Ne idem nigdje iz BiH
-
Niemand
#2451 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Vi Bgm ko da joj se ne sEcate prvog nika 
- vazi
#2452 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Otisla krajem maja '92, vratila se u oktobru '98 i onda opet curik u julu '99.Bluemore wrote:Pika li se zadnja destinacijaExNihilo wrote:Ni oni što su odvajkada u domovini, a ni oni koji emigriraše, zapravo nemaju cjelovito iskustvo. Samo ko je živio u BiH, emigrirao, a potom se vratio i konačno opet otišao ili se skrasio tu - živio je sve kombinacije i sagledao sve uglove. Takvih je najmanje na temi, ili ih uopće nema, pa ne čude crno-bijeli stavovi.![]()
Mislim da ona puno govori
U stvari bio je zut.... zelenkaste boje... povremeno ...
Nemojte mene vise nista pitati
Last edited by vazi on 25/02/2018 18:04, edited 1 time in total.
-
moonca
#2453 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Jos se odmara u frizideru-vazi wrote:Kako ide, lahori limoonca wrote:![]()
Nista ti ne mogu niti zelim. Ne osjecam se bas 'jakom/ponosnom' da nekoga vrijedjam preko tastature , bez obzira sta taj pise.
Trudim se da nadjem neko opravdanje i za tekve, jer nije bas prirodno u nama da se tako ophodimo. Mora biti neki 'jak 'razlog sto ga nagoni na to.
Kuvam ja.moje pite su
Fudo387 »
Hm,
SumLJiva si.
Licno, mislim da bi to bilo pozeljno da ih ima ...Naravno da nije al osvijetli stvar iz drugog ugla
-
detroit-mercy
#2454 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Ti si jaro ili skroz otiso ili imas dobrog dilera,trece nemaPM72 wrote:Tema je "ne idem nigdje iz BiH" i to je moj "intelektualni nivo"...a bivši Fikretovi vojnici i ove što "kuvaju" ...khm...da ne kažem šta mi mogu.
Fikretovi vojnici
Ono kad stvarno nemas sta reci pa ti se pocne prividjati
-
kiligonzales
#2455 Re: Ne idem nigdje iz BiH
djes van zemlje po ovoj poledici 
- vazi
#2456 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Pa jel je vadis iz frizidera 2-3h prije il ne ?moonca wrote:Jos se odmara u frizideru-vazi wrote:Kako ide, lahori limoonca wrote:![]()
Nista ti ne mogu niti zelim. Ne osjecam se bas 'jakom/ponosnom' da nekoga vrijedjam preko tastature , bez obzira sta taj pise.
Trudim se da nadjem neko opravdanje i za tekve, jer nije bas prirodno u nama da se tako ophodimo. Mora biti neki 'jak 'razlog sto ga nagoni na to.
Kuvam ja.moje pite su
![]()
- triconja
#2457 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Jel towelie prvi nik?Niemand wrote:Vi Bgm ko da joj se ne sEcate prvog nika
-
moonca
#2458 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Code: Select all
vazi »
Pa jel je vadis iz frizidera 2-3h prije il ne ?-
Niemand
#2459 Re: Ne idem nigdje iz BiH
triconja wrote:Jel towelie prvi nik?Niemand wrote:Vi Bgm ko da joj se ne sEcate prvog nika
razonoda.
- insomnia78
#2460 Re: Ne idem nigdje iz BiH
E cuj towelietriconja wrote:Jel towelie prvi nik?Niemand wrote:Vi Bgm ko da joj se ne sEcate prvog nika
Peškirić
-
moonca
#2461 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Niemand wrote:triconja wrote:Jel towelie prvi nik?Niemand wrote:Vi Bgm ko da joj se ne sEcate prvog nika
razonoda.
- nagibSA
#2462 Re: Ne idem nigdje iz BiH
mali jomu wrote:.
Sokici, limunici....
- insomnia78
#2463 Re: Ne idem nigdje iz BiH
nagibSA wrote:mali jomu wrote:.
Sokici, limunici....![]()

- Gojeni H
#2464 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Nisi nista ako i ti ne izvalis platnu listu.Hendrix wrote:I tako naucim svaki put ovde ponesto novo...recimo Holandija kao drzava je isti kuratz ko i Bosna, samo ljepse upakovana.
Cekaj malo! - Insomnia, nek' ti donesu casu vode i kocku secera.
*Bosanski duh negiranja bilo kakve privatnosti ce setati forumskim dvorima i prepadati francusku i svapsku gospodu.
-
Hendrix
#2465 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Haha prva plata legla u Bosni prije puno godina, i za par dana meni jaran kaze "Zna ti pola komsiluka platu, znas da od onog rodica radi u Raifeisen banci..." i fakat glupaca je fino rekla da je meni legla plata u tom iznosu, i ja odem u Raifeisen i jebem im sve po spisku. Imali su neku internu istragu bla bla...mala i dalje tamo radi a meni poslali izvinjenje mailom. Odma predjem u drugu banku za koju sam provjerio da komsiluk nema rodbine zaposlene.Gojeni H wrote:Nisi nista ako i ti ne izvalis platnu listu.Hendrix wrote:I tako naucim svaki put ovde ponesto novo...recimo Holandija kao drzava je isti kuratz ko i Bosna, samo ljepse upakovana.
Cekaj malo! - Insomnia, nek' ti donesu casu vode i kocku secera.![]()
*Bosanski duh negiranja bilo kakve privatnosti ce setati forumskim dvorima i prepadati francusku i svapsku gospodu.
A da ne pricam o liku iz firme koji je imao nekog u Penzionom fondu te je preko uplata za penziono skonto svima plate u firmi, i jos se hvalio tim znanjem...zastita licnih podataka u Bosni je iluzija.
- Gojeni H
#2466 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Truba mi da se kunem ... prosle hevte sretnem nakog Srbina na putesestviju. Preskocicu ispovijest kako nije ratovao.Hendrix wrote:Haha prva plata legla u Bosni prije puno godina, i za par dana meni jaran kaze "Zna ti pola komsiluka platu, znas da od onog rodica radi u Raifeisen banci..." i fakat glupaca je fino rekla da je meni legla plata u tom iznosu, i ja odem u Raifeisen i jebem im sve po spisku. Imali su neku internu istragu bla bla...mala i dalje tamo radi a meni poslali izvinjenje mailom. Odma predjem u drugu banku za koju sam provjerio da komsiluk nema rodbine zaposlene.Gojeni H wrote:Nisi nista ako i ti ne izvalis platnu listu.Hendrix wrote:I tako naucim svaki put ovde ponesto novo...recimo Holandija kao drzava je isti kuratz ko i Bosna, samo ljepse upakovana.
Cekaj malo! - Insomnia, nek' ti donesu casu vode i kocku secera.![]()
A da ne pricam o liku iz firme koji je imao nekog u Penzionom fondu te je preko uplata za penziono skonto svima plate u firmi, i jos se hvalio tim znanjem...zastita licnih podataka u Bosni je iluzija.
Elem, lik na Zapadu skoro 3 decenije, prvi put me vidi u zivotu ... za manje od 2 sata leta sam saznao da ima stan u Begesu u otadzbini i jos jedan na Zapadu gdje zivi, koliku je platu imao na pocetku kad je dosao na Zapad, koliku ima sada, koliki su mu mjesecni troskovi, da mu najmladje dijete ide u privatni vrtic koji kostaaaa, i da se zbog toga mora potucati po svijetu ...
Nadrealnooooo ...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2467 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Balkanska mahala je najjača na svijetu 
- Bluemore
#2468 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Sastavnio dio tog mahalanja je i to prepricavanje po forumu, to je taj chip 
-
DearJohn
#2469 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Gojeni wrote:
"Truba mi da se kunem ... prosle hevte sretnem nakog Srbina na putesestviju. Preskocicu ispovijest kako nije ratovao.
Elem, lik na Zapadu skoro 3 decenije, prvi put me vidi u zivotu ... za manje od 2 sata leta sam saznao da ima stan u Begesu u otadzbini i jos jedan na Zapadu gdje zivi, koliku je platu imao na pocetku kad je dosao na Zapad, koliku ima sada, koliki su mu mjesecni troskovi, da mu najmladje dijete ide u privatni vrtic koji kostaaaa, i da se zbog toga mora potucati po svijetu ...
Nadrealnooooo ...
"
Zvuci ko pojedinci iz dijaspore na forumu ili dijaspora kad dodje na odmor u Bosnu.
"Truba mi da se kunem ... prosle hevte sretnem nakog Srbina na putesestviju. Preskocicu ispovijest kako nije ratovao.
Nadrealnooooo ...
Zvuci ko pojedinci iz dijaspore na forumu ili dijaspora kad dodje na odmor u Bosnu.
-
DearJohn
#2470 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Sokići, limunići
Riblja čorba danas, sa dnevnog menija 24-25 KM, ništa naročito, ni sok ne ulazi čak.
Jedva čekam brate čorbu u Sarajevu svom da pojedem...

Riblja čorba danas, sa dnevnog menija 24-25 KM, ništa naročito, ni sok ne ulazi čak.

- stakasa
#2471 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Kajsas fisk u Hötorgshallenu? Zar nije 90?DearJohn wrote:Sokići, limunići
- Bluemore
#2472 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Trebao si se strpiti koji dan i za te pare 23,50 KM citavu ekipu na corbu zovnutiDearJohn wrote:Sokići, limunići
- muha_sa
- stakasa
#2474 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Meni je ovo potpuno nejasan fenomen naruciti nesto i umjesto da uzivas u tome i pojedes s merakom ti uslikas i onda kukas po forumu kako je skupo
- Bluemore
#2475 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Njegova kuknjava sluzi drugima da ih upozori da ne do bog se ne nadju u takvoj situacijistakasa wrote:Meni je ovo potpuno nejasan fenomen naruciti nesto i umjesto da uzivas u tome i pojedes s merakom ti uslikas i onda kukas po forumu kako je skupo
On se zrtvuje za druge te svojim primjerom daje savjet da se pricuvaju