Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
soul_eclipse

#2451 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by soul_eclipse »

semirsar samo da ti se zahvalim na CroKodi ovo je extra stvar.

Ja instalirao ovaj novi Kodi crypton ili kako vec svi adonsi su se ucitali sa CroKodia i perfektno rade :)

Image
Doda37

#2452 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Doda37 »

brazzo19 wrote:
da ali je sporiji odziv kanala i sporije radi buffering i ucitava, sto se tice programa i aplikacija za gledanje iptv.a najbolja je SMART IPTV aplikacija ali samo je ima na samsung smart tv.ovima i najvise zbog te aplikacije se lomim oko uzimanja nekog drugog tv.a koji nije samsung jer najvise pratim iptv tako da mi je veoma bitna aplikacija preko koje gledam listu a ova smart iptv je bas pregledna dobra i brza, treba da uzmem philips android smart tv ali ni sam ne znam preko cega bih onda pratio iptv ovu listu ...
Sasvim drugacije iskustvo, imam " svoju " IPTV listu, gledam na KODI , Live TV, Sony TV Android, prebacuje kanale u sekundi
kakaljin

#2453 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by kakaljin »

Doda37 wrote:
brazzo19 wrote:
da ali je sporiji odziv kanala i sporije radi buffering i ucitava, sto se tice programa i aplikacija za gledanje iptv.a najbolja je SMART IPTV aplikacija ali samo je ima na samsung smart tv.ovima i najvise zbog te aplikacije se lomim oko uzimanja nekog drugog tv.a koji nije samsung jer najvise pratim iptv tako da mi je veoma bitna aplikacija preko koje gledam listu a ova smart iptv je bas pregledna dobra i brza, treba da uzmem philips android smart tv ali ni sam ne znam preko cega bih onda pratio iptv ovu listu ...
Sasvim drugacije iskustvo, imam " svoju " IPTV listu, gledam na KODI , Live TV, Sony TV Android, prebacuje kanale u sekundi
Imam Sony android i kodi pa ako ti nije problem da mi objasnis kako na kodi staviti tu iptv listu za gledanje jer je planiram uzeti pa bi za pocetak uzeo tu testnu ili na mjesec dana.

Hvala
Doda37

#2454 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Doda37 »

kakaljin wrote:
Doda37 wrote:
brazzo19 wrote:
Imam Sony android i kodi pa ako ti nije problem da mi objasnis kako na kodi staviti tu iptv listu za gledanje jer je planiram uzeti pa bi za pocetak uzeo tu testnu ili na mjesec dana.

Hvala
Settings, addons, my addons, PVR clients, PVR IPTV simple clients, configure, general, location , sad je opcija jeli vuce sa neta ili lokalno, ako je sa neta stavis link, ako je lokalno stavis putanju foldera sa HDD, OK i to je to
Moras pod settings, Live TV staviti Enabled

Imas na google play od Sony TV nekoliko IPTV aplikacija , probao sam neke, IPTV od Aleksandera radi...
Last edited by Doda37 on 10/03/2017 12:59, edited 1 time in total.
kakaljin

#2455 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by kakaljin »

Doda37 wrote:
kakaljin wrote:
Doda37 wrote:

Hvala
Settings, addons, my addons, PVR clients, PVR IPTV simple clients, configure, general, location , sad je opcija jeli vuce sa neta ili lokalno, ako je sa neta stavis link, ako je lokalno stavis putanju foldera sa HDD, OK i to je to
Moras pod settings, Live TV staviti Enabled

Hvala, provjerim kada stignem pa ti javim kako je proslo
brazzo19

#2456 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

Doda37 wrote:
brazzo19 wrote:
Imam novi kodi instaliran na boxu pa cu bas probati ubaciti ovu svoju iptv listu da vidim kako ce ici a inace odnedavno dostupna je smart iptv aplikacija i za android do sad je bila samo na samsungovim tv.ovima, ja sam je instalirao na box preko njihove stranice ( ne nalazi se na trg play.u ) i extra radi ista je stvar kao i prije 7 dana testno pa se kupi playpal.om za 5 eura trajno otkljucana ali svakako cu probati opet preko kodija jer mi je dosta prakticnije gledati preko kodija jer mi je u dva klika i iptv i filmovi i serije a ovako na tv.u gledam iptv listu a kad hocu kodi i filmove svaki put moram box da palim i ulazim u kodi.
semirsar

#2457 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by semirsar »

soul_eclipse wrote:semirsar samo da ti se zahvalim na CroKodi ovo je extra stvar.

Ja instalirao ovaj novi Kodi crypton ili kako vec svi adonsi su se ucitali sa CroKodia i perfektno rade :)

Image
Samo uzivaj :thumbup:
karanana

#2458 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by karanana »

A sta uradite sa standardnim kodijem nakon sto instalirate crokodi? Da li ga izbrisete ili ostavite i mozete i njega koristiti?
Ammarzinho

#2459 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Ammarzinho »

Bio bih zahvalan ako neko moze poslati novi link za Osijek wizard, jer nemam FB. Unaprijed hvala :)
Doda37

#2460 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Doda37 »

Ammarzinho wrote:Bio bih zahvalan ako neko moze poslati novi link za Osijek wizard, jer nemam FB. Unaprijed hvala :)
http://jooj.in/temposijek
Ammarzinho

#2461 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Ammarzinho »

Doda37 wrote:
Ammarzinho wrote:Bio bih zahvalan ako neko moze poslati novi link za Osijek wizard, jer nemam FB. Unaprijed hvala :)
http://jooj.in/temposijek
Hvala puno legendo :-D
Pavel Nedved

#2462 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Pavel Nedved »

Imal ko kakav bulid ili addon sa njemackim kanalima?
musicman80

#2463 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by musicman80 »

Pavel Nedved wrote:Imal ko kakav bulid ili addon sa njemackim kanalima?

Instaliraj Wookie build: https://youtu.be/NOscBtQDE2k

Imas na YouTube-u jos tutorijala, pa pogledaj. U Wookie-ju imas SR-TV I jos neke addone sa njemackim kanalima.
friskyoreo

#2464 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by friskyoreo »

Da li i taj Crokodi radi na principu standardnog Kodija? Pitam da ne bi bilo da je nesto kao torrent pa da imam problema. :)
irac300

#2465 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

friskyoreo wrote:Da li i taj Crokodi radi na principu standardnog Kodija? Pitam da ne bi bilo da je nesto kao torrent pa da imam problema. :)
Da. CroKodi i slični buildovi su ustvari ''uštimani'' Kodi sa već instaliranim add-onima koji su najpopularniji među korisnicima. Ti se trebaš malo više informisati koji add-oni rade sa torrentima, da ti ne gori crvena lampica i uzbuna na svaki add-on. :D Otprilike, nemoj nikada koristiti acestream i bilo kakve linkove gdje piše da se pokreću preko acestreama (ovo ti važi većinom za sport), što se tiče filma i serija, izbjegavaj addone koji rade na principu popcorna, tj. koji koriste torrente. Ali koliko sam vidio u CroKodiju nema takvih.

Uglavnom, za film i serije SLOBODNO koristi add-one tipa Exodus, S.A.L.T.S., Zen, Specto, IceFilms... jer svi rade na principu streaminga.
kakavdanakneiskustvu

#2466 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by kakavdanakneiskustvu »

nisam upratio,sta je sad taj Crokodi,kako ga instalirati?
irac300

#2467 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

kakavdanakneiskustvu wrote:nisam upratio,sta je sad taj Crokodi,kako ga instalirati?
Build za PC, sa instaliranim najpopularnijim addonima, ubačenim titlovima i sl. Ono, da se ne mučiš. :D Imaš link na prethodnim stranicama, @semirsar je stavljao.
kakavdanakneiskustvu

#2468 Re: Kodi/XBMC Media centar

irac300 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:nisam upratio,sta je sad taj Crokodi,kako ga instalirati?
Build za PC, sa instaliranim najpopularnijim addonima, ubačenim titlovima i sl. Ono, da se ne mučiš. :D Imaš link na prethodnim stranicama, @semirsar je stavljao.
ovo?

https://mega.nz/#F!YtoFnYwL!AmAzS5eEqiIGJgz7VjQXhQ
semirsar

#2469 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by semirsar »

kakavdanakneiskustvu wrote:
irac300 wrote:
ovo?

https://mega.nz/#F!YtoFnYwL!AmAzS5eEqiIGJgz7VjQXhQ

Image
kakavdanakneiskustvu

#2470 Re: Kodi/XBMC Media centar

hvala
kakavdanakneiskustvu

#2471 Re: Kodi/XBMC Media centar

ovaj crokodi,samo filmove i serije ima,nema kao pravi kodi i mnostvo drugih addona?
Doda37

#2472 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Doda37 »

kakavdanakneiskustvu wrote:ovaj crokodi,samo filmove i serije ima,nema kao pravi kodi i mnostvo drugih addona?
@kakavdanakneiskustvu izgleda da ti ne kontas sta je cro kodi ili slicni buildovi

npr. ti napravis svoj build koji se zove Kengur Kodi i tu ubacis addonse koji se tebi svidaju i ocekujes da ce se i drugima svidati, stavis na net instalaciju i bujrum, onda citas komentare na svoj rad, ovo ti ne valja ili valja :)

Sam Kodi bez ovih ilegalnih addonsa bio bi neupotrebljiv
Cro kodi je build, to se ne usporedjuje sa Kodi, da ti pojasnim, bez Kodi-a nebi postojao cro kodi, osijek build itd..
semirsar

#2473 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by semirsar »

kakavdanakneiskustvu wrote:ovaj crokodi,samo filmove i serije ima,nema kao pravi kodi i mnostvo drugih addona?
ih, tebe... :mrgreen:
Imade on i sport a i stosta drugog, samo se treba potrudit' malo :thumbup:
irac300

#2474 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Ti i onaj brazzo ste meni kraljevi ove teme. :D :D
kakavdanakneiskustvu

#2475 Re: Kodi/XBMC Media centar

semirsar wrote:
ih, tebe... :mrgreen:
Imade on i sport a i stosta drugog, samo se treba potrudit' malo :thumbup:

pomozi mi,kako da nadjem sport,instaliram,sta vec
Post Reply