Safet Sušić - Pape

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Safet Susic u Evianu ce:

izdominirati Ligu 2 s postojecom ekipom
45
21%
graditi ekipu dovodjenjem talenata Rin-tin-tina i sVrška
19
9%
odigrati prosjecnu sezonu
28
13%
podbaciti igrajuci bez bekova
8
4%
dobiti otkaz prije kraja sezone
115
53%

Total votes: 215

Paul F.

#2451 Re: Safet Sušić - Pape

Post by Paul F. »

Norman wrote: Nego, ko čita francusku štampu, neka vidi postoji li opasnost da neznalice iz uprave daju otkaz Safetu. Ne bi me ništa čudilo, iako još uvijek imamo dobru šansu da se plasiramo između 8. i 10. mjesta.
Ja ne čitam štampu ali pratim njihov forum i tu bude i nekih linkova. Nikad niko nije spomenuo otkaz. Bilo je neke lagane kritike. Neko reče: da je Sajo veliki trener ne bi kod nas bio. Onda neko odgovara da je naopako od početka. Prvo treba izabrati selektora a onda da on bira igrače koji mu odgovaraju a ne obrnuto. Neki su se žalili što Sajo ne urliče za vrijeme tekme a prije je to bilo lijepo nakon prošlog trenera koji je urlo ko budala.
Meni je zanimljivo što je prošli trener, sin osnivača kluba, bio tu 15 godina i čim je otac pao u postelju, sklonili su sina i doveli Saju. Ubrzo je otac umro.
Mislim da će stvari biti jasnije nakon januara tj perioda kad klubovi mogu mijenjati igrače.
Inače, otkaz kao otkaz nije ni loš za Saju jer mu moraju isplatiti sve plate do kraja dvogodišnjeg ugovora. Tako je bilo sa Vahom u PSGu pa je duplu platu imo.
Edin H.

#2452 Re: Safet Sušić - Pape

Post by Edin H. »

Dupli
Last edited by Edin H. on 13/12/2015 11:33, edited 1 time in total.
Edin H.

#2453 Re: Safet Sušić - Pape

Post by Edin H. »

Edin H. wrote:
luckylaka wrote:
MOSALJOZE wrote:Kako te bolan,laki nije stid.Pa trubio si u svakoom postu,dok je Pape bio selektor da ti nije bitno ko vodi,vec samo rezultat.
Mesha nas je izvadio iz GOVANA,koje je ostavio tvoj ljubimac Pape(zahvalan sam mu na kvalifikacijama za SP)
Ivica Osim,Vaha i svi RELEVANTNI stručnjaci su rekli kako su igraci podbacili,sad ti kao potpuni fudbalski duduk(kao i ja)govoris kako je Meša kriv.
I da živo me zanima koji je tvoj komentar bio nakon tekme sa Portugalom(6:2)
Et stid me zbog tebe.Naravno da mi je najbitniji rezultat ali ova dva kloca ne mogu napraviti .Mesha svoju istorijsku priliku nije iskoristio Safet jeste.Mesha nas izvadio iz govana...kojih hoces reci uvalio .Sto bolan ne priznate da su obojica operisana od ovog posla.Da .I corava koka potrefi zrno.Safet je potrefio.I moze li objasnjenje sto su igraci podbacili,sto se igraci ponasaju ko u kafani,sto igraci na pripremama rade sta hoce dolaze i odlaze kad hoce...milion pitanja.Nude li Vaha,Svabo i ostali odgovore na ova pitanja.Komentar protiv Portugala -katastrofa,moze li komentar protiv Francuske.I da objasnim Mesha,Safet su moji fudbalski ljubimci,moji idoli .Danas samo srozavaju svoj ugled.
Ima istine u ovome sto govoris, Safet je na kraju sretno ili spretno u zadnjim minutama kvalifikacija uspio da dodje do plasmana na Svjetsko prvenstvo i na samom Svjetskom uspio da izrevoltira skoro pa kompletnu javnost. Medjutim zaboravljas cinjenicu da je prije toga zabrljao kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, mahom zbog utakmice u Albaniji i guranja Kene, cemu su zasigurno doprinjeli Spaha i Dzeko. Mesha, napravio odredjene promijene, ali pokazao da je takticki nedorastao vecim utakmicama poput utakmica protiv Irske i Belgije. Slazem se da obadvojica bosanski fudbalski idoli koji su trebali na Malti otvoriti po kafic, pa diskutovati utakmice, a ne da se petljaju tamo gdje im nije mjesto.
perfekcionista1

#2454 Re: Safet Sušić - Pape

Post by perfekcionista1 »

Sta ste bolje ocekivali od covjeka koji je prkosio naciji i nije htio zvati Djurica ni protiv izraela kad nismo imali nijednog napadaca a posle je djuric pod mesinim vodstvom se pokazao kao igrac odluke. Licemjerni korumpirani susic :zjev:
Edin H.

#2455 Re: Safet Sušić - Pape

Post by Edin H. »

perfekcionista1 wrote:Sta ste bolje ocekivali od covjeka koji je prkosio naciji i nije htio zvati Djurica ni protiv izraela kad nismo imali nijednog napadaca a posle je djuric pod mesinim vodstvom se pokazao kao igrac odluke. Licemjerni korumpirani susic :zjev:
:oops: :oops:
Pa i Mesha je morao u Irskoj poceti bez klasicnog napadaca, pa poslije ubaciti Djurica (sudeci po formi), pa onda eventualno Dzeku, pa nikom nista
perfekcionista1

#2456 Re: Safet Sušić - Pape

Post by perfekcionista1 »

Edin H. wrote: Pa i Mesha je morao u Irskoj poceti bez klasicnog napadaca, pa poslije ubaciti Djurica (sudeci po formi), pa onda eventualno Dzeku, pa nikom nista
O cemu ti? Djurica je ostavio na klupi jer je imao Dzeku a susic nije imao nijednog napadaca vec je stavio kvrzica da glumi mesija. I hajd i nekako poceti tekmu bez klasicnog napadaca, ali da nemas ni na klupi nekog spica e to je vec susicev bezobrazluk, neznanje i inat sa nacijom. Zato sto se inatio na nacijom i svetim grbom sada je omrazen kod vecine a i Bozija pravda ga stize, otkaz u evianu i kad ce opet naci neki angazman neka se dobro zapita.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2457 Re: Safet Sušić - Pape

Post by JoseMujica »

ćekajte da dodže tura taze stelje pa če se Sajo vratit na pravi put...opo mu igraćima šečer pa nemogu igrat
agent_zero

#2458 Re: Safet Sušić - Pape

Post by agent_zero »

luckylaka wrote:Safet i Mesha su dva ublehasa sto se tice trenerskog znanja.Dakle dvije karine u svom poslu.Razlika je ni u cemu.Dva trenera koja ne mogu voditi klubove u Federalnoj ligi jer im je strucnost nula.Ko stvoreni za nasu reprezentaciju
Naravno da je tako...

Mi smo samo jednog stručnjaka imali na klupi za sve ove godine kako postojimo, a to je Ćiro.

A "stručnjaci" kojima su pojam fudbala Meša i Pape su drvlje i kamenje na istog bacali. Tipično sarajevko mahalsko, glupo razmišljanje, Željo Sarajevo i ništa dalje od tog. Niko i ništa drugo ne valja.

K'o plitak potok bi sa Ćirom prošli grupu na Svjetskom, a sigurno bi bili i na Euru.
ultima_palabra

#2459 Re: Safet Sušić - Pape

Post by ultima_palabra »

I Safet i Meša su uspješniji treneri od Ćire u zadnjih 15 godina.
luckylaka

#2460 Re: Safet Sušić - Pape

Post by luckylaka »

ultima_palabra wrote:I Safet i Meša su uspješniji treneri od Ćire u zadnjih 15 godina.
Sve je to u pet deka,nedokazani treneri,selektori jos manje(a Cirino polufinale i Safetovo svjetsko...slijedi sigurno).Ne kontam nikako da ljudi sa toliko respekta u svijetu u reprezentaciji ne mogu stvoriti autoritet.Pa stisni jednom sutni ako treba i Dzeku i Vedu i Spahu pokazi da si ti tu gazda ali jok .Sve se svodi na isti ko i ovaj post.Dzaba tupim zube.
DonEmir

#2461 Re: Safet Sušić - Pape

Post by DonEmir »

Papeljubci :lol:

Eto recimo da je Papke dobar za trece lige :zzzz:

Nego sta kaze o klubu iz druge lige i klubu iz prve :-) bolje u trecu, Papke :oops:
Paul F.

#2462 Re: Safet Sušić - Pape

Post by Paul F. »

luckylaka wrote:Ne kontam nikako da ljudi sa toliko respekta u svijetu u reprezentaciji ne mogu stvoriti autoritet.Pa stisni jednom sutni ako treba i Dzeku i Vedu i Spahu pokazi da si ti tu gazda ali jok .Sve se svodi na isti ko i ovaj post.Dzaba tupim zube.
Da je to tako jednostavno, mislim da bi bilo odrađeno. Maksuz zbog tebe sam tražio video na YT gdje Safet govori da nakon tekme sa Kiprom, u svakoj reprezentaciji bi promijenili pola tima ali kod nas to nije moguće... Izgleda da je video sklonjen ili ja ne umijem da nađem. :D
Crvena Tifoza

#2463 Re: Safet Sušić - Pape

Post by Crvena Tifoza »

DonEmir wrote:Papeljubci :lol:

Eto recimo da je Papke dobar za trece lige :zzzz:

Nego sta kaze o klubu iz druge lige i klubu iz prve :-) bolje u trecu, Papke :oops:

Jesi to došao sa službenog puta? :lol: :run:
luckylaka

#2464 Re: Safet Sušić - Pape

Post by luckylaka »

Paul F. wrote:
luckylaka wrote:Ne kontam nikako da ljudi sa toliko respekta u svijetu u reprezentaciji ne mogu stvoriti autoritet.Pa stisni jednom sutni ako treba i Dzeku i Vedu i Spahu pokazi da si ti tu gazda ali jok .Sve se svodi na isti ko i ovaj post.Dzaba tupim zube.
Da je to tako jednostavno, mislim da bi bilo odrađeno. Maksuz zbog tebe sam tražio video na YT gdje Safet govori da nakon tekme sa Kiprom, u svakoj reprezentaciji bi promijenili pola tima ali kod nas to nije moguće... Izgleda da je video sklonjen ili ja ne umijem da nađem. :D
Sto mislis da nije moguce zavesti red u reprezentaciji samo je pitanje ko moze zavesti red.Ni Spaha,Dzeko,Vedo,Mire ili bilo koji treci nisu veci od reprezentacije.Problem je sto ni Safet ni mEsha vjerovatno nece da idu linijom zamjeranja.Skoro svaki selektor koji drzi do sebe pri konstantnom kasnjenju recimo E.Spahe bi doticnog nogirao do daljnjeg(mislis da bi to Sajo ili Mesha mogli uraditi...nikada jer bi tada imali vjerovatno problem sa Dzekom a prije i sa Ibrom.Ali i tu ima rjesenje.Dzeko Bujrum biraj podrska Spahi ili RBiH.Ok lako je ovako na papiru ali dok god ne dobijemo selektora koji nece igrace pred utakmicu traziti po kafanama ovako ce nam biti.Kazu nekada davno M.Miljanic da li je trenirao Zvezdu ili reprezentaciju,nebitno rekao svi igraci na aerodrom u istim odijelima,cipe,kravate,utegnuto.Bogicevic bio valjda mangup u to vrijeme i dosao u farmericama a ekipa se nije mogla zamisliti bez njega.Kazu Miljanic ga iskritikovao i rekao da ima sat vremenda se presvuce i stigne na avion.Kda je Bogi nakon sat stigao obucen Miljanic rekao,,Ono ti bolje stoji ,idi presvuci se pa dodji biciklom za nama"Poslije je Bogi bio jedan od naj,naj.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2465 Re: Safet Sušić - Pape

Post by JoseMujica »

treba da se zna ko kosi a ko vodu nosi

dok nije tako nema tu rada ni rezultata
Paul F.

#2466 Re: Safet Sušić - Pape

Post by Paul F. »

Da se mi vratimo kvalitetnijem nogometu. :D U četvrtak u pola devet igramo sa Nancijem koji je drugi na tabeli. Tekmu integralno prenosi francuski Eurosport 2. Njihov trener je Pablo Correa. Trener Nancija od 2002. 2012 Evijan ga poziva na trenersku poziciju. Došo, bio malo i vratio se nazad. U ovom intervjuu kaže da je u Evijanu zatekao potpuno drugačiju situaciju u odnosu na ono kako su mu to ranije pretstavili.
Norman

#2467 Re: Safet Sušić - Pape

Post by Norman »

:meza1:

Je li sve spremno za tekmu?

Veliki derbi između Nancy-ja, koji je trenutno na diobi prvog mjesta, i nas koji po svemu zaslužujemo biti na vrhu.
House

#2468 Re: Safet Sušić - Pape

Post by House »

Allez Nancy :bih:
Paul F.

#2469 Re: Safet Sušić - Pape

Post by Paul F. »

Kod mene pive i digitron spremni.
RtrnOfSalisbury

#2470 Re: Safet Sušić - Pape

Post by RtrnOfSalisbury »

evijan istrko na teren, sve se pinki. sajke i evijan spasavaju cetvrtak :thumbup:
RtrnOfSalisbury

#2471 Re: Safet Sušić - Pape

Post by RtrnOfSalisbury »

sajke otvorio tekmu u stilu reala i barcelone i to je vec dovoljno za sajkovacu. sajke igra 3-1-6 i upravo propuscase 100% sansu
Norman

#2472 Re: Safet Sušić - Pape

Post by Norman »

Safet izgleda promijenio mnogo toga.

Umjesto šuškavca - kaputić.
A izgleda i da u sastavu igra 5 novih igrača u odnosu na startnih 11 iz prošle utakmice.

Nadam se da će se promjene isplatiti.
Edin H.

#2473 Re: Safet Sušić - Pape

Post by Edin H. »

Norman wrote: Umjesto šuškavca - kaputić.
Opa :shock:
Paul F.

#2474 Re: Safet Sušić - Pape

Post by Paul F. »

Bolji smo, nema šta. Doduše oni su imali tekmu neki dan pa su umorniji.
DonEmir

#2475 Re: Safet Sušić - Pape

Post by DonEmir »

Samo 9 bodova od 3 mj. :oops: :skoljka: papke strucnjak za trece lige.
Last edited by DonEmir on 17/12/2015 22:25, edited 1 time in total.
Locked