jefferson wrote:red evil wrote:Budeš u avionu i desi se neki kvar, pilot kaže "ljudi iskačite" i nekim čudom iskočimo ali na pola puta skontamo da ne znamo aktivirat padoran, šta onda? I šta se nekim čudom avion popravi i ti đaba iskoči.

A realno gledajući, meni bi to zadnje palo na pamet, ne bi mi moglo ni pastio jer ne bi bio među živima, odmah bi srce otišl'o.
Koji debil je kopilot, 149. života ubio samo radi nekog svog hira
Ne kontam. 28 godina, ima posao u jednoj od najboljih kompanija na svijetu. Moze se penzionisati sa 55, onda uzgajati ovce ili pusiti kube, a on se ubi i jos 149 ljudi sa sobom.
Jeffersone, gledam maloprije na Canal+ emisiju i gosti su izmedju ostalog jedan bivsi pilot na A320 i predstavnik Le Bureau d'Enquêtes et d'Analyses (biro za istrage i analize)
Kaze ovaj pilot da mu tri stvari u izjavi tuzioca nisu jasne
1. Navedeno je vise puta da se cijelo vrijeme do samog udara culo "smireno disanje" kopilota
Kaze pilot, 100% sam siguran da je nemoguce da je to zabiljezeno
2. Tuzilac kaze da je najon sto je zakljucao kabinu kopilot pritisnuo tu neku puljku za silazenje, il' kako vec
Pilot, zasto tako sigurno to tvrde ako nije pronadjena druga "crna kutija" na kojoj su zabiljezeni ti parametri
3.tuzilac je naveo sve zvuke koji su se culi na snimci od polijetanja aviona do udara
Pilot: u trenutku kad se pilot ne javlja i neko od posade ukuca sifru za hitno otvaranje vrata, ta procedura traje 30 sekundi, i svih 30 sekundi se cuje prodoran alarm, zasto tuzilac nije naveo taj zvuk izmedju ostalih
Onda skoci ovaj iz BEA, jel ti to hoces da kazes da mi nesto krijemo, ka'e pilot, ne nego samo kazem da su mi ove stvari nelogicne u izjavi
I tu se gotov' pofatase za vratove
Pa ako mozes prokomentarisati