Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Hakiz

#2451 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Connaisseur Karlin wrote:
Hakiz wrote:
Connaisseur Karlin wrote: kakva bioloska cinjenica :shock: o cemu pricas :shock:
I biološka i istorijska. Da nije tako, ne bi sada vodili ovu diskusiju. Vama je krivo što mi uvijek bolje prođemo.
pa dobro Hakize, nitko ne negira da su muskarc postali dominatniji radi biloskih kvalitta, jer tad su bili neophodni , no danas, taj pecisnki kvalitet postaje manje vazan, a povijesno se i to moze dokazati :kiss:

Ja sam primjetila da vi bolje prodjete u pojedinim drustvima, a znatno losije u durgim drustvima :-D

tako da nije tocno da uvijek bolje prodjete :kiss:
Kada se sve sabere i oduzme, bolje.
Hakiz

#2452 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

KIseljak12 wrote:
Ipak si u pravu, taj trosak ne treba da snosi ni kompanija, ni osiguranje. Ja imam tu srecu pa radim na radnom mjestu gdje mogu zahtjevati takve uslove ako dodje do potrebe za njima.
Snosli li firma te troškove po tvom zahtjevu ako morate ti i kolegica na službeni put preko okeana?
Tito_i_Partija

#2453 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Tito_i_Partija »

Politicarka koja vodi #MeToo pokret optuzena za seksualni misconduct. :-D

https://www.msn.com/en-ca/news/world/as ... ailsignout
KIseljak12

#2454 Re: Danasnji "feminizam"

Post by KIseljak12 »

Hakiz wrote:
KIseljak12 wrote:
Ipak si u pravu, taj trosak ne treba da snosi ni kompanija, ni osiguranje. Ja imam tu srecu pa radim na radnom mjestu gdje mogu zahtjevati takve uslove ako dodje do potrebe za njima.
Snosli li firma te troškove po tvom zahtjevu ako morate ti i kolegica na službeni put preko okeana?
Ne, ali nisam ni imao do sada potrebu za tim.
triconja

#2455 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

Tito_i_Partija wrote:Politicarka koja vodi #MeToo pokret optuzena za seksualni misconduct. :-D

Jaro to ti je ko ono kad ko prdne pa pita ko je prdno. :lol:
Hakiz

#2456 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Tito_i_Partija wrote:Politicarka koja vodi #MeToo pokret optuzena za seksualni misconduct. :-D

Što će reći, žene, ne trebaju vam muškarci, same sebe ćete upropastiti...
Connaisseur Karlin

#2457 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Connaisseur Karlin »

Hakiz wrote:
Hakiz wrote:
I biološka i istorijska. Da nije tako, ne bi sada vodili ovu diskusiju. Vama je krivo što mi uvijek bolje prođemo.
pa dobro Hakize, nitko ne negira da su muskarc postali dominatniji radi biloskih kvalitta, jer tad su bili neophodni , no danas, taj pecisnki kvalitet postaje manje vazan, a povijesno se i to moze dokazati :kiss:

Ja sam primjetila da vi bolje prodjete u pojedinim drustvima, a znatno losije u durgim drustvima :-D

tako da nije tocno da uvijek bolje prodjete :kiss:
jah juce vam je ipak bilo bolje, danas vise to isto bolje nije jedanko vasem bolje od jucer :D

kad se sve sabere i oduzme, vama se status mijenja

meni je to dovoljno da se osjecam zadovoljnom, a ne submisivnom i inferiornom :kiss:
Last edited by Connaisseur Karlin on 09/02/2018 17:30, edited 2 times in total.
AleksoMKD

#2458 Re: Danasnji "feminizam"

Post by AleksoMKD »

AleksoMKD wrote:
ti ne kuzis moja obrazlozenja, a pisati da ce tako sve zene u buducnosti moci unistiti muskaraca je presmijesno :lol:
Ne u buducnosti, MeToo je platforma koja vec daje mogucnost zenama da uniste bilo koga muskarca koga su ikada srele u zivotu bez sudskog procesa i bez dokaza.

Sta u ovoj izjavi nije istina?
kako im daje mogucnost :-) :lol:
G-dja X izjavi da ju je pre 14 godina i 6 meseci njezin menager G-in Y uvatio za sisu kada su se razilazili u hodniku firme bez drugih svedoka.

Sve televizije, novine i internet portali objave pricu jer pobogu to je MeToo.

Ime G-na Y je pljuvano danonocno, njegove slike kruze na vestina, na internetu, na talk-show-u.

Firma gde radi ce ga otpustiti sa posla.

Bez dokaza i sudjenja a sve na osnovu jedne izjave, jebiga vidis da ga svi pljuju, otpusti ga dok ne pocnu i nas inace moze poceti bojkot proizvoda.

Niko nece da ga zaposli, jer zasto da nas pljuju i bojkotuju.

Sve bez sudskog procesa i bez jednog jedinog dokaza.
triconja

#2459 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

AleksoMKD wrote:
G-dja X izjavi da ju je pre 14 godina i 6 meseci njezin menager G-in Y uvatio za sisu kada su se razilazili u hodniku firme bez drugih svedoka.

Ime G-na Y je pljuvano danonocno, njegove slike kruze na vestina, na internetu, na talk-show-u.

Bez dokaza i sudjenja a sve na osnovu jedne izjave, jebiga vidis da ga svi pljuju, otpusti ga dok ne pocnu i nas inace moze poceti bojkot proizvoda.

Pa kazem ti ja tesko je kad je neko zadojen nekom ideologijom da ti tu sta mores ispravljat, bolje igrat solitera nego voditi jednostrane rasprave :roll:
Hakiz

#2460 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Hakiz wrote:
jah juce vam je ipak bilo bolje, danas vise to isto bolje nije jedanko onom bolje od jucer :D

meni je to dovoljno da se osjecam zadovoljnom, a ne submisivnom i inferiornom :kiss:
Tebe zadovoljnom čini ne tvoj dobitak nego tuđa šteta. To je loše, koliko god ti vikala o tome.
Connaisseur Karlin

#2461 Re: Danasnji "feminizam"

AleksoMKD wrote:
AleksoMKD wrote: Ne u buducnosti, MeToo je platforma koja vec daje mogucnost zenama da uniste bilo koga muskarca koga su ikada srele u zivotu bez sudskog procesa i bez dokaza.

Sta u ovoj izjavi nije istina?

ovoga ima oduvijek kod oba spola, to ti tek sad otkrivas toplu vodu, pazi OBA SPOLA su dozvijela identicna isksutva :D :D
triconja

#2462 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

AleksoMKD wrote: G-dja X izjavi da ju je pre 14 godina i 6 meseci njezin menager G-in Y uvatio za sisu kada su se razilazili u hodniku firme bez drugih svedoka.

ovoga ima oduvijek kod oba spola, to ti tek sad otkrivas toplu vodu, pazi OBA SPOLA su dozvijela identicna isksutva :D :D
Daj link obrata
MarlboroGold

#2463 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Connaisseur Karlin wrote: ovoga ima oduvijek kod oba spola, to ti tek sad otkrivas toplu vodu, pazi OBA SPOLA su dozvijela identicna isksutva :D :D
Sereš. Da se prostije ne izražavam...
AleksoMKD

#2464 Re: Danasnji "feminizam"

Post by AleksoMKD »

triconja wrote:
AleksoMKD wrote: Pa kazem ti ja tesko je kad je neko zadojen nekom ideologijom da ti tu sta mores ispravljat, bolje igrat solitera nego voditi jednostrane rasprave :roll:

Da vidim dokle ide.
Znaci zene su patile vekovima pa sad nek pate muskarci? Ovo je kolektivna kazna koja je zabranjena u civilizovanim drustvima.
Last edited by AleksoMKD on 09/02/2018 17:40, edited 3 times in total.
Connaisseur Karlin

#2465 Re: Danasnji "feminizam"

Hakiz wrote:
Hakiz wrote:
jah juce vam je ipak bilo bolje, danas vise to isto bolje nije jedanko onom bolje od jucer :D

Tebe zadovoljnom čini ne tvoj dobitak nego tuđa šteta. To je loše, koliko god ti vikala o tome.
hahahhha, kakva steta, pa nise vi osteceni, ne pravi se lud :D :kiss:

inace, ti si svijestan, da je vas boljitak i specijalan status stetio zenama :kiss: danas gubite kontorlu takvog statusa i kukate, i jos otvoreno kazete da mi zene sad, odjednomm, narusavamo i stetimo vas status , a stim statusom ste stetitli zenama :shock: :D :lol:

ako vam nesto semta, borite se, nitko vam ne brani :thumbup:

ja cu vas braniti ako ste iskljucivo diskiminirani :thumbup:
triconja

#2466 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

Evo video pa ko razumije razumije
Hakiz

#2467 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

Da je žena otpuštena sa posla jer je muškarac optužio da ga je prije 15 godina uhvatila za ponosi i diku, pa je pokret MaleMeToo krenuo u ofanzivu i jadnica bez procesa ostala bez posla se oduvijek dešavalo?

Prije će se desiti da opet on ostane bez posla jer šefovi neće mekušca, muškarca koji se buni kada mu se desi ono šta svako muško priželjkuje.

Kada 14-godišnja djevojka optuži da ju je nastavnik napastvovao i to bude istina, tog kretena treba zatvoriti i zaboraviti gdje je ključ.

Kada 14-godišnji momčić optuži da ga je zgodna nastavnica napastvovala i to bude istina, tog kretena treba zatvoriti i zaboraviti gdje je ključ.
Last edited by Hakiz on 09/02/2018 17:40, edited 1 time in total.
Connaisseur Karlin

#2468 Re: Danasnji "feminizam"

MarlboroGold wrote:
Connaisseur Karlin wrote: ovoga ima oduvijek kod oba spola, to ti tek sad otkrivas toplu vodu, pazi OBA SPOLA su dozvijela identicna isksutva :D :D
samo vi i dalje glumite da ne znate o cemu pisem :D
Hakiz

#2469 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Hakiz »

inace, ti si svijestan, da je vas boljitak i specijalan status stetio zenama :kiss: danas gubite kontorlu takvog statusa i kukate, i jos otvoreno kazete da mi zene sad, odjednomm, narusavamo i stetimo vas status , a stim statusom ste stetitli zenama :shock: :D :lol:

Opet vičeš. Čega te strah?
Connaisseur Karlin

#2470 Re: Danasnji "feminizam"

Hakiz wrote:
Da je žena otpuštena sa posla jer je muškarac optužio da ga je prije 15 godina uhvatila za ponosi i diku, pa je pokret MaleMeToo krenuo u ofanzivu ijladnica bez procesa ostala bez posla se oduvijek dešavalo?

Prije će se desiti da opet on ostane bez posla jer šefovi neće mekušca, muškarca koji se buni kada mu se desi ono šta svako muško priželjkuje.

Kada 14-godišnja djevojka optuži da ju je nastavnik napastvovao i to bude istina, tog kretena treba zatvoriti i zaboraviti gdje je ključ.

Kada 14-godišnji momčić optuži da ga je zgodna nastavnica napastvovala i to bude istina, tog kretena treba zatvoriti i zaboraviti gdje je ključ.
voo coemu vi pisete jeste uobicjaneo, u svijetu, sve firme daju oktaz nakon ovakvih javnih izjava i afera

isto se dsavalo i zenama, ali se vi malkice pravvite luckasti
ultima_palabra

#2471 Re: Danasnji "feminizam"

Post by ultima_palabra »

Upustate se u raspravu s nekim ko ne poznaje bosanski jezik. To vise govori o vama.
Connaisseur Karlin

#2472 Re: Danasnji "feminizam"

Hakiz wrote:

Opet vičeš. Čega te strah?
ne vicem , drago mi je da sam svijedok pozitivnih promjena :kiss:
seln

#2473 Re: Danasnji "feminizam"

Post by seln »

Hakiz wrote: Kada 14-godišnji momčić optuži da ga je zgodna nastavnica napastvovala i to bude istina, tog kretena treba zatvoriti i zaboraviti gdje je ključ.
NE!
U ovom slucaju ne treba nikoga zatvarati.
Kamo srece da je mene napastovala zgodna nastavnica. :sad:
triconja

#2474 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

ultima_palabra wrote:Upustate se u raspravu s nekim ko ne poznaje bosanski jezik. To vise govori o vama.
Eto ko da mi poznajemo hrvatski :izet: :thumbup:
Last edited by triconja on 09/02/2018 17:46, edited 1 time in total.
MarlboroGold

#2475 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

MarlboroGold wrote:
samo vi i dalje glumite da ne znate o cemu pisem :D
Znam ja dobro o čemu ti pišeš. Čak se i slažem sa mnogim, ali #metoo je štetan jer je izmakao kontroli i zloupotrebljava se.
Feminizam i pokreti - veliko DA, ali za ova preseravanja i optužbe koje niču kao gljive - veliko NE.
Post Reply