Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
and

#2451 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by and »

slavkoimamodilera wrote:
krusty wrote:ako si isao od ravce prema splitu i dalje vidio bi da je ta dionica dosta slicna ovoj nasoj ;) ne mozes bas drzati brzinu ko na dionici sl brod zagreb
Isao ovo ljeto 3 ili 4 puta u oba smijera - jednom sam pilao jer mi se nije zurilo, ali jednom kad mi se zurilo prema Sibeniku, sam drzao konstantnih 170-180 bez problema, jedino su me uzbrdice malo usporavale... taj dole dio je uradjen savrseno i duplo kvalitetnije se vozi nego ZG-SB :wink:

holowey wrote:eto ja pametnjakovic a neko ko je svjestan da cesta nije savrsena pametuje da treba da se vozi 190-200 i on je ok...bas ste mudonje nema sta... :D
Volio bih da mi pokazes gdje sam napisao da treba da se vozi 190? Samo sam rekao da je kod nas vec na 170 pogibeljno, dok se u HR vozis 200 bez problema - iskljucivo kao poredjenje kvalitete ceste i voznje, ne kao savjet kako bi neko trebao voziti. Svako vozi po vlastitom osjecaju sigurnosti. Mene su na jednoj temi "razapinjali" jer sam napisao da se do ZG stigne za 3 i po sata. Ja u ta 3 i po sata do ZG se ne trznem ni jednom, nikoga ne ugrozim u ludjackim preticanjima i ne radim to preko pune i u krivinama. Nekom drugome treba 4 i po. Ali nije to poenta. Poenta je da se na drugim autoputevima mirno vozis, bez skakutanja i neravnina. Kod nas to ne mozes.
nije mi baš autoput sb-zg primjer dobrog autoputa gdje se može voziti 200.prvo što ima puno neravnina,a drugo što zna biti i po 4-5 dionica gdje nešto uvijek popravljaju i krpe.
delightful

#2452 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by delightful »

and, opomena zbog ignorisanja opomene moderatora.
sodom

#2453 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by sodom »

100_KA wrote:kome sluzi ovakav putokaz ???

Image
neko ga je okrenuo za 180... ko da to nikad nisi radio? :lol:
bpsang

#2454 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by bpsang »

@ sodom

ja to nikad ne radim niti sam kad radio. u meni postoji razum koji koristim da sto savjesnije vozim i postujem saobracajne propise,tebi za informaciju za moj vijek trajanja vozacke dozvole a ona dotira iz 1983 god. nikad nisam platio niti jednu kaznu za bilo kakav prekrsaj koji postoji u zakonu o pravilu voznje i ponasanju na putu.
A svoje vozilo registrujem bar deset dana unaprijed, da bi bio siguran da je potpuno ispravno.
A vozio sam Bubu koja je bila stara 32 god. i nikad na tehnickom pregledu nisu konstatovoli ,nedostatak ili neki kvar da bi me uputili na popravak.

Hvala na razumjevanju !
karanana

#2455 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by karanana »

sad sam vozio glavnom dzadom potez malta-nedzarici-pa nazad malta. apsolutno niti jedan kamion rad-a nije prosao ni sa jedne ni sa druge strane. ovaj sad snijeg je najopasniji i zahtijeva posipanje soli ali mozda ih je ovaj snijeg iznenadio i cekaju sol da dodje iz egipta mamicu im lopovsku.
bpsang

#2456 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by bpsang »

Biti ce sutra nisu se nadali padavinama,
Ma iznenadio ih pravo kao svake godine

Image

Image
Cholina_Lokica

#2457 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Cholina_Lokica »

ja sam maloprije isla alipasino-ilidza-alipasino... grtalice nepoznat pojam :lol:
karanana

#2458 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by karanana »

evo sad vidim s prozora da je glavna dotaknuta. oni izgleda cekaju da snijeg prestane padati, da ne izlaze dva puta. a sto do tada bude desetine sudara radi sloja snijega i raje koja je jos uvijek na ljetnim gumama, to kao nije njihov problem vjerovatno.
AdnanSA

#2459 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by AdnanSA »

Grad loše oćišćen. Sinoć oko 22 sata nigdje nikoga da radi. Jutros ista stvar. Smanjeno je trenje sada će ova tema da živne. NAŽALOST :sad:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2460 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Truba »

ma nemojte tako
iznenadio ih snijeg (vec 15 puta nakon 1995)

vidite da srljamo u propast :cry:
Karabaja

#2461 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Karabaja »

Jutros na glavnoj cesti prekoputa OMV pumpe dva auta se sudarila i okrenula, te tako blokirali dvije trake.. zakasnio sam na posao zbog njih

Image
bpsang

#2462 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by bpsang »

prije nekih pola sata doslo je do izlijetanja autobusa gradskog saobracaja na trotoar i u stranu brda kod doma zdravlja Saraj Polje, cuo sam i da je jedna hitna pomoc bila na licu mjesta i zurno se uputila prema gradu.

Image
hotazmaj

#2463 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by hotazmaj »

ahah sad ce se neko pitati ko je okrenuo onu kravu na plakatu :lol: :lol:
amrica

#2464 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by amrica »

hotazmaj wrote:ahah sad ce se neko pitati ko je okrenuo onu kravu na plakatu :lol: :lol:
sodom wrote:
neko ga je okrenuo za 180... ko da to nikad nisi radio? :lol:
:D :D
Skyfox

#2465 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Skyfox »

Cesta nit je ociscena nit je ko cisti vozio sm okruglo sat od Mostarskog do Socijalnog, ako ovo poledi veceras, nece samo autobusi izlijetat...
strong69

#2466 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by strong69 »

Vracao sa veceras iz Doboja. Od Maglaja pa do Sarajeva nisam vidio vozilo da cisti ulice i posipa ih. Autoput je prekriven potpuno snijegom. Na jednoj dionici autoputa moze se voziti sam jednom trakom jer je druga pokrivena sa 20-ak cm snijega.

Grad ce do sutra biti potpuno paralisan. Ovo je zalosno. Grad u kojem je zima 8 mjeseci ponovo je "iznenaden" snijegom. Ali makar nas, stanovnike ovog "grada", nista ne moze iznenaditi.
bpsang

#2467 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by bpsang »

Meni samo nije jasno jedno , jel ono bijese osmi ili deveti februar 1984 godine kud je za jednu noc nestao snijeg sa sarajevskih ulica,
Ovi danas ili su nesposobni ili nece da srede gradske ulice, pa nije ovo dvo ili tro milionski grad da nisu u stanju da ga ociste, a uz to rijeka im prolazi kroz centar grada,Koliko samo nezaposlenih koji bi se rado prihvatilo lopate da se bar trotoari ociste.

Meni ovo apsolutno nije jasno.
Prije dvadesetak dana gledam kako boje ulicne zebre, gledam i kako uludo trose gorivo na onim kamionima usisivacima koji idu uz ivicnjak...
Suluda ideja koju niko ne moze opravdati, ne bi mi bilo cudo ni da izadju da peru ulice...
krusty

#2468 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by krusty »

ma haj da vidim tog ko bi se uhvatio lopate i cistio snijeg ? nasoj raji je to ispod casti bolje kafe ispijat nego zaradit nesto

a sto se tice ciscenja, pa sve nam je neuredjeno pa i to

ja kontam da bi u ovakvim situacijama postojao poseban program kada se angazuje puno vise radnika na ciscenju nego inace, znaci bila bi ludost imati recimo toliki broj radnika tokom citave godine, ali u saradnji sa vremenskom prognozom bi trebao postojati program privremenog zaposljavanja, znaci na sedmicnoj bazi recimo, gdje bi se radilo za dnevnicu... pa bi se grad i ceste super ocistio

al ko bi se toga sjetio ? :D
karanana

#2469 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by karanana »

ja mislim da oni jos nisu skontali niti odlucili ko je nadlezan za ciscenje autoputa.

zatvorenike na ulice i na svejz zrak pa nek ciste trotoare.
krusty

#2470 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by krusty »

kakve zatvorenike vise ih je osudjenih na ulici nego u zatvoru haha koga ce izvest :D
Skyfox

#2471 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Skyfox »

Nadam se da ce makar verceras cistiti ulice jer evo do sada jos uvijek nista... inace ujutro, rodeo...
cappy_tempo

#2472 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by cappy_tempo »

krusty wrote:ma haj da vidim tog ko bi se uhvatio lopate i cistio snijeg ? nasoj raji je to ispod casti bolje kafe ispijat nego zaradit nesto

a sto se tice ciscenja, pa sve nam je neuredjeno pa i to

ja kontam da bi u ovakvim situacijama postojao poseban program kada se angazuje puno vise radnika na ciscenju nego inace, znaci bila bi ludost imati recimo toliki broj radnika tokom citave godine, ali u saradnji sa vremenskom prognozom bi trebao postojati program privremenog zaposljavanja, znaci na sedmicnoj bazi recimo, gdje bi se radilo za dnevnicu... pa bi se grad i ceste super ocistio

al ko bi se toga sjetio ? :D
posto neam vise odakle krasti :mrgreen: ja bih se prihvatio lopate,sve za pare :mrgreen:
Qler

#2473 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Qler »

danas sam i ja isao iz u Travnik i nazad. Katastrofa. Nigdje grtalice od Travnika do skenderije, bruka i sramota....
ecstase

#2474 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by ecstase »

Grtalica se zaglavila :lol:
aze

#2475 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by aze »

karanana wrote:ja mislim da oni jos nisu skontali niti odlucili ko je nadlezan za ciscenje autoputa.

zatvorenike na ulice i na svejz zrak pa nek ciste trotoare.
Sto se tice autoputa prosle godine kad sam se vracao iz Visokog vidio sam kakva je situacija i koliko se vodi brige o ciscenju odrzavanju istog-mrak,kompletan autoput prekriven snijegom .Nigdje nikoga (nedelja je bila-valjda to sto ciste ne rade nedeljom :D )

Ja mislim da bi se i zatvorenici slozili sa time... samo koliko bi ih se vratilo sa radnih aktivnosti to je vec upitno :D
Locked