Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
zeina wrote:Reis se ovakvim jednostranim odlukama igra sa vatrom, ne bi me iznenadilo da se sutra i kod nas desi nešto slično kao u Francuskoj, umjesto da se distancira ili eventualno izjavi saučešće on ide da se igra sa islamskim propisima kako bi se uvukao Zapadu što više, nek nam je Bog na pomoći sa ovakvim budalama od lidera na svim nivoima uključujući i ovog vjerskog
...ja mislim da je veće 'igranje vatrom' nezauzeti nego zauzeti jasan i koncizan stav...konačno je došlo vrijem da i reis kaže 'popu pop, a bobu bob'...sile dobra i sile zla se pozicioniraju...borba za startne pozicije je u punom jeku...nije reis naivčina, zna on šta radi...što bolja pozicija to izgledniji prolaz kroz cilj, a vi koji to ne kontate i ne vidite šumu od drveta mogli bi mu uskoro biti vrlo zahvlani zbog njegove mudrosti...
I to narocito mi, tradicionalni evropski narod, koji ipak zivi tradicionalne evropske vrijednosti, i pretendujemo da u buducnosti budemo dio EU.
zeina wrote:Reis se ovakvim jednostranim odlukama igra sa vatrom, ne bi me iznenadilo da se sutra i kod nas desi nešto slično kao u Francuskoj, umjesto da se distancira ili eventualno izjavi saučešće on ide da se igra sa islamskim propisima kako bi se uvukao Zapadu što više, nek nam je Bog na pomoći sa ovakvim budalama od lidera na svim nivoima uključujući i ovog vjerskog
...ja mislim da je veće 'igranje vatrom' nezauzeti nego zauzeti jasan i koncizan stav...konačno je došlo vrijem da i reis kaže 'popu pop, a bobu bob'...sile dobra i sile zla se pozicioniraju...borba za startne pozicije je u punom jeku...nije reis naivčina, zna on šta radi...što bolja pozicija to izgledniji prolaz kroz cilj, a vi koji to ne kontate i ne vidite šumu od drveta mogli bi mu uskoro biti vrlo zahvlani zbog njegove mudrosti...
Mogu ja shvatiti i reisovu odluku, ne treba uvijek ići linijom prkosa ili linijom osjećanja, treba nekad i razuma i mudrosti, mudro je biti na strani žrtava u Parizu i mudro je da IZ pokaže jednu sliku muslimana potpuno drugačiju od one koju Zapad ima na osnovu muslimana sa Bliskog Istoka a pogotovo ovih što ubijaju u ime Islama, ali da li je mudro ovako javno iči ISIL-u uz dlaku vidjećemo...nadam se da su one prijetje sa Vijesti Ummeta ipak samo prazne kao i do sada
Janjicar wrote:
Insomnia brate ja stvarno mrzim da raspravljam o BH situaciji su ljudima koji su vani
Islam se razlikuje od Krscanstva jer kod nas nije ono "oko za oko zub za zub" tako da ako ih pravosudni sistem nije kaznio nemozes nista uradit.
Pravi musliman ce ti odgovorit :
Ebu Hurejre.r.a.prenosi da je Allahov Poslanik, a.s.rekao :"Nije junacina onaj koji u hrvanju sve savlada(obara), nego je junacina onaj koji vlada sobom pri srdzbi."
gdje se spominje to oko za oko? ima ona ko tebe samarom ti njega kruhom, ili ne ubij i ne pozeli tudju zenu npr.
Bloo wrote:
jos da se moze dodati i kao komunista
ma meni sve okej, sega mi sva ova prica da se trebamo bojati odmazde
mozda nekom lokalnom ludaku padne sta na pamet, ali sumnjam da ce biti ista vecih razmjera
Hej, niko nije savršen. Ali meni je surealno da ga kao ateista branim, a pojedinci koji se deklarišu
kao vjernici ga osuđuju. A čovjek je postupio potpuno u skladu sa onim što islam u svojim načelima propagira.
U Bosancima je nakupljeno toliko bijesa i gnjeva zbog raznoraznih stvari koje nas redovno handre, uključujući
i ove pizdarije koje ISIL radi zbog kojih sve muslimane trpaju u isti koš uljučujući i Bošnjake. Tako
da bih ja da sam na mjestu vehbosa i ostalih radikala dobro razmislio. Bosanci nisu toliko fini i tolerantni
kada im kreneš na najmilije. Ne bi valjalo za njih da budu okidač za sve nakupljeno u nama.
i agree
nadam se da bi u tom hipotetickom slucaju se ujedinili i pitari i manijaci i ateisti i pederi i homofobi i ubili boga u njima
LSD wrote:
Ezan je oduvijek dolazio iza samog vakta ...ali ne može Reis Kavazović praviti vremenske ekstenzije, to je poenta.
Nema na to pravo.
Sta je ezan
Kad se uci sabahski ezan recimo
Pa ja ne mogu vjerovati o cemu mi ovdje pricamo uopce
ma necu da pricam sa ahmacima i trošim svoje dragocjeno vrijeme i teško steceno znanje
Nece naš Reis jedini u svijetu islama praviti cirkus od vjere....da to rade druge zemlje i prave ekstenzije, ja bi reko OK.
Naravno da reis moze donijeti odluku da pomjeri termin ucenja ezana za pet minuta kasnije ako u tome vidi visi interes po svoju zajednicu. Moze donijeti i puno ozbiljnije fetve ako tako nalaze dobrobit, u ovom slucaju bosanskih, muslimana (takve da bi se ti nacisto zgrozio), ali ti ocito nemas pojma o tome.
-LIBERO- wrote:I to narocito mi, tradicionalni evropski narod, koji ipak zivi tradicionalne evropske vrijednosti, i pretendujemo da u buducnosti budemo dio EU.
Naravno da reis moze donijeti odluku da pomjeri termin ucenja ezana za pet minuta kasnije ako u tome vidi visi interes po svoju zajednicu. Moze donijeti i puno ozbiljnije fetve ako tako nalaze dobrobit, u ovom slucaju bosanskih, muslimana (takve da bi se ti nacisto zgrozio), ali ti ocito nemas pojma o tome.
Naravno da ne može to raditi, niti pomjeranje ezana donosi ikakvu korist/dobrobit/benefit muslimanima BiH...ali džabe je ahmacima pricati, lakše je drvo nauciti nekim stvarima
Bloo wrote:
jos da se moze dodati i kao komunista
ma meni sve okej, sega mi sva ova prica da se trebamo bojati odmazde
mozda nekom lokalnom ludaku padne sta na pamet, ali sumnjam da ce biti ista vecih razmjera
Hej, niko nije savršen. Ali meni je surealno da ga kao ateista branim, a pojedinci koji se deklarišu
kao vjernici ga osuđuju. A čovjek je postupio potpuno u skladu sa onim što islam u svojim načelima propagira.
U Bosancima je nakupljeno toliko bijesa i gnjeva zbog raznoraznih stvari koje nas redovno handre, uključujući
i ove pizdarije koje ISIL radi zbog kojih sve muslimane trpaju u isti koš uljučujući i Bošnjake. Tako
da bih ja da sam na mjestu vehbosa i ostalih radikala dobro razmislio. Bosanci nisu toliko fini i tolerantni
kada im kreneš na najmilije. Ne bi valjalo za njih da budu okidač za sve nakupljeno u nama.
i agree
nadam se da bi u tom hipotetickom slucaju se ujedinili i pitari i manijaci i ateisti i pederi i homofobi i ubili boga u njima
beniciodeltoro wrote:
On je pomjerio poziv na molitvu dragom Allahu radi minute šutnje smrtnicima. Stavio je situaciju vezanu za smrtnike ispred poziva na molitvu i time je dao do znanja da poziv na molitvu mora čekati radi nečega drugog, nešto drugo je prioritet.
Naravno da je to dobro za muslimane u BiH jer kao što rekoh, ovo je prva bitka sljedbenika tradicionalnog islama izgubljena protiv generalizacije i stavljanja iskrenog islama i terorizma u isti koš, jer iako smo muslimani ne trebamo bar provocirati ezanom dok je minuta šutnje žrtvama ubica koje su izjavile da to čine u ime Allaha. Dobro je radi ugleda u svijetu da se u toj državi ne čuju u podne iste te riječi koje su se čule iz usta ubica za vrijeme ubistava baš u momentu kada je minuta šutnje
što vi njemu uopće objašnjavate lik je sandžaklija
jaro moj ostavi se ti bosne imaš zukorlića i zilkića pa sa njima to riješi
ove sandžaklije samo neke belaje prave il pljačkaju sa kalašnjikovima il prijete iz beča il su u fahdovoj džamiji
koji je vaš problem ?
Zaboravio si i navesti da je Sandžaklija kriv što Emir šonjo ne može naći curu
Mogu ja shvatiti i reisovu odluku, ne treba uvijek ići linijom prkosa ili linijom osjećanja, treba nekad i razuma i mudrosti, mudro je biti na strani žrtava u Parizu i mudro je da IZ pokaže jednu sliku muslimana potpuno drugačiju od one koju Zapad ima na osnovu muslimana sa Bliskog Istoka a pogotovo ovih što ubijaju u ime Islama, ali da li je mudro ovako javno iči ISIL-u uz dlaku vidjećemo...nadam se da su one prijetje sa Vijesti Ummeta ipak samo prazne kao i do sada
Sta velis na bilateralne, ili cak multilateralne, pregovore i dogovore sa ISIL-om?! Uspostaviti diplomatske veze i lagano niz dlaku, ne bi li tobe dosli? A, IZ BiH da bude medijator?
Naravno da ne može to raditi, niti pomjeranje ezana donosi ikakvu korist/dobrobit/benefit muslimanima BiH...ali džabe je ahmacima pricati, lakše je drvo nauciti nekim stvarima
A jebote,koji si ti..
da sam takvog rezona,ubio bi se davno...
Ja tebe necu zvati ahmakom, samo cu to reci da nemas pojma o necemu u cemu bi da glumis autoritet. I da, dobrobit muslimana BiH je u tome da makar simbolicno kazu da peru ruke od toga sto i u ime njihove vjere cine organizirane psihopate. Ako ti to ne uvidjas, to je samo tvoj problem (i tebi slicnih). Srecom imamo reisa koji to odlicno uvidja.
A jebote,koji si ti..
da sam takvog rezona,ubio bi se davno...
A mogla se Fahdu, sasvim bespotrebno, klanjati dzenaza u odsustvu nakon dzuma namaza?!