Ko kaže da ne proizvode? Trenutno ne u Evropi, ali eno predstaviše novi SUV sa novom verzijom hidraulike.
Citroen All About
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
citroen xm
#2451 Re: Citroen All About
Samo ti odmaraj i uživaj.
Ko kaže da ne proizvode? Trenutno ne u Evropi, ali eno predstaviše novi SUV sa novom verzijom hidraulike.
- Better Man
#2452 Re: Citroen All About
Ado, samo budlaa može kupiti prije BMW jedinicu nego Citroena peticu. Pravi BMW počine tek od trojke, ovi manji su tu čisto da se zadovolje oni sa pličim džepom koji nemaju dovoljno para da kupe trojku, peticu, sedmicu itd.ado-šampion wrote:U vrijeme dok je C5 bio aktuelan, godisnje ih je u EU prodavano duplo manje nego BMW jedinica, a kostaju otprilike isto, ako C5 nije i jeftiniji. I 3-4 puta manje nego BMW trica od koje je C5 oko 30% jeftiniji. Toliko o ovcama i znalcima.
I jedinica je realno jedini BMW s kojim se C5 moze poredit, i opet i tu u svemu zaostaje osim u prostoru i vjerovatno udobnosti na duge staze (nisam probao), sve ostalo je na strani BMWa, lezanje, upravljivost, kocnice, motori, mjenjaci (rucni i automatski), izolacija, kvalitet. Ne mora se to naglasavati uopste, samo je dovoljno pogledati broj prodanih primjeraka, kao i cijene polovnih.
-
condy
#2453 Re: Citroen All About
Ti mislis da se nov BMW 1 moze kupit sa plitkim dzepom 
- amar1994
#2454 Re: Citroen All About
more golaĆ 114icondy wrote:Ti mislis da se nov BMW 1 moze kupit sa plitkim dzepom
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#2455 Re: Citroen All About
amar1994 wrote:more golaĆ 114icondy wrote:Ti mislis da se nov BMW 1 moze kupit sa plitkim dzepom![]()
Fakat, kupis kečinu 114i i onda se svi sprdaju s tobom od semafora do semafora, a o autoputu da ne govorim.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#2456 Re: Citroen All About
Nema BMW bez R6cil
To smo valjda razjasnili do sada
- amar1994
#2457 Re: Citroen All About
konektovan wrote:amar1994 wrote:more golaĆ 114icondy wrote:Ti mislis da se nov BMW 1 moze kupit sa plitkim dzepom![]()
Fakat, kupis kečinu 114i i onda se svi sprdaju s tobom od semafora do semafora, a o autoputu da ne govorim.
- konektovan
#2458 Re: Citroen All About
mali_milojica wrote:Nema BMW bez R6cil
Kako ba nema, pa ja vidio mensecini i onaj najmanji 114 d, cijelih 90 nabrijanih konjanika, a cijena sitnica, 45 tisuca maraka?!
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#2459 Re: Citroen All About
Uuuuhh, kakvog sam juce XM-a vidio na Kosevskom Brdu!citroen xm wrote:Samo ti odmaraj i uživaj.![]()
-
ado-šampion
#2460 Re: Citroen All About
Evo ja kupio BMW 1 a mogao sam Citroena peticu s vise motora i vise opreme sa slicnim godistem i km za iste pare. Jbg budala. Kao i svi od onih 2x vise sto ga kupise kao novog radije nego C5.Better Man wrote:Ado, samo budlaa može kupiti prije BMW jedinicu nego Citroena peticu. Pravi BMW počine tek od trojke, ovi manji su tu čisto da se zadovolje oni sa pličim džepom koji nemaju dovoljno para da kupe trojku, peticu, sedmicu itd.ado-šampion wrote:U vrijeme dok je C5 bio aktuelan, godisnje ih je u EU prodavano duplo manje nego BMW jedinica, a kostaju otprilike isto, ako C5 nije i jeftiniji. I 3-4 puta manje nego BMW trica od koje je C5 oko 30% jeftiniji. Toliko o ovcama i znalcima.
I jedinica je realno jedini BMW s kojim se C5 moze poredit, i opet i tu u svemu zaostaje osim u prostoru i vjerovatno udobnosti na duge staze (nisam probao), sve ostalo je na strani BMWa, lezanje, upravljivost, kocnice, motori, mjenjaci (rucni i automatski), izolacija, kvalitet. Ne mora se to naglasavati uopste, samo je dovoljno pogledati broj prodanih primjeraka, kao i cijene polovnih.
Ta tvrdnja u drugoj recenici je takav klise da to moze napisati samo neko ko nije napravio postenih 50 km ni u jednom od tih BMWa.
I da, nije tema, ali eto da se rasciste razne zablude. Ljudi kupe i 114i (sad je to zapravo 116i), ja ne bih, ali ljudi kupe itekako. Koriste uglavnom po gradu i oko grada, od kuce do posla, tako da im ta snaga (100-110 KS i 180 Nm od 1100/min) bude dovoljna, naravno ne kupuju Formulu 1 nego auto koje ce im dati malo vise od slicnog Golfa za zanemarivo veci iznos mjesecne rate. Naravno u BiH je ibret kako neko da 20-25 k eura za auto za po gradu, ali jbg nista se ne mjeri prema BiH.
-
citroen xm
#2461 Re: Citroen All About
Izvini, malo sam senilan, jesi li ti onaj ljubitelj BMW-a i osjećaja u vožnji, vrsni poznavalac direktnih volana i položaja za volanom koji ne vidi svrhu postojanja BMW-ove M serije?

Jel tamno zeleni?Romeo 80 wrote: Uuuuhh, kakvog sam juce XM-a vidio na Kosevskom Brdu!Bas je pojava na cesti. Eto, samo da prijavim
-
ado-šampion
#2462 Re: Citroen All About
Napisao sam bio odgovor pa sam ga izbrisao, ipak ne zelim da idem tako nisko i da odgovaram na provokacije na licnom nivou, koje nemaju nikakve veze s temom. Kratko, prvi pik za moj sljedeci je M135i, Boze zdravlja, toliko o M modelima...citroen xm wrote:Izvini, malo sam senilan, jesi li ti onaj ljubitelj BMW-a i osjećaja u vožnji, vrsni poznavalac direktnih volana i položaja za volanom koji ne vidi svrhu postojanja BMW-ove M serije?
- konektovan
#2463 Re: Citroen All About
ado-šampion wrote:Evo ja kupio BMW 1 a mogao sam Citroena peticu s vise motora i vise opreme sa slicnim godistem i km za iste pare. Jbg budala. Kao i svi od onih 2x vise sto ga kupise kao novog radije nego C5.Better Man wrote:Ado, samo budlaa može kupiti prije BMW jedinicu nego Citroena peticu. Pravi BMW počine tek od trojke, ovi manji su tu čisto da se zadovolje oni sa pličim džepom koji nemaju dovoljno para da kupe trojku, peticu, sedmicu itd.ado-šampion wrote:U vrijeme dok je C5 bio aktuelan, godisnje ih je u EU prodavano duplo manje nego BMW jedinica, a kostaju otprilike isto, ako C5 nije i jeftiniji. I 3-4 puta manje nego BMW trica od koje je C5 oko 30% jeftiniji. Toliko o ovcama i znalcima.
Ta tvrdnja u drugoj recenici je takav klise da to moze napisati samo neko ko nije napravio postenih 50 km ni u jednom od tih BMWa.
I da, nije tema, ali eto da se rasciste razne zablude. Ljudi kupe i 114i (sad je to zapravo 116i), ja ne bih, ali ljudi kupe itekako. Koriste uglavnom po gradu i oko grada, od kuce do posla, tako da im ta snaga (100-110 KS i 180 Nm od 1100/min) bude dovoljna, naravno ne kupuju Formulu 1 nego auto koje ce im dati malo vise od slicnog Golfa za zanemarivo veci iznos mjesecne rate. Naravno u BiH je ibret kako neko da 20-25 k eura za auto za po gradu, ali jbg nista se ne mjeri prema BiH.
Seres kako je u citroenu malo konja, kako treba imati vise, a sad trunis kako ljudi opravdano uzimaju za 50 hiljada KM osnovne verzije, sa 90 KS, za grada?! Haj ne budi toliki licemjer u svakom poredjenju zivota ti, odvagaj nekad sta pises.
-
ado-šampion
#2464 Re: Citroen All About
Prvo, ne znam gdje sam to pisao o Citroenu i malo konja, stavise cak sam pisao da je 90 konja u HDI u 308 sasvim dovoljno za BiH, i to vise puta, iz sopstvenog iskustva s takvim autom. Pormijesao si s drugim forumasem vjerovatno.konektovan wrote: Seres kako je u citroenu malo konja, kako treba imati vise, a sad trunis kako ljudi opravdano uzimaju za 50 hiljada KM osnovne verzije, sa 90 KS, za grada?! Haj ne budi toliki licemjer u svakom poredjenju zivota ti, odvagaj nekad sta pises.
Drugo, isto nigdje nisam napisao da je 50 k KM opravdano za osnovne verzije u BiH, nit bih uopste pisao takvo nesto, jer je 50 k naucna fantastika za 99.9 posto stanovnistva u BiH, nego da to ljudi rade vani i to dosta cesto, zato jer ti i takvi kao ti pisete budalastine da BMW kupuje samo onaj koji hoce da ima Formulu 1 i da hoce da se qrci. Meni je inace frapantno kako ljudi kod nas gdje se vecina stanovnista istegne za auto od 10-15 hiljada mogu uopste komentarisati sta uradi neko sa svojih 50 hiljada. S tolikim strucnjacima za sve sfere zivota, cudi me kako je zemlja tako u qrcu.
-
condy
#2465 Re: Citroen All About
Oni imaju u ponudi ove manje 114 odnosno 116i, al većinom su na cesti kod njih 118d i 120d.
Al, davati takve primjedbe BMW-u, po meni nisu na mjestu, iako poštujem svog druga @konektovanog, jer mislim da bmw ima sjajnu ponudu motora, i dizelaša i benzinaca, od osnovnih do onih super sportskih, i to je uvijek dokaz da proizvođač nudi dosta svakom, da odabere šta mu paše. Barem kad je BMW u pitanju, mislim da nudi najviše u pogledu izbora motorizacije 116, 118, 120, 125, 128, 130, 135,....M...to govori i o moći proizvođača, pa zbog toga i cijena ide gore. Mislim da niko nema takvu ponudu, a neki svedu ponudu na par motora
Al, davati takve primjedbe BMW-u, po meni nisu na mjestu, iako poštujem svog druga @konektovanog, jer mislim da bmw ima sjajnu ponudu motora, i dizelaša i benzinaca, od osnovnih do onih super sportskih, i to je uvijek dokaz da proizvođač nudi dosta svakom, da odabere šta mu paše. Barem kad je BMW u pitanju, mislim da nudi najviše u pogledu izbora motorizacije 116, 118, 120, 125, 128, 130, 135,....M...to govori i o moći proizvođača, pa zbog toga i cijena ide gore. Mislim da niko nema takvu ponudu, a neki svedu ponudu na par motora
- amar1994
#2466 Re: Citroen All About
pa da ti manji su za ove sto hoce znacku i nista vise
a 116 , 118 i 120d u sustini bili isti
sad ce ti svakako kec bit samo znak bmw-a , jer ce bit prednja vuca isto ko A i B klasa
kad si vec kod serije 1 , svi ali svi u toj hatch klasi imaju bolju unutrasnjost i gepek
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#2467 Re: Citroen All About
Aha, vidim da si upoznat sa doticnom zivotinjomcitroen xm wrote:Izvini, malo sam senilan, jesi li ti onaj ljubitelj BMW-a i osjećaja u vožnji, vrsni poznavalac direktnih volana i položaja za volanom koji ne vidi svrhu postojanja BMW-ove M serije?
Jel tamno zeleni?Romeo 80 wrote: Uuuuhh, kakvog sam juce XM-a vidio na Kosevskom Brdu!Bas je pojava na cesti. Eto, samo da prijavim
-
ado-šampion
#2468 Re: Citroen All About
Ma nisu vjeruj mi. U Minhenu, koji je kolijevka BMWa i gdje ih najvise ima i gdje je najbolji standard, kec je najcesce auto na cesti, sto polovni, sto novi, ima dosta i kabrioleta, vecina na kojim vidis model (jer kupac moze odluciti da to ne zeli) su 116 ili 118, benzin ili dizel. Trice su najcesce 320, mada sam vidjao i trica 316d, koje npr. nemaju ni alu felge, jbg ljudi nadju racunicu. Nije da nema 120d, ima itekako, ali recimo da su 9 od 10 njih 116 ili 118. Na njihovom Drive Now car sharingu su uglavnom 18 modeli, recimo 118i, 218d cabrio, X1 18d, itd, imaju dosta opreme ali svi su s tim uslovno receno slabijim motorima. Nisu Svabe uopste tako bogate kao sto ljudi u BiH misle, s obzirom koliko je sve skupo, i dosta njih koji racunaju ce dvaput razmisliti prije nego sto uzmu jaci motor. Naravno ima onih koji imaju, ima dosta M modela, zna se desiti da u danu vidis dva M4 ili tri M140i (i njih ima dosta), ali s obzirom koliko tih auta ima, to je smijesno procentualno.condy wrote:Oni imaju u ponudi ove manje 114 odnosno 116i, al većinom su na cesti kod njih 118d i 120d.![]()
Ali hajde da vise ne zacatavamo, tema je Citroen, ako te interesuje vise posalji mi PP.
- konektovan
#2469 Re: Citroen All About
Slazem se ja da bmw ima ogromnu ponudu motora, od stotinjak konja pa do 600 KS, ali pola od ovih koje si ti nabrojao, je jedan motor, sa varijacijom snage.condy wrote:Oni imaju u ponudi ove manje 114 odnosno 116i, al većinom su na cesti kod njih 118d i 120d.![]()
-
citroen xm
#2470 Re: Citroen All About
Zašto nisi napisao, baš bih volio pročitati?ado-šampion wrote:
Napisao sam bio odgovor pa sam ga izbrisao, ipak ne zelim da idem tako nisko i da odgovaram na provokacije na licnom nivou, koje nemaju nikakve veze s temom. Kratko, prvi pik za moj sljedeci je M135i, Boze zdravlja, toliko o M modelima...
Šta je to nisko u mom pisanju? Samo se vraćam na tvoje izgovorene/napisane riječi gdje su ti se svi narugali. Previše si kontradiktoran. To o čemu ti maštaš i šta ćeš kupiti jednoga dana je u ovoj priči apsolutno nebitno.
Pitao sam te ono jer kada razgovaram sa doktorom iz neke oblasti, onda volim da znam na kojim dokazima se zasnivaju njegovi naučni radovi.
-
ado-šampion
#2471 Re: Citroen All About
Tema je C5 vs BMW bilo_koji. Ja sam iznio sta mislim iz svog iskustva, iz prakse, na kraju krajeva zato sto sam imao izbor izmedju dva auta i izabrao jedno, uz to naveo sam nekoliko cinjenica o prodaji i cijenama (sto je lako provjeriti).
Ti onda pokusavas okrenuti vodu na svoju mlin, valjda svjestan da supljiras i da u stvari u praksi nemas pojma o autima koje poredis, tako sto pokusavas mene diskreditovati kao sugovornika necim sto nema veze s pricom, kao sto sam kazes da pokazes da ja nesto nisam znao i da su me ismijali.
Naravno da je nisko. I ne samo da je nisko nego je i primitivno.
Sto se tice dokaza, pogledaj svoje dokaze, teza: Auto A je udobnije od auta B. Dokaz: Udobnost auta A je aksiom. Vjeruj mi da bi se brucosi na tehnickom fakultetu bilo kojem smijali.
Ti onda pokusavas okrenuti vodu na svoju mlin, valjda svjestan da supljiras i da u stvari u praksi nemas pojma o autima koje poredis, tako sto pokusavas mene diskreditovati kao sugovornika necim sto nema veze s pricom, kao sto sam kazes da pokazes da ja nesto nisam znao i da su me ismijali.
Sto se tice dokaza, pogledaj svoje dokaze, teza: Auto A je udobnije od auta B. Dokaz: Udobnost auta A je aksiom. Vjeruj mi da bi se brucosi na tehnickom fakultetu bilo kojem smijali.
-
condy
#2472 Re: Citroen All About
On adoooo ima iskustva sa Citroenom ko ja sa Ferrarijem 
- amar1994
#2473 Re: Citroen All About
condy wrote:On adoooo ima iskustva sa Citroenom ko ja sa Ferrarijem
ja sam dobro reko , ferrari je mala maca , samo ne zaboravite da je i BMW masovna proizvodnja i nije nesto extra poseban(osim M modela koje niko na forumu ne voza)
-
condy
#2474 Re: Citroen All About
U pravu si !konektovan wrote:Slazem se ja da bmw ima ogromnu ponudu motora, od stotinjak konja pa do 600 KS, ali pola od ovih koje si ti nabrojao, je jedan motor, sa varijacijom snage.condy wrote:Oni imaju u ponudi ove manje 114 odnosno 116i, al većinom su na cesti kod njih 118d i 120d.![]()
Al, davati takve primjedbe BMW-u, po meni nisu na mjestu, iako poštujem svog druga @konektovanog, jer mislim da bmw ima sjajnu ponudu motora, i dizelaša i benzinaca, od osnovnih do onih super sportskih, i to je uvijek dokaz da proizvođač nudi dosta svakom, da odabere šta mu paše. Barem kad je BMW u pitanju, mislim da nudi najviše u pogledu izbora motorizacije 116, 118, 120, 125, 128, 130, 135,....M...to govori i o moći proizvođača, pa zbog toga i cijena ide gore. Mislim da niko nema takvu ponudu, a neki svedu ponudu na par motora![]()
![]()
![]()
Gorane nije tesko ovo gore izgovorit, pravo dobar feeling
-
condy
#2475 Re: Citroen All About
A onaj forumas @ tony jel on vozi neki m model ?amar1994 wrote:condy wrote:On adoooo ima iskustva sa Citroenom ko ja sa Ferrarijem![]()
ja sam dobro reko , ferrari je mala maca , samo ne zaboravite da je i BMW masovna proizvodnja i nije nesto extra poseban(osim M modela koje niko na forumu ne voza)![]()