V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post Reply
zrakomlat

#2451 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by zrakomlat »

palermo wrote:
Skijaš wrote:Ne vidim zašto je ovo sa Vučićem tolika tragedija kakvom je neki predstavljaju. Nije trebalo (i zato što je protiv zakona, i zato što se radilo o ukopu ljudi itd), ali nije ni neka velika šteta.
:thumbup: bilo bi bolje da nije se desilo, ali neke velike štete nema. Ovo će Vučiću više koristiti u njegovim internim srpskim političkim borbama. Ne vidim šta bi to bolje bilo za nas bilo da se ovo nije desilo. Čak nisam ni siguran da je ovo loše, pokazalo je da postoji frustracija u Bošnjaka , nije loše da se i za to čuje
:thumbup:
Grean

#2452 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Grean »

Iz Njemacke stampe preneseno sa DW. Inace vrijedi citav tekst procitati..sem ovog zadnjeg pasusa koji je kontra Bosnjaka :oops: Najbolje objasnjenje koliko je dobra namjera a ova njegova izjava zaparala je i meni uho i zbog tog sam bio protiv njegovog dolaska.
Portal Hafington post u njemačkom izdanju piše da premijer Vučić planira da se pokloni žrtvama, ali da ne priznaje genocid. "Još je rekao da ne dozvoljava da se njegova zemlja gazi. Može li se išta nedoličnije izjaviti u danima pred komemoraciju?", pita se novinarka. Ona podsjeća na peticiju 400 studenata koji su tražili da Vučić ne ide u Srebrenicu, ali i na akciju 7.000 novinara Dušana Mašića (koja je u međuvremenu zabranjena zbog "bezbjednosne procjene").

Hafington post se bavi i drugom, bošnjačkom, stranom. "Tu postoji mitološka uloga žrtve, koju podstiču bošnjački nacionalisti. I tako to traje, kao u ping-pongu. Porodice žrtava koje u subotu čeka težak dan, samo su alatke spektakla iz kojeg svaki bosanski političar profitira."
zrakomlat

#2453 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by zrakomlat »

Boskero wrote:
Amer77 wrote:Danasnjim napadom na Vucica bosnjacki narod je definitivno potvrdio da mu je mjesto medju arapskim kamilama a nikako u civilizovanoj Europi.

Alahu dragi, sa kim ja zivim?

Tvojim postom si se toliko izofirao da me je sramota umjesto tebe..... :run:
Početnik :wink:
Altair_SA

#2454 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Altair_SA »

Amer77 wrote:Danasnjim napadom na Vucica bosnjacki narod je definitivno potvrdio da mu je mjesto medju arapskim kamilama a nikako u civilizovanoj Europi.

Cuj ovog :D . Jel te to pogodilo sto su gadjali cetnika? :lol:
Hajde de, nije trebalo to uraditi danas i u Srebrenici, ali te tvoje generalizacije o cijelom narodu, a zbog incidenta koji su napravili pojedinci iz ko zna kakvih namjera, su tako ofirne... nekako u duhu cetnika... tako zvuce :oops:
volta dzontra

#2455 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by volta dzontra »

palermo wrote:
zavrzlama wrote:Bosnjacko podilazenje vucicu nije samo ponizavanje onih koji su stradali u genocidu,nego i omalovazavanje casne borbe srba u srbiji koji godinama rizikuju zivote boreci se protiv vucica i njegove ideologije(Jovanovic,Popovic,Kandic,Masic i mnogi drugi)

kako ces nekome pomoc ,ako sam sebi neces...ne vjerujem da je zapad striktno naredio bosnjackim uhljupima da prime vucica..prije je bakir i ekipa to uradila na svoju ruku da sebi obezbijede neke beneficije kod vucica i srbije da im s ene dogodi slicna situacija...luzerski do dna..
de bolan zavrzlama, pa šta misliš kakva bi saopštenja bila od američke i drugih ambasada da je Vučiću zabranjen dolazak.......mislim da je nedostojno tebe, kao priznatom forumskom teoretičaru, da ovako površno analiziraš......

Kad se sumira sve, ispalo je, bošnjački politički vrh je pokazao punu kooperativnost i želju za pomirenjem na ovim prostorima, a narod je opet sa svoje strane pokazao kolika je frustracija Bošnjaka, te da se u svim daljnjim političkim pregovorima mora računati i na ovu opciju.....

Šta bi to mi dobili da je Vučiću otkazano gostoprimstvo.....samo bi podigli naš ego a bili izloženi, makar prividnom, pritisku......ovako, što više razmišljam, nekako mi sve ovo uopšte i ne izgleda loše
I zbog danas iskazane frustracije MZ će intervenirati u budućim pregovorima na strani bošnjačkih političara!! To hoćeš reci @palermo? :run:
palermo

#2456 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by palermo »

zavrzlama wrote: Zelim ti bolan reci da mora jednom postati jasna kordinacija onog sto obican narod osjeca i zeli i sto njihovi izabrani vodje zastupaju...nece nikad zapad uvaziti nase interese ako nasi politicari glume beskicmenjake i nisu na istoj talasnoj duzini kao i njihovi biraci..onakav dejton je mogao potpisati samo politicki hazarder,naivko i neko ko nije poznavao svoj sopstveni narod....vidis koju dana smuku imamo da anuliramo ono sto su nasi u dejtonu olako i naivno pristali..danas niko nije napadao klintona i olbrajtovu u sarajevu,niti bilo koga drugog u Srebrenici nego vucica...
Ne bih o daytonu i potpisivanju, o daytonu pričaj ovim mladićima koji tad nisu bili ni rođeni ili se tek bili u pelenama....ja se daytona i sam sjećam vrlo dobro....

oko odnosa naroda-izabranih predstavnika, značaju elita u profiliranju nacionalnih politika i sličnim temama, neki drugi put....kasna je noć da bi se u to sada upuštali.....
Patriotska_Liga

#2457 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Patriotska_Liga »

Klasični salonski trol. Tek se registrovao na forum, u nicku Amer fol da ne bude sumnjiv ali to su odavno provaljene metode. I što je najvažnije, Alah - Allah. Neiskusan trol.
Boskero

#2458 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Boskero »

.
Last edited by Boskero on 29/10/2017 01:46, edited 1 time in total.
palermo

#2459 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by palermo »

volta dzontra wrote:
I zbog danas iskazane frustracije MZ će intervenirati u budućim pregovorima na strani bošnjačkih političara!! To hoćeš reci @palermo? :run:
Neću.........ti hoćeš reći da će zbog kamena MZ odbaciti Bošnjake, i prikloniti se separatističkim snagama,je li Volta ?? :run:
LSD

#2460 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by LSD »

:facepalm: kakav ocajnicki potez....ne zna se šta je gore - sama konstrukcija recenice ili smiješan pokušaj vrijeđanja i generalizacije bošnjačkog naroda :facepalm:

krenuh da prijavim ovu splacinu od posta, ali vidim da je to vec neko drugi uradio :thumbup:
nikad_vise

#2461 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by nikad_vise »

volta dzontra wrote:
MZ nije ni prije ovog a nece ni poslije ovog mijenjati svoj kurs.Nisu ni dosad oni pregovarali za Bosnjacku stranu zato sto mi eto nismo govorili Allahu Ekber ili pokazivali mrznju prema negatorima Srebrenice nego iz nekih svojih interesa.Nasa sreca je samo sto se nasi interesi poklapaju i sa interesima MZ.Odjednom ce englezi zaboraviti ono prozivanje od Dodika,Amerikanci ce nam okrenuti leđa i ozdvojiti RS iz BiH,Ruski uticaj ce dozvoliti u BiH,il sta...Ljudi se javili sa saopstenjima,ispostovali protokol i bacili koju utjesnu Vucicu i otisli na cevape u Sarajevo.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#2462 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by hrasno38 »

Puno puno drugih i vjerovatno vaznijih stvari su se danas desavale oko Srebrenice ali posto je covjek po prirodi opsjednut krvi uvijek u fokus stavlja ono sto bi potencijalno moglo i dovesti do krvi. Onako drugarski da vam pripocim"jebo vas Vucic"....dosao kao premijer Srbije i ma sta mi mislili dosao je sa mudima, zakacen mu je srebrenicki cvijet na rever, stavio je cvijet na spomenik pobijenim ljudima u genocidu i pokusao je da mirno odseta. Vucic nije nikada bio optuzen pred Hagom niti je protiv njega podignuta bilo kakva optuznica, jeste bio Seseljev cetnik i vec dugo nije. Srbiju vodi odlicno i nase kurcine od politicara bi se trebale ugledati na njega. I to je Vucic i sa tim treba zavrsiti pricu o njemu i njegovoj posjeti.
Sta je gore od ovog danas? Pa recimo da je ne vidjeh ni jednog ozbiljnijeg politiacara iz RS-a, entiteta koji je sastavni dio BiH i entiteta iz kojeg dolaze direktni pocinioci genocida. Oni treba da se izvinjavaju a ne Vucic. Iz Srbije ko je trebao da se najvise izvinjava od davno lezi dva metra ispod zemlje.
RS je zabranio dolazak Hasimu Thaciju?????KAKO??? Volio bi da mi objasne licno Bakir Izetbegovic, Mladen Ivanic i Dragan Covic od kada to RS moze da dozvoljava i brani ulazak bilo kojeg politicara u drzavu Bosnu i Hercegovinu???? Pod hitno treba radi ovoga pokrenuti proceduru priznavanja Kosova. Ovo jeste zemlja tri nacionalnosti i ostalih ali svugdje u svijetu se odlucuje vecinom i u Srbiji i u Hrvatskoj a boga mi pogotovo u RS-u pa bi trebalo i u BiH.

Dalje...... odakle, kako, zasto je taj isti Vucic do auta trebao da dodje tako da je morao proci kroz citav spalir ljudi koji su dosli u Srebrenicu...na neku gornju kapiju????? Propust sigurnosnih sluzbi?? Odlicno odigrana jos jedna utakmica KOS-a???? Ili pak zaista suluda uvjerenost Vucica da je dobrodosao u Srebrenicu????

Dalje.....odmah poslije incidenta imamo najavu i prijedlog policije RS-a da ubuduce poslove osiguranja iskljucivo u RS-u radi policija RS-a tj da se oduzme nadleznost agenciji za kordinaciju policijskih tjela sto je jos jedan pokusaj rusenja BiH.

Naravno na kraju balade izjava Dodika da je ovo napad na sve Srbe bespotrebno je i komentarisati.

Sutra ce se po starom dobrom srpskom obicaju okupiti cetnici u Srebrenici i onako lagano orgijati po ulicama ovog predivnog i najtuznijeg na svijetu BH grada. I nema tamo vise nikoga do onih koji tamo zive da im kazu koju, da brane svoje dostojanstvo i dostojanstvo Potocara. Sutra ni na mapi nece biti ovih sto danas napravise sranje a pogotovo nece biti ovih strasnih internet allahovih ratnika koji bi sa tipkama od tastature osvojili svijet ili jos bolje sa vise nego pristojnih udaljenosti ubjedjivali nas koji ovdje jedemo svakodnevno govna kako bi trebalo napokon da krenemo u konacni obracun sa mrskim neprijateljima.
Last edited by hrasno38 on 12/07/2015 00:49, edited 1 time in total.
belfy

#2463 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by belfy »

vozi li iko uzde ovog konja na temi?

ako je politicki vrh drzave dozvolio i odobrio posjetu, a narod to negirao bez da je uspio biti sprijecen onda imamo samo dvije mogucnosti. ili politicari ne razumiju (osluskuju) glas naroda ili nemaju dovoljne mjere represije (ili ne zele istu da prave). posto se sve dogadja na podrucju RS-a, onda je moguce i jedno i drugo.

glupo je reci da je Vucicu dozvolio neki politicar da dodje. dozvolio mu je narod koji je tog politicara birao. opet, na drugom kraju stapa imamo narod kojem takva posjeta nije pasala, pa bi onda ovo bio odgovor izabranim politicarima da ne slusaju narod...

sve u svemu moglo bi se samo ovome knjigu napisati. no, vjerovatno bi se svelo na ono da narod uvijek ima/bira politicare koje i zasluzuju...
JanuaryJones

#2464 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by JanuaryJones »

hrasno38 wrote:Puno puno drugih i vjerovatno vaznijih stvari su se danas desavale oko Srebrenice ali posto je covjek po prirodi opsjednut krvi uvijek u fokus stavlja ono sto bi potencijalno moglo i dovesti do krvi. Onako drugarski da vam pripocim"jebo vas Vucic"....dosao kao premijer Srbije i ma sta mi mislili dosao je sa mudima, zakacen mu je srebrenicki cvijet na rever, stavio je cvijet na spomenik pobijenim ljudima u genocidu i pokusao je da mirno odseta. Vucic nije nikada bio optuzen pred Hagom niti je protiv njega podignuta bilo kakva optuznica, jeste bio Seseljev cetnik i vec dugo nije. Srbiju vodi odlicno i nase kurcine od politicara bi se trebale ugledati na njega. I to je Vucic i sa tim treba zavrsiti pricu o njemu i njegovoj posjeti.
Sta je gore od ovog danas? Pa recimo da je ne vidjeh ni jednog ozbiljnijeg politiacara iz RS-a, entiteta koji je sastavni dio BiH i entiteta iz kojeg dolaze direktni pocinioci genocida. Oni treba da se izvinjavaju a ne Vucic. Iz Srbije ko je trebao da se najvise izvinjava od davno lezi dva metra ispod zemlje.
RS je zabranio dolazak Hasimu Thaciju?????KAKO??? Volio bi da mi objasne licno Bakir Izetbegovic, Mladen Ivanic i Dragan Covic od kada to RS moze da dozvoljava i brani ulazak bilo kojeg politicara u drzavu Bosnu i Hercegovinu???? Pod hitno treba radi ovoga pokrenuti proceduru priznavanja Kosova. Ovo jeste zemlja tri nacionalnosti i ostalih ali svugdje u svijetu se odlucuje vecinom i u Srbiji i u Hrvatskoj a boga mi pogotovo u RS-u pa bi trebalo i u BiH.

Dalje...... odakle, kako, zasto je taj isti Vucic do auta trebao da dodje tako da je morao proci kroz citav spalir ljudi koji su dosli u Srebrenicu...na neku gornju kapiju????? Propust sigurnosnih sluzbi?? Odlicno odigrana jos jedna utakmica KOS-a???? Ili pak zaista suluda uvjerenost Vucica da je dobrodosao u Srebrenicu????

Dalje.....odmah poslije incidenta imamo najavu i prijedlog policije RS-a da ubuduce poslove osiguranja iskljucivo u RS-u radi policija RS-a tj da se oduzme nadleznost agenciji za kordinaciju policijskih tjela sto je jos jedan pokusaj rusenja BiH.

Naravno na kraju balade izjava Dodika da je ovo napad na sve Srbe bespotrebno je i komentarisati.

Sutra ce se po starom dobrom srpskom obicaju okupiti cetnici u Srebrenici i onako lagano orgijati po ulicama ovog predivnog i najtuznijeg na svijetu BH grada. I nema tamo vise nikoga do onih koji tamo zive da im kazu koju, da brane svoje dostojanstvo i dostojanstvo Potocara. Sutra ni na mapi nece biti ovih sto danas napravise sranje a pogotovo nece biti ovih strasnih internet allahovih ratnika koji bi sa tipkama od tastature osvojili svijet ili jos bolje sa vise nego pristojnih udaljenosti ubjedjivali nas koji ovdje jedemo svakodnevno govna kako bi trebalo napokon da krenemo u konacni obracun sa mrskim neprijateljima.
:thumbup:
volta dzontra

#2465 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by volta dzontra »

palermo wrote:
volta dzontra wrote:
Neću.........ti hoćeš reći da će zbog kamena MZ odbaciti Bošnjake, i prikloniti se separatističkim snagama,je li Volta ?? :run:
Neće, ali naknadno racionalizirati ovaj događaj kao neku nenadanu korist i sreću je smiješno. Vrlo neugodno je organizatorima, srebreničkim udrugama a posebno povratnicima u RS. Ako Dodik likuje ne znam gdje si ti našao likovati s njim
Patriotska_Liga

#2466 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Patriotska_Liga »

volta dzontra wrote: Neće, ali naknadno racionalizirati ovaj događaj kao neku nenadanu korist i sreću je smiješno. Vrlo neugodno je organizatorima, srebreničkim udrugama a posebno povratnicima u RS. Ako Dodik likuje ne znam gdje si ti našao likovati s njim
Dodik je poznat po tome što profitira iz svakog događaja. Kad je uhapšen Karadžić Dodik je izjavio da je manji entitet nikad jači.
and

#2467 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by and »

jel i za ovo ide prekršajna prijava ko neki dan u han pijesku?

glupost.napad se nije smio dogoditi.

skoro cijeli svijet je priznao genocid i to je najbitnije.ne znam što nam toliko znači da srbija i rs to priznaju,
pa i brevik i dan danas govori da je nevin.
neozbiljno je od ivanića da govori da je to napad na srpski narod,jer srbi odavno dolaze na komemoracije,žene u crnom i mnoge organizacije i najtoplije su dočekani,kao i tadić.
ruski veto je samo pogoršao situaciju i dugo će još trebati da se stvari normalizuju.
limeni

#2468 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by limeni »

LSD wrote:

:facepalm: kakav ocajnicki potez....ne zna se šta je gore - sama konstrukcija recenice ili smiješan pokušaj vrijeđanja i generalizacije bošnjačkog naroda :facepalm:

krenuh da prijavim ovu splacinu od posta, ali vidim da je to vec neko drugi uradio :thumbup:
e moj @amere77, dok ti pises postove po forumu bosnjacka elita iz dijaspore ne spava i smislja planove za borbu protiv velikosrpskog zla. ali dobro, tebi je ovo "sukanje" vrhunac a ni to ti ne ide jer si provaljen. mada nece ni vasa do zore ili kako je jedan svabo jednom rekao: "zerbijen mus sterbijen"!
skupljac_zeljeza

#2469 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by skupljac_zeljeza »

Danas popodne na srbijanskim televizijama kažu da je ministar vanjskih poslova Hammond nagovorio Vučića da dođe u Srebrenicu i da je sve ovo bilo pod mentorstvom Britanije. Nisu to Bošnjaci smislili.

Direktor SIPE Goran Zubac i Ministar MUP RS-a Dragan Lukač trebaju hitno podnijeti ostavke! Takodjer se to odnosi i na Dragana Mektića, Ministra Sigurnosti BiH i njegovog Direktora za koordinaciju policijskih tijela. Svjesno nisu obezbijedili dženazu, svjesno su dozvolili incident sa Vučićem da bi tako obezbijedili Dodiku, Ivaniću i Dačiću diplomatsku ofanzivu u kojem ovaj incident nazivaju napadom na Srbiju ili srpski narod.

Ova akcija je imala dva cilja: Da Vučiću obezbijedi status žrtve i da se skrene pažnja sa stvarnog razloga okupljanja u Potočarima, a to su dženaza žrtvama i 20 godina od genocida koji su počinili Vojska i Policija RS-a uz svesrdnu pomoć Srbijanskih fasista kao sto su Vučić, Nikolić i slični!

Muhamed Fazlagić, University of Louisville
AkHolic

#2470 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by AkHolic »

zavrzlama wrote:
palermo wrote:
zavrzlama wrote: nisi porocitao moje predhodne postove..ja napisao da su majke srebrenic etrebale zatrazite vucicevo javno priznavanje medjunrodnog suda gdje je presudjen i dokazan genocid
i ako ne prizna genocid da one nisu voljne da se on pojavi..tad ne bi iz moralnih razloga zapad isao proitiv majki srebrenice a vucic bi bioi stjeran uza zid..
I šta bi se dobilo......Vučić bi rekao,eto, ja sam imao dobru volju da dođem, ali oni jednostavno mi ne daju....usput bi se dodalo negdje, da je neshvatljivo da nevladina organiazcija određuje ko smije doći ili ne smije........strane vlade bi izrazile žaljenje zbog takve doluke, nitko o Srebrenici ne bi pisao....

I kako bi to Vučić bio stjeran uz zid....misliš, priznao bi da je bio genocid...
dobilo bi se ono sto i ti sam govoris....zapad bi konacno shvatio da je prag popustiljivosti bosnjackog naroda na izmaku,i da bosnjacki politicari ne mogu jos zadugo taj narod varat laznim obecanjima o zapadnoj pomoci ,jer narod hoce djela zapada a ne obecanja....srpska politika i uspijeva jer narod vrsi pritisak na istu,pa zapad precesto njima izlazi u susret..lakse je jednog bakira natjerati na los i poguban kompromis ,nego citav narod...

pa vucic ne bi priznao genocid i samim tim potvrdio isparavnost Srebrenickih majki..
Ne vidim što bi se Zapad trebao zabrinut ako je kako napisa "popustljivost bošnjačkog naroda na izmaku".Bošnjaci i da posve izgube "popustiljivost" ne bi bili ozbiljna prijetnja zapadu,ne bi bili prijetnja ni susjednim narodima jer bi im matične zemlje uputile pomoć. Isto vrijedi i za Hrvate i za Srbe glede popustiljvosti Bili bi prijetnja samo sebi.Uostalom,da na komemoraciji nisu organizirano bili pristune navijačke skupine,vjerojatno ne bi bilo ni izgreda sa Vučićem.
TheMule

#2471 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by TheMule »

'ebaji ga.

1. Rehabilitacija draze
2. ulica mladica
3. hapsenje Orica
4. ignoricanje genocida
5. lazi o ubijanju srpskih civila
6. borba protiv rezolucije

obicni cetnik koji misli da je neki suave politicar
skupljac_zeljeza

#2472 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by skupljac_zeljeza »

TheMule wrote:'ebaji ga.

1. Rehabilitacija draze
2. ulica mladica
3. hapsenje Orica
4. ignoricanje genocida

A gdje je pod 7. ono sto za jednog. :mrgreen:
TheMule

#2473 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by TheMule »

skupljac_zeljeza wrote:
TheMule wrote:'ebaji ga.

1. Rehabilitacija draze
2. ulica mladica
3. hapsenje Orica
4. ignoricanje genocida

A gdje je pod 7. ono sto za jednog. :mrgreen:
Ma ja sam ovo piso samo za ovo od kad se "preporodio" ko crv u leptira :D A zna se i za ono drugo
Crvena Tifoza

#2474 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Crvena Tifoza »

Ličnog sam mišljenja da napad na Vučića djelimično snose odgovornost bošnjački političari. Evo mjesec dana konstantno slušamo režanje Dodika, Vučića, Šešelja i ostalih, a niko od naših političara da kaže halo smiri doživljaj i da uzvrati. Nego šute, podvili repove i lafo ignorišu. Čak nijedan od njih nije komentarisao nijednu od rezolucija koje su prošle i one koja nije prošla. Isto kao da ih se ne tiče. A narod, ko narod, trpi dok ne prekipi. Iskreno Vučića mi nije žao. Jest da je napad bio primitivan, ali drugačije se ne može sa četnicima. Meni je samo žao što se to dogodilo na dan godišnjice i kad ukopavamo nevine žrtve srpskog genocida. Takođe, nebi me ni iznenadilo da je napad bio i insceniran jer i same izjave Vučića zadnjih dana oko dolaska u Srebrenicu mogle su to nagovijestiti - tražio se povoljan akter. A kad krene jedna osoba, teško je rulju zaustaviti.
mayab

#2475 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by mayab »

Crvena Tifoza wrote:Ličnog sam mišljenja da napad na Vučića djelimično snose odgovornost bošnjački političari. Evo mjesec dana konstantno slušamo režanje Dodika, Vučića, Šešelja i ostalih, a niko od naših političara da kaže halo smiri doživljaj i da uzvrati. Nego šute, podvili repove i lafo ignorišu. Čak nijedan od njih nije komentarisao nijednu od rezolucija koje su prošle i one koja nije prošla. Isto kao da ih se ne tiče. A narod, ko narod, trpi dok ne prekipi. Iskreno Vučića mi nije žao. Jest da je napad bio primitivan, ali drugačije se ne može sa četnicima. Meni je samo žao što se to dogodilo na dan godišnjice i kad ukopavamo nevine žrtve srpskog genocida. Takođe, nebi me ni iznenadilo da je napad bio i insceniran jer i same izjave Vučića zadnjih dana oko dolaska u Srebrenicu mogle su to nagovijestiti - tražio se povoljan akter. A kad krene jedna osoba, teško je rulju zaustaviti.
Slažem se sa napisanim, a Vučić je došao sa poteskim bremenom na ledjima u obliku onoga šta je svojevremeno pricao, dok je bio "mladi četnik", to je i spomenuo Boris Tadic dan prije kada je rekao da se Vučić treba prije svega izviniti u svoje ime zbog svojih prijašnjih postupaka i izjava!
Ja sam jučer u 15h maksuzije gledao kompletnu njegovu konferenciju za tisak, i veoma me je prijatno iznenadio njegov miran i prijateljski nastup uprkos svemu sto mu se dva sata prije desilo - pogotovo što se samo malo ranije bio oglasio Dodik svojim huškačkim izjavama punim mržnje , vjerovatno ocekujuci da će i Vučić nesto tako reci, kad ono zabi nož u ledja predsjedniku ERS :thumbup:
Post Reply