Fudbal, nogomet i još ponešto
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
SuperHans
#2451 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Guranje portugalske placipicke
- JohnnyS
#2452 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
A ne znam ni da je to neka sreća. To je odmah na početku sezone preko pola mjeseca prekida natjecanja. Taman da sjebe ritamOsmi Socrates wrote: ↑26/11/2025 11:57Nedavno sam pročitao zanimljivu vijest u vezi ovoga. FIFA u 2026 uvodi raspored po kojem bi septembarska i oktobarska pauza bile spojene u jednu dužu i reprezentacije bi tokom te pauze igrale četiri utakmice. Novembarska pauza bi ostala.
-
Osmi Socrates
#2453 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
I inače FIFA sve češće priča o mijenjanju rasporeda. Ne znam da li su već zakucali da se SP 2030 igra u ljeto, ali nedavno su raspravljali o tome da se velika takmičenja više ne igraju automatski u ljeto. Mart, april, maj, oktobar, novembar su najbolji mjeseci za odigravanje svjetskih prvenstava u Evropi.
Imaju opravdane razloge za zabrinutost što se tiče SP sljedeće godine. Vrijeme bi moglo igrati veliku ulogu.
Saudijska Arabija će biti još jedno zimsko svjetsko prvenstvo. To je 100%.
Imaju opravdane razloge za zabrinutost što se tiče SP sljedeće godine. Vrijeme bi moglo igrati veliku ulogu.
-
RJ57
#2454 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
žuti se naravno brišu, samo se utakmice zabrane prenose
-
RJ57
#2455 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
SP2030 se 100% igra u ljeto, SP2034 u zimu, samo još nije stoposto sigurno da li 2034 ili 2035 zbog ramazana i hadža. najvjerovatniji termin je januar-februar 2034Osmi Socrates wrote: ↑26/11/2025 13:05 I inače FIFA sve češće priča o mijenjanju rasporeda. Ne znam da li su već zakucali da se SP 2030 igra u ljeto, ali nedavno su raspravljali o tome da se velika takmičenja više ne igraju automatski u ljeto. Mart, april, maj, oktobar, novembar su najbolji mjeseci za odigravanje svjetskih prvenstava u Evropi.
- Point.
#2456 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Mislio sam da je FIFA dosegla vrhunac korumpiranosti kada je pao Blatter, onaj američki gojazni bradonja i ekipa ali čelavi smećar Infatino je to podigao na veći nivo.
- GandalfSivi
- JohnnyS
#2458 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Evo još jedna lijepa priča..

- Logovan
#2459 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Viking šampion nakon 34 godine 
- jasko_ba
#2460 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto

sto bi rekli, zdrijeb ce trajati 3 sata
a za nagradu na kraju, Trump ulijece da plese
a otkriveno je i da će po završetku žrijebanja nastupiti Village People koji će otpjevati svoj najveći hit "Y.M.C.A.".
- vaučer
#2461 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Koja je to nadasve - seljačina.
- JohnnyS
#2462 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Ma sve te ždrijeb ove treba ukinuti i nek kompjuter odluči. I kad se LP odlučuje udave s ceremonijom
- Point.
#2463 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Ovo je sve maslo one ćelave ublehe Infatina. Koliko mi se gadi ta seljačina, to riječima opisati ne mogu. Ulizica de luxe, izmislio nekakvu FIFA Peace Award da je uruči silovatelju Trumpu, kad već ne može dobiti pravu. Otud i Village People, jer ih onaj latentni primač u usrane guzove gotivi.
Živimo u svijetu ulizica i krkana.
- muha_sa
#2464 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Reprezentativac Turske i mladi igrač Real Madrida, Arda Güler, uradio je nešto što se ne mjeri titulama, golovima, asistencijama niti marketinškim kampanjama. Uradio je nešto što ostaje. Nešto što grije.
U svom rodnom gradu donirao je 20 miliona dolara kako bi pomogao ljudima koji nemaju ništa, ni vrata koja bi zatvorili, ni krov koji bi ih čuvao od noći, ni krevet koji bi im rekao da su još uvijek ljudi. U narednoj godini bit će izgrađeno 150 kuća sa 300 kreveta, mjesta za ljude čija je adresa godinama bila pločnik, most, napuštena zgrada, autobuska stanica.
Arda je rekao:
"Lično znam kako je nemati gdje spavati, vidio sam to kad sam bio dijete, tako da mislim da niko ne bi trebao biti beskućnik. Ne želim da me ovaj potez učini superherojem u nečijim očima, ali želim biti primjer glumcima, pjevačima, političarima, biznismenima i drugim fudbalerima."
Te riječi ne zvuče kao izjava za medije. Zvuče kao rana koja se sjeća. Kao dječak koji je gledao lica odraslih kako se sklanjaju pod nadstrešnice kad kiša krene sa strane, kao dijete koje je naučilo da se dobrota ne uči iz knjiga, nego iz tuđeg bola.
Ovaj momak velikog srca ima tek 20 godina. A već je uradio ono što mnogi ne urade ni za 70 godina života, shvatio je da veličina čovjeka počinje tamo gdje prestaje vlastiti komfor, a počinje briga za nekoga ko ti ne može uzvratiti ništa osim pogleda punog nade.
U svom rodnom gradu donirao je 20 miliona dolara kako bi pomogao ljudima koji nemaju ništa, ni vrata koja bi zatvorili, ni krov koji bi ih čuvao od noći, ni krevet koji bi im rekao da su još uvijek ljudi. U narednoj godini bit će izgrađeno 150 kuća sa 300 kreveta, mjesta za ljude čija je adresa godinama bila pločnik, most, napuštena zgrada, autobuska stanica.
Arda je rekao:
"Lično znam kako je nemati gdje spavati, vidio sam to kad sam bio dijete, tako da mislim da niko ne bi trebao biti beskućnik. Ne želim da me ovaj potez učini superherojem u nečijim očima, ali želim biti primjer glumcima, pjevačima, političarima, biznismenima i drugim fudbalerima."
Te riječi ne zvuče kao izjava za medije. Zvuče kao rana koja se sjeća. Kao dječak koji je gledao lica odraslih kako se sklanjaju pod nadstrešnice kad kiša krene sa strane, kao dijete koje je naučilo da se dobrota ne uči iz knjiga, nego iz tuđeg bola.
Ovaj momak velikog srca ima tek 20 godina. A već je uradio ono što mnogi ne urade ni za 70 godina života, shvatio je da veličina čovjeka počinje tamo gdje prestaje vlastiti komfor, a počinje briga za nekoga ko ti ne može uzvratiti ništa osim pogleda punog nade.
- vaučer
#2465 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Neki su jednostavno takvi. Sadio Mane je kako se sjećam isto bio veliki dobrotvor u svojoj zemlji.
- JohnnyS
- Jack Be Nimble
#2467 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Svaki zadnji vikend Juna je prajd parada u Seattle.. Posto pada za vrijeme SP i vec se davno znalo da ce biti tekma 26 Juna u Seattlu, grad vec odlucio da ce ta tekma biti prajd tekma.
Timovi koji igraju u prajd tekmi Egipat vs Iran....
Ima da grajnder padne tog dana kada se navijaci tih timova naloze
Timovi koji igraju u prajd tekmi Egipat vs Iran....
Ima da grajnder padne tog dana kada se navijaci tih timova naloze
- Logovan
#2468 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Celtic - Hearts 1:2
Izgubit će titulu ako se nastave zajebavati
Celtic tri boda manje i utakmica manje
Izgubit će titulu ako se nastave zajebavati
- Billy The Pljuc
#2469 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Damgle sinoć Torino-Milan i uhvatim sebe po ko zna koji put u nevjerici oko pravila i suđenja širom svijeta. Haj' nek' je Milan dobio, bilo nekog trilera, pet golova, mislim gledam fudbal radi toga. Ono što me zbunjuje jeste prvi go Pulišića za 2:2, aktivirao se iz ofsajda sigurno a čini mi se i da je bio u istom u trenutku upućivanja lopte. Ne velim da sam u pravu, go je priznat i do kraja je završilo kako je već završilo. Nagledah se sličnih situacija od uvođenja VAR-a i poništenih golova hepte i generalno nisam protivnik istog ali mi je opet neprihvatljivo da ljudski faktor ima zadnju riječ u svemu. U vremenima kad se vrti ogroman novac kroz razna takmičenja a i "biznisa" koji prati isto a što je klađenje, svi kao nešto teže nekom poštenju kojeg generalno nema nigdje. Nije mi realno da će se ikada implementirati isto ali smatram da bi suđenje trebalo predati "u ruke" vještačke inteligencije te tako smanjiti ljudski faktor na minimum a što bi pretpostavljam donijelo napredak i neko poštenje (sjetimo se samo Nigerije i gola Džeke
).
Tehnologija je odavno već toliko napredovala da se isto može lako ostvariti na većim takmičenjima pa polako vremenom proširiti na nacionalna i vjerujem da bi većina navijača kao i zaljubljenika u najvažniju sporednu stvar na svijetu bila zadovoljna. Evidentno je da situVacija trenutno takva da se i nepoznati ljudi "kolju" na na netu oko suđenja timovima koje podržavaju ili njihovih najvećih rivala, kontam šta bi tek bilo da se nađu licem u lice
. Šalu na stranu, ovo što se dešava barem po meni samo nazaduje prvenstveno fudbal a što ne znači da nema toga i u drugim sportovima, taj ljudski faktor je postao, ono baš, degutantan.
Tehnologija je odavno već toliko napredovala da se isto može lako ostvariti na većim takmičenjima pa polako vremenom proširiti na nacionalna i vjerujem da bi većina navijača kao i zaljubljenika u najvažniju sporednu stvar na svijetu bila zadovoljna. Evidentno je da situVacija trenutno takva da se i nepoznati ljudi "kolju" na na netu oko suđenja timovima koje podržavaju ili njihovih najvećih rivala, kontam šta bi tek bilo da se nađu licem u lice
- muha_sa
- JohnnyS
#2471 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
https://www.index.hr/mobile/sport/clana ... ort_prva_m
Svi su danas zbog njega milijunaši, trebali bi bar napraviti neki fond za njega
Svi su danas zbog njega milijunaši, trebali bi bar napraviti neki fond za njega
- Logovan
#2472 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Kvaradona nikad neće lakše postići gol kao sad 
- muha_sa
#2473 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Dolores Aveiro (Ronaldova majka): "Kada bi se Cristiano vratio iz škole, rekla bih mu da odma ode u svoju sobu i napiše zadaću. Uvijek bi odgovarao da nema zadaću. Čekao je da ja odem kuhati kako bi on mogao krenuti u lov na svoj san. Uzeo bi mlijeko ili neko voće i izašao kroz prozor sa loptom pod rukom. Trenirao je i igrao se vani do kasno, a zatim bi konačno došao kući."

- Logovan
#2474 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
𝐎𝐅𝐅𝐈𝐂𝐈𝐀𝐋: Paris Saint-Germain, 𝟒𝐭𝐡 𝐜𝐥𝐮𝐛 in football 𝐇𝐈𝐒𝐓𝐎𝐑𝐘 to win the 𝑺𝒆𝒙𝒕𝒖𝒑𝒍𝒆!
Flamengo
Barcelona
FC Bayern
Paris Saint-Germain
- Point.
#2475 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Ja sranja u Kamerunu
, samo 3 dana pred početak afričkog kupa. Sve zakuhao Samuel Eto'o i njegov bolesni ego.
Ukratko, Eto'o je njihov Vico tj predsjednik saveza, dao je otkaz belgijskom selektoru kojeg on naravno nije prihvatio, jer ima podršku kamerunskog ministarstva sporta, koji ima veći mandat od predsjednika saveza, tako da je belgijanac de facto i dalje legalni selektor. Samuel, pošto misli ako je bivša zvijezda da može raditi ŝta hoće, je postavio nekog mamlaza za selektora tako da je Kamerun zvanično poslao dva spiska za Afcon.
Eh, sad, dolazimo do srži problema. Razlika u ta dva spiska je što se na spisku nogiranog belgijskog selektora nalazi i Chopo Moting a i neki Abdulkadir, kojem fali 11 golova u nacionalnom dresu da prestigne, pogađate koga
, na vječnom spisku igrača sa najviše postignutih golova za Kamerun i da je njegovo pozivanje bio razlog zašto je Eto'o odlučio da nogira selektora. Da ga Abdulkadir prestigao. Prvo ja, pa država.
Eto vam ga.
Ukratko, Eto'o je njihov Vico tj predsjednik saveza, dao je otkaz belgijskom selektoru kojeg on naravno nije prihvatio, jer ima podršku kamerunskog ministarstva sporta, koji ima veći mandat od predsjednika saveza, tako da je belgijanac de facto i dalje legalni selektor. Samuel, pošto misli ako je bivša zvijezda da može raditi ŝta hoće, je postavio nekog mamlaza za selektora tako da je Kamerun zvanično poslao dva spiska za Afcon.
Eh, sad, dolazimo do srži problema. Razlika u ta dva spiska je što se na spisku nogiranog belgijskog selektora nalazi i Chopo Moting a i neki Abdulkadir, kojem fali 11 golova u nacionalnom dresu da prestigne, pogađate koga
Eto vam ga.