovo su dva dokaza izopacenosti oba drustva. I jedni i drugi su 100% ufurani u uloge ; Izraelci u ulogu egzekutora, Palestinci u ulogu zrtvene jagnjadi ( i zamorcadi za najnovije neispitane bombe izgleda ) . Kao sto sam vec rekla, ovo nije nista drugo nego ekstremni sado-mazohizam na djelu. I kao sto vidimo, scenario se odvija sve lakse i lakse. Izraelci su dosli do faze potpunog apsurda u okrutnosti, a Palestinci su dovedeni u fazu u kojoj bukvalno sami idu "pod giljotinu". Ukljucujuci i djecu. Ni jedni ni drugi vise ne vide da moze biti drugacije.

Ovi narodi se moraju razdvojiti.

Mislim da ce fotografije iznad uci u Anale Psihijatrije. Ovo svijet jos nije vidio.

Image
ne mogu da vjerujem da si ovo sve napisala :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :-? :-? :-? :-?
kako bi se ti ponasala na mjestu Palestinaca? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :?
zonbirile

#2466 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

The 51st State wrote:
zonbirile wrote:karanana

da, grozni je primjer kako inferiorna borbena grupa uz visok moral i dobru organizaciju moze parirati visestruko nadmocnijem neprijatelju, ali hamas i arapi nisu ceceni, narod duge ratnicke tradicije, cak i u skorasnjem konfliktu protiv gruzije, udarna pesnica ruske vojske su bili ceceni protiv kojih su se do juce borili.

ma Grozni sam uzeo kao primjer ogromnog razaranja,o ratničkoj tradiciji ne bih raspravljao,jer su visoko dignute tenzije i emocije,može se reći prije o organizovanosti,pogotovo o vojnom školovanju oficirskog kadra,mislim da ga nemaju.Čečeni su bili u Crvenoj Armiji,kao i naši u JNA i stekli vojna znanja,Palestinci nemaju ta znanja.
The 51st State

#2467 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by The 51st State »

ma Grozni sam uzeo kao primjer ogromnog razaranja,o ratničkoj tradiciji ne bih raspravljao,jer su visoko dignute tenzije i emocije,može se reći prije o organizovanosti,pogotovo o vojnom školovanju oficirskog kadra,mislim da ga nemaju.Čečeni su bili u Crvenoj Armiji,kao i naši u JNA i stekli vojna znanja,Palestinci nemaju ta znanja.
od krstaskih ratova, region bliskog istoka je bio manje vise postedjen ratovanja, dok su ceceni i ostali kavkaski narodi ratovali protiv rusije skoro do prvog svjetskog rata, a stoji i tvoja primjeba o organizaviji i vojnom kadru, izgleda tek kad je hezbolah skonto (uz ili bez asistencije irana, nebitno) da je prvenstveno efikasna vojna organizacija prioritet, a ne bombanje samoubica da su postigli prve uspjehe u direktnom konfliktu protiv IDF, za nadati se da su ove dvije godine hamasovci izvukli pouke iz tok rata te uspjeli svoju organizacaiju prilagoditi u skladu sa takvim iskustvima, u suprotnom nema ih nigdje...
Latina

#2468 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

arzuhal wrote:Na žalost, svijet je odavno ušao u neke krugove pakla.

-Izrael, kao tvorevina svjetskog cionističkog pokreta, nema namjeru da nestane ili odustane od svojih apetita;
-Palestinci imaju izbor: da pristanu na nezvaničnu politiku cionista i da se svi odsele negdje (kako @Latina predlaže na jednom mjestu) i tako olakšaju prvu etapu cionističkog plana u stvaranju Izraela (kažem prvu jer još nije dovršen) ili da ostanu i da se bore kako znaju i stalno ginu;
Posto ih niko nece, narocito vrli muslimani u komsiluku koji su zatvorili granice i saucesnici su Izraelu, tu na terenu, ovog trenutka ( ima li ljudsko licemjerstvo granice !?! ), oni koji ih jos manje hoce ( citaj Zapad ) bi im u slucaju masovnog pomjeranja stanovnistva u kratkom roku pronasli rjesenje iliti kompromis. U slucaju daljnjeg nerazumijevanja ove teze pogledati pod Kosovo.

Ali ne, bolje je vristati, ( virtuelno naravno ) na izraelske zlocine, ili mozda na demonstracijama ( to traje u razvijenim demokratijama vec 8-10 godina - bez bilo kakvog stvarnog efekta na terenu, ali malkice umiri savjest u tom trenutku ). Dok muslimani u regionu piju caj i jako se sekiraju, dok Izrael provodi posljednju fazu ludila nad narodom koji im za Holokaust nije ni najmanje kriv, i dok Zapad okrece glavice od gnusnih slika. Vuk sit, ali Palestinaca sve manje.
-Valjda je svima jasno da Palestinci NIKAD neće dobiti državu dok je Izrael živ jer to nikako nije u interesu Izraela. Uostalom, to je i neizvodivo. Dakle, cilj je jasan - kupovati vrijeme i što više, tokom vremena, ubijati sve što je živo a palestinsko je, dok potpuno ne iščezne i vuk bude sit.
Correct.
-I mi, Bosanci i Hercegovci smo, haman, trebali napustiti BiH i olakšati stvaranje Velike Srbije. Ošta nam je bilo da se .určimo i branimo nešta, a toliko nas je stradalo!?
Da smo slucajno bili malo mudriji, mogli smo izbjeci tolike zrtve, ali ne napustanjem teritorije, nego drugacijom politikom. Ali kasno je sada o tome. Da se Bosna i dan-danas bombarduje, sta mislis da li bi ti jos uvijek bio zagovarac ideje otpora ? Koliko se sjecam, a dobro se sjecam, vecina naroda je bila za ideju "smo nek' se vise ne puca" pred Dayton. Na svu srecu.
To je i savjet zvanične politike USA: ne pregovaramo sa onima koji se suprotstavljaju ubijanju već samo sa onima čije nam glave vire iz .upka. Dole Hamas! Živio Fatah! Bi ruhi, bi demmi!
Naprijed ! Srusi ! Obori ! Lako je biti heroj na tastaturi.
-Drago mi je što zvanični Egipat i Jordan ništa ne rade jer kad sutra oni dođu na red "spržene zemlje", neće biti nijednog Palestinca da im dovikne "Eto ti sad..."
Correct.
-Niko, osim Irana, opet na žalost, ne može ništa da uradi. Međutim, treba razumjeti da sukob na relaciji Izrael-Iran nije nikako judeo-islamski sukob već čisto teritorijalno-vojno-politički. Imaju isti cilj: stvaranje velike države i premoć na Bliskom istoku. Izrael bi se protezao od Nila do svete babilonske zemlje do Eufrata, a velika šiitska država bi se protezala od Irana, preko Iraka (preko 60% šiija) i Sirije (koja jest sunnijska ali čiju vlast drži sekta Alevija, šiitska sekta, kojoj pripada i porodica Asad + trenutno se u Siriji širi i propagira šiizam, novcem naravno) do južnog Libana i Hezbollaha.
Correct.
Dakle, preklapaju im se dugoročni ciljevi. Iz tog razloga, prije nekoliko godina, u Šerku-l-evsatu je osvanuo tekst u kojem se veli da će USA snabdijeti S.Arabiju nuklearnim bombama kao protutežu iranskom-šiitskom nuklearnom programu i stvaranju Velikog Irana. Veselo :x
Sve uvijek isto : Divide and conquer. Divide and conquer. Divide and conquer. Kako to da se niko ne dosjeti da je politika jedno - vjera nesto drugo ? Razvijanje svjesti u tom pravcu bi bilo izuzetno blagotvorno. Zapadnjaci se ne podnose generalno gledano, ali su odavno shvatili tezu da se sitnice mogu korigovati ako se slazu u osnovnim aspektima ( raspodjele moci ). Da bi imao pravo glasa medju mocnima, moras zadovoljiti prvi i neophodni uslov. Biti ( postati ) mocan. Izrael, odnosno Jevreji su to shvatili nakon Holocausta. Ovo sto trenutno gledamo je samo Grand Finale.
-Mi možemo:
1. učiti dove za narod i protiv agresora;
2. uplaćivati novac na račune i zvati hum.telefon;
Da. Ovo pod broj 2 je trenutni prioritet.
4. bojkovati proizvode koji pomažu Izraelu.
Ovo moze imati neki efekat dugorocno gledano. Tesko da ce pomoci Palestincima koji su u ovom trenutku u Gazi.
-I, kako se čini, odnosno kakva je situacija u svijetu, a napose arapskom, ništa se neće desiti dok se ne zavijore crni bajraci imama Mehdija. A tada će ono gore biti dolje.
A ko je to Imam Mehdi ? Neki shiitski imam ?
A ti iskoristi slobodno vrijeme u buducnosti da shvatis uticaj i razlog prisutnosti saudijske struje medju muslimanima u Bosni. Nesto mi je ovih dana slabo od kombinacije licemjerja ( patetike ) i politike.

Image
Last edited by Latina on 14/01/2009 11:45, edited 1 time in total.
2407

#2469 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by 2407 »

turban wrote:RTS javlja o sukobljenim stranama... :x

Trebao si cuti kako Mladen Maric u svojim paralelama(na FTV-u) izvjestava o ovoj agresiji teroristicke cionisticke drzave izrael. Ni spomena koliko zrtava, ni spomena da se bore david i goliath nego jedno 10 izjava izarelskih i americkih duznosnika kako izrael ima pravo na odbranu protiv teroristickog hamasa i jedno tri-cetri izjave duznosnika hamasa. Uglavnom izvjestaja je bio takav da se moglo zakljuciti da se radi o obicnom puskaranju na granicama gaze a ne da se radi o izlivu bijesa jedne od najjacih svijetskih armija na goloruko stanovnistvo. Ni ostali izvjetaji nisu nista bolji, pa se mi onda pitamo sto na protest dodje sacica ljudi.
karanana

#2470 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by karanana »

2407 wrote:
turban wrote:RTS javlja o sukobljenim stranama... :x

Trebao si cuti kako Mladen Maric u svojim paralelama(na FTV-u) izvjestava o ovoj agresiji teroristicke cionisticke drzave izrael. Ni spomena koliko zrtava, ni spomena da se bore david i goliath nego jedno 10 izjava izarelskih i americkih duznosnika kako izrael ima pravo na odbranu protiv teroristickog hamasa i jedno tri-cetri izjave duznosnika hamasa. Uglavnom izvjestaja je bio takav da se moglo zakljuciti da se radi o obicnom puskaranju na granicama gaze a ne da se radi o izlivu bijesa jedne od najjacih svijetskih armija na goloruko stanovnistvo. Ni ostali izvjetaji nisu nista bolji, pa se mi onda pitamo sto na protest dodje sacica ljudi.
...i onda na tom istom protestu mi daju poruku o zaracenim stranama
ponosna_manjina

#2471 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by ponosna_manjina »

2407 wrote: Trebao si cuti kako Mladen Maric u svojim paralelama(na FTV-u) izvjestava o ovoj agresiji teroristicke cionisticke drzave izrael. Ni spomena koliko zrtava, ni spomena da se bore david i goliath nego jedno 10 izjava izarelskih i americkih duznosnika kako izrael ima pravo na odbranu protiv teroristickog hamasa i jedno tri-cetri izjave duznosnika hamasa. Uglavnom izvjestaja je bio takav da se moglo zakljuciti da se radi o obicnom puskaranju na granicama gaze a ne da se radi o izlivu bijesa jedne od najjacih svijetskih armija na goloruko stanovnistvo. Ni ostali izvjetaji nisu nista bolji, pa se mi onda pitamo sto na protest dodje sacica ljudi.
I mene je ovo malo iznenadilo od njega buduci da sam ga ranije slusao i uvijek je bio antiamericki nastrojen.
Zato je Mufid Memija jucer bio sasvim ok (na TVSA)
JBL

#2472 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by JBL »

Latina wrote:

Image
A ti vidim pises iz centra Gaze... I sta predlazes Palestinicama osim da se presele ...?
Latina

#2473 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

Predlazem da vi sto Palestince branite od mene na ovoj temi, kupite avionske karte do Egipta. Ili barem da me ostavite na miru. Hvala vam borci.

Image
Bosanac sa dna kace

#2474 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

u medjuvremenu u Gazi;
IslamBosna.ba - Ekskluzivno, iz sata u sat, donosimo vam najnovije informacije o odvijanju izraelskog zločina nad Palestincima u Gazi.

14. jan. 2009

11:00 - Robert Fisk je za El-Džeziru izjavio da bi Izrael vjerovatno mogao pokušati da dostigne svoje cilljeve u Gazi, šta god oni bili, u sljedećih 6 dana, prije nego Obama bude inauguriran. Medjutim, on takodje smatra da Obama sa Clintonovom kao državnom tajnicom, neće poziroto da riješi pitanje spora Izraela i Palestine.

- Glasne eksplozije odjekuju jutros Gazom, i dižu se visoke zavjese bijelog dima, vjerovatno medjunarodno zabranjenog bijelog fosfora.
Bosanac sa dna kace

#2475 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

IRIB/PressTV-Britanska telekomunikacijska kompanija "Freedom Call" u utorak je izraelsku kompaniju "Mobile Max" elektronskom porukom obavijestila o prekidu saradnje, javlja Press TV iz Londona.
Ova britanska kompanija je, u znak protesta zbog brutalnih izraelskih napada na pojas Gaze, suspendovala saradnju sa svim izraelskim kompanijama, dodaje se u izvještaju.
"S obzirom na rezultate djelovanja Izraela u proteklih nekoliko dana odlučili smo prekinuti sve trgovinske i poslovne kontakte s vašom i drugim izraelskim kompanijama", ističe se u poruci koju je britanska kompanija uputila svojim partnerima u Izraelu.
Stanovnici Britanije su pozdravili ovu odluku kompanije "Freedom Call".
Locked