I da ti ti kjafiri psuju majku bosansku i da te gledaju kao "nekvalitetnog gosta"Pismonosa wrote:Dobri ovi argumenti kod pojedinih klonova. Nešto u stilu, pa tamo te na moru ujutro budi ezan![]()
I to je razlog zbog kojeg bi neko kao trebalo da donese odluku gdje će na odmor. Da te ujutro budi ezan. Tako i jest, jebo more i odmor na kojem nema mevluda, teravija, ezana, efendija, pekara Bosna itd.
![]()
Taman posla da još čujem neko zvono sa crkve. A oko mene da šetaju kjafiri. Gluho bilo
hrvatska-more
- Havatar
#2451 Re: hrvatska-more
- Pismonosa
#2452 Re: hrvatska-more
The true path, selam brate.Havatar wrote:I da ti ti kjafiri psuju majku bosansku i da te gledaju kao "nekvalitetnog gosta"Pismonosa wrote:Dobri ovi argumenti kod pojedinih klonova. Nešto u stilu, pa tamo te na moru ujutro budi ezan![]()
I to je razlog zbog kojeg bi neko kao trebalo da donese odluku gdje će na odmor. Da te ujutro budi ezan. Tako i jest, jebo more i odmor na kojem nema mevluda, teravija, ezana, efendija, pekara Bosna itd.
![]()
Taman posla da još čujem neko zvono sa crkve. A oko mene da šetaju kjafiri. Gluho bilo
- P308
#2453 Re: hrvatska-more

Koliko daleko cijene mogu otići pokazuje i primjer iz Dubrovnika. U jednom lokalnom kafiću, doduše na sjajnoj poziciji na samoj Placi, cijene su ravne onima u Parizu, Rimu ili Veneciji. Štoviše, neke su još i više. Capuccino ondje stoji 31 kunu, bočica od 2,5 dl mineralne vode 28 kuna, veliki machiato 26 kuna, Coca cola 33 kune.
Istina je da Dubrovnik ostavlja bez daha, no ostavljaju i njegove cijene. Neki će cijene dubrovačke kave usporediti s onom u Caff Florianu Veneziji gdje je najjeftinija kava 3,5 eura, a cijene se penju i do 20-tak. To jedna od najstarijih kavana na svijetu koja je ondje od 1720. godine i gdje će vas poslužiti vrhunsko osoblje.
Osim toga na Trgu sv. Marka može se popiti espresso i za 2 eura, a ni bočica vode (od pola litre) ne stoji puno više od toga.
Kako god bilo, o dubrovačkim cijenama pročulo se i u Sloveniji jer su tamošnji portali prenijeli priču pod naslovom 'S ovakvim računima se turisti vraćaju iz Hrvatske'.
http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/ne-n ... 96796.html
- Warashii
#2455 Re: hrvatska-more
Jos samo malo, ako Bog da.
Ko hoce nek placa racune

Ko hoce nek placa racune

-
mrAdil
#2456 Re: hrvatska-more
Sve je to plus, a najveci plus je cijene u Ulcinju.Pismonosa wrote:Dobri ovi argumenti kod pojedinih klonova. Nešto u stilu, pa tamo te na moru ujutro budi ezan![]()
![]()
-
mrAdil
#2457 Re: hrvatska-more
Konobar nema toliku dnevnicu ( koliki je taj racun u hr kaVani).P308 wrote:
- Warashii
#2458 Re: hrvatska-more
Ali to tebe ne zanima jer svakako ljetujes u super jeftinoj CGmrAdil wrote: Konobar nema toliku dnevnicu ( koliki je taj racun u hr kaVani).
Good luck
- HomeSweetHome
#2459 Re: hrvatska-more
U Dubrovniku postoje dva cjenovnika, potpuno isto izgledaju, ali se jaaako razlikuju u cijenama. Jedan je za domace goste i u njemu je pizza manje od 50 kuna, drugi za strane goste i u njemu je ista ta pizza 80tak kuna...
U Stonu u restoranu litar kisele vode 44 kune...
Istina ziva je da ce pozeljeti nas Bosance... MI smo 350 dana kokuzi, ali smo onih 15 na moru hadzije.
Ne mislim ici uskoro u Hrvatsku, zato sto takav bezobrazluk, visoke cijene za koje ne dobijem nista vrijedjaju moju inteligenciju. Da sam ono sto imam naslijedila, vjerovatno bi me bolila neka stvar, ovako - ne dolazi u obzir...
Ne postoji kafa koja vrijedi 6,8 KM... jos kad se sjetis da ti se valja vratiti u okruzenje polugladnih i iznemoglih penzionera, bolesne djece, i pascadi koja prijeti da nas sve pojede...
Istina ziva je da ce pozeljeti nas Bosance... MI smo 350 dana kokuzi, ali smo onih 15 na moru hadzije.
Ne mislim ici uskoro u Hrvatsku, zato sto takav bezobrazluk, visoke cijene za koje ne dobijem nista vrijedjaju moju inteligenciju. Da sam ono sto imam naslijedila, vjerovatno bi me bolila neka stvar, ovako - ne dolazi u obzir...
Ne postoji kafa koja vrijedi 6,8 KM... jos kad se sjetis da ti se valja vratiti u okruzenje polugladnih i iznemoglih penzionera, bolesne djece, i pascadi koja prijeti da nas sve pojede...
- uglavnomja
#2460 Re: hrvatska-more
Warashii wrote:Jos samo malo, ako Bog da.
Ko hoce nek placa racune
je li ovo lebdi brodica
- uglavnomja
#2461 Re: hrvatska-more
eno na temi: gdje jeftino na more neko opisuje ulcinj: jeftino, ali prljavo, jedna plaza ok, do nje valja klapnuti ... tako damrAdil wrote:Sve je to plus, a najveci plus je cijene u Ulcinju.Pismonosa wrote:Dobri ovi argumenti kod pojedinih klonova. Nešto u stilu, pa tamo te na moru ujutro budi ezan![]()
![]()
- Havatar
#2462 Re: hrvatska-more
Kasnije se pokazalio da ta osoba nikad nije bila u Ulcinju ... tako dauglavnomja wrote:eno na temi: gdje jeftino na more neko opisuje ulcinj: jeftino, ali prljavo, jedna plaza ok, do nje valja klapnuti ... tako damrAdil wrote:Sve je to plus, a najveci plus je cijene u Ulcinju.Pismonosa wrote:Dobri ovi argumenti kod pojedinih klonova. Nešto u stilu, pa tamo te na moru ujutro budi ezan![]()
![]()
-
gili
#2463 Re: hrvatska-more
Warashii wrote:Jos samo malo, ako Bog da.
Ko hoce nek placa racune
Gdje je ovo bas dobro izgleda na prvi pogled
- Havatar
#2464 Re: hrvatska-more
Grckagili wrote:Warashii wrote:Jos samo malo, ako Bog da.
Ko hoce nek placa racune
Gdje je ovo bas dobro izgleda na prvi pogled
- Warashii
#2465 Re: hrvatska-more
Ima u tome istine, mada ja NIKADA na Jadranu nisam platio toliko skupu kafuHomeSweetHome wrote:U Dubrovniku postoje dva cjenovnika, potpuno isto izgledaju, ali se jaaako razlikuju u cijenama. Jedan je za domace goste i u njemu je pizza manje od 50 kuna, drugi za strane goste i u njemu je ista ta pizza 80tak kuna...
Kladim se da skoro niko od nas koji saramo po ovoj temi nisu platili toliko.
Ja u restorane na Jadranu koje sam isao obicno prelistam meni koji skoro u svakom restoranu je izlozen na jednom stolu pa vidis brate cijene, ako nisu za moj dzep onda i ne idem tu.
Dalje ako su cijene ovoliko onda sigurno nisu jer niko ne dolazi, neko placa ovako skupe stvari jer da ne placa ovaj bi ili zatvorio ili spustio cijene.
Dakle ko voli nek izvoli .
- uglavnomja
#2466 Re: hrvatska-more
a gdje se pokazalo????Havatar wrote:Kasnije se pokazalio da ta osoba nikad nije bila u Ulcinju ... tako dauglavnomja wrote:eno na temi: gdje jeftino na more neko opisuje ulcinj: jeftino, ali prljavo, jedna plaza ok, do nje valja klapnuti ... tako damrAdil wrote: Sve je to plus, a najveci plus je cijene u Ulcinju.
ovaj post:
Re: Gdje jeftino na more ove godine?
Postby Nisrin on 26/07/2013 17:34
Ulcinj je definitivno PREJEFTIN!!!! Smjestaj od 6 eura do 10 eura neki bolji...treba paziti gdje se uzima apartman, nezahvalno je uzeti na Velikoj plazi jer je onda sam centar grada daleko, imaju taxi ali je poskupio, imaju privatne kombije ali valja cekati da se skupi raje pa da krene, on kosta 1 euro
Ima dosta raje ove godine, iako malo manje Bosanaca, najvise Albanaca i Poljaka...cijene su kao u Sarajevu sto se tice supermarketa, nema potrebe nositi hranu iz BiH, jer su mnoge cijene cak i nize, recimo secera, hljeba 0.35 centi..
Cijene u kaficima kao u SA- kafa 1 eur, voda 1 eur, sokovi 1.5, pive 1.5-2, muzike kakve zelite, najbolji kafici su kod male plaze PLAN B PUB, u gradu Charlie, Queens sa suuuper muzikom-stranom svaku noc, cak i uzivo, te Irish pub THE ROCK...ostalo manje-vise...
Hrana u restoranima, fast foodovima otpriliuek kao kod nas, najbolja pizza je u PLAZI na maloj plazi, doner u VISARu na maloj plazi, kosta 2 eura ali vrijedi svakog feninga...
Sto se tice plaza, na velikoj plazi (obisli smo sve) vrijedi otici jedino na MCM i MIAMI BEACH, sve ostale su prljave, neuredne i jednostavno ruzne...iznad male plaze imaju borova suma i plaze na stijenama, tu je i "najpoznatija" Aquarius beach, svaki dan DJ, kokteli, mladi i zabava...mala plaza je krcata sad u sezoni i prljava je...
Lezaljke sa suncobranom su poskupile, od 7 do 10 eura...:S Mozete nositi i svoj suncobran...
Kome treba smjestaj, blizu autobuske stanice i hitne pomoci, 20ak min pjeske od male plaze nek se javi na pp...
-
sandokann
#2467 Re: hrvatska-more
[quote="HomeSweetHome"]U Dubrovniku postoje dva cjenovnika, potpuno isto izgledaju, ali se jaaako razlikuju u cijenama. Jedan je za domace goste i u njemu je pizza manje od 50 kuna, drugi za strane goste i u njemu je ista ta pizza 80tak kuna...
Ne postoji kafa koja vrijedi 6,8 KM... jos kad se sjetis da ti se valja vratiti u okruzenje polugladnih i iznemoglih penzionera, bolesne djece, i pascadi koja prijeti da nas sve pojede...[/quote]
Znaci, PLJACKAJU!
To se da primjetiti.
Ne postoji kafa koja vrijedi 6,8 KM... jos kad se sjetis da ti se valja vratiti u okruzenje polugladnih i iznemoglih penzionera, bolesne djece, i pascadi koja prijeti da nas sve pojede...[/quote]
Znaci, PLJACKAJU!
To se da primjetiti.
- Warashii
#2468 Re: hrvatska-more
Da dauglavnomja wrote: je li ovo lebdi brodica
Boga mi @havatar Lucice su u pitanju na Bracu.
- Havatar
#2469 Re: hrvatska-more
uglavnomja wrote:
Pokazalo se kasnije a evo nekog ko je stvarno bio :a gdje se pokazalo????
ovaj post:
Re: Gdje jeftino na more ove godine?
Postby Nisrin on 26/07/2013 17:34
Ulcinj je definitivno PREJEFTIN!!!! Smjestaj od 6 eura do 10 eura neki bolji...treba paziti gdje se uzima apartman, nezahvalno je uzeti na Velikoj plazi jer je onda sam centar grada daleko, imaju taxi ali je poskupio, imaju privatne kombije ali valja cekati da se skupi raje pa da krene, on kosta 1 euro
Ima dosta raje ove godine, iako malo manje Bosanaca, najvise Albanaca i Poljaka...cijene su kao u Sarajevu sto se tice supermarketa, nema potrebe nositi hranu iz BiH, jer su mnoge cijene cak i nize, recimo secera, hljeba 0.35 centi..
Cijene u kaficima kao u SA- kafa 1 eur, voda 1 eur, sokovi 1.5, pive 1.5-2, muzike kakve zelite, najbolji kafici su kod male plaze PLAN B PUB, u gradu Charlie, Queens sa suuuper muzikom-stranom svaku noc, cak i uzivo, te Irish pub THE ROCK...ostalo manje-vise...
Hrana u restoranima, fast foodovima otpriliuek kao kod nas, najbolja pizza je u PLAZI na maloj plazi, doner u VISARu na maloj plazi, kosta 2 eura ali vrijedi svakog feninga...Na tvrdzavi ima odliiican retsoran FISHERman, gdje orada kosta 10 eura, lignje takodjer 10 eura, a pice kao i svugdje drugo, ostali restorani su puno skuplji
Sto se tice plaza, na velikoj plazi (obisli smo sve) vrijedi otici jedino na MCM i MIAMI BEACH, sve ostale su prljave, neuredne i jednostavno ruzne...iznad male plaze imaju borova suma i plaze na stijenama, tu je i "najpoznatija" Aquarius beach, svaki dan DJ, kokteli, mladi i zabava...mala plaza je krcata sad u sezoni i prljava je...
Lezaljke sa suncobranom su poskupile, od 7 do 10 eura...:S Mozete nositi i svoj suncobran...
Kome treba smjestaj, blizu autobuske stanice i hitne pomoci, 20ak min pjeske od male plaze nek se javi na pp...
stidljiv je napisao/la:
Isao sa djevojkom prosle godine, 2 sedmice, Ulcinj...nasli apartman za 20 eura...perverzija zesca, sve novo, klima, plazma, bracni kreve, kupatilo ogromno i novo, terasa, pogled na more, blizu plaza itd...
Sto se tice grada i generalno ljudi, ne mogu vam opisati kako su ljubazni svi, jos kad cuju da ste iz BiH...cini mi se da dobijes poseban tretman jer sam ja dobio dojam da nas bas gotive...jezik, ovako svi pricaju, ovi sto su nama iznajmljivali su albanci ali znaju ovako perfektno i preljubazni su ljudi...
Guzve ima...da...albanaca ima dosta...ako nekom to smeta...neka ide negdje drugo vala ali ne znam zasto bi to nekom normalnom smetalo...gledas svoja posla i niko te nece ni pogledati vala...
Za male pare sam se proveo super i da budem iskren...mozda opet odem krajem avgusta tamo...
Svaka im cast stvarno...10 puta bolje i 10 puta ljubazniji ljudi nego u HR...
- uglavnomja
#2470 Re: hrvatska-more
dobro, ako ti tako kazes ...
- P308
#2471 Re: hrvatska-more
Pa Havatar to je sve subjektivno. Ne mozes reci da je izmisljeno samo zato sto je djevojka imala takvo iskustvo 
- MedenoSrce
#2472 Re: hrvatska-more
Havatar wrote:stidljiv je napisao/la:
Isao sa djevojkom prosle godine, 2 sedmice, Ulcinj...nasli apartman za 20 eura...perverzija zesca, sve novo, klima, plazma, bracni kreve, kupatilo ogromno i novo, terasa, pogled na more, blizu plaza itd...
Sto se tice grada i generalno ljudi, ne mogu vam opisati kako su ljubazni svi, jos kad cuju da ste iz BiH...cini mi se da dobijes poseban tretman jer sam ja dobio dojam da nas bas gotive...jezik, ovako svi pricaju, ovi sto su nama iznajmljivali su albanci ali znaju ovako perfektno i preljubazni su ljudi...
Guzve ima...da...albanaca ima dosta...ako nekom to smeta...neka ide negdje drugo vala ali ne znam zasto bi to nekom normalnom smetalo...gledas svoja posla i niko te nece ni pogledati vala...
Za male pare sam se proveo super i da budem iskren...mozda opet odem krajem avgusta tamo...
ma sta kazes
- uglavnomja
#2473 Re: hrvatska-more
MedenoSrce wrote:Havatar wrote:stidljiv je napisao/la:
ma sta kazes
i to sa djevojkom, nije bitno je li kreve ili krevet
ipak mislim da je greska pri kucanju, post je pismen
- MedenoSrce
#2474 Re: hrvatska-more
ma ja ba, on se docepao bracnog kreveta pa mu niko nije smetao 
-
sandokann
#2475 Re: hrvatska-more
Zamisli da ti gazda u Makarskoj kaze: "Previse ste vode potrosili".