Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
kluz franjo

#2451 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by kluz franjo »

Prpa.ba wrote:
sahara1428 wrote:Premijer ti ima nešto da poruči ... :izet: :bih:
https://www.facebook.com/60955423613472 ... 498037516/
:thumbup:
Ako ne budu imali resursa da vode stranicu, neka puste tebe, @kluz franjo i mene pa cemo prenositi informacije sirem auditoriju. :mrgreen:
Raduje me želja nove kantonalne vlade da svoj rad učini transparentnijim.
Za početak, odmah da ministru finansija i premijeru dam "prvi žuti karton".

1. Iako je i zakonska obaveza, još uvijek na sajtu ministarstva nije objavljen izvještaj o mjesečnom izvršenju budžeta za jan. i feb. 2019.
Sve i da "progledam kroz prste" zbog objektivnih razloga i kašnjenja u usvajanju budžeta za ovu godinu i zbog aktivnosti na izradi godišnjih izvještaja, zbog drugog "prekršaja" ne mogu.

2. Sa datumom 26.02. - dakle u ingerenciji ovog ministra i ovog premijera je objavljen izvještaj o izvršenju budžeta za prošlu 2018. godinu.
U tom izvještaju su u koloni "Zakonski budžet" iskazane cifre, koje nemaju nikakve veze sa ciframa iz Zakonskog budžeta za 2018.
Npr. za korisnika "Kabinet premijera" je u budžetu za 2018. godinu (str. 22) predviđeno 922.928 KM.
Po objavljenom izvještaju (str. 4) prethodna Vlada je na tu stavku potrošila preko 15% više od ZAKONSKOG BUDŽETA ili ukupno
1.070.243,79 KM, što zbog pogrešnog iskazivanja kolone "Zakonski budžet" sa izmišljenom cifrom od 1.183.424 KM iz izvještaja nije vidljivo.

Na ovu nepravilnost i netransparentnost je upozorio i Ured za reviziju institucija FBiH u svom zadnjem izvještaju.

Ako i novi premijer i novi ministar finansija ne znaju razliku između "Zakonskog budžeta" i "Operativnog plana" - bojim se da će morati naučiti. I to vrlo brzo.

Budžet 2018. https://mf.ks.gov.ba/sites/mf.ks.gov.ba ... zmi_14.pdf
Izvještaj o izvršenju budžeta za 2018.
https://mf.ks.gov.ba/budget/izvrsenje-b ... 1122018god
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#2452 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

što kaže pecikoza? ja sam samo sa sda razgovarao.

inače klub nbl-boss čine fahrudin pecikoza, amra junuzović-kljajić i haris pleho.

čini mi se da konaković ne bi još uvijek sazivao sjednicu oko imenovanja, jer nije baš siguran da će mu proći njegovi kadrovi. zna li tko nešto više?
sahara1428

#2453 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by sahara1428 »

kluz franjo wrote:
Prpa.ba wrote:
sahara1428 wrote:Premijer ti ima nešto da poruči ... :izet: :bih:
https://www.facebook.com/60955423613472 ... 498037516/
:thumbup:
Ako ne budu imali resursa da vode stranicu, neka puste tebe, @kluz franjo i mene pa cemo prenositi informacije sirem auditoriju. :mrgreen:
Raduje me želja nove kantonalne vlade da svoj rad učini transparentnijim.
Za početak, odmah da ministru finansija i premijeru dam "prvi žuti karton".

1. Iako je i zakonska obaveza, još uvijek na sajtu ministarstva nije objavljen izvještaj o mjesečnom izvršenju budžeta za jan. i feb. 2019.
Sve i da "progledam kroz prste" zbog objektivnih razloga i kašnjenja u usvajanju budžeta za ovu godinu i zbog aktivnosti na izradi godišnjih izvještaja, zbog drugog "prekršaja" ne mogu.

2. Sa datumom 26.02. - dakle u ingerenciji ovog ministra i ovog premijera je objavljen izvještaj o izvršenju budžeta za prošlu 2018. godinu.
U tom izvještaju su u koloni "Zakonski budžet" iskazane cifre, koje nemaju nikakve veze sa ciframa iz Zakonskog budžeta za 2018.
Npr. za korisnika "Kabinet premijera" je u budžetu za 2018. godinu (str. 22) predviđeno 922.928 KM.
Po objavljenom izvještaju (str. 4) prethodna Vlada je na tu stavku potrošila preko 15% više od ZAKONSKOG BUDŽETA ili ukupno
1.070.243,79 KM, što zbog pogrešnog iskazivanja kolone "Zakonski budžet" sa izmišljenom cifrom od 1.183.424 KM iz izvještaja nije vidljivo.

Na ovu nepravilnost i netransparentnost je upozorio i Ured za reviziju institucija FBiH u svom zadnjem izvještaju.

Ako i novi premijer i novi ministar finansija ne znaju razliku između "Zakonskog budžeta" i "Operativnog plana" - bojim se da će morati naučiti. I to vrlo brzo.

Budžet 2018. https://mf.ks.gov.ba/sites/mf.ks.gov.ba ... zmi_14.pdf
Izvještaj o izvršenju budžeta za 2018.
https://mf.ks.gov.ba/budget/izvrsenje-b ... 1122018god
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
sahara1428

#2454 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by sahara1428 »

malakh wrote:što kaže pecikoza? ja sam samo sa sda razgovarao.

inače klub nbl-boss čine fahrudin pecikoza, amra junuzović-kljajić i haris pleho.

čini mi se da konaković ne bi još uvijek sazivao sjednicu oko imenovanja, jer nije baš siguran da će mu proći njegovi kadrovi. zna li tko nešto više?
Mačka-Hadzibajric je u Kini, miševi-Pećanac kolo pokušavaju da vode :izet: :izet: :izet:
Iskreno Hadzibajric je učinio mnoge ustupke koaliciji, ali ove gladne hijene željne budžetskih para poput Pećanca teško nahraniti, Pećanac i Tržnice :-) :-) :-) ja bih mu dao da prodaje kajmak i suho meso nego da bude direktor :-)

A Pleho ce biti nahranjen Gerontološkim centrom :-) :-) :-)

Mjauuuu :run:
Prpa.ba

#2455 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Prpa.ba »

Ruku na srce, i Hadzibajricu su ekspresno rijesene dozvole Centrotransu za minibuski prevoz sto mu je bilo goruce pitanje. :-D Mislim da DF-ovcima to nije bilo pravo pa tu ima nekih trzavica.

Za starog muljatora Pecikozu me nista ne bi iznenadilo, covjek se i ne pojavljuje na skupstini, nijedno pitanje i inicijativa. Po tome drzi rekord medju zastupnicima. :lol:

S obzirom na dinamiku DF-a i SBB-a sa SDA, mozda imenovanja ipak sacekaju da se odmota klupko na visim nivoima. Posto stvari ne mogu u paketu vec idu stavku po stavku, niko ne zeli izvisiti kao zamalo Kifla nekoc kada ga DF-ovci nisu podrzali za predsjedavajuceg skupstine. :-D
sahara1428

#2456 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by sahara1428 »

Prpa.ba wrote:Ruku na srce, i Hadzibajricu su ekspresno rijesene dozvole Centrotransu za minibuski prevoz sto mu je bilo goruce pitanje. :-D Mislim da DF-ovcima to nije bilo pravo pa tu ima nekih trzavica.

Za starog muljatora Pecikozu me nista ne bi iznenadilo, covjek se i ne pojavljuje na skupstini, nijedno pitanje i inicijativa. Po tome drzi rekord medju zastupnicima. :lol:

S obzirom na dinamiku DF-a i SBB-a sa SDA, mozda imenovanja ipak sacekaju da se odmota klupko na visim nivoima. Posto stvari ne mogu u paketu vec idu stavku po stavku, niko ne zeli izvisiti kao zamalo Kifla nekoc kada ga DF-ovci nisu podrzali za predsjedavajuceg skupstine. :-D
KS sta god da se desi neće ići u paketu sa višim nivoima sto se SBB tiče, DF bi to htio, ali ako se budu pravili pametni ima da lete, sutra pogledajte kako se sultaniji Sebiji zabija glogov kolac sa vraćanjem urgentnog prijema tokom čitave sedmice, nesposobna Soficka biće na raskrsnici direktiva od Komšića da pomogne vješticu presucivanjem toga ili apsolutna provedba odluke Vlade KS o prebacivanju urgentnog prijema na KCUS. Budemo gledali taj film za odrasle :kiss:
kmirsad

#2457 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by kmirsad »

Uživam u gledanju prenosa Skupšina Kantona Sarajevo... I istovremeno,strašno zavidim, što takve ne mogu da gledam sa sjednica u TK...
Koje smo mi u TK jajare... :roll:
Najebem se ovima našim majke, svaki puta kad gledam sjednicu SKS... :twisted:
I čelnicima stranaka koji neče da se potrude da račeraju bandu svojih podlih, prefriganih, podmuklih. vlastoljubivih desperedasa iz svojih kantonalnih odbora u TK i preuzmu dogovore u svoje ruke.
I taj vaš BH blok je napravljen pod paskom čelnika stranaka.
Naš bijes je sve veči.
Nije zar, da oni ne vide kakavu su vlastoljubivu i mraku stavili u te odbore a mi svi vidimo.Namjerno ne imenujem jer ih ima u svakoj i jako su destruktvni, a nas drže u logoraškim uslovima.
Jesmo li to mi iz TK, građani drugog reda, tuđa država... i boli vas vaša čuna za nama... :twisted:
Neka daju i nama malo te tahan halve.
Last edited by kmirsad on 26/03/2019 10:56, edited 1 time in total.
AmiĐa_Idriz

#2458 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by AmiĐa_Idriz »

Devijantni započeo orkestar kmečanja...selam :bih:
Banksy

#2459 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Banksy »

sahara1428 wrote:
KS sta god da se desi neće ići u paketu sa višim nivoima sto se SBB tiče, DF bi to htio, ali ako se budu pravili pametni ima da lete, sutra pogledajte kako se sultaniji Sebiji zabija glogov kolac sa vraćanjem urgentnog prijema tokom čitave sedmice, nesposobna Soficka biće na raskrsnici direktiva od Komšića da pomogne vješticu presucivanjem toga ili apsolutna provedba odluke Vlade KS o prebacivanju urgentnog prijema na KCUS. Budemo gledali taj film za odrasle :kiss:
Kad su u pitanju i DF i SBB, nadajmo se najgorem.
jefff

#2460 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by jefff »

Sada se ne mogu zaliti upravi vodovoda :D
sahara1428

#2461 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by sahara1428 »

jefff wrote:Sada se ne mogu zaliti upravi vodovoda :D
Može direktorica :lol: :lol: :lol:
AmiĐa_Idriz

#2462 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by AmiĐa_Idriz »

Kakve seljačine
The BEN10

#2463 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by The BEN10 »

:lol: :lol: :lol:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/konakov ... /190326048
"Klub SDA molim da se ne javlja četvero, niti ću dati pravo na riječ više po ovoj tački. Vi ste iscrpili... Nemojte biti neugodni, smijati se i dobacivati", kazao je Konaković nakon što su mu upućene neke poruke iz zastupničkih klupa.

malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#2464 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

sahara1428 wrote:

Mačka-Hadzibajric je u Kini, miševi-Pećanac kolo pokušavaju da vode :izet: :izet: :izet:
Iskreno Hadzibajric je učinio mnoge ustupke koaliciji, ali ove gladne hijene željne budžetskih para poput Pećanca teško nahraniti, Pećanac i Tržnice :-) :-) :-) ja bih mu dao da prodaje kajmak i suho meso nego da bude direktor :-)

nije ovo prvi put da ih ovako proziva. doduše, prozivao je bh blok a i sada se dotakao bh bloka.

djeluje mi kao da ne cvjeta cvijeće u njihovo preduzeće.

sa druge strane, malo sam se iznenadio kada sam vidio nermina prećanca pored hadžibajrića. valjda je on neki pomoćnik načelnika ili što li već. sada, pretpostavljam, puca za nekog generalnog direktora i da tu ostane što duže.

ps, damir nikšić napustio klub sdpa?
Last edited by malakh on 26/03/2019 11:50, edited 1 time in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2465 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pici »

Image

"Nemojte se puno uznemiravati. Pred nama je obiman posao, utakmica je večeras u 20:45 sati. Ako ne završimo, radit ćemo do ponoći, do 1-2. Sala je zauzeta. Ovo je obiman dnevni red, puno je posla, izvještaji tek dolaze. Zato moramo raditi bržom dinamikom, a vi ste već pokazali da to možete", poručio je Konaković.

kifla.BA nemoj ih pozurivat nisu oni naviknuti na tempo rada i multitasking... polaHko oni moraju uz kaHvu i šHerbe
AmiĐa_Idriz

#2466 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by AmiĐa_Idriz »

Jel to Devijantni izdao svoj mili poslovnik :place1: :place1: :place1:
kluz franjo

#2467 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by kluz franjo »

Nisam glasao za..., ali...

I na današnjoj sjednici SKS je bilo jako pozitivno za primjetiti da skupštinski zastupnici tzv. šestorke "ne daju mira" Vladi.
Broj i kvalitet pitanja i inicijativa koje dolaze iz "pozicionih klupa" je za naše parlamentarne prilike opet bio iznenađujuće visok.
Tako i treba. Skupština i treba nadzirati rad Vlade.

I opet moram posebno i pozitivno istaći zastupnicu Srna-Bajramović. Ozbiljnost i temeljitost u pripremi za sjednicu je na istom visokom nivou, kao i kada je bila u opoziciji.
Kao glasaču mi nije žao što nisam glasao za SDP listu, ali kao poreskom obvezniku mi nije žao ni marke za njenu platu.
malakh

#2468 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

dobro je sto sda i pored dfa nema snagu da smijeni fortinu vladu. samo je onaj pecikoza mutan i kvaran, kao kvara zub, ali ipak glasa kako treba.
The BEN10

#2469 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by The BEN10 »

Gledati Devića kako kmeči je prvorazredni užitak. :lol:
pedeset

#2470 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pedeset »

malakh wrote:dobro je sto sda i pored dfa nema snagu da smijeni fortinu vladu. samo je onaj pecikoza mutan i kvaran, kao kvara zub, ali ipak glasa kako treba.
Ne budi lud, pa šta misliš gdje će SBB? Pa neće Fahro skočiti sa tornja prije nego još jednom bude vlast. :kiss:
ultima_palabra

#2471 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by ultima_palabra »

sahara1428 wrote:

Jel to i Pleho podrzava vladu?

A gnjilo Pecanac vazda blizu vlasti :oops:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2472 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Chmoljo »

ultima_palabra wrote:
sahara1428 wrote:

Jel to i Pleho podrzava vladu?

A gnjilo Pecanac vazda blizu vlasti :oops:
hjo frajer je ko ešerihija koli. nikad ga se riješiti...
Prpa.ba

#2473 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Prpa.ba »

Dokle god su NiP, NS i SDP kompaktni i nepodijeljeni ideoloskim razmiricama, to je 15 zastupnika koji mnogo vise znace od 10 SDA-ovih koji moraju (s)kupiti i DF, i SBB i Plehu i NBL da bi mogli vladati. Sumnjam da i DF i SBB mogu izaci iz sestorke a da budu neokrznuti, pa to jos vise govori u prilog odluci da se odmah u sestorku ukljuce i DF i SBB. Jedni druge neutraliziraju. Makar za sada. :mrgreen:

EDIT: prosla su imenovanja novih v.d. skupstina Poljoprivrednog dobra Butmir, Veterinarske stanice i Vodovoda i kanalizacije. :mrgreen:
daddy-kool

#2474 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by daddy-kool »

Prpa.ba wrote:Dokle god su NiP, NS i SDP kompaktni i nepodijeljeni ideoloskim razmiricama, to je 15 zastupnika koji mnogo vise znace od 10 SDA-ovih koji moraju (s)kupiti i DF, i SBB i Plehu i NBL da bi mogli vladati. Sumnjam da i DF i SBB mogu izaci iz sestorke a da budu neokrznuti, pa to jos vise govori u prilog odluci da se odmah u sestorku ukljuce i DF i SBB. Jedni druge neutraliziraju. Makar za sada. :mrgreen:
Meni se čini da promjene vlade neće doći prije sljedećih izbora, mislim da je to to. Glavni akteri još uvijek vide prostora za svoj rast a ne smatraju da bi mogli jedni drugima biti konkurencija, tako da i tu ne bi trebalo biti problema.
daddy-kool

#2475 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by daddy-kool »

kluz franjo wrote:
I opet moram posebno i pozitivno istaći zastupnicu Srna-Bajramović. Ozbiljnost i temeljitost u pripremi za sjednicu je na istom visokom nivou, kao i kada je bila u opoziciji.
Nije loša Segmedina, zastupnik perolake kategorije.
Malo pretjera sa nastupom ponekad, malo čita vijesti, ali u suštini ok.
Locked