Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
amrica

#2451 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by amrica »

a havaz leti da objavi demant :D .... oojjjhhhaaaa samo ne znam hoce li sad ili odmah... i to u izvanrednom izdanju posvecenom izvinjenju :mrgreen:

trebao je PROI traziti par miliona odstete, tek onda bi se prestali ceskati na krivom mjestu.
Chaa

#2452 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Chaa »

Jedan mali peder, dva mala pedera, tri mala pedera...

Image

Piše: Elis Bektaš

Zvoni mi sinoć telefon u neka doba. Pogledam - nepoznat broj. Javim se i čujem: „Hej, Borise..."
„Nisam ja Boris, pogriješili ste."
„E jeb'ga," reče glas, „al' da ja tebi ipak ispričam vic. Ja sam onaj Borisov jaran, Kožo."
I ne čekajući saglasnost, Kožo započe:

Uđe tip u kafanu, vidno nadrkan, stade za šank i više će za sebe, ali dovoljno glasno da ga i drugi mogu čuti: „Ma svi su novinari šupci!"
Na to će tip s drugog kraja šanka: „Momak, nije lijepo tako pričat', stvarno nema smisla da vrijeđaš."
„Što, frajeru?" ovaj će prvi: „da nisi i ti novinar?"
„Nisam, jarane, ja sam šupak."

Nasmija me Kožo, al' mi i san razbi. Sjednem za računar, taman da malo pogledam vijesti po portalima, da vidim šta se zbiva u zemlji i svijetu. Usred noći nekako nabasam na tekst u Dnevnom avazu i zastanem fasciniran jednim neobično inventivnim pristupom upotrebi matematike u polju seksualnosti.

Na osnovu uzorka od 248 ispitanih muškaraca zgroženi žurnalist A.Nuhanović obavještava nas da u Bosni i Hercegovini postoji između 15 i 150 hiljada homoseksualaca. Nastavim da čitam to štivo, pa se prenem - shvatim da sam upravo pročitao jednu od dragocjenijih gluposti u istoriji novinarstva. Da je A.Nuhanović uposlen u sportskoj redakciji, u izvještaju sa gradskog derbija u Sarajevu pročitali bi da je na Koševu bilo između 10 i 100 hiljada gledalaca. Na osnovu prodatih 248 karata.

Uzmem da malo prilježnije i pažljivije iščitam tekst od početka - instinktivno osjećam da će se tu zateći još dragulja za muzej žurnalističke gluposti. I zaista, već na početku pronađoh jedan tirkiz koji mi je sprva promakao. Kaže Nuhanović da je nedavna studija Zavoda za javno zdravstvo BiH pokazala da „u našoj državi ima sve više homoseksualaca." Međutim, nigdje ni naznake sa koliko smo to homoseksualaca ranije raspolagali. Još manje podatka o tome koliko nam ih objektivno treba na sadašnjem stepenu društvenog razvitka.

Malo dalje Nuhanović nam nudi smaragd žurnalističke gluposti, iskazujući svoju zabrinutost nad podatkom da najmlađi homoseksualac u zemlji ima 12 godina. Pokušam se prisjetiti da li je Nuhanović bar malo se zgroznuo nad gluhobukovičkim slučajem, ali u sjećanju ničega. Ni Google ne pomaže, čovjek se prosto nije zgrozio. Iz čega proizilazi da je Nuhanoviću sasvim prihvatljivo i nezabrinjavajuće kad neko natrti curicu od 12 godina. Biće da ispravnom i čestitom Bosancu dob partnera nikad nije bila bitna, važno je samo da nauči đe šta ide i šta se u šta utrpava.

A onda se ukaza besprijekorno brušen rubin tokmakluka: „Da među djecom ima sve više homoseksualaca, potvrđuje i Samir Ibišević, predsjednik Udruženja PROI, koje je učestvovalo u istraživanju. Ibišević za "Dnevni avaz" kaže da je među anketiranim muškarcima bilo dosta maloljetnika." Iz uzorka od 248 muškića, među kojima ih je bilo i maloljetnih, ničim izazvani Ibišević izvlači zaključak da se djeca u Bosni i Hercegovini sve više odaju pederluku. Koji je, jel'te, oboljenje.

Čitam ovo prebrojavanje pedera po Bosni šumovitoj i Hercegovini kamenitoj (mada mi se nešto pari da je prebrojavanje izvršeno samo u Sarajevu), kad ponovo zazvoni telefon. Javim se, a otamo opet: „Borise, da čuješ..."
„Kožo, bolan ne bio, opet si pogriješio, nije ovo Borisov broj."
„E, jebiga. Popilo se, ne zamjeri. Al' hajd' da ti još jedan ispričam."
I opet poče Kožo:

Razboljela se djevojčica u Gluhoj Bukovici. Doktori posve nemoćni, ne mogu ni dijagnozu da postave, kamoli terapiju da odrede. Leži malena u postelji, kopni, već je polako smrt sebi uzima. Kaže otac majci: „Pripazi je malo, odoh ja hodžu dovest, vidiš da će trebat'."
A djevojčica će, onemoćalim glasom: „Bolan, babo, nije mi sad do jebačine."

I onda mi se sve posloži. Ne prebrojava Avazov ćato pedere zato što se za svoje dupe uplašio, već da bi zakukao što nacija nije k'o nekad čestita i neporočna. I da bi nam poručio: kad Fahro na vlast dođe, Bošnjaci više neće bit' pederi. Ne smeta ovom Nuhanoviću kad šejtan s ahmedijom na glavi prepipava maloljetnu ženskadiju, jer je to samorazumljivo u njegovom svijetu - ta šta će matora drtina prepipavat' ako neće ženskadiju, k'o da ženskinje neku drugu funkciju na dunjaluku ima. Njemu smetaju pederi jer nagrđuju sliku o besporočnoj i merhametli naciji - kolektivnoj žrtvi. Toliko je čvrsto Nuhanović uvjeren u biološki predeterminisanu savršenost svog naciona, čime postaje Biljana Plavšić u ogledalu (ne vidim razlike u stepenu odvratnosti između vjerovanja u genetsku iskvarenost i vjerovanja u biološku čestitost neke društvene skupine), da i ne pomišlja na mogućnost da je ogriješio dušu, da je među poginulim vojnicima u Sarajevu, Mostaru, Srebrenici... možda bio i pokoji - peder.

Novinar kojem se od 248 pedera pričinjava 150 hiljada njih tek je budala. Ali novinar koji u pederima vidi dokaz perverznosti nacije nije samo budala, već i desničarski šupak. A da se i ne govori koliko golem šupak mora imati onaj kojem se Nuhanović uvlači, podržavajući njegov politički svjetonazor.

I tako se slagalica sama složi: nije ni čudo da dramatično raste broj pedera u zemlji u kojoj ima toliko šupaka.

BL!N / Blog B92
Jeff Bingham

#2453 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Jeff Bingham »

koliko upratih, nuhanovic je zensko :D
Chaa

#2454 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Chaa »

Jeff Bingham wrote:koliko upratih, nuhanovic je zensko :D
:-D :-D :-D
condy

#2455 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by condy »

Današnji Avaz, sport, str 56, sastav za Luksemburg i Francusku, podaci za Pjanića da je igrač Liona :-)
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#2456 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by dr.gog »

..........................
Last edited by dr.gog on 24/03/2012 15:28, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#2457 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by VjecitiStudent »

Široj javnosti malo je poznato da je upravo Nedžad Ugljen sedam dana prije svog ubistva obilazio redakcije sarajevskih magazina i listova, prije svega "Dane" Senada Pećanina i tadašnjeg glavnog urednika "Dnevnog avaza" Fahrudina Radončića, kojima je ostavio amanet da kad-tad otkriju da je njegov ubica tadašnji direktor AID-a Kemal Kemo Ademović, zapravo njegov šef, a naručilac je direktno Bakir Izetbegović!
http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/teme/5 ... istva.html
Jal' se smijati, jal plakati????
Siroti rahmetli Ugljen, za sta ga sve ne koriste.
nia3

#2458 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by nia3 »

"...Vlasnica je policiji izjavila da je D. E. po ulasku u njenu radnju tražio odjeću za svoju suprugu, nakon čega joj je prišao i počeo je da je dira po tijelu. Muškarac joj je kazao da se skine ili će je ubiti, jer ima pištolj kod sebe.
Žena se uplašila i poslušala ga, a nakon što je on skinuo pantalone i donji veš, počela je vrištati i dozivati upomoć vlasnika objekta u kojem se nalazi njena radnja."

Baš ne misle kad pišu članke, pogotovo ovog tipa.
dragonz

#2459 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by dragonz »

Široj javnosti malo je poznato da je upravo Nedžad Ugljen sedam dana prije svog ubistva obilazio redakcije sarajevskih magazina i listova, prije svega "Dane" Senada Pećanina i tadašnjeg glavnog urednika "Dnevnog avaza" Fahrudina Radončića, kojima je ostavio amanet da kad-tad otkriju da je njegov ubica tadašnji direktor AID-a Kemal Kemo Ademović, zapravo njegov šef, a naručilac je direktno Bakir Izetbegović!
vidovit čovjek bio :-) :-) :-)
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#2460 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by grunt »

na naslovnici avaza:

Arduana prevarila Al'Dina: Uprljala je svoj obraz i moje prezime
Ni sanjati nisam mogao da je to moja žena mogla napraviti. A šta je napravila, vi sada pretpostavljajte. Arduanu volim, ali nakon što sam sve saznao, moram je ostaviti. Šta čovjek drugo da uradi. Moram je preboljeti, a ona neka i dalje nosi maramu na glavi - kaže Kurić.
:lol:
amrica

#2461 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by amrica »

VjecitiStudent wrote:

da ne ulazim u nebulozu napisanog, taman je na sitnosicardzijskoj poganoj havazovstini.

malo smislenog pisanja:

- obilazio redakcije sarajevskih magazina i listova, prije svega "Dane" Senada Pećanina i tadašnjeg glavnog urednika

valjda je "obisao" redakciju havaza ciji g.u.je ta spodoba (mora se bar 50 puta u jednom izdanju napisati ime tvorca :roll:

-njegov ubica tadašnji direktor AID-a Kemal Kemo Ademović, zapravo njegov šef,

otkrio da je Kemo A. zapravo njegov sef :roll:

:run:
VjecitiStudent

#2462 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by VjecitiStudent »

amrica wrote:
VjecitiStudent wrote:
da ne ulazim u nebulozu napisanog, taman je na sitnosicardzijskoj poganoj havazovstini.
...
Raznih tu pitanja ima, npr:
Zasto je Fahro cekao petnaest godina pa da izadje sa ovim amanetom???
U tekstu pise da je za Ugljenovo ubistvo odgovorna porodica Izetbegovic, da li to znaci da Radoncic krivi i Aliju, a ne samo Bakira?
...
amrica

#2463 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by amrica »

rat protiv izetbegovica je davno poceo, sad je u talu sa zukorlicem, valjda zov krvi... a nesto ga nece ovi odavde :D

(sorry za ovako dug tekst :) )

"Muftija Zukorlić otvoreno o izjavama člana Predsjedništva BiH: Bakir Izetbegović i Boris Tadić igraju na istoj strani!
Autor Faruk VELE 2011-09-24 18:23:00
Verzija za štampu Samo tekst
Decrease font Enlarge font
Izetbegović: Servis beogradskih interesa

Predsjednik Srbije i Izetbegović mlađi našli su zajednički interes i zajedničkog neprijatelja

Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović u posljednjem intervjuu za Federalnu televiziju (FTV) otvoreno je kritizirao glavnog muftiju Islamske zajednice (IZ) u Srbiji Muamera ef. Zukorića zbog njegove, kako je rekao, politike konflikta.

Politički vrh

Izetbegović je tako kazao da "previše ima konflikta oko muftije Zukolića", što je u nekim medijima protumačeno i kao činjenica da je bošnjački politički vrh u Sarajevu uskratio podršku muftiji Zukorliću i da je njegov jedini saveznik reisu-l-ulema dr. Mustafa ef. Cerić.

- Konflikata (ima) u samom Sandžaku, s predstavnicima Bošnjaka Sandžaka. Rekli ste, i sa mnom, pa sada s Beogradom... Ja nisam siguran da je to put - izjavio je, između ostalog, Izetbegović o muftiji Zukorliću.

Muftija Zukorlić je u razgovoru za "Dnevni avaz" oštro reagirao na Izetbegovićeve komentare. Kaže da je žalosno da Izetbegović i Beograd šalju identične poruke Bošnjacima Sandžaka i da bošnjački član Predsjedništva BiH izigrava portparola. To, kako veli, samo potvrđuje izjavu reisa Cerića da "ovi u Sarajevu samo prepisuju od Beograda".

- Ako sam u prilici da biram između konflikta i neslobode, ja ću izabrati konflikt. Čak se ponosim što sam u konfliktu sa svima s kojima danas jesam u konfliktu. Navodna konfliktnost kao pojava u Sandžaku je zapravo jedini preostali dokaz da Sandžak nije potopljen i da Bošnjaci ovdje nisu poraženi. Zapravo, to je put našeg uspinjanja i našeg ostvarivanja slobode. Iz Beograda su nam prilikom agresije na Islamsku zajednicu poručili "da se dogovorimo". A to "da se dogovorimo" znači da postanemo servis beogradskih interesa na ovom prostoru. Nažalost, sličnu poruku sada dobivamo i od Bakira Izetbegovića - kaže Zukorlić.

Smatra da je posljednjih nekoliko susreta Borisa Tadića s Bakirom Izetbegovićem dalo velike rezultate.

- Oni su, očigledno, našli zajednički interes i zajedničkog neprijatelja. Nema dileme da igraju na istoj strani! Osim toga, gospodin Izetbegović nema moralnog kredibiliteta da govori o konfliktima, niti da bilo koga poziva na "prevazilaženje konflikta". Da je bio to što danas nama preporučuje, ne bi bilo više hiljada mrtvih Bošnjaka u međubošnjačkim sukobima s Fikretom Abdićem. Ne razumijem Izetbegovićeve poruke, osim na način da on i njemu slični nas u Sandžaku doživljavaju kao problem u pokušaju da otvore novu stranicu s Beogradom. Ali, ne na način da Bošnjaci imaju prava kao i drugi narodi, već da se "sve zaboravi", da Bošnjaci ostanu podređeni i da se igra po pravilima Beograda - oštar je glavni muftija IZ Srbije.

Katastrofalne posljedice

Činjenica da se Izetbegović praktično sam upregao u kolo beogradske politike, prema Zukorliću, može imati katastrofalne posljedice i po Bošnjake u cijelosti.

- Mislim da je Bakir Izetbegović, svjesno ili nesvjesno, dobio ulogu da pokopa historijsku harizmu rahmetli Alije Izetbegovića. Jer, očito da je Alija Izetbegović jedina ličnost u Bošnjaka s toliko harizme koja tako moćno traje i nakon njegove smrti. Ne postoji nikakva ideologija, niti medijska hajka koja može pokopati tu harizmu. To, očito, jedino može učiniti onaj ko nosi njegovo prezime i ko, kako kaže, liči na svoga babu. Moja bojazan je da se ide u tom smjeru. Sve što se dešava samo potvrđuje realnost ove pretpostavke. Uključujući i posljednje izjave i sve što se, inače, radi. E, sad, kako je do toga došlo, postoje li dosjei ucjena i pritisaka, moglo bi se i o tome špekulirati, ali ne bih dalje o tome - istakao je Zukorlić.

Kosovska metoda satanizacije

Muftija Zukorlić, također, naglašava da Izetbegović precjenjuje sebe i svoj značaj, ali i značaj njegove eventualne podrške Bošnjacima u Sandžaku.

- Ovo što mi radimo danas nije samo sandžačka aktivnost. Ovo je svebošnjačka aktivnost. Mislim da je ovo što mi činimo tako dobro prepoznato među Bošnjacima u Bosni da će vrlo brzo doći vrijeme kada će političari koji daju izjave poput Izetbegovića potpuno izgubiti podršku u svome narodu. Gledajte, kada nekoga ne možete poraziti regularnim, demokratskim sredstvima i argumentima, onda je dobra već oprobana udbaško-kosovska metoda satanizacije, pri čemu se ja trebam proglasiti opasnim i čovjekom sukoba - napominje on.

Šta bi bilo kada bismo slušali Bakira?

Upravo zato što, kako kaže muftija Zukorlić, agresija na Islamsku zajednicu u Srbiji nije uspjela KGB-ovskim "blickrigom" 2007. godine, krenulo se na raskidanje veza Bošnjaka iz Sandžaka i BiH, odnosno Turske.

- Iako je bilo negativnih implikacija u odnosima s Turskom, ta zemlja sada pravi zaokret i shvata da je pogriješila u Sandžaku. Nakon Turske, Beograd je na metu stavio naše odnose sa Sarajevom. Tamo gdje su ti odnosi bili krhki, kao što je slučaj s Izetbegovićem, oni su veoma brzo pukli. Tako se došlo do situacije da onaj ko bi trebao da pomogne ostvarenju prava Bošnjaka u Sandžaku nama drži lekciju da je nas samo dva i po posto!? Ako bismo njega poslušali u tome kako da branimo interese Bošnjaka, vrlo brzo nas ne bi bilo ni dva posto - podvlači Zukorlić."

:run:

ne mogu analizirati kontradiktornosti i gluposti :roll:
mustang

#2464 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by mustang »

grunt wrote:na naslovnici avaza:

Ni sanjati nisam mogao da je to moja žena mogla napraviti. A šta je napravila, vi sada pretpostavljajte. Arduanu volim, ali nakon što sam sve saznao, moram je ostaviti. Šta čovjek drugo da uradi. Moram je preboljeti, a ona neka i dalje nosi maramu na glavi - kaže Kurić.
bog te vidio :lol: :lol: al komentara ispod :lol: :lol: majko mila :lol: :lol: :lol: :lol:
VjecitiStudent

#2465 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by VjecitiStudent »

grunt wrote:na naslovnici avaza:

Pa da, Avazu je trebalo 15 godina da obznani navodnu Ugljenovu ispovijest, dok Al Dinova ode odmah na naslovnu.
Sasvim_Obican

#2466 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by Sasvim_Obican »

Jel neko vidio naslov u kojem preko "rekla-kazala" izvora iskarikiraju naslov : "Bakir Izetbegovi i Hilmo Selimović štite ubice i mafijaše" ?

:D :run:
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#2467 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by grunt »

ne propustite!
Naš kantautor nam je ispričao kompletnu priču od momenta kada je počeo da sumnja u Arduanu i način na koji je prikupio brojne dokaze, koje će upotrijebiti prilikom razvoda. Al’ Dino nam je ustupio je i ekskluzivne fotografije koje će sutra biti objavljene u “Dnevom avazu”.
:D
arduana in flagranti :D
amrica

#2468 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by amrica »

Sasvim_Obican wrote:Jel neko vidio naslov u kojem preko "rekla-kazala" izvora iskarikiraju naslov : "Bakir Izetbegovi i Hilmo Selimović štite ubice i mafijaše" ?

:D :run:

tako je svaki dan :D
selimovic od kad je vlasnik oslobodjenja je konstanta, a ovaj drugi lik se mijenja, prema potrebama fahraona :zzzz:
callmethebreeeze

#2469 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by callmethebreeeze »

dajte nam danasnji avaz.
:D :D :D :run: :skoljka:
StupskaBitanga

#2470 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by StupskaBitanga »

Storija oko Al Dina i Arduane se nastavlja
Ako još ko u ovoj kvazi državi ima iluziju da je Avaz-"Najuticaniji i najtiražniji bh dnevnik koji ide prvi" da ali samo u kontekstu tračeva i prljavog veša
Express u dnevnom izdanju
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#2471 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by dr.gog »

callmethebreeeze wrote:dajte nam danasnji avaz.
:D :D :D :run: :skoljka:

:D
amrica

#2472 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by amrica »

opet je juce ona gospoja, zena od onog, koja pise kolumne, napisala gomilu necega :-? na tapetu ministar obrazovanja sto nije "ukin'o" skole prije nego je poceo strajk.... :roll:

nisam mogla citati dalje :cry:
StupskaBitanga

#2473 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by StupskaBitanga »

Brine me Avaz naime nigdje nadrealnog naslova Selimović bankrotirao
:-)
amrica

#2474 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by amrica »

sa'ce da je selimovic, u talu sa bakirom i. kriv sto je pao komad fasade u ferhadiji :lol:
StupskaBitanga

#2475 Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about

Post by StupskaBitanga »

amrica wrote:sa'ce da je selimovic, u talu sa bakirom i. kriv sto je pao komad fasade u ferhadiji :lol:
a isti taj Bakir je bio dojučerašnji haver sa Fahrom
žalosno i tužno
Post Reply