Vjeru će pokopati ZNANOST?
-
RNG_25
#2451 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Nebitan sam ja (ili bilo ko) ovdje, bitno je da ti tvrdiš kako ima neki problem sa time što se Allah "predomišlja", što nekad jednu stvar zabranjuje, pa onda dopušta i obratno, ali problema zaista nema kada se objektivno sve sagleda (Bog, religija, poslanici, ljudi, mjesto, vrijeme i td.).
Ali kako god.
Ali kako god.
- HardcoreMX
#2452 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
"Nema prisiljavanja u vjeru! Doista se jasno razlikuje ispravnost od zablude! Pa ko zaniječe taguta, a povjeruje u Allaha, tad se doista uhvatio za hvatište najčvršće, kojem nema kidanja. A Allah je Onaj koji čuje, Znalac."(2:256)zagortenej wrote:vjernici su u tminama, pa ih Allah izvodi na svjetlo. ali kafiri su već na svjetlu![]()
Allah je Zaštitnik onih koji vjeruju. Izvodi ih iz tmina na svjetlo. A koji ne vjeruju, zaštitnici njihovi su taguti. Izvode ih iz svjetlosti u tmine. Takvi će biti stanovnici vatre, oni će u njoj biti vječito.(2:257)
Ovo je ajet koji prethodi gornjem,da bude jasnije o čemu se govori.
Tama,mrak,mračnjaštvo,.na arapskom je upotrebljena riječ u množini zulumati (transk.),pa kod nas prevedeno kao tmine ,objašnjavajući da su putevi zablude mnogobrojni,dok je riječ svjetlost El Nur(trank.) ٱلنُّورِۖ u jednini,objašnjavajući da je put Istine samo jedan.Onaj ko ga bude slijedio,put Istine,ide putem jasno osvijetljenim,dok onaj koji se povinuje pozivačima(zabludjivačima,djavolima..)u nevjerstvo,laži,.. ide suprotno od toga,putem mraka.Jukhrijuhum(transk.)izvodi, izvode se,dovode se,voze se..u smjeru svjetlosti,na putu svjetlosti,...jukhrijunahum (transk.)šejtani ih odvode sa puta svjetlosti na puteve tmina,idu dakle out,u obrnutom smjeru iz svjetlosti u mračnjaštvo,tmine.....Umjesto putem svjetla,izabrali su put mraka.
You're living in darkness
You should be living in the light
Last edited by HardcoreMX on 18/09/2016 20:03, edited 1 time in total.
-
dadinjo33
#2453 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Pa nema problema, uputa je jasna, kao što smo vidjeli u našem dijalogu na prošloj stranici, ne moramo ići dalje.RNG_25 wrote:Nebitan sam ja (ili bilo ko) ovdje, bitno je da ti tvrdiš kako ima neki problem sa time što se Allah "predomišlja", što nekad jednu stvar zabranjuje, pa onda dopušta i obratno, ali problema zaista nema kada se objektivno sve sagleda (Bog, religija, poslanici, ljudi, mjesto, vrijeme i td.).
Ali kako god.
-
dadinjo33
#2454 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Ne kaže ajet da je Kur'an lijek nevjernicima, koji ga "uzimaju", pa postanu vjernici, "zdravi", kako ti kažeš. Nego kaže da je lijek vjernicima, a to znači da je vjernik kao vjernik bolesnik, pa mu se daje lijek, da bi ozdravio i izašao iz svog bolesnog (proizilazi-vjerničkog) stanja.HardcoreMX wrote: Kur'an jeste lijek vjernicima,onaj ko uzima lijek,on i ozdravi,odnosno uzimaš lijek da ozdraviš.Dakle postaneš vjernik,odnosno u ovoj korelaciji zdrav.
-
RNG_25
#2455 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Da, uputa je jasna.
U širem smislu, po definiciji, kršćani i ostali (praktično, svi nemuslimani) su nevjernici jer ne vjeruju u Kur'an kao objavu niti u Muhammeda kao poslanika. S nešto malo izuzetaka.
U užem smislu, sam pojam nevjerstva i nevjernika se različito u Kur'anu koristi za npr. kršćane i jevreje, a različito za npr. Mekkanske politeiste.
Dakle, kao što samo vjerovanje ima kvantitativni karakter (pa nisu ni svi muslimani vjernici), tako ima i nevjerovanje.
Moj prigovor je bio na ekstrapolaciju užeg smisla da zahvati sve što se podrazumijeva pod širim smislom. To nisam jasno naveo do sada, ali sada kada jesam, možemo li se prestati pretvarati kao da ne znamo o čemu je riječ? Ono što npr. forumaš @El-mumin, ali evidentno i ti, želite da bude je upravo izjednačavanje užeg sa širim smislom.
U krajnjoj liniji, ispričavam se za možebitnu zabunu...
U širem smislu, po definiciji, kršćani i ostali (praktično, svi nemuslimani) su nevjernici jer ne vjeruju u Kur'an kao objavu niti u Muhammeda kao poslanika. S nešto malo izuzetaka.
U užem smislu, sam pojam nevjerstva i nevjernika se različito u Kur'anu koristi za npr. kršćane i jevreje, a različito za npr. Mekkanske politeiste.
Dakle, kao što samo vjerovanje ima kvantitativni karakter (pa nisu ni svi muslimani vjernici), tako ima i nevjerovanje.
Moj prigovor je bio na ekstrapolaciju užeg smisla da zahvati sve što se podrazumijeva pod širim smislom. To nisam jasno naveo do sada, ali sada kada jesam, možemo li se prestati pretvarati kao da ne znamo o čemu je riječ? Ono što npr. forumaš @El-mumin, ali evidentno i ti, želite da bude je upravo izjednačavanje užeg sa širim smislom.
U krajnjoj liniji, ispričavam se za možebitnu zabunu...
-
dadinjo33
#2456 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
I mislio sam da to tako sebi predstavljas. Kur'an predstavlja najnejasniju, najnekonzistentniju knjigu na svijetu, čiji su jedni dijelovi suprotstavljeni drugim i vode nerazumijevanju i sektaštvu. Vic je tako nešto zvati jasnom uputom.
-
RNG_25
#2457 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Dakle, kao i svaka knjiga.
-
dadinjo33
#2458 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Ni blizu. Postoji mnoštvo knjiga konzistentnog sadržaja.RNG_25 wrote:Dakle, kao i svaka knjiga.
-
RNG_25
#2459 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Od kojih ni jedna namijenjena spasenju duše i istovremeno svim vrstama ljudi.
-
dadinjo33
#2460 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Ne, Kur'an je namijenjen samo jednoj vrsti ljudi.RNG_25 wrote:Od kojih ni jedna namijenjena spasenju duše i istovremeno svim vrstama ljudi.
- zagortenej
#2461 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
jasno piše da su kafiri bili na svjetlu pa idu u tmine.HardcoreMX wrote:"Nema prisiljavanja u vjeru! Doista se jasno razlikuje ispravnost od zablude! Pa ko zaniječe taguta, a povjeruje u Allaha, tad se doista uhvatio za hvatište najčvršće, kojem nema kidanja. A Allah je Onaj koji čuje, Znalac."(2:256)zagortenej wrote:vjernici su u tminama, pa ih Allah izvodi na svjetlo. ali kafiri su već na svjetlu![]()
Allah je Zaštitnik onih koji vjeruju. Izvodi ih iz tmina na svjetlo. A koji ne vjeruju, zaštitnici njihovi su taguti. Izvode ih iz svjetlosti u tmine. Takvi će biti stanovnici vatre, oni će u njoj biti vječito.(2:257)
Ovo je ajet koji prethodi gornjem,da bude jasnije o čemu se govori.
Tama,mrak,mračnjaštvo,.na arapskom je upotrebljena riječ u množini zulumati (transk.),pa kod nas prevedeno kao tmine ,objašnjavajući da su putevi zablude mnogobrojni,dok je riječ svjetlost El Nur(trank.) ٱلنُّورِۖ u jednini,objašnjavajući da je put Istine samo jedan.Onaj ko ga bude slijedio,put Istine,ide putem jasno osvijetljenim,dok onaj koji se povinuje pozivačima(zabludjivačima,djavolima..)u nevjerstvo,laži,.. ide suprotno od toga,putem mraka.Jukhrijuhum(transk.)izvodi, izvode se,dovode se,voze se..u smjeru svjetlosti,na putu svjetlosti,...jukhrijunahum (transk.)šejtani ih odvode sa puta svjetlosti na puteve tmina,idu dakle out,u obrnutom smjeru iz svjetlosti u mračnjaštvo,tmine.....Umjesto putem svjetla,izabrali su put mraka.
You're living in darkness
You should be living in the light
I Zun-nunu, kad ode srdit, tad je mislio da nećemo imati nad njim moć - pa je dozivao u tminama: “Nema boga osim Tebe, slava neka je Tebi! Uistinu, ja sam od zalima. Tad smo mu se odazvali i izbavili ga iz jada. A tako spašavamo vjernike.”
- HardcoreMX
#2462 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Nije tako.Rečeno je lijek i milost za one koji vjeruju,a propast onima koji ne vjeruju.dadinjo33 wrote:Ne kaže ajet da je Kur'an lijek nevjernicima, koji ga "uzimaju", pa postanu vjernici, "zdravi", kako ti kažeš. Nego kaže da je lijek vjernicima, a to znači da je vjernik kao vjernik bolesnik, pa mu se daje lijek, da bi ozdravio i izašao iz svog bolesnog (proizilazi-vjerničkog) stanja.HardcoreMX wrote: Kur'an jeste lijek vjernicima,onaj ko uzima lijek,on i ozdravi,odnosno uzimaš lijek da ozdraviš.Dakle postaneš vjernik,odnosno u ovoj korelaciji zdrav.
82. "Mi objavljujemo u Kur’anu ono što je lijek i milost vjernicima, a nevjernicima on samo povećava propast."
شِفَآءٌ۬ je upotrebljeno i znači liječenje,kura,oporavak,ozdavljenje, što znači ne uzimaš Kur'an,slabi ti iman,vjera,takav vjernik sasvim sigurno stagnira.Onoga,pak,koji u njega ne vjeruje,vodi u propast,u štetu,jer nije poslušao savjet.Ono kad ti neko kaže nemoj tim putem,zalutaćeš,ne vodi to nidokle,ili ima neke opasnosti,ali ti jok,arogantan,hoćeš ipak kontru,...
-
dadinjo33
#2463 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Ama jok, kaže zalimima, a ne nevjernicima. Eto vidiš ko su zalimi, Adem, Zu-n-Nun, sve poslanici i vjernički prvaci koji su u tminama zabluda. Vjernicima treba lijek, to je očita kur'anska poruka.HardcoreMX wrote:Nije tako.Rečeno je lijek i milost za one koji vjeruju,a propast onima koji ne vjeruju.dadinjo33 wrote:Ne kaže ajet da je Kur'an lijek nevjernicima, koji ga "uzimaju", pa postanu vjernici, "zdravi", kako ti kažeš. Nego kaže da je lijek vjernicima, a to znači da je vjernik kao vjernik bolesnik, pa mu se daje lijek, da bi ozdravio i izašao iz svog bolesnog (proizilazi-vjerničkog) stanja.HardcoreMX wrote: Kur'an jeste lijek vjernicima,onaj ko uzima lijek,on i ozdravi,odnosno uzimaš lijek da ozdraviš.Dakle postaneš vjernik,odnosno u ovoj korelaciji zdrav.
82. "Mi objavljujemo u Kur’anu ono što je lijek i milost vjernicima, a nevjernicima on samo povećava propast."
شِفَآءٌ۬ je upotrebljeno i znači liječenje,kura,oporavak,ozdavljenje, što znači ne uzimaš Kur'an,slabi ti iman,vjera,takav vjernik sasvim sigurno stagnira.Onoga,pak,koji u njega ne vjeruje,vodi u propast,u štetu,jer nije poslušao savjet.Ono kad ti neko kaže nemoj tim putem,zalutaćeš,ne vodi to nidokle,ili ima neke opasnosti,ali ti jok,arogantan,hoćeš ipak kontru,...
- HardcoreMX
#2464 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Pokaži gdje tako piše,ako ne pokažeš,definiši se kao lažov,s kojim prestaje svaka diskusija.zagortenej wrote: jasno piše da su kafiri bili na svjetlu pa idu u tmine.
I Zun-nunu, kad ode srdit, tad je mislio da nećemo imati nad njim moć - pa je dozivao u tminama: “Nema boga osim Tebe, slava neka je Tebi! Uistinu, ja sam od zalima. Tad smo mu se odazvali i izbavili ga iz jada. A tako spašavamo vjernike.”
- HardcoreMX
#2465 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Ama nije.Ako si ti recimo neki sportaš,ali ne treniraš redovno ili nikako,logično da slabiš,a ako pak se nikako ne zanimaš sa tim sportom,ostaćeš zakržljao.Kur'an trening vjerniku logično,nevjerniku zahrdjalost.dadinjo33 wrote:Ama jok, kaže zalimima, a ne nevjernicima. Eto vidiš ko su zalimi, Adem, Zu-n-Nun, sve poslanici i vjernički prvaci koji su u tminama zabluda. Vjernicima treba lijek, to je očita kur'anska poruka.HardcoreMX wrote: Nije tako.Rečeno je lijek i milost za one koji vjeruju,a propast onima koji ne vjeruju.
- Smrcak15
#2466 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
ja prihvatam gresku, kad vidim da pogrijesim odmah korigujem svoj stav. i sta sad...?Lopov-eliminator wrote:How yes no, vidjeli smo kako su jasni, kao onda kad si pokusavao dokazati ove stvari pomocu iluzionista poput Cyrila Takayame kad si mahao njegovim trikom s kartom s pomjerajucim srcima kao dokazom svoje vjere, da bih ti ja nakon manje od 5 minuta Google searcha nasao takvu kartu s pomjerajucim simbolima u prodaji za smijesne pare.Smrcak15 wrote:eh svasta, pa moje vlastito misljenje je sihronizovano sa islamskim nacinom razmisljanja, zato sto smatram islam ispravnim putem u zivotu.Dozer wrote:Oko 90% toga...![]()
Tvoj najveci problem je nedostatak vlastitog misljenja i promisljanja. Ne postoji kriticka misao ni o cemu, nego samo slijedis, a onda na prilicno rigidan nacin pokusavas dokazati da si u pravu. Ovo je bez namjere vrijedjanja, iskljucivo dobronamjerno govorim.
Ja razumijem da islam "propisuje" slijedjenje, a niposto dovodjenje bilo cega iz Kur'ana pod znak pitanja, ali... It's 21st century, not 5th...
ja kad dokazujem nesto, pokusajem to dokazima potkrijepiti, a to sto se tebi to nesvidja sta ja mogu momcino.a onda na prilicno rigidan nacin pokusavas dokazati da si u pravu
uvijek prihvatam dokaze, pa makar i protiv mene bili, samo ako su jaki i valjani dokazi, nemogu ja sad glavom kroz zid ako su dokazi jasni.
Vidjeli smo kako su jasni i onda kad si kao posljednja kukavica bjezao glavom bez obzira od rupa koje su pronadjene u tvojim kvazidokazima. Vise puta je obdje dokazano da su tvoji dokazi zasnivani na sistemu "sto jr babi milo, to se babi snilo".
Vidjeli smo i kako promovises nasilje u porodici, sve fino pokazano po zakonskim aktima crno na bijelo.
Vidjeli smo kako "prihvatas" ono sto se ne poklapa s tvojom ideologijom, okreces se etiketiranju i na kraju nedostatku emotivno-intelektualne hrabrosti koji se manifestira tvojom konstantnom bjezanijom.
- john smith
#2467 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Znanost i ne pokusava dokazati nepostojanje Boga, znanost samo pokusava objasniti svjet i njegove pojave bez uplitanja Boga. Tako nam je znanost dala odgovore kako i zašto dolazi do zemljotresa, grmljavine, suše i poplava. Znanost nam čak pomaže da predvidimo neke od ovih pojava.
Ranije su ove pojave pripisivane Božjoj volji (kazni). Sada, zahvaljujući isključivo znanosti, znamo zašto kiša pada. Znanost nam je dala odgovore na mnoga pitanja ali kao sto jedan nobelovac rece: "Pitanja su važnija od odgovora. Odgovori nam služe samo da bi postavili nova pitanja".
Nedavno sam procitao ovaj citat: "God was invented by cave man... to explain thunder".
S druge strane, nijedna Knjiga nam ne daje ni približno tako dobre i tačne odgovore na mnoga pitanja kao što to čini nauka. Možda baš zato u Kuranu piše: "Uči, čitaj u ime Allaha, gospodara svijetova..." ili tako nekako.
Ranije su ove pojave pripisivane Božjoj volji (kazni). Sada, zahvaljujući isključivo znanosti, znamo zašto kiša pada. Znanost nam je dala odgovore na mnoga pitanja ali kao sto jedan nobelovac rece: "Pitanja su važnija od odgovora. Odgovori nam služe samo da bi postavili nova pitanja".
Nedavno sam procitao ovaj citat: "God was invented by cave man... to explain thunder".
S druge strane, nijedna Knjiga nam ne daje ni približno tako dobre i tačne odgovore na mnoga pitanja kao što to čini nauka. Možda baš zato u Kuranu piše: "Uči, čitaj u ime Allaha, gospodara svijetova..." ili tako nekako.
- Smrcak15
#2468 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
ali mi preko znanosti mozemo da vidimo tragove inteligentnog stvaranja u prirodi u kosmosu sto nas dovodi do zakljucka da mozemo vjerovai da je Bog kreirao to a ne slucajnosti i mutacije koje su naucno dokazane da stete a ne koriste.john smith wrote:Znanost i ne pokusava dokazati nepostojanje Boga, znanost samo pokusava objasniti svjet i njegove pojave bez uplitanja Boga. Tako nam je znanost dala odgovore kako i zašto dolazi do zemljotresa, grmljavine, suše i poplava. Znanost nam čak pomaže da predvidimo neke od ovih pojava.
evo naprimjer , roboto koji hoda na dvije noge i nosi sa dvije ruke teret do odredista u celijama. Kinesin protein koji hoda na mikrotubulama u tvom tijelu

za mene je ovo ocit primjer da je ovo djelo inteligentnog bica a ne produkt slucajnosti. U danasnje vrijeme cak i netreba vjerske knjige da bi vjerovao i postojanje Boga dovoljno je vidjeti ovakve primjere u prirodi da cpvjek pocne vjerovati u inteligentno bice kao sto je Bog.
- Dope_Man
#2469 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
To sto postoje celije, razni mikroorganizmi, sto se elektroni vrte i sve druge pojave koje ne vidimo golim okom, ali se desavaju, nisu same po sebi nikakav dokaz da mora postojati bozanstvo koje je iste stvorilo. To je nacin na koji svijet funkcionise i ne postoji logican argument kojim se dolazi do ''mora da je X bice stvorilo ovo''.Smrcak15 wrote:ali mi preko znanosti mozemo da vidimo tragove inteligentnog stvaranja u prirodi u kosmosu sto nas dovodi do zakljucka da mozemo vjerovai da je Bog kreirao to a ne slucajnosti i mutacije koje su naucno dokazane da stete a ne koriste.john smith wrote:Znanost i ne pokusava dokazati nepostojanje Boga, znanost samo pokusava objasniti svjet i njegove pojave bez uplitanja Boga. Tako nam je znanost dala odgovore kako i zašto dolazi do zemljotresa, grmljavine, suše i poplava. Znanost nam čak pomaže da predvidimo neke od ovih pojava.
evo naprimjer , roboto koji hoda na dvije noge i nosi sa dvije ruke teret do odredista u celijama. Kinesin protein koji hoda na mikrotubulama u tvom tijelu
za mene je ovo ocit primjer da je ovo djelo inteligentnog bica a ne produkt slucajnosti. U danasnje vrijeme cak i netreba vjerske knjige da bi vjerovao i postojanje Boga dovoljno je vidjeti ovakve primjere u prirodi da cpvjek pocne vjerovati u inteligentno bice kao sto je Bog.
- Idemedosumom
#2470 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Znači slučajnost
E jesmo onda sretni u pm
E jesmo onda sretni u pm
- Smrcak15
#2471 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
stani malo ba, mi pricamo ovdje o proteinskim robotima, koji hodaju na dvije noge, nose terete do odredjenih destinacija sa dvije ruke, imaju uprogramiran re-route sistem nesto poput onih u GPS da mogu zaobici prepreke na putu do odredista, ako je teret tezak dolaze drugi roboti da pomognu, nekad robot preuzima teret od drugog robota da prenese teret. Roboti koriste gorivo koje ih ATP sinteza prostrojenje snabdjeva iz celija.Dope_Man wrote:To sto postoje celije, razni mikroorganizmi, sto se elektroni vrte i sve druge pojave koje ne vidimo golim okom, ali se desavaju, nisu same po sebi nikakav dokaz da mora postojati bozanstvo koje je iste stvorilo. To je nacin na koji svijet funkcionise i ne postoji logican argument kojim se dolazi do ''mora da je X bice stvorilo ovo''.Smrcak15 wrote:ali mi preko znanosti mozemo da vidimo tragove inteligentnog stvaranja u prirodi u kosmosu sto nas dovodi do zakljucka da mozemo vjerovai da je Bog kreirao to a ne slucajnosti i mutacije koje su naucno dokazane da stete a ne koriste.john smith wrote:Znanost i ne pokusava dokazati nepostojanje Boga, znanost samo pokusava objasniti svjet i njegove pojave bez uplitanja Boga. Tako nam je znanost dala odgovore kako i zašto dolazi do zemljotresa, grmljavine, suše i poplava. Znanost nam čak pomaže da predvidimo neke od ovih pojava.
znaci pricamo o vidljivim inteligentim kreacijama
znas li ti sta je celija, i sta sve u njoj imaTo sto postoje celije,
programiranje zivota inteligentni dizajn ili evolucija, dokumentarac preporucujem
kolika je vjerovatnoca da celija sama evolvira
Naucnici pricaju o postojanju Boga, cak i jedan profesor matematicki pokazuje kolisna je vjerovatnoca da se protein sam od sebe stvori
- Dozer
#2472 Re: RE: Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Lakapoalibegoa wrote:I dzedaj i nindza, nego nalupal ti one dzeparose il ti se i to usnilo?Dozer wrote:Posteno.
Ali, nadam se da bar djelimicno uvidjas sta zelim reci.
A ja i danas imam slicne osjecaje, ili bolje reci instinkte, a manifestuju se na cesti dok vozim (poput da "nanjusim" udes ispred sebe, usporim voznju, a onda nakon par km naidjem na svjez udes), ili da vidim neko vozilo i kroz glavu mi samo prodje da cu ga uskoro vidjeti slupanog - i onda se to i desi, i sl.
Ima jos kamara nekih situacija, ali sve je na istom principu. Vidovit nisam, to znam sigurno.
Sent from my SM-T535 using Tapatalk
- Dozer
#2473 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Ko su "Mi"?HardcoreMX wrote:A ti to sigurno po sebi znaš !fatamorgana wrote: Tako je, u laži su kratke noge a nos poraste k'o u Pinokija!![]()
Ista sura,naredni ajet... De vidi u nastavku,šta i kome raste...
-Mi objavljujemo u Kur’anu ono što je lijek i milost vjernicima, a nevjernicima on samo povećava propast.- (Kur'an:Al-Isra' 82.)
- Smrcak15
#2474 Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
Allah, ako nisi upoznat sta je Royal WE, ili pluralis majestis, proguglaj malo. Ovako kraljevi za sebe kazu u mnozini kad se obracaju narodu , iako se o jednoj osobi radi ipak kaze za sebe Mi u obracanjuDozer wrote:Ko su "Mi"?HardcoreMX wrote:A ti to sigurno po sebi znaš !fatamorgana wrote: Tako je, u laži su kratke noge a nos poraste k'o u Pinokija!![]()
Ista sura,naredni ajet... De vidi u nastavku,šta i kome raste...
-Mi objavljujemo u Kur’anu ono što je lijek i milost vjernicima, a nevjernicima on samo povećava propast.- (Kur'an:Al-Isra' 82.)
- Dozer
#2475 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Vjeru će pokopati ZNANOST?
E, ovo je jedna od stvari koje mi nikad niko nije uspio razjasniti.RNG_25 wrote: Kršćanska teologija tvrdi da je Isus Krist Bog. Međutim, kao što rekoh, tu priča ne završava. Citirani ajet se odnosi upravo na one koji tvrde da priča tu pak završava, tj. da je Bog bio samo tu i tada kada je hodao po Zemlji, te da osobine koje je imao Isus Krist sasvim opisuju Boga. I td.
Dakle, Bog je nekada hodao po Zemlji, a - gdje je otisao? Gdje je sad?