Ovo je Fudo ironija. Ni 40 km mi ne daju. Sto se njih tice mogu ko pasce krepat.Vizionar 1985 wrote:
Promasio si Fudo skroz. Ne kontas. Ako mi ne valjamo, izumiremo itd. sta fali da se drugi nasele. To je normala u prirodi. To govorim. Da je normala da ce neko popunit rupu. Nisam ja za naseljavanje ali i ako se desi sta sad, sta mozemo. A ovo u vezi gazda, nase su bas super gazde. Ubise se od empatije i filantropstva prema nama. Evo meni dali 40 km socijalne pomoci, dali mi k-rac da ga glabam. Jos mi pokrali porodicu, ne samo nasi nego i agresori, jos su i pobili.
Arapi u BiH, dobro ili lose?
- Sanjarko
#2451 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
- Fudo Bosna
#2452 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Vizionar 1985 wrote:Ovo je Fudo ironija. Ni 40 km mi ne daju. Sto se njih tice mogu ko pasce krepat.Vizionar 1985 wrote:
Promasio si Fudo skroz. Ne kontas. Ako mi ne valjamo, izumiremo itd. sta fali da se drugi nasele. To je normala u prirodi. To govorim. Da je normala da ce neko popunit rupu. Nisam ja za naseljavanje ali i ako se desi sta sad, sta mozemo. A ovo u vezi gazda, nase su bas super gazde. Ubise se od empatije i filantropstva prema nama. Evo meni dali 40 km socijalne pomoci, dali mi k-rac da ga glabam. Jos mi pokrali porodicu, ne samo nasi nego i agresori, jos su i pobili.
Nisam rekao da su nasi "super gazde" ali su za zalivsku bagru " merhamet", bio u Dubaiu, Medini, pricao sa nekim "crncima" tamo, covjek u Medini guli 12h dnevno za 500 rijala ili manje, iz Bangladesa, Pakistana i sl, za njih svak ko nije Emiracanin, Saud i sli , je niza rasa, vjeruj mi, gradjevinski radnici i ostala strana radna snaga u UEA i slicno katastrofa, nevidim logike ako cemo prosror ustupiti Arapima sto sam zijanio zdravlje u ratu?
Vidi moja djeca zive i kontaju ostati ovdje u svom vatanu, je li trebaju voliti Domovinu i svoj narod i ostale, po meni da, ako sve rasprodamo ne pomazemo im u toj nakani , bas nimalo...
- Sanjarko
#2453 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Fudo Bosna wrote:
Nisam rekao da su nasi "super gazde" ali su za zalivsku bagru " merhamet", bio u Dubaiu, Medini, pricao sa nekim "crncima" tamo, covjek u Medini guli 12h dnevno za 500 rijala ili manje, iz Bangladesa, Pakistana i sl, za njih svak ko nije Emiracanin, Saud i sli , je niza rasa, vjeruj mi, gradjevinski radnici i ostala strana radna snaga u UEA i slicno katastrofa, nevidim logike ako cemo prosror ustupiti Arapima sto sam zijanio zdravlje u ratu?
Vidi moja djeca zive i kontaju ostati ovdje u svom vatanu, je li trebaju voliti Domovinu i svoj narod i ostale, po meni da, ako sve rasprodamo ne pomazemo im u toj nakani , bas nimalo...
Normala je Fudo da ce se neko drugi naselit. To ti Fudo govorim. Nista mi tu ne mozemo, ili veoma malo. To je prirodan proces. Pa ovdje su prije bili Kelti, Iliri itd. dze su sad, iako kazu da smo mi Ilirskog porijekla, ali dze su Kelti i ostali. Kontas. Prirodan proces su ti migracije. Bio je neki i film o tome kako vanzemaljci posmatraju migracije ljudi i prate to sve. Da smo za njih zivotinje, stoka itd. Ne kazem ja da su im gazda dobre ali ni ostale gazde nisu puno bolje. Sve je to elita a mi smo stoka, zivotinje za njih. Ko za ove vanzemaljce.Promasio si Fudo skroz. Ne kontas. Ako mi ne valjamo, izumiremo itd. sta fali da se drugi nasele. To je normala u prirodi. To govorim. Da je normala da ce neko popunit rupu.
-
biscanka2
#2454 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Fudo Bosna wrote:Vizionar 1985 wrote:
Nemoraju se ni naselit, dovoljno je da nam pokupuju sva brda oko Sarajeva, Vrelo Bosne, da budes njihov irgat za 150/200 EUR ti ili tvoji nasljednici, a gorih gazdi od zaljevskih Arapa nema , budi u to siguran, putovao sam tim dijelom Arapskog svijeta i znam kakvi su " fini" poslodavci, te kazes , pa sta i ako se nasele?
Bogati, pa sto sam onda ja svoju najljepsu mladost proveo braneci Sarajevo a ljudi iz Istocne Bosne : Gorazde, Zepu, Rogaticu, pa svakako raja odseljava, "sta ima veze ako se Srbi tamo nasele, sto se branio Mostar, sta ima veze ako se Bosnjaci rasele a drugi nasele", bas ti je logika , " nidje veze", ponavljam Bosnjacki narod NEMA, visak zivotnog prostora, mislis nama zivotni prostor i vatan i ne treba, mozemo svi razligu vani?
Ociscen je , taj zivotni prostor, genocidom iz veceg dijela Istocne Bosne stjeran na manje od 1/3 teritorija BIH, i kazete sta ima veze ako nam Arapi pokupuju zemljiste , zar covjek moze biti takav dusmanin sopstvenoj Domovini i narodu da zbog koje hiljade koju ce dobiti prodajom, krvavo odbranjene babovine, 1991/1995, pravi sam sebe i ostale sunarodnjake budalom?
Treba , zato sto se uzimaju pare na crno od Arapa, ili sto se planira prodati krvlju odbranjen vatan, braniti neodbranjivo i praviti se "blesav"?
Za one koji vladaju njemackim
DOHA
Wanderarbeiter schuften in Golfstaaten - auch für die Fußball-WM 2022
Nicht nur auf den WM-Baustellen in Katar müssen ausgebeutete Arbeiter ihr Leben lassen. Auch in den anderen super- reichen Golfstaaten existiert eine düstere Kehrseite des weltweit bewunderten Baubooms.
MARTIN GEHLEN | 11.10.2013 0 0
Bild 1 von 1
Zehn Kilometer vor den Toren von Doha stampft Katar eine neue Stadt aus dem Wüstenboden. Lusail City wird die glamouröse Metropole einmal heißen, geplant als Drehscheibe für die Fußball-WM 2022 - das erste globale Fußballspektakel auf arabischem Boden. Hier soll die gigantische 90 000-Zuschauer-Arena für das Endspiel errichtet werden, hier entstehen die meisten der 29 neuen Hotels, um die angereisten Fans zu beherbergen. Gleichzeitig will Katars Emirfamilie die gesamte Infrastruktur ihres superreichen Ministaats modernisieren. Mehr als 100 Kilometer Metro sind geplant, eine Autobahnbrücke nach Bahrain, dazu ein neues Schienennetz für ihre Halbinsel im Persischen Golf. Der neue Flughafen ist fast fertig - mindestens 100 Milliarden Dollar will Katar in den nächsten acht Jahren noch investieren.
So kühn und phantastisch, so superreich und glitzernd, seit den Vorwürfen von Sklavenarbeit auf Katars Großbaustellen gerät nun erstmals auch die düstere Kehrseite des weltweit bewunderten Baubooms ins internationale Rampenlicht - das Schicksal der Millionen Migrantenarbeiter aus Indien, Pakistan, Sri Lanka, Bangladesch und Nepal in der Golfregion. Nicht nur in Doha, auch in Dubai, Abu Dhabi, Riad und Kuwait City schuften hunderttausende indischer und asiatischer Arbeitskräfte auf spektakulären Megabaustellen - schlecht bezahlt und schlecht ernährt, untergebracht in überfüllten, schäbigen Massenbaracken vor den Toren der Städte.
Wer krank wird, bekommt die Tage im Bett vom Lohn abgezogen. Allein in Katar starben im letzten Jahr rund 200 Arbeiter aus Nepal, auffallend viele an Herzversagen nach extrem langen Schichten in der Gluthitze oder durch schwere Arbeitsunfälle. Bei Beschäftigten aus Indien, Bangladesch und Sri Lanka liegen die Zahlen ähnlich hoch, mehr als 1000 wurden durch Stürze auf den Baustellen verletzt.
Dennoch machen sich nach wie vor Hunderttausende junger Männer und Frauen auf die Hoffnungsreise in den Mittleren Osten. Die sechs Golfstaaten gehören zu den reichsten Ländern der Welt. Ihr Wohlstand ruht auf den Schultern eines stetig wachsenden Heeres von Wanderarbeitern. Zwölf Millionen arbeiten in den Emiraten und Monarchien der Arabischen Halbinsel, die Frauen als Hausangestellte, die Männer auf dem Bau, als Verkäufer, Kellner, Putzleute oder Taxifahrer. Mit neun Millionen geht der Löwenanteil nach Saudi-Arabien, wo Migranten 35 Prozent der Bevölkerung ausmachen. In Kuwait liegt ihr Anteil bei 70, in Dubai und Abu Dhabi, den beiden größten Städten der Vereinigten Arabischen Emirate, sowie in Katar sogar zwischen 80 und 90 Prozent. Keine andere Region der Welt nutzt Dienste von Gastarbeitern in derartigen Dimensionen.
Denn die jungen Saudis, Kataris und Kuwaitis denken gar nicht daran, sich die Finger schmutzig zu machen. Manuelle Arbeit ist bei ihnen verpönt und zu den mageren Löhnen der ausländischen Migranten mögen sie schon gar nicht schuften. Stattdessen streben sie alle nach einem sicheren Posten im ohnehin schon aufgeblähten Staatsdienst. Ihr Lebensziel ist ein ruhiger Schreibtischjob, möglichst üppig bezahlt, mit kurzen und geregelten Arbeitszeiten, während das Millionenheer der Inder und Asiaten Wohlstand und Privatwirtschaft am Laufen hält, in der Regel mit Monatslöhnen zwischen 150 und 400 Euro.
Angelockt von windigen Maklern, die sich ihre Vermittlung teuer bezahlen lassen, suchen sie Arbeit, bessere Löhne und einen Ausweg aus der Misere daheim. Die wenigsten ahnen, was sie in der arabischen Welt erwartet. Jeder Neuankömmling braucht für sein Arbeitsvisum einen einheimischen "Sponsor", der als allmächtig gilt. Die meisten bekommen bereits bei Ankunft ihren Pass abgenommen, sind jeder Willkür ausgeliefert und dürfen erst nach zwei Jahren ihre Familie daheim wieder besuchen.
"Der Arbeiter ist völlig an seinen Arbeitgeber gebunden. Er kann ihn nicht verlassen, egal wie schlimm er behandelt wird", sagt Nicholas McGeehan von Human Rights Watch. Wie eine Arbeitsmaschine reichen einheimische Unternehmer die Gastarbeiter nach Belieben an andere weiter - ohne ihr Einverständnis einzuholen. Wer widerspricht, vorenthaltene Bezahlung nachfordert oder gar streikt, fliegt raus und muss die Heimreise antreten. Auch Kündigung, Wechsel des Arbeitgebers und Flucht aus dem Gastland sind praktisch unmöglich - für das Ausreisevisum ist die Unterschrift des Sponsors nötig. Nach den Maßstäben der Internationalen Arbeitsorganisation ILO erfüllt das den Tatbestand der Zwangsarbeit.
Skandalös ist auch der Umgang mit weiblichen Haushaltshilfen. Sie werden geschlagen, terrorisiert oder sexuell missbraucht, weshalb Länder wie die Philippinen, Nepal und Indonesien in den letzten beiden Jahren ihren Staatsbürgerinnen verboten haben, sich von arabischen Staaten anwerben zu lassen. "Ich habe nur das zu essen bekommen, was die Herrschaften auf ihren Tellern übrig ließen", berichtete eine Philippinin, die sich in Kuwait-City in die Botschaft ihres Landes geflüchtet hatte. Als die Familie dann noch von ihre verlangte, um drei Uhr früh die Fenster zu putzen, entschloss sie sich zur Flucht. Nach Einschätzung des US-Außenministeriums ist die Misshandlung von Haushaltshilfen in Kuwait so verbreitet, dass dies den Tatbestand des Menschenhandels erfüllt.
Und so prangern Menschenrechtsorganisationen die Zustände an als moderne Sklaverei, Ausbeutung und Zwangsarbeit, ein Vorwurf, den diese Woche der Vorsitzende des katarischen Nationalkomitees für Menschenrechte, Ali Al-Marri, energisch bestritt, auch wenn er "einige Probleme" einräumte. Arbeitsminister Saleh al-Khulaifi versprach angesichts der internationalen Empörung, sein Land werde für die WM-Baustellen die Zahl der Arbeitskontrolleure von 150 auf 300 verdoppeln, eine Ankündigung, die Sharan Burrow, Generalsekretärin des Internationalen Gewerkschaftsbundes, als "schwach und enttäuschend" kritisierte.
"Diese Inspektoren haben schon jetzt keinerlei Effekt", sagte sie und forderte ein "sehr deutliches Signal" des Weltfußballverbands an die Adresse des Emirates. "Wenn sich nicht sofort etwas ändert", warnt sie, "wird die WM mit 4000 toten Arbeitern bezahlt werden."
Gledala sam par reportaza sa video snimcima sta s ljudima rade - ko se ovako prema ljudima ophodi i ponasa taj za mene nikakav
vijernik nije (bez obzira kojoj vjeri pripada).
Daleko im kuca od moje bila
- GeeTnT
#2455 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Arbeit macht frei...
- Matzan
#2456 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Pa niko vas ne tjera da radite za Arape.
Ja iz principa ne bih prihvatio posao ispod 1.000 €.
Ja iz principa ne bih prihvatio posao ispod 1.000 €.
- Sanjarko
#2457 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Ma upavu su, ali sta ja znam Nihilista, Darvinista i Pesimista bi im reko ako smo mi tolko slabi da je normalno da nas zamjeni neko ko je jaci. Ja nisam ni jedno od ovo troje. Mozda cak sam i pogrijesio za ovo troje jos i izostavio i Fatalistu. 
- Sanjarko
#2458 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Mozda bi sve cetvorica ovo rekla a ja ko realist, ne znam, sta ja znam. I ko duduk naravno.Vizionar 1985 wrote:Ma upavu su, ali sta ja znam Nihilista, Darvinista i Pesimista bi im reko ako smo mi tolko slabi da je normalno da nas zamjeni neko ko je jaci. Ja nisam ni jedno od ovo troje. Mozda cak sam i pogrijesio za ovo troje jos i izostavio i Fatalistu.
-
asker
#2459 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Ne vidim ama bas ni jedan nacin na koji bi Arapi mogli "okupirati" Bosnu, ili preciznije okolinu Sarajeva. Kupuju zemlju cujem i od Srba, prave te svoje resortse za opet svoju raju koja ce dolaziti jednom godisnje da se nadise have i nabere tresanja. Pri tome ce angazovati Bosanske cementare, kompletan gradjevinski materijal, infrastrukturne prikljucke platiti drzavi, angazovati Bosanske firme i radnu snagu za izgradnju, odrzavanje i ostalo.
Kad to sve iskesiraju, nemogu da zamislim arapa da dodje na carsiju i kaze "sta je fukaro, ja investiro, kneel before me motherfuckers, kneel". Moze al' u kurcu!
Isto tako da izrabljuju radnu snagu kao sto rade u Dubaiju je nezamislivo, apsolutno nemoguce s nasim ljudima ovdje u Bosni. To izrabljivanje je rezervisano za jadnike iz Indije, Pakistana, Sri Lanke, Bangladesa itd. Ovdje Bosnjo zapali objekat, polomi zube poslovodji i izbode gazdu zahrdjalom cakijom.
Ako se bilo sta moze zakljuciti iz ovoga sto rade to bi bilo propala investicija. Mozda razni princevi, kurcevi, palcevi peru pare u svojim zemljama i to je to. Hvala im, okoristit' ce se Bosnjo pa nek ovi investitori padnu za 5-10 godina libo me racku.
Kad to sve iskesiraju, nemogu da zamislim arapa da dodje na carsiju i kaze "sta je fukaro, ja investiro, kneel before me motherfuckers, kneel". Moze al' u kurcu!
Isto tako da izrabljuju radnu snagu kao sto rade u Dubaiju je nezamislivo, apsolutno nemoguce s nasim ljudima ovdje u Bosni. To izrabljivanje je rezervisano za jadnike iz Indije, Pakistana, Sri Lanke, Bangladesa itd. Ovdje Bosnjo zapali objekat, polomi zube poslovodji i izbode gazdu zahrdjalom cakijom.
Ako se bilo sta moze zakljuciti iz ovoga sto rade to bi bilo propala investicija. Mozda razni princevi, kurcevi, palcevi peru pare u svojim zemljama i to je to. Hvala im, okoristit' ce se Bosnjo pa nek ovi investitori padnu za 5-10 godina libo me racku.
-
stari grad Visegrad
#2460 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Bolja tema bi bila:
Dragan Covic i Milorad Dodik u BiH, dobro ili lose za ekonosmi status gradjana i naroda?
Da ova dva ovna vide sire i da su pametniji ne bi ljudi bili siromasni u ovoj drzavi. U Hrvatskoj prosjecna plata presla 800 e a u BiH prosjecna plata 400 e. SRAMOTA.
Dragan Covic i Milorad Dodik u BiH, dobro ili lose za ekonosmi status gradjana i naroda?
Da ova dva ovna vide sire i da su pametniji ne bi ljudi bili siromasni u ovoj drzavi. U Hrvatskoj prosjecna plata presla 800 e a u BiH prosjecna plata 400 e. SRAMOTA.
Last edited by stari grad Visegrad on 24/07/2017 01:30, edited 5 times in total.
- horkesh
#2461 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Jer je Bošnjo nadaleko poznat po tome da ne trpi poslodavce izrabljivačeasker wrote:Ne vidim ama bas ni jedan nacin na koji bi Arapi mogli "okupirati" Bosnu, ili preciznije okolinu Sarajeva. Kupuju zemlju cujem i od Srba, prave te svoje resortse za opet svoju raju koja ce dolaziti jednom godisnje da se nadise have i nabere tresanja. Pri tome ce angazovati Bosanske cementare, kompletan gradjevinski materijal, infrastrukturne prikljucke platiti drzavi, angazovati Bosanske firme i radnu snagu za izgradnju, odrzavanje i ostalo.
-
asker
#2462 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
I ti to izvukao iz cijele price? Aferim. Prica je u skladu sa temom, da nam prijeti serijatski zakon i odsjecanje glava na Bascarsiji jer je neko kupio 10 hektara vukojebine gdje Bosnjo nikad nebi ni ovce cuvao.horkesh wrote:
Jer je Bošnjo nadaleko poznat po tome da ne trpi poslodavce izrabljivače
-
emmir1
#2463 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Ja koliko vidim Arapi dođu ljeti, vidim ih po tržnim centrima kupuju vidim ih po restoranima jedu...
Sada imaju nekih par turistickih naselja koji su za izdavanje ili prodaju u koje bi opet dolazili ljeti
Ne znam na koji način podrazumijevate to okupiraju Bosnu?
Na koji način da će oni biti gazde a mi sluge?
Na koji način oni mogu dobiti stalni boravak, dozvolu za rad, papire i sve što treba za život u BIH?
Ovi Arapi što dolaze 95 posto ih je iz Kuvajta, Katar i UAE....ove godine ima i Saudijaca....znači redom iz jakih ekonomskih država.
Zašto da on dolazi da živi u nesređenu zemlju u kojoj se više priča o mogućnosti novog rata nego o tome kako zaposliti narod?
Ljudi dođu potroše i odu...evo tako već par godina i treba da budemo sretni jer ostave oni ovdje povelik broj miliona.
Ali jok Bošnjo od toga odmah pravi neke drame, ja branio i pucao...oni okupiraju...mi sluge....
Naravno srpska i hrvatska propaganda u tome vidi potencijal za razgradnju BIH pa su mediji puni toga kako Arapi dolaze da žive u BIH što je totalna glupost.
Za njih su Arapi samo jedno od mnogobrojnih sredstava i tema koje koriste da bi predstavljali BIH nemogućom i kako oni ne mogu da žive u toj BIH.
Sada imaju nekih par turistickih naselja koji su za izdavanje ili prodaju u koje bi opet dolazili ljeti
Ne znam na koji način podrazumijevate to okupiraju Bosnu?
Na koji način da će oni biti gazde a mi sluge?
Na koji način oni mogu dobiti stalni boravak, dozvolu za rad, papire i sve što treba za život u BIH?
Ovi Arapi što dolaze 95 posto ih je iz Kuvajta, Katar i UAE....ove godine ima i Saudijaca....znači redom iz jakih ekonomskih država.
Zašto da on dolazi da živi u nesređenu zemlju u kojoj se više priča o mogućnosti novog rata nego o tome kako zaposliti narod?
Ljudi dođu potroše i odu...evo tako već par godina i treba da budemo sretni jer ostave oni ovdje povelik broj miliona.
Ali jok Bošnjo od toga odmah pravi neke drame, ja branio i pucao...oni okupiraju...mi sluge....
Naravno srpska i hrvatska propaganda u tome vidi potencijal za razgradnju BIH pa su mediji puni toga kako Arapi dolaze da žive u BIH što je totalna glupost.
Za njih su Arapi samo jedno od mnogobrojnih sredstava i tema koje koriste da bi predstavljali BIH nemogućom i kako oni ne mogu da žive u toj BIH.
- It_is_a_Leclerc
#2464 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Ja mislim da je Bošnjo bez premca jedina vrsta koja može "kupiti" priču o benignim turistima koji dođu da jedu sladoled i vide vodopade Kravice.
Zašto, evo, ne idu na Plitvička jezera, zašto ne idu u Hrvatsku, na Ohrid ? Nigdje ih, ali nigdje, osim u Bosni i Hercegovini nema.
Uostalom, kakvi to turisti dođu, dovedu ženu i djecu da klanjaju po poštama i tako to, a oni odu da kupe par stotina dunuma građevinskog zemljišta.
Na sceni je stihijska arabizacija BiH koja se odvija na tasu razbijača Bosne i Hercegovine. Tragično je to koliko nismo spremni na ovo.
Zašto, evo, ne idu na Plitvička jezera, zašto ne idu u Hrvatsku, na Ohrid ? Nigdje ih, ali nigdje, osim u Bosni i Hercegovini nema.
Uostalom, kakvi to turisti dođu, dovedu ženu i djecu da klanjaju po poštama i tako to, a oni odu da kupe par stotina dunuma građevinskog zemljišta.
Na sceni je stihijska arabizacija BiH koja se odvija na tasu razbijača Bosne i Hercegovine. Tragično je to koliko nismo spremni na ovo.
- pirpa
#2465 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
šovinizam i nacionalizam u najfinijem pakovanju...
- Drvosjeca iz Dejcica
#2466 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
CcccccIt_is_a_Leclerc wrote:Ja mislim da je Bošnjo bez premca jedina vrsta koja može "kupiti" priču o benignim turistima koji dođu da jedu sladoled i vide vodopade Kravice.
Drugi put stavi prst na čelo pa razmisli šta pišeš.
-
Mohamad Sissoko
#2467 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Sieg heil?It_is_a_Leclerc wrote:Ja mislim da je Bošnjo bez premca jedina vrsta koja može "kupiti" priču o benignim turistima koji dođu da jedu sladoled i vide vodopade Kravice.
- Point.
#2468 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Sve stoji to sto Le Klerk pise. To sto vi sve gledate kroz religijsku prizmu to je vas problem. Kultura Bosnjaka i Arapa su nespojive, njima dobrodoslicu mogu iznijeti samo novonastali muslimani koji jos idu na instrukcije kako da zive kod samoproglasenog Shejha Abu ovog onog.
-
Fudo387
#2469 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Ja ne znam posteno zanijetit, kad odem za Bajram u dzamiju vrtim se gore dole za ostalima, znaci k'o musliman sam nula bodova. E sad, ne razumijem iz kojeg razloga ne bih pozelio dobrodoslicu nekom liku koji je dosao da posjeti tu nasu nedodjiju, potrosi koju kintu, prohoda okolo? Bas kao sto su mi ok oni koji traze susret sa gospom roveci kamenje po Medjugorju. Otkud toliko averzija prema tim ljudima?Point. wrote:Sve stoji to sto Le Klerk pise. To sto vi sve gledate kroz religijsku prizmu to je vas problem. Kultura Bosnjaka i Arapa su nespojive, njima dobrodoslicu mogu iznijeti samo novonastali muslimani koji jos idu na instrukcije kako da zive kod samoproglasenog Shejha Abu ovog onog.
Jel te maltretiraju kad dodju, jel kradu okolo, marisu svijet?
Pa ljudi se polomise od ulaganja u marketing, potrose bruku para da bi privukli neciju paznju i uzeli pare na turizmu, a mi glumimo budale i postavljamo sebi besmislena pitanja, kao, a sto je dos'o majku mu, nisu to cista posla, naselice se...bla, bla, bla? Bezveze.
- pirpa
#2470 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
sve je to do ambalaze...25 god, je bOsnjo dopustio da ga svaka fukara pokrada i u crno zavija,a sad nam ispadose arapi krivi...Point. wrote:Sve stoji to sto Le Klerk pise. To sto vi sve gledate kroz religijsku prizmu to je vas problem. Kultura Bosnjaka i Arapa su nespojive, njima dobrodoslicu mogu iznijeti samo novonastali muslimani koji jos idu na instrukcije kako da zive kod samoproglasenog Shejha Abu ovog onog.
nabijem ja te sve licemjere na qurac, niko se nije bunio kad su se fabrike prodavale za marku, niko se nije bunio kad se kvadrat drzavnog zemljista prodavao(podobnim) za 4 marke, niko se nije bunio kad su stranacki misevi i hostapleri sjekli sume , niko se nije bunio sto je vrelo bosne zagadjeno...al eto sad cemo da se bunimo sto pojedinci masno zaradjuju na arapima i to sve uz pomoc jednog dijela drzavnog aparata...
- Point.
#2471 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Govorim o onim Arapima koji dolaze i kupuju zemlju, gradjevine i koji namecu svoje neke norme. Sve je dobro kad napravi neki centar, qurac palac ali sta ce biti kad ces se morati umotavati u carsafe da udjes u taj centar? A to je pitanje vremena. Govorim o toj nespojivosti.Fudo387 wrote:Ja ne znam posteno zanijetit, kad odem za Bajram u dzamiju vrtim se gore dole za ostalima, znaci k'o musliman sam nula bodova. E sad, ne razumijem iz kojeg razloga ne bih pozelio dobrodoslicu nekom liku koji je dosao da posjeti tu nasu nedodjiju, potrosi koju kintu, prohoda okolo? Bas kao sto su mi ok oni koji traze susret sa gospom roveci kamenje po Medjugorju. Otkud toliko averzija prema tim ljudima?Point. wrote:Sve stoji to sto Le Klerk pise. To sto vi sve gledate kroz religijsku prizmu to je vas problem. Kultura Bosnjaka i Arapa su nespojive, njima dobrodoslicu mogu iznijeti samo novonastali muslimani koji jos idu na instrukcije kako da zive kod samoproglasenog Shejha Abu ovog onog.
Pa ljudi se polomise od ulaganja u marketing, potrose bruku para da bi privukli neciju paznju i uzeli pare na turizmu, a mi glumimo budale i postavljamo sebi besmislena pitanja, kao, a sto je dos'o majku mu, nisu to cista posla, naselice se...bla, bla, bla? Bezveze.
-
Fudo387
#2472 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Kakve norme namece?Point. wrote:Govorim o onim Arapima koji dolaze i kupuju zemlju, gradjevine i koji namecu svoje neke norme. Sve je dobro kad napravi neki centar, qurac palac ali sta ce biti kad ces se morati umotavati u carsafe da udjes u taj centar? A to je pitanje vremena. Govorim o toj nespojivosti.Fudo387 wrote:Ja ne znam posteno zanijetit, kad odem za Bajram u dzamiju vrtim se gore dole za ostalima, znaci k'o musliman sam nula bodova. E sad, ne razumijem iz kojeg razloga ne bih pozelio dobrodoslicu nekom liku koji je dosao da posjeti tu nasu nedodjiju, potrosi koju kintu, prohoda okolo? Bas kao sto su mi ok oni koji traze susret sa gospom roveci kamenje po Medjugorju. Otkud toliko averzija prema tim ljudima?Point. wrote:Sve stoji to sto Le Klerk pise. To sto vi sve gledate kroz religijsku prizmu to je vas problem. Kultura Bosnjaka i Arapa su nespojive, njima dobrodoslicu mogu iznijeti samo novonastali muslimani koji jos idu na instrukcije kako da zive kod samoproglasenog Shejha Abu ovog onog.
Moracu se umotati u carsafe da posjetim neki centar?
Ozbiljno?
-
frngla
#2473 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Brat moj lijepi, "ja" ću sa svojim parama raditi šta ja hoću. Pa u Emiratima postoje isto tako restorani/diskoteke/prodavnice sa stvarima koje nisu halal, a koje su u vlasništvu npr. nekog ruskog oligarha.Point. wrote: Govorim o onim Arapima koji dolaze i kupuju zemlju, gradjevine i koji namecu svoje neke norme. Sve je dobro kad napravi neki centar, qurac palac ali sta ce biti kad ces se morati umotavati u carsafe da udjes u taj centar? A to je pitanje vremena. Govorim o toj nespojivosti.
Neka arapa sve dok ne počnu da "jedu govna", dok troše pare, ponašaju se kao normalan svijet, neka ih.
-
Seyfo
#2474 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Onda bi danas Crna Gora bila ruska kolonija ili dio Rusije, jer je unazad 10ak godina bila u toku bjesomučna kupovina nekretnina od strane Rusa, popraćena izmjenama zakona koje pogoduju Rusima. Međutim, danas nije baš tako zar ne? Na crnomorskoj obali jedino rusko što sam vidio je "PRODAJA"It_is_a_Leclerc wrote:Ja mislim da je Bošnjo bez premca jedina vrsta koja može "kupiti" priču o benignim turistima koji dođu da jedu sladoled i vide vodopade Kravice.
- Point.
#2475 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Fudo bolan, nemoj biti naivan. Navala arapa u BiH, dok izbjegavaju susjedstvo, nije nimalo slucajno. Bosnjo je dokazao u proslosti da ne razmislja dugorocno, nego od danas do sutra.Fudo387 wrote:
Kakve norme namece?
Moracu se umotati u carsafe da posjetim neki centar?
Ozbiljno?