Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
shake69

#2451 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by shake69 »

Nivelacija wrote:3.10 Sarajevo BKC
4.10 Zenica BNP
5.10 Face Tv 40 minuta
6. Sutnja
7.Izbori
Opaa, odrijesio Mirso kesu Senadu. Nema sumnje da je posljednje gostovanje pred izbornu sutnju na Face TV i najskuplje i moglo se pretpostaviti ko ce ponuditi najvise novca za nastup u CD.
Banksy

#2452 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Banksy »

Sinapsa wrote:
Danas, nakon dugog vremenskog perioda imamo mogucnost da jednim djelom sami oblikujemo buducnost BiH. I sta je nas odgovor: Partiokratijski sistem! Partiokratija, kao katalizator kolapsa drustva i nestanka drzave.
Partiokratija kao uvod u ostvarenje distopije Ferida Muhica.
Ovo što si boldirao, ako ti nije lijeno, u par rečenica, na šta konkretno misliš?
Nivelacija

#2453 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Nivelacija »

shake69 wrote:
Nivelacija wrote:3.10 Sarajevo BKC
4.10 Zenica BNP
5.10 Face Tv 40 minuta
6. Sutnja
7.Izbori
Opaa, odrijesio Mirso kesu Senadu. Nema sumnje da je posljednje gostovanje pred izbornu sutnju na Face TV i najskuplje i moglo se pretpostaviti ko ce ponuditi najvise novca za nastup u CD.
Pametan potez gledat ce ga cijela drzava
Dosadno mii

#2454 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Dosadno mii »

MarlboroGold wrote:
statixx wrote:Nista bez 400 000 penzionera, uvijek prvi na glasackim mjestima, i 100 000 boraca koji primaju socijalu.
Ružno je ovo što ću reći, ali kada umru ratne generacije samo tad BiH može imati pravu šansu da izađe iz crnila.
Osim ako se ne nakote likovi kao onaj sto je htio mijenjat naziv ulice kak god da se zvao.
soha96

#2455 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by soha96 »

Vidjeli botovi da bi mogli biti ugrozeni i od ovog covjeka pa preusmjerili kapacitete po internetu.

Svi za Mirsada :bih:
MarlboroGold

#2456 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by MarlboroGold »

Dosadno mii wrote:
MarlboroGold wrote:
statixx wrote:Nista bez 400 000 penzionera, uvijek prvi na glasackim mjestima, i 100 000 boraca koji primaju socijalu.
Ružno je ovo što ću reći, ali kada umru ratne generacije samo tad BiH može imati pravu šansu da izađe iz crnila.
Osim ako se ne nakote likovi kao onaj sto je htio mijenjat naziv ulice kak god da se zvao.
Takvih će uvijek biti, ali je nada u generacijama koje nisu zapamtile rat.
statixx

#2457 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by statixx »

Henry Chinaski wrote:
statixx wrote:Pricate ko da ce lik zivjeti jos 100 godina, a stariji je od vecina politicara cija je karijera gotova ili na zalasku, poput Lagumdzije i Bakira.

Realizacija dugorocne strategija i ciljeva zahtjeva stranku. A vrijeme tece.
U pravu si za strategiju i ciljeve ali nisi u pravu da ne može ništa uraditi. Osoba sa integritetom i neko ko bi se stvarno pridržavao nekog političkog kodeksa bi vrlo brzo mogla pomjeriti stvari u glavama ljudi. Ako neko pokaže kako može biti u odnosu na ono kako je sad, promjena može biti ogromna. Naročito sa ovakve pozicije. On bi mogao biti nešto poput našeg "Mesića". Čovjek je bio pomeo fašističku sliku Hrvatske u regiji i šire. Druga je stvar što je poslije njega došao pičkica Josipović pa "Eva Braun" Kolinda.
Kad bi ovaj bio u predsjedništvu, zamislite kako bi odskakao od ostale dvojice (ako dođu oni kojih se pribojavamo). Mislim da bi čak i Dragan popustio dodickov pakaš i rebacio jezik na Mirsadov jer bi ovaj sigurno imao jake igrače na svojoj strani.

Ne sumnjam da bi mu se brojali feninzi koje je potrošio na telefon i gorivo za službena auta i da bi se time punile naslovnice...
Ima istine u tome da bi ovakav lik mogao obesmisliti Covicevu laznu proevropska politiku, sto Bakir, zbog konzervativnosti, turkofilije i klerikalizma, nije mogao.
Nivelacija

#2459 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Nivelacija »

Smrcak15 wrote:ohohohoho :D :D :D :D :D

Hadzikadic pobjedio izgleda na anketi face tv , brutalno pomeo konkurenciju 8-) 8-) 8-) 8-) 8-)

Image
Sepic prvi, nezavisni blok, prvo provjeris ko je pomeo..pa onda napises
hekaton

#2460 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by hekaton »

Smrcak15 wrote:Image
Sepic 800+ :shock:
Smrcak15

#2461 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Nivelacija wrote:
Smrcak15 wrote:ohohohoho :D :D :D :D :D

Hadzikadic pobjedio izgleda na anketi face tv , brutalno pomeo konkurenciju 8-) 8-) 8-) 8-) 8-)

Image
Sepic prvi, nezavisni blok, prvo provjeris ko je pomeo..pa onda napises

upravu si, ponijelo me :lol: :lol: kako god i ovo je predobar rezultat
Ja_Ja

#2462 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Ja_Ja »

Ma ove ankete su budalestina. Samo FACE TV dobro prolazi na njima i niko drugi. I ranije smo pisali o tome.
Dasi

#2463 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Dasi »

Je li ovo i Lijanovic glasao? :D
Dosadno mii

#2464 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Dosadno mii »

Dasi wrote:
Je li ovo i Lijanovic glasao? :D

A joj
:bih:
Kikibombona

#2465 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

hekaton wrote:
Sepic 800+ :shock:
Ljudi, realno, Fuke i ekipa su izvalili 500km i okrenuli 800 puta broj za Sepica. :D

Vidjeli ste kako su oni nezavisni iz sa dobili 10 000 a svi ostali zajedno 200 glasova. :lol: :lol:

Ove ankete ne znace apsolutno nista.
Kikibombona

#2466 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

Clanak o Mirsadovom napustanju debatne emisije na 'SDA-SDP FTV' ima ubjedljivo najvise citanja, komentara i podijela od svih clanaka na Klixu. :thumbup:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/mirsad- ... /180928001

Moram opet pohvaliti Klix koji je uprkos mnogim manama vjerovatno najnepristrasniji privatni medij u BiH. :thumbup:
Idemedosumom

#2467 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Idemedosumom »

Na prošlim izborima su ankete ukazivale na to da će DF pomesti sve redom, ako se dobro sjećam.
Better Man

#2468 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Better Man »

Hadžikadiću svaka čast što je napustio studio smetljarske FTV. Našli se polupismeni novinarčići da određuju koji kandidati za članove predsjedništva će biti u kojoj emisiji. Nije Hadžikadić glup da ga levate i ponižavaju jade za FTV. Zna se da bi poderao ne samo Džaferovića, već i Čovića i ostalu bagru. FTV je sramota.
kiligonzales

#2469 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by kiligonzales »

Sinapsa wrote:
kiligonzales wrote: Sinapsa, malo je upao s neba pa u rebra sto bi se reklo u naš politički život, iako je do sada bio poznat kao ucesnik svijetskog kongresa Bosnjaka i kao clan Bosnjackog instituta sa jakim imidžem u Americi, ali nedovoljno afirmisanim ovdje. Glasao bih za njega da je covjek prvo ponudio pokret, program, pa onda sebe, stavio se u sluzbu malog covjeka na taj nacin sto je afirmisao sve ono sto on jeste kao jedan obrazovno jak pojedinac, osnivac univerziteta, pojedinac sa mnogo naucnih radova i td.

U ovome momentu, najbolje bi bilo podrzati Željka Komšića zato što je alternativa Čoviću i što bi svojim ulaskom u predsjednistvo uskratio savezu Covic - Dodik mogucnost da kroz predsjednistvo djeluju antidržavno i predstavljaju svoju viziju BiH. Sto se tice za koga glasati? SDA i SDP su definitivno iscjedile od kraja rata na ovamo sve mogucnosti da sebe zadrze na vlasti jer nisu obicnim gradjanima omogucili bolji zivot u godinama iza nas. Njihova sudbina je trebala biti sudbina Stranke za BiH, ali nije, cak sta vise mislim da je ova prestrogo kaznjena u odnosu na ove i koliko su oni sansi propustili da svima nama zivot ucine boljim.

Ako bi me ko pitao kome treba dati sansu, to bi bio DF jer iako je bio prihvatio koaliciju sa SDA, iz iste se povukao onda kada je bilo jasno istima kako se SDA ponasa, a tu je uskocio SBB i nije im trebalo puno da to skontaju jer su istoj posluzili samo da formira vlast. Drugo sto su tu stranku pokusali iskasapiti uticajima na nju i kupovinom papaka i stolica nakon lokalnih izbora. Trece sto je ta stranka pokusala okupiti sve u jedan probosanski ljevicarski blok, a desilo se da se SDP ponese opet kao da je pod diktatotom SNSD, HDZ, pa i SDA, pa sabotira mogucnost da buducu vlast gradi zajedno sa ideoloskim srodnicima. Naša stranka je mala da bi mogla bitnije uticati na ishod izbora, ali svakako su mogli i oni biti dio tog bloka, ne zbog Komsica i DF već što to nama u ovome momentu zaista trebalo ujedinjenje svih mogucih stranaka koje su ovima opozicija, kao i velika izlaznost da jednom za sva vremena gurnemo višegodišnje uzurpatore vlasti i damo šansu nekome drugome da proba mjenjati stvari u BiH jer oni nisu mnogo doprinjeli da zivot svih nas bude lakši.

Ipak je DF uz SDA, SDP, SBB i HDZ jedna od top 5 stranaka u FBiH, a nikada nije bila vlast. Njene mogucnosti jesu male trenutno, ali su opet vece od onoga sto trenutno nudi druga alternativa zvana Nasa Stranka.

@Kiligonzales,
procitao sam ova tvoja takticka promisljanja o izborima. Gledah sinoc you-tube snimak CD-a od 21.09. u kojem je gostovao Senad Pecanin. Tako tmurna i vjerovatno tacna analiza moguceg politickog raspleta i stanja drzave. Kolektivna nesvijest naroda, uparena sa kolektivnim ludilom probosanskih stranaka, otudjenih od drzave, nesvjesni svoje historijske odgovornosti, nesvjesni da su dio neceg veceg od njih samih. Desolidarizacija drustva, apatija, beznadje. Pozitivne vizije buducnosti (?) - mozes zaboravi. Biti ili ne biti, pitanje je sad. Takav utisak se pravi. Nasa politika je dosla dotle, da je njihova borba za vlast obesmislila ljudima zivote. Izbacili su laktove, upalili megafone i pljuju jedni druge. A drzava, drzava erodira. Dosli smo dotle da bi ljudi bili "sretni" barem kada bi vojska ovih hulja uspjela barem da odrzi status quo. Status quo kao privremeni spas od gusenja, ali zemlje ni na vidiku. I tako u moru bezidejnosti, dok iz godine u godinu tonemo, improvizacija ostaje jedino sto nam nude. Nespremni da sjednu za jedan sto, nije ih sramota da, dok drzava erodira, prave krajnje egoisticne poteze. Nije ih sramota, dok zbrinjavaju samo sopstvena dupeta, da govore o sudbonosnim izborima za Bosnu i Hercegovinu.

Bosna je zapravo cudo. Njena egzistencija je totalno nelogicna, jer vec stotinama godina ispunjava sve uslove da kao teritorijalna jedinica bude zbrisana sa lica zemlje. A ipak je tu. Uvijek se nekako izvucemo kroz iglene usi i nakon toga obavezno zadrijemamo. Ali oslanjati se na srecu je visokoriskantan i stresan biznis. Jednog dana ce nam sreca okrenuti ledja. Kad tad. Danas, nakon dugog vremenskog perioda imamo mogucnost da jednim djelom sami oblikujemo buducnost BiH. I sta je nas odgovor: Partiokratijski sistem! Partiokratija, kao katalizator kolapsa drustva i nestanka drzave. Partiokratija kao uvod u ostvarenje distopije Ferida Muhica.

Da, u predizbornom raspletu kakvog sada imamo, "racionalno" bi bilo pomoci barem Komsicu da pobjedi na izborima. Mozda imate pravo i ti i Pecanin. Na prvi pogled, zapravo, zvuci kao jedini plauzibilan zakljucak - bolje Komsic nego Covic. Ali mene je upravo racionalnosti strah! Jared Diamond, evolucijski biolog, govori o "negativnim racionalnim postupcima" i odsustvu predvidjanja, koje navode drustva da prave katastrofalne odluke. Tako da, ako mene pitas, hoce li nas taktika spasiti? Sigurno nece, jer kratkorocno djeluje. Nama treba strategija, jer sutra ce opet biti izbori.

Ja mislim da je ovaj rasplet zapravo samo prolongacija nase umne kapitulacije, jer se bavimo predekoracijom lezaljki na Titaniku (R.D. Precht), dok brod juri prema ledenom brijegu. A kako dalje na sljedecim izborima i poslije sljedecih izbora? Mi nemamo odgovore na pitanja, koje nam buducnost postavlja.
Mi smo skoro upropasteni i fatamo se sada slamki. Bankrot u ovoj zemlji je neizbjezan i desice se prema predvidjanjima za 5-7 godina. Svakako omladina ove zemlje zivi otudjena od sanse da ovdje zivot gradi. Covic je imao 4 godine da pokaze neko drugo lice koje ne koketira sa idejom HB koja je nagradjena presudom sestorki za UZP. Nije morao docekivati ni Kordica, isto tako nije se morao pored produzene ruke Zagreba u BiH biti i produzena ruka Beograda i td. Mogao je pribliziti stavove Bosnjacima.

Misljenja sam da se takvo sto treba kazniti, pa i po cijenu da se prilike u zemlji destabilizuju kao i prosli put kad je SDP bio na vlasti, jednostavno kod nas te krize na rubu koje koketiraju sa rijecima "rat" opet malo skrenu paznju na BiH.

Hadzikadic je primjer skolovanog pojedinca koji je na ovim izborima odigrao mozda malo naivno, mogao je bolje, trebao je osnovati stranku i izlobirati jaku americku podrsku, pa i evropsku cime se mogao sa svojim planom koji razvlaci po medijima kao planom za naredne ne godine, nego decenije odrediti neki smisleniji put BiH. Problem je sto se nasi politicari ne ponasaju onako kako bi trebali i vjerujem da bi njegovi planovi prosle ko i neke vizionarske ideje Silajdzica kojeg su sabotirali tada SDP, SDA i Fahro. Da bi neke od ideja o energetskom sektoru BiH, ozivili na jedan krajnje ruzan nacin mazajuci za izbore raji oci, postavljanjem kamenja temeljaca kojekakvim branama i termoblokovima i naseljima ko trenutna koalicija na Vranduku ili u Trnovu koji se nisu pomakli dalje od toga.

Ali ko nam je kriv, da svaki put mjenjamo stranku koja nas je iznevjerila, sigurno bi ih time natjerali na razmisljanje.
Amer3000

#2470 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Amer3000 »

Kafa na stolu, kokice jos 2min do osam, sjedam. I zena koju ne zanima ni p od politike se pridruzila, kad Hadzikadic ustade... Bas mi bi krivo.

Međutim kao sto se vecina slaze ovo mu je bio najbolji potez u datoj situaciju, kao sto sam rece sa nekima se manje a nekima vise suceljavao.
Neko je napisao i dobro me nasmijao: bas bi da je ostao u emisiji sa Lijanovicem dospio do ovog reacha. Otkud Lijanovicu preko 100k likeova na fb!

Pokusavam zamisliti bilo kojeg drugog kandidata da je krenuo sa Hadzikadiceve startne pozicije, kada je on krenuo, gdje bi bio danas. Hadzikadic me je definitivno ubjedio da je najbolji kandidat, da zna igrati i kada se igra prljavo a ostati cist. Izvukao je maksimum, a ima jos koji dan do izbora.
Amer3000

#2471 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Amer3000 »

Cini mi se da je Hadzikadic uspio da pridobije i okupi sve različitosti i kategorije ljudi. Samo najmanje je onih koji su se stranački zabetonirali i nema te sile da bi oni promijenili mišljenje ma kakva budala bila kandidat ispred njihove stranke ili na koliko kvalitetan kandidat bio neko drugi koji nije te stranke.
Dosadno mii

#2472 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Dosadno mii »

A kad nakon ovih izbora i dalje ostane isto (ako ne gore)
nemamo pravo da se zalimo koliko god da nam lose bude.
Samo cu lagano gledati kako propadamo!

Smrcak15

#2473 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Dosadno mii wrote:A kad nakon ovih izbora i dalje ostane isto (ako ne gore)
nemamo pravo da se zalimo koliko god da nam lose bude.
Samo cu lagano gledati kako propadamo!

Upravo tako....mazihoste vole bol i patnju pa ce dobit ono sto traze
AmiĐa_Idriz

#2474 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by AmiĐa_Idriz »

Šepić očito ima neku dobru injekciju, kampanja mu je poprilično dobra, sa strane materijala skupova i sl. Sve to košta.
nivla

#2475 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by nivla »

mislio glasat al nakon ovog sms marketinga sa meni nepoznatog broja mogu samo reci fuj
Locked