BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Madrid

#2451 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Madrid »

Pored nakvog Vrsajevica ne bih ni ja igrao, kamoli Džeko :lol: :lol: :lol:
Pa ko gura onog lika ?
Da je bila kakva vazna utakmica iznervirao bih se kao malo kad, ovako sam plakao od smijeha :lol:
Probali preko Kolasinca proci 2-3 puta ne ide, poslije svaka lopta na nasu desnu stranu se napamet salje :-D
nKrkan

#2452 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by nKrkan »

Kolko je Argentina imala posjed lopte 90 % ?
popokatepetl_com

#2453 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by popokatepetl_com »

Ali najjaca su opravdanja ovih patriota sto brane Vrsu i slicne krampe ko da su im rod rodjeni, jos kaze necete uspjeti da nam ogadite reprezentaciju :lol: :lol: Otkad je to par balvana=reprezentacija, nadam se da su neki igraci zavrsili sa nasim dresom, pa od ovog Avdije ne moze losije sigurno u nasoj ligi ima neki bek koji moze igrati na nivou na kojem on igra, ma ima i boljih garant.
limeni

#2454 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by limeni »

poraz ocekivan, argentinci su ipak malo bolji od nas..
begovic- taj covjek ne brani bez razloga u engleskoj 8.5
vrsajevic- on je amater, to sam govorio od prve utakmice..ne zna aut izvesti, ne zna nista! 4
bicakcic- solidan, ali mu fali iskustvo 6.0
spahic- kapitenski, nekada se zajebaje previse 6.5
kolasinac- eh, ovo su igraci koji dizu kvalitet, strasno je odigrao! 7.5
medunjanin- vrlo dobar, ali nije on za zadnjeg veznog. 7.0
visca- odigrao iznad svojih mogucnosti 6.5
miske- po meni nije bio los 6.5
pjanic- nije mi se juce svidio, jedna od losijih partija princa de roma..6.0
ibisevic- trudio se, nije lose--6.5
dzeko- igra nakon dugo vremena klupe u citiju, a nece da se trudi..5.5
sumirprimus

#2455 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by sumirprimus »

ako nista vrijedila je tekma zarad onih ljudi na stadionu,a i zarad debija kolasinca.. :thumbup:
rezultat manje vise...
pozegina

#2456 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by pozegina »

Desno smo šuplji, i tu su nam prolazili... prokužili nas i sve išli na tu stranu, ostale linije nisu ni toliko loše za prijateljsku protiv Argentine, kojoj je ovo drugi meč u ciklusu, a nama prvi od historijske pobjede. Svi su pomalo ispuhali i duškaju na lovorikama slave. Razumljivo.

Da se razumijemo, mi bolju reprezentaciju od nas ne možemo pobijediti osim da se poklopi nekoliko stvari:

- Da svih 11 gine na terenu
- Da imamo zatvoreniju taktiku sa samo jednim isturenim
- Da imamo ekstra raspoloženu i u formi barem dvojicu iz četvorke Džeko, Misimović, Pjanić i Ibišević
- Da naši suparnici nisu u formi
- Da nas sudija ne pokrade
- Da imamo malo sreće
- Da imamo dosta prekida i manji teren...

Jedina takvva pobjeda u posljednjem ciklusu je ona protiv Grčke 3:1 i to nas je poslalo u Brazil...

Ali, raduje što na svjetskom te isto može jedna takva pobjeda izbacit u elitu.
cyprus

#2457 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by cyprus »

limeni wrote:poraz ocekivan, argentinci su ipak malo bolji od nas..
begovic- taj covjek ne brani bez razloga u engleskoj 8.5
vrsajevic- on je amater, to sam govorio od prve utakmice..ne zna aut izvesti, ne zna nista! 4
bicakcic- solidan, ali mu fali iskustvo 6.0
spahic- kapitenski, nekada se zajebaje previse 6.5
kolasinac- eh, ovo su igraci koji dizu kvalitet, strasno je odigrao! 7.5
medunjanin- vrlo dobar, ali nije on za zadnjeg veznog. 7.0
visca- odigrao iznad svojih mogucnosti 6.5
miske- po meni nije bio los 6.5
pjanic- nije mi se juce svidio, jedna od losijih partija princa de roma..6.0
ibisevic- trudio se, nije lose--6.5
dzeko- igra nakon dugo vremena klupe u citiju, a nece da se trudi..5.5

Ako ćemo po standardnim normama ocjenjivanja kod nas, onda bi realnije bilo ovako :mrgreen:

Begović 7,5
Vršajević 5
Bičakčić 6
Spahić 5,5
Kolašinac 7
Medunjanin 6
Višća 6,5
Misimović 5
Pjanić 5
Ibišević 5,5
Džeko 5,5

Iz moje tačke gledišta :oops:
almirony

#2458 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by almirony »

Pape mora shvatiti da mi nemamo kvalitete da se nadigravamo sa velikim reprezentacijama. Međutim, sigurno imamo kvalitete da se uz dobru taktičku pripremu, drugačiju postavku, nosimo sa njima, ali i to uz 100% zalaganje. Grčka je pokazala kako se to radi kad su osvojili evropsko prvenstvo. Mi protiv tehnički i igračkih jačih reprezentacija moramo igrat sa jednim špicom, dvojicom igrača ispred odbrane i krilima koja su se sposobna ponavljati od 16 do 16. Znači recept iz prvog poluvremena protiv Francuske u Parizu. 4-2-3-1. Koje igrače će on staviti na koje mjesto mislim da on najbolje zna, ali po meni jedini način na koji mi moramo igrati na Svjetskom i nadati se nečemu je ovakav način. Mi nemamo dovoljno fizički jake igrače u sredini terena da možemo sebi dozvoliti da igramo sa dva špica, a uz to Miske svakako hode, a sredina ne može pokrivati bekove. To je sva filozofija. I onda normalno da odbrana i bekovi pate kad uvijek dolaze igrači na njih s viškom i onda oni izgledaju budalasto i nespretno sve i da su kvalitete Neste, a nisu.
fantom slobode

#2459 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by fantom slobode »

Opet ponavljam samo da nam ne dodju juzno-americke ekipe za nosioca grupe. Argentina je u zadnje vrijeme sve utakmice dobila protiv evropskih reprezentacija, pa mi napravili bili izuzetak. Drago mi je sto je Susic svojom izjavom stao iza tima, rekao da je to sto bi moguce. Mislim da Dzeko stvarno treba da pocne da trci, bas me je nervirao sa svojom nepokretnoscu.
Ova utakmica bi u sklopu priprema, tacnije, valjda je oznacila pocetak istih za Brazil. Susic rece falio Lulic, dijelim njegovo misljenje. Sad je da Pape i stab to organizuju sto bolje mogu, da se proba jos vise izgraditi timska saradnja i izvuci maksimalno od ovoga sto imamo u vremenu kad pocne prvenstvo. Dobitak bi SEO, a kriticari Begovica trebaju da sute. Sve u svemu pozitivno me iznenadila odbrana, negativno nas napad.

Bice ih milina gledati u Brazilu...malo piva, kakvo dobro drustvo i ljepota poroka...
Pismonosa

#2460 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Pismonosa »

Ako nakon ove blamaže i neviđene sramote u najmanju ruku džentlmenski ne prepustimo naše mjesto u Brazilu nekom drugom, to će biti skandal! Ovi igrači ne zaslužuju da igraju u Brazilu. Ne mogu dobiti pišanu Argentinu, pa kako onda misle na svjetskom igrati protiv Ukrajine, Rumunije, Islanda, Hrvatske, isl. Bolje da ne idu. Sramota je da mi, velika i silna Bosna, izgubimo od tamo neke anonimne Argentinice sa ponižavajućih 2:0. Sve poćerat!!
Itakoto

#2461 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Itakoto »

Sta ti bolan ne bio bi?
Ne lozi narod! :D
Herr Flick

#2462 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Herr Flick »

Vršajevića i Kvržića Safet gura.To je sad već svima jasno.Ja fakat ali stvarno ne znam sta ce nama taj Kvržić pored toliko veznih igrača.Za Vršajevića mogu shvatit,nema Mujdže i on je jedina opcija za desni bok ali za Kvržića ne mogu nikako. :)
OldMayor

#2463 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by OldMayor »

Itakoto wrote:Eno opet. Morate razlikovati izmjedju opravdane kritike i pljuvanja. Ko pljuje po igracima i selektoru je hinjo i nije dobrodosao na temu, to je valjda svima jasno. Ali vecina ovdje kritikuje argumentovano i veoma opravdano. Posto vidim da se pojedincima kosa dize na glavi kad se kritikuje Edin Dzeko, samo da ponovimo: Edin se je nocas vukao poput prebijene macke po terenu i to se je vidilo vise puta. Ne vidim razlog zasto se ovo ne smije otvoreno napisati i traziti od Papeta da ga malo "ohladi" na klupi. Ne zbog samog Edina vec zbog viseg cilja zvana "reprezentacija BiH"! Umjesto Vede, koji nikad nece biti talenat kao Edin da se razumijemo, trebao je upravo izaci on jer nije imao ni jedan sut na gol a o njegovom presingu na argentinsku zadnju liniju da i ne govorimo. Nije mi jasno zasto Edin uziva posebne privilegije kad je u pitanju repka?
Igraca kao sto je Dzeko ne mozes 'hladiti' na klupi! Halo ba pa nije junior jbt, zna i on sam da treba bolje igrati. Jednostavno malo je van forme i bas mu treba utakmica, a ne da ga ostavljas na klupi, pa dovoljno sjedi na klupi u Citiju. Sta ces postici s tim ako ga stavis na klupu, sljedecu ce ti bit jos gori.

Svi se pravite treneri i psiholozi, ono ma ja bi njega na klupu, pa nek kuci onako seta. Ne radi se to tako u profesionalnom fudbalu. Dzeko je najbolje sto imamo, sta god ko pricao. Jeste sinoc bio jedan od losijih, ali i on ima pravo na losu partiju.

I bilo kojoj odbrani nije svejedno kad ima ispred sebe dres na kojem pise Dzeko. :wink:
Itakoto

#2464 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Itakoto »

Pa nije bas ni Vrsajevic jedina opcija na desnom beku.
dust in the wind

#2465 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by dust in the wind »

fantom slobode wrote:Opet ponavljam samo da nam ne dodju juzno-americke ekipe za nosioca grupe. Argentina je u zadnje vrijeme sve utakmice dobila protiv evropskih reprezentacija, pa mi napravili bili izuzetak. Drago mi je sto je Susic svojom izjavom stao iza tima, rekao da je to sto bi moguce. Mislim da Dzeko stvarno treba da pocne da trci, bas me je nervirao sa svojom nepokretnoscu.
Ova utakmica bi u sklopu priprema, tacnije, valjda je oznacila pocetak istih za Brazil. Susic rece falio Lulic, dijelim njegovo misljenje. Sad je da Pape i stab to organizuju sto bolje mogu, da se proba jos vise izgraditi timska saradnja i izvuci maksimalno od ovoga sto imamo u vremenu kad pocne prvenstvo. Dobitak bi SEO, a kriticari Begovica trebaju da sute. Sve u svemu pozitivno me iznenadila odbrana, negativno nas napad.

Bice ih milina gledati u Brazilu...malo piva, kakvo dobro drustvo i ljepota poroka...
zbog ovog posta je vrijedilo procitati 10 stranica... :bih:
Itakoto

#2466 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Itakoto »

OldMayor wrote:
Itakoto wrote:Eno opet. Morate razlikovati izmjedju opravdane kritike i pljuvanja. Ko pljuje po igracima i selektoru je hinjo i nije dobrodosao na temu, to je valjda svima jasno. Ali vecina ovdje kritikuje argumentovano i veoma opravdano. Posto vidim da se pojedincima kosa dize na glavi kad se kritikuje Edin Dzeko, samo da ponovimo: Edin se je nocas vukao poput prebijene macke po terenu i to se je vidilo vise puta. Ne vidim razlog zasto se ovo ne smije otvoreno napisati i traziti od Papeta da ga malo "ohladi" na klupi. Ne zbog samog Edina vec zbog viseg cilja zvana "reprezentacija BiH"! Umjesto Vede, koji nikad nece biti talenat kao Edin da se razumijemo, trebao je upravo izaci on jer nije imao ni jedan sut na gol a o njegovom presingu na argentinsku zadnju liniju da i ne govorimo. Nije mi jasno zasto Edin uziva posebne privilegije kad je u pitanju repka?
Igraca kao sto je Dzeko ne mozes 'hladiti' na klupi! Halo ba pa nije junior jbt, zna i on sam da treba bolje igrati. Jednostavno malo je van forme i bas mu treba utakmica, a ne da ga ostavljas na klupi, pa dovoljno sjedi na klupi u Citiju. Sta ces postici s tim ako ga stavis na klupu, sljedecu ce ti bit jos gori.

Svi se pravite treneri i psiholozi, ono ma ja bi njega na klupu, pa nek kuci onako seta. Ne radi se to tako u profesionalnom fudbalu. Dzeko je najbolje sto imamo, sta god ko pricao. Jeste sinoc bio jedan od losijih, ali i on ima pravo na losu partiju.

I bilo kojoj odbrani nije svejedno kad ima ispred sebe dres na kojem pise Dzeko. :wink:
Procitaj moj naredni post pa ce ti biti sve jasno. Tu smo mi negdje.
Herr Flick

#2467 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Herr Flick »

Itakoto wrote:Pa nije bas ni Vrsajevic jedina opcija na desnom beku.
Ko ima još.Zahirovic je nesto malo igrao ali on je klasicni defanzivni vezni
Warashii

#2468 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Warashii »

Dobro je sve u svemu :) mogli smo primiti i vise.
Ne mogu da vjerujem da je neko ocekivao da cemo da pobjedimo, nerjeseno mozda al pobjeda :D .
Realno mi smo u top 25-30 reprezentacija, po meni, tako da je rezultat realan .
dezurni_ucenik

#2469 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by dezurni_ucenik »

Suma sumarum:

Misimovic - zbog ranijih zasluga,drzati ga do svjetskog nakon toga zahvaliti se.Stvarno nema vise koristi od njega.
Hasan Hoti - Lopov
Vrsajevici,Sunjici - hocemo se ikada rijesiti te furke "de nek mali zaigra koju tekmu,prodace se"
Kolosinac - dobili smo igracinu za narednih 10 godina :thumbup:

Zasto ne zove Ajdina Mahmutovica .Cesi hoce da igra za njihovu reprezentaciju,Pape se lud pravi.Cime su to Sunjic i Vrsajevic zasluzili pozive ?

Pape - hoce prestati da bude picka i da jednom izvede Dzeku iz ekipe.Kad cu ga Cityjevci naucili da postoji zivot na klupi,mora to i Pape da uradi.Stvarno mi je juce zao bi kad Vedu izvede koji se za razliku od Dzeke,bar nesto trudio.

I za kraj EDIN DZEKO.Sta se sa njim desava ? Nezainteresovan u Cityju kad udje u igru,nezainteresovan u reprezentaciju.Nek zato on ima vremena da brani cuke po nekakvim reklamama.
Last edited by dezurni_ucenik on 19/11/2013 11:26, edited 1 time in total.
MOSALJOZE

#2470 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by MOSALJOZE »

Rezultatom sam zadovoljan,dobili smo jedan lagani šamar,nije ni nokdaun,a ni nokaut,već elegantno spuštanje
cyprus

#2471 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by cyprus »

Herr Flick wrote:Vršajevića i Kvržića Safet gura.To je sad već svima jasno.Ja fakat ali stvarno ne znam sta ce nama taj Kvržić pored toliko veznih igrača.Za Vršajevića mogu shvatit,nema Mujdže i on je jedina opcija za desni bok ali za Kvržića ne mogu nikako. :)
Kvržić je drugo najbolje (pravo) desno krilo koje imamo... Smatram da on ima mjesta u ovoj reprezentaciji... Sinoć pa eto, nije napravio ništa sjajno, ali nije bio ni gori od ostalih... Od sinoć se jedino sjećam da je dodao loptu Džeki u solidnoj situaciji, kada je ovaj izgubio, umjesto da je proslijedio dalje... A ne možeš jbte na osnovu 20 minuta protiv Argentine za nekog igrača reć ''šta će nam on''...
Last edited by cyprus on 19/11/2013 11:29, edited 1 time in total.
dezurni_ucenik

#2472 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by dezurni_ucenik »

MOSALJOZE wrote:Rezultatom sam zadovoljan,dobili smo jedan lagani šamar,nije ni nokdaun,a ni nokaut,već elegantno spuštanje

Amerika,Slovacka,Argentina.Mi bas nesto cesto dobijamo te samare.
Bodkin

#2473 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Bodkin »

jel to neko mislio da cemo nakantati argentinu? dakla nastavlja se tradicija pljuvanja nakon poraza. cuj osramotili :-)
Great Cornholio

#2474 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Great Cornholio »

Tuzla111 wrote:
Great Cornholio wrote:
animals wrote:Ne znam sta vi hocete..prvi se put plasirali na neko takmicenje uopce..to je vec uspjeh nad uspjesima..pa pocelo, najaci smo na Balkanu..imamo najbolji fond igraca po broju stanovnika, pa ovo , pa ono..spustite se malo na zemlju, radujte se SP, sto uopce ucestvujemo..igraci su dali maksimum, bice jos radosti i tuge..nema BIH, fond igraca kao Njemacka ili Engleska ili NIzozemska..niti tradiciju ucestvovanja na turnirima..zato uzivajte u ovom postignutom..kritike su dobrodosle uvijek, ali dobronamjerne..
Da, ogroman je uspijeh da se reprezenatcija države koja nema ni 4 miliona stanovnika kvalifikuje na SP. Njemačka ima 20 puta više stanovnika nego što ih mi imamo, Argentina 10 puta, Španija 12 puta, Engleska isto tako, Holandija 4 puta...

Ako usporedimo našu reprezentaciju ( kad igra u najkvalitenijem sastavu) i reprezentacije gore navedenih država, moglo bi se zaključiti da smo mi puno talentovaniji za fudbal, jer na tako malo stanovnika imati tako mnogo kvalitenih fudbalera je ipak uspjeh, i to nije samozavaravanje, to je realnost.
haha a sta kad igra Njemacka il Argentina najbolje sto mogu.
Nego, treba nam Ciro da napuca ove kornjace malo da potrce.
A šta ako u Njemačkoj reprezentaciji, u prvoj postavi, ne bi igrali Ezil, Lahm, Švajnštajger i Miler, nemaju ni oni dostojne zamjene za te igrače, a Njemačka ima 80 miliona stanovnika. Mi sa naših 3 miiona i 800 hiljada državljana, imamo reprezentaciju koja se plasirala na SP, to je pokazatelj da smo mi jako talentovani za fudbal.
Balkanci su malo nerealni kad su u pitanju neke druge stvari, ali eto probaj sastaviti reprezentaciju od igrača koji igraju za reprezentacije Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije i Mekedonije i BiH, koja bi to svjetska reprezentacija imala veći izbor kvalitenih fudbalera, ne bi ni Brazil. A isti je slučaj i u ostalim timskim sportovima.
cyprus

#2475 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by cyprus »

CVIKERASH wrote:
MOSALJOZE wrote:Rezultatom sam zadovoljan,dobili smo jedan lagani šamar,nije ni nokdaun,a ni nokaut,već elegantno spuštanje

Amerika,Slovacka,Argentina.Mi bas nesto cesto dobijamo te samare.
Pa mala smo država, koji qrac hoćeš? Izgleda da nije dovoljno to smo se plasirali na SP, nego moramo mlatnut i Argentinu da bi neki bili zadovoljni :oops:
Locked