imaH wrote:Bosna je nema.Tonny wrote:
.............................
Bosanska piramida Sunca vol.2
Moderator: Chloe
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
ti ces jesti piramidalnu salatu...Saraswati wrote:Potpisujem, samo sto sam ja vegetarijanacmIRCerka wrote:piramide ima i vidjeces samPrenj wrote: Sa slamcicom ili bez?a onda te vodim na cevape...ako budu piramidalnog oblika naravno...
-
mIRCerka
Danasnji meni:
Predjelo
Supa/juha sa noklicama piramidalnog oblika
Glavno jelo
Snicla a-la Ramzes sa pekarskim krompirom
Piramidalna Salata
Desert
Cokoladna piramida
da mi je znati kako ja ko piramidash mogu komunicirati sa antipiramidashima bez kapi prolivene krvi?
Predjelo
Supa/juha sa noklicama piramidalnog oblika
Glavno jelo
Snicla a-la Ramzes sa pekarskim krompirom
Piramidalna Salata
Desert
Cokoladna piramida
da mi je znati kako ja ko piramidash mogu komunicirati sa antipiramidashima bez kapi prolivene krvi?
-
Gospon Macola
Svakako, da smo svi MI.Prenj wrote:Ne postoje ONI i MI, vec samo MI.Gospon Macola wrote:U pravu si. Ali ipak, kada se sjetim njihove umisljenosti i pametovanja, UZIVAT cu u ovoj farsi. Ne zbog zlobe, nego jednostavno zato sto su to i zasluzili.Prenj wrote: Nista zabavno u ovoj farsi nece biti, ovo ogledalo je vec davno pokazalo sve nase ruzne slike ...
Daj Boze da se barem malo opamete.
Ali neki misle svojom glavom i oprezni su, a neki drugi pustaju mozak na pasu i vjeruju senzacijama.
-
mIRCerka
cemu vrijedjanje?Gospon Macola wrote:
Svakako, da smo svi MI.
Ali neki misle svojom glavom i oprezni su, a neki drugi pustaju mozak na pasu i vjeruju senzacijama.
ispade sad ja pupa hava u glavu a ti mudrica...
NECES DOBIT COKOLADE!!!!!
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
mIRCerka wrote:cemu vrijedjanje?Gospon Macola wrote:
Svakako, da smo svi MI.
-
mIRCerka
pape wrote:mIRCerka wrote:cemu vrijedjanje?Gospon Macola wrote:
Svakako, da smo svi MI.
NECES DOBIT COKOLADE!!!!!Mirci, .... idi kuci i svome Medi glumi shiljalo, ....
![]()
fakat, vrijeme je...
-
Gospon Macola
Trokutaste cokolade ionako ne jedem. Kvare i zube i mozak.mIRCerka wrote:
-
Gospon Macola
Barem vam ne prijetim krampom.wels wrote: Gospon,ipak ste malo zlobni.
- bosan
Razlog negiranja: Arheološki Park "Bosanska Piramida Sunca" smeta Arheološkom Parku Tuzla 10. Maj 2006.
*** SPAM *** - Enver Imamović je autor elaborata o tome kako je Tuzla najstariji grad u Evropi. Enver Imamović negira bosanske piramide iz razloga što je njegov elaborat jako skup i kao takvom teze Semira Osmanagića ne idu u prilog.
Enver Imamović i ljudi oko njega (protivnici piramida) tvrde da je Tuzla stara 7.000 godina i da je kao takva starija od Rima. U Tuzli postoji Arheološki Park Tuzla, kakve li slučajnosti, imenom podsjeća na Osmanagićevu Fondaciju!?.
Ono što je fakat to su neolitske posude za koje tuzlanski naučnici tvrde da su stare 7000 godina. To je dovoljno naučnicima -entuzijastima iz Tuzle da pored Panonskog Jezera započnu radove na rekonstrukciji sojenica kao prvih oblika društvenog života. Čak tvrde da je još i tada u Tuzli postojalo zajedništvo i bratstvo, iako prije 7000 godina teško da je čovjek izgledom ličio na čovjeka.
Ako se u cijelu priču ubaci cifra od 4.000.000 eura koje EU izdvaja za slične aktivnosti, onda je sasvim jasno zašto Arheološki Park "Bosanska Piramida Sunca" smeta Arheološkom Parku Tuzla. U Visokom se još nije pojavio niko ko ismijava hipoteze i teze Semira Osmanagića i njega lično. Tuzla je nedavno bila obljepljena plakatima "Povelja Faraona Džasmina". Valjda to dovoljno govori onima koji znaju čitati, ali zašto neki plačenički elaborati da ruše bosanske snove, to nam je još jedino ostalo. Neka i neolitskih posuda, neka i sojenica, neka i jezera, neka i Ilira kod Neuma, neka i Troje, neka gospe, neka Tvrtka, neka Katarine, neka Kulina ali neka i piramide...sve je to bosansko dok se naučno suprotno ne dokaže.
Uh al ce sad da se zakuha. Tuzla stara 7000 godina a cevabdzinica "Limenka" 5500godina

*** SPAM *** - Enver Imamović je autor elaborata o tome kako je Tuzla najstariji grad u Evropi. Enver Imamović negira bosanske piramide iz razloga što je njegov elaborat jako skup i kao takvom teze Semira Osmanagića ne idu u prilog.
Enver Imamović i ljudi oko njega (protivnici piramida) tvrde da je Tuzla stara 7.000 godina i da je kao takva starija od Rima. U Tuzli postoji Arheološki Park Tuzla, kakve li slučajnosti, imenom podsjeća na Osmanagićevu Fondaciju!?.
Ono što je fakat to su neolitske posude za koje tuzlanski naučnici tvrde da su stare 7000 godina. To je dovoljno naučnicima -entuzijastima iz Tuzle da pored Panonskog Jezera započnu radove na rekonstrukciji sojenica kao prvih oblika društvenog života. Čak tvrde da je još i tada u Tuzli postojalo zajedništvo i bratstvo, iako prije 7000 godina teško da je čovjek izgledom ličio na čovjeka.
Ako se u cijelu priču ubaci cifra od 4.000.000 eura koje EU izdvaja za slične aktivnosti, onda je sasvim jasno zašto Arheološki Park "Bosanska Piramida Sunca" smeta Arheološkom Parku Tuzla. U Visokom se još nije pojavio niko ko ismijava hipoteze i teze Semira Osmanagića i njega lično. Tuzla je nedavno bila obljepljena plakatima "Povelja Faraona Džasmina". Valjda to dovoljno govori onima koji znaju čitati, ali zašto neki plačenički elaborati da ruše bosanske snove, to nam je još jedino ostalo. Neka i neolitskih posuda, neka i sojenica, neka i jezera, neka i Ilira kod Neuma, neka i Troje, neka gospe, neka Tvrtka, neka Katarine, neka Kulina ali neka i piramide...sve je to bosansko dok se naučno suprotno ne dokaže.
-
Gospon Macola
Ti ljudi ne znaju sta pisu. To nije prof. Enver Imamovic rekao, nego gradonacelnik Tuzle Jasmin Imamovic, i to prije DVIJE godine.bosan wrote:Razlog negiranja: Arheološki Park "Bosanska Piramida Sunca" smeta Arheološkom Parku Tuzla 10. Maj 2006.
Uh al ce sad da se zakuha. Tuzla stara 7000 godina a cevabdzinica "Limenka" 5500godina
![]()
Ali, sta ces, piramida im pomutila mozak ...
Evo ti dokaza: http://bosnjaci.net/print.php?id=488&iz ... 95672fd100
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
Gospon Macola wrote: Ti ljudi ne znaju sta pisu. To nije prof. Enver Imamovic rekao, nego gradonacelnik Tuzle Jasmin Imamovic, i to prije DVIJE godine.
Ali, sta ces, piramida im pomutila mozak ...
- Murat Sabanovic
Enver Imamović i ljudi oko njega (protivnici piramida) tvrde da je Tuzla stara 7.000 godina i da je kao takva starija od Rima.
dovoljan je samo jedan komentar:
UBLEHA
dovoljan je samo jedan komentar:
UBLEHA
- Vodenjak
Ma ja mislim da pretjerujes @pape...pape wrote:Gospon Macola wrote: Ti ljudi ne znaju sta pisu. To nije prof. Enver Imamovic rekao, nego gradonacelnik Tuzle Jasmin Imamovic, i to prije DVIJE godine.
Ali, sta ces, piramida im pomutila mozak ...Aha, .... pa zato se na radio Visokom vise ne mogu cuti pjesme Zaima Imamovica, ...
Mogu, sto ne bi mogle?
E sad, kako covjeka najavljuju, to ne znam...
- Murat Sabanovic

Parapsiholog i vidovnjak Damir Kujundžić ekskluzivno za "Express" tvrdi da nije tačna tvrdnja prof. Semira Osmanagića da brdo Visočica kod Visokog skriva piramidu Sunca, a i da su domaći arheolozi u krovu. Po njemu tu jeste nekada bio stari, bosanski grad ali nije uništen zubom vremena već nečim sasvim drugim.
- Bio sam u Visokom, ,aksuz da odem na brdo Visočicu koje me je u snu prizivalo da ga posjetim i otkrijem pravu istinu narodu BiH. Moje vizije su nažalost pokazale da se tamo ne nalazi piramida, iako bih i ja volio da je tako. Već stari grad-utvrda, sagrađen u 14. vijeku, koji predstavlja bosansku Sodomu i Gomoru, gradove iz Biblije koji su nestali na famozan način. I njih je, kao i ovaj srednjovjekovni grad u Visokom uništio NLO i zatrpao zemljom, zatirući tragove života na ovim prostorima. A sve zbog neiskazane ljubaznosti domaćina koji su se nepristojno ponašali prema vanzemaljcima, koji su ima za osvetu iz svog oružja istopili kameni grad i sve pobili.
To je prava istina koju krije brdo Visočica. Mislim da to pretpostavlja i Osmanagić jer je na nešto slično naišao i u centralnoj Americi gdje je sada, i po mojoj viziji upoređuje rezultate tih istraživanja sa pronađenim neidentficiranim kamenom u brdu kraj Visokog - istakao je za naš magazin Kujundžić, želeći, kako nam istače, prekinuti čitavu zbrku koja se ovih dana pojavila u javnosti oko tzv. Bosanske piramide Sunca.
M. K.
Express 1. decembar/prosinac 2005.
TEXT IZ BPS1