Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Mis mekinjas wrote:Otvorite sebi temu sa sirom.
Posebno neku sa ovim odurnim buđavim sirevima da ne ulazim tamo.
Koja budaletina je samo tu gadost stavila sa ovim mesom po guzici bi ga trebalo.
Misice, poguzija a nebi se on protivio da ga malo ispljuskas.
Ovo budjavi sirevi perfektno se slazu sa nekim dzemom, pogotovo lijevi-stilton- vrijedi probati, kao i brie ....
Mis mekinjas wrote:Otvorite sebi temu sa sirom.
Posebno neku sa ovim odurnim buđavim sirevima da ne ulazim tamo.
Koja budaletina je samo tu gadost stavila sa ovim mesom po guzici bi ga trebalo.
Misice, poguzija a nebi se on protivio da ga malo ispljuskas.
Ovo budjavi sirevi perfektno se slazu sa nekim dzemom, pogotovo lijevi-stilton- vrijedi probati, kao i brie ....
Nemoj dalje ziva bila.
Probala, i necu vise NIKAD.
Sve to ide nekakav je to sir i onda nalete te buđi sve niz kicmu skripi kako je ruzno.
Stilton samo moze bijeli obicni i to malo se pojesti.
Jeste vi ikad bili na farmama gdje se prave ti sirevi?
Vidim barba nije jer je ubijeđen da su samo gice prljave.
Nisam bila na farmi-proizvodnje sira, no nekako nas mozak moze stosta da eliminise. Pa, ne bi trebali nista jesti,ako imamo sliku kako se sta odgaja /preradjuje.
Ne samo stoji vec i sjedne s vimom. Ali dobro ovo samo navodim kako jeste, ne govorim da vrijeđam.
Inace te iste odurne, ruzne i prljave svinje nemaju znojne zlijezde pa se zato hlade u svom urinu i blatu.
Budi usput receno jednako kao i krave, junad i goveda se prija klanja peru smrkom.
Mis mekinjas wrote:Ne samo stoji vec i sjedne s vimom. Ali dobro ovo samo navodim kako jeste, ne govorim da vrijeđam.
Inace te iste odurne, ruzne i prljave svinje nemaju znojne zlijezde pa se zato hlade u svom urinu i blatu.
Budi usput receno jednako kao i krave, junad i goveda se prija klanja peru smrkom.
Meni su fascinantne koliko sliče nama
Ne po tom valjanju (mada imamo i ti mih momenata), već struktura kože i organi.
Nije to do svinje vec do ljudi kad i ako se desi.
I ljudi kad nemaju vodu prezive pijuci svoj urin.
Ali ne bih rekla barba da ti nisi toliko nacitan da te stvari ne znas.
Mis mekinjas wrote:Ne samo stoji vec i sjedne s vimom. Ali dobro ovo samo navodim kako jeste, ne govorim da vrijeđam.
Svinjska i ljudska koza su skoro identicne.
Predrasude su to sve.
Navodno je bilo puno istrazivanja gdje su svinje bile daleko prilagodljivije i pametnije od pasa. Sudbina im je takva da su tu da se jedu. Aj zakolji psa osude te na 10 godina, a svinja se kolje radi uzitka.
Jedem svinjetinu ali bas nije fer.
Smrdi svaka zivotinja na svoj nacin ne kontam sto je krme specificno u smradu?Neki cak pricaju jede svoj izmet pa omakne se svakoj zivotinji da pojede svoj ne kontam sto je u tome svinja dominantna?
Svjeza svinjetina zna imati poseban ukus, miris,nisam ni ja odusevljena. No, nacin pripreme to moze sve neutralisati.
Imam potpuno razumjevanje sa osobe koji nisu navikli, ne mogu da je jedu.
Jednom sam jela suvu-bravetinu- dobili na poklon od familije- kako je kuca smrdila.
Cuj krava ruzna k’o krme?
Pa sto onda krme nije na milka cokoladi?
Eeeeee
Ljudi tamo u Spaniji glancaju vola godinu dana za koridu, selfiji se sa njima slikaju...
A sto nema korida s krmadima?
Eeeee
Zato sto je ruzno.
E jebiga, dovede me da razmisljam koju je to zivotinju covjek natego pa se izrodile svinje sa tolko slicnosti sa ljudima