F1 2008, 2009, 2010 and counting

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
mentalist

#2451 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by mentalist »

avantgarde wrote:Meni je jako zao vremena kad je M.Schumacher vozio protiv M:Häkkinen,...bila su to vremena,bar za mene.
Iako moram priznat da je u posljednje vrijeme takodje pocelo biti interesantno.
Jedino sto mi se nikako ne svidjaju nova pravila,svake godine radikalno ucenje novih pravaila.Ide na zivce.
Onaj papak Berny samo izmislja nesto novo da bi popravio gledanost a gledanost iz godine u godinu sve manja. Hakinen je bio car za volanom ali nema ga nad Montoyom. Legenda. Steta sto se povuce
mentalist

#2452 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by mentalist »

beco wrote:
mentalist wrote:
beco wrote:Volio bih da Alonso pobjedi a vec su me u mislima pocele proganjati slike Japana 2006 i Schumijevog odustajanja bilo bi prebolno opet prici tako blizu a opet tako daleko. Ako ne Alonso onda barem Webber mislim da je covjek jedan od najpozitivnijih likova u F1. Vettel i Hamo gluho bilo da postanu sampioni. Mislim da Red Bull ispo pravo neposten prema Webberu sto ga nece da podrze kao jedinog kandidata za titulu, frajeru je ovo najbolja prilika da postane sampion a sta vise ima Webber u sebi mozda maksimala 3 sezone.

P.S. Uzdam se u Alonsino umijece, Webberovu karmu i Vettelovo i Hamino neiskustvo te Buttonovo taktiziranje :D
:-D
Meni je, od kako pratim F1, najbolnije bilo kada je Masa u Brazilu imao titulu u ruci i onaj slon Hamo osvoji pesudni bod, bukvalno na startno ciljnoj ravnini.
To sam potisnuo i zaboravio to je bolno i prisjecat se. Kontam da je to zavjera Glok kloc prodao se za male pare:D
A ko ce ga znati. Glok je tada bio na gumama za kisu a Hamo je promijenio gume za suvo i poceo je propadat u poretku dok nisu gume dosle na svoje. I scena preticanja je prikazana tek poslije zavrsetka
avantgarde

#2453 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by avantgarde »

mentalist wrote:
avantgarde wrote:Meni je jako zao vremena kad je M.Schumacher vozio protiv M:Häkkinen,...bila su to vremena,bar za mene.
Jedino sto mi se nikako ne svidjaju nova pravila,svake godine radikalno ucenje novih pravaila.Ide na zivce.
Onaj papak Berny samo izmislja nesto novo da bi popravio gledanost a gledanost iz godine u godinu sve manja. Hakinen je bio car za volanom ali nema ga nad Montoyom. Legenda. Steta sto se povuce
Da Montoya je bio vanredan vozac a kod njega mi se svidjalo sto voli rizicnu voznju i manevre...to ustvari i trreba Formuli 1.
Montoa nije mogao nista bolje napravit sa BMW-om.BMW jednostavno nije bio konkurentan.
Sto se tice ovih pravila meni licno su dosadna,prije par godina ustajao sam u svako doba da vidim trku a srce lupalo od uzbudjenje...sad nije bas tako.
valjda ce biti bolje.
mentalist

#2454 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by mentalist »

avantgarde wrote:
mentalist wrote:
Da Montoya je bio vanredan vozac a kod njega mi se svidjalo sto voli rizicnu voznju i manevre...to ustvari i trreba Formuli 1.
Montoa nije mogao nista bolje napravit sa BMW-om.BMW jednostavno nije bio konkurentan.
Sto se tice ovih pravila meni licno su dosadna,prije par godina ustajao sam u svako doba da vidim trku a srce lupalo od uzbudjenje...sad nije bas tako.
valjda ce biti bolje.
Bas tako, nema vise uzbudjenja. Sto kaze @beco za Batona, svi su postali takticari. Nekad vise volim pogledati nize serije gdje se gine za poziciju vise.
Vidicemo sta ce 2013 donijeti. Svi ljubitelji F1 kazu da se spremaju pravila gdje ce se voziti na "zilet".
avantgarde

#2455 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by avantgarde »

Upravo tako,postalo je dosadno jer se samo ide na taktiku,nema vise rizika ko nekad.Kad se sjetim preticanja od prije par godina ono u stilu po svaku cijenu pretec,ma lijepio sam se za televizor :) .Gume su takodje problem,prije su bila dva proizvodjaca guma a sad samo jedan.Ustvari previse ogranicavanja.
Danas pobjedjuje auto a ne vozac,to mi se ne dopada.Hocu da pobijedi vozac.
Better Man

#2456 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Better Man »

Alonso je broj 1 favorit, obzirom da ima 10 bodova prednosti nad Webberom. Najbolje vrijeme F1 je bilo kad su vozili bogovi ovog sporta Lauda, Prost, Senna, Pike, Mensel, Berger.
Last edited by Better Man on 02/11/2010 22:26, edited 1 time in total.
BSn

#2457 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by BSn »

Kazu kako se od 60-ih godina nije desilo da se u samoj zavrsnici bori pet vozaca za titulu. E, nikad se nije desilo ni da se pet vozaca bori za titulu, a da u toku sezone nisu ni 2 pta pokusali preteci jedan drugoga. Tacno znas na kojoj je stazi koja ekipa spremnija i dominantnija i da ce ona uzeti tu bodove. Onda samo izbrojis utrke i znas ko ce uzeti sampionat gotovo sigurno - osim ako ne bude kakvih kvarova i medjusobnih cestih incidenata (k'o kod Red Bulla).

Bezveze. Ima sasvim solidan broj dobrih i solidnih vozaca, ali ovo vec godinama nije utrkivanje.
Neelix

#2458 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Neelix »

avantgarde wrote:Upravo tako,postalo je dosadno jer se samo ide na taktiku,nema vise rizika ko nekad.Kad se sjetim preticanja od prije par godina ono u stilu po svaku cijenu pretec,ma lijepio sam se za televizor :) .Gume su takodje problem,prije su bila dva proizvodjaca guma a sad samo jedan.Ustvari previse ogranicavanja.
Danas pobjedjuje auto a ne vozac,to mi se ne dopada.Hocu da pobijedi vozac.

mislim da nisi upravu. ova nova pravila (koja licno mrzim, pogotovo sistem bodovanja), sve cine da bi upravo vozaci bili ti koji odlucuju pobjednika - te prosle sezone zabrana mijenjanja guma (da ne bi ovisilo od mehanicara), ove godine zabrana dosipanja goriva (da ubiju taktiziranje, pa da svi imaju isto) i sl...

meni se to ne svidja.

meni nedostaje da kontam ko je na kakvoj strategiji, 2 ili 3 odlaska u boks, kako ce mehanicari odradit svoj posao, nedostaje mi prilika da ross brawn pokaze svoj takticki genij, nedostaje mi 10-6-4-3-2-1 sistem bodovanja, a ne ovo preseravanje kad pola bolida osvoji bodove, nedostaje mi NAJVISE ova grafika:

Image
Image
:sad:

nedostaje mi Schumi u Ferrariju :roll: hocu Vettela da vidim u propetom konjicu, i ovaj pakash Alonso da sto prije ode.

Helem,

i ja sam znao doc kuci svana pa ni ne spavat nego ujutro u 7-8 gledat trku. A sad i ne pamtim kad sam gledao neku a da nije u 2 nedjeljom.
avantgarde

#2459 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by avantgarde »

Better Man wrote:Alonso je broj 1 favorit, obzirom da ima 10 bodova prednosti nad Webberom. Najbolje vrije me F1 je bilo kad su vozili bogovi ovog sporta Lauda, Prost, Senna, Pike, Mensel, Berger.

Vjerovatno si u pravu ali to je bilo prije mog vremena tako da ne mogu nista posebno reci osim da sam cuo po pricama drugih starijih da su tada pobjedjivali vozaci a n etehnika kao danas.
mentalist

#2460 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by mentalist »

Neelix wrote:

meni nedostaje da kontam ko je na kakvoj strategiji, 2 ili 3 odlaska u boks, kako ce mehanicari odradit svoj posao, nedostaje mi prilika da ross brawn pokaze svoj takticki genij, nedostaje mi 10-6-4-3-2-1 sistem bodovanja, a ne ovo preseravanje kad pola bolida osvoji bodove,
Da to je bilo vrijeme kada si do kraja trke bio napet, cekas rasplet do zadnjeg kruga. Ovo danas je svedeno na kvalifikacije, start i prva krivina i mozes doci na proglasenje. I ako se dese promjene, to je u stilu Colin Mccrash :lol:
Klodovik

#2461 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Klodovik »

avantgarde wrote:
Better Man wrote:Alonso je broj 1 favorit, obzirom da ima 10 bodova prednosti nad Webberom. Najbolje vrije me F1 je bilo kad su vozili bogovi ovog sporta Lauda, Prost, Senna, Pike, Mensel, Berger.

Vjerovatno si u pravu ali to je bilo prije mog vremena tako da ne mogu nista posebno reci osim da sam cuo po pricama drugih starijih da su tada pobjedjivali vozaci a n etehnika kao danas.

Pobjeđivala je i tada tehnika. Ovo je meni bolje nego npr. sezona 1988. godine kad su vozili Prost, Senna, Piquet, Mansell i Berger. Prost i Senna su u McLaren-Hondi pobijedili na svim trkama osim u Italiji (Prostu otkazao motor, Senna imao sudar). Uglavnom, na kraju sezone: Senna 90 bodova, Prost 87, a trećeplasirani Berger gotovo upola manje - 47. Boutsen kao treći imao 27. Mansell nije završio 12 utrka, Piquet 7.

Komotno su mogli pustiti McLaren da sam obiđe sve staze i da Prost i Senna između sebe riješe pitanje pobjednika.

Sezonu je u potpunosti odlučio Hondin turbo motor.
Neelix

#2462 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Neelix »

mentalist wrote:
Neelix wrote:

meni nedostaje da kontam ko je na kakvoj strategiji, 2 ili 3 odlaska u boks, kako ce mehanicari odradit svoj posao, nedostaje mi prilika da ross brawn pokaze svoj takticki genij, nedostaje mi 10-6-4-3-2-1 sistem bodovanja, a ne ovo preseravanje kad pola bolida osvoji bodove,
Da to je bilo vrijeme kada si do kraja trke bio napet, cekas rasplet do zadnjeg kruga. Ovo danas je svedeno na kvalifikacije, start i prva krivina i mozes doci na proglasenje. I ako se dese promjene, to je u stilu Colin Mccrash :lol:

citajuci ovo uvecano, shvatio sam da u zadnje vrijeme uvijek nesto radim na compu dok mi je upaljen tv sa trkom :shock: a odgledam prvi krug-dva, i eventualno kakav detalj kad komentator povisi glas.

fakat ne pamtim trku u kojoj rasplet nije bio jasan nakon prvih 10 krugova (izuzimajuci one kad se neko na vrhu skrshi).

kad se sjetim, Frentzen pocinje trku iz boksa, natanka se, i do kraja trke ostane na stazi :D sad naravno ima ona glupost da na suhoj trci moras iskoristit obje mjesavine guma. gdje je tu car UTRKIVANJA pored milion glupih pravila?

uh joj, fale mi Imola, Magny Cours i A1 ring :roll: a i ova preseravanja sa nocnom trkom su previse...
van Basten

#2463 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by van Basten »

hajde dobro Imola i A1 ring ok... ali Magni Cours... :-) u žestokoj konkurenciji dosadnih staza ubjedljivi šampion (ova nova korejanska ima potencijal da joj uzme prijestol al o tom po tom)
Neelix

#2464 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Neelix »

ne znam, meni se vn spanije nije nikad svidjala, a daleko najdosadniji mi je uvijek bio hungaroring.

one godine kad izbacise spa :x :x :x :x najdrazu mi stazu, nesto mi htjelo bit :D

i ovaj singapur mi ne lezi nikako.
van Basten

#2465 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by van Basten »

slažem se sa tim izborom iz zadnjeg posta 100%, dodao bih i Valenciu u dosadu, ali meni je ipak Magni br 1.
Spa je Spa to je jasno svima, jedna i jedina
BSn

#2466 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by BSn »

Kad bi se trke vozile samo u Silverstoneu, Monzi, Spa, Imoli i San Marinu, ja ne bih imao nista protiv.

Tilkea mi je puna kapa.

nekad sam znao ostavit rostilj i trazit po stranjskim kanalima prenos, a danas ne pamtim kad sam odgledo zadnjih godina cijelu utrku (i to ovaj termin u 14) - mozda ove godine San Marino i Spa, ali i to tesko da sam bas odgled'o od pocetka do kraja.
mentalist

#2467 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by mentalist »

Nirburgring, SPA, Imola i svakako Indijanapolis, test i za vozaca i za bolid.
To su moji neki favoriti. Mada ima jos dosta dobrih staza .
Neelix

#2468 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by Neelix »

BSn wrote:Kad bi se trke vozile samo u Silverstoneu, Monzi, Spa,Imoli i San Marinu, ja ne bih imao nista protiv.

Tilkea mi je puna kapa.

nekad sam znao ostavit rostilj i trazit po stranjskim kanalima prenos, a danas ne pamtim kad sam odgledo zadnjih godina cijelu utrku (i to ovaj termin u 14) - mozda ove godine San Marino Spa, ali i to tesko da sam bas odgled'o od pocetka do kraja.

druze, imola = staza u san marinu, i nije se vozila ove godine :D

eh da, indianapolis je dobra staza bila :thumbup: samo se nije nesto dugo vozila pa mi nije u tom nekom nostalgicnom sjecanju :)
BSn

#2469 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by BSn »

Neelix wrote:
BSn wrote:Kad bi se trke vozile samo u Silverstoneu, Monzi, Spa,Imoli i San Marinu, ja ne bih imao nista protiv.

Tilkea mi je puna kapa.

nekad sam znao ostavit rostilj i trazit po stranjskim kanalima prenos, a danas ne pamtim kad sam odgledo zadnjih godina cijelu utrku (i to ovaj termin u 14) - mozda ove godine San Marino Spa, ali i to tesko da sam bas odgled'o od pocetka do kraja.

druze, imola = staza u san marinu, i nije se vozila ove godine :D

eh da, indianapolis je dobra staza bila :thumbup: samo se nije nesto dugo vozila pa mi nije u tom nekom nostalgicnom sjecanju :)

:lol: :lol: :lol:

Mislio sam na Monte Karlo. Sramota, jedina staza na kojoj sam bio i pomijesam je sa San Marinom. :-) :lol:

Indijanapolis je meni bio :thumbup: . Incidenst sa Mišelinovim gumama, a ne k'o sad svi iste gume i htjeli ne htjeli moraju mijenjati mjesavine - cak i kad nema nikakve potrebe. :-)

Nadosipanje goriva - jedina stvar zbog koje je vrijedio boks i koji je ostavlj'o prostora vozacima da se izvlace i poslije losih kvalifikacija. I ova glupost s limitiranim brojem motora...
mentalist

#2470 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by mentalist »

Ovo su bile trke. I nek neko kaze da Barikelo nezna da vozi (mada je placljivko :-D )

mentalist

#2471 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by mentalist »

Evo malo lomljave

avantgarde

#2472 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by avantgarde »

Mislim da ce se u sledecih 2-3 godine pravila nesto promijeniti pa ce F1 opet biti interesantnija...trenutno se moze sve skoro predvidjet kako neki rekose nakon par krugova zna se pobjednik.
Nekad je to bilo skoro magicno za mene,trenutno mi je interesanntnija DTM liga a iduce godine cini mi se da ce se i BMW i jos jedna automarka prikljucit DTM-u tako da ce to biti jako interesantno.
mentalist

#2473 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by mentalist »

avantgarde wrote:Mislim da ce se u sledecih 2-3 godine pravila nesto promijeniti pa ce F1 opet biti interesantnija...trenutno se moze sve skoro predvidjet kako neki rekose nakon par krugova zna se pobjednik.
Nekad je to bilo skoro magicno za mene,trenutno mi je interesanntnija DTM liga a iduce godine cini mi se da ce se i BMW i jos jedna automarka prikljucit DTM-u tako da ce to biti jako interesantno.
Nadamo se promjenama, pa cemo da vidimo :)
Ja volim pogledat WTCC. Za mene je kao full kontakt. Non stop preticanje, guranje, udaranje odzada bez gestikulacije dizanja ruke, bas ono adrenalinski. Nekad znam u toku F1 trke da prebacim ako idu paralelno. Nije los ni DTM, mada ga ne pratim. Jeli i sada vozi Ralf ?
avantgarde

#2474 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by avantgarde »

mentalist wrote: Nadamo se promjenama, pa cemo da vidimo :)
Ja volim pogledat WTCC. Za mene je kao full kontakt. Non stop preticanje, guranje, udaranje odzada bez gestikulacije dizanja ruke, bas ono adrenalinski. Nekad znam u toku F1 trke da prebacim ako idu paralelno. Nije los ni DTM, mada ga ne pratim. Jeli i sada vozi Ralf ?
Do prije nekih 2-3 godine ni jedna trka u F1 mi nije promakla bez obzira u koje doba dana ili noci bila prenosena osim ako bih morao radit,obavezno se sjedilo ili u njemackoj kafani ili kod kuce i navijalo.Sad u zednje vrijeme non-stop mijenjaju ta pravila,te za gume extra pravila tako da je pomalo postalo i dosadno.
Vremena M.Cchumachera su neponovljiva iako ja nisam bio dirktno njegov fen.
Bude to opet sve doslo u red,ipak oni zive od publike.

Ralf Schumacher jos vozi DTM ali nije nesto bog zna uspjesan.Moguce da poslije i M.Schumacher dodje u DTM.
BSn

#2475 Re: F1 2008, 2009, 2010 and counting

Post by BSn »

Sredit ce to Svabo. Ne ulazu oni djaba tolko u F1. Prvo otcjepljenje Mercedesa, pa najavljivani ulazak VW-a/Porsea...
Post Reply