Dešavanja u Srbiji

Post Reply
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2451 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

pesak wrote:
turban wrote:Izjava Seselja nije samo njegova izjava,nego to je izjava vise od pola Srbije?!Dobro smo mi u Bosni i prosli,kavi skotovi zive u Srbiji??!!Usculi(na krv) fasisticki paranoidni i narcosoidni ludaci,takvi su Seseljevi glasaci.
mogu da ti kazem da su neki skroz pristojni porodicni ljudi, cak posteni i lepo vaspitani..i odjednom iz njih rikne neka zver...da se zabezeknes.

obicnim ljudima n8kad ne treba verovati.

u te spada i pici... :mrgreen:

uvek fasizam moze da iskoci u svakakvom obliku.
pa ti rece neces se pojavljivat na ovoj temi i jopet te eto......hajde priznaj da nemozes mi odolit :D
pesak

#2452 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

ne bih ja s tobom ni 5 minuta izdrzala...ti si ono sto izbegavam..muski sovinista- folirant-levicar. :D
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#2453 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Hame_ »

Pici, znači ipak nisi nako lupio avatar :)

U Srbiji će pobijediti demokrate, za boljitak i Srbiji i BiH i Evropi i Rusiji i Americi.

Dokurčili smo više svima, a mislili su se s nama malo zajebavat.

Nismo mi mala zajebancija!

:)
pici

#2454 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

pesak wrote:ne bih ja s tobom ni 5 minuta izdrzala...ti si ono sto izbegavam..muski sovinista- folirant-levicar. :D
Image

Znas jednom je jedan poznati pisac napisao,CehovImage...........sa zenmskinjima moras ovako
prvo poznanica pa ljubavnica pa prijateljicaImage
simi5

#2455 Re: Desavanja u Srbiji

Post by simi5 »

Eto Pici nisi za džabe peko baklavu. Kažu Srbi padaju u trans zbog Rusa a mrze Bošnjake. Rusi 10 (opravdano), a 12 bodova ko ono beše? ;-)
pici

#2456 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

simi5 wrote:Eto Pici nisi za džabe peko baklavu. Kažu Srbi padaju u trans zbog Rusa a mrze Bošnjake. Rusi 10 (opravdano), a 12 bodova ko ono beše? ;-)
ja sto obecam ja to i ispunim

Image
Imagesvaka cast a i organizacija je bila extra :thumbup:
dugacki

#2457 Re: Desavanja u Srbiji

Post by dugacki »

gulas wrote:
Liberalism wrote:
gulas wrote:tesko je ubijediti gotovo dvije trecine stanovnistva da je BiH drzava koju treba da osjecaju svojom.
kad bi se ozbiljnije prodiskutovalo o ovom pitanju vjerujem da bi se doslo do argumenta da vise od polovine stanovnistva koji zivi u Bosni, Bosnu osjecaju svojom drzavom.
Da li si siguran?
O minornom procentu Srba i Hrvata koji osjecaju BiH svojom drzavom mislim da nema potrebe ni razglabati. Ali hajde da se pozabavimo osjecanjima Bosnjaka.
Da li si svjestan koliki procenat Bosnjaka uopste nije zainteresovan za BiH? Da li si svjestan koliki procenat Bosnjaka je zainteresovan samo za vece parce kolaca a ne neku normalnu drzavu?
Sta to znaci?
To znaci da sutra kad bi im neko ponudio recimo 50-60 procenata teritorije ali BEZ Srba i Hrvata, ne bi razmisljali niti jedan trenutak. odmah bi zgrabili to i zaboravili na pricu o BiH. Uzivali bi u svom Bosnjakistanu.
Veliki je broj takvih. Otprilike vrlo blizu broju glasaca bosnjackih nacionalistickih stranaka. I za njih se NE MOZE reci da osjecaju BiH svojom drzavom!
Prema tome mozda sam pogrijesio kad sam rekao - dvije trecine stanovnistva. Procenat je ustvari jos veci.
Prokleta je ovo zemlja, odnosno narodi u njoj.
Nazalost. i smijesno je da se pored svega toga na 100 strana bavimo susjedom.
Bas tako.I ja ne vidim sadasnju BiH kao svoju drzavu, tek kad joj se prikljuci Sandzak...eeeeee onda je to vec nesto drugo :D
gulas

#2458 Re: Desavanja u Srbiji

Post by gulas »

dugacki wrote: Bas tako.I ja ne vidim sadasnju BiH kao svoju drzavu, tek kad joj se prikljuci Sandzak...eeeeee onda je to vec nesto drugo :D
:-D
Dobar, dobar...A jel bi sandzaklije imale entitet ili kako...? Mozda kulturnu autonomiju? :D
pesak

#2459 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

pici wrote:
pesak wrote:ne bih ja s tobom ni 5 minuta izdrzala...ti si ono sto izbegavam..muski sovinista- folirant-levicar. :D
Image

Znas jednom je jedan poznati pisac napisao,CehovImage...........sa zenmskinjima moras ovako
ne mislis li pici, da je vreme za emancipaciju.. :mrgreen: .seti se kad je ziveo cehov..

Anton Pavlovič Čehov (rus. Ant́on Ṕavlovič Č́ehov, Tanganrog, 29. januara 1860—Badenvajler, Nemačka, 15. jula 1904)
pustopoljina

#2460 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pustopoljina »

ja sam ipak za nekulturnu autonomiju . :P
pustopoljina

#2461 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pustopoljina »

ili recimo,jedan kanton-dezurnih krivaca. ankes sarajevskog kantona. sjebale sarajlije nesto-samo prebace loptu > ma to su one sandzaklije,mamu im :lol:
pesak

#2462 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

meni je kucica na Pescaniku...a ovde mi je vikendica, na ovom topicu...

necu mnogo ovde, ne sekiraj se, pici. evo ti simi5..pa je poj i sokom nekim, a ne samo baklavama.. :mrgreen: .mozda jos nesto pametno napise ala ...uf , zaboravila sam joj ime... :roll: crna, kratko osisana, mrsava, bez grudi, mala, sa naocarima... :D
dugacki

#2463 Re: Desavanja u Srbiji

Post by dugacki »

gulas wrote:
dugacki wrote: Bas tako.I ja ne vidim sadasnju BiH kao svoju drzavu, tek kad joj se prikljuci Sandzak...eeeeee onda je to vec nesto drugo :D
:-D
Dobar, dobar...A jel bi sandzaklije imale entitet ili kako...? Mozda kulturnu autonomiju? :D
Nista entitet, nista autonomija....diktatura jarane, centralno uredjenje, da jace nemere biti, glavni grad B.Luka.Sarajevo ''samo'' administrativni centar, a Mostar...cekaj sjeticu se sta i za Mostar. Zivila :bih: :bih:
winabike

#2464 Re: Desavanja u Srbiji

Post by winabike »

pesak wrote:meni je kucica na Pescaniku...a ovde mi je vikendica, na ovom topicu...

necu mnogo ovde, ne sekiraj se, pici. evo ti simi5..pa je poj i sokom nekim, a ne samo baklavama.. :mrgreen: .mozda jos nesto pametno napise ala ...uf , zaboravila sam joj ime... :roll: crna, kratko osisana, mrsava, bez grudi, mala, sa naocarima... :D
Ljiljana Stidimseprezimena Smajlović ?!?! :D :thumbup:

Moram negdje naći ratne članke Gojka Berića o njoj, to je antologija...
pesak

#2465 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

winabike wrote:
pesak wrote:meni je kucica na Pescaniku...a ovde mi je vikendica, na ovom topicu...

Ljiljana Stidimseprezimena Smajlović ?!?! :D :thumbup:

Moram negdje naći ratne članke Gojka Berića o njoj, to je antologija...
pa hajde, sta cekas ? :lol:
pici

#2466 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

pesak wrote:
pici wrote:
Image

ne mislis li pici, da je vreme za emancipaciju.. :mrgreen: .seti se kad je ziveo cehov..

Anton Pavlovič Čehov (rus. Ant́on Ṕavlovič Č́ehov, Tanganrog, 29. januara 1860—Badenvajler, Nemačka, 15. jula 1904)
off topic:

uuuuuuuuuuuu........uuuuuuuuuuuuuu pesak pa ti bas nisko udarasImage
Image :D
a sta ces jos uvjek svijet lezi na filozofiji genija,poput,Arhimeda,Seneke,Njutna,Dostojevskog,Tolstoja,Anstajna,Sokrata,Mikelandela,Homera,Pikasa,Sopena,
Mocarta itd itd itd itd itd :D
Inace to "Zena moze muskarcu biti prvo poznanica pa ljubavnica i na kraju prijateljica" nije iz moje kako kazes"muske sovinisticke-folirantsko-levicarske glave :D a sto mi tepas :D nego iz dijela Dramske komedije "Ujak Vanja" koja je genijalno postavljena u "Kamernome Teatru 55" inace cesto gostujuci u "Ateljeu 212" pa se vidimoImage
turban

#2467 Re: Desavanja u Srbiji

Post by turban »

U Srbiji nista novo,sem novih dokaza fasisticke paranoidno-sulicidne ideologije... :shock:
Srbijio izadji iz mraka,makar i pomocu kandila... :idea:
zavrzlama

#2468 Re: Desavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

Srbija se nalazi u situaciji da mora da bira izmedju tri zla..

prvo zlo je da ZES sa SPS-om i manjinama formira vladu gdje bi kao militantnu opoziciju doblili skoro 50% srbije DSS/SRS..u tom slucaju Tadic koji bi imao svu vlast u rukama bi izgubio sansu da izbjegava isporucenje ratnih zlocinaca i ako bi se usudio da ih isporuci to bi znacilo da je sebi potpisao smrtnu presudu i Srbija bi usla u gradjanski rat..

Drugo zlo je da se prepusti vlast DSS/SRS/SPS i da se ceka medjunarodnA Izolacija i neki novi 5.Oktobar i smjena pomenute vlasti..sto je opet gradjanski rat..

Trece zlo i najvjerovatnija opcija JE "LAZI,MAZI I ODLAZI"...ZES/SPS ce formirati vladu nakon duzih smicalica,s tim da ce napraviti dogovor sa onim drugim da nece hvatat ratne zlocince,da ce im prepustii u Srbiji vodjene politike oko Kosova i da se velikosrpska politika nece mijenjati i da ce ista biti finansirana od drzavnog budzeta...znaci nista novo u politici Srbije...lazi ,mazi i odlazi...u iscekivanju neke drasticne promjene u svjetskim politickim odnosima...a mi cemo namirit na 200 postova :D
pesak

#2469 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

vidim pici da ti je dosadno i ne citas pazljivo sta sam napisala...

ako hoces, stvarno treba da se preselimo na "Sex, ljubav" i ostale trice i kucine, a ne ovde da trolujemo u tako ozbiljnim stvarima kakve su " Desavanja u Srbiji" :lol: :lol: :lol:

all you need is love...
tram ta ra ta ta ..

:D

inace...

Blic nedelje" saznaje
Koštunica razmišlja da se povuče iz politike :D :D
Autor: E. B. | 25.05.2008 - 00:02

Vojislav Koštunica, lider DSS, planira da se povuče sa čela stranke i iz političkog života ukoliko ne bude postigao dogovor o vladi sa radikalima i SPS, saznaje "Blic nedelje". Kako tvrdi naš izvor blizak vrhu ove stranke, Koštunica želi da spreči mogući raskol u stranci i njeno cepanje na proevropsku i desničarsku struju, koje je već u najavi.

Podele u samoj stranci, koje se odavno naziru, kulminirale su nakon nedavnog otvorenog izjašnjavanja vrha DSS za saradnju sa radikalima i skretanja sa linije desničarske, ali proevropske stranke. Ovakvom odlukom, kao i rastućim uticajem Slobodana Samardžića i Zorana Lončara, kao predstavnika "najtvrđe struje" u DSS, nezadovoljni su mnogi visoki funkcioneri DSS, gotovo čitav beogradski odbor ove stranke, ali i brojni opštinski odbori po Srbiji. Najuticajniji protivnik saradnje sa radikalima u samom DSS je potpredsednik ove stranke Aleksandar Popović, inače i kandidat narodnjačke koalicije za gradonačelnika Beograda.
simi5

#2470 Re: Desavanja u Srbiji

Post by simi5 »

Ko je čitao zna da sam još pre 15 dana pisala o sukobima u samom DSS-u između frakcija na čelu sa Koštunicom i Popovićem. U ovom času pre može da dođe do raspada stranke. Jedino zbog čega raspad još nije došlo je pitanje verifikacije mandata u parlamentu.
pustopoljina

#2471 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pustopoljina »

jest da sam nova,ali jedva cekam da zavrzlama "prevede" kostunicine rijeci.
pesak

#2472 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

pa sanu/db/spc nasli novog igraca... ivicu gljivicu.. :lol: :D
pici

#2473 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

Evo za @pesak jedna pjesmica koja inace oslikava stanja na balkanuImage

Letu Štuke- Tesla

Sve ti je ravno do dna u zemlji tulipana
Jer sve si dalje od laži i demona Balkana
Gdje su ti davni ljudi? U kojem vremenu žive?
Prokleta divlja plemena, tu jedni druge još krive

A pjesme pjevaju djeca, nadu čuvaju novi
Nazovi

Kada posisaš sva vesla, tada Nikola si Tesla
S pravom možeš reći da je struja tvoja
Cijeli život za ideju, tvoje riječi su u spreju
Zato nemoj da te puca paranoja

Koliko košta sloboda? Čime se ona mjeri?
Bez zemlje, para i roda, u svojoj privatnoj vjeri
Istina davno rečena, svi ispunjeni snovi
Zaplovi

Kada posisaš sva vesla, tada Nikola si Tesla
S pravom možeš reći da je struja tvoja
Cijeli život za ideju, tvoje riječi su u spreju
Zato nemoj da te puca paranoja

Svi na ulice, dižimo guzice
Jer svijet je u nama, a ne u kulama
Svi na ulice, nek padnu ubice
Spalimo zastave sve, mašimo ćunama

zavrzlama

#2474 Re: Desavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

pustopoljina wrote:jest da sam nova,ali jedva cekam da zavrzlama "prevede" kostunicine rijeci.
da ne cekas.. :D

Kostunica trazi sebi odstupnicu...neko ce morati odgovarati za Djindjica i mnoge druge stvari...a svoju osvetu ce kulturno sprovoditi preko ludog Milojka"Nikolica"..jer ako se desi neka nova "SABLJA II " nebi bilo dobro da se kostunjavi zatekne na nekoj od politickih pozicija...velikosrpski brod tone pacovi bjeze prvi po pravilu...
pesak

#2475 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pesak »

[...nece
Post Reply