Ulje ako se skladisti fino moze dugo stajati.
Ako bude potrebe ima ulje da zamjeni za nesta sto mu treba. Ili proda. To ima smisla ako bude nestasice.
Moderator: anex
Ko te ovo slikao? Supruga?
ulje svakako nije zdravo.
Po ovim cijenama isplatnije maslinovo trošiti.
bingo pingo 0.55
Pa nije valjda samo przenje u debelom sloju ulja... Ne kontam, al haj ..swanfilter wrote: ↑12/03/2022 14:09Maslinovo, za razliku od ovog ulja, ne koristis na isti nacin jer nije zdravo ...
Bimal ti je od jutros 4,80
Ja u Pennyu uzimao danas po 3,90 KM litar ali prazne se police. Vjerovatno čim prodaju što imaju na lageru idu vece cijenedječak sa šibicama wrote: ↑12/03/2022 14:52Bimal ti je od jutros 4,80
imate u Konzumu jos za 3,40 Rial ulje, konzumovo zvijezda puni, i madjarsko je 3,90 ono Floriol, od ponedeljka sve ide na 5 i vise jer ce nabavna cijena biti visoka
Malo se stisnut i to je to.dječak sa šibicama wrote: ↑12/03/2022 14:59 Idu vece cijene, to je definitivno, sad prodaju proslu turu ako jos imaju.
Nabavna cijena je sad preko 4 km, dakle bice i preko 5 u prodaji.
Najebali smo.
Ja koristim samo maslinovo, puter ali on je odavno podivljao, moracu preci na svinjsku mast ili kravlje maslopepeljara wrote: ↑12/03/2022 15:01Malo se stisnut i to je to.dječak sa šibicama wrote: ↑12/03/2022 14:59 Idu vece cijene, to je definitivno, sad prodaju proslu turu ako jos imaju.
Nabavna cijena je sad preko 4 km, dakle bice i preko 5 u prodaji.
Najebali smo.
Koliko trosite ulja mjesecno ?
Koliko trosite benzina mjesecno ?
Smanjite voznju = ulje.
NA zalost, ali treba se prilagoditi situaciji.
Mi koristimo minimalno masnoce, i kad koristimo litar traje 2-3 mj.dječak sa šibicama wrote: ↑12/03/2022 15:39Ja koristim samo maslinovo, puter ali on je odavno podivljao, moracu preci na svinjsku mast ili kravlje masloali dzaba ne mogu ja to dvoje, dakle ostaje maslinovo.
Uskoro ce se izjednaciti cijena, a maslinovo se ionako trosi puno manje, i zdravije je. Za przenje, moze i obicno.
Ma da, stisnuce se ljudi, nema vise przenja u lokvi ulja, bice racionalno![]()