Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2451 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Truba »

majke mi citav otok ce se kvalificirati
namjestaljka
DoZeN

#2452 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by DoZeN »

Srbija po kvalitetu tima zasluzuje vise,ali njima fali ono sto je UEFA uradila BIH kada ih je izbacila iz takmicenja zbog poliike u sportu.
Karadzic ce umreti na mjestu predsjdnika FSS :? uz pomoc Vucica
Tipicoti

#2453 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Tipicoti »

Ako se ovo ostrvo kvalifikuje, bice restorani i autoservisi zatvoreni....otisli radnici da igraju u Francusku :D
Tipicoti

#2454 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Tipicoti »

DoZeN wrote:Srbija po kvalitetu tima zasluzuje vise,ali njima fali ono sto je UEFA uradila BIH kada ih je izbacila iz takmicenja zbog poliike u sportu.
Po kvalitetu zasluzuju vise, ali brate dosta je bilo njih i njihovog srbovanja po tribinama.Gledamo ih 25 godina, sad da odmorimo 4-5 godina.
ovo_malo_duse

#2455 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by ovo_malo_duse »

Sta je ovo sa svastikom u Splitu? Jesam nesto propustio, hoce bit popuslic i susedima?

http://www.theguardian.com/football/201 ... -complaint
todd_smith

#2456 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by todd_smith »

ovo_malo_duse wrote:Sta je ovo sa svastikom u Splitu? Jesam nesto propustio, hoce bit popuslic i susedima?

navijaci se usunjali na stadion nasuli neke hemikalije da se aktiviraju kad voda krene, da se u sred utakmice vidi kukasti kriz

namjerno uradili zbog sukoba sa Hrvatskim Savezom

u jednu ruku genijalan potez, u drugu izuzetno glup jer samo skode reprezentaciji, ali valjda ono zrtvujes jedne kvalifikacije za sam Savez, sta ja znam
DoZeN

#2457 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by DoZeN »

Tipicoti wrote:
DoZeN wrote:Srbija po kvalitetu tima zasluzuje vise,ali njima fali ono sto je UEFA uradila BIH kada ih je izbacila iz takmicenja zbog poliike u sportu.
Po kvalitetu zasluzuju vise, ali brate dosta je bilo njih i njihovog srbovanja po tribinama.Gledamo ih 25 godina, sad da odmorimo 4-5 godina.
Ja ne pricam o tome,navijaci su isti na Balkanu, to sto je tebi "godra" iz nekih lijevih razloga,to nije tema moga posta.
Vidjeli smo kako ti "navijaci" vredjaju Dzeku kada BIH nije islo itd
Tipicoti

#2458 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Tipicoti »

DoZeN wrote:
Tipicoti wrote:
Ja ne pricam o tome,navijaci su isti na Balkanu, to sto je tebi "godra" iz nekih lijevih razloga,to nije tema moga posta.
Vidjeli smo kako ti "navijaci" vredjaju Dzeku kada BIH nije islo itd
Ne bih se slozio da su svi navijaci isti na Balkanu.
Crvena Tifoza

#2459 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Crvena Tifoza »

ovo_malo_duse wrote:Sta je ovo sa svastikom u Splitu? Jesam nesto propustio, hoce bit popuslic i susedima?

Ma sumnjam da će njih izbaciti iz kvalifikacija. Imaju Hrvati prejak lobi u svijetu fudbala. Do sad koliko su problema stvorili na utakmicama bili bi izbačeni makar jednom. A njima standardno, udare neke smiješne novčane kazne i po koju tekmu pred praznim tribinama.
pirmin

#2460 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by pirmin »

Derbi kola na prvenstvu:

Island - Ukraina

Norveska - Irska

:oops:
shake69

#2461 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by shake69 »

pirmin wrote:Derbi kola na prvenstvu:

Island - Ukraina

Norveska - Irska

:oops:
Heh, tako i nama neko moze kazati ako se pojavimo na EP u Francuskoj. Sjeti se izvlacenja, samo Andora nije rekla: "super, odlican zrijeb, idemo u Francusku!"
Po meni, BiH bi tesko dobila ijednu ekipu od ovih koje si naveo, posebno ne Irsku i Ukrainu.
pirmin

#2462 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by pirmin »

Na jednoj strani stalno kukanje da su ovi tradicionalno jaki smorili, SPA, HOL, FRA... ko ce ih gledati vise a onda
prosire prvenstvo pa se pojave manje atraktivni kostolomci pa skontas da nije ni to to.

Covjek nikad zadovoljan - da ga j. :-)
shake69

#2463 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by shake69 »

pirmin wrote:Na jednoj strani stalno kukanje da su ovi tradicionalno jaki smorili, SPA, HOL, FRA... ko ce ih gledati vise a onda
prosire prvenstvo pa se pojave manje atraktivni kostolomci pa skontas da nije ni to to.

Covjek nikad zadovoljan - da ga j. :-)
Mislim da ovaj eksperiment s prosirenjem formata EP nece dugo prezivjeti jer je ionako bio jedna od Platinijevih 'platformi' u pohodu na FIFA presidenta. Ninasta to nece liciti, obrnut ce se vise para, bit ce vise navijaca, a sve naustrb kvaliteta. Nisu samo pobrojani, ima tu Vels, Austrija, mozda Slovenija, mozda mi :D koji to takmicenje tesko da bi ikada vidjeli zbog objektivnog nekvaliteta. Dabogda da ovaj koncept prezivi gdje pola Evrope igra prvenstvo.
Jack Be Nimble

#2464 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Jack Be Nimble »

Morate svatiti da su ovo pred kvalifikacije. Grupna faza ce biti prave kvalifikacije jer ce se tu rjesevati koja sretna levatska ekipa ide dalje sa starom rajom: Njemacka, Italija, Holandija, Francuska, Spanija, Portugal, Engleska sa jos par jacih imena koja se mjenjaju svake tri-cetiri godine.

Nadam se da ce jace zemlje pokrenuti postupak da se vrati na 16 timova. Ovo je sranje.
zg2

#2465 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by zg2 »

Crvena Tifoza wrote: Imaju Hrvati prejak lobi u svijetu fudbala. Do sad koliko su problema stvorili na utakmicama bili bi izbačeni makar jednom. A njima standardno, udare neke smiješne novčane kazne i po koju tekmu pred praznim tribinama.
pozlatile ti se riječi,
ali, bojim se, ovaj put smo nayebali-generalno.

Nekoliko kretena/imbecila/tzv."Velikih Hrvatina" (yebo ih M.P.Thompson u guzicu) ... koji konstantno rade probleme na utakmicama reprezentacije, NE shvaćaju da kažnjavanjem i izbacivanjem HR repke,
neće srušiti ni Mamića ni Šukera, a ni Hajduk neće biti prvi

Kreteni idioti debili sa min. IQ
dalmatinka

#2466 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by dalmatinka »

zg2 wrote:
Crvena Tifoza wrote: Imaju Hrvati prejak lobi u svijetu fudbala. Do sad koliko su problema stvorili na utakmicama bili bi izbačeni makar jednom. A njima standardno, udare neke smiješne novčane kazne i po koju tekmu pred praznim tribinama.
pozlatile ti se riječi,
ali, bojim se, ovaj put smo nayebali-generalno.

Nekoliko kretena/imbecila/tzv."Velikih Hrvatina" (yebo ih M.P.Thompson u guzicu) ... koji konstantno rade probleme na utakmicama reprezentacije, NE shvaćaju da kažnjavanjem i izbacivanjem HR repke,
neće srušiti ni Mamića ni Šukera, a ni Hajduk neće biti prvi

Kreteni idioti debili sa min. IQ
Treba nas izbaciti, definitivno, a poslije toga zakonom zabraniti nogomet na 50 godina
Fasisti svih zemalja ujedinite se! - I CRKNITE!
mistek

#2467 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by mistek »

Sve očekivano jučer. U grupi D, zadržan praktično status quo. Poljaci i Njemci će rutinski privesti kvale kraju, a Irci sada čekaju kiks Škotske. Vjerujem da su u slijedećem kolu ovdje rješava pitanje ekipe koja ide u baraž. Ako Škoti dobiju Gruziju u gostima, teško će Irci do kraja da preokrenu stvar u svoju korist.
U grupi F je haman sve gotovo. Rumuni su tamo najkvalitetniji i sigurno će na Euro. Za drugo mjesto će se boriti Sjeverna Irska i Mađarska. Ostali su bez šansi, odnosno imaju ih Farani :D
U grupi I, stvar može promijeniti samo onaj sportski sud u Lozani.

Danas, u grupi C vodeće ekipe odrađuju posao. Ne vjerujem da iko može napraviti iznenađenje. Šteta što su Makedonci očajni.

U grupi E, promjenjiva Estonija će se revanširati San Marinu za prvi meč u gostima. Litvanci teško da mogu nauditi Švajcarskoj. Derbi je u susjedstvu, Slovenci mogu samo profitirati kontra Engleza. Tačnije, makar bod u ovoj utakmici bi bio iskupljenje za raniji poraz od Estonije i vratio bi ih u ravnopravan položaj u odnosu na Švajcarsku u borbi za 2. mjesto. U konačnici, sumnjam da do njega mogu doći.

I na kraju, u grupi G, nadam se da će Švedska potvrditi da je Crna Gora ispodprosječna evropska reprezentacija. Zanimljivo je da se oni još nadaju nečemu :D Rusija vs Austrija, Austrija bi bodom gotovo potvrdila plasman. Rusi bi porazom mogli već da razmišljaju o baražu. Pobjeda ih lansira visoko, direktno su onda uključeni u borbu za prva dva mjesta. I meni najzanimljiviji par danas predstavljaju Lihtenštajn i Moldavija. U prvoj utakmici je Lihtenštajn slavio u gostima. Ukoliko Lihtenštajn dobije i danas, na svom terenu, sa 7 bodova će biti iznad CG i sasvim sigurno će imati najuspješnije kvalifikacije ikad. Teško će dobiti, ali mislim da je i eventualni remi dobar. Moldavija nema kvalitet da lahko dobije Lihtenštajn, pa bi ovo moglo lahko d aide na 0-0.
luckylaka

#2468 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by luckylaka »

Lako bi ovo europsko moglo proci bez ex yu reprezentacija :(
Baltazar_khan

#2469 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Baltazar_khan »

Sk1 hd direktno slovenija engleska. Mogu li janezi sta uraditi?
Mali_Vuk

#2470 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Mali_Vuk »

Dobro se drže Slovenci na početku tekme.

Imaju predobar stadion. I fino navijaju.
MOSALJOZE

#2471 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by MOSALJOZE »

luckylaka wrote:Lako bi ovo europsko moglo proci bez ex yu reprezentacija :(
Hrvati prvi u grupi :-)
Edin H.

#2472 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Edin H. »

MOSALJOZE wrote:
luckylaka wrote:Lako bi ovo europsko moglo proci bez ex yu reprezentacija :(
Hrvati prvi u grupi :-)
Al' su im se navijaci naklatili da ih diskvalifikuju - Savez napolje :zzzz:
insaneinthebrain

#2473 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by insaneinthebrain »

povedose janezi :lol:
Baltazar_khan

#2474 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Baltazar_khan »

bravo janezi :thumbup:
Mali_Vuk

#2475 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Mali_Vuk »

Prije toga tri mrtve šanse za Engleze, dva puta Sterling i jednom Rooney. I onda kontra :lol:
Post Reply