Prijatelju, nije 2011LSD wrote:Ma jok burazarea51 wrote:Nemoj potcijenit Mareja,po meni ništa manje nema šanse od ove dvojiceLSD wrote:Prošle gdine je bilo epsko finale, šibali su se do krajnjih granica izdržljivosti.
A ove godine u finalu ako španac uzme set, može se udarati nogom u guzicu.
AO je Novakov teren, to se zna...baš kao što je RG Nadalov.
Ostatak družine ne treba komentarisati, to su redom nedorasli protivnici.Marej je miš, luzer- iako je vrhunski teniser realno....ne podcjeljujem ga, ali to je tako protiv Nadala (noge mu se oduzmu...da vodi 2-0 u setovima protiv španca i da im 5 meč lopti, opet bi nekako izgubio)...isto o važi i za Federera...psihologija je cudo u sportu, a posebno u tenisu
![]()
Jedini covjek u svijetu tenisa koji ne yebe Nadala ni 2% je Novak, zato ga i kvasi redovno u zadnje vrijeme (zapravo Novak njega yebe mentalno)....svi ostali imaju blokade i neke strahove.
edit
jah 2012, dobro si
AO 2014
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
Maha23
#2451 Re: AO 2014
- area51
#2452 Re: AO 2014
Ma ne sporim to za Rafu ali imam osjećaj da mu se sami "namještaju i mažu guzu",igraju tačno onako kako njemu odgovara a složićeš se da ovo nije ni đesi od Rafe sa US opena,počevši od agresivnosti pa do servisa...radostan dan wrote:area, obrati pažnju na nadala i spremu, udarce i pogađanje, batali ko je sa druge strane...area51 wrote: Ja ti govorim o Gajidanas,pa jesi li primjetio da se svaki put nakon duže razmjene udaraca isteže(dobro,ima on to običaj i u mečevima gdje je mnogo spremniji ali ovo danas je baš bilo očito)
Rafa ga skonto i samo drži lopticu u igri i čeka
Pravi test za Rafaela će biti Andy u 1/2(mada mu je Andy stara mušterija)![]()
jeste gael bio dno, ali ja njega nisam pratio, no ljutog nam protivnika iz zemlje španske.
-
Ninoz
#2453 Re: AO 2014
sve sami teniski znalci 
samo da vam kazem da novak nece osvojiti iako ima najlaksi zrijeb
nemam naravno nista protiv noleta ali jednostavno nece osvojiti ovaj turnir.
ljudi koji otpisuju federera takodjer su teniski znalci

promjenom reketa dobio je na brzini servisa pa me bas interesuje kako ce marej proci za koji dan (tsonga nece biti u stanju ni seta uzeti).

ljudi koji otpisuju federera takodjer su teniski znalci
promjenom reketa dobio je na brzini servisa pa me bas interesuje kako ce marej proci za koji dan (tsonga nece biti u stanju ni seta uzeti).
-
LSD
#2455 Re: AO 2014
Maha 23
pa dobro, ne kažem da nije izgubio....ali poenta je da Novak nema nikakvih blokada kad igra sa Nadalom, za razliku od drugih....a to je vrlo bitna stavka.
Nekad se gubi, nekad se dobija....jbg to je draž tenisa.
pa dobro, ne kažem da nije izgubio....ali poenta je da Novak nema nikakvih blokada kad igra sa Nadalom, za razliku od drugih....a to je vrlo bitna stavka.
Last edited by LSD on 18/01/2014 23:24, edited 1 time in total.
- It_is_a_Leclerc
#2456 Re: AO 2014
Bilo zahladjnjenje. Šarapova jučer sva nastrehla tim povodom.
-
Maha23
#2457 Re: AO 2014
@LSD Upravu si, bitna stavka. Mada, ja nesto nisam uvjeren da mentalne blokade mogu uticati bas u tolikoj mjeri da bude odlucujuci faktor u mecu. Evo prvo mi pada na pamet vec ustaljena prica kako Federer protiv Nadala ima tu neku blokadu sto je po mom misljenju glupost, ipak je rijec o visetrukom GS osvajacu. Jednostavno mu ne lezi igra Nadala, nema pravi odgovor na njegov stil i to je to. Recimo, Novak to ima i zato im je medjusobni skor takav kakav jeste.
- area51
#2458 Re: AO 2014
Ne kaže ovdje niko da će Novak osvojiti ove godine AO ali da je uz Rafu i Mareja najveći favorit.Neotpisuje niko ni Rodžera ali on do titule mora dobiti ovu trojicu za redom(najvjerovatnije) što je priznaćeš teško(ne i nemoguće)Ninoz wrote:sve sami teniski znalci
ljudi koji otpisuju federera takodjer su teniski znalci![]()
![]()
- Reisova
#2459 Re: AO 2014
Ako bude Nadala služila fizička sprema uzima ovo sigurno. Ma toliko puta je Dj. gubio i od Nadal i Federara tako da je red i na njega, toliko je puta igrao protiv njih da ih zna. A što se tiče blokada imao ih je Djoković itekako ali prevazišao i drago mi je realno je pravo "zakuho" i tenis nikada nije bio zanimljiviji. I nadam se iskreno da će Federer igrati što duže...LSD wrote:Maha 23
Al što neko napisa za Mareja brate nikada od njega igračine....tamam pomisliš evo ga ...a ono ode.....ma ko ga j... kada je pravi muški šovinista
- area51
#2460 Re: AO 2014
Da ti budem iskren ne znam ni od čega je ovaj naš "sazidan" u ovom trenutku.Dobio je ovu trojicu koju bi iskreno i ja i ti dobiliradostan dan wrote:area, obrati pažnju na nadala i spremu, udarce i pogađanje, batali ko je sa druge strane...area51 wrote: Ja ti govorim o Gajidanas,pa jesi li primjetio da se svaki put nakon duže razmjene udaraca isteže(dobro,ima on to običaj i u mečevima gdje je mnogo spremniji ali ovo danas je baš bilo očito)
Rafa ga skonto i samo drži lopticu u igri i čeka
Pravi test za Rafaela će biti Andy u 1/2(mada mu je Andy stara mušterija)![]()
jeste gael bio dno, ali ja njega nisam pratio, no ljutog nam protivnika iz zemlje španske.
Tek nakon lepog Fabia i ako ne bude problema pogotovo nakon Stana moći ću ti otprilike reći gdje smo.
Inače za mene ovo je jedan od najslabijih AO u zadnjih 5-6 godina,sad za sad.Iskreno se nadam da je ovo tek zatišje pred buru.Ovo dosad je tanko
- Reisova
#2461 Re: AO 2014
Tconga ili onaj smrad Bardih uvijek igraju svoj najbolji tenis protiv Federera, tako da se nadam da će ga Federer proći ali Tconga je snažan mlad, može dugo da igra u visokom ritmu....
Nego reče da Federer ima blokadu protiv Nadala, mislim da nema tačno je da mu ne leži jer je ovaj ljevoruk ali brate i snažan i realno "u teniskoj računici" puno mlađi...
Novak je sada psihički superioran jer je pravo fizički spreman, ali vidjet će te kada mu počne popuštati brzina ili snaga onda se valja vako vaditi ko Federer... Sve u svemu interesantno je...
Nego reče da Federer ima blokadu protiv Nadala, mislim da nema tačno je da mu ne leži jer je ovaj ljevoruk ali brate i snažan i realno "u teniskoj računici" puno mlađi...
Novak je sada psihički superioran jer je pravo fizički spreman, ali vidjet će te kada mu počne popuštati brzina ili snaga onda se valja vako vaditi ko Federer... Sve u svemu interesantno je...
-
LSD
#2462 Re: AO 2014
Nadal je uvijek fizicki spreman, a i kad nije 100% nadoknadi to ludackim fanatizmom.Reisova wrote:Ako bude Nadala služila fizička sprema uzima ovo sigurno. Ma toliko puta je Dj. gubio i od Nadal i Federara tako da je red i na njega, toliko je puta igrao protiv njih da ih zna. A što se tiče blokada imao ih je Djoković itekako ali prevazišao i drago mi je realno je pravo "zakuho" i tenis nikada nije bio zanimljiviji. I nadam se iskreno da će Federer igrati što duže...LSD wrote:Maha 23
Nekad se gubi, nekad se dobija....jbg to je draž tenisa.![]()
Al što neko napisa za Mareja brate nikada od njega igračine....tamam pomisliš evo ga ...a ono ode.....ma ko ga j... kada je pravi muški šovinista
Samo sad je i Novak fizicki stroj
nakon tog finala španac je bio na infuzijama i pauzirao godina dana
- MOSALJOZE
#2463 Re: AO 2014
Šteta za Monflisa,da je bio povljniji žrijeb mogao je dalje dogurati.Ne pratim puno,ali mislim da je ovo jedna od njegovih najboljih sezona.
-
tabija
#2464 Re: AO 2014
Samo ga je još tri puta te iste godine dobro otresao uz 1 izgubljeni set u 3 meča, uljucujuci i ono sto Srbin najvise zeli.Redom je padao MC,Madrid (ili Rim nisam 100% siguran) te najslađi RG.LSD wrote:Nadal je uvijek fizicki spreman, a i kad nije 100% nadoknadi to ludackim fanatizmom.Reisova wrote:Ako bude Nadala služila fizička sprema uzima ovo sigurno. Ma toliko puta je Dj. gubio i od Nadal i Federara tako da je red i na njega, toliko je puta igrao protiv njih da ih zna. A što se tiče blokada imao ih je Djoković itekako ali prevazišao i drago mi je realno je pravo "zakuho" i tenis nikada nije bio zanimljiviji. I nadam se iskreno da će Federer igrati što duže...LSD wrote:Maha 23
Nekad se gubi, nekad se dobija....jbg to je draž tenisa.![]()
Samo sad je i Novak fizicki stroj....2012 su se masakrirali međusubno 6 sati u finalu
dok španac nije popustio i kleknuo...naišla kosa na kamen
što bi rekli ratari
nakon tog finala španac je bio na infuzijama i pauzirao godina dana
- area51
#2465 Re: AO 2014
Činiti se,došao je totalno fizički nespreman što je bilo vidljivo od samog početka mečaMOSALJOZE wrote:Šteta za Monflisa,da je bio povljniji žrijeb mogao je dalje dogurati.Ne pratim puno,ali mislim da je ovo jedna od njegovih najboljih sezona.
-
radostan dan
#2466 Re: AO 2014
a meni se činio tako aerodinamičan, obzirom na novu frizuru... 
- Blek Stena
#2467 Re: AO 2014
mislim da je bio Rim a u Madridu je bio onaj eksperiment sa plavom sljakom.tabija wrote: Samo ga je još tri puta te iste godine dobro otresao uz 1 izgubljeni set u 3 meča, uljucujuci i ono sto Srbin najvise zeli.Redom je padao MC,Madrid (ili Rim nisam 100% siguran) te najslađi RG.
Dobro sad jes dobio ta tri meca ali da ga je bas otreso malo pretjerujes. Znamo i splet emotivnih okolnosti kojima je Novak bio izlozen.
- ultima_palabra
#2468 Re: AO 2014
Monf je fizički među najjačim na Touru, mentalno je već druga priča...
Fabio može poluditi jedan set, ali da se on nešto sjebaje 5 sati kako bi dobio Novaka... on je too sexy for that
Fabio može poluditi jedan set, ali da se on nešto sjebaje 5 sati kako bi dobio Novaka... on je too sexy for that
- Blek Stena
#2470 Re: AO 2014
Ana
Dobit Serenu i to poslije glupo izgubljenog 1 seta je cudo nevidjeno.
Dobit Serenu i to poslije glupo izgubljenog 1 seta je cudo nevidjeno.
- area51
#2471 Re: AO 2014
Sad vidjeh
Crni Fabio,šta te snađe
Crni Fabio,šta te snađe
- zarko.filip
#2472 Re: AO 2014
Srpska lepotica dobila Americku zver.A Fonjiniju kromir u drugom setu.
-
radostan dan
#2475 Re: AO 2014
lijep i sunčan dan u nemili donjoj...