Mozda da pogledas ponudu na gearbestu, aliexpress je za nas izgleda mrtav..Plavo-bijeli wrote: ↑27/09/2020 18:58 imam li gdje uzeti sa normalnom dostavom slušalice
I500 tws, i1000 tws ili i9000 tws...gdje god da ima dostava 150km.
Za neke druge glupe modele par dolara dostava.
Aliexpress- all about
Moderator: anex
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#2451 Re: Aliexpress- all about
- Plavo-bijeli
#2452 Re: Aliexpress- all about
Gledao, nista. Što je najgore prije mjesec dana je bilo u redu i reko hajd nije mi još hića, kad danas ni tamo ništa ccckonektovan wrote: ↑27/09/2020 19:14Mozda da pogledas ponudu na gearbestu, aliexpress je za nas izgleda mrtav..Plavo-bijeli wrote: ↑27/09/2020 18:58 imam li gdje uzeti sa normalnom dostavom slušalice
Joj gdje mi živimo da ne mogu slušalice normalne naći prije cu heroin završiti nego ovo.
- konektovan
#2453 Re: Aliexpress- all about
Vidio sam jedne i1000 refurbished na gearbestu 33.75 $, i to je to cini mi se...Plavo-bijeli wrote: ↑27/09/2020 19:52Gledao, nista. Što je najgore prije mjesec dana je bilo u redu i reko hajd nije mi još hića, kad danas ni tamo ništa ccckonektovan wrote: ↑27/09/2020 19:14Mozda da pogledas ponudu na gearbestu, aliexpress je za nas izgleda mrtav..Plavo-bijeli wrote: ↑27/09/2020 18:58 imam li gdje uzeti sa normalnom dostavom slušalice
Joj gdje mi živimo da ne mogu slušalice normalne naći prije cu heroin završiti nego ovo.
Ali za tu lovu mozrs kupiti i redmi airdots na gearbestu i još neke solidne slušslice
-
Sega222
#2454 Re: Aliexpress- all about
Ne zatvaraj dispute inace para neces vidjeti.Razgovor sa sellerom nemas sta.Kad otvoris dispute.Pare su kod aliexpressa i aliexpress refunda,a ne seller.A ti kako oces.Da je lik posten refundo bi ti prvi dan.deny_s wrote: ↑27/09/2020 14:33 Jedno pitanje o kojem je vjerovatno već pisano al eto da priupitam![]()
kako može prodavač na aliju nekom da vrati novac bez da taj neko nema paypal račun ili ima ali može samo plaćati s njim i bez proslijeđivanja broja kreditne prodavaču..
Kako ide to,mora li prodavač imati nečiju paypal adresu ili broj kreditne da bi vratio pare ili ima u postavkama neku opciju gdje može nekom vratiti lovu.
Lik mi poslao pogrešnu stvar,pravio se lud oko 20 dana,tek kad sam otvorio dispute onda hoće kao da plati ali traži jednu od te dvije stvari.
Ne bi bio problem da paypal mogu koristiti i za primanje novca ali jbg,ne mogu a broj kartice mi se ne daje
-
sarajevo-x.com
#2455 Re: Aliexpress- all about
Nikad ne treba ici placati ili traziti novac nazad mimo zvanicnog Aliespress sistema za plaćanje.
HINT Cim nudi tako nesto, muti
HINT Cim nudi tako nesto, muti
-
_ado_
#2456 Re: Aliexpress- all about
Paket krenuo iz Kine 17.09, Fedex dostava, 37$. U Sarajevo stigao 23.09. Vec 5 dana stoji na carini. Prije 3 dana me kontaktirali iz Intime-a, proslijedio im dokaz o cijeni, ispod 300 km i jos uvijek nista.
- _Reds_
#2457 Re: Aliexpress- all about
Pa što ih nisi nazvao. DHL je tito za to. Čim dostaviš, isti dan tebi dostave.
-
hava123
#2458 Re: Aliexpress- all about
Ali ne koristi paypal. I ne vraca prodavac novac nego oni sa Ali-a.deny_s wrote: ↑27/09/2020 14:33 Jedno pitanje o kojem je vjerovatno već pisano al eto da priupitam![]()
kako može prodavač na aliju nekom da vrati novac bez da taj neko nema paypal račun ili ima ali može samo plaćati s njim i bez proslijeđivanja broja kreditne prodavaču..
Kako ide to,mora li prodavač imati nečiju paypal adresu ili broj kreditne da bi vratio pare ili ima u postavkama neku opciju gdje može nekom vratiti lovu.
Lik mi poslao pogrešnu stvar,pravio se lud oko 20 dana,tek kad sam otvorio dispute onda hoće kao da plati ali traži jednu od te dvije stvari.
Ne bi bio problem da paypal mogu koristiti i za primanje novca ali jbg,ne mogu a broj kartice mi se ne daje
Ima ali-ev chat (eva se zove
-
_ado_
#2460 Re: Aliexpress- all about
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#2461 Re: Aliexpress- all about
Intime, sve ti je rečeno. Sada kao odgovoran građanin kontaktiraj globalni fedex i pozali im se 
Neka se neko oznoji u intime dok bude pisao opravdanje.
Neka se neko oznoji u intime dok bude pisao opravdanje.
- basicm
#2462 Re: Aliexpress- all about
Meni vec 2 mjeseca nije dosao refund sa aliexpressa.
-
moke_31
#2463 Re: Aliexpress- all about
Kupio tri artikla 18. jula, jedan došao polovinom avgusta, druga dva još ne. Išla su sva tri preko CAINAO-a i za jedan kaže na CAINAO tracking siteu da je došao u BiH 30. 07. a drugi 03. 08. 2020. godine. I od tada ništa. Čekam do 17. 10 da otvorim dispute za povrat novca.
Je li moguće da su paketi došli u BiH, jedan sam uspio dobiti, i da im se kod nas gubi svaki trag, odnosno na našoj carini, pošti i sl.?
Je li moguće da su paketi došli u BiH, jedan sam uspio dobiti, i da im se kod nas gubi svaki trag, odnosno na našoj carini, pošti i sl.?
- Revolucionar ★
#2464 Re: Aliexpress- all about
Meni stigle Redmi Airdots sa Geek-a i jos jeftine slusalice. Dakle dosle su isti dan, s tim da su ove druge ranije narucene. Medjutim, Redmi su imale registrovani tracking, ove druge nisu. Redmi su otisle na carinu i logyy, tri i po markice za drzavu, a ove druge klasicno 1.80. Ko se rijesi ovog harača, svaka mu čast
- konektovan
#2465 Re: Aliexpress- all about
Koliko si platio airdots i koliko si cekao???Revolucionar ★ wrote: ↑29/09/2020 11:05 Meni stigle Redmi Airdots sa Geek-a i jos jeftine slusalice. Dakle dosle su isti dan, s tim da su ove druge ranije narucene. Medjutim, Redmi su imale registrovani tracking, ove druge nisu. Redmi su otisle na carinu i logyy, tri i po markice za drzavu, a ove druge klasicno 1.80. Ko se rijesi ovog harača, svaka mu čast
-
deny_s
#2466 Re: Aliexpress- all about
Ama,znam ja to sve drug..samo što se aliju ne obraćaš nego otvoriš dispute i ako oni procijene da si u pravu onda ti vrate tvoj novac...sa Evom se možeš samo pijan raspravljati,nosi to u PMhava123 wrote: ↑29/09/2020 08:05Ali ne koristi paypal. I ne vraca prodavac novac nego oni sa Ali-a.deny_s wrote: ↑27/09/2020 14:33 Jedno pitanje o kojem je vjerovatno već pisano al eto da priupitam![]()
Ima ali-ev chat (eva se zove) njima se obrati.
Pitanje koje sam postavio je da li prodavac ima mogućnost da ti vrati novac bez uplitanja Alija i paypala .
Odgovor je vjerojatno da ne može zato što nema tu opciju na svojoj stranici gdje prodaje te stvari i zbog toga što ali drži novac dok ne potvrdiš da si primio artikal u ispravnom stanju.
Uglavnom, dispute završen za 4 dana u moju korist.
Nije mi jasno zašto je i tražio da zatvorim dispute,kaže lik da mu dispute više šteti od negativnih feedbacka
-
hava123
#2467 Re: Aliexpress- all about
Moze vratiti novac preko paypala kad dobije novac od Ali-a. Njemu Ali uplati a on vrati novac kupcu preko paypala. (mada je ovo naravno nesigurno, mozda i ne vrati)
Da, mislim da im disupute steti jer ako imaju odredjeni broj dispute godisnje, sroza im se rang na Ali-u.
Nemas tu brige. Ako ti je poslao krivi proizvod uslikas, otvoris dispute i pravda je na tvojoj strani
Da, mislim da im disupute steti jer ako imaju odredjeni broj dispute godisnje, sroza im se rang na Ali-u.
Nemas tu brige. Ako ti je poslao krivi proizvod uslikas, otvoris dispute i pravda je na tvojoj strani
-
deny_s
#2468 Re: Aliexpress- all about
haha,naravno da je nesigurno,ko bi to radio,nisam lud da se oslonim na časnu,pionirsku riječ nekog kineza..hava123 wrote: ↑29/09/2020 20:34 Moze vratiti novac preko paypala kad dobije novac od Ali-a. Njemu Ali uplati a on vrati novac kupcu preko paypala. (mada je ovo naravno nesigurno, mozda i ne vrati)
Nemas tu brige. Ako ti je poslao krivi proizvod uslikas, otvoris dispute i pravda je na tvojoj strani![]()
sa druge strane je nesigurno i za njega..i ja mogu da ne zatvorim dispute a lik mi prije poslao lovu preko paypala..
nisam siguran što se tiče te pravde....čekaš i do 90 dana i dobiješ pogrešan artikal ili ne dođe nikako ..pravda bi bila da ti makar kažu,izvini drug što si
čekao toliko i izvini što ti je poslan pogrešan artikal..ono jok,ništa,samo ti vrate tvoje pare..
- Revolucionar ★
#2469 Re: Aliexpress- all about
Redmi Airdots 22 dolara sa shippingom, 25 dana im je trebalo da dodju u moju postu i jos 2 dana da ih postar donese. Narucene su s Geeka. Narucio sam i jedne jeftine sa eBaya, one su dosle za 34 dana ako se ne varamkonektovan wrote: ↑29/09/2020 13:16Koliko si platio airdots i koliko si cekao???Revolucionar ★ wrote: ↑29/09/2020 11:05 Meni stigle Redmi Airdots sa Geek-a i jos jeftine slusalice. Dakle dosle su isti dan, s tim da su ove druge ranije narucene. Medjutim, Redmi su imale registrovani tracking, ove druge nisu. Redmi su otisle na carinu i logyy, tri i po markice za drzavu, a ove druge klasicno 1.80. Ko se rijesi ovog harača, svaka mu čast
- konektovan
#2470 Re: Aliexpress- all about
Pa to je skroz povoljno. Imam account na aliexpressu ali shiping se ne isplati, dodje skuplje od samih slusalica. Imam i na gearbestu, ali ne znam kako sad ide, tj. koliko je vremena pottebno za dostavu. shipping je oko 4 dolara uglavnom za te neke manje stvari..Revolucionar ★ wrote: ↑29/09/2020 22:28Redmi Airdots 22 dolara sa shippingom, 25 dana im je trebalo da dodju u moju postu i jos 2 dana da ih postar donese. Narucene su s Geeka. Narucio sam i jedne jeftine sa eBaya, one su dosle za 34 dana ako se ne varamkonektovan wrote: ↑29/09/2020 13:16Koliko si platio airdots i koliko si cekao???Revolucionar ★ wrote: ↑29/09/2020 11:05 Meni stigle Redmi Airdots sa Geek-a i jos jeftine slusalice. Dakle dosle su isti dan, s tim da su ove druge ranije narucene. Medjutim, Redmi su imale registrovani tracking, ove druge nisu. Redmi su otisle na carinu i logyy, tri i po markice za drzavu, a ove druge klasicno 1.80. Ko se rijesi ovog harača, svaka mu čast
Koji si model uzeo tacno, ima ih vise, pa ako ti nije frka da podijeliš iskustvo, kvalitet zvuka, uparivanje, baterija...?!
- Revolucionar ★
#2471 Re: Aliexpress- all about
I ja sam ih ganjao na Aliju, medjutim nikad nije pao shipping na normalu. Na Geek-u sam dobio neki mini popust kao novi korisnik, jer sam se registrovao maksuz da ih tamo kupim. Shipping je bio 2 dolara, tracked, poslato Cainaom preko Holandije. Narucio sam Redmi Airdots Global version, to su one u plavoj kutiji na kojima pise MI true wireless Earbuds. Druge koje sam narucio sa eBaya su E6S TWS, one su kostale 9 dolara. U principu, oba proizvoda dosta lice. Kod Redmi slusalica charging dock je bolje uradjen, veci je kvalitet plastike i onog premaza preko, dock ima veci otpor od ovog kod E6S. Kod E6S zanimljivo dock je dosao sa led ekranom na kojem pise trenutno stanje baterije. Sto se tice uparivanja, proces je isti i kod jedne i kod druge. Tri sekunde drzis tipke na slusalicama, flashuje svjetlo i glas govori da su upaljene. Bluetooth na telefonu upalis, pair, i to je to, proslo je bez problema na obje. Sto se tice zvuka, bolji je na Redmi airdotsima, bass se bolje osjeti, ali iskreno da ti kazem, ako nisi audiofil, nista pretjerano losije nije ni na ovim drugim. Ako je sudit po onom sto sam ja citao, Redmi airdots bolje izoliraju šumove kad se koriste za razgovor, ali to nisam testirao. Par puta se na ovim E6S osjetio mali lag na youtube, kao da malo kasni pa se popravi. Eh sad, imaju i te Xiaomi Airdots kao treće u igri, koje koštaju dosta više nego ostale, 40 dolara mislim, dolaze sa touch tipkama i u bijeloj boji. I pazi se, po youtubeu imas tutoriala kako da kupis originalne Redmi airdots, jer se prodaje svasta pod tim. Po serijskom broju modela je najsigurnijekonektovan wrote: ↑29/09/2020 22:36Pa to je skroz povoljno. Imam account na aliexpressu ali shiping se ne isplati, dodje skuplje od samih slusalica. Imam i na gearbestu, ali ne znam kako sad ide, tj. koliko je vremena pottebno za dostavu. shipping je oko 4 dolara uglavnom za te neke manje stvari..Revolucionar ★ wrote: ↑29/09/2020 22:28Redmi Airdots 22 dolara sa shippingom, 25 dana im je trebalo da dodju u moju postu i jos 2 dana da ih postar donese. Narucene su s Geeka. Narucio sam i jedne jeftine sa eBaya, one su dosle za 34 dana ako se ne varam
Koji si model uzeo tacno, ima ih vise, pa ako ti nije frka da podijeliš iskustvo, kvalitet zvuka, uparivanje, baterija...?!
- konektovan
#2472 Re: Aliexpress- all about
@Revolucionar ★
Hvala na korisnim informacijama.
Hvala na korisnim informacijama.
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#2473 Re: Aliexpress- all about