Nokia Lumia & Windows Phone

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
belami1111

#2451 Re: Nokia Lumia

Post by belami1111 »

Qler wrote:Wp7.x na lumia 900 ima pish notifikacije samo nema opciju da wifi ostane ukljucen kada je telefon zakljucan. Znaci ako imas mobilni internet, dolazit ce ti notifikacije kad je zakljucan, ovako samo kada je ili otkljucan ili na punjacu, jer tada drzi wifi upaljen...

U glavnom, wp7.x je karina i prije bi uzeo 520 nego 900....

Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
Ima na 7.8 opciju da ostane upaljen wifi popravili su to imao sam 800 i radi to
SamMot

#2452 Re: Nokia Lumia

Post by SamMot »

SA 071 wrote:
vukojebina wrote:Evo nebi mi mrsko za drugove snimit jedan kratki klip kako nenadjebiva 920-ka dere plastikanera po fluidnosti, brzini i naravno multitaskingu...uzivajte...

https://www.youtube.com/watch?v=4Hv3tX76P8M

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Kakve veze ima ovo sa brzinom i fluidnoscu sistema. Ovdje je rijec o brzini rada jedne odredjene aplikacije, a fluidnost i brzinu OS ti je vec neko ranije objasnio. Multitasking niko nije ni isticao kao prednost WP, vec upravo kao manu. Multitasking je najbolji kod Symbiana, ali i kod androida je to dobro. Ali kod WP-a i iOS-a multitasking je "osiromasen".

Dobro ti je neko rekao, sto nisi postavio jednu vrlo jednostavnu stvar za poredjenje-otvaranje kontakata recimo :D :D :D

Trollu... :run:
Imam i android (tablet) i WP8 (lumiu 620) i na androidu mi se sviđa to što i najsitniju postavku mogu uštimati aplikativno dok kod WP to ne mogu. Prvenstveno mislim na automasko uključivanje zrakoplovnog načina u određeno vrijeme i isključivanje istog. Ima tu još sitnijih stvari al nejse. Što se androida tiće, OS je fakat bolestan što o štekanja govorimo. Na tabletu mi je 1GB DD3 RAM-a dok u lumije mi je 512 RAM i kad poredim ta dva uređaja, Lumija ispada kao najnoviji računar dok tablet toliko šteka da ga mogu porediti jedino sa pentium 3 :D. Malo jeste smiješno ali tako je.
vukojebina

#2453 Re: Nokia Lumia

Post by vukojebina »

SA 071 wrote:
Kakve veze ima ovo sa brzinom i fluidnoscu sistema. Ovdje je rijec o brzini rada jedne odredjene aplikacije, a fluidnost i brzinu OS ti je vec neko ranije objasnio. Multitasking niko nije ni isticao kao prednost WP, vec upravo kao manu. Multitasking je najbolji kod Symbiana, ali i kod androida je to dobro. Ali kod WP-a i iOS-a multitasking je "osiromasen".

Dobro ti je neko rekao, sto nisi postavio jednu vrlo jednostavnu stvar za poredjenje-otvaranje kontakata recimo :D :D :D

A sto bolan fino ne kažeš da multitasking na wp ne postoji, a ne tamo nesto ko fol osiromasen...
A sto se tice kontakata, sta cemo ako plastikaner i tu razvali nedodirljivu 920-ku??

belami1111

#2454 Re: Nokia Lumia

Post by belami1111 »

vukojebina wrote:Druze, ja iznesem SVOJE mišljenje i utiske, pa se nadju likovi da me prozovu da sam trol, da serem, pljujem po wp-u...e pa ovaj klip je samo potvrda mojih argumenata...a ja poštujem tudje mišljenje, mogu razumjet kad se nekom ne svidja plastika, al mi je debilno kad pocnu svrsavat kako je doooobra plastika na nekom drugom telefonu (obicno onom koji oni posjeduju)...a ono identican polikarbonat i na jednom i na drugom..samo u ovom drugom je uvaljeno nesto od skoro 200 grama, pa ljudi misle da je od nehrđajućeg čelika :D

Ja opet pregledao tvoj video i nisam vidi fluidnost de napravi jedan sa otvaranjem kontakta i album znam šta pišem ima sgs 3 i lumiu 820 i 520 i nevjerojatno je da 520 koja je 3x jeftinija brže otvara kontakte i albume od sgs3 napucanog sa četvorojezgrenim procesorom..
Snimi nam taj video kontakte albume i zatvaranje aplikacija
AdoCka

#2455 Re: Nokia Lumia

Post by AdoCka »

belami1111 wrote:
Qler wrote:Wp7.x na lumia 900 ima pish notifikacije samo nema opciju da wifi ostane ukljucen kada je telefon zakljucan. Znaci ako imas mobilni internet, dolazit ce ti notifikacije kad je zakljucan, ovako samo kada je ili otkljucan ili na punjacu, jer tada drzi wifi upaljen...

de objasni ako moze,da i ja aktiviram na 610-ki :izet:
SamMot

#2456 Re: Nokia Lumia

Post by SamMot »

vukojebina wrote:
SA 071 wrote:

A sto bolan fino ne kažeš da multitasking na wp ne postoji, a ne tamo nesto ko fol osiromasen...
A sto se tice kontakata, sta cemo ako plastikaner i tu razvali nedodirljivu 920-ku??

Nije tačno. Ima multitasking ali je baš siromašan. Nije tačno da ga nema. Kad ga ne bi bilo ne bi mogao primiti ni poziv kad si recimo na internetu i sl. Da je loš multitasking jeste, ali da ga nema nikako, to jednostavno ne stoji.
Qler

#2457 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

AdoCka wrote:
belami1111 wrote:

Vala i mene zanima gdje je ta opcija. Ja smijem garantovati da je nema... Ali eto...

AdoCka

#2458 Re: Nokia Lumia

Post by AdoCka »

Qler wrote:
AdoCka wrote:
belami1111 wrote: Ima na 7.8 opciju da ostane upaljen wifi popravili su to imao sam 800 i radi to
Vala i mene zanima gdje je ta opcija. Ja smijem garantovati da je nema... Ali eto...

http://www.windowsphone.com/en-us/store ... 1a9edd085f
Mozda je mislio na ovu aplikaciju,prvo je bila home brew pa je tek kasnije izdata u store...
Qler

#2459 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

Ma probavao sam ja i ovo na lumia 800, ne pije vode... Bar kod mene nije radilo...

AdoCka

Post by AdoCka »

Vjerujem ti,nego znas li ima li u Sarajevu da se kupi zamjenski poklopac za 610-ku,bijela boja me pocela nervirati...? :)
Qler

#2461 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

Mislim da slabo prije ebay-a ima sta... Vidi sa EUROBIH ima li on sta

SA 071

#2462 Re: Nokia Lumia

Post by SA 071 »

https://www.youtube.com/watch?v=umOx01vzdvY
Za Vukojebinu, kada vec govorimo o brzini...
Maharadza

#2463 Re: Nokia Lumia

Post by Maharadza »

SA 071 wrote:https://www.youtube.com/watch?v=umOx01vzdvY
Za Vukojebinu, kada vec govorimo o brzini...
On bi poredio brzinu otvaranja aplikacija kod istinskog multi-tasking uređaja i kod iOS klona! :lol:

Može i to, ali kada se pravilno radi tj. očisti memorija kod android uređaja tako da ništa ne radi u pozadini:

Razlika realno zanemariva, nekada jedan brži, nekada drugi, a ta sekunda (koliko iznosi MAX. razlika) ne znači mnogo!

Elem, ovo gore je s3 sa touchwiz sranjem koji ždere RAM i resurse, a vjeruj mi da ne želiš vidjeti kako kod mene otvara na AOSP ROM-u (svega 150MB "težak" ROM u odnosu na ~1GB koliki je prosječan touchwiz ROM)! :wink:
Stalker

#2464 Re: Nokia Lumia

Post by Stalker »

vukojebina wrote:
SA 071 wrote:

Vukojebina,ti si izgleda jedan od ovih placenika...u tvom slucaju protiv Nokie. http://www.bug.hr/vijesti/samsung-placa ... 27618.aspx Ovo sve govori kakav je to brend Samsung i na cemu nastaje.
Qler

#2466 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

Maharadza wrote: Elem, ovo gore je s3 sa touchwiz sranjem koji ždere RAM i resurse, a vjeruj mi da ne želiš vidjeti kako kod mene otvara na AOSP ROM-u (svega 150MB "težak" ROM u odnosu na ~1GB koliki je prosječan touchwiz ROM)! :wink:

E ovo je problem.. kupis telefon, izvalis milju, i onda trazis rom da ti telefon radi kako treba. Nekome je to interesantno, meni je nekada bilo, sada me to samo zamara. Necu da cackam, hocu da ubacim SIM i upalim telefon. A ne da trazim kako da mu mijenjam romove i sl. Svakom svacije, ali mene to jednostavno vise ne privlaci. Zato i kada bi uzimao android, trazio bi samo nexusa, ostalo je sve prdimahovina...
Amazingness

#2467 Re: Nokia Lumia

Post by Amazingness »

I dalje se pljuje po Lumia? :lol:

Najjače od svega je kada neko kaže da android ima preko milion aplikacija :skoljka: Sve što je potrebno i značajno imaš na win8, ne skuplja se smeće kao negdje drugo if you know what i mean :evil:
Ostri_Mac

#2468 Re: Nokia Lumia

Post by Ostri_Mac »

Qler, bas kao da mi citas misli...

Postavio sam tamo negdje na sredini poveci post o L1020, samo bih da dodam (iz iskustva i profesije :-D )

Onog trenutka kada ti "servisiranje" odn titranje oko postavki uredjaja i aplikacija i stalno resetovanje ili "malo popravljanje" krene oduzimati vise vremena od toga da jednostavno, sto Qler rece, "upalis i vozis" taj se brate uredjaj-platforma ne isplati i :run: od toga...

Ponavljam, nisam imao prije WP, mislio da cu ga prodati nakon par mjeseci...sada, nakon mjesec intenzivnog druzenja, imam totalno drugacije misljenje...

Upalim i vozim :skoljka:
AmADin_gospo

#2469 Re: Nokia Lumia

Post by AmADin_gospo »

vidim kukate na težinu 920ke. meni naprotiv, baš i odgovara i vazda sam ganjao telefone koje mi vijetar iz ruke neče otpuhati telefon.
Qler

#2470 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

Zamisli kako je meni, nosam 808PV i 920 :) skoro 350g telefona :)
sema911s

#2471 Re: Nokia Lumia

Post by sema911s »

kuleru tebi pod hitno treba torbica,.,., nesto dean style :D ,., imam druga kojeg tako slomise ova dva telefona,.,

ja neki dan od caleta uzmem s3il je s4 neznam i stavim u dzep,.,920-ka me uvjek bolno posjeti da se nemogu saget,.,dok samsung bez problema tek kada je poceo krckat,.,uh belaj imam nesto u pantolama mogo bi ga slomit a nije k,.,., ljuc od kuce
Qler

#2472 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

Jarane, oba stanu u dzep :) ne bih pederuse nosao, nema tih para :)
AmADin_gospo

#2473 Re: Nokia Lumia

Post by AmADin_gospo »

Qler wrote:Zamisli kako je meni, nosam 808PV i 920 :) skoro 350g telefona :)
rasporedi u ljevi i desni đep pa nema krivljenja kičme.

...doduše... možda skuhaš jaja ako ih dugo budeš držao u sendviču 2 izvora zračenja :D
sema911s

#2474 Re: Nokia Lumia

Post by sema911s »

AmADin_gospo wrote:
Qler wrote:Zamisli kako je meni, nosam 808PV i 920 :) skoro 350g telefona :)
rasporedi u ljevi i desni đep pa nema krivljenja kičme.

...doduše... možda skuhaš jaja ako ih dugo budeš držao u sendviču 2 izvora zračenja :D

hahahah morao sam
jaja kuhana na nokia nacin,. i uslikana sa pure wiev tehnologijom,.,i slika automatski prebacena na skydrive u uploadana na facebok da se andoidasi dive patentu koji nisu uspjeli kupit :D :D :D
sema911s

#2475 Re: Nokia Lumia

Post by sema911s »

da podjelim sa vama,., nekih par mjeseci trazim opciju koju ima 920 al bezuspjesno,.,

ako promjenite regiju sa amerike na bilo koji drugi dio svjeta opcija da kada uslikas procita tekst nestane,.,bing vision,., ako kome bude falila ko meni, tu je nestalaa sto to rade neznam
sada me spasava ko velika
Post Reply