i to na pretplari za 17,5 KM
BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri
Moderator: Benq
-
badrudin
#2451 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
do juče su bhtelekom mudraci smatrali da je dovoljno 100 MB
- pepeljara
#2452 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
mini 15, 500 + 1GB za 5 marki sa pdv 
top nema dalje.
top nema dalje.
- Benq
#2453 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Sta ja kao ultra korisnik imam od togapepeljara wrote:mini 15, 500 + 1GB za 5 marki sa pdv
top nema dalje.
-
badrudin
#2454 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
pa 'oće da te naćeraju da se prešaltaš sa ultre na pretplatu, bht mudraci
izgleda da su se svim silama na to bacili, a po svoj prilici će rasćerat ultra korisnike na druge operatere
izgleda da su se svim silama na to bacili, a po svoj prilici će rasćerat ultra korisnike na druge operatere
- kloniran
#2455 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
koristio sam ja izi i dobar je dok si u urbanom dijelu, van grada je krizaradiša wrote:promaklo mi je to.
- Benq
#2456 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Sto se tice ovog prvog dijela posta to nece nikad uspjeti jer mi pretplata ne trebabadrudin wrote:pa 'oće da te naćeraju da se prešaltaš sa ultre na pretplatu, bht mudraci
- pepeljara
#2457 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ma jasno, mada iskreno ja ne bi nikad na ultru, iz jednog prostog razloga.Benq wrote:Sta ja kao ultra korisnik imam od togapepeljara wrote:mini 15, 500 + 1GB za 5 marki sa pdv
top nema dalje.?
za nedaj boze..... pojeo bi telefon..
Znam, mozda glup razlog, ali buraz, dovoljno je jednom za nedaj boze..
-
badrudin
#2458 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
i ja mislim da su samo sebi jamu iskopali u koju će upast i vjerujem tesko izvući
ima da se fataju za glavu
ima da se fataju za glavu
- Benq
#2459 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Naravno , svi imamo svoje razloge , ja npr necu da se obavezujem za bilo sta vezano za mobilnu , zato i koristim ultru, dopunim je kad mi je cejf i koliko mogupepeljara wrote: Ma jasno, mada iskreno ja ne bi nikad na ultru, iz jednog prostog razloga.
- pepeljara
#2460 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Benq wrote:Naravno , svi imamo svoje razloge , ja npr necu da se obavezujem za bilo sta vezano za mobilnu , zato i koristim ultru, dopunim je kad mi je cejf i koliko mogupepeljara wrote: Ma jasno, mada iskreno ja ne bi nikad na ultru, iz jednog prostog razloga.
Ma slazem se.
Mada se moze uzet ono mjesec za mjesec.. cisto da imas tu sigurnost.. bar ja.. naravno svako po svojim potrebama uzima.
-
badrudin
#2461 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
nebulozni razlozi
'sigurnost" plaćaš minimalno 17,5 KM mjesečno, za iste pare mozes punit mjesečno i ultru pa uz opciju prenosa kredita mozes imat rezerve i sigurnosti minimalno 50 KM, kontaš ??
'sigurnost" plaćaš minimalno 17,5 KM mjesečno, za iste pare mozes punit mjesečno i ultru pa uz opciju prenosa kredita mozes imat rezerve i sigurnosti minimalno 50 KM, kontaš ??
- pepeljara
#2462 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ne kontas ti
Nije isto koristiti ultru i preplatu.
Ja navodim svoje razloge. Jer ja trosim kredit, ne kamaram, tako da mi uvijek bude manje na racunu krajem mjeseca. Dovoljno je da mi zatreba 1x i da nemam kredita.. pojeo bi se
Al rekoh, to sam ja, naravno, znam metar ljudi ultra ,cener po 2 mjeseca trose.. samo net i to.. ta ja znam, moji razlozi.
Ja navodim svoje razloge. Jer ja trosim kredit, ne kamaram, tako da mi uvijek bude manje na racunu krajem mjeseca. Dovoljno je da mi zatreba 1x i da nemam kredita.. pojeo bi se
Al rekoh, to sam ja, naravno, znam metar ljudi ultra ,cener po 2 mjeseca trose.. samo net i to.. ta ja znam, moji razlozi.
- supercali
#2463 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ja razumijem pepeljaru I iz istog razloga sam I ja na pretplati
Jednom trebalo nikad vise necu doci u tu situaciju
Prvo bio 15 pa 30 jer sam vidio da toliko otprilike sam I na ultri trosio
- pepeljara
#2464 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Pa to.supercali wrote:Ja razumijem pepeljaru I iz istog razloga sam I ja na pretplati
Mada meni vazda kod 30 ostane ono par maraka, djaba mi ostaje, presao na 15, pa cu prebacivat radije preko 15 ,nego da imam vazda viska
-
badrudin
#2465 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
i to je rješivo, uz opciju provjere kredita svakog trenutka znas stanje, pa nemoj dozvoliti da ti kredit nikad bude ispod 20 KMpepeljara wrote:Ne kontas tiNije isto koristiti ultru i preplatu.
- pepeljara
#2466 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Nije rijesivo, al et da se ne prepiremo 
Ti preferiras ultru i ok mi je to.
Ja preplatu
Isto tako imam i bihamk karticu ,nikad mi ne zatrebala, i zdravstvenu knjizicu, nikad mi ne zatrebala, itd itd
To je poenta da jes ono nesto ,za nedaj boze
Ti preferiras ultru i ok mi je to.
Ja preplatu
Isto tako imam i bihamk karticu ,nikad mi ne zatrebala, i zdravstvenu knjizicu, nikad mi ne zatrebala, itd itd
To je poenta da jes ono nesto ,za nedaj boze
- kloniran
#2467 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
meni je najgore sto mi se zna desiti da zaboravim dopuniti a imam uvijek preko 20 maraka kredita, samo sad sreca imam dvije kartice i zazmak od desetak dana, pa se mogu saltati na drugu kad se to desipepeljara wrote:Pa to.supercali wrote:Ja razumijem pepeljaru I iz istog razloga sam I ja na pretplati
Mada meni vazda kod 30 ostane ono par maraka, djaba mi ostaje, presao na 15, pa cu prebacivat radije preko 15 ,nego da imam vazda viskaa uvijek mozes potrosit kolko god ti zatreba za nedaj boze.
edit: ipak je razlika preko 3 mjeseca
-
badrudin
#2468 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
i TO je rješivo, na mobitelu imas ili difoltni ili instaliraj kalendar u kome navedes kao alarm podsjetnik datum na koji ti ističe kredit, tj. na taj dan će ti kalendar alarmirat da trebaš dopunit kredit 
- supercali
#2469 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Nije problem kad ti istice kredit nego kad ga potrosis a nemas dopuniti
To ke najvaznije
To ke najvaznije
-
badrudin
#2470 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
kao sto rekoh ne dozvoli nikad da ti bude kredit ispod 20 KM i nema frke, a to mozes uvjek, jer se prenosi, dakle jednostavno sebi zacrtas da kredit ne bude nikad ispod cvaje, roknes 50 tku, neće propastsupercali wrote:Nije problem kad ti istice kredit nego kad ga potrosis a nemas dopuniti
To ke najvaznije
- kloniran
#2471 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
e to jeste belaj, mada se ako imas net moze i preko neta dopuniti kad utanjisupercali wrote:Nije problem kad ti istice kredit nego kad ga potrosis a nemas dopuniti
To ke najvaznije
a ja u zadnjih 15 godina sam mozda dvaput ostao bez kredita cim padne ispod petaka dopuni i rahat
- radiša
#2472 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
ma prednost ultre je da mozes otici vani rahat i ne strahovat kad se vratis u bosnu kolki ce ti bit racun 
sta sam se takvih prica nasluso nebi preso na predplatu nema teorije
- kloniran
#2473 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
posebno ako zaboravis data deaktivirati, pa slucajno dođe 15-20k racunradiša wrote:ma prednost ultre je da mozes otici vani rahat i ne strahovat kad se vratis u bosnu kolki ce ti bit racun
odes brate u dubrovnik na more i mozes surfati na nasem netu, ko da si kod kuce
- radiša
- supercali
#2475 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Pa isto mi dodje imao uvijek 20 km ili pretplatu od 15-30badrudin wrote:kao sto rekoh ne dozvoli nikad da ti bude kredit ispod 20 KM i nema frke, a to mozes uvjek, jer se prenosi, dakle jednostavno sebi zacrtas da kredit ne bude nikad ispod cvaje, roknes 50 tku, neće propastsupercali wrote:Nije problem kad ti istice kredit nego kad ga potrosis a nemas dopuniti
To ke najvaznije