Svijet bez religija

Rasprave o vjerskim temama.
Locked

Kako bi svijet bio bolje mjesto?

Da nema nikako religija (Agnosticizam, Apateizam, Ateizam, ... )
117
65%
Da ima samo jedna religija
22
12%
Da su svi Deisti
12
7%
Svijet je dobar kakav jeste
30
17%

Total votes: 181

Smrcak15

#2451 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

aurora313 wrote:
Optimus Prime wrote:
Towelie wrote: Podjednako nema smisla niz fantasticnih slucajnosti kojima se opisuje nastanak i evolucija svemira, ali ljudi veruju u to. Cak se na neki nacin to smatra jednom naucnom dogmom. :-D
Nije ni blizu podjednako.

Reci da je svemir u nekoj formi bio "oduvjek" tu ili da se na neki nama nedokuciv nacin samoinicirao je jednostavnije, nego tvrditi da je jos kompleksniji bog u nekoj formi bio "oduvjek" tu, da bi onda u drugom koraku, iz samo njemu dokucivih razloga stvorio svemir.
Što znači, ako već neko vjeruje da je svemir nastao na neki kreativan način (kao i primjeri Smrčkove flore i faune), pitanje ostaje po čijem vjerovanju? Jer ima toliko starih i novih vjerovanja od kojih su neka utkana u organizovane religije gdje svaka ima svoju priču, ali nema ni traga početku bilo kakve teorije postanka.

I najinteresantnije je to što se vjernici prepiru sa ateistima oko postanka umjesto da se svađaju jedni sa drugima oko marketinškog 'primata' za ideju kreacije! :D
Kako nema traga o teoriji postanka kad kuran jasno naznacava big bang i sirenje univerzuma.
Optimus Prime

#2452 Re: Svijet bez religija

Post by Optimus Prime »

Smrcak15 wrote:
Kako nema traga o teoriji postanka kad kuran jasno naznacava big bang i sirenje univerzuma.
Jesi li konacno dobio potvrdu od CERN-a da je to slucaj? :-)
Jos cekamo!

Ja mislim da ti je vec bezbroj puta objasnjeno da taj ajet ni u kom slucaju ne moze predstavljati dokaz da su autori kurana poznavali fenomen velikog praska.

Naprotiv, sasvim je ocito da su autori kurana imali pogresnu predstavu o svemiru sa obzirom da vise puta spominju anticku podjelu svemira u sedam nebesa te vrse distinkciju izmedju sunca i ostalih zvijezda. O prirodi zvijezda,koje su u kuranu opisane kao "postavljene na prvom nebu da plase sejtane" da ne govorim.

Ali preuzimanje staroegipatskog mita o razdvajanju zemlje i nebesa je naravno vrhunac.
S4mpion

#2453 Re: Svijet bez religija

Post by S4mpion »

aurora313 wrote:
S4mpion wrote:[Pogrešno, islam se ne bazira na praksi njegovih sljedbenika. Možeš ti sebe nazivati muslimanom i biti zagovornik zabrane propitivanja, proučavanja, ali to je tvoja lična stvar, koja veze nema sa islamom.

Dakle, islam ne zabranjuje propitivanje, ispitivanje, proučavanje.
Da li je recimo moguće propitivati se u Teheranu ili Rijadu da li je Muhamed stvarno zadnji poslanik ili nije?
Moj savjet: ni ne pokušavaj!
Nadam se da nisi preskočio ovo:
Pogrešno, islam se ne bazira na praksi njegovih sljedbenika.
Jesi li?
Smrcak15

#2454 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Optimus Prime wrote:
Smrcak15 wrote:
Jesi li konacno dobio potvrdu od CERN-a da je to slucaj? :-)
Jos cekamo!

Ja mislim da ti je vec bezbroj puta objasnjeno da taj ajet ni u kom slucaju ne moze predstavljati dokaz da su autori kurana poznavali fenomen velikog praska.

Naprotiv, sasvim je ocito da su autori kurana imali pogresnu predstavu o svemiru sa obzirom da vise puta spominju anticku podjelu svemira u sedam nebesa te vrse distinkciju izmedju sunca i ostalih zvijezda. O prirodi zvijezda,koje su u kuranu opisane kao "postavljene na prvom nebu da plase sejtane" da ne govorim.

Ali preuzimanje staroegipatskog mita o razdvajanju zemlje i nebesa je naravno vrhunac.
kako je objasnjeno, de mi reci??

ja ovdje vidim pojednostavnjenu verziju ili opis Big banga, znaci najjednostavniji opis Big banga je ovo

21:30. Zar ne znaju nevjernici da su nebesa i Zemlja bili jedna cjelina, pa smi ih Mi raskomadali, i da Mi od vode sve živo stvaramo? I zar neće vjerovati?

prelijep opis Big banga, a to sto ti neces da vjerujes u Kur'an i da on zaista govori o Big bangu, pa nista cudno i da ti se donesu jos veci dokazi ti opet nebi vjerovao dok BOg nebi dozvolio da vjerovanje udje u tvoje srce.

Naprotiv, sasvim je ocito da su autori kurana imali pogresnu predstavu o svemiru sa obzirom da vise puta spominju anticku podjelu svemira u sedam nebesa
pa i danasnji naucnici vjeruju u paralelne univerzume, pogotovo oni koji zagovaraju String teoriju

upravo govore naucnici ono sto je Islam odavno govorio o paralelnim univerzumima

O prirodi zvijezda,koje su u kuranu opisane kao "postavljene na prvom nebu da plase sejtane" da ne govorim.
nemoj ti boga ti, prepusti meni da ja kazem nesto o tome

u Kuranu Allah kaze da nas univerzum je okicen zvijezdama koje ispaljivaju vatru i ostale cestice (projektile) u svemir a to je stetno za one Dzine/sejtane koje lete u nebesa/univerzumu da cuju informacije od meleka o buducnosti koji prenose gatarima, vracarima i samoniklim prorocima.

Pa da vidimo kako to zvijezde ispaljuju tako reci misile koje mogu da pogode sejtane

evo i nauka to objasnjava na ovom videu

da vidim sta tacno pise da su stari egipcani govorili
Invincible

#2455 Re: Svijet bez religija

Post by Invincible »

Evo podsjetnik, pošto opet iste stvari pišeš.
Međutim tvrditi da Kur'an nudi objašnjenje o Velikom Prasku je iluzija.
Zar ne znaju nevjernici da su nebesa i Zemlja bili jedna cjelina, pa smo ih Mi raskomadali, i da Mi od vode sve živo stvaramo? I zar neće vjerovati? (21:30)

Krajnje nedefinisan ajet, koji gle čuda ne govori ništa novo, nego samo donosi modificiranu verziju ranijih mitova o postanku svijeta.

U početku je usred tmine postojao samo jedan beskrajni ocean koji se zvao Nu.Iz njega je izronio svemogući bog Ra(stvoren iz vlastite misli).Pojavivši se na vrhu jednog brežuljka,ispljunuo je boga zraka,Shu,i božicu vlage,Tefnut.Taj prvi par je zatim donio na svijet zemlju(Geb) i nebo(Nut).I tako je nastao svemir.- Egipatski mit o nastanku svemira

According to Greek mythology, in the beginning there was nothing. This was called Chaos. From this nothingness came light, Mother Earth (Gaia) and Sky (Uranus) were formed.

Kao što se jasno može vidjeti, bez da iznosim još neke mitove, koncept je isti, samo ga je Muhamed uklopio u svoju monoteističku verziju, postoji još mnoštvo primjera preklapanja i modificiranja mitologije. Kada pričamo o nastanku života, evoluciji, ne možemo dati konačne odgovore na sva pitanja, međutim neke verzije možemo odbaciti kao neutemeljene.
Optimus Prime

#2456 Re: Svijet bez religija

Post by Optimus Prime »

@Smrcak

Nastavljas, konstantno da se blamiras. Sedam paralelnih svemira? Bas sedam?

Model sa sedam nebesa , koji predstavlja sedam u antickom dobu poznatih nebeskih tijela, je historijska cinjenica.
Objektivno gledano, vjerovatnoca da su autori kurana, pored cinjenice da je taj kosmoloski model bio poznat u Arabije 6. stoljeca, ustari spominjali tamo nekih sedam paralelnih svemira je mimnimalna.

Ove ostale gluposti koje si postirao necu komentarisati.
Smrcak15

#2457 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Invincible wrote:Evo podsjetnik, pošto opet iste stvari pišeš.
Međutim tvrditi da Kur'an nudi objašnjenje o Velikom Prasku je iluzija.
Zar ne znaju nevjernici da su nebesa i Zemlja bili jedna cjelina, pa smo ih Mi raskomadali, i da Mi od vode sve živo stvaramo? I zar neće vjerovati? (21:30)

Krajnje nedefinisan ajet, koji gle čuda ne govori ništa novo, nego samo donosi modificiranu verziju ranijih mitova o postanku svijeta.

U početku je usred tmine postojao samo jedan beskrajni ocean koji se zvao Nu.Iz njega je izronio svemogući bog Ra(stvoren iz vlastite misli).Pojavivši se na vrhu jednog brežuljka,ispljunuo je boga zraka,Shu,i božicu vlage,Tefnut.Taj prvi par je zatim donio na svijet zemlju(Geb) i nebo(Nut).I tako je nastao svemir.- Egipatski mit o nastanku svemira

According to Greek mythology, in the beginning there was nothing. This was called Chaos. From this nothingness came light, Mother Earth (Gaia) and Sky (Uranus) were formed.

Kao što se jasno može vidjeti, bez da iznosim još neke mitove, koncept je isti, samo ga je Muhamed uklopio u svoju monoteističku verziju, postoji još mnoštvo primjera preklapanja i modificiranja mitologije. Kada pričamo o nastanku života, evoluciji, ne možemo dati konačne odgovore na sva pitanja, međutim neke verzije možemo odbaciti kao neutemeljene.

kaze nedefinisan ajet a postiras mi ovo
stavrno za nepovjerovati, ama bas nista ne upucuje na Big bang ovdje i vi bi ko da oborite Kur'anske ajet sa ovakvim nakardnim tekstom , ko da ga je neki pjano u nekom podrumu pisao, ma daj molim te, kad hoces da osporis dodji mi sa jacim argumentima a ne sa ovim trla baba dlan da joj prodje dan, cuj okean , pa Bog izronio iz okeana pa ovo pa ono.. :lol:
Smrcak15

#2458 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Optimus Prime wrote:@Smrcak

Model sa sedam nebesa , koji predstavlja sedam u antickom dobu poznatih nebeskih tijela, je historijska cinjenica.
Objektivno gledano, vjerovatnoca da su autori kurana, pored cinjenice da je taj kosmoloski model bio poznat u Arabije 6. stoljeca, ustari spominjali tamo nekih sedam paralelnih svemira je mimnimalna.

da 7 sa mogucnosti da je i 8 ali to je sd veca matematika da se o tome prica. uglavom drzimo se da je 7 , da.

kakvi ba nebeski tijela, mi ovdje pricamo o univerzumima a ti o objektima u tim ili ovom nasem univerzumu.
ustari spominjali tamo nekih sedam paralelnih svemira je mimnimalna.
ne, nego je jasno naznaceno da se prelazi iz neba u nebo to jeste iz univerzuma u univerzum, kroz hadis poslanika Muhammeda.

kad saberem sve tekstove Kurana i hadisa nema sumnje da je prica o paralelnim univerzumima , hoce li se dokazati to ili nece, kako god , u islamu paralelni univerzumi su fakt.
Invincible

#2459 Re: Svijet bez religija

Post by Invincible »

Vidiš kako ti par preostalih zdravih moždanih ćelija može uvidjeti da je ovo nemoguće, još da za Kur'an uspiješ isto promišljati.

Kako nema nagovještaja, Muhamed je samo prepakovao priču, Ra je postao Allah koji je zamijenio sve ove bogove i preuzeo njihove funkcije, pa je on sam onda razdvojio nebo i zemlju.

Grčki si preskočio.

I onda samo malo promijeniš imena likova, ukloniš sporedne uloge, staviš Allaha kao nosioca radnje i imaš novi film.

Zna li Allah da su ,,nebesa'' starija od Zemlje, da nisu nastali simultano? Tako da tehnički gledano i nisu jedna cjelina, koja se razdvojila, jer se planete postepeno formiraju, a suludo je govoriti da su bili jedna cjelina u fazi nepostojanja, jer tada nije bilo ni ,,nebesa'' ni Zemlje.
Invincible

#2460 Re: Svijet bez religija

Post by Invincible »

A evo kako ti je završio omiljeni učitelj, pazi da i tebi Patrijota ne baci kletvu :lol:

Optimus Prime

#2461 Re: Svijet bez religija

Post by Optimus Prime »

Invincible wrote:
Zna li Allah da su ,,nebesa'' starija od Zemlje, da nisu nastali simultano? Tako da tehnički gledano i nisu jedna cjelina, koja se razdvojila, jer se planete postepeno formiraju, a suludo je govoriti da su bili jedna cjelina u fazi nepostojanja, jer tada nije bilo ni ,,nebesa'' ni Zemlje.
Detalji nisu bitni :D

Jos da je rijesiti misteriju, kako je planeta zemlja cinila "cjelinu" sa ovih ovih preostalih 6 paralelnih svemira.
Optimus Prime

#2462 Re: Svijet bez religija

Post by Optimus Prime »

Smrcak15 wrote:

da 7 sa mogucnosti da je i 8 ali to je sd veca matematika da se o tome prica. uglavom drzimo se da je 7 , da.

kakvi ba nebeski tijela, mi ovdje pricamo o univerzumima a ti o objektima u tim ili ovom nasem univerzumu.
ne, nego je jasno naznaceno da se prelazi iz neba u nebo to jeste iz univerzuma u univerzum, kroz hadis poslanika Muhammeda.

kad saberem sve tekstove Kurana i hadisa nema sumnje da je prica o paralelnim univerzumima , hoce li se dokazati to ili nece, kako god , u islamu paralelni univerzumi su fakt.
Tebi treba bas crtati.

U antickom dobu su ljudi zamisljali da svih sedam vidljivih nebeskih objekata kruze u svom sopstvenom nebu. Zvijezde su bile smjestene u najblize nebo i nije se vrsila distinkcija sunca i ostalih zvijezda. Sasvim konzistentno sa opisima iz kurana i potpuno pogresno, kao sto to danas znamo.

Isjecak sa : https://en.wikipedia.org/wiki/Ancient_Greek_astronomy
Ptolemaic astronomy

The Almagest is one of the most influential books in the history of Western astronomy. In this book, Ptolemy explained how to predict the behavior of the planets, as Hipparchus could not, with the introduction of a new mathematical tool, the equant. The Almagest gave a comprehensive treatment of astronomy, incorporating theorems, models, and observations from many previous mathematicians. This fact may explain its survival, in contrast to more specialized works that were neglected and lost. Ptolemy placed the planets in the order that would remain standard until it was displaced by the heliocentric system and the Tychonic system:

Moon
Mercury
Venus
Sun
Mars
Jupiter
Saturn
Fixed stars
Image
Last edited by Optimus Prime on 23/04/2016 13:28, edited 2 times in total.
Invincible

#2463 Re: Svijet bez religija

Post by Invincible »

Allah kaznio one meleke koji su odbili da donesu komad zemlje, kako bi on izvajao Adema, pa su putovali kroz dimenzije i vrijeme, te iz svakog paralelnog svemira donijeli čestice koje su učestvovale u formiranju Zemlje, tako je naša planeta formirana. Ako ti nešto bude nelogično i nemoguće, to te šejtan zavarava, prouči sure Felek i Nas 3333 puta, dok ti mozak ne otupi, tako da zaboraviš i šta si htio pitati.
Avetinho

#2464 Re: Svijet bez religija

Post by Avetinho »

Meni je najljepse kad pocnu tumaciti kvantnu fiziku i jedanaest dimenzija. I onda odjednom to bice koje je sve to stvorilo odluci naredjivati nekoj poluinteligentnoj zivotinjskoj vrsti na izgubljenoj planetici u izgubljenoj galaksijici kojom rukom ce jesti, a kojom prati pakas. Na koju stranu ce se okrenuti kad mu se mole, prema izgubljenoj pustinjskoj pripizdini Meki, da se ne naljuti ako to pogresno rade. Inace je milostiv, i to sve radi kako bi mu se neko divio.
Smrcak15

#2465 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Invincible wrote:Vidiš kako ti par preostalih zdravih moždanih ćelija može uvidjeti da je ovo nemoguće, još da za Kur'an uspiješ isto promišljati.

Kako nema nagovještaja, Muhamed je samo prepakovao priču, Ra je postao Allah koji je zamijenio sve ove bogove i preuzeo njihove funkcije, pa je on sam onda razdvojio nebo i zemlju.

Grčki si preskočio.

I onda samo malo promijeniš imena likova, ukloniš sporedne uloge, staviš Allaha kao nosioca radnje i imaš novi film.

tu apsolutno nista ne uupucuje na big bang.

a suludo je govoriti da su bili jedna cjelina u fazi nepostojanja, jer tada nije bilo ni ,,nebesa'' ni Zemlje
ajet hoce da kaze ono sto vidite nebesa i zemlja sve je to pocelo od jedne cjeline koja se raskomadala expanzijom prostora.

sa big bangom su stvoreni atomi i prostor, od tih atoma se stvorila u buducnosti zemlja
Smrcak15

#2466 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Optimus Prime wrote:
Invincible wrote:
Detalji nisu bitni :D

Jos da je rijesiti misteriju, kako je planeta zemlja cinila "cjelinu" sa ovih ovih preostalih 6 paralelnih svemira.
ako ja tebi kazem , hej jarane znas li ti da si bio u babinim jajnicima, a ti se okrenes i kazes ja budale od covjeka, kako cu ja covjek ovako visok biti u babinim jajima jos of krvi i mesa, i kosti??? ali ja nekazem da si ti bio ovakav sad metar i koliko, nego kazem da si bio spermina celija koja se razvijala i postalo ono sto si ti sad. tako isto zemlja ovakva nije bila za vrijeme big banga nego je bila u vidu atoma, koji su nakon izvjesnog vremena postalo zemlja. Atom isu stvoreni sa big bangom, a od tih atoma je stvorena zemlja, tako isto si ti bio spermina celija kao sto je zemlja bila atom pa se razvijanjem postalo ono sto je sad trenutno.

jeli ti sad jasno????
Smrcak15

#2467 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Optimus Prime wrote:
Smrcak15 wrote:

Tebi treba bas crtati.

U antickom dobu su ljudi zamisljali da svih sedam vidljivih nebeskih objekata kruze u svom sopstvenom nebu. Zvijezde su bile smjestene u najblize nebo i nije se vrsila distinkcija sunca i ostalih zvijezda. Sasvim konzistentno sa opisima iz kurana i potpuno pogresno, kao sto to danas znamo.

Isjecak sa : https://en.wikipedia.org/wiki/Ancient_Greek_astronomy
Ptolemaic astronomy

The Almagest is one of the most influential books in the history of Western astronomy. In this book, Ptolemy explained how to predict the behavior of the planets, as Hipparchus could not, with the introduction of a new mathematical tool, the equant. The Almagest gave a comprehensive treatment of astronomy, incorporating theorems, models, and observations from many previous mathematicians. This fact may explain its survival, in contrast to more specialized works that were neglected and lost. Ptolemy placed the planets in the order that would remain standard until it was displaced by the heliocentric system and the Tychonic system:

Moon
Mercury
Venus
Sun
Mars
Jupiter
Saturn
Fixed stars
Image
apsolutno to nema veze sa islamskim tekstovima o 7 nebesa/univerzuma, ja poznajem sta islam kaze ti ne, i zato kad ti kazem da nema veze sa tim to ti odgovorno tvrdim
Smrcak15

#2468 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Avetinho wrote:Meni je najljepse kad pocnu tumaciti kvantnu fiziku i jedanaest dimenzija. I onda odjednom to bice koje je sve to stvorilo odluci naredjivati nekoj poluinteligentnoj zivotinjskoj vrsti na izgubljenoj planetici u izgubljenoj galaksijici kojom rukom ce jesti, a kojom prati pakas. Na koju stranu ce se okrenuti kad mu se mole, prema izgubljenoj pustinjskoj pripizdini Meki, da se ne naljuti ako to pogresno rade. Inace je milostiv, i to sve radi kako bi mu se neko divio.

i meni je smijesno da kreatori novog BMW:a izdaju manual kako da se BMW koristi, ko ima slifa shvatit ce ovu recenicu.
Invincible

#2469 Re: Svijet bez religija

Post by Invincible »

Nemoi bježati od svog šejha, koji je igrao igru ko laže, dabogda nijem ostao i gle čuda izgubi, ispade da nije govorio istinu, naravno da meni kao osobi zdrave pameti to nije dokaz božanskog djelovanja, ali tebi i tebi sličnima jest.

Da je kojim slučajem ovaj sveštenik imao moždani i zanijemio, ne bi te se niko živ riješio od silnog dokazivanja kako završe oni koji Allaha uvrijede da ima sina, a ovdje ispade obrnuto, nastrada onaj što govori suprotno.
A evo kako ti je završio omiljeni učitelj, pazi da i tebi Patrijota ne baci kletvu :lol:

Optimus Prime

#2470 Re: Svijet bez religija

Post by Optimus Prime »

Smrcak15 wrote: apsolutno to nema veze sa islamskim tekstovima o 7 nebesa/univerzuma, ja poznajem sta islam kaze ti ne, i zato kad ti kazem da nema veze sa tim to ti odgovorno tvrdim
Ne, islam ustvari tu govori o Snjezani i sedam patuljaka.
:-)

To sto ti nesto odgovorno tvrdis, je ovdje potpuno beznacajno.

Svako za sebe moze procitati ono sto u kuranu pise- A opisi su skoro identicni sa onim u kojima su stari Grci opisivali svoj model svemira.
MyTao

#2471 Re: Svijet bez religija

Post by MyTao »

skupljac_zeljeza wrote:
MyTao wrote: To sto ti vjerujes da je on mene stvorio je druga stvar... mogu I ja vjerovati da je pinokio stvorio svijet, ali ljudi I dalje vrse analizu nad njim kao karakteru jedne bajke, sto kuran I bilbija jesu.
Napravi eksperiment pa pričaj javno da te stvorio Bog i onda kaži da si uznapredovao i da sada tvrdiš da te stvorio Pinokio pa nam ovdje prenesi utiske okruženja. :mrgreen:
koliko god puta procitam, ne vidim kako je to povezano sa ovim sto sam rekao... pojma nemam sta si mislio.
Smrcak15

#2472 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Invincible wrote:Nemoi bježati od svog šejha, koji je igrao igru ko laže, dabogda nijem ostao i gle čuda izgubi, ispade da nije govorio istinu, naravno da meni kao osobi zdrave pameti to nije dokaz božanskog djelovanja, ali tebi i tebi sličnima jest.

Da je kojim slučajem ovaj sveštenik imao moždani i zanijemio, ne bi te se niko živ riješio od silnog dokazivanja kako završe oni koji Allaha uvrijede da ima sina, a ovdje ispade obrnuto, nastrada onaj što govori suprotno.

Kakvu igru ba?? O cemu ti to?? Uzimas covjeka koji je dobio stroke kao neku boziju kaznu, kakve gluposti majko mila na sta si ti nasjeo majko draga, na krscanske fazone a po toj logici oonda je isus isto tako kaznjen ili jos gore, jer ako je mucenje pred kraj zivota nekakav dokaz bozije kazne onda je po toj logici isus se nije dobro proveo kod Boga cim ga je mucenjem usmrtio na krizu, cak sta vise biblija kaze ko bude zakovan za drvo da je proklet, tako nekako.

Na sta si spao da moras krscanske fazone furati protiv mene jao jao
Smrcak15

#2473 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Optimus Prime wrote:
Smrcak15 wrote: apsolutno to nema veze sa islamskim tekstovima o 7 nebesa/univerzuma, ja poznajem sta islam kaze ti ne, i zato kad ti kazem da nema veze sa tim to ti odgovorno tvrdim

Svako za sebe moze procitati ono sto u kuranu pise- A opisi su skoro identicni sa onim u kojima su stari Grci opisivali svoj model svemira.
Ni blizu da je isto, nemoj sebe lagati u oci.
Optimus Prime

#2474 Re: Svijet bez religija

Post by Optimus Prime »

Smrcak15 wrote:
Optimus Prime wrote:

Ni blizu da je isto, nemoj sebe lagati u oci.
Dakle Grci spominju zemlju koja je okruzena sa sedam nebesa, i sa zvjezdama u najblizem nebu.
To je upravo ono sto pise u kuranu.

Ili je opet do prevoda? :run:
Avetinho

#2475 Re: Svijet bez religija

Post by Avetinho »

Smrcak15 wrote:
Avetinho wrote:Meni je najljepse kad pocnu tumaciti kvantnu fiziku i jedanaest dimenzija. I onda odjednom to bice koje je sve to stvorilo odluci naredjivati nekoj poluinteligentnoj zivotinjskoj vrsti na izgubljenoj planetici u izgubljenoj galaksijici kojom rukom ce jesti, a kojom prati pakas. Na koju stranu ce se okrenuti kad mu se mole, prema izgubljenoj pustinjskoj pripizdini Meki, da se ne naljuti ako to pogresno rade. Inace je milostiv, i to sve radi kako bi mu se neko divio.

i meni je smijesno da kreatori novog BMW:a izdaju manual kako da se BMW koristi, ko ima slifa shvatit ce ovu recenicu.
Lijeva noga mjenjac, desna gas. Sad sam shvatio zasto Allah zeli da supak peremo lijevom a datule jedemo desnom. To je zbog onog sto zivi u jedanaestoj dimenziji, i zeli da ga svi obozavamo, i klanjamo mu se prema istoku (pitam se sta li je njemu istok u jedanaestoj dimenziji) ili smo najebali.
Locked