Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post Reply
Novak20

#2451 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

SaraFina wrote:
Novak20 wrote:Je li kome jasno šta se danas desilo u Domu naroda F BiH ? Jesu li u pitanju regularne procedure ili pravno nasilje bošnjačke politike u Domu naroda ?
Par dana pred izbore, nepotrebno se dižu tenzije između bošnjačke i hrvatske politike. Ustavni sud F BiH nije kompletiran jer nije izabran sudija iz reda Hrvata. Neka nam je Bog na pomoći poslije izbora.
Valjda Novače pravno nasilje HR politike? Pedja Kojović takodjer provodi bošnjačku politiku, obzirom da je i on jedan od predlagača i nazočan na sjednici?????
Delegat Predrag Kojović je predložio da se glasa po oba člana pa da o svemu odluči Vijeće za zaštitu vitalnih interesa Ustavnog suda FBiH kao jedini organ koji ima pravo na to.
Koje licemjerje i zamjene teza velikohrvatske politike. Obzirom da je gospodična Bradara prekinula sijednicu (a par puta je pravila i stanke/ pauze) za konsultacije sa stranačkim kolegama, nesigurna i ona sama u proceduru. Na kraju je zaključila sjednicu, iako je apsolutna većina prisutnih/nazočnih tražila izjašnjavanje po pitanju zakona o izbornim jedinicama.
HDZ je napustio sjednicu skupa sa dotičnom. I ti ovdje pričaš o nekom pravnom nasilju bošnjačke politike? A Bradara bukvalno nije bila sposobna po proceduri voditi sjednicu i na kraju u pola je prekinula da bi uvodeći apartheid ostao zaključak da JE "zakon o izbornim jedinicama pao"....
Pa je li taj HDZ stvarno misli da su bogom dati?
Jedino je pravedno da HDZ dobije ono što ima u RS. Zato HDZ- u ne odgovara da zakon o izbornim jedinicama IDE na US. US mora presuditi u korist predlagača (pro bosanskih stranaka) i po uzoru na RS :D (uzoru Dragana Čovića) a HDZ onda neka uputi apelaciju upravi vodovoda u Lištici :D
Ne može zakon u polovini države funkcionisati i ne ugrožavati vitalni nacionalni interes, tj u RS, a u FBiH isti model ugrožavati prava Hrvata. to HDZ odlično zna, zato i vršiti političko nasilje i zaključujete sjednice u pola posla :D Eto to se dogodilo :D

Na kraju da se ponovim kako vidim budućnost politike prema HDZ-OVCIMA. Valjda se svi Hrvati ne poistovjećuju sa: jednim vodjom, jednom strankom i jednom idejom?
:D
Susjedi su dosad zahvaljujući HDZ-u i željama da podvale, u samo 4 godine vladavine stožerne stranke pali na 300 k. A popisali 150 k vise 2013 tj 450 000, tako da računam uz malverzacije na popisu da ih je oko 300 k.. Ako se ovaj trend i nastavi, te Čović manipulacijama udje u precjedništvo u idućih 4 godine možemo očekivati, da će od konstitutivnog naroda ići prema nacionalnoj manjini. To ne kažem ja nego i Ilija Cvitanović i dr. Zelenika kojoj niko, pa ni Čović ne može osporiti legitimnost.
https://dnevni-list.ba/diana-zelenika-n ... a-je-vise/

Prevara na popisu i 4 god. HDZ- a u vlasti donijeli su Hrvatima 100 k iseljenih i 50k lažno popisanih. Ja mislim da im i ova "masovna mobilizacija" Diaspore/ PREVRA takodjer će se vratiti poput bumeranga kao i sve do sada. 

Made ne vidim mogućnost da HDZ s Čovićem zauzme mjesto u precjedništvu. 
Na kraju HDZ treba u idućih osam godina svesti na marginalce.
Ukinuti im "infuziju" u vlasti od općina, preko kantona do Federalne razine. Oba doma, te skrhati preostale utvrde (agencije, gubitaše poput Alminijuma i svega što drže na federalnoj, kantonalnoj pa i općinskoj razini)
Proteklih osam godina ništa se nije uradilo kad Komšić biran. Zato zadnje 4 imamo povampirene HDZ-OVCE. ... A zmiji se ne siječe rep, nego razbija glava. Pro BiH stranke ne smiju dolaziti u poziciju da im HDZ bude partner ni u jednom nivou vlasti.
Ponuditi devedesetki dovoljno, uvjek su dobijali mrvice, i stvoriti privid da hrvatska nacionalna stranka ipak nešto "drži".... Samo da osvoji ta devedesetka dovoljno za stvaranje "privida"  i ovo uzimanje HDZ- u infuzije biće dugotrajan proces. Komśića vidim 8 idućih godine u vlasti.
Jednostavno rečeno Komšić nije bitan, bitno je moralnu prednost zadobiti postavljajući njega na poziciju. Jer Komšić možda nema rezultata iza sebe, ali ima tu prednost da HDZ unižava i kod njihovog sopstvenog naroda. Izabrati Borišu jednostavno ne bi se moralno mogao postići takav učinak srozavanja HDZ-a u očima HR naroda, koji se postiže izborom Komšića 
A poniženje protivnika je vrlo važno kao prednost za dalje poduzimanje koraka ka HDZ-ovom porazu.
I kraj.

Sad možeš otvoriti temu "Politika HDZ-A prema bosanskohercegovačkim Hrvatima: propusti/napredak" :D

Ili "Kako smo i zašto Mi Hrvati od konstitutivnog naroda krenuli prema nacionalnoj manjini u 4 godine vladavine HDZ-A"....
[/quote]

Jesu li u pitanju regularne procedure ili pravno nasilje bošnjačke politike u Domu naroda ? To sam pitao, a ti po svom običaju sve prebacuješ na HDZ. Da nije u pitanju samo HDZ znaš i sama jer si već na forumu napisala da se BiH Hrvati neće smjeti nacionalno izjašnjavati.
Meni ovo jučer više liči na pravno nasilje bošnjačke politike koja traži rupe u zakonima i procedurama da bi izglasala zakon o izbornim jedinicama F BiH koji nije ništa drugo nego ponovno izglasavanje odredbi koje je US BiH poništio u Izbornom zakonu BiH. Sila=nasilje jer se ovakve stvari od stvarnog vitalnog interesa Hrvata rješavaju kompromisom i dogovorom, a ne nametanjem.

P.K. nije učestvovao u kreiranju Zakona o izbornim jedinicama F BiH, čini mi se da nije učestvovao ni u razgovorima sa ambasadama ali je bošnjačkoj politici koristan zbog položaja u Klubu Srba u DN F BiH. To što on i Ž.K. nisu Bošnjaci ne znači da se ne mogu staviti u okvir te politike ako promiču njihove interese. Dakle, dobri su u borbi protiv interesa BiH Hrvata ali nisu dobri kada se bore da dvorana u Sarajevu dobije ime Gorana Čengića ili da se ime Mustafe Bursuladžića ukloni sa ulice ili škole.

Na prošloj sjednici DN F BiH, u kojoj je bošnjačka politika ostala zatečena razvojem događaja bilo je traženja pauza, izlazaka i napuštanja sjednice prije kraja.
Ova sjednica je zaključena, predsjedavajuća i jedan potpresjedavajući je napustili ali je i nastavljena sa drugim potpredsjedavajućim koji je donio svoje zaključke. Stvarno me sve podsjeća na Miloševićev opus moderanti u nešto blažem obliku doduše ali će svakako ostaviti posljedica u političkim odnosima bošnjačke i hrvatske politike.

Puno je ljudi poginulo u prošlom ratu da bi ti određivala šta je pravedno, a šta nije i sve je neko već aminovao potpisima. Ovo što pominješ RS i nastojiš izjednačiti položaj Hrvata u RS sa budućim položajem u F BiH je poziv na rušenje BiH. Ustavni sud je 2000. izašao u susret bošnjačkoj politici do maksimuma pa me čudi tvoj optimizam u vezi budućih presuda.

Ovo za "poniženje protivnika" to ti je nešto iz Kurana ili Sirije ? jesi li mislila na hrvatski narod kao protivnika ili na političkog protivnika u vidu stranke ? HDZ ne možeš poniziti dok minimalno 60% Hrvata glasa za njih. Možeš poniziti BiH Hrvate ako budu sjedili skrštenih ruku ali mi se čini da neće.

Ne pada mi na pamet da otvaram nove teme. Ova je super.
Hafis

#2452 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Dobro su ih pošle ove sjednice. Ne bi me čudilo da im ovo uđe u praksu...nek se samo zasjeda, a valjda će se naći netko tko će im potpisati te zapisnike.
Na jednoj takvoj parasjednici očekujem i prijedlog za ukidanje kluba Hrvata u domu naroda. Koji će im vraga klub kad se stalno nešto protive i uvijek su mimo ostalog poštenog svijeta...ha ja.
spreca

#2453 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

Hafis wrote:Dobro su ih pošle ove sjednice. Ne bi me čudilo da im ovo uđe u praksu...nek se samo zasjeda, a valjda će se naći netko tko će im potpisati te zapisnike.
Na jednoj takvoj parasjednici očekujem i prijedlog za ukidanje kluba Hrvata u domu naroda. Koji će im vraga klub kad se stalno nešto protive i uvijek su mimo ostalog poštenog svijeta...ha ja.
Tako nedavno Covic kaze...."sto se tice izbornog zakona bit ce onako kako mi kazemo"....sta je sad...nije valjada da ce te sad kmecati do sledecih izbora....opstrukcija vlasti je povasem dobro....a kad 2/3 zastupnika hoce da produze rad Brdara prekida sjednicu.....ponekad se gospodo pogledajte u ogledalo ukoliko od dvolicja i li desetolicja uspijete vidjeti svoje lice ako ga prepoznate

i nije Slobo sam to radio zdusno mu je pomagalo ono krivousto krme
spreca

#2454 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

Novak20 wrote:
Jesu li u pitanju regularne procedure ili pravno nasilje bošnjačke politike u Domu naroda ? To sam pitao, a ti po svom običaju sve prebacuješ na HDZ. Da nije u pitanju samo HDZ znaš i sama jer si već na forumu napisala da se BiH Hrvati neće smjeti nacionalno izjašnjavati.
Meni ovo jučer više liči na pravno nasilje bošnjačke politike koja traži rupe u zakonima i procedurama da bi izglasala zakon o izbornim jedinicama F BiH koji nije ništa drugo nego ponovno izglasavanje odredbi koje je US BiH poništio u Izbornom zakonu BiH. Sila=nasilje jer se ovakve stvari od stvarnog vitalnog interesa Hrvata rješavaju kompromisom i dogovorom, a ne nametanjem.

P.K. nije učestvovao u kreiranju Zakona o izbornim jedinicama F BiH, čini mi se da nije učestvovao ni u razgovorima sa ambasadama ali je bošnjačkoj politici koristan zbog položaja u Klubu Srba u DN F BiH. To što on i Ž.K. nisu Bošnjaci ne znači da se ne mogu staviti u okvir te politike ako promiču njihove interese. Dakle, dobri su u borbi protiv interesa BiH Hrvata ali nisu dobri kada se bore da dvorana u Sarajevu dobije ime Gorana Čengića ili da se ime Mustafe Bursuladžića ukloni sa ulice ili škole.

Na prošloj sjednici DN F BiH, u kojoj je bošnjačka politika ostala zatečena razvojem događaja bilo je traženja pauza, izlazaka i napuštanja sjednice prije kraja.
Ova sjednica je zaključena, predsjedavajuća i jedan potpresjedavajući je napustili ali je i nastavljena sa drugim potpredsjedavajućim koji je donio svoje zaključke. Stvarno me sve podsjeća na Miloševićev opus moderanti u nešto blažem obliku doduše ali će svakako ostaviti posljedica u političkim odnosima bošnjačke i hrvatske politike.

Puno je ljudi poginulo u prošlom ratu da bi ti određivala šta je pravedno, a šta nije i sve je neko već aminovao potpisima. Ovo što pominješ RS i nastojiš izjednačiti položaj Hrvata u RS sa budućim položajem u F BiH je poziv na rušenje BiH. Ustavni sud je 2000. izašao u susret bošnjačkoj politici do maksimuma pa me čudi tvoj optimizam u vezi budućih presuda.

Ovo za "poniženje protivnika" to ti je nešto iz Kurana ili Sirije ? jesi li mislila na hrvatski narod kao protivnika ili na političkog protivnika u vidu stranke ? HDZ ne možeš poniziti dok minimalno 60% Hrvata glasa za njih. Možeš poniziti BiH Hrvate ako budu sjedili skrštenih ruku ali mi se čini da neće.

Ko tebi ovdje spominje bibliju ,Isusa i ratove u ime krsta sa krvlju do koljena.....kako vam se da vise spustati tako nisko...pa XXI je vijek....to ste valjda vidjeli od vodje vam one sisate glupe istarske mazge....ili onog krivoustog kretena da je hrvatska bedem pred islamom...nije on to uspio pa ostavio vama da to sprovedete...uspjecete ali u kurcu.
SaraFina

#2455 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Novak20 wrote:
SaraFina wrote:
Novak20 wrote:Je li kome jasno šta se danas desilo u Domu naroda F BiH ? Jesu li u pitanju regularne procedure ili pravno nasilje bošnjačke politike u Domu naroda ?
Par dana pred izbore, nepotrebno se dižu tenzije između bošnjačke i hrvatske politike. Ustavni sud F BiH nije kompletiran jer nije izabran sudija iz reda Hrvata. Neka nam je Bog na pomoći poslije izbora.
Valjda Novače pravno nasilje HR politike? Pedja Kojović takodjer provodi bošnjačku politiku, obzirom da je i on jedan od predlagača i nazočan na sjednici?????
Delegat Predrag Kojović je predložio da se glasa po oba člana pa da o svemu odluči Vijeće za zaštitu vitalnih interesa Ustavnog suda FBiH kao jedini organ koji ima pravo na to.
Koje licemjerje i zamjene teza velikohrvatske politike. Obzirom da je gospodična Bradara prekinula sijednicu (a par puta je pravila i stanke/ pauze) za konsultacije sa stranačkim kolegama, nesigurna i ona sama u proceduru. Na kraju je zaključila sjednicu, iako je apsolutna većina prisutnih/nazočnih tražila izjašnjavanje po pitanju zakona o izbornim jedinicama.
HDZ je napustio sjednicu skupa sa dotičnom. I ti ovdje pričaš o nekom pravnom nasilju bošnjačke politike? A Bradara bukvalno nije bila sposobna po proceduri voditi sjednicu i na kraju u pola je prekinula da bi uvodeći apartheid ostao zaključak da JE "zakon o izbornim jedinicama pao"....
Pa je li taj HDZ stvarno misli da su bogom dati?
Jedino je pravedno da HDZ dobije ono što ima u RS. Zato HDZ- u ne odgovara da zakon o izbornim jedinicama IDE na US. US mora presuditi u korist predlagača (pro bosanskih stranaka) i po uzoru na RS :D (uzoru Dragana Čovića) a HDZ onda neka uputi apelaciju upravi vodovoda u Lištici :D
Ne može zakon u polovini države funkcionisati i ne ugrožavati vitalni nacionalni interes, tj u RS, a u FBiH isti model ugrožavati prava Hrvata. to HDZ odlično zna, zato i vršiti političko nasilje i zaključujete sjednice u pola posla :D Eto to se dogodilo :D

Na kraju da se ponovim kako vidim budućnost politike prema HDZ-OVCIMA. Valjda se svi Hrvati ne poistovjećuju sa: jednim vodjom, jednom strankom i jednom idejom?
:D
Susjedi su dosad zahvaljujući HDZ-u i željama da podvale, u samo 4 godine vladavine stožerne stranke pali na 300 k. A popisali 150 k vise 2013 tj 450 000, tako da računam uz malverzacije na popisu da ih je oko 300 k.. Ako se ovaj trend i nastavi, te Čović manipulacijama udje u precjedništvo u idućih 4 godine možemo očekivati, da će od konstitutivnog naroda ići prema nacionalnoj manjini. To ne kažem ja nego i Ilija Cvitanović i dr. Zelenika kojoj niko, pa ni Čović ne može osporiti legitimnost.
https://dnevni-list.ba/diana-zelenika-n ... a-je-vise/

Prevara na popisu i 4 god. HDZ- a u vlasti donijeli su Hrvatima 100 k iseljenih i 50k lažno popisanih. Ja mislim da im i ova "masovna mobilizacija" Diaspore/ PREVRA takodjer će se vratiti poput bumeranga kao i sve do sada. 

Made ne vidim mogućnost da HDZ s Čovićem zauzme mjesto u precjedništvu. 
Na kraju HDZ treba u idućih osam godina svesti na marginalce.
Ukinuti im "infuziju" u vlasti od općina, preko kantona do Federalne razine. Oba doma, te skrhati preostale utvrde (agencije, gubitaše poput Alminijuma i svega što drže na federalnoj, kantonalnoj pa i općinskoj razini)
Proteklih osam godina ništa se nije uradilo kad Komšić biran. Zato zadnje 4 imamo povampirene HDZ-OVCE. ... A zmiji se ne siječe rep, nego razbija glava. Pro BiH stranke ne smiju dolaziti u poziciju da im HDZ bude partner ni u jednom nivou vlasti.
Ponuditi devedesetki dovoljno, uvjek su dobijali mrvice, i stvoriti privid da hrvatska nacionalna stranka ipak nešto "drži".... Samo da osvoji ta devedesetka dovoljno za stvaranje "privida"  i ovo uzimanje HDZ- u infuzije biće dugotrajan proces. Komśića vidim 8 idućih godine u vlasti.
Jednostavno rečeno Komšić nije bitan, bitno je moralnu prednost zadobiti postavljajući njega na poziciju. Jer Komšić možda nema rezultata iza sebe, ali ima tu prednost da HDZ unižava i kod njihovog sopstvenog naroda. Izabrati Borišu jednostavno ne bi se moralno mogao postići takav učinak srozavanja HDZ-a u očima HR naroda, koji se postiže izborom Komšića 
A poniženje protivnika je vrlo važno kao prednost za dalje poduzimanje koraka ka HDZ-ovom porazu.
I kraj.

Sad možeš otvoriti temu "Politika HDZ-A prema bosanskohercegovačkim Hrvatima: propusti/napredak" :D

Ili "Kako smo i zašto Mi Hrvati od konstitutivnog naroda krenuli prema nacionalnoj manjini u 4 godine vladavine HDZ-A"....
Jesu li u pitanju regularne procedure ili pravno nasilje bošnjačke politike u Domu naroda ?
U pitanju su regularne procedure i pokušaj HDZ na čelu sa Bradarom da obesmisli regularnost tih procedura, da zakon ne bi došao na US. US morao bi presuditi u korist pro bosanski stranaka a na štetu HDZ-A. Sličan model zakona provodi se u polivini zajedničke države :D
Jesu li u pitanju regularne procedure ili pravno nasilje bošnjačke politike u Domu naroda ? To sam pitao, a ti po svom običaju sve prebacuješ na HDZ. Da nije u pitanju samo HDZ znaš i sama jer si već na forumu napisala da se BiH Hrvati neće smjeti nacionalno izjašnjavati.

Naravno da je u pitanju samo HDZ. Kočničari svega konstruktivnog i normalnog u BiH. Što se tiče nacionalnog izjašnjavanja na budućem nekom popisu stanovništva, ja zbilja ne znam kako ste zamislili to VI iz HDZ-a i vaša stranka. Po popisu iz 2013 VI bi popunjavali DN i zacementirali vladavinu HDZ-u? Crpili političku moć i preimućstvo nas 4 puta brojnim Bošnjacima? Obzirom na trend iseljavanja koji pogdja sve narode u BiH a vas obzirom na HR državljanstvo posebno zbog mogućnosti pristupu tržištu rada, odaj mi molim te tajnu kako bi se u budućnosti MOGLI nacionalno izjasniti a da popunjavanje DN ostane po principu i ciframa iz 2013? Objasni molim te taj moždani dribling. U svim evropskim zemljama popis IDE svake 4 godine. Znači u BiH već sada nije aktuelan onaj proveden 2013. I trebalo bi makar otpočeti proces za novi. Zar ne? Pa kako onda vas 60% misli zacementirati apartheid HDZ-u( ako vas već 60% glasa za njega)???? Po kom zakonu matematike???
RS je stožernoj hrvatskoj stranci zvjezda uzdanica, a Milirad Dodik najveći negator svega što se NESrbima pod VRS i za vrijeme rata dogodilo, koalicioni partner. Pa to za stradanje Hrvata, progon i trgovinu hrvatskih ognjišta uputi protesnu notu i ti i vas 60% koji glasa te za Čovića upravo njemu.
VI sa HDZ u FBiH nećete nadoknadjivati ono što ste dobrovoljno predali Srbima u RS, preko ledja Bošnjaka. Da ste i pola napora uložili u povratak u RS s nama, te traženje političkih prava koje i vama i Bošnjacima pripadaju, dosad, kao što ulažete napor da zavladate FBiH a stožerna stanka HDZ u disoluciju države s Dodikom bili bi na dobitku sigurno 70 -80 % više od trenutnog. I politički kao čimbenici, ravnopravniji, brojčano/demografsko nadmočniji itd..

Ovo za poniženje je čista psihologija. :D
Ja po dzamijama ne idem :D

Ali izbor Željka upravo ima takav učinak. Tu nema spora :D

Zato idemo okrenuti krug još dva puta! Do potpunog uništenja HDZ-a! :D

Navijam da će biti kapaciteta. Ako i nakon ovog izbora 60% Hrvata bude za HDZ, ozbiljno se trebaju zapitati je li ta ideja "jedan čovjek, jedan vodja i jedan glas" isplativa?

I zato ti savjetujem da otvoriš teme. I naslove upravo onakve postaviš. Pa ti vidi.
Ako vas zbilja 60% IDE na samo uništenja tj nestanak zarad HDZ-A, mi tu ne možemo ništa. Naš prioritetni i opravdani cilj je zaštiti bośnjački/bosanski narod od vaše destruktive politike i odluka.

Ti ulogu Pedje Kojovića nećeš procjenjivati po HDZ-OVSKIM aršinima. NS nije bošnjačka. SDP takodjer. Dakle?

Kraj!
Last edited by SaraFina on 28/09/2018 11:29, edited 2 times in total.
Slucajni_TU

#2456 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Slucajni_TU »

Hrvata u BiH ima danas oko 7% sa trendom iseljavanja koji je ogroman. Dobro ce biti ako ih za 10 godina bude i 5%. Dakle klasicna nacionalna manjina.
Alfons Kauders

#2457 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Alfons Kauders »

Za svake izbore se vraćaju na tvorničke postavke - opet priča o Antemurale Christianitatis i najezdi Turaka...

2018 godina, a glavne teme "srednjoeuropljana" su i dalje srednjovjekovne. Tužno je da su na to spali.
decembar2017

#2458 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by decembar2017 »

Novak20 wrote:
Ovo što pominješ RS i nastojiš izjednačiti položaj Hrvata u RS sa budućim položajem u F BiH je poziv na rušenje BiH. Ustavni sud je 2000. izašao u susret bošnjačkoj politici do maksimuma pa me čudi tvoj optimizam u vezi budućih presuda.

.

Ako je nesto lose sa polozajem hrvata u genocidnoj stvorevini pa se tako nesto ne zeli u federaciji zasto covic firer svih hrvata to i ne kaze svome politickom i strateskom partneru i kucnom prijatelju ? Zasto 60 % hrvata koji tvrde da ih on predstavlja to ne kaze covicu ? ako smatras da je polozaj hrvata u genocidnoj stvorevini tako los zasto ti i ostali hrvati uopste mozete da glasate za covica i hdz kada se ovi pokake na Komaricu kada to on tvrdi ?

Ili je kao i slucaju konstutivnosti i ovo jos samo jedan primjer dvolicnosti gdje glasacima hdz uopste nije problem stanja hrvata u genocidnoj stvorevini pa ne razumijem zasto bi nesto slicno i u federaciji bio poziv na rusenje Bosne i Hercegovine ??? Da glasacima hdz-a to smeta ne bi glasali za hdz ali vidimo da to ipak radi kao sto ti kazes vecina BiH hrvata pa dragi moji sami ste to birali.

I nemoj prijetiti rusenjem Bosne i Hercegovine pozivanjem na dvolicnost, barem mozes na forumu stisnuti pa reci to otvoreno a ne sakrivanjem iza polozaja hrvata u genocidnoj stvorevini koje su glasaci hdz-a sami ostavili na milost i nemilost i glasanjem za one koji ih popljuju kada dignu glas o tome.
seln

#2459 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by seln »

Novak20 wrote: Neka nam je Bog na pomoći poslije izbora.
Slazem se... neka vam je bog na pomoci poslije izbora. :wink:
SaraFina

#2460 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

:jbt:

Alfons Kauders wrote:Za svake izbore se vraćaju na tvorničke postavke - opet priča o Antemurale Christianitatis i najezdi Turaka...

2018 godina, a glavne teme "srednjoeuropljana" su i dalje srednjovjekovne. Tužno je da su na to spali.

Zamisli ti da Bradara prekine sjednicu u polovini i zaključi je, iako su se tome protivili apsolutno svi prisutni, izuzev delegata HDZ-A? Gdje to ima? I još ovaj Novak postavlja pitanje o pravnom nasilju bošnjačke politike. Ejjjj...

NS i Pedju Kojovića nazove korisnim bošnjačkoj unitarističkoj politici.

Ja da sam na njegovom mjestu,,zapitala bi se makar po onoj staroj dobroj "Ako dvoje kažu pijan si, lezi pa se valjaj"..

Ali jok. On spina sa nekim džamijama non stop kao i ovaj Hafis, smatrajući valjda da je to uvreda. Iako me takve konotacije ne dotiču, jer sam ateistica. Ali potenciranje tih gluposti najbolje govori koliko su oni sami opterećeni takvim bedastoćama. Svaki iole normalan i konstruktivan post, začinjavaju sihirima nane/tetke, mektebima,,dzamijama i vjerskim vodjama i njihovim upustvima za sveopća politička pitanja.
Od sad prijavljujem te nebuloze.
Slucajni_TU

#2461 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Slucajni_TU »

Alfons Kauders wrote:Za svake izbore se vraćaju na tvorničke postavke - opet priča o Antemurale Christianitatis i najezdi Turaka...

Hrvate izgleda RH gura do maksimuma. Svijesna je da ako sada Veliko Britanski Lobij i Americki lobij u BiH pobijedi i izgura BiH kao drzavu 2 naroda (Bosnjackog i Sprskog) da RH vise nema nista tamo traziti. Sanse da ce RH u BiH ista dobiti preko Hrvata bosanskih su minimalne. No ona nema izbora drugog nego da proba.
SaraFina

#2462 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

decembar2017 wrote:
Novak20 wrote:
Ovo što pominješ RS i nastojiš izjednačiti položaj Hrvata u RS sa budućim položajem u F BiH je poziv na rušenje BiH. Ustavni sud je 2000. izašao u susret bošnjačkoj politici do maksimuma pa me čudi tvoj optimizam u vezi budućih presuda.

.

Ako je nesto lose sa polozajem hrvata u genocidnoj stvorevini pa se tako nesto ne zeli u federaciji zasto covic firer svih hrvata to i ne kaze svome politickom i strateskom partneru i kucnom prijatelju ? Zasto 60 % hrvata koji tvrde da ih on predstavlja to ne kaze covicu ? ako smatras da je polozaj hrvata u genocidnoj stvorevini tako los zasto ti i ostali hrvati uopste mozete da glasate za covica i hdz kada se ovi pokake na Komaricu kada to on tvrdi ?

Ili je kao i slucaju konstutivnosti i ovo jos samo jedan primjer dvolicnosti gdje glasacima hdz uopste nije problem stanja hrvata u genocidnoj stvorevini pa ne razumijem zasto bi nesto slicno i u federaciji bio poziv na rusenje Bosne i Hercegovine ??? Da glasacima hdz-a to smeta ne bi glasali za hdz ali vidimo da to ipak radi kao sto ti kazes vecina BiH hrvata pa dragi moji sami ste to birali.

I nemoj prijetiti rusenjem Bosne i Hercegovine pozivanjem na dvolicnost, barem mozes na forumu stisnuti pa reci to otvoreno a ne sakrivanjem iza polozaja hrvata u genocidnoj stvorevini koje su glasaci hdz-a sami ostavili na milost i nemilost i glasanjem za one koji ih popljuju kada dignu glas o tome.

US ne smije donijeti odluku, da u jednom entitetu BiH tj RS, već višegodišnji primjenjivan zakon nije štetan po HR nacionalni interes, a u FBiH proglasi ga štetnim za VNI. Tu njih HDZ panika hvata.
Sanjarko

#2463 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Sanjarko »

spreca wrote:
Vizionar 1985 wrote:Izetbegovica na vlasti odrzavalju stranacki uhljebi a ne narod. Narod bi se kutarisao njega rado.
isti slucaj sa Covicem i Dodikom
Ne znam bas. Bakir dobio oko 200 kila glasova od 1,5 miliona i vise Bosnjaka sa pravom glasa a Covic oko 150 kila od mozda 300 kila i vise glasaca a Dodik oko 200 kila od oko milion glasaca. Uzmimo procentualno i po popisu Bakir 200-250/1,75 M =11,4-14-3%, Covic 150/0,55 M = 27%, Dodik 200/1 M =20%.

Znaci najvise Hrvati za Covica glasaju i to trecina Hrvata, za Dodika petina Srba glasa a za Bakira desetina Bosnjaka.

Problem je sto ne znamo bas koliko kojih po nacionalnosti ima glasaca ciji broj iz svake godine samo raste ko da niko ne umire, ne iseljava se i ne odrice se drzavljanstva.
512MB

#2464 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by 512MB »

Interesting, sigurno imas neku statistiku kolko je pripadnika koje etnije glasalo za Covica?
Sanjarko

#2465 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Sanjarko »

512MB wrote:Interesting, sigurno imas neku statistiku kolko je pripadnika koje etnije glasalo za Covica?
Nemam. Ovo je popis onaj lazni i ko je dobio koliko glasova uz pretpostavku da su vecinom za njih glasali pripadnici njihovog naroda sto i jest slucaj, u 99%. A koliko je ko dobio glasova i koje nacionalosti ne znam ima li bilo ko. Mozda CIK ima. Ali ne sve.

Ovo sam ja davno otprilike sracunao po popisu da je na snazi partokratija uhljebska. Ali vidi se u Hrvata da ipak skoro 3 puta vise oni za Covica glasaju nego Bosnjaci za Bakira. Za Dodika samo petina Srba glasa ali i to je duplo vise od Bakira. Znaci Bakir ima najmanju podrsku od njih trojice.
Sanjarko

#2466 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Sanjarko »

Tako da se rusi mit da Bakira bira vecina Bosnjaka. Pa i Aliju nisu izabrali nego Fikreta. Alija bio drugi a Durakovic treci ako se nevaram.
spreca

#2467 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

Vizionar 1985 wrote:
512MB wrote:Interesting, sigurno imas neku statistiku kolko je pripadnika koje etnije glasalo za Covica?
Nemam. Ovo je popis onaj lazni i ko je dobio koliko glasova uz pretpostavku da su vecinom za njih glasali pripadnici njihovog naroda sto i jest slucaj, u 99%. A koliko je ko dobio glasova i koje nacionalosti ne znam ima li bilo ko. Mozda CIK ima. Ali ne sve.

Ovo sam ja davno otprilike sracunao po popisu da je na snazi partokratija uhljebska. Ali vidi se u Hrvata da ipak skoro 3 puta vise oni za Covica glasaju nego Bosnjaci za Bakira. Za Dodika samo petina Srba glasa ali i to je duplo vise od Bakira. Znaci Bakir ima najmanju podrsku od njih trojice.
Bakir ima i najvecu konkurenciju(SDP,SBB,DF,NS itd )da ne racunam one najmanje...a kod srba i hrvata je jasna politika...samo radi protiv drzave i dobices maximum glasova....kod bosnjaka je politicka scena sarenija i raznovrsnija...zato su procenti takvi
spreca

#2468 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

Vizionar 1985 wrote:Tako da se rusi mit da Bakira bira vecina Bosnjaka. Pa i Aliju nisu izabrali nego Fikreta. Alija bio drugi a Durakovic treci ako se nevaram.
naravno da je to laz i podvala od SDA
DonieBrasco

#2469 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by DonieBrasco »

Zalim ja sve bosnjake koji uopste glasaju za SDA.
Mirza007

#2470 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Mirza007 »

.
Last edited by Mirza007 on 28/09/2018 19:08, edited 1 time in total.
Mirza007

#2471 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Mirza007 »

Dzaba Covke prijeti blokadama.
Izgleda da se nesto valja iza brda.

"OSCE i ambasade SAD-a, Velike Britanije i Njemačke zagovaraju usvajanje podzakonskog akta s kojim se u potpunosti ne slaže OHR.

Podzakonski akt, koji treba biti usvojen, bit će zasnovan na tri karakteristike i to: da je taj akt privremenog karaktera, da će se izbor delegata u Parlamentu FBiH vršiti onako kako je to propisano Ustavom FBiH, odnosno da će u Domu naroda Parlamenta FBiH biti najmanje po jedan Bošnjak, jedan Hrvat i jedan Srbin iz svakog kantona koji imaju najmanje jednog takvog zastupnika u svom zakonodavnom tijelu tog kantona, i ono što je možda i najzanimljivije je da se prvi put predlaže da se prilikom implementacije rezultata izbora koriste podaci popisa stanovništva iz 2013. godine.

Skoro identičnu viziju rješenja problema ima i Ured visokog predstavnika međunarodne zajednice (OHR) u BiH koji se sa stranim ambasadama ne slaže samo u dijelu korištenja podataka iz posljednjeg objavljenog popisa stanovništva u BiH.

Naime, OHR smatra kako treba nastaviti bazirati proporcionalnu zastupljenost na popisu iz 1991. godine, dok se Aneks 7. Dejtonskog mirovnog sporazuma, odnosno Sporazum o izbjeglicama i raseljenim osobama u potpunosti ne sprovede.

Visoki predstavnik Valentin Inzko ranije je u odgovoru Ustavnom sudu BiH, u vezi sa zahtjevom Borjane Krišto za ocjenu ustavnosti odredbi Ustava Federacije BiH, naveo da bi se u procesu odabira delegata i dalje trebao koristiti popis iz 1991. godine sve dok se u potpunosti ne provede Aneks 7.

S obzirom na to da organi zakonodavne vlasti u BiH nisu uspjeli iznaći rješenje u vezi s implementacijom odluke Ustavnog suda BiH, a kojom su određene odredbe Izbornog zakona BiH proglašene neustavnim, Centralna izborna komisija (CIK) BiH bi odmah nakon 7. oktobra trebala usvojiti podzakonski akt kako bi se omogućila implementacija izbornih rezultata.

Međunarodna zajednica, očito svjesna nesposobnosti domaćih političara, već je počela proces obavljanja konsultacija s bh. političarima. OSCE, ambasade SAD-a, Velike Britanije i Njemačke namjeravaju predložiti CIK-u usvajanje podzakonskog akta koji će se zasnivati na principu poštivanja Ustava FBiH.

Kako saznajemo, ovi međunarodni subjekti smatraju kako CIK BiH mora usvojiti privremeni podzakonski akt koji će omogućiti implementiranje izbornih rezultata. Na ovaj način političkim strankama u BiH poslala bi se jasna poruka da se Izborni zakon BiH mora uskladiti s Ustavom BiH, odnosno da međunarodna zajednica nije voljna ovaj problem ostaviti neriješenim."

Bio zadnji popis ili pak onaj iz 1991, ovo bi (ako prodje) trebalo otkloniti mogucnost blokade.
Novak20

#2472 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Mirza007 wrote:Dzaba Covke prijeti blokadama.

"OSCE i ambasade SAD-a, Velike Britanije i Njemačke zagovaraju usvajanje podzakonskog akta s kojim se u potpunosti ne slaže OHR.

..............
Bio zadnji popis ili pak onaj iz 1991, ovo bi (ako prodje) trebalo otkloniti mogucnost blokade.
Nije isto popis iz 2013. i 1991. Prema novom popisu rade se novi koeficijenti zastupljenosti delegata po kantonima. ZDK bi vjerovatno imao jednog umjesto dva predstavnika, a Posavski kanton 2, Podrinjski možda ni jednog na 24 Hrvata.

Velika stvar bila bi ukidanje Anexa VII iz računica. Ko se vratio, vratio se. Tu dobija RS.
channel10

#2473 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by channel10 »

Ovo haman ide juznim birnasima u korist..-
Novak20

#2474 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

channel10 wrote:Ovo haman ide juznim birnasima u korist..-
Dodiku najviše. Bošnjaci se po popisu iz 2013. mogu pozdraviti sa RS.
Mirza007

#2475 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Mirza007 »

Novak20 wrote:
Mirza007 wrote:Dzaba Covke prijeti blokadama.

..............
Nije isto popis iz 2013. i 1991. Prema novom popisu rade se novi koeficijenti zastupljenosti delegata po kantonima. ZDK bi vjerovatno imao jednog umjesto dva predstavnika, a Posavski kanton 2, Podrinjski možda ni jednog na 24 Hrvata.

Velika stvar bila bi ukidanje Anexa VII iz računica. Ko se vratio, vratio se. Tu dobija RS.
Nije UZP-ovcima do popisa nego do blokade. I da HDZ sa 7% birackog tijela ima mogucnost veta na svaki moguci zakon.
Post Reply