BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
7
10%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
54%

Total votes: 70

badrudin

#2451 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by badrudin »

do juče su bhtelekom mudraci smatrali da je dovoljno 100 MB :lol:
i to na pretplari za 17,5 KM
pepeljara

#2452 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by pepeljara »

mini 15, 500 + 1GB za 5 marki sa pdv :D
top nema dalje.
Benq

#2453 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Benq »

pepeljara wrote:mini 15, 500 + 1GB za 5 marki sa pdv :D
top nema dalje.
Sta ja kao ultra korisnik imam od toga :) ?
badrudin

#2454 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by badrudin »

pa 'oće da te naćeraju da se prešaltaš sa ultre na pretplatu, bht mudraci
izgleda da su se svim silama na to bacili, a po svoj prilici će rasćerat ultra korisnike na druge operatere
kloniran

#2455 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

radiša wrote:promaklo mi je to. :thumbup:
koristio sam ja izi i dobar je dok si u urbanom dijelu, van grada je kriza
Benq

#2456 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Benq »

badrudin wrote:pa 'oće da te naćeraju da se prešaltaš sa ultre na pretplatu, bht mudraci
izgleda da su se svim silama na to bacili, a po svoj prilici će rasćerat ultra korisnike na druge operatere
Sto se tice ovog prvog dijela posta to nece nikad uspjeti jer mi pretplata ne treba :) , a u ovom drugom dijelu su veoma uspjesni , danas "prebacih" jos 4 ultra broja na haloo, brojevi nisu moji , nego danas malo u pricu sa rajom i kad su vidjeli kod mene kako to sve funkcionise kupise i oni sebi.
pepeljara

#2457 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by pepeljara »

Benq wrote:
pepeljara wrote:mini 15, 500 + 1GB za 5 marki sa pdv :D
top nema dalje.
Sta ja kao ultra korisnik imam od toga :) ?
Ma jasno, mada iskreno ja ne bi nikad na ultru, iz jednog prostog razloga.

za nedaj boze..... pojeo bi telefon..
Znam, mozda glup razlog, ali buraz, dovoljno je jednom za nedaj boze.. :D
badrudin

#2458 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by badrudin »

i ja mislim da su samo sebi jamu iskopali u koju će upast i vjerujem tesko izvući
ima da se fataju za glavu
Benq

#2459 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Benq »

pepeljara wrote: Ma jasno, mada iskreno ja ne bi nikad na ultru, iz jednog prostog razloga.

Naravno , svi imamo svoje razloge , ja npr necu da se obavezujem za bilo sta vezano za mobilnu , zato i koristim ultru, dopunim je kad mi je cejf i koliko mogu :)
pepeljara

#2460 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by pepeljara »

Benq wrote:
pepeljara wrote: Ma jasno, mada iskreno ja ne bi nikad na ultru, iz jednog prostog razloga.

Naravno , svi imamo svoje razloge , ja npr necu da se obavezujem za bilo sta vezano za mobilnu , zato i koristim ultru, dopunim je kad mi je cejf i koliko mogu :)

Ma slazem se.
Mada se moze uzet ono mjesec za mjesec.. cisto da imas tu sigurnost.. bar ja.. naravno svako po svojim potrebama uzima. :thumbup:
badrudin

#2461 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by badrudin »

nebulozni razlozi
'sigurnost" plaćaš minimalno 17,5 KM mjesečno, za iste pare mozes punit mjesečno i ultru pa uz opciju prenosa kredita mozes imat rezerve i sigurnosti minimalno 50 KM, kontaš ??
pepeljara

#2462 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by pepeljara »

Ne kontas ti :) Nije isto koristiti ultru i preplatu.
Ja navodim svoje razloge. Jer ja trosim kredit, ne kamaram, tako da mi uvijek bude manje na racunu krajem mjeseca. Dovoljno je da mi zatreba 1x i da nemam kredita.. pojeo bi se :)

Al rekoh, to sam ja, naravno, znam metar ljudi ultra ,cener po 2 mjeseca trose.. samo net i to.. ta ja znam, moji razlozi.
supercali

#2463 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by supercali »

Ja razumijem pepeljaru I iz istog razloga sam I ja na pretplati
Jednom trebalo nikad vise necu doci u tu situaciju
Prvo bio 15 pa 30 jer sam vidio da toliko otprilike sam I na ultri trosio
pepeljara

#2464 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by pepeljara »

supercali wrote:Ja razumijem pepeljaru I iz istog razloga sam I ja na pretplati
Pa to.
Mada meni vazda kod 30 ostane ono par maraka, djaba mi ostaje, presao na 15, pa cu prebacivat radije preko 15 ,nego da imam vazda viska :D a uvijek mozes potrosit kolko god ti zatreba za nedaj boze.
badrudin

#2465 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by badrudin »

pepeljara wrote:Ne kontas ti :) Nije isto koristiti ultru i preplatu.
Ja navodim svoje razloge. Jer ja trosim kredit, ne kamaram, tako da mi uvijek bude manje na racunu krajem mjeseca. Dovoljno je da mi zatreba 1x i da nemam kredita.. pojeo bi se :)

Al rekoh, to sam ja, naravno, znam metar ljudi ultra ,cener po 2 mjeseca trose.. samo net i to.. ta ja znam, moji razlozi.
i to je rješivo, uz opciju provjere kredita svakog trenutka znas stanje, pa nemoj dozvoliti da ti kredit nikad bude ispod 20 KM
pepeljara

#2466 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by pepeljara »

Nije rijesivo, al et da se ne prepiremo :)
Ti preferiras ultru i ok mi je to.
Ja preplatu :)

Isto tako imam i bihamk karticu ,nikad mi ne zatrebala, i zdravstvenu knjizicu, nikad mi ne zatrebala, itd itd :D

To je poenta da jes ono nesto ,za nedaj boze :D
kloniran

#2467 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

pepeljara wrote:
supercali wrote:Ja razumijem pepeljaru I iz istog razloga sam I ja na pretplati
Pa to.
Mada meni vazda kod 30 ostane ono par maraka, djaba mi ostaje, presao na 15, pa cu prebacivat radije preko 15 ,nego da imam vazda viska :D a uvijek mozes potrosit kolko god ti zatreba za nedaj boze.
meni je najgore sto mi se zna desiti da zaboravim dopuniti a imam uvijek preko 20 maraka kredita, samo sad sreca imam dvije kartice i zazmak od desetak dana, pa se mogu saltati na drugu kad se to desi :D :lol:

edit: ipak je razlika preko 3 mjeseca :D
badrudin

#2468 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by badrudin »

i TO je rješivo, na mobitelu imas ili difoltni ili instaliraj kalendar u kome navedes kao alarm podsjetnik datum na koji ti ističe kredit, tj. na taj dan će ti kalendar alarmirat da trebaš dopunit kredit :D
supercali

#2469 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by supercali »

Nije problem kad ti istice kredit nego kad ga potrosis a nemas dopuniti
To ke najvaznije
badrudin

#2470 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by badrudin »

supercali wrote:Nije problem kad ti istice kredit nego kad ga potrosis a nemas dopuniti
To ke najvaznije
kao sto rekoh ne dozvoli nikad da ti bude kredit ispod 20 KM i nema frke, a to mozes uvjek, jer se prenosi, dakle jednostavno sebi zacrtas da kredit ne bude nikad ispod cvaje, roknes 50 tku, neće propast :D
kloniran

#2471 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

supercali wrote:Nije problem kad ti istice kredit nego kad ga potrosis a nemas dopuniti
To ke najvaznije
e to jeste belaj, mada se ako imas net moze i preko neta dopuniti kad utanji
a ja u zadnjih 15 godina sam mozda dvaput ostao bez kredita cim padne ispod petaka dopuni i rahat
radiša

#2472 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by radiša »

ma prednost ultre je da mozes otici vani rahat i ne strahovat kad se vratis u bosnu kolki ce ti bit racun :D
sta sam se takvih prica nasluso nebi preso na predplatu nema teorije
kloniran

#2473 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kloniran »

radiša wrote:ma prednost ultre je da mozes otici vani rahat i ne strahovat kad se vratis u bosnu kolki ce ti bit racun :D
sta sam se takvih prica nasluso nebi preso na predplatu nema teorije
posebno ako zaboravis data deaktivirati, pa slucajno dođe 15-20k racun :D :lol:

odes brate u dubrovnik na more i mozes surfati na nasem netu, ko da si kod kuce :D
supercali

#2475 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by supercali »

badrudin wrote:
To ke najvaznije
kao sto rekoh ne dozvoli nikad da ti bude kredit ispod 20 KM i nema frke, a to mozes uvjek, jer se prenosi, dakle jednostavno sebi zacrtas da kredit ne bude nikad ispod cvaje, roknes 50 tku, neće propast :D
Pa isto mi dodje imao uvijek 20 km ili pretplatu od 15-30
Post Reply