VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Smrcak15

#2451 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Smrcak15 »

easy wrote:
Smrcak15 wrote: treba tacno da se ispita da li je dijete imalo kakvih zdrastvenih problema, pa morbili samo ubrzali smrt.

u vecini slucejva kada dodje do smrti to je da je dijete vec slabog ili imuniteta ili ma vec neke zdravstvene probleme pa ta bolest samo ubrza.
Radi se o sedmomjesecnoj bebi!!! O kakvom imunitetu pricas?! Svako dijete do godinu dana koje dobije morbile ima veliku sansu za komplikacije.

Pa recimo i da je tacno to sto kazes. Samo potvrdjujes ono sto smo vec zakljucili. Iz ovoga gore napisanog, se vidi da su tebi ta djeca koja su "slabog imuniteta" ili "sa vec nekim zdravstvenim problemima" nevazna. Njima ce morbile to samo da ubrzaju i oni ce riknu jer im je to bilo predodredjeno kad tad. To je tvoj princip ocigledno - prezivljavanje jacega - osnovni princip nacista!

TU DJECU TREBA DA STITI KOLEKTIVNI IMUNITET I TO JE GLAVNA POENTA IMUNIZACIJE!!!
stani malo, ko garantuje da bi vakcina spasila to dijete....a je li stvarno si siguran bas 100% da bi vakcina spasila to dijete?

nek svako radi po svom rezonu, ja sam studirao materiju koliko je u mojoj mogucnosti i donio sam odluku da ne vakcinisem djecu odavno i hvala Bogu djeca nemaju nikakvih problema.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2452 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Chmoljo »

nemaju zato što živiš u sredini gdje je procijepljenost preko 90%.

jel griješim?
triconja

#2453 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by triconja »

Smrcak15 wrote:
easy wrote:
Smrcak15 wrote: treba tacno da se ispita da li je dijete imalo kakvih zdrastvenih problema, pa morbili samo ubrzali smrt.

u vecini slucejva kada dodje do smrti to je da je dijete vec slabog ili imuniteta ili ma vec neke zdravstvene probleme pa ta bolest samo ubrza.
Radi se o sedmomjesecnoj bebi!!! O kakvom imunitetu pricas?! Svako dijete do godinu dana koje dobije morbile ima veliku sansu za komplikacije.

Pa recimo i da je tacno to sto kazes. Samo potvrdjujes ono sto smo vec zakljucili. Iz ovoga gore napisanog, se vidi da su tebi ta djeca koja su "slabog imuniteta" ili "sa vec nekim zdravstvenim problemima" nevazna. Njima ce morbile to samo da ubrzaju i oni ce riknu jer im je to bilo predodredjeno kad tad. To je tvoj princip ocigledno - prezivljavanje jacega - osnovni princip nacista!

TU DJECU TREBA DA STITI KOLEKTIVNI IMUNITET I TO JE GLAVNA POENTA IMUNIZACIJE!!!
stani malo, ko garantuje da bi vakcina spasila to dijete....a je li stvarno si siguran bas 100% da bi vakcina spasila to dijete?

nek svako radi po svom rezonu, ja sam studirao materiju koliko je u mojoj mogucnosti i donio sam odluku da ne vakcinisem djecu odavno i hvala Bogu djeca nemaju nikakvih problema.
Normalno da su dobro kad je u svedskoj vise od 90% djece vakcinisano :lol:

Sta sve covjek nece procitat :mrgreen:
triconja

#2454 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by triconja »

Chmoljo wrote:nemaju zato što živiš u sredini gdje je procijepljenost preko 90%.

jel griješim?
Kakvi bolan, to svedi daju djeci riblje ulje na cesrce, kakva vakcinacija :lol: :lol: :lol:
easy

#2455 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by easy »

Smrcak15 wrote:
easy wrote:

DA! To dijete ne bi bilo zarazeno da je postojao kolektivni imunitet. Do 2010 godine nismo znali sta su morbile, jer su se ljudi vakcinisali. Pocevsi od 21 stoljeca svaka snaša i ludjak ima pristup internetu, pa se "informise" od njima slicnih, pa eto danas imamo epidemiju bolesti koja je trebala biti iskorijenjena do sada. Da imunizacija funkcionise mozemo vidjeti na primjeru velikih boginja, koje su iskorijenjene iskljucivo radi vakcinacije vecine populacije svijeta.

Prema tome, to dijete bi bilo danas zivo, da tebe i tebi slicnih nema. To je 100%!
Chmoljo

#2456 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Chmoljo »

triconja wrote:
Chmoljo wrote:nemaju zato što živiš u sredini gdje je procijepljenost preko 90%.

jel griješim?
Kakvi bolan, to svedi daju djeci riblje ulje na cesrce, kakva vakcinacija :lol: :lol: :lol:
nakapaju na kocku šećera i tako daju. i malo uvoznog fjordovskog meda od komšija i ne treba ti vakcina.
The study, carried out over the course of 2015 by Sweden's Public Health Agency (Folkhälsomyndigheten) and Medical Products Agency (Läkemedelsverket), shows that over 97 percent of toddlers in the country are vaccinated against the 10 diseases included in the national childhood vaccination programme. Most of these diseases are under control as a result, the agencies claim.
sumirprimus

#2457 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by sumirprimus »

stani malo, morbile su ospice? kako nismo znali za njih? pa mene stavljali u krevet sa zarazenom djecom da i ja to prebolujem zacas :lol:
Naslovnica

#2458 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Naslovnica »

mirza_15 wrote:Ništa onda. Kao što sam već rekao. Čaj, Med, dobro oprati ruke i Torabi, jer svi su kupili diplome i pojma nemaju.

Kratki Google kurs od 7 dana i znaš sve o medicini.
Da, već si rekao, a ja sam ti na to odgovorio:
Ma jok ba, kakav med, čaj, pranje ruku...daj odmah antibiotik, ako ne pomogne prvi na listi za koji se dobija procenat, pomoći će drugi, a ako ne pomogne ni taj onda ćemo slati u bolnicu neka oni rješavaju.
Alhemicarkaa

#2459 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Alhemicarkaa »

easy wrote:
Alhemicarkaa wrote:
Smrcak15 wrote:
zapitaj se prvo je li to dijete imalo mozda nekih zdravstvenih problema prije nego je dobilo krzamak, jer u dosta slcejav kojem sam citao ako dijete umre od neke bolesti dijecije to je zato sto vec ima nekih zdravstvenih problema,pa ta bolest samo ubrza smrt.
Ma ja. Ko ga j3b3 ionako je bilo bolesno :skoljka:
Ja ba, i lik to ponavlja vise puta bez imalo srama.
Samo dokaz o kojem profilu ljudi se radi. One godine kad je bio pomor morbila u Rumuniju govorili su ali najveci procenat umrlih su Romi.
Mogy87

#2460 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Mogy87 »

sumirprimus wrote:stani malo, morbile su ospice? kako nismo znali za njih? pa mene stavljali u krevet sa zarazenom djecom da i ja to prebolujem zacas :lol:
Mjesas pljuskavice/vodene kozice/varicele sa ospicama/morbilima/malim boginjama/krzamkom
sumirprimus

#2461 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by sumirprimus »

moze bit.
ako je tako izvinjaJem se :thumbup: :D
Alhemicarkaa

#2462 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Alhemicarkaa »

sumirprimus wrote:moze bit.
Da tako je. Mnogi ospice nazivaju pljuskavice. A to su dvije razlicite bolesti.
Smrcak15

#2463 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Smrcak15 »

jel griješim?
ne znam koliko , ali znam i jos jedno drugo.....

da se zale mnogi na razne alergije, onako dok pricam sa njima...

kao sto sam rekao, vakcina aje ruski rulet

zbog mnostva stavri u njoj i na sto imuni sistem reaguje pa razvije neku autoimunu bolest ili upale nekakve,

to je mozda poput pijenja alkohola protiv neki stomacnih problema, moze alkhol da otkloni mozda problem stomacnog problema ali zato taj isti alkohol pospjesuje rak naprimjer ili mozda covjek se napije od ispjanja alkhola kako bi ublazio stomacni problem i mozda otruje se alkholom...u tom fazonu su i vakcine.

preporucio bi vam knjigu o vakcinama od doktora sto sam prilozio neki dan na ovoj stranici, to detaljno obradjiva teme oko vakcinacije i nuspojave itd fantasticna knjiga.

naprimjer stavljaju adjuvans Formaldehyd, to se koristi u farbi u industriji, opce pzonato da je kancerogena materija, ali se opet stavlja u vakcinu kako bi se podstakao imuni sistem na reakciju.

da vam docaram to, to je isto kao kad bi mene htio napasti pas(bolest) a ja imam svog zavezanog lijenog psa pa hocu da ga podstakne da me brani od ovog psa napasnika da me ne ugrize, uzmem bodiljikavu sipku i bockam svog psa da ga pokrene na ovog drugog, pa onako nekad kad bocne mogu da ga bocnem siljati dijelom u oko i ucinim ga slijpim na jedno ooko, il iako prejako bocne mogu cak i probiti svog psa i ubiti....u tom fazonu je i ove adjuvansi tipa Formaldehid koji je cancerogen a koji djeluje kao pojacivac imunig sistema, da podstakne imnui sistem na reakciju, pa ako taj formaldehid dodje do mjesta gdje ne treba i onda tijelo pocne da razvija rak, ili mozda neka druga stvar razviju ubalu mozda ili uha recimo mozda stabilizator iz vakcine.....

jednostavno to je poput ruskog ruleta.
triconja

#2464 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by triconja »

Mogy87 wrote:
sumirprimus wrote:stani malo, morbile su ospice? kako nismo znali za njih? pa mene stavljali u krevet sa zarazenom djecom da i ja to prebolujem zacas :lol:
Mjesas pljuskavice/vodene kozice/varicele sa ospicama/morbilima/malim boginjama/krzamkom
Sta ce male boginje, to se prelezi za heftu :lol: :lol: :lol:

Samo ruke redovno prat, ha ja :lol:
Alhemicarkaa

#2465 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Alhemicarkaa »

A je li znas da ljudsko tijelo proizvodi formaldehid i da ga ima u svakom organizmu? Jesi to prostudirao?
easy

#2466 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by easy »

sumirprimus wrote:moze bit.
a ako cemo realno, ni pljuskavice nisu bas tako bezopasne kao sto se globalno vjeruje. A i za njih postoji vakcina, samo nije ukljucena u plan imunizacije.

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /190115018
Chmoljo

#2467 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Chmoljo »

Smrcak15 wrote:

zbog mnostva stavri u njoj i na sto imuni sistem reaguje pa razvije neku autoimunu bolest ili upale nekakve,

to je mozda poput pijenja alkohola protiv neki stomacnih problema, moze alkhol da otkloni mozda problem stomacnog problema ali zato taj isti alkohol pospjesuje rak naprimjer ili mozda covjek se napije od ispjanja alkhola kako bi ublazio stomacni problem i mozda otruje se alkholom...u tom fazonu su i vakcine.

preporucio bi vam knjigu o vakcinama od doktora sto sam prilozio neki dan na ovoj stranici, to detaljno obradjiva teme oko vakcinacije i nuspojave itd fantasticna knjiga.

naprimjer stavljaju adjuvans Formaldehyd, to se koristi u farbi u industriji, opce pzonato da je kancerogena materija, ali se opet stavlja u vakcinu kako bi se podstakao imuni sistem na reakciju.

da vam docaram to, to je isto kao kad bi mene htio napasti pas(bolest) a ja imam svog zavezanog lijenog psa pa hocu da ga podstakne da me brani od ovog psa napasnika da me ne ugrize, uzmem bodiljikavu sipku i bockam svog psa da ga pokrene na ovog drugog, pa onako nekad kad bocne mogu da ga bocnem siljati dijelom u oko i ucinim ga slijpim na jedno ooko, il iako prejako bocne mogu cak i probiti svog psa i ubiti....u tom fazonu je i ove adjuvansi tipa Formaldehid koji je cancerogen a koji djeluje kao pojacivac imunig sistema, da podstakne imnui sistem na reakciju, pa ako taj formaldehid dodje do mjesta gdje ne treba i onda tijelo pocne da razvija rak, ili mozda neka druga stvar razviju ubalu mozda ili uha recimo mozda stabilizator iz vakcine.....

pun esej neodređenih tvrdnji i onda jasan zaključak. kako da ne.

saće šampion reći da je ad hominem.

smrčak, nije ti ovo religija da se filozofira. medicina je egzaktna nauka. ovo što pišeš je, izvini, sa ovim analogijama, na nivou vrtića. molim te prestani. fino te molim.
Mogy87

#2468 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Mogy87 »

Smrcak15 wrote:
Mogy87 wrote: Mene samo interesuje osjecate li trunku odgovornosti za smrt sedmomjesecne bebe od bolesti koja bi da se niste pravili pametni bila iskorijenjena 2010 godine i vakcina ne bi bila potrebna te razmisljate li sta cinite roditeljima djece koji imaju npr. leukemiju i cije je dijete izlozeno jer ste Vi malo googlali. Hvala.
treba tacno da se ispita da li je dijete imalo kakvih zdrastvenih problema, pa morbili samo ubrzali smrt.

Kada bi morbili(krzamak) masovno ubijali sad ove sto su bili zarazeni onda bi to bilo alarmantno bilo.

NIko ne garantuje osobama koje se vakcinisu da ce ih ta bolest sacuvati da je ne dobiju, koliko samo slucejvea ima da dijete koje je vakcinisano protiv te bolest opet dobije tu bolest.

problem je sto stvaljaju svasta u te vakcine, evo reci taj MMR vakcinama govori se da ziva izaziva autizam, jeste to je tacno da izaziva autizam, ali u toj vakcini nema zive, ok, super....i onda oni sto promovisu vakcine kazu nema zive ovo ono u toj vakcini neznajuci da u toj vakcini imaju DNA komponente ljudske DNK, najvjerovatnije abortirane djece DNK u vakcinama koje koriste izaziva autizam u MMR vakcini

da ne mislite da sam izmisljam ovo evo sami citajte

Vaccines and autism: a new scientific review
https://www.cbsnews.com/news/vaccines-a ... ic-review/

Ratajczak also looks at a factor that hasn't been widely discussed: human DNA contained in vaccines. That's right, human DNA. Ratajczak reports that about the same time vaccine makers took most thimerosal out of most vaccines (with the exception of flu shots which still widely contain thimerosal), they began making some vaccines using human tissue. Ratajczak says human tissue is currently used in 23 vaccines. She discusses the increase in autism incidences corresponding with the introduction of human DNA to MMR vaccine, and suggests the two could be linked. Ratajczak also says an additional increased spike in autism occurred in 1995 when chicken pox vaccine was grown in human fetal tissue.

Why could human DNA potentially cause brain damage? The way Ratajczak explained it to me: "Because it's human DNA and recipients are humans, there's homologous recombinaltion tiniker. That DNA is incorporated into the host DNA. Now it's changed, altered self and body kills it. Where is this most expressed? The neurons of the brain. Now you have body killing the brain cells and it's an ongoing inflammation. It doesn't stop, it continues through the life of that individual."

stavljati razne komponente u vakcine od teskih metala, do formaldehida jako toksicnih materijala , plus mrtvi ili polumrtvi virusi bolesti protiv kojih se cijeli je bas pravi ruski rulet.

Zasto oni stave teske metale u vakcine, kao aluminijum i zivu , oni moraju stavljati te stvari kako bi podstakli imnui sistem da reaguje na mrtvi viruse i polumrtve viruse, kako bi napravio antitijela...pa imuni sistem podivlja nekad i krene napadati sve iz vakcine, pa ako su sastojci iz mlijeka, jaja, kostunjavo voce itd registrira imuni sistem te stvari kao strani napadacki faktori protiv koga se treba boriti, pa dijete poslije kad unese neke od tih stvari krene svopstveno tijelo napadati tom imunom reakcijom, to jeste alergijom na to.
Da krzamak ne ubija reci roditeljima 110.000 djece koji su umrli u 2017. Vakcina je sprijecila smrt 21 miliona osoba. Nadam se da je stranica Svjetske zdravstvene organizacije relevantan izvor:

Key facts
Even though a safe and cost-effective vaccine is available, in 2017, there were 110 000 measles deaths globally, mostly among children under the age of five.
Measles vaccination resulted in a 80% drop in measles deaths between 2000 and 2017 worldwide.
In 2017, about 85% of the world's children received one dose of measles vaccine by their first birthday through routine health services – up from 72% in 2000.
During 2000-2017, measles vaccination prevented an estimated 21.1 million deaths making measles vaccine one of the best buys in public health.

https://www.who.int/news-room/fact-shee ... il/measles

Sto se autizma tice nadam se da je Danska kompetentna da izvrsi studiju i da se rezultati na grupi od 550.000 ljudi mogu smatrati relevantnim:

BACKGROUND
It has been suggested that vaccination against measles, mumps, and rubella (MMR) is a cause of autism.

METHODS
We conducted a retrospective cohort study of all children born in Denmark from January 1991 through December 1998. The cohort was selected on the basis of data from the Danish Civil Registration System, which assigns a unique identification number to every live-born infant and new resident in Denmark. MMR-vaccination status was obtained from the Danish National Board of Health. Information on the children's autism status was obtained from the Danish Psychiatric Central Register, which contains information on all diagnoses received by patients in psychiatric hospitals and outpatient clinics in Denmark. We obtained information on potential confounders from the Danish Medical Birth Registry, the National Hospital Registry, and Statistics Denmark.

RESULTS
Of the 537,303 children in the cohort (representing 2,129,864 person-years), 440,655 (82.0 percent) had received the MMR vaccine. We identified 316 children with a diagnosis of autistic disorder and 422 with a diagnosis of other autistic-spectrum disorders. After adjustment for potential confounders, the relative risk of autistic disorder in the group of vaccinated children, as compared with the unvaccinated group, was 0.92 (95 percent confidence interval, 0.68 to 1.24), and the relative risk of another autistic-spectrum disorder was 0.83 (95 percent confidence interval, 0.65 to 1.07). There was no association between the age at the time of vaccination, the time since vaccination, or the date of vaccination and the development of autistic disorder.

CONCLUSIONS
This study provides strong evidence against the hypothesis that MMR vaccination causes autism.

https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa021134

Moralni aspekt izjave da neku djeca posto su slabija od drugih treba otpisati ne bih komentarisala.
Naslovnica

#2469 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Naslovnica »

S4mpion wrote:
polacijela wrote:
S4mpion wrote:[quote="polacijela"Za ovo treba krivično goniti. I svakog ljekara koji vraća pacijente iz ordinacije, odvraćajući ih od vakcinacije./quote]

Prvo smo usvojili tvrdnju da struka zna najbolje, šta sad radit'?
polacijela wrote: Dozvolicete da o vakcinama struka zna bolje od prosjecnog youtubera.
I pod struka mislim na usko specijalizirane ljekare, koji se bave bolestima koje vakcine spriječavaju ili ublažavaju i koji jedini liječe i prate osobe oboljele od njih i znaju o kakvoj patnji se radi - epidemiolozi i infektolozi.

Treba 5 minuta pred početak Dnevnika u pola 8 puštati snimke te strahote i patnje koje se mogla spriječiti a nije, jer smo kur@eve pameti
Još jednom da naglasim, epidemiolozi i infektolozi, ne pedijatri, ne porodični ljekari, ne kardiohirurzi :)
Ali bez obzira, zar ne bi svi oni trebali biti usaglašeni?

Ipak su to specijalisti, svako na svom polju.
Svako profitira na konto svoje branše.
Pedijatri uzimaju najbolju pinku (%) za antibiotike (dobar dan, ni ne pogleda dijete - antibiotik, i to, čudna mi čuda, ordinacija "brandirana" u taj antibiotik, od hemijske do žaluzina, porodični ljekari za živče, lexiće i slične droge, internista za kojekakve lijekove za pritisak, samo su epidemiolozi i infektolozi u krizi, slabo kapa pinka, pa se nadigla hampa. 8-)
Smrcak15

#2470 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Smrcak15 »

Alhemicarkaa wrote:A je li znas da ljudsko tijelo proizvodi formaldehid i da ga ima u svakom organizmu? Jesi to prostudirao?

https://thevaccinereaction.org/2015/11/ ... arcinogen/

Rationale for Using Formaldehyde in Vaccines

Most people first become familiar with noxious-smelling formalin, the liquid form of formaldehyde, in high school biology labs. It only takes a whiff to know the stuff is poison. But scientific and hospital laboratories are not by any means the only, or even the most common, sources of formaldehyde exposure. For one thing, formaldehyde is a natural byproduct of decomposition, and as such is found in very small amounts in most living organisms, from plants to animals, and including humans.3 In the limited quantities involved in natural exposure, as occurs when formaldehyde is produced, inhaled or ingested in klix amounts, the chemical is rapidly broken down by specialized enzymes in the body and is either breathed out as CO2 or excreted in urine.4

It is this natural ability of the body to neutralize naturally occurring formaldehyde that is proposed as justification for using formaldehyde as a vaccine ingredient, although few data actually address the pharmacologic differences between ingesting or inhaling the chemical and injecting it, effectively bypassing the body’s usual method of breaking down the toxin. One might assume that, since formaldehyde is routinely used in many vaccines given to babies, even klix and vulnerable premature infants, studies would have looked at whether it is safe to inject this poison directly into their immature systems. No such studies appear to have been done.
Mis mekinjas

#2471 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Mis mekinjas »

Smrcak15 wrote:

jel griješim?

Sve je ruski rulet. I necijepljenje djece.
Jesi ti kao odgovoran građanin i zagovaratelj necijepljenja odveo djecu na krvnu pretragu da provjeris otpornost organizma?

Kad to napravis prostri nam svima ove silne linkove pa cemo diskutovati.
Do tad de suti ziv bio, grijeh ti gluho bilo ispada iz usta.
easy

#2472 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by easy »

Mis mekinjas wrote:
Smrcak15 wrote:

jel griješim?

Jesi ti kao odgovoran građanin i zagovaratelj necijepljenja odveo djecu na krvnu pretragu da provjeris otpornost organizma?

Ma on je sve procitao sto je mogao, samo da ne bi djecu vakcinisao. To je kod ovakvih likova uvijek primarni cilj, a ne ultimativna potraga za istinom.
corei3

#2473 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by corei3 »

Ovaj moj stariji dobio MRP, a mlađeg nikako da vakcinisemo, cijelu zimu neko u kući gripozan il on il mi i nesmijem ga odvest. Jeb ga.
Mogy87

#2474 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Mogy87 »

corei3 wrote:Ovaj moj stariji dobio MRP, a mlađeg nikako da vakcinisemo, cijelu zimu neko u kući gripozan il on il mi i nesmijem ga odvest. Jeb ga.
Izvadite nalaze privatno. Ako su mu crp i leukociti unutar normalnih granica vakcinisite dijete.
Smrcak15

#2475 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Smrcak15 »

Mis mekinjas wrote:
Smrcak15 wrote:

jel griješim?

https://www.thehealthyhomeeconomist.com ... healthier/

Are Unvaccinated Children Truly Healthier Than Vaccinated?
Ok, let’s get down to brass tacks. Are unvaccinated children really healthier?

Here are the stats:

Less than 10% of unvaccinated children suffer from allergies of any kind. This compares with 40% of children in the USA ages 3-17 reporting an allergy to at least one allergen and 22.9% with an allergic disease.
.2% of unvaccinated children suffer from asthma. This compares with 14-15% of vaccinated children with asthma in Australia, 4.7% in Germany, and 6% in the USA.
1.5% of unvaccinated children suffer from hayfever. This compares with 10.7% in Germany.
2% of unvaccinated children had neurodermatitis. This auto-immune disorder affects over 13% of children in Germany.
ADHD was present in only 1-2% of the unvaccinated children. This compares with nearly 8% of children in Germany with ADHD and another 5.9% borderline cases.
Middle ear infections are very rare in unvaccinated children (less than .5%). In Germany, 11% of children suffer from this problem.
Less than 1% of unvaccinated children had experienced sinusitis. This compares with over 32% of children in Germany.
Only 4 unvaccinated children out of the 7,600+ total surveys reported severe autism. In all 4 cases, however, the mother tested very high for mercury. In the USA, approximately 1 in 100 children suffer this neurological illness and 1 in every 38 boys in the UK.
Post Reply