Dan (i) nakon referenduma u RS

Post Reply
PM72

#2451 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by PM72 »

Postoje tri kritične tačke koje su neprihvatljive za Bosnu i Hercegovinu, a to su treći entitet, nezavisnost entiteta i njihovo ukidanje, izjavio je novinarima u Banjaluci jedan od tvoraca Dejtonskog mirovnog sporazuma Ričard Holbruk.

Holbruk je objasnio da je naziv Republika Srpska prihvatio i Alija Izetbegović i to dva meseca pre potpisivanja Dejtonskog sporazuma. On, istina, smatra da to i nije najsrećnije rešenje, jer u sebi sadrži „previše istorijskog konteksta” i naglasio da to ne znači da on „sugeriše da ga treba menjati”.
Danguba

#2452 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Danguba »

KENJAC wrote: Najebem se matere i skupstini i onima koji su dobili te nagrade ! Nego Hazime da ja tebe nesto pitam . Kakav je tvoj stav prema dinamitom opasanim kozojebima sto se raznesu na pijacama punim djece i zena. Nemoj se samo pravit lud sa odgovorom " kakve ja veze imam sa njima" Imas imas puno vece nego ja sa Srpskom Skupstinom. Naime ja se borih sa puskom u ruci protiv te skupstine i njenih delegata. Ne vidjoh ni tebe nit ikoga da ode u Gornji Maocu pa da malo pripuca po " svojim" delegatima !
:lol:

Prvo, nisam Hazim. :D
Drugo, sve sto ti zelis kozojebima ja im zelim 10x gore. :izet:
Trece, ti se borih protivu takviju ne iz ubjedjenja ili sto si digao glas protiv fasizma nego iz drugih razloga...
Cetvrto, cim si izasao iz rajvoSa, odmah si se pokajao sto si pucao na ''svoje''.
Peto, zasto bi ja ubijao one u Maoci???(iako nisu tema ove emisije)...i sam si ovim dokazao da si podlegao ''njihovoj'' propagandi.
Sesto, najvece zlo i opesnost lezi u genocidnom brlogu.
...
Banksy

#2453 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Banksy »

PM72 wrote:
njegov pokojni babo je ostavio naziv "RS" kad su mu amerikanci predlagali da to ukine.
PM72 wrote:
Holbruk je objasnio da je naziv Republika Srpska prihvatio i Alija Izetbegović
:-)
costacurta

#2454 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by costacurta »

Danguba wrote:
KENJAC wrote: Najebem se matere i skupstini i onima koji su dobili te nagrade ! Nego Hazime da ja tebe nesto pitam . Kakav je tvoj stav prema dinamitom opasanim kozojebima sto se raznesu na pijacama punim djece i zena. Nemoj se samo pravit lud sa odgovorom " kakve ja veze imam sa njima" Imas imas puno vece nego ja sa Srpskom Skupstinom. Naime ja se borih sa puskom u ruci protiv te skupstine i njenih delegata. Ne vidjoh ni tebe nit ikoga da ode u Gornji Maocu pa da malo pripuca po " svojim" delegatima !

Trece, ti se borih protivu takviju ne iz ubjedjenja ili sto si digao glas protiv fasizma nego iz drugih razloga...
Cetvrto, cim si izasao iz rajvoSa, odmah si se pokajao sto si pucao na ''svoje''.
Peto, zasto bi ja ubijao one u Maoci???(iako nisu tema ove emisije)...i sam si ovim dokazao da si podlegao ''njihovoj'' propagandi.
...
Evo ga Lazanski doveo neku dvojicu dileja na RTRSu i Majkićku da pričaju o izborima u AmetiKi i mudžahedinima u Bosni. :lol:
palermo

#2455 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by palermo »

PM72 wrote:
Postoje tri kritične tačke koje su neprihvatljive za Bosnu i Hercegovinu, a to su treći entitet, nezavisnost entiteta i njihovo ukidanje, izjavio je novinarima u Banjaluci jedan od tvoraca Dejtonskog mirovnog sporazuma Ričard Holbruk.

Holbruk je objasnio da je naziv Republika Srpska prihvatio i Alija Izetbegović i to dva meseca pre potpisivanja Dejtonskog sporazuma. On, istina, smatra da to i nije najsrećnije rešenje, jer u sebi sadrži „previše istorijskog konteksta” i naglasio da to ne znači da on „sugeriše da ga treba menjati”.
Prvo pročitaš pa onda ostaviš post
Danguba

#2456 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Danguba »

costacurta wrote:
Evo ga Lazanski doveo neku dvojicu dileja na RTRSu i Majkićku da pričaju o izborima u AmetiKi i mudžahedinima u Bosni. :lol:
Kad me slog ne strefi. Ispade i daljinski iz ruke. :D

p.s. dzaba su cipele slali trumpovoj dami... :izet:
Last edited by Danguba on 25/10/2016 22:05, edited 1 time in total.
Progressive House

#2457 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Progressive House »

alija je kriv za izumiranje dinosaura
radostan dan

#2458 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by radostan dan »

Mirza007 wrote:Da li vi stvarno mislite da ce Ustavn sud BiH prihvatiti ovakav zakon kakav je izglasan danas?
Nije samo vjerski dio proslave bio upitan nego I sam datum kao takav a tu se, koliko vidim, nista ne mijenja.
Nemoj da talasas, da ga ne gurnu na -djurdjevdan-, jer ja za djurdjevdan već imam dva dana placeno, i nista ne dobijam time...

dapace, u minusu sam jedan dan plaćeno mrdanjem dana republike sa 9 januara na 6 maj. Znaci, nista od toga...
Mirza007

#2459 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Mirza007 »

radostan dan wrote:
Mirza007 wrote:Da li vi stvarno mislite da ce Ustavn sud BiH prihvatiti ovakav zakon kakav je izglasan danas?
Nije samo vjerski dio proslave bio upitan nego I sam datum kao takav a tu se, koliko vidim, nista ne mijenja.
Nemoj da talasas, da ga ne gurnu na -djurdjevdan-, jer ja za djurdjevdan već imam dva dana placeno, i nista ne dobijam time...

dapace, u minusu sam jedan dan plaćeno mrdanjem dana republike sa 9 januara na 6 maj. Znaci, nista od toga...
Skontaces to na traktoru kad vec bude kasno.
GeeTnT

#2460 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by GeeTnT »

General War wrote:
PM72 wrote::lol:
Zamišljam onog "potpredsjednika RS" Salkića sa kalašem. :D On,koji je uhljebio svu familiju u opštinama po RS,od žene pa do zeta i svastike...mladunče međeda i bagera sa onim žvaljama.
:lol: :thumbup:
Nije smijesno, PM72 je covjek kojeg treba shvatit kao i sve koji su ratu bili na pravoj strani, ali su nazalost posle rata shvatili da su dozivjeli licni poraz (drustveni, materijalni, psihicki) i vecina se nikad nije pomirila sa tim cinjenicama, zato se i okrecu protiv svih, osim naravno svojim suboraca u kojima vide sebe....posebne, drugacije....Mnogi su tu oko nas, neke primjetimo, neke ne...nekih se sa tugom sjecamo (pipidugadevetka)... Neki od njih nam kroz svoje postove i vrijeme koje provode na forumu samo pokazuju kroz kakvu bol i patnju prolaze...Ti Generale War neces nikad shvatit kako je to, jer si navijac i gledalac, a nista drugo nisi u stanju ni biti....
Danguba

#2461 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Danguba »

radostan dan wrote:

De saberi to sta gubis sa tim vjerskim obiljezavanjem da ti vec sutra sve to isplatim ako treba i pet godina unaprijed a tvoje je samo da se javno pobunis protiv krsnih slava u entitetskim institucijama.

Posteno. :D
KENJAC

#2462 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by KENJAC »

Danguba wrote:

...
Tacno ! Od a do z sve tacno ! Svaka cast. Kad vec tako sve znas ne rece mi kako to da si do neki dan mislio da se radi o referendumu za otcjepljenje RS , dok ti u mejtefu ne objasnise ? I , nemoj se stidit svog imena. Bas ti je to bez veze !
RNG_25

#2463 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by RNG_25 »

PM72 wrote:Ustavni sud se toliko isprovaljivao da je sam sebe zapišao.Ako sam imao imalo vjere u njega - i to sam izgubio.Kao i u tužilaštvo.Jebote,ja sam mislio da su to vrhunske institucije i da stoji država iza njih.A tamo marionete vladajućih oligarhija i uhljebi kakvih nema na dunjaluku.
Kakva država - takve "institucije".
Danguba

#2464 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Danguba »

KENJAC wrote: Tacno ! Od a do z sve tacno ! Svaka cast. Kad vec tako sve znas ne rece mi kako to da si do neki dan mislio da se radi o referendumu za otcjepljenje RS , dok ti u mejtefu ne objasnise ? I , nemoj se stidit svog imena. Bas ti je to bez veze !
Dugo te nije bilo. Pretpostavljam dok ti tahograf ne kaze. :D

Kada sam ja i gdje tvrdio da je ovo referendum o otcjepljenju?

Nema veze. Bio neki referendum ovakav onakav, nego da ja tebe pitam ''je li po tebi bio regularan(legalan, legitiman)''? ono. narod ima pravo na referendum. :)
radostan dan

#2465 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by radostan dan »

Danguba wrote:
radostan dan wrote:

De saberi to sta gubis sa tim vjerskim obiljezavanjem da ti vec sutra sve to isplatim ako treba i pet godina unaprijed a tvoje je samo da se javno pobunis protiv krsnih slava u entitetskim institucijama.

Posteno. :D
Ako moš uticati na Ustavni sud da pomjeri bozić sa 7. na 8., pa da mogu spojiti sedmi, osmi i deveti januar bez prekida, racunaj da mi nisi nista duzan...
radostan dan

#2466 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by radostan dan »

Mirza007 wrote:
radostan dan wrote:

Skontaces to na traktoru kad vec bude kasno.
Uhhhh, kukala mi majka... nemoj moj braco...
Danguba

#2467 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Danguba »

radostan dan wrote:
Ako moš uticati na Ustavni sud da pomjeri bozić sa 7. na 8., pa da mogu spojiti sedmi, osmi i deveti januar bez prekida, racunaj da mi nisi nista duzan...
Znaci nista.

...ali ne gubi nadu. Mozda bih mogao na drugoj strani uvesti Novu Hidzretsku godinu, Rodjenje poslanika a.s.
i jos nekih praznovanja tako da bi se na vasoj strani pojavila potreba prosirenjem slava.

:D
Ripicipi

#2468 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Ripicipi »

Danguba wrote:
Ripicipi wrote:
Danguba wrote: Nekim dzukelama koje laju dovoljno je da kazes KUŠ i oni podviju repove ali i dalje pomalo reze.

Upravo je ovo trazio US. 9.januar nikada pa ni US nije bio sporan nego vjerski dio. Ovo su mogli odmah uraditi ali ko ce akrobacije raditi i ublehu narodu prodavati.

Ovo sto kazes da ce Vlada...pa oni svake godine prave plan i program obiljezavanja svih vecih praznika(naravno u skladu sa zakonom).
Evo sad kad nema slave 9. januara, hoce li onda Bosnjaci poceti slaviti "dan republike", odlaziti na prijeme itd?
Naravno da nece.
Koliko gradi moras biti uvrnut pa slaviti datum nastanka genocidnog brloga zvanog UZP. Datum kada je donesena odluka da se zamisljene teritorije ociste na svaki moguci nacin od nesrba.
Ok, znaci sva ova ujdurma je bila nizasta.
Sta su Bosnjaci ovim dobili, opet ce se slaviti 9. januar, samo bez slave.
Stvarno bih volio da znam koja je korist izvucena iz svega ovoga.
Danguba

#2469 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Danguba »

Ripicipi wrote:
Cega se pametan stidi, budala se time ponosi.
Ripicipi

#2470 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Ripicipi »

Danguba wrote:
Ripicipi wrote:
A cime se ja to ponosim??
Ne da si fulio loptu, ti si fulio i stadion.
channel10

#2471 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by channel10 »

Kako sta se dobilo? Nema pope, održan referendum kao van ustavno djelovanje, izvučen Vucic na cistinu kao i ova marva iz manjeg BH entiteta, podijeljene zahvalnice zaslužnim.
KENJAC

#2472 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by KENJAC »

Danguba wrote:
KENJAC wrote: Tacno ! Od a do z sve tacno ! Svaka cast. Kad vec tako sve znas ne rece mi kako to da si do neki dan mislio da se radi o referendumu za otcjepljenje RS , dok ti u mejtefu ne objasnise ? I , nemoj se stidit svog imena. Bas ti je to bez veze !

Nema veze. Bio neki referendum ovakav onakav, nego da ja tebe pitam ''je li po tebi bio regularan(legalan, legitiman)''? ono. narod ima pravo na referendum. :)
Hazime , ako mislis na onaj referendum kad su dvojica htjeli da zajebu treceg , pa se poslje pojebali nesto , onda ti kazem NIJE ! Nije ni ustavan ni moralan. Mada na kraju onaj sto je htio sve za sebe ostade na jedva 30 procenata. Jebi ga , navukose ga "prijatelji" ! Jesi li na taj mislio ili na ovaj od neki dan o otcjepljenu ? I nije tahimetar taj koji mi nije dao da se javim nego sa bezbjedne udaljenosti gledam emisiju o prirodnim ljepotama Bosnie ed Erzegovine sa posebnim osvrtom na Gorgniu Maochu !
Danguba

#2473 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Danguba »

Ripicipi wrote:
Danguba wrote:
Ripicipi wrote:
A cime se ja to ponosim??
Ne da si fulio loptu, ti si fulio i stadion.
Vidim ja da ti inace mnoge stvari ne shvatas.

Onaj koji uopste slavi 9.januar(a svi znamo sta je tada uradjeno), trebao bi se sam odreci te slave bez da mu neko to sugerise. Neki se time ponosi a ja ne vidim niti jedan razlog za to.
Danguba

#2474 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Danguba »

KENJAC wrote:
Danguba wrote:

Hazime , ako mislis na onaj referendum kad su dvojica htjeli da zajebu treceg , pa se poslje pojebali nesto , onda ti kazem NIJE ! Nije ni ustavan ni moralan. Mada na kraju onaj sto je htio sve za sebe ostade na jedva 30 procenata. Jebi ga , navukose ga "prijatelji" ! Jesi li na taj mislio ili na ovaj od neki dan o otcjepljenu ? I nije tahimetar taj koji mi nije dao da se javim nego sa bezbjedne udaljenosti gledam emisiju o prirodnim ljepotama Bosnie ed Erzegovine sa posebnim osvrtom na Gorgniu Maochu !
Hvala lEpo salonac.
...i sreca da sa takvima nisam dijelio jedinicu. :D
Ripicipi

#2475 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Ripicipi »

Danguba wrote: Vidim ja da ti inace mnoge stvari ne shvatas.

Onaj koji uopste slavi 9.januar(a svi znamo sta je tada uradjeno), trebao bi se sam odreci te slave bez da mu neko to sugerise. Neki se time ponosi a ja ne vidim niti jedan razlog za to.
Ja sam samo pitao sta je u sustini postignuto?
Da se ukinuo 9 januara ja bih rekao, bravo, svaka cast.
Ja u ovoj odluci nista ne vidim, barem nista bitno sto bi vrijedilo svih onih sranja zadnjih mjeseci.
Wow, izbacice vjerski dio, ono... vjerujem da je svakom Bosnjaku to bila glavna preokupacija, pogotovo nesto sto uopste ne obiljezava, a niti namjerava kakva god da je situacija. Da je Bakir svu tu energiju preusmjerio prema Srebrenici, a ne nebitnim stvarima, danas bi mozda (pored opstine centar), imali i Srebrenicu.

Sta ako slucajno U.sud nadje problem u 1.martu?
Da li bi bilo vrijedno odreci se prvog marta zbog 9 januara?
Post Reply