Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Alfons Kauders

#2451 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by Alfons Kauders »

So What! wrote:
drug_profi wrote:Ovaj tunel bi trebalo da je pri kraju?
Početak radova je bio u septembru 2018. godine, a rok za izvođenje radova je 24 mjeseca, što znači kraj sljedeće godine.

Iako po slikama izgleda kao da bi uskoro moglo biti i završeno.

Pored tunela, ima skoro 2 kilometra pristupnih cesta, s jedne i druge strane, ali sve u svemu nije obiman projekat previše.
Kad Kinezi završe Pelješki Most, sredinom 2021 ako se ne varam, hoće li sve do Stoca biti nova trasa (uključujući dio urađen pred rat)? Znaš li kakvi su rokovi za taj dio od tunela ka Stocu?
escobar__

#2452 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by escobar__ »

Alfons Kauders wrote:
escobar__ wrote:Pa za početak bi mogli makar odradit propisnu rekonstrukciju/krpljenje ceste prije i poslije nove trase na KArauli (prema Montani i s druge strane prema Kladnju), a koja je u očajnom stanju.
Moglo bi i od Kladnja do Stupara, tih desetak kilometara je krš a već par decenija ništa nije rađeno... Garant bi im trebao kredit od sto miliona i tri godine da to poprave i asfaltiraju.
Još ako HIH bude radio rekonstrukciju nek nam je Allah na pomoći. :D
So What!

#2453 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by So What! »

Alfons Kauders wrote:Kad Kinezi završe Pelješki Most, sredinom 2021 ako se ne varam, hoće li sve do Stoca biti nova trasa (uključujući dio urađen pred rat)? Znaš li kakvi su rokovi za taj dio od tunela ka Stocu?
Na ovoj mapi je naznačen plan, za plavu liniju prije tunela su ponude otvorene, zadnja plava linija je počela sa izgradnjom, ove dvije između, očekuju tendere do kraja godine, živi bili pa vidjeli.

Rokovi na ovim ostalim dionicama su bili ispod jedne godine, ali su probijani. Meni trenutno ne djeluje kao da će završiti sve do kraja 2021. godine, a 2022. pred izbore je nekako najrealnije očekivati neke parade u povodu završetka svih radova.

Image
Alfons Kauders

#2454 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by Alfons Kauders »

escobar__ wrote:
Alfons Kauders wrote:
escobar__ wrote:Pa za početak bi mogli makar odradit propisnu rekonstrukciju/krpljenje ceste prije i poslije nove trase na KArauli (prema Montani i s druge strane prema Kladnju), a koja je u očajnom stanju.
Moglo bi i od Kladnja do Stupara, tih desetak kilometara je krš a već par decenija ništa nije rađeno... Garant bi im trebao kredit od sto miliona i tri godine da to poprave i asfaltiraju.
Još ako HIH bude radio rekonstrukciju nek nam je Allah na pomoći. :D
Ili onaj Cestotehnik koji je radio po Tuzli ljetos. Stručnjaci za valoviti asfalt. :D

Ne sjećam se ko je radio onaj dio od Stupara prema Đurđeviku prije nekoliko godina?

Ono je solidno urađeno, mada ne savršeno (spoj dvije trake na sredini je mogao biti bolje urađen, dugoročno problem ako se uvlači voda), ali stvarno je neuporedivo bolji asfalt nego na ostatku puta. Kad bi se onako uradilo od Stupara do Karaule i onaj kilometar oko Montane, onda bi imali čestit asfalt od Đurđevika do Olovskih Luka, preko 40 kilometara u komadu. To bi dosta značilo.
Alfons Kauders

#2455 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by Alfons Kauders »

So What! wrote:
Alfons Kauders wrote:Kad Kinezi završe Pelješki Most, sredinom 2021 ako se ne varam, hoće li sve do Stoca biti nova trasa (uključujući dio urađen pred rat)? Znaš li kakvi su rokovi za taj dio od tunela ka Stocu?
Na ovoj mapi je naznačen plan, za plavu liniju prije tunela su ponude otvorene, zadnja plava linija je počela sa izgradnjom, ove dvije između, očekuju tendere do kraja godine, živi bili pa vidjeli.

Rokovi na ovim ostalim dionicama su bili ispod jedne godine, ali su probijani. Meni trenutno ne djeluje kao da će završiti sve do kraja 2021. godine, a 2022. pred izbore je nekako najrealnije očekivati neke parade u povodu završetka svih radova.

Image
Šteta, nadao sam se da će biti spremno kad i most, da se zgotivim kad krenem kumu na Korčulu.

Ali dobro, znači samo bi ostale da vise te dvije dionice od po 5 kilometara, a tunel i ovo ostalo bi bilo urađeno do sredine 2021? Jesi li ikad vozio tuda, znaš li možda kakav je put na tih deset kilometara koji neće biti gotovi, da li bi se isplatilo ići tuda i prije no što ih završe? Ili je to krš ko Svitava?
escobar__

#2456 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by escobar__ »

Cestotehnikovim degenericima treba zabranit rad ali to bi možda tako išlo u zemlji gdje nema ovoliko korupcije kao kod nas - ovako dobro dođu lokalnoj vlasti za pranje novca.

Meni je i ovaj dio super odrađen (a rađen je podavno) - ne znam kako se zove mjesto pa stavljam Google snimak. Ovdje ide uglavnom uzbrdo, a nalazi se malo prije onog vijadukta kojeg trenutno rade.
Image
Alfons Kauders

#2457 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by Alfons Kauders »

escobar__ wrote:Cestotehnikovim degenericima treba zabranit rad ali to bi možda tako išlo u zemlji gdje nema ovoliko korupcije kao kod nas - ovako dobro dođu lokalnoj vlasti za pranje novca.

Meni je i ovaj dio super odrađen (a rađen je podavno) - ne znam kako se zove mjesto pa stavljam Google snimak. Ovdje ide uglavnom uzbrdo, a nalazi se malo prije onog vijadukta kojeg trenutno rade.
Image
Da, i tu je rađen dio prije 4-5 godina, a i s druge strane mosta jedan dio uspona, možda kilometar i kusur, dva. Evo sad gledam na Google, između početka sanirane trase na južnom ulazu u Stupare do raskrsnice sjeverno od Kladnja (Vitalj) ukupno ima 13km. Recimo da su 3-4km dobra, ali ono ostalo je fuj, najgori asfalt na trasi, plus par klizišta.

Kamo sreće da to presvuku, pa dalje od Kladnja do Karaule...
drug_profi

#2458 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by drug_profi »

Alfons Kauders wrote:Jesi li ikad vozio tuda, znaš li možda kakav je put na tih deset kilometara koji neće biti gotovi, da li bi se isplatilo ići tuda i prije no što ih završe? Ili je to krš ko Svitava?
Pa ideš putem koji je tzv "svitava". To je dio od iznad HE Capljina do Hutova.
Alfons Kauders

#2459 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by Alfons Kauders »

drug_profi wrote:
Alfons Kauders wrote:Jesi li ikad vozio tuda, znaš li možda kakav je put na tih deset kilometara koji neće biti gotovi, da li bi se isplatilo ići tuda i prije no što ih završe? Ili je to krš ko Svitava?
Pa ideš putem koji je tzv "svitava". To je dio od iznad HE Capljina do Hutova.
Ne, mislio sam na ovaj dio iz pravca Stoca, istočno od HE i Hutova. Jeste isti put ali nikad nisam prolazio ovim dijelom prema Stocu. Pretpostavljam da je krš kao i taj potez zapadno...
Last edited by Alfons Kauders on 28/10/2019 09:14, edited 1 time in total.
drug_profi

#2460 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by drug_profi »

Ovaj dio od raskrsca regionalne i magistralne ceste nije tako grdan, ali je mjestimicno potreban veci oprez radi uske ceste i slabije preglednosti.
U ruti "svitava" jedan od boljih komada.
Alfons Kauders

#2461 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by Alfons Kauders »

drug_profi wrote:Ovaj dio od raskrsca regionalne i magistralne ceste nije tako grdan, ali je mjestimicno potreban veci oprez radi uske ceste i slabije preglednosti.
U ruti "svitava" jedan od boljih komada.
Ok, to zvuči obećavajuće, jer bi onda od 2021 mogao tim putem. Ako je ok da se vozi nekim prosjekom od 50, nije strašno proći 10km toga. Iako je preko Stoca duže, meni zanimljivije jer nema naselja, nije opterećen put, a ne ide se na jebene Doljane, već pravo iz Neuma tj Kleka na most.
drug_profi

#2462 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by drug_profi »

Neces mislim 50 moci imati. Mozda mjestimicno postignes tu brzinu, ali prosjek ce ti biti mnogo manji.
Spustanje prema Hutovu je u ostrim uskim krivinama (plus ocekivani saobracaj iz suprotnog smjera), dio ceste se vozis liticom gdje je mimoilazak samo uz zaustavljanje jedne strane na pogodnom mjestu... uvijek dva tocka izvan asfalta i sl.
drug_profi

#2463 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by drug_profi »

Evo ti ovjde klip da vidis cestu. Snimatelj je imao garmin i svo vrijeem vidis brzinu kretanja.
Od 8:54 se ukljucujes na M17.3 sa regionalnog puta od HE Capljina. Otprilike na 10:35 bi se trebao spojiti na novi put koji ce biti izgrađen kao prilaz tunelu Žaba.

https://youtu.be/qdfuzAY2UBg?t=534
Alfons Kauders

#2464 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by Alfons Kauders »

drug_profi wrote:Evo ti ovjde klip da vidis cestu. Snimatelj je imao garmin i svo vrijeem vidis brzinu kretanja.
Od 8:54 se ukljucujes na M17.3 sa regionalnog puta od HE Capljina. Otprilike na 10:35 bi se trebao spojiti na novi put koji ce biti izgrađen kao prilaz tunelu Žaba.

https://youtu.be/qdfuzAY2UBg?t=534
Hvala drug, ali to nije to.

Mene ne zanima Čapljina - tunel Žaba, već Stolac - tunel Žaba.
drug_profi

#2465 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by drug_profi »

Pa na klipu imaš od 8:54 cestu koja te zanima. tj dio te ceste (mislim najgori), jer ako se sjecam dobro, ovaj komad prije koji te zanima je bolji od ovog, tj isti je kao prvih nekoliko sekundi nakon 8:54.
Alfons Kauders

#2466 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by Alfons Kauders »

drug_profi wrote:Pa na klipu imaš od 8:54 cestu koja te zanima. tj dio te ceste (mislim najgori), jer ako se sjecam dobro, ovaj komad prije koji te zanima je bolji od ovog, tj isti je kao prvih nekoliko sekundi nakon 8:54.
Da, taj dio me zanima - da je na 8:45 skrenuo lijevo prema Stocu a ne desno prema Neumu, to bi me zanimalo. Ovo prema Neumu će do tad svakako izgledati drugačije (tunel itd).
drug_profi

#2467 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by drug_profi »

https://www.youtube.com/watch?v=XStzJZQ79ic

Evo time lapse snimak cijele dionice od Stoca do Neuma. na 1:19 je ovo raskrsce sa prethodnog snimka. Stavi na 0,25 brzinu reprodukcije i steci ces dojam.
A ovo sto ti govorim na prvom snimku, od 8:54 do 10:35 se nece promijeniti dok sve ne bude gotovo.
Alfons Kauders

#2468 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by Alfons Kauders »

drug_profi wrote:https://www.youtube.com/watch?v=XStzJZQ79ic

Evo time lapse snimak cijele dionice od Stoca do Neuma. na 1:19 je ovo raskrsce sa prethodnog snimka. Stavi na 0,25 brzinu reprodukcije i steci ces dojam.
A ovo sto ti govorim na prvom snimku, od 8:54 do 10:35 se nece promijeniti dok sve ne bude gotovo.
Hvala! Odoh pogledati mada mi se čini da se ne isplati dok sve ne spoje...
drug_profi

#2469 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by drug_profi »

Ni ja nisam nacisto dal se isplati ili ne. Ako ces na Peljeski most, možda je bolje preko Bijače ili Zvirića.
Alfons Kauders

#2470 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by Alfons Kauders »

drug_profi wrote:Ni ja nisam nacisto dal se isplati ili ne. Ako ces na Peljeski most, možda je bolje preko Bijače ili Zvirića.
Ne vrijedi ni to, dosta duže nego preko Doljana. Znači starim putem dok ovo ne bude gotovo i ćao.
So What!

#2471 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by So What! »

Alfons Kauders wrote:
drug_profi wrote:https://www.youtube.com/watch?v=XStzJZQ79ic

Hvala! Odoh pogledati mada mi se čini da se ne isplati dok sve ne spoje...
To sam ti i ja htio poslati, uglavnom se ne isplati voziti, ni kada završe tih osam novih kiloemtara u blizini Stolca, jednostavno ta cesta je preloša.
palermo

#2472 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by palermo »

drug_profi wrote:Ni ja nisam nacisto dal se isplati ili ne. Ako ces na Peljeski most, možda je bolje preko Bijače ili Zvirića.
filozofirate puno :D

dok se ne završi potpuno cesta Stolac-Neum , ideš Svitava-Hrasno-Tunel Žaba i Neum.....to je sasvim ok.....
ova trenutna dionica Stolac Hrasno je katastrofa i nju treba izbjegavati do potpunog završetka puta
drug_profi

#2473 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by drug_profi »

Ako je gora od Svitava-Hrasno, onda je najbolje okolo preko Zvirića
doktor78

#2474 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by doktor78 »

Alfons Kauders wrote: Ne sjećam se ko je radio onaj dio od Stupara prema Đurđeviku prije nekoliko godina?

Ono je solidno urađeno, mada ne savršeno (spoj dvije trake na sredini je mogao biti bolje urađen, dugoročno problem ako se uvlači voda), ali stvarno je neuporedivo bolji asfalt nego na ostatku puta. Kad bi se onako uradilo od Stupara do Karaule i onaj kilometar oko Montane, onda bi imali čestit asfalt od Đurđevika do Olovskih Luka, preko 40 kilometara u komadu. To bi dosta značilo.
Mislim da je JATA radila.
escobar__

#2475 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about

Post by escobar__ »

JATA je radila i raskrsnicu u Olovskim Lukama i asfalt nije baš najsjajnije odrađen.
Post Reply