Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Šandor

#2451 Re: reprezentacija

Post by Šandor »

hrasno38 wrote:
JThomas wrote:realnost je da većina ljudi na ovom svijetu nisu super patriote i super principijelni i da na dobrotu, patriotizam i principijelnost jednostavno ne možeš računati. ako se nađu, dobro i jeste, ali ne možeš računati na njih. i zato da bi imao jaku reprezentaciju moraš imati sistem i institucije.
Prokleto tacno!!!!!
Domovina se voli. Drugo je što je naša nastala za zelenim stolom i nikad neće zaživjeti. Tako bi Neven Subotić i za Burkinu Faso igrao, ali za Bosnu nikad.

Ali nisu svi sitne duše.
JThomas

#2452 Re: reprezentacija

Post by JThomas »

primijeti da su odvojeno dobrota i patriotizam. nije to isto, ni blizu.

al' poenta je ista, na pozitivne karakterne osobine ne možeš računati kad praviš tim, moraš računati sa gorom opcijom jer većina ljudi ide trbuhom za kruhom. danas je sport prvo biznis pa sve ostalo, čak i reprezentativni.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2453 Re: reprezentacija

Post by Chmoljo »

Šandor wrote:Nisi baš do kraja u pravu. Primjera radi, Miralem Pjanić je otišao u Luksemburg u majčinom naručju. Jedva je i hodao tad. Nuđeno mu je da igra za Francusku, molili su ga i kumili. Čovjek je odbio.

Sami Kedira je odbio da igra prijateljsku s Izraelom. Predsjednik saveza je razgovarao s njim. Bez uspjeha.
i šta nam to dokazuje? da je poneko i patriota? a šta ćemo sa ostalim talentima?

kako ne kontate poentu? ti momci su više izuzeci nego pravilo. patriotizam je dobar dok nije ugroženo nešto u ličnom životu. tako ja mogu do besvijesti navoditi primjere iz rata gdje je ljudimo bilo najbitnije braniti svoje selo, a ne državu. mislim, ako idemo do kraja.

malo ljudi uopšte (bili igrači ili ne) ima u sebi taj osjećaj za ostale ljude, svoje sunarodnjake. šta sa ostalima? od ostalih treba napraviti profesionalce i ugraditi taj duh profesionalizma, a ne mantrati o PATRIOTIZMU jer je to SUBJEKTIVNO. ne možete ih ba natjerati da vole naša brda i rijeke. :-)

pitajte Hrvate malo o patriotizmu, i naboju, i emocijama u igrama za reprezentaciju. :lol: kod njih sve pršti od patriotizma :lol:

a ako želite čekati na nekog novog Nenu Markovića, bujrum vam. dotad će nas Finci kantati, i vidjećemo da MOŽEMO BOLJE, ali nas u tome sprječava ništa drugo do JAVAŠLUK.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#2454 Re: reprezentacija

Post by hrasno38 »

Baudelaire wrote:Najlakše tako šuplju bacati o principijelnosti, a niko ne zna pravi razlog što se Preldžić ne odaziva. Mi smo izgleda dobri samo kad treba drugog iskritikovati. Ja ne mogu zamjeriti nikom od igrača što hoće ili neće da se odazove u naše selekcije, jer nam je sport trenutno nula. Košarka pogotovo. Ne vidim zašto, po kom osnovu ljudi ne bi trebali gledati prvo sebe, pa onda BiH. Većinu naših sportista BiH nije aman zaman zadužila, naprotiv, da nisu ko mladi pobjegli vani od kriminalaca, nehljebara i mešetara koji su se uhljebili po našim sportskim klubovima i institucijama, sad bi kao i mi piskarali uz forum. Al' šta da vam pričam, vama je i Zlatan Ibtahimović prodana duša, a Hasan Salihamidžić đubre neviđeno.
Dzaba prica kad se ispred svake rijeci apostrofira patriotizam. Nije bitno sto je ova drzava trula i korumpirana u svakoj sferi drustva i sto raznorazni mesetari tipa Konakovica unistavaju nas sport. Pa ko bi normalan dosao u reprezentaciju u kojoj kockar sjedi na klupi?????? Pa zar vam nije najbolji primjer Varda. Je li covjek odigrao bez rijeci citave kvalifikacije koje Teletovic nije htio da igra. Je li u tim kvalifikacijama bio jedan od najboljih igraca? Je li bio patriota? Je li tad Teletovic bio patriota? I sad ga Varda popusi a Teletovic je kao patriota!!!!!!!!!!! Ajmo malo ubaciti objektivnosti u mozgove.
JThomas

#2455 Re: reprezentacija

Post by JThomas »

eto, glup primjer iz fudbala. vidjeli ste koliko nam medunjanin sad valja - a svi znamo da mu je prvi izbor bila holandija.

treba li ga udaljiti iz tima? ja mislim da ne, iako je time dokazao da nije baš aman-zaman patriota i karakter...
palermo

#2456 Re: reprezentacija

Post by palermo »

Chmoljo wrote:
Šandor wrote:Nisi baš do kraja u pravu. Primjera radi, Miralem Pjanić je otišao u Luksemburg u majčinom naručju. Jedva je i hodao tad. Nuđeno mu je da igra za Francusku, molili su ga i kumili. Čovjek je odbio.

Sami Kedira je odbio da igra prijateljsku s Izraelom. Predsjednik saveza je razgovarao s njim. Bez uspjeha.
i šta nam to dokazuje? da je poneko i patriota? a šta ćemo sa ostalim talentima?

kako ne kontate poentu? ti momci su više izuzeci nego pravilo. patriotizam je dobar dok nije ugroženo nešto u ličnom životu. tako ja mogu do besvijesti navoditi primjere iz rata gdje je ljudimo bilo najbitnije braniti svoje selo, a ne državu. mislim, ako idemo do kraja.

malo ljudi uopšte (bili igrači ili ne) ima u sebi taj osjećaj za ostale ljude, svoje sunarodnjake. šta sa ostalima? od ostalih treba napraviti profesionalce i ugraditi taj duh profesionalizma, a ne mantrati o PATRIOTIZMU jer je to SUBJEKTIVNO. ne možete ih ba natjerati da vole naša brda i rijeke. :-)

pitajte Hrvate malo o patriotizmu, i naboju, i emocijama u igrama za reprezentaciju. :lol: kod njih sve pršti od patriotizma :lol:

a ako želite čekati na nekog novog Nenu Markovića, bujrum vam. dotad će nas Finci kantati, i vidjećemo da MOŽEMO BOLJE, ali nas u tome sprječava ništa drugo do JAVAŠLUK.
Ako ne postoji dovoljno onih koji vole naša brda i rijeke onda ova država ni njena reprezentacija ni ne treba postojati.

I ovo nema veze sa javašlukom niti neradom niti svim negativnostima oko nas.Početna tačka je, jeli ovo tvoja država i hoćeš li za nju da se boriš, ovako ili onako.
BiH-x

#2457 Re: reprezentacija

Post by BiH-x »

hrasno38 wrote:
Baudelaire wrote:Najlakše tako šuplju bacati o principijelnosti, a niko ne zna pravi razlog što se Preldžić ne odaziva. Mi smo izgleda dobri samo kad treba drugog iskritikovati. Ja ne mogu zamjeriti nikom od igrača što hoće ili neće da se odazove u naše selekcije, jer nam je sport trenutno nula. Košarka pogotovo. Ne vidim zašto, po kom osnovu ljudi ne bi trebali gledati prvo sebe, pa onda BiH. Većinu naših sportista BiH nije aman zaman zadužila, naprotiv, da nisu ko mladi pobjegli vani od kriminalaca, nehljebara i mešetara koji su se uhljebili po našim sportskim klubovima i institucijama, sad bi kao i mi piskarali uz forum. Al' šta da vam pričam, vama je i Zlatan Ibtahimović prodana duša, a Hasan Salihamidžić đubre neviđeno.
Dzaba prica kad se ispred svake rijeci apostrofira patriotizam. Nije bitno sto je ova drzava trula i korumpirana u svakoj sferi drustva i sto raznorazni mesetari tipa Konakovica unistavaju nas sport. Pa ko bi normalan dosao u reprezentaciju u kojoj kockar sjedi na klupi?????? Pa zar vam nije najbolji primjer Varda. Je li covjek odigrao bez rijeci citave kvalifikacije koje Teletovic nije htio da igra. Je li u tim kvalifikacijama bio jedan od najboljih igraca? Je li bio patriota? Je li tad Teletovic bio patriota? I sad ga Varda popusi a Teletovic je kao patriota!!!!!!!!!!! Ajmo malo ubaciti objektivnosti u mozgove.
Eto, drzava je trula i korumpirana, svaki ko igra za nju je "patriJotska budala", koji ce nam onda kurac reprezentacija u bilo kojem sportu? Bolje onda sve ukinuti, zar ne?
palermo

#2458 Re: reprezentacija

Post by palermo »

JThomas wrote:eto, glup primjer iz fudbala. vidjeli ste koliko nam medunjanin sad valja - a svi znamo da mu je prvi izbor bila holandija.

treba li ga udaljiti iz tima? ja mislim da ne, iako je time dokazao da nije baš aman-zaman patriota i karakter...
Je li Medunjanin igra za reprezentaciju ove zemlje. Igra.
Da liPreldžić irga za reprezentaciju ove zemlje. Ne igra.

Mislim da primjećuješ razliku
Chmoljo

#2459 Re: reprezentacija

Post by Chmoljo »

jao, jao, jao... halo ba, je li vi pravite džemat ili reprezentaciju?

čuj "dobri ljudi" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Alex Ferguson? dobar čovjek? 'nako voli malo kopačkom zdrmati ako ne igraš kako je on zamislio, ali je dobar...

Mourinho... duša od čovjeka, šta reći...

Michael Jordan, psihopata željan pobjede, koji je kevtao na izgubljenu partiju bilijara...

sijaset NBA igrača od Iversona, do Anthonyija poniklih u getu i kojima je uz košarkašku loptu najdraži rekvzit... utoka.

sve dobri ljudi. idealni punci i zetovi :lol:
Šandor

#2460 Re: reprezentacija

Post by Šandor »

Chmoljo wrote:

Kad sam naveo ova dva primjera htio sam reći da su pojedini ljudi principijelni. Da takvi nisu izumrli. Nisam htio polemisati o patriotizmu.
Po tvojoj logici, svako ko dolazi iz ne baš sjajne države, igrat će za nekog drugog. Toliko je zemalja u okruženju koje bukvalno rone u okeanu problema. Mi smo samo na vrhu piramide.
Chmoljo

#2461 Re: reprezentacija

Post by Chmoljo »

palermo wrote:
Ako ne postoji dovoljno onih koji vole naša brda i rijeke onda ova država ni njena reprezentacija ni ne treba postojati.

I ovo nema veze sa javašlukom niti neradom niti svim negativnostima oko nas.Početna tačka je, jeli ovo tvoja država i hoćeš li za nju da se boriš, ovako ili onako.
:lol:

dotad ćemo na listama izabirati Dinu Konakovića... po tome je najbolje da ova zemlja ostane i bez naroda, a ne samo reprezentacije, zar ne?
palermo

#2462 Re: reprezentacija

Post by palermo »

Chmoljo wrote:jao, jao, jao... halo ba, je li vi pravite džemat ili reprezentaciju?

čuj "dobri ljudi" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Alex Ferguson? dobar čovjek? 'nako voli malo kopačkom zdrmati ako ne igraš kako je on zamislio, ali je dobar...

Mourinho... duša od čovjeka, šta reći...

Michael Jordan, psihopata željan pobjede, koji je kevtao na izgubljenu partiju bilijara...

sijaset NBA igrača od Iversona, do Anthonyija poniklih u getu i kojima je uz košarkašku loptu najdraži rekvzit... utoka.

sve dobri ljudi. idealni punci i zetovi :lol:
O čemu ti to ???
Baudelaire

#2463 Re: reprezentacija

Post by Baudelaire »

BiH-x wrote:
Ne vidim zašto, po kom osnovu ljudi ne bi trebali gledati prvo sebe, pa onda BiH.
Pravi bosnjacki nacin razmisljanja :thumbup: Zato nam je i sport u k.rcu :bih:
Jašta je. Zaboravih napomenuti, ja sam inače visoki sportski dužnosnik u ovoj državi, pa moje mišljenje ima itekako ozbiljne implikacije po našu košarku.

Da se razne protuhe nisu pozivale na patriotizam prikrivajući tom magičnom riječi svoj nerad, nesposobnost i kriminal svaki put kada neko posumnja u njih, danas bi možda na forumima vodili debate o tome mogu li Džeko i Ibrahimović igrati skupa, a ne da zovemo sve koji misle drugačije pi**ama.

Palermo, to za Medunjanina ruši sve tvoje dosadašnje stavove. Tom logikom, kad/ako Preldžić zaigra za nas, sve ćeš mu halaliti? Što se onda buniš uopšte?
Chmoljo

#2464 Re: reprezentacija

Post by Chmoljo »

Šandor wrote:
Kad sam naveo ova dva primjera htio sam reći da su pojedini ljudi principijelni. Da takvi nisu izumrli. Nisam htio polemisati o patriotizmu.
Po tvojoj logici, svako ko dolazi iz ne baš sjajne države, igrat će za nekog drugog. Toliko je zemalja u okruženju koje bukvalno rone u okeanu problema. Mi smo samo na vrhu piramide.
POJEDINI, POJEDINI

e to si napisao. i pogledaj šta sam ja poslije napisao. nisu izumrli, ali oni ne ostvaruju sami pobjede. tačka.

dotad - prosjek. i mantra o patriotizmu. od Preldžića do Begovića.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#2465 Re: reprezentacija

Post by hrasno38 »

BiH-x wrote:
hrasno38 wrote:
Eto, drzava je trula i korumpirana, svaki ko igra za nju je "patriJotska budala", koji ce nam onda kurac reprezentacija u bilo kojem sportu? Bolje onda sve ukinuti, zar ne?
Pa da ti kazem dok je ovakva situacija u sportu mozda i jeste bolje jer stvarno je dosta bogacenja na nasim mukama. KK Bosna je svjesno unistena da bi par klosara izmuzlo i zadnju marku iz nje.
Chmoljo

#2466 Re: reprezentacija

Post by Chmoljo »

JThomas wrote:eto, glup primjer iz fudbala. vidjeli ste koliko nam medunjanin sad valja - a svi znamo da mu je prvi izbor bila holandija.

džaba jarane, ako ne proliješ suzu dok gledaš panoramu Rakitnice možeš biti Shaq, neš' zaigrati. neš' i tačka :mrgreen:
udrch

#2467 Re: reprezentacija

Post by udrch »

Da taj Preldžić zna koliko sam se recimo ja obradovao kad sam pročitao da su mu Slovenci dali odobrenje da može igrati za koga hoće..pa ja sam jednu te istu vijest čitao na svim mogućim portalima koji su to prenijeli..
Da to govno zna kako me je razočarao kad sam čuo zašto su mu dozvolili..

Ali ja sam nebitan..ali znam da se pola Žepča osjećalo isto kao ja..

Zašto bih ja tražio razloge njegovog neigranja..meni bi trebalo pronaći 300 miliona razloga da uradim ono što je on i ja to opet ne bih uradio..
Šta je njegova situacija bila drugačija od moje..ja sam se ovdje borio za egzistenciju potpuno sam, bez ikoga u ovoj zemlji..a prilike da odem su mi bile nadohvat ruke, čak sam turistički i bio u zemlji koja se inače sanja u ovoj zemlji i to u godinama kad sam mogao da biram gdje ću..

Ja sam tristo puta reko da neću ići u Zenicu na utakmicu, jer svaki put najebem, ili mi kola obiju, ili ih ogrebu, ili ne uspijem ući, ili po tri sahata čekam da uđem, ili pokisnem ili nema sa kim, jer niko neće..ali svaki put ipak odem..
Dupli_skalp

#2468 Re: reprezentacija

Post by Dupli_skalp »

ovakvi nama trebaju, a ne tamo neki jazvini, miloševići, bavčići... + varda.

ako išta zamjeram sabetu, to je onda izbor klupe.
Last edited by Dupli_skalp on 06/09/2011 00:05, edited 1 time in total.
Chmoljo

#2469 Re: reprezentacija

Post by Chmoljo »

palermo wrote: O čemu ti to ???
ja o prethodnim postovima. vi o tuđim mislima. ja mislim da sam ja ipak konkretniji.
JThomas

#2470 Re: reprezentacija

Post by JThomas »

palermo wrote:

ja govorim generalno o tome da reprezentaciju itekako jačaju i oni koji se objektivno nisu baš dokazali kao patriote i karakteri. a u stvarnom životu je takvih više nego onih koji jesu. ako na njihovom mjestu nema boljih - jačaju je i oni koji igraju iz pukog interesa (eto kofol domercant voli bosnu, jedini kontakt sa njom mu je košarkaška reprezentacija...ali joj je valjao i valja! i niko ne kaže da ga ne treba zvati) i kojima je bosna bila B opcija. idealizam u današnjem sportu ne pije previše vode.

a da bi pridobio i što više i što boljih takvih, moraš imati sistem i organizaciju i ne prepuštati stvari SAMO patriotizmu.
shalla

#2471 Re: reprezentacija

Post by shalla »

Da je pakaš odabrao sloveniju ne bih mu A rekao jer znam kakva je situacija u našem savezu i znamo da ne bi bio ni prvi ni zadnji. Ali problem kod ovog izdajnika je taj što je on otišao za parama!!! Dakle odjebao je zemlju u kojoj je rođen pa je onda odjebao zemlju koja ga je košakaški afirmisala radi para!!!

Ja da sam neki qratz u politici on bi u Bosnu mogao ući samo ili ilegalno ili bih mu naplaćivao vizu nekih cca 50.000 KM...

Eto, odoh i ja sa teme ali se u zadnjih par mjeseci OSIPAM na pomen njegovog imena i prezimena...
palermo

#2472 Re: reprezentacija

Post by palermo »

Baudelaire wrote:
BiH-x wrote:
Ne vidim zašto, po kom osnovu ljudi ne bi trebali gledati prvo sebe, pa onda BiH.
Pravi bosnjacki nacin razmisljanja :thumbup: Zato nam je i sport u k.rcu :bih:
Jašta je. Zaboravih napomenuti, ja sam inače visoki sportski dužnosnik u ovoj državi, pa moje mišljenje ima itekako ozbiljne implikacije po našu košarku.

Da se razne protuhe nisu pozivale na patriotizam prikrivajući tom magičnom riječi svoj nerad, nesposobnost i kriminal svaki put kada neko posumnja u njih, danas bi možda na forumima vodili debate o tome mogu li Džeko i Ibrahimović igrati skupa, a ne da zovemo sve koji misle drugačije pi**ama.

Palermo, to za Medunjanina ruši sve tvoje dosadašnje stavove. Tom logikom, kad/ako Preldžić zaigra za nas, sve ćeš mu halaliti? Što se onda buniš uopšte?
Pa halalio bih mu naravno što je izabrao sloveniju i sada se vratio svojoj istinskoj domovini. Šta je tu čudno. Ja nisam uskogrud čovjek koji misli da ljudi ne mogu praviti greške.Čak bih mu i ime skandirao.

Al nikada ja neću imati priliku da halalim Preldžiću jer je on za sva vremena odbacio ovu zemlju. I ti sad od mene tražiš da ga pravdam. E pa neću,nema nijednog jedinog razuloga da ga pravdam. Ništa drugo od njega ne tražim nego što tražim od sebe. Zapravo mnogo manje
udrch

#2473 Re: reprezentacija

Post by udrch »

palermo wrote:

Neki primjećuju, neki neće nikad reći da primjećuju..fazon je to nekima..
Šandor

#2474 Re: reprezentacija

Post by Šandor »

Chmoljo wrote:
Šandor wrote:
POJEDINI, POJEDINI

e to si napisao. i pogledaj šta sam ja poslije napisao. nisu izumrli, ali oni ne ostvaruju sami pobjede. tačka.

dotad - prosjek. i mantra o patriotizmu. od Preldžića do Begovića.
Nema potrebe da dubimo dalje. Većina ljudi su čisti pragmatici. Okreću se onako kako vjetar puše. I nemaju niti jedan princip u životu. Jedina konstanta je interes.
Ali to što toliki broj sportista ne nastupa za našu zemlju ima puno više veze s načinom na koji je nastala. A znatno manje s materijalnim interesima.
BiH-x

#2475 Re: reprezentacija

Post by BiH-x »

Baudelaire wrote:Jašta je. Zaboravih napomenuti, ja sam inače visoki sportski dužnosnik u ovoj državi, pa moje mišljenje ima itekako ozbiljne implikacije po našu košarku.
Nisi, samo si odlican pokazatelj razmisljanja tvog (naseg) naroda.

Mogao je i Milorad Cavic plivati za Ameriku, u kojoj je rodjen i odrastao, jer pobogu, Srbija je korumpirana i nije mu nista dala. Ali jbg, budala bio "patriJota" i poklonio Srbiji olimpijske medalje.
Post Reply