Avionske nesrece

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
jefferson

#2451 Re: Avionske nesrece

Post by jefferson »

The Realist wrote:
jefferson wrote: Ja sam to evc spomenuo na relaciji Sarajevo-Milano kada sam letio. Avion samo sto je dodirnuo pistu, odmah svi na noge ko da je autobus Sarajevo-Kakanj. Stjuardesa vice sjedite, ovo ono, ma jok. Kako je pilot poceo kociti kasno, morao je sa vecom brzinom skrenuti sa piste na taksiranje, svi popadose, jebu mu sve po spisku tipa: "gdje je ovaj naucio voziti," jebem ga u njegova pederska usta" i slicno.
I s tim ljudima treba iskakat?
Letio sam isto iz Sarajeva par puta i vala nisu takvi putnici bili.... Ne kažem da nas nema svakakvih, ali baš toliki primitivci nismo. Btw. slažem se sa tobom u vezi padobrana.
Ma i ja letim x puta, vecinom je OK, ali ovo je bas bilo za nepovjerovat.
I da, svi putnici su zivjeli vani, jbg, pokupili Europsku i Americku kulturu.
insomnia78

#2452 Re: Avionske nesrece

Post by insomnia78 »

jefferson wrote:
red evil wrote:Budeš u avionu i desi se neki kvar, pilot kaže "ljudi iskačite" i nekim čudom iskočimo ali na pola puta skontamo da ne znamo aktivirat padoran, šta onda? I šta se nekim čudom avion popravi i ti đaba iskoči. :D A realno gledajući, meni bi to zadnje palo na pamet, ne bi mi moglo ni pastio jer ne bi bio među živima, odmah bi srce otišl'o. :D

Koji debil je kopilot, 149. života ubio samo radi nekog svog hira
Ne kontam. 28 godina, ima posao u jednoj od najboljih kompanija na svijetu. Moze se penzionisati sa 55, onda uzgajati ovce ili pusiti kube, a on se ubi i jos 149 ljudi sa sobom.
Jeffersone, gledam maloprije na Canal+ emisiju i gosti su izmedju ostalog jedan bivsi pilot na A320 i predstavnik Le Bureau d'Enquêtes et d'Analyses (biro za istrage i analize)
Kaze ovaj pilot da mu tri stvari u izjavi tuzioca nisu jasne
1. Navedeno je vise puta da se cijelo vrijeme do samog udara culo "smireno disanje" kopilota
Kaze pilot, 100% sam siguran da je nemoguce da je to zabiljezeno
2. Tuzilac kaze da je najon sto je zakljucao kabinu kopilot pritisnuo tu neku puljku za silazenje, il' kako vec
Pilot, zasto tako sigurno to tvrde ako nije pronadjena druga "crna kutija" na kojoj su zabiljezeni ti parametri
3.tuzilac je naveo sve zvuke koji su se culi na snimci od polijetanja aviona do udara
Pilot: u trenutku kad se pilot ne javlja i neko od posade ukuca sifru za hitno otvaranje vrata, ta procedura traje 30 sekundi, i svih 30 sekundi se cuje prodoran alarm, zasto tuzilac nije naveo taj zvuk izmedju ostalih

Onda skoci ovaj iz BEA, jel ti to hoces da kazes da mi nesto krijemo, ka'e pilot, ne nego samo kazem da su mi ove stvari nelogicne u izjavi
I tu se gotov' pofatase za vratove
Pa ako mozes prokomentarisati
golman

#2453 Re: Avionske nesrece

Post by golman »

arslanbey wrote:
Zasto mislis da je bolestan ? covjek mozda mrtvo hladno htio ovo da ucini,i to na neki nacin jeste poremecaj ali nesto sto se ne primjeti

Ja mislim da ovo normalan čovjek ne može uraditi.
mudrac2

#2454 Re: Avionske nesrece

Post by mudrac2 »

velim ljudi pate od psihičkih bolesti, vidljivih ili nevidljivih, akutnih ili hroničnih.
lider

#2455 Re: Avionske nesrece

Post by lider »

arslanbey wrote:
golman wrote:
Pa zar nije prošao rigorozne ljekarske preglede da bi postao pilot? Ne može psihički bolesnik raditi tako važan i odgovoran posao.
Zasto mislis da je bolestan ? covjek mozda mrtvo hladno htio ovo da ucini,i to na neki nacin jeste poremecaj ali nesto sto se ne primjeti
A možda zato jer je Zayn napustio one direction
neMir

#2456 Re: Avionske nesrece

Post by neMir »

Bog te vidio, pa vi ljudi kao da ste iz srednjeg vijeka izbili u današnjicu. Kao da niko aviona očima nije vidio a kamoli letio. Mislim naštancati toliko stranica raspravom o padobranima. :shock:
A i teoretičari zavjera su došli na svoje, kao na srpskim forumima. Prvo ide red Vatikana, CIA-e, CERNA pa tek onda o stvarnim uzrocima.

Evo šta kaže ovaj neki hrvatski stručnjak
U pravilu, piloti u Europi ne izlaze iz kabine za vrijeme leta, jer nuždu obave prije leta. Ovdje se, vidimo, dogodila iznimka, pilot se nije mogao vratiti, a tragedija koja je uslijedila apsolutno je neočekivana
Znači ovaj psihopata je možda godinama čekao ovu priliku da ostane sam u kabini.
uglavnomja

#2457 Re: Avionske nesrece

Post by uglavnomja »

golman wrote:
mudrac2 wrote:
jefferson wrote:

Ne kontam. 28 godina, ima posao u jednoj od najboljih kompanija na svijetu. Moze se penzionisati sa 55, onda uzgajati ovce ili pusiti kube, a on se ubi i jos 149 ljudi sa sobom.
očigledno da mu se ta ideja sa ovcama nije sviđala.
Nego, profesor nekad reče da sve samoubice pate od nekog psihičkog poremećaja, jer kao zdrav čovjek se nikad nebi ubio. Ima smisla
Pa zar nije prošao rigorozne ljekarske preglede da bi postao pilot? Ne može psihički bolesnik raditi tako važan i odgovoran posao.
medicinski pregledi su uglavnom bili fizicko zdravlje.

ne vidi se svaka psihicka bolest sa kilometar.
psihopate, sociopate i slicne -pate su vecinom izvana ok, i uz to nadprosjecno iniligentni.

depresija je bolescura koja se vuce neprimjetno godinama i tek kad pocnu "fizicki" simptomi, kad covjek pomisli da je dobio infarkt, rak ... dobije dijagnozu depresije.

a ovo pise na linku sa kojeg su izvadjene slike gdje policija ulazi u kucu

Mass-killer co-pilot who deliberately crashed Germanwings plane had to STOP training because he was suffering depression and 'burn-out'. German police make 'significant discovery' at his flat

Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article ... z3VX0hns17
Follow us: @MailOnline on Twitter | DailyMail on Facebook
insomnia78

#2458 Re: Avionske nesrece

Post by insomnia78 »

Ali to je bilo prije sest godina
behka_i_ljuca

#2459 Re: Avionske nesrece

Post by behka_i_ljuca »

Samo cekam breaking news da je par puta vidjen u dzamiji u Kloppenscoferhausenu i na kaHvi da Omar ibn Abdel bin Hamza hadzi Reuf von Klopp (konvertit iz Kölna)...and here we go again :izet:
Ljakan

#2460 Re: Avionske nesrece

Post by Ljakan »

insomnia78 wrote: Francuzi su radili istragu
nebitno, ako ce se nesto sakrit sakrit ce se.
madner

#2461 Re: Avionske nesrece

Post by madner »

Cista nagadjanja, ljekarska tajna jos postoji.
insomnia78

#2462 Re: Avionske nesrece

Post by insomnia78 »

Ljakan wrote:
Pa koji im je motiv
Potplatila ih Lufthansa?
uglavnomja

#2463 Re: Avionske nesrece

Post by uglavnomja »

insomnia78 wrote:Ali to je bilo prije sest godina

medicinski, postoje razni tipovi depresije, neki se izlijece terapijom, neki lijokovima za 6-12 mjeseci, neki dozivotno moraju piti lijekove ... dovoljno da je prestao uzimati ijekove ...

ovo je teorija, nemam pojma, sta i kako, nego samo navodim mogucnosti.
Last edited by uglavnomja on 26/03/2015 23:08, edited 1 time in total.
Ljakan

#2464 Re: Avionske nesrece

Post by Ljakan »

insomnia78 wrote:
Ljakan wrote:
Pa koji im je motiv
Potplatila ih Lufthansa?
pa zamisli kad bi priznali kako su pustili neispravan avion da leti i da je njihova greska koji bi haos ispao.nije to bosna da te puste mjesec nakon sto napravis pizdariju.
arslanbey

#2465 Re: Avionske nesrece

Post by arslanbey »

jedino pitati roditelje njegove,oni znaju kakav je bio,,,mislim da bi trebali izaci u javnost
insomnia78

#2466 Re: Avionske nesrece

Post by insomnia78 »

arslanbey wrote:jedino pitati roditelje njegove,oni znaju kakav je bio,,,mislim da bi trebali izaci u javnost
Pa svi ga fale
Komsije kazu odlican momak, kulturan, fin, sportista, trcao polumaraton, maraton, sta li
Ovi sto su letili s njim u klubu kazu, divan decko, uvjek smiren i stalozen...
madner

#2467 Re: Avionske nesrece

Post by madner »

Ove teorije su u rangu one da je bio gay i pilot ga skino. :roll:
insomnia78

#2468 Re: Avionske nesrece

Post by insomnia78 »

Ljakan wrote: pa zamisli kad bi priznali kako su pustili neispravan avion da leti i da je njihova greska koji bi haos ispao.nije to bosna da te puste mjesec nakon sto napravis pizdariju.
Ne, koji je motiv francuskoj zandarmeriji i BEA, koji vode istragu
Zbog cega bi oni lagali za njemacku Lufthansu i kako bi ih uopste ovi uspjeli ubjediti, nagovoriti il sta vec
Kako bi izbjegli ucesce kancelarke i predsjednika Francuske il su i oni umjesani?
arslanbey

#2469 Re: Avionske nesrece

Post by arslanbey »

insomnia78 wrote:
arslanbey wrote:jedino pitati roditelje njegove,oni znaju kakav je bio,,,mislim da bi trebali izaci u javnost
Pa svi ga fale
Komsije kazu odlican momak, kulturan, fin, sportista, trcao polumaraton, maraton, sta li
Ne znam,pa obicno ima ljudi koji imaju neke svoje mracne tajne koje nikome ni pricaju,mozda je ovaj imao bas neku ekstra mracnu tajnu

mozda je imao neko jako vjersko ubjedjenje...dakle smrt za njega nije bila toliko strasna jer vjerovao postoji nesto nakon smrti 100%...kao oni japanski okultisti.zato nije bilo toliko strasno sto vodi sa sobom u smrt ljude,po njegovom... :shock:
insomnia78

#2470 Re: Avionske nesrece

Post by insomnia78 »

arslanbey wrote:
insomnia78 wrote:
Pa svi ga fale
Ne znam,pa obicno ima ljudi koji imaju neke svoje mracne tajne koje nikome ni pricaju,mozda je ovaj imao bas neku ekstra mracnu tajnu

mozda je imao neko jako vjersko ubjedjenje...dakle smrt za njega nije bila toliko strasna jer vjerovao postoji nesto nakon smrti 100%...kao oni japanski okultisti.zato nije bilo toliko strasno sto vodi sa sobom u smrt ljude,po njegovom... :shock:
Danas je francuska policija ispitivala njegove roditelje
Matzan

#2471 Re: Avionske nesrece

Post by Matzan »

Ne volim spekulisati previše, ali ovo mi je zapelo za oko:
We have found something which will now be taken for tests. We cannot say what it is at the moment but it may be very significant clue to what has happened.

http://www.dailymail.co.uk/news/article ... z3VX4lZg2G
Možda su u pitanju neki lijekovi ili droga, jer spominje se testiranje.
Ljakan

#2472 Re: Avionske nesrece

Post by Ljakan »

insomnia78 wrote:
Ljakan wrote: pa zamisli kad bi priznali kako su pustili neispravan avion da leti i da je njihova greska koji bi haos ispao.nije to bosna da te puste mjesec nakon sto napravis pizdariju.
Ne, koji je motiv francuskoj zandarmeriji i BEA, koji vode istragu
Zbog cega bi oni lagali za njemacku Lufthansu i kako bi ih uopste ovi uspjeli ubjediti, nagovoriti il sta vec
Kako bi izbjegli ucesce kancelarke i predsjednika Francuske il su i oni umjesani?
joj tebe pa politicari su najveci lopinasi.mogu sta im volja.zbog cega bi lagali to nebi znao reci ali mozda postoji razlog zbog cega samo mi ne znamo.opet mozda sve i ovo nije tacno sto ja mislim.
Last edited by Ljakan on 26/03/2015 23:18, edited 1 time in total.
insomnia78

#2473 Re: Avionske nesrece

Post by insomnia78 »

Matzan wrote:Ne volim spekulisati previše, ali ovo mi je zapelo za oko:
We have found something which will now be taken for tests. We cannot say what it is at the moment but it may be very significant clue to what has happened.

Ne bih ja bas puno zaozbiljno uzimao nesto sto napise dailymail
Matzan

#2474 Re: Avionske nesrece

Post by Matzan »

insomnia78 wrote:
Matzan wrote:Ne volim spekulisati previše, ali ovo mi je zapelo za oko:

Ne bih ja bas puno zaozbiljno uzimao nesto sto napise dailymail
Nisu valjda ABA3-ova sestrinska kuća? :D
modem33

#2475 Re: Avionske nesrece

Post by modem33 »

insomnia78 wrote:
Pa svi ga fale

Evo moj komsija kaze da je bio isti kao nas Dzeko iz reprezentacije .... :D
Post Reply