Kada se sve sabere i oduzme, bolje.Connaisseur Karlin wrote:pa dobro Hakize, nitko ne negira da su muskarc postali dominatniji radi biloskih kvalitta, jer tad su bili neophodni , no danas, taj pecisnki kvalitet postaje manje vazan, a povijesno se i to moze dokazatiHakiz wrote:I biološka i istorijska. Da nije tako, ne bi sada vodili ovu diskusiju. Vama je krivo što mi uvijek bolje prođemo.Connaisseur Karlin wrote: kakva bioloska cinjenicao cemu pricas
![]()
Ja sam primjetila da vi bolje prodjete u pojedinim drustvima, a znatno losije u durgim drustvima![]()
tako da nije tocno da uvijek bolje prodjete
Danasnji "feminizam"
-
Hakiz
#2451 Re: Danasnji "feminizam"
-
Hakiz
#2452 Re: Danasnji "feminizam"
Snosli li firma te troškove po tvom zahtjevu ako morate ti i kolegica na službeni put preko okeana?KIseljak12 wrote:
Ipak si u pravu, taj trosak ne treba da snosi ni kompanija, ni osiguranje. Ja imam tu srecu pa radim na radnom mjestu gdje mogu zahtjevati takve uslove ako dodje do potrebe za njima.
- Tito_i_Partija
#2453 Re: Danasnji "feminizam"
Politicarka koja vodi #MeToo pokret optuzena za seksualni misconduct.
https://www.msn.com/en-ca/news/world/as ... ailsignout
-
KIseljak12
#2454 Re: Danasnji "feminizam"
Ne, ali nisam ni imao do sada potrebu za tim.Hakiz wrote:Snosli li firma te troškove po tvom zahtjevu ako morate ti i kolegica na službeni put preko okeana?KIseljak12 wrote:
Ipak si u pravu, taj trosak ne treba da snosi ni kompanija, ni osiguranje. Ja imam tu srecu pa radim na radnom mjestu gdje mogu zahtjevati takve uslove ako dodje do potrebe za njima.
- triconja
#2455 Re: Danasnji "feminizam"
Jaro to ti je ko ono kad ko prdne pa pita ko je prdno.Tito_i_Partija wrote:Politicarka koja vodi #MeToo pokret optuzena za seksualni misconduct.![]()
-
Hakiz
#2456 Re: Danasnji "feminizam"
Što će reći, žene, ne trebaju vam muškarci, same sebe ćete upropastiti...Tito_i_Partija wrote:Politicarka koja vodi #MeToo pokret optuzena za seksualni misconduct.![]()
- Connaisseur Karlin
#2457 Re: Danasnji "feminizam"
jah juce vam je ipak bilo bolje, danas vise to isto bolje nije jedanko vasem bolje od jucerHakiz wrote:Kada se sve sabere i oduzme, bolje.Connaisseur Karlin wrote:pa dobro Hakize, nitko ne negira da su muskarc postali dominatniji radi biloskih kvalitta, jer tad su bili neophodni , no danas, taj pecisnki kvalitet postaje manje vazan, a povijesno se i to moze dokazatiHakiz wrote:
I biološka i istorijska. Da nije tako, ne bi sada vodili ovu diskusiju. Vama je krivo što mi uvijek bolje prođemo.![]()
Ja sam primjetila da vi bolje prodjete u pojedinim drustvima, a znatno losije u durgim drustvima![]()
tako da nije tocno da uvijek bolje prodjete
kad se sve sabere i oduzme, vama se status mijenja
meni je to dovoljno da se osjecam zadovoljnom, a ne submisivnom i inferiornom
Last edited by Connaisseur Karlin on 09/02/2018 17:30, edited 2 times in total.
- AleksoMKD
#2458 Re: Danasnji "feminizam"
G-dja X izjavi da ju je pre 14 godina i 6 meseci njezin menager G-in Y uvatio za sisu kada su se razilazili u hodniku firme bez drugih svedoka.Connaisseur Karlin wrote:kako im daje mogucnostAleksoMKD wrote:Ne u buducnosti, MeToo je platforma koja vec daje mogucnost zenama da uniste bilo koga muskarca koga su ikada srele u zivotu bez sudskog procesa i bez dokaza.Connaisseur Karlin wrote:
ti ne kuzis moja obrazlozenja, a pisati da ce tako sve zene u buducnosti moci unistiti muskaraca je presmijesno
Sta u ovoj izjavi nije istina?![]()
Sve televizije, novine i internet portali objave pricu jer pobogu to je MeToo.
Ime G-na Y je pljuvano danonocno, njegove slike kruze na vestina, na internetu, na talk-show-u.
Firma gde radi ce ga otpustiti sa posla.
Bez dokaza i sudjenja a sve na osnovu jedne izjave, jebiga vidis da ga svi pljuju, otpusti ga dok ne pocnu i nas inace moze poceti bojkot proizvoda.
Niko nece da ga zaposli, jer zasto da nas pljuju i bojkotuju.
Sve bez sudskog procesa i bez jednog jedinog dokaza.
- triconja
#2459 Re: Danasnji "feminizam"
Pa kazem ti ja tesko je kad je neko zadojen nekom ideologijom da ti tu sta mores ispravljat, bolje igrat solitera nego voditi jednostrane raspraveAleksoMKD wrote:G-dja X izjavi da ju je pre 14 godina i 6 meseci njezin menager G-in Y uvatio za sisu kada su se razilazili u hodniku firme bez drugih svedoka.Connaisseur Karlin wrote:
kako im daje mogucnost![]()
Ime G-na Y je pljuvano danonocno, njegove slike kruze na vestina, na internetu, na talk-show-u.
Bez dokaza i sudjenja a sve na osnovu jedne izjave, jebiga vidis da ga svi pljuju, otpusti ga dok ne pocnu i nas inace moze poceti bojkot proizvoda.
-
Hakiz
#2460 Re: Danasnji "feminizam"
Tebe zadovoljnom čini ne tvoj dobitak nego tuđa šteta. To je loše, koliko god ti vikala o tome.Connaisseur Karlin wrote:jah juce vam je ipak bilo bolje, danas vise to isto bolje nije jedanko onom bolje od jucerHakiz wrote:
Kada se sve sabere i oduzme, bolje.![]()
- Connaisseur Karlin
#2461 Re: Danasnji "feminizam"
ovoga ima oduvijek kod oba spola, to ti tek sad otkrivas toplu vodu, pazi OBA SPOLA su dozvijela identicna isksutvaAleksoMKD wrote:G-dja X izjavi da ju je pre 14 godina i 6 meseci njezin menager G-in Y uvatio za sisu kada su se razilazili u hodniku firme bez drugih svedoka.Connaisseur Karlin wrote:kako im daje mogucnostAleksoMKD wrote: Ne u buducnosti, MeToo je platforma koja vec daje mogucnost zenama da uniste bilo koga muskarca koga su ikada srele u zivotu bez sudskog procesa i bez dokaza.
Sta u ovoj izjavi nije istina?![]()
- triconja
#2462 Re: Danasnji "feminizam"
Daj link obrataConnaisseur Karlin wrote:ovoga ima oduvijek kod oba spola, to ti tek sad otkrivas toplu vodu, pazi OBA SPOLA su dozvijela identicna isksutvaAleksoMKD wrote: G-dja X izjavi da ju je pre 14 godina i 6 meseci njezin menager G-in Y uvatio za sisu kada su se razilazili u hodniku firme bez drugih svedoka.
Sve bez sudskog procesa i bez jednog jedinog dokaza.![]()
- MarlboroGold
#2463 Re: Danasnji "feminizam"
Sereš. Da se prostije ne izražavam...Connaisseur Karlin wrote: ovoga ima oduvijek kod oba spola, to ti tek sad otkrivas toplu vodu, pazi OBA SPOLA su dozvijela identicna isksutva![]()
- AleksoMKD
#2464 Re: Danasnji "feminizam"
Znaci zene su patile vekovima pa sad nek pate muskarci? Ovo je kolektivna kazna koja je zabranjena u civilizovanim drustvima.triconja wrote:AleksoMKD wrote: Pa kazem ti ja tesko je kad je neko zadojen nekom ideologijom da ti tu sta mores ispravljat, bolje igrat solitera nego voditi jednostrane rasprave
Da vidim dokle ide.
Connaisseur Karlin wrote:
ovoga ima oduvijek kod oba spola, to ti tek sad otkrivas toplu vodu, pazi OBA SPOLA su dozvijela identicna isksutva![]()
Last edited by AleksoMKD on 09/02/2018 17:40, edited 3 times in total.
- Connaisseur Karlin
#2465 Re: Danasnji "feminizam"
hahahhha, kakva steta, pa nise vi osteceni, ne pravi se ludHakiz wrote:Tebe zadovoljnom čini ne tvoj dobitak nego tuđa šteta. To je loše, koliko god ti vikala o tome.Connaisseur Karlin wrote:jah juce vam je ipak bilo bolje, danas vise to isto bolje nije jedanko onom bolje od jucerHakiz wrote:
Kada se sve sabere i oduzme, bolje.![]()
inace, ti si svijestan, da je vas boljitak i specijalan status stetio zenama
ako vam nesto semta, borite se, nitko vam ne brani
ja cu vas braniti ako ste iskljucivo diskiminirani
- triconja
#2466 Re: Danasnji "feminizam"
Evo video pa ko razumije razumije
-
Hakiz
#2467 Re: Danasnji "feminizam"
Da je žena otpuštena sa posla jer je muškarac optužio da ga je prije 15 godina uhvatila za ponosi i diku, pa je pokret MaleMeToo krenuo u ofanzivu i jadnica bez procesa ostala bez posla se oduvijek dešavalo?Connaisseur Karlin wrote:
ovoga ima oduvijek kod oba spola, to ti tek sad otkrivas toplu vodu, pazi OBA SPOLA su dozvijela identicna isksutva![]()
Prije će se desiti da opet on ostane bez posla jer šefovi neće mekušca, muškarca koji se buni kada mu se desi ono šta svako muško priželjkuje.
Kada 14-godišnja djevojka optuži da ju je nastavnik napastvovao i to bude istina, tog kretena treba zatvoriti i zaboraviti gdje je ključ.
Kada 14-godišnji momčić optuži da ga je zgodna nastavnica napastvovala i to bude istina, tog kretena treba zatvoriti i zaboraviti gdje je ključ.
Last edited by Hakiz on 09/02/2018 17:40, edited 1 time in total.
- Connaisseur Karlin
#2468 Re: Danasnji "feminizam"
samo vi i dalje glumite da ne znate o cemu pisemMarlboroGold wrote:Sereš. Da se prostije ne izražavam...Connaisseur Karlin wrote: ovoga ima oduvijek kod oba spola, to ti tek sad otkrivas toplu vodu, pazi OBA SPOLA su dozvijela identicna isksutva![]()
-
Hakiz
#2469 Re: Danasnji "feminizam"
Opet vičeš. Čega te strah?Connaisseur Karlin wrote:
hahahhha, kakva steta, pa nise vi osteceni, ne pravi se lud![]()
![]()
inace, ti si svijestan, da je vas boljitak i specijalan status stetio zenamadanas gubite kontorlu takvog statusa i kukate, i jos otvoreno kazete da mi zene sad, odjednomm, narusavamo i stetimo vas status , a stim statusom ste stetitli zenama
![]()
![]()
![]()
ako vam nesto semta, borite se, nitko vam ne brani![]()
- Connaisseur Karlin
#2470 Re: Danasnji "feminizam"
voo coemu vi pisete jeste uobicjaneo, u svijetu, sve firme daju oktaz nakon ovakvih javnih izjava i aferaHakiz wrote:Da je žena otpuštena sa posla jer je muškarac optužio da ga je prije 15 godina uhvatila za ponosi i diku, pa je pokret MaleMeToo krenuo u ofanzivu ijladnica bez procesa ostala bez posla se oduvijek dešavalo?Connaisseur Karlin wrote:
Prije će se desiti da opet on ostane bez posla jer šefovi neće mekušca, muškarca koji se buni kada mu se desi ono šta svako muško priželjkuje.
Kada 14-godišnja djevojka optuži da ju je nastavnik napastvovao i to bude istina, tog kretena treba zatvoriti i zaboraviti gdje je ključ.
Kada 14-godišnji momčić optuži da ga je zgodna nastavnica napastvovala i to bude istina, tog kretena treba zatvoriti i zaboraviti gdje je ključ.
isto se dsavalo i zenama, ali se vi malkice pravvite luckasti
- ultima_palabra
#2471 Re: Danasnji "feminizam"
Upustate se u raspravu s nekim ko ne poznaje bosanski jezik. To vise govori o vama.
- Connaisseur Karlin
#2472 Re: Danasnji "feminizam"
ne vicem , drago mi je da sam svijedok pozitivnih promjenaHakiz wrote:Opet vičeš. Čega te strah?Connaisseur Karlin wrote:
hahahhha, kakva steta, pa nise vi osteceni, ne pravi se lud![]()
![]()
inace, ti si svijestan, da je vas boljitak i specijalan status stetio zenamadanas gubite kontorlu takvog statusa i kukate, i jos otvoreno kazete da mi zene sad, odjednomm, narusavamo i stetimo vas status , a stim statusom ste stetitli zenama
![]()
![]()
![]()
ako vam nesto semta, borite se, nitko vam ne brani![]()
- seln
#2473 Re: Danasnji "feminizam"
NE!Hakiz wrote: Kada 14-godišnji momčić optuži da ga je zgodna nastavnica napastvovala i to bude istina, tog kretena treba zatvoriti i zaboraviti gdje je ključ.
U ovom slucaju ne treba nikoga zatvarati.
Kamo srece da je mene napastovala zgodna nastavnica.
- triconja
#2474 Re: Danasnji "feminizam"
Eto ko da mi poznajemo hrvatskiultima_palabra wrote:Upustate se u raspravu s nekim ko ne poznaje bosanski jezik. To vise govori o vama.
Last edited by triconja on 09/02/2018 17:46, edited 1 time in total.
- MarlboroGold
#2475 Re: Danasnji "feminizam"
Znam ja dobro o čemu ti pišeš. Čak se i slažem sa mnogim, ali #metoo je štetan jer je izmakao kontroli i zloupotrebljava se.Connaisseur Karlin wrote:samo vi i dalje glumite da ne znate o cemu pisemMarlboroGold wrote:Sereš. Da se prostije ne izražavam...Connaisseur Karlin wrote: ovoga ima oduvijek kod oba spola, to ti tek sad otkrivas toplu vodu, pazi OBA SPOLA su dozvijela identicna isksutva![]()
Feminizam i pokreti - veliko DA, ali za ova preseravanja i optužbe koje niču kao gljive - veliko NE.