kastracije vjerovatno.. kupe ih 24 sata, operisu i tivra ih nazad..Baby Jane wrote:Nesto se desava, ne znam da li je organizovano od vlade ili su se gradjani organizovali, ali sinoc su kupili cuke u kaveze i strpali ih jedne po jedne u kombi na Ilidzi (vozlio nije pripadalo KJKP RAD-u).
Problem pasa lutalica
-
pakica_
#2451 Re: Problem pasa lutalica
- madner
#2452 Re: Problem pasa lutalica
Ma ove nije niko ni izabrao. Vise ne znas ni ko je u vladi, ko je koja stranka.pici wrote:madner wrote:Jao vlade, potpisiju memorandum za NGOom.
koje ubleHaše MI biramo svake dvije godine allahu dragi...
-
Naslovnica
#2453 Re: Problem pasa lutalica
Upravo obrnuto, gotovo svi ŽELE EUTANAZIJU, a ne žele penzionerske domove za pse.NeenaSa wrote:Zasto zatvarati oci ?
Nepobitno, problem postoji.
Gotov' svi ne zele eutanaziju. Ali kako se rijesiti pasa ? Azili ? Chitajuci tko sve usicari.![]()
Dajte , molim vas, pored svih problema ...
P.S.
Nedavno naidjoh autom pored pregazenoh vucjaka. Pa, jebo vam pas mater, zasto si/ste uopce nabavili ?
P.P.S.
I da ponovim: Uvesti redare koji kontroliraju vlasnike pasa, da l' su uopche chipovani.
Ograničiti vremenski boravak u azilu i to je to.
Kakva sterilizacija i puštanje vani, to nema efekta.
Čista matematika. kada se izračuna i podvuče, sterilizacija i sve ostale mjere (osim eutanazije) nikako ne mogu riješiti trenutni problem grada sa hiljadama pasa!
- Ramzess Veliki
#2454 Re: Problem pasa lutalica
Da li je imalo kineske vozače?Baby Jane wrote:Nesto se desava, ne znam da li je organizovano od vlade ili su se gradjani organizovali, ali sinoc su kupili cuke u kaveze i strpali ih jedne po jedne u kombi na Ilidzi (vozlio nije pripadalo KJKP RAD-u).
-
NeenaSa
#2455 Re: Problem pasa lutalica
Dobro, de, da l' si uopche prochitao ostatak posta.Naslovnica wrote:Upravo obrnuto, gotovo svi ŽELE EUTANAZIJU, a ne žele penzionerske domove za pse.NeenaSa wrote:Zasto zatvarati oci ?
Nepobitno, problem postoji.
Gotov' svi ne zele eutanaziju. Ali kako se rijesiti pasa ? Azili ? Chitajuci tko sve usicari.![]()
Dajte , molim vas, pored svih problema ...
P.S.
Nedavno naidjoh autom pored pregazenoh vucjaka. Pa, jebo vam pas mater, zasto si/ste uopce nabavili ?
P.P.S.
I da ponovim: Uvesti redare koji kontroliraju vlasnike pasa, da l' su uopche chipovani.
Ograničiti vremenski boravak u azilu i to je to.
Kakva sterilizacija i puštanje vani, to nema efekta.
Čista matematika. kada se izračuna i podvuče, sterilizacija i sve ostale mjere (osim eutanazije) nikako ne mogu riješiti trenutni problem grada sa hiljadama pasa!
- The One and Only
#2456 Re: Problem pasa lutalica
I vi ćete jednog dana umrijeti, smrt zna biti jako bolna. Ako bude pravde čeka vas urnebes.
-
Naslovnica
#2457 Re: Problem pasa lutalica
Kako ti znaš da tebi neće biti bolna?!The One and Only wrote:I vi ćete jednog dana umrijeti, smrt zna biti jako bolna. Ako bude pravde čeka vas urnebes.
http://www.liveleak.com/view?i=b15_1411250835
-
hladan.preminger
#2458 Re: Problem pasa lutalica
The One and Only wrote:I vi ćete jednog dana umrijeti, smrt zna biti jako bolna. Ako bude pravde čeka vas urnebes.

- Ramzess Veliki
#2459 Re: Problem pasa lutalica
The One and Only wrote:I vi ćete jednog dana umrijeti, smrt zna biti jako bolna. Ako bude pravde čeka vas urnebes.
Joooj umrijeću od smijeha ...
PS : O temi ... Problem pasa lutalica - nema pasa nema ni problema.
Mislim da je najbolje i najpraktičnije uvesti modne kritičare uz šintore - da na licu mjesta procjene da li je cuko naočit za usvojiti ili nije, pa eutanaziju za manje atraktivne izvršiti na licu mjesta, a one ljepše pofatati i u kaveze dok ih neko ne udomi.
Da se uštedi na administraciji ...
-
TheMule
#2460 Re: Problem pasa lutalica
Ovaj jednostavan problem se rijesi tako sto se te jadne zivotinje sterilizuju, i odvedu van grada.... nije nuklearna fizika 
- uglavnomja
#2461 Re: Problem pasa lutalica
i sta bude van grada?TheMule wrote:Ovaj jednostavan problem se rijesi tako sto se te jadne zivotinje sterilizuju, i odvedu van grada.... nije nuklearna fizika
hranilice za pascad? kucice? cista voda? ...
ta pascad ce krepavati od gladi i poceti klati domace zivotinje, koke, janjad ... dok se ne pocnu izmedju sebe klati da se pojedu.
veci je sevap humano ih uspavati nego ih pustiti da tako skoncaju.
a uostalom, nasli bi oni novi grad ili selo sa kontejnerima da se nasele.
- Cyrax
#2462 Re: Problem pasa lutalica
Znaci citav svijet je glup sa uspavljivanjem tuznih oka samo smo mi pametni iz Bosne. 
-
pakica_
#2463 Re: Problem pasa lutalica
dvostruki arsini se ne pikaju.. ne mozete traziti prilagodbu ostatku svijeta sto se tice eutanazije, a nastavljati zmiriti na zlostavljanje i napustanje zivotinja, sto se u svijetu DEBELO kaznjavaCyrax wrote:Znaci citav svijet je glup sa uspavljivanjem tuznih oka samo smo mi pametni iz Bosne.
- basicm
#2464 Re: Problem pasa lutalica
Jeli oni njih sterilisu otkuhavanjem? Ove cuke se i dalje mnoze.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
bull21
#2465 Re: Problem pasa lutalica
Evo i na Grbavici je osvnaulo još nekoliko kučića. Valjda od sterilisanih ovih, a?
-
TheMule
#2466 Re: Problem pasa lutalica
Neki ce umrijeti, neki ce se prilagoditi prirodi, bar ce imati sansu, a ne da se pobiju svi ko u Ausvicu. Neka priroda odradi svojeuglavnomja wrote:i sta bude van grada?TheMule wrote:Ovaj jednostavan problem se rijesi tako sto se te jadne zivotinje sterilizuju, i odvedu van grada.... nije nuklearna fizika
hranilice za pascad? kucice? cista voda? ...
ta pascad ce krepavati od gladi i poceti klati domace zivotinje, koke, janjad ... dok se ne pocnu izmedju sebe klati da se pojedu.
veci je sevap humano ih uspavati nego ih pustiti da tako skoncaju.
a uostalom, nasli bi oni novi grad ili selo sa kontejnerima da se nasele.
Cyrax wrote:Znaci citav svijet je glup sa uspavljivanjem tuznih oka samo smo mi pametni iz Bosne.
Mene svijet ne interesuje
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#2467 Re: Problem pasa lutalica
Autanazija pasa koje niko ne udomi provode sve zemlje svijeta....vi što ste protiv autanazije fino u azile pa udomljavajte. A ako ih pustite ponovo na ulice treba vas odrat kaznama.
- Stjui
#2468 Re: Problem pasa lutalica
jesul progledali? ako nisu:bull21 wrote:Evo i na Grbavici je osvnaulo još nekoliko kučića. Valjda od sterilisanih ovih, a?

moramo se i sami malo angažovati.
Last edited by Stjui on 23/09/2014 16:02, edited 1 time in total.
- Ramzess Veliki
#2469 Re: Problem pasa lutalica
Ma ne ... odvedu ih na kanal ... dvije cigle i zviz ...basicm wrote:Jeli oni njih sterilisu otkuhavanjem? Ove cuke se i dalje mnoze.
-
L u c i f e r
#2470 Re: Problem pasa lutalica
100 strana brez zaključavanja, mašala
Nadajmo se da će prije 200-e biti i nekih konkretnih rezultata.
Ovom kolegi što kaže da ćemo svi pomrijeti: haram ti vala svaki odrezak, krilce i batak koji si pojeo u životu.
Nadajmo se da će prije 200-e biti i nekih konkretnih rezultata.
Ovom kolegi što kaže da ćemo svi pomrijeti: haram ti vala svaki odrezak, krilce i batak koji si pojeo u životu.
-
Luca36
#2471 Re: Problem pasa lutalica
Al' niko da reaguje na izjave cukoljubaca kada su nas javno na tv emisijama ubjeđivali da je eutanazija skuplja od sterilizacije i izgradnje azila (naravno i održavanje azila i gostiju u azilu).
-
bull21
#2472 Re: Problem pasa lutalica
Haman pa nagurasmo stranicu bez pakice... 
- nasa
#2473 Re: Problem pasa lutalica
Ma sve u svrhu zarade bez ikakvog rada, koliko price, lafo rada n'akih organizacija, dogovora, razmatranja itd. da bi dobilI ...nista ako ne i gore....na svakom cosku novi kucici
i sve veci problem
Ja sumnjam da je dobar dio problema cuka i navodno nemogucnosti da se nadje prihvatljivo rjesenje vezan za to sto su neki u tome nasli priliku da zarade i onda samo potpaljuju dodatno ove koji stvarno vole cuke na "poseban" nacin- ne znam koji izraz da upotrijebim ali shvatate, ne mislim na nas obicne ljude sto ih samo volimo
Ja sumnjam da je dobar dio problema cuka i navodno nemogucnosti da se nadje prihvatljivo rjesenje vezan za to sto su neki u tome nasli priliku da zarade i onda samo potpaljuju dodatno ove koji stvarno vole cuke na "poseban" nacin- ne znam koji izraz da upotrijebim ali shvatate, ne mislim na nas obicne ljude sto ih samo volimo
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#2474 Re: Problem pasa lutalica
nije to pitanje ljubavi već organizacije
ukinut je šinteraj ali nije kreirano zamjensko rješenje i kao rezultat toga smo dobili da na ulici ima više pasa nego ljudi. Neće se ni skupljanjem ništa dobiti ako se ne izgradi održivo paket rješenje: šintori-azil-udomljavanje-sterilizacija-čipovanje-autanazija
ukinut je šinteraj ali nije kreirano zamjensko rješenje i kao rezultat toga smo dobili da na ulici ima više pasa nego ljudi. Neće se ni skupljanjem ništa dobiti ako se ne izgradi održivo paket rješenje: šintori-azil-udomljavanje-sterilizacija-čipovanje-autanazija
-
pakica_
#2475 Re: Problem pasa lutalica
bull21 wrote:Haman pa nagurasmo stranicu bez pakice...