prednost uvijek ima majkara za pogledat, minus bude i tvoja
Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
-
sumirprimus
#2451 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
pocnes se druzit po igraonicama, rodjendanima, treninzima, hobijima i tako to. htio ne htio
- nepass1
#2452 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
nidje veze zakljucak. imam druga jos iz osamdesetih, u vrtic isli skupa. promjenili smo i mjesta stanovanja izrasli u ljude koji imaju porodice, rade, imaju biznis svoj, za bh uslove nadprosjecno zive. prosi ri se vremenim krug prijatelja.512MB wrote:Sa uspjehom dolazi novo okruženje i novi prijatelji. Ko se još uvjek sa istom "rajom" druži ko prije deset godina taj nije napredovao u životu ni milimetra.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2453 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Ti novi nisu prijatelji, više poznanici koji su došli iz krugova ljudi u kojima se krećeš.
- HAVANA
#2454 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Novi dolaze,starih sto vrijedi ostaje.Ako novi dolaze a stari otpadaju,nesta nije u redu.Ako ce stari otpadati kako tebi raste imovinsko stanje,sa tobom nesto nije u redu...Ko se još uvijek sa istom "rajom" druži ko prije ...je bogatstvo.Novi dolaze svakako,i sto vrijedi ostaje...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2455 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Kad je to neki prirodni slijed, onda ok.HAVANA wrote:Novi dolaze,starih sto vrijedi ostaje.Ako novi dolaze a stari otpadaju,nesta nije u redu.Ako ce stari otpadati kako tebi raste imovinsko stanje,sa tobom nesto nije u redu...Ko se još uvijek sa istom "rajom" druži ko prije ...je bogatstvo.
Međutim očito je da čovjek potencira kako treba promijeniti raju, nije isto kad imaš cenera u džepu i kad si milioner.
Mislim nije isto njemu. Meni ko je prijatelj, nema veze koliko para ima niti koliko ja imam.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2456 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Vrijeme, bolje receno zivot, iskristalise prijatelje. Ja odrzavam redovan kontakt sa trojicom, sa dvojicom odrastao, sa trecim isao u srednju.
Ovo ostalo su sve poznanstva.
- nepass1
#2457 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
pa jedino sto ne mozes pratiti izlaske, putovanja sta ja znam sta vec. ne znam ali kod mene u drustvu niko nije u istoj konstanti sto se love tice. pisao sam ja ovdje, imao sam platu oko 500KM, ozenio se zena ne radi. u drustvu imam prijatelja koji je bio konobar prije 15g, pa bez posla a sad vodi internacionalnu firmu ne znam kolika su mu primanja, nece da kazeTomahawk11 wrote:Kad je to neki prirodni slijed, onda ok.HAVANA wrote:Novi dolaze,starih sto vrijedi ostaje.Ako novi dolaze a stari otpadaju,nesta nije u redu.Ako ce stari otpadati kako tebi raste imovinsko stanje,sa tobom nesto nije u redu...Ko se još uvijek sa istom "rajom" druži ko prije ...je bogatstvo.
Međutim očito je da čovjek potencira kako treba promijeniti raju, nije isto kad imaš cenera u džepu i kad si milioner.
Mislim nije isto njemu. Meni ko je prijatelj, nema veze koliko para ima niti koliko ja imam.
ono ako ja nmg otici sa njim na utakmicu bayerna nece se prestati druziti samnom
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2458 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Dogovara se kad se može, nema pravila, može biti i dva puta sedmično, a može i mjesec proći do idućeg pića. Svako ima svoj život i nekad je više obaveza.nepass1 wrote: pa jedino sto ne mozes pratiti izlaske, putovanja sta ja znam sta vec. ne znam ali kod mene u drustvu niko nije u istoj konstanti sto se love tice. pisao sam ja ovdje, imao sam platu oko 500KM, ozenio se zena ne radi. u drustvu imam prijatelja koji je bio konobar prije 15g, pa bez posla a sad vodi internacionalnu firmu ne znam kolika su mu primanja, nece da kazeali oko 5 do 10kKM mjesecno sigurno ima plus auto, gorivo, telefon itd gratis. ali uopste se ne primjeti ta razlika kod/izmedju nas kad sjedemo na kafu, doduse sad on cesce plati
![]()
ono ako ja nmg otici sa njim na utakmicu bayerna nece se prestati druziti samnom
To ko plaća i koliko je nebitno, bar meni. Plaća ko se prvi trzne za džep.
- MarlboroGold
#2459 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Više pravih prijatelja od tog broja realno ne možeš ni imati._BataZiv_0809 wrote:Vrijeme, bolje receno zivot, iskristalise prijatelje. Ja odrzavam redovan kontakt sa trojicom, sa dvojicom odrastao, sa trecim isao u srednju.
-
azdralovic
#2460 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Mogla bi malo administracija pocistiti ovaj off-topic
- MarlboroGold
#2461 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Glupost.512MB wrote:Sa uspjehom dolazi novo okruženje i novi prijatelji. Ko se još uvjek sa istom "rajom" druži ko prije deset godina taj nije napredovao u životu ni milimetra.
- 512MB
#2462 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Naravno da ne potenciram to. To se desi automatski, htio ti ne htio.Tomahawk11 wrote:Kad je to neki prirodni slijed, onda ok.HAVANA wrote:Novi dolaze,starih sto vrijedi ostaje.Ako novi dolaze a stari otpadaju,nesta nije u redu.Ako ce stari otpadati kako tebi raste imovinsko stanje,sa tobom nesto nije u redu...Ko se još uvijek sa istom "rajom" druži ko prije ...je bogatstvo.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2463 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Možda, ne znam. Kod mene nije slučaj.512MB wrote: Naravno da ne potenciram to. To se desi automatski, htio ti ne htio.
- 512MB
#2464 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Ne slažem se sa tvojom tvrdnjom._BataZiv_0809 wrote:Vrijeme, bolje receno zivot, iskristalise prijatelje. Ja odrzavam redovan kontakt sa trojicom, sa dvojicom odrastao, sa trecim isao u srednju.
Mog trenutnog najboljeg prijatelja znam otprilike 4 godine, upoznali se preko djece iz škole. Dakle bukvalno viđamo se više puta sedmično, kontakt non stop na WP, djeca se druže, žene se razumiju, jednom godišnje smo zajedno na odmoru, obadvojica FCB ultrasi
Na raju iz gimnazije imam samo blijede uspomene. Sa faxa tu i tamo.
- 512MB
#2465 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Ne radi se o imovinskom stanju, nego o interesima. Ne znam kako je sa tobom ali ja sada imam sasvim druge interese i hobije nego prije 10 godina.HAVANA wrote:Novi dolaze,starih sto vrijedi ostaje.Ako novi dolaze a stari otpadaju,nesta nije u redu.Ako ce stari otpadati kako tebi raste imovinsko stanje,sa tobom nesto nije u redu...Ko se još uvijek sa istom "rajom" druži ko prije ...je bogatstvo.Novi dolaze svakako,i sto vrijedi ostaje...
-
emko1234
#2466 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Joj nebuloze, bože sačuvaj. Čitav život se družim s istim ljudima. Naravno da je došlo do osipanja pojedinih lica nakon srednje, faksa i možda prve ozbiljne veze. Ali ono što valja i što je core je ostalo. Nikad svoje drugove nisam mjerio po uspjehu, nego po tome kakvi su ljudi.MarlboroGold wrote:Glupost.512MB wrote:Sa uspjehom dolazi novo okruženje i novi prijatelji. Ko se još uvjek sa istom "rajom" druži ko prije deset godina taj nije napredovao u životu ni milimetra.
- 512MB
#2467 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Jer?MarlboroGold wrote:Glupost.512MB wrote:Sa uspjehom dolazi novo okruženje i novi prijatelji. Ko se još uvjek sa istom "rajom" druži ko prije deset godina taj nije napredovao u životu ni milimetra.
-
emko1234
#2468 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
I sad ti meni govoriš da ćeš se prije družiti s nekim koje je karina od čovjeka zato što imate slične ili iste interese, a ne s čovjekom s kojim si odrastao i koji si možda ne može priušititi da ga interesuju iste stvari kao tebe?512MB wrote:Ne radi se o imovinskom stanju, nego o interesima. Ne znam kako je sa tobom ali ja sada imam sasvim druge interese i hobije nego prije 10 godina.HAVANA wrote:Novi dolaze,starih sto vrijedi ostaje.Ako novi dolaze a stari otpadaju,nesta nije u redu.Ako ce stari otpadati kako tebi raste imovinsko stanje,sa tobom nesto nije u redu...Ko se još uvijek sa istom "rajom" druži ko prije ...je bogatstvo.Novi dolaze svakako,i sto vrijedi ostaje...
To govori više o tebi nego o tome šta si radio zadnjih 10 godina.
-
sumirprimus
#2469 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
ok za dobar zivot a da nije holivud minimalno 3 milje.
-
DearJohn
#2470 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Ma pusti, frajer vjerovatno trola ovdje na forumu il nikad prave raje nije imo...Tomahawk11 wrote:Možda, ne znam. Kod mene nije slučaj.512MB wrote: Naravno da ne potenciram to. To se desi automatski, htio ti ne htio.
-
DearJohn
#2471 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Za tebe samog?sumirprimus wrote:ok za dobar zivot a da nije holivud minimalno 3 milje.
-
sumirprimus
#2472 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
ne, za porodicu, pricamo u bih okvirima.DearJohn wrote:Za tebe samog?sumirprimus wrote:ok za dobar zivot a da nije holivud minimalno 3 milje.
- muha_sa
#2473 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
ima li me ko pogurat sa jedno milju dvije eurasumirprimus wrote:ne, za porodicu, pricamo u bih okvirima.DearJohn wrote:Za tebe samog?sumirprimus wrote:ok za dobar zivot a da nije holivud minimalno 3 milje.
- MarlboroGold
#2474 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Sa uspjehom dolazi novo okruženje i stiču se poznanstva, a iz kojih mogu nastati i prijateljstva. Napredak povezivati sa time sa čime ti povezuješ je neviđena glupost. Doduše zna se često čuti od ljudi koji su teške interesdžije.512MB wrote:Jer?MarlboroGold wrote:Glupost.512MB wrote:Sa uspjehom dolazi novo okruženje i novi prijatelji. Ko se još uvjek sa istom "rajom" druži ko prije deset godina taj nije napredovao u životu ni milimetra.
-
DearJohn
#2475 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Ok, to je već druga pričasumirprimus wrote:ne, za porodicu, pricamo u bih okvirima.DearJohn wrote:Za tebe samog?sumirprimus wrote:ok za dobar zivot a da nije holivud minimalno 3 milje.