Baudelaire wrote:Najlakše tako šuplju bacati o principijelnosti, a niko ne zna pravi razlog što se Preldžić ne odaziva. Mi smo izgleda dobri samo kad treba drugog iskritikovati. Ja ne mogu zamjeriti nikom od igrača što hoće ili neće da se odazove u naše selekcije, jer nam je sport trenutno nula. Košarka pogotovo. Ne vidim zašto, po kom osnovu ljudi ne bi trebali gledati prvo sebe, pa onda BiH. Većinu naših sportista BiH nije aman zaman zadužila, naprotiv, da nisu ko mladi pobjegli vani od kriminalaca, nehljebara i mešetara koji su se uhljebili po našim sportskim klubovima i institucijama, sad bi kao i mi piskarali uz forum. Al' šta da vam pričam, vama je i Zlatan Ibtahimović prodana duša, a Hasan Salihamidžić đubre neviđeno.
Da taj Preldžić zna koliko sam se recimo ja obradovao kad sam pročitao da su mu Slovenci dali odobrenje da može igrati za koga hoće..pa ja sam jednu te istu vijest čitao na svim mogućim portalima koji su to prenijeli..
Da to govno zna kako me je razočarao kad sam čuo zašto su mu dozvolili..
Ali ja sam nebitan..ali znam da se pola Žepča osjećalo isto kao ja..
Zašto bih ja tražio razloge njegovog neigranja..meni bi trebalo pronaći 300 miliona razloga da uradim ono što je on i ja to opet ne bih uradio..
Šta je njegova situacija bila drugačija od moje..ja sam se ovdje borio za egzistenciju potpuno sam, bez ikoga u ovoj zemlji..a prilike da odem su mi bile nadohvat ruke, čak sam turistički i bio u zemlji koja se inače sanja u ovoj zemlji i to u godinama kad sam mogao da biram gdje ću..
Ja sam tristo puta reko da neću ići u Zenicu na utakmicu, jer svaki put najebem, ili mi kola obiju, ili ih ogrebu, ili ne uspijem ući, ili po tri sahata čekam da uđem, ili pokisnem ili nema sa kim, jer niko neće..ali svaki put ipak odem..