Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
-
mrgreen
#2451 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Sultanov buđet.
-
statixx
#2452 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Sultanov rahmetli buđet je rebalansiran u proljece, prije toga je sultan uputio apelaciju US za ocjenu ustavnosti, plus dva puta povlacio sa sjednice ne bi li ugrozio rad kantonalnih ustanova tj. nove vlade.
- Roccohljup
#2453 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Mojne tako....nije budžet nego amanetmrgreen wrote:Sultanov buđet.
- JThomas
#2454 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
sve u skladu sa oprobanim ekonomskim konceptima sadake i nafake.
- Roccohljup
#2455 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
u skladu sa principima minder ekonomijeJThomas wrote:sve u skladu sa oprobanim ekonomskim konceptima sadake i nafake.
- JThomas
#2456 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
razradili dobitnici nobelove nagrade za ekonomiju minderlitz, sadaksson i sergiynes.
- Thorgerson
#2457 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Pa u kojem svijetu vi zivite i sta vam to vlada jos treba uraditi?Roccohljup wrote:Nije samo PR služba nego je evidentan nedostatak adekvatne i proaktivne komunikacijske strategije generalno. Definitivno im treba stručnjak u tom polju pa da nisu vazda u defanzivi da se brane od SDA nebuloza koje im plasiraju i u koje neko sigurno i povjeruje (tipa one jučerašnje Bakirove nebuloze).Haris.ba wrote:Očajna im je pr služba.statixx wrote:@Banksy
Slicno sam napisao cim su poceli sa radom - nadam se da ste pripremljeni za medijski rat.
I moglo bi se nabrojati jos nekih stvari, komunalci rade prilicno dobro, subvencioniranje u vezi sa vrticima, novi trolejbusi, valjda ce uskoro i realizovati tendere za realizaciju EBRD-ovog kredita za vodosnabdijevanje, inicijativa za IT park na Sipu itd.
Fazon je u tome sto ste svi vi, a i ja navikli na populisticka obecanja, najave. A ovi to ne rade. Dakle, nismo čuli od ove vlade neke bombastične najave - nego su to bile realne stvari, koje i oni znaju da se mogu ispuniti. Nije bilo najava 16 saobraćajnih traka, niti 100.000 radnih mjesta. Neka najbombastičnija najava je bila da će nabavit nove trole. Sta smo to jos culi? A od starih vlada, bolje da ne spominjemo sta su sve obecali i koliko su toga ispunili.
Ne razumijem, sta biste to vi htjeli jos od ove vlade? Da ima svoju emisiju mozda u udarnom terminu na kantonalnoj?
Vlada je aktivirala Facebook i Instagram profil, a ministri vecina imaju i twitter profile. Na svim tim profilima imate vijesti i obavijesti, te mogucnost dvosmjerne komunikacije. Jesmo li to imali prije? I jesmo li mogli sanjati da npr. posaljes poruku premijeru sa nekom idejom. Tu je i viber broj na koji mozete poslati sliku divlje deponije i sl.
Znači samo to evo što su ponudili meni je ravno divljenju. Da su dopustili običnom građaninu da i on nešto predloži, da kaže i da se ovi bace na posao.
Forto je ako se ne varam magistrirao na pr-u i komunikacijama, pa valjda čovjek zna šta radi. Treba biti odmjeren malo i ne napadati previše. Nije poenta ni da budes 24/7 tu prisutan u medijima jer i to dopizdi narodu. A i oni shvataju koliko tu posla ima i da bi bilo malo glupo sad hodati i obecavati nesto, a to ne mozes ispuniti.
Pa zar ne vidite da im svako malo bace neku aferu, ali pametno čekaju i ne idu prvi. Taman kad SDA pomisli eh vidi levata, zalete se sa nekakvom gluposcu, ovi uzvrate i odmah prostru jednu aferu. A imaju ih hvala bogu kolko hoće. Da mogu da biraju.
Last edited by Thorgerson on 13/09/2019 14:53, edited 1 time in total.
- Control panel
#2458 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Hoce li krezuba stoka shvati vise jednom da se budzet ne ostavlja niti nasljedjuje. To su pare koje punimo mi gradjani svake godine i one se skupljaju na racunima kantona. Bilo vlade ili ne bilo, bila ova ili ona vlada. Pare nam uzimaju i one idu na racune kantona. Tako da niti je on SDA-ov, NS-ov, NIP-ov, SDP-ov....
Niti ga neko nekome moze ostaviti. Mi, gradjani smo im ga napunili i ostavili da ga harce i krcme kako oni hoce. Koje smo mi ovce. Mi im dajemo nase pare koji oni trose i jos nam to prodaju kako su nam oni nesto uradili i trebamo im biti zahvalni sto su to uradili nasim parama.
Ali ne bakirove ovce samo ponavljanu mantru mi smo vam ostavili budzet od milijardu maraka. Pa sutra kad ne bude ove vlade opet ce biti budzet od cca milijardu maraka. I hoce li i oni reci ostavili smo vam budzet.
Niti ga neko nekome moze ostaviti. Mi, gradjani smo im ga napunili i ostavili da ga harce i krcme kako oni hoce. Koje smo mi ovce. Mi im dajemo nase pare koji oni trose i jos nam to prodaju kako su nam oni nesto uradili i trebamo im biti zahvalni sto su to uradili nasim parama.
Ali ne bakirove ovce samo ponavljanu mantru mi smo vam ostavili budzet od milijardu maraka. Pa sutra kad ne bude ove vlade opet ce biti budzet od cca milijardu maraka. I hoce li i oni reci ostavili smo vam budzet.
- Thorgerson
#2459 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Pa bolan ovo su egoisticna djubrad, koja misle da su oni sve stvorili.Control panel wrote:Hoce li krezuba stoka shvati vise jednom da se budzet ne ostavlja niti nasljedjuje. To su pare koje punimo mi gradjani svake godine i one se skupljaju na racunima kantona. Tako da niti je on SDA-ov, NS-ov, NIP-ov, SDP-ov....
Cuo si ga. SDA stvorila državu. Jel to sva vojska koja je branila ovu državu bila u SDA?!
SDA je stvorila nakaradnu državu. To je tačno. Vojska to nije tražila. Vojska nije htjela takvu državu. Jer zajednicu gdje će te srbi uslovljavati i jebavati u mozak smo imali i 1991. Dakle, šta je bila poenta čitave borbe, koja je popišana potpisom u Dejtonu i dozvolom da se ozakoni ime republika srpska? I o čemu su tad mozgovi razmišljali? bio pritisak. Pa bio je pritisak i na Srbe pa opet dobiše šta su htjeli. Nije vala mogao biti veći pritisak na nama od njih - nikako!
- Thorgerson
#2460 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Forto je to najbolje rekaostrucnjakdemagog wrote:Izvini, sa kojeg se ti kontinenta javljaš pošto očito ne živiš u SA?Banksy wrote:Bake je sinoć upitao ''šta su to uradili dosad'',
Prosječan glasač postavlja isto pitanje,
Osim velikog proljetnog čišćenja i ove Povorke, glasači malo šta pamte, opravdano.
Da ponovim aprilski post,
Ili nemaš struje u kući?
Nas ocjenjuju po norveškim standardima, prethodne vlade po bosanskim, nešto u tom smislu. I rekao je neka je tako i to im se sviđa.
Ljudi su tu tek godinu dana i hrpu stvari su pokrenuli. Samo slijepac to ne može vidjeti. Da se ovako radilo proteklih 26 godina, mi bi bili Beč.
I generalno, ova vlada ne mora nista uraditi ali ja volim ovaj stav npr. premijera Forte koji se ponasa bas tako, kao norveski politicar. Bukvalno iz usta tog covjeka nikada nećete čuti bljuvotine kakve će izgovoriti Bakir i bratija. Optužit će sve okolo, samo da sebe saperu.
Evo i da ništa ne urade, ne moraju ništa, od mene imaju podršku. Samo zato jer su normalni. I ne bjeze od odgovornosti.
Forto i ekipa su veoma lako mogli reći da je za I transverzalu kriv Ajnadzic. Ali nisu to uradili. A mogu. Mogu napasti i Koldzu i Ajnadzica. Jer je doticni dvojac glavni krivac zasto se nista ne radi na potezu I transverzale godinama. Znamo veoma dobro da je obratno, sta bi bilo.
Last edited by Thorgerson on 13/09/2019 15:05, edited 1 time in total.
-
saale
#2461 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
pa jest pokrala sto su gradjani uplatili 2013 - 2018. u budzet. Zamisli kakav prosperitetan kanton bismo bili da je tih godina SDA bila konstruktivna opozicija, a da su posteniji i sposobniji upravljali kantonom i koristili te pare za prosperitet gradjana, kao sto sada radi Vlada.[/quote]cadburry wrote:D
Koliko je pokrala i ko je pokrao, daj nam cifre i imena, da prijavimo
- JThomas
#2462 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
iliti na njihovom jeziku "smotan"Thorgerson wrote:
I generalno, ova vlada ne mora nista uraditi ali ja volim ovaj stav npr. premijera Forte koji se ponasa bas tako, kao norveski politicar. Bukvalno iz usta tog covjeka nikada nećete čuti bljuvotine kakve će izgovoriti Bakir i bratija. Optužit će sve okolo, samo da sebe saperu.
- Zavatoni
#2463 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
pa prijavljuju oni koji su za to odgovorni...sukcesivno...Koliko je pokrala i ko je pokrao, daj nam cifre i imena, da prijavimosaale wrote:pa jest pokrala sto su gradjani uplatili 2013 - 2018. u budzet. Zamisli kakav prosperitetan kanton bismo bili da je tih godina SDA bila konstruktivna opozicija, a da su posteniji i sposobniji upravljali kantonom i koristili te pare za prosperitet gradjana, kao sto sada radi Vlada.cadburry wrote:D
evo jučer ZOI...prije toga TZKS, Rad, ViK...
Last edited by Zavatoni on 13/09/2019 16:09, edited 1 time in total.
- drug_profi
#2464 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Za mene je krađa i uzimanje plate iz budzeta za nerad, pausala za nedolazak, vozanje sluzbenih automobila u privatne svrhe itd. nedomacinsko trosenje poreznih para.
Ali daleko smo mi jos od tog kriterija.
Ali daleko smo mi jos od tog kriterija.
-
Akibh
#2465 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
cadburry wrote:a da su posteniji i sposobniji upravljali kantonom i koristili te pare za prosperitet gradjana, kao sto sada radi Vlada.
-
saale
#2466 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
[/quote]
pa prijavljuju oni koji su za to odgovorni...sukcesivno...
evo jučer ZOI...prije toga TZKS, Rad, ViK...[/quote]
U jbt kakva kradja, da ne bi toga budjet bio bio 2 mlrd,hajde sreca pa sad ovi upravljaju,pa cemo za 4 god ima 2 mlrd
pa prijavljuju oni koji su za to odgovorni...sukcesivno...
evo jučer ZOI...prije toga TZKS, Rad, ViK...[/quote]
U jbt kakva kradja, da ne bi toga budjet bio bio 2 mlrd,hajde sreca pa sad ovi upravljaju,pa cemo za 4 god ima 2 mlrd
- bingov buraz
#2467 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Šta će Forto,ko ne zna sebi ne zna ni drugom 
- Roccohljup
#2468 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Nisi ba skonto. Niko ne govori da ne rade kako treba a niti da obecavaju, vec im treba dobar pr da stalno se vrti prica sta su dobro vec uradili. To je najbolji nacin da usutkaju kriticare i spin majstore.Thorgerson wrote: Pa u kojem svijetu vi zivite i sta vam to vlada jos treba uraditi?
Fazon je u tome sto ste svi vi, a i ja navikli na populisticka obecanja, najave. A ovi to ne rade. Dakle, nismo čuli od ove vlade neke bombastične najave - nego su to bile realne stvari, koje i oni znaju da se mogu ispuniti. Nije bilo najava 16 saobraćajnih traka, niti 100.000 radnih mjesta. Neka najbombastičnija najava je bila da će nabavit nove trole. Sta smo to jos culi? A od starih vlada, bolje da ne spominjemo sta su sve obecali i koliko su toga ispunili.
Ne razumijem, sta biste to vi htjeli jos od ove vlade? Da ima svoju emisiju mozda u udarnom terminu na kantonalnoj?
Vlada je aktivirala Facebook i Instagram profil, a ministri vecina imaju i twitter profile. Na svim tim profilima imate vijesti i obavijesti, te mogucnost dvosmjerne komunikacije. Jesmo li to imali prije? I jesmo li mogli sanjati da npr. posaljes poruku premijeru sa nekom idejom. Tu je i viber broj na koji mozete poslati sliku divlje deponije i sl.
Znači samo to evo što su ponudili meni je ravno divljenju. Da su dopustili običnom građaninu da i on nešto predloži, da kaže i da se ovi bace na posao.
Forto je ako se ne varam magistrirao na pr-u i komunikacijama, pa valjda čovjek zna šta radi. Treba biti odmjeren malo i ne napadati previše. Nije poenta ni da budes 24/7 tu prisutan u medijima jer i to dopizdi narodu. A i oni shvataju koliko tu posla ima i da bi bilo malo glupo sad hodati i obecavati nesto, a to ne mozes ispuniti.
Pa zar ne vidite da im svako malo bace neku aferu, ali pametno čekaju i ne idu prvi. Taman kad SDA pomisli eh vidi levata, zalete se sa nekakvom gluposcu, ovi uzvrate i odmah prostru jednu aferu. A imaju ih hvala bogu kolko hoće. Da mogu da biraju.
- Bosanski_kralj
#2469 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
A jebo te, još uvijek se raspravlja o gay paradi, homoseksualcima, pederima, lezbejkama.. Kao da je to najveći problem u ovoj državi.drug_profi wrote:https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... jte-489690Ako dva najhrabrija političara u RS-u nemaju petlje podržati Povorku, nego dijele stavove Milorada Dodika, Željke Cvijanović, Bakira Izetbegovića i Dine Konakovića, trabunjajući o tradicionalnoj porodici i njenim vrijednostima, onda je perspektiva manjeg entiteta mračnija nego što iko može naslutiti. Pa tradicija nas je sve zajedno i dovela tačno tu gdje smo sad. Nema ni jednog belaja u koji je potonula RS, s njom i BiH, a da on nije rezultat ovdašnjih tradicionalnih vrijednosti: zločina, mučenja, rušenja, krađe, korupcije, nepoštenja, siromaštva, nepotizma, zavisti, bijede… Nažalost, to nam je stvarnost. Naša tradicija nisu ljubav, toplina, razumijevanje, uvažavanje, opća tolerancija, kreativnost, inovativnost, modernost, poslovni fanatizam…
Tek sada, s nimalo laskavim zakašnjenjem od deset godina u odnosu na regiju i više decenija ako se kompariramo s razvijenim svijetom, vidimo šta je Povorka ponosa. Najmanje je to – kako bi rekli ovdašnji tradicionalisti – pitanje pedera. U stvarnosti govorimo o krucijalnom testu za svako društvo. O testu poštovanja tuđih prava, podnošenja razlika, spremnosti na obračun sa zaostalim običajima i shvatanjima, o spremnosti da se budućnost kreira u skladu s njenim parametrima i najmodernijim globalnim trendovima, a ne u suglasju s deseteračkim etičkim vrijednostima koje su propale ima 150 godina. Bosna i Hercegovina je, nažalost, zaostalo društvo koje se grčevito bori za svoju zaostalost, i tu – zajedno s geostrateškim silnicama koje nas nikada ne puštaju na miru – valja tražiti uzroke aktuelnog grandioznog nazadovanja.
Opozicija nam je nedovoljno radikalna u uspostavljanju, promoviranju i poštivanju potpuno novih društvenih i političkih parametara. Ovdje niko nema hrabrosti da kaže: jedini spas za BiH i njene građane, za stare i mlade, za Srbe, Bošnjake i Hrvate – je raskid s tradicijom. Hrabar, radikalan i sveobuhvatan. Jasno nam je što vlasti insistiraju na tradiciji, ona im omogućava trajnu i ničim ugroženu moć. Ali, zašto na tu nesnosnu i pogibeljnu žvaku nasjedaju opozicija, mediji i ponad svega mladi ljudi, e to je već pitanje za temu o lošem obrazovanju, suženim vidicima i prokletoj avliji od koje ništa slađe ni pogubnije.
Sad bih ja kao trebao seliti iz ove države jer se neko usudi reći da ne podržava homoseksualizam. Pretjeruje se sa time etiketama da je neko homofob čim kaže nešto protiv homoseksualizma.
- drug_profi
#2470 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Joj jel tako tesko shvatiti poentu, ili cim se negdje pomenu pederi, odmah je sve izreceno samo o njima?Bosanski_kralj wrote:A jebo te, još uvijek se raspravlja o gay paradi, homoseksualcima, pederima, lezbejkama.. Kao da je to najveći problem u ovoj državi.drug_profi wrote:https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... jte-489690Ako dva najhrabrija političara u RS-u nemaju petlje podržati Povorku, nego dijele stavove Milorada Dodika, Željke Cvijanović, Bakira Izetbegovića i Dine Konakovića, trabunjajući o tradicionalnoj porodici i njenim vrijednostima, onda je perspektiva manjeg entiteta mračnija nego što iko može naslutiti. Pa tradicija nas je sve zajedno i dovela tačno tu gdje smo sad. Nema ni jednog belaja u koji je potonula RS, s njom i BiH, a da on nije rezultat ovdašnjih tradicionalnih vrijednosti: zločina, mučenja, rušenja, krađe, korupcije, nepoštenja, siromaštva, nepotizma, zavisti, bijede… Nažalost, to nam je stvarnost. Naša tradicija nisu ljubav, toplina, razumijevanje, uvažavanje, opća tolerancija, kreativnost, inovativnost, modernost, poslovni fanatizam…
Tek sada, s nimalo laskavim zakašnjenjem od deset godina u odnosu na regiju i više decenija ako se kompariramo s razvijenim svijetom, vidimo šta je Povorka ponosa. Najmanje je to – kako bi rekli ovdašnji tradicionalisti – pitanje pedera. U stvarnosti govorimo o krucijalnom testu za svako društvo. O testu poštovanja tuđih prava, podnošenja razlika, spremnosti na obračun sa zaostalim običajima i shvatanjima, o spremnosti da se budućnost kreira u skladu s njenim parametrima i najmodernijim globalnim trendovima, a ne u suglasju s deseteračkim etičkim vrijednostima koje su propale ima 150 godina. Bosna i Hercegovina je, nažalost, zaostalo društvo koje se grčevito bori za svoju zaostalost, i tu – zajedno s geostrateškim silnicama koje nas nikada ne puštaju na miru – valja tražiti uzroke aktuelnog grandioznog nazadovanja.
Opozicija nam je nedovoljno radikalna u uspostavljanju, promoviranju i poštivanju potpuno novih društvenih i političkih parametara. Ovdje niko nema hrabrosti da kaže: jedini spas za BiH i njene građane, za stare i mlade, za Srbe, Bošnjake i Hrvate – je raskid s tradicijom. Hrabar, radikalan i sveobuhvatan. Jasno nam je što vlasti insistiraju na tradiciji, ona im omogućava trajnu i ničim ugroženu moć. Ali, zašto na tu nesnosnu i pogibeljnu žvaku nasjedaju opozicija, mediji i ponad svega mladi ljudi, e to je već pitanje za temu o lošem obrazovanju, suženim vidicima i prokletoj avliji od koje ništa slađe ni pogubnije.
Sad bih ja kao trebao seliti iz ove države jer se neko usudi reći da ne podržava homoseksualizam. Pretjeruje se sa time etiketama da je neko homofob čim kaže nešto protiv homoseksualizma.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2471 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ma ljudi koji su glasali za ove u kantonu ce ponoviti glasove, siguran sam. A i prilican broj ljudi koji su izgubili povjerenje da se ista moze promijeniti su promijenili misljenje.Roccohljup wrote:Nisi ba skonto. Niko ne govori da ne rade kako treba a niti da obecavaju, vec im treba dobar pr da stalno se vrti prica sta su dobro vec uradili. To je najbolji nacin da usutkaju kriticare i spin majstore.Thorgerson wrote: Pa u kojem svijetu vi zivite i sta vam to vlada jos treba uraditi?
Al ne vrijedi se rasipati kao na ove urlikavce sa teme, koji znaju iz dijaspore sta nama treba ili sda pijavice.
Uz solidan rezultat na lokalnim, a uz korektan dogovor koji je realno moguc, nece izostati rezultat ni u kantonu 2022. uz nastavak korektnog rada, naravno. Onda uz solidnu vecinu ce ga zeleni moci poglabati kao i proslu godinu dana.
- kmirsad
#2472 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ako nastave ovako kako su započeli, i kako sada rade, KS im je zagarantovan. Ali se mora više raditi u opčinama i gradovima drugih kantona da bi se ostvario napredak na širem planu..
-
made_in_sarajevo
#2473 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Da razjasnimo, budzet KS nije napravila i ostavila SDA jer prvo nisu pune 4 godine sami bili, nisu nikakve projekte pokrenuli za razvoj firmi i ekonomije, skidali ljude sa biroa kad dobiju 200KM jer su nekome drva preslozili da bi prezivjeli,a drugo budzet pune svi koji placaju porez na bilo koji nacin, firme koje placaju milion nekih gluposti da bi SDA aparatura godinama opstajala. Budzet niti je ostavila SDA, a pogotovo ga nije napravila. To sto bake laze,a vi mu vjerujete vise govori o vama ( sve sda glasace). Koliko se sjecam vise od pola mandata SDA nije imala.glavnu i konacnu rijec da sama donese. Tek pred kraj skinuli konakovica pa uzjahali po starom receptu " kjafiri lazu obustavi sve sto je poceto mimo nas".
-
Company85
#2474 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ja sam kontao SDA kad ima ovako kongres svi se skupe pa uplate za budzet Kantona i zato mi bi zao Bakira. Rek'o vidi ljudi skupili preko milijarde iz svojih dzepova i sad nasli neki drugi da trosemade_in_sarajevo wrote:Da razjasnimo, budzet KS nije napravila i ostavila SDA jer prvo nisu pune 4 godine sami bili, nisu nikakve projekte pokrenuli za razvoj firmi i ekonomije, skidali ljude sa biroa kad dobiju 200KM jer su nekome drva preslozili da bi prezivjeli,a drugo budzet pune svi koji placaju porez na bilo koji nacin, firme koje placaju milion nekih gluposti da bi SDA aparatura godinama opstajala. Budzet niti je ostavila SDA, a pogotovo ga nije napravila. To sto bake laze,a vi mu vjerujete vise govori o vama ( sve sda glasace). Koliko se sjecam vise od pola mandata SDA nije imala.glavnu i konacnu rijec da sama donese. Tek pred kraj skinuli konakovica pa uzjahali po starom receptu " kjafiri lazu obustavi sve sto je poceto mimo nas".
- _Reds_
#2475 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Nije da ovi neće, nego ne znaju, i ograničeni su.
Primjer subvencije.
Povaćanje plina, da li je opravdano ili ne, nisam siguran.
Ali se na to ne regauje tako što od tih para koje su u budzet uplatili svi gradjani, dajes subvenciju samo ovima za plin? A ostali? Ovi što se griju na struju recimo, ima li šta njima ?
Druga stvar, kad daješ subvencije, subvencija se ne daje i onima što imaju 5000 KM mjesečno jednaka kao onima što imaju 500 KM.
Jednak je populizam da je neko nekome ostavio budzet, kao i ovaj drugi, da su to eto gradjani ostavili.
Istina je negdje na pola.
Primjer subvencije.
Povaćanje plina, da li je opravdano ili ne, nisam siguran.
Ali se na to ne regauje tako što od tih para koje su u budzet uplatili svi gradjani, dajes subvenciju samo ovima za plin? A ostali? Ovi što se griju na struju recimo, ima li šta njima ?
Druga stvar, kad daješ subvencije, subvencija se ne daje i onima što imaju 5000 KM mjesečno jednaka kao onima što imaju 500 KM.
Jednak je populizam da je neko nekome ostavio budzet, kao i ovaj drugi, da su to eto gradjani ostavili.
Istina je negdje na pola.