Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Jon Spencer

#2451 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

gerberica wrote:cuj hvala na baksisu, pa oni i ne vracaju kusur ako je ispod pola marke.sve zaokruze :lol:

sami sebi baksis uzmu
Nemaš pojma čovjek je sam ostavio pristojan bakšiš! :x
gerberica

#2452 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by gerberica »

Jon Spencer wrote:
gerberica wrote:cuj hvala na baksisu, pa oni i ne vracaju kusur ako je ispod pola marke.sve zaokruze :lol:

sami sebi baksis uzmu
ma ja kazem uopsteno, a to baksis me je podstaklo da to napisem :P
Jon Spencer

#2453 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

gerberica wrote:
Jon Spencer wrote:

sami sebi baksis uzmu
ma ja kazem uopsteno, a to baksis me je podstaklo da to napisem :P
Pa to se zna konobaru, frizeru i taxi moraš ostavit bakšiš. Bar gradska raja to zna.
Eborg

#2454 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Eborg »

Ma ja mislim da si ti mene pomiješao s nekim stari. :mrgreen:
Last edited by Eborg on 10/01/2013 01:09, edited 1 time in total.
gerberica

#2455 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by gerberica »

Ostaviti da, ali ja ostavljam a ne on da uzima. To bi bilo kulturno ;-)
Jon Spencer

#2456 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

Eborg wrote:Ma ja mislim da si ti mene pomiješao s nekim stari. :mrgreen:
Nemoj me razočarati! Nisi otavio bakšiš!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?????????????????????????????
Eborg

#2457 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Eborg »

Jesam, ali ja sam se vozio prije nekih sat vremena ili tako nekad. Samo sam o nekakvim gumama basao. :mrgreen:
Jon Spencer

#2458 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

:thumbup:
Eborg wrote:Jesam, ali ja sam se vozio prije nekih sat vremena ili tako nekad. Samo sam o nekakvim gumama basao. :mrgreen:
Perdita_Durango

#2459 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Perdita_Durango »

Bilo je finih taksista, ali bilo je i onih kretena zbog kojih nikad vise ne bih usla u taksi. Nedavno sam cekala taksi i tip je stao, kad sam usla u taksi poceo da se dere na mene da se taksi tu ne ceka, otkud mi ideja da tu stojim, otkud mi ideja da ce mi netko tu stati (TI SI MI STAO, MAJMUNE!), da se ne bi trebali tako ponasati i slicno. I gledam u njega u cudu i velim mu da stane, da odmah izadjem, necu da me on bilo gdje vozi. On opet pocne da se dere kako sam neodgojena, gospodjica, ovo ono i stade nakon par metara. A drugi debili su bili na kolodvoru i drugarica i ja smo naisle i velimo da nam treba prevoz a oni vele 'ajte sa nama popiti kavu pa cemo onda, ne da nam se sad'. Koji idioti.
No, uvijek ima izuzetaka.
Jon Spencer

#2460 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

Perdita_Durango wrote:Bilo je finih taksista, ali bilo je i onih kretena zbog kojih nikad vise ne bih usla u taksi. Nedavno sam cekala taksi i tip je stao, kad sam usla u taksi poceo da se dere na mene da se taksi tu ne ceka, otkud mi ideja da tu stojim, otkud mi ideja da ce mi netko tu stati (TI SI MI STAO, MAJMUNE!), da se ne bi trebali tako ponasati i slicno. I gledam u njega u cudu i velim mu da stane, da odmah izadjem, necu da me on bilo gdje vozi. On opet pocne da se dere kako sam neodgojena, gospodjica, ovo ono i stade nakon par metara. A drugi debili su bili na kolodvoru i drugarica i ja smo naisle i velimo da nam treba prevoz a oni vele 'ajte sa nama popiti kavu pa cemo onda, ne da nam se sad'. Koji idioti.
Ma nije to baš tako. Vjerovatno da ste popili kafu s njima da bi vas odvukli džaba.
Perdita_Durango

#2461 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Perdita_Durango »

Jon Spencer wrote:
Perdita_Durango wrote:Bilo je finih taksista, ali bilo je i onih kretena zbog kojih nikad vise ne bih usla u taksi. Nedavno sam cekala taksi i tip je stao, kad sam usla u taksi poceo da se dere na mene da se taksi tu ne ceka, otkud mi ideja da tu stojim, otkud mi ideja da ce mi netko tu stati (TI SI MI STAO, MAJMUNE!), da se ne bi trebali tako ponasati i slicno. I gledam u njega u cudu i velim mu da stane, da odmah izadjem, necu da me on bilo gdje vozi. On opet pocne da se dere kako sam neodgojena, gospodjica, ovo ono i stade nakon par metara. A drugi debili su bili na kolodvoru i drugarica i ja smo naisle i velimo da nam treba prevoz a oni vele 'ajte sa nama popiti kavu pa cemo onda, ne da nam se sad'. Koji idioti.
Ma nije to baš tako. Vjerovatno da ste popili kafu s njima da bi vas odvukli džaba.
Je, jos da nisu bili matori drkadzije ne bi mi bilo toliko odvratno mozda.
Neradnik

#2462 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Neradnik »

Ih pa ne moze jare i pare.Vidio sam jednom zenu da vozi taxi. steta sto ih vise nema ja evo prvi nebi sjeo sa nekim muskarcem a siguran sam i vecina zena.
kojeime

#2463 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by kojeime »

Jon Spencer wrote:Od njegove vožnje nema niko ništa. Znači troškovi njegove vožnje su veći od naplaćenog iznosa po taximetru. To niko normalan ne vozi. Pozdrav Vejsilu!
Ono sto moguca musterija vidi je da taksista iz SA taksija nece da vozi. To je dovoljno da pocne izbjegavati SA taksi i pocne koristiti druge taksi firme. Dakle, mene ne interesuju razlozi zasto neces da vozis na neke adrese. Zaista nemam namjeru da bacam grah da li ce me taksista voziti na neku adresu kada ga zaustavim ili nazovem. To sto si ti rekao je najbolji nacin gubljenja musterija. Pa izgubite musterije jer necete da vozite na neke adrese, neke druge musterije izgubite jer necete da upalite taksimetre, trecu grupu musterija izgubite jer necete da vozite kratke relacije. I tako dalje. Razlozi zbog kojih gubite musterije se sabiru i sve ih je vise, ali vama je to svejedno.

U svakom slucaju dzaba se mi ovdje raspravljamo. Svaki dan cete imati sve manje musterija. Dva su razloga. Jedan je sve ovo napisano, a sto je lose u radu taksista iz SA taksija, a drugi razlog je sto su ljudi sve siromasniji pa se manje voze taksijem. I tako, kombinacija ta dva faktora, nemanje novca za taksi, a i kada ga se ima odluka da se ne koristi SA taksi ce vas mozda nauciti pameti. A onda bi trebali da shvatite da vam nisu krivi crveni, zuti, ovaj onaj, vec da ste sami sebi sve to napravili.
respo

#2464 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by respo »

Jon Spencer wrote: Pa to se zna konobaru, frizeru i taxi moraš ostavit bakšiš. Bar gradska raja to zna.
cuj sad postalo i moras :-)
moras samo platiti racun koliki jeste a to hoces li ostaviti baksis je slobodna volja a ne moranje
sorcerer

#2465 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by sorcerer »

mora se samo umrijet :D
rookfash

#2466 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by rookfash »

sami sebi baksis uzmu
ova je tema koncipirana tako da sad mi kao pljujemo po taksistima i naravno sve sto je navedeno se vjerovatno i desava u vecoj ili manjoj mjeri i poprilicno je opravdan gnjev ljudi.

isto tako je cinjenica da nisu svi isti i da u svim taksi udruzenjima u SA ima vecina koja je normala i manjina kretena koji kaljaju ugled ovim postenim.

pocesto se znam taksijem voziti i samo jednom sam imao neugodno iskustvo da me nije htio voziti zbog kratke relacije. najcesce mi voznje kostaju oko 3-5KM i napricah se ja sit dok dodjoh do onog zbog cega sam se i htio nadovezati na citirani post :D
neku vecer zaustavim taksi, SA-taxi, neko je crno vozilo bilo, ne sjecam se marke, ako nije oktavija, mladji momak, oko ponoci bilo, taksimetar otkucao 3,20 (nije mi jasno kako jer na toj relaciji obicno bude haman 4KM) uglavnom u takvim situacijama cesto zaokruzujem i ostavljam "baksis", pa ako je 3,5 ili vise ostavim 4, ako je 9KM ostavim cenera i sl (naravno ako sam zadovoljan uslugom, a to podrazumijeva da me ne pokusa nesto veslati, da upali taksimetar, da me ne pokusava vozati naokolo i jos ako je raspolozen da progovorimo koju, a ne da sutimo 10minuta jos bolje). i sad vadim ja onog gvozdenjaka od 5KM i momak mi uredno vraca 2 marke, a imao je i onih zutih feninga da mi odvaga 80Kf.

Helem sta je poenta, ne zakidaju vazda, ima divnih ljudi, ljubaznih, al se zbog takve situacije kad je neko ljubazan (sto je normalno) neces nakacit na forum da pohvalis (jer je to normalno) nego ces doci da im hebes sve po spisku kad te neki kreten razljuti.
rookfash

#2467 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by rookfash »

babyline wrote: ps. poenta je da za novac koji kao putnik placas ocekuje fer uslug i poslovnost ljubaznost se podrazumjeva :wink: a ne nasilno uzmanje "baksisa" i vrijedjanje
potpuno se slazem.

pa i od recimo majstora za bojler ocekujes da dodje u dogovoreno vrijeme, kaze dobardan, objasnis gdje je kvar, da to korektno popravi, i naplati, ako si zadovoljan mozes i njemu ostaviti baksis. dakle ljubaznost i profesionalnost bi trebalo da se podrazumijevaju baz obzira koliko ti imao svojih licnih problema i nezadovoljstva, al posao je posao i musterija o tome ne treba nista da zna. al jbg, nismo svi profesionalni. kakogod, ja sam samo htio da podijelim svoja iskustva s koristenjem usluga taxija u Sa koja su uglavnom pozitivna, neureklo se :D
vrbas1979

#2468 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by vrbas1979 »

Jon Spencer wrote:
Pa to se zna konobaru, frizeru i taxi moraš ostavit bakšiš. Bar gradska raja to zna.
Opet bezobrazluk. Sad se još vadite i povlačite priču o finoj gradskoj raji.
Evo ja sam papak nad papčinama, jer neću nikada dozvoliti da mi sarajevo taxi sa vožnjom od 5.20 KM, zaokruži na 6KM i još da očekuje koju markicu bakšiša.

Niste ni svjesni koliko svojim postovima gadite potencijalne mušterije i kvarite obraz udruženja.
gerberica

#2469 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by gerberica »

Ah sto se covjek upali ko umnjak.Pa nije u redu da sam sebi zaokruzis i ne vratis uredno kusur a ja cu ostaviti baksis ako sam zadovoljna.Nije problem dati baksis, ali je problem kada mi ne vrati nista a trebalo bi da vrati.Odi i prodavnicu i kada ti ne bi vratiti kusur i ti bi se upalio i ne bi bio gradska raja.
dječak sa šibicama

#2470 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dječak sa šibicama »

Jon Spencer wrote:
dječak sa šibicama wrote:A shega im i sto neko zivi u Alibega Firdusa.

Sve gospoda iz Pariza, mozes misliti :D jadovi, da su gospoda, obukli bi odijelo ili bar sako kao taxisti na zapadu, i bili usluzni, bez suplje price tokom voznje i bez smrada luka, cevapa, bureka u automobilu.

Svaka cast rijetkim pojedincima iz SA taxija kojima rado sjedam u automobil, ali ovo ovdje na temi je klasicni primjer SA taxiste. Kabadahije, nekulturno, neuljudno, postali svrha sami sebi, drze se ko da su Bogom dani.
Prijatelju procenat narkomana, prostitutki i sitnih kriminalaca u Švrakinom je preko 90%. Meni je stvarno žao što ti je komšiluk takav ali nebih da djelim tako mali prostor kao što je moje motorno vozilo sa takvim likovima!
Daleko sam ja od Svrakinog, ali imas zanimljivo misljenje o stanovnicima tog naselja.
adnansax

#2471 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by adnansax »

Jon Spencer wrote: Pa to se zna konobaru, frizeru i taxi moraš ostavit bakšiš.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Na temi iz dana u dan sve ludje izjave...cuj moras ostaviti baksis za taxi.. bas me zanima jesi li tako bezobrazan i na radnom mjestu..
Saka

#2472 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Saka »

Maloprije divljak iz Sa-taxija bez TA tabli (vidi čuda, dozvole divljacima da budu u udruženju, a ostali divljaci im za sve krivi) vozi ispred mene a na proširenju ispred Muzeja čovjek stoji naizgled čeka taxi al ne diže ruku. Ovaj zakoči i skrenu malo prema njemu, zamalo da ga lupim odpozadi. A lik ga hladno ignore, valjda vidio da je divljak. Onda ovaj izrevoltiran na gas lijevo prema Alti između ostalih vozila. :)

A što je još gore ispred njega drotovi i ne pada im na pamet da zaustave taxi vozilo bez TA tabli bez obzira što se ludira po cesti ko da je sam.
xamp

#2473 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by xamp »

Ma imas koliko hoces taxija bez TA tabli na standovima... Prva ona siva razvaljena astra, Brkanic, na standu kod pozorista... Vec godinu i po ima tablice sa A
Saka

#2474 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Saka »

xamp wrote:Ma imas koliko hoces taxija bez TA tabli na standovima... Prva ona siva razvaljena astra, Brkanic, na standu kod pozorista... Vec godinu i po ima tablice sa A
Čini mi se da je baš taj bio. Il je neki Renault, siv jest.
azdralovic

#2475 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by azdralovic »

xamp wrote:Ma imas koliko hoces taxija bez TA tabli na standovima... Prva ona siva razvaljena astra, Brkanic, na standu kod pozorista... Vec godinu i po ima tablice sa A
hahaha ja sam se jednu vecer vozio sa tim, i prica krenula posto imam istu takvu astru (moja je 2001) i kaze on , eee druze vidis moja je novija manje kilometara 2004. godiste, jos dizel ... a ne moze u trecu da ubaci :lol: na tabli light show :D
Post Reply