Da se mene pita neke stvarim, tj. tereti bi se mogli prevoziti isključivo željeznicom, a ne kamionima. Svi oni koji bi se pobunili, bio bi im trajno onemogućen rad i zapečaćena firma.Naslovnica wrote:Evo su ukinuli i željezničku liniju za Zagreb.
Nažalost, na kraju će građevinska i kamionska mafija ipak ukinuti željezničke šine i stanicu.
Ja bih volio da trasu iskoriste za gradski put i tramvajske šine, ali čisto sumnjam.
Ipak će biti zgradurine.
Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- Better Man
#2451 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
-
kakaljin
#2452 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Better Man wrote:Da se mene pita neke stvarim, tj. tereti bi se mogli prevoziti isključivo željeznicom, a ne kamionima. Svi oni koji bi se pobunili, bio bi im trajno onemogućen rad i zapečaćena firma.Naslovnica wrote:Evo su ukinuli i željezničku liniju za Zagreb.
Nažalost, na kraju će građevinska i kamionska mafija ipak ukinuti željezničke šine i stanicu.
Ja bih volio da trasu iskoriste za gradski put i tramvajske šine, ali čisto sumnjam.
Ipak će biti zgradurine.
- Logovan
#2453 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Normalno da nikome ne pada na pamet da ide na putovanje sa vozom, kada su isti u užasnom stanju, kao i sve ostalo u vezi njih.holowey wrote:budimo posteni, kome u bosni kada planira neko putovanje padne na pamet putovanje vozom?
- karanana
#2454 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Dze cu u kurac? U podlugove? Na bradinu? Doduse moze se na bradini fina taslacina dobiti. Ali to je druga tema.
Ni do ploca vise ne mogu. Mogu po dolini bosne na ovih 24%. Napravi mi liniju do budimpeste, praga, poljske, zapadno...liniju kojom cu brze i jeftinije dolaziti nego autom, pa ce inda biti interesovanja.
Ni do ploca vise ne mogu. Mogu po dolini bosne na ovih 24%. Napravi mi liniju do budimpeste, praga, poljske, zapadno...liniju kojom cu brze i jeftinije dolaziti nego autom, pa ce inda biti interesovanja.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2455 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Imas moju punu paznju. Pucaj!karanana wrote: Doduse moze se na bradini fina taslacina dobiti..
- karanana
#2456 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Hehe, kako sam znao i pretpostavio ko ce se i zbog kojeg dijela javiti....
Barem je moglo prije par godina. Nisam odavno navraco. Kafana na krivini, iz sarajeva kad ides zadnja s desne strane.
Barem je moglo prije par godina. Nisam odavno navraco. Kafana na krivini, iz sarajeva kad ides zadnja s desne strane.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2457 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Znas me-znam te.
Valjal cemu?
Valjal cemu?
-
AZ -.-
#2458 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Zbog toga se gradi ovaj kruzni, on ce biti jedini izlaz za parking kod Lorisa jer ce biti onemogucen izlaz izravno na juznu longitudinalu osim sa trece transverzale.johntra wrote:Ma ovo im stvarno nije trebalo, pogotovo što će desna traka na raskrsnici sada biti rasterećena, jer ima posebna cesta iza Palme...ja je već koristim, jer mi je lakše tuda izaći na Zvorničku, pogotovo jer zaobilazim tri semafora, kad bi išao ispred Palme pa desno...
- mayab
#2459 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Jeste , da nije citava vlast korumpirana i reketirana!Better Man wrote:Da se mene pita neke stvarim, tj. tereti bi se mogli prevoziti isključivo željeznicom, a ne kamionima. Svi oni koji bi se pobunili, bio bi im trajno onemogućen rad i zapečaćena firma.Naslovnica wrote:Evo su ukinuli i željezničku liniju za Zagreb.
Ipak će biti zgradurine.
Kao u mnogo čemu , a da nije tako ovo bi se zvala Njemačka, ili Švedska, ili Švica...
Prijatelju moj ....
-
The BEN10
#2460 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Holowey je postavio dobro pitanje - dal bi putovao vozom do Bg da linija postoji!?Naslovnica wrote:Vozom na more ne može, ide samo do Čapljine (doduše i to tek od iduće godine). Ne mogu do Bgd, ne mogu do Zg. Mogu do Doboja. I to je to.
Nekada prije rata bih kretao kasno navečer za Suboticu, dolazio rano ujutro, uživancija.
Ovo šta imamo danas, da nije žalosno bilo bi smiješno.
Druga stvar, uzimajući u obzir konfiguraciju terena, koliko novca bi trebalo skršiti u te pruge da bi vozovi mogli furati 100 km/h? Gdje god da kreneš brda...
I opet je pitanje koliko bi ljudi izabralo voz kao sredstvo putovanja, umjesto auta. Da ne kažem da cijene karata za voz nisu uopšte male, a obzirom da smo fukara i da gledamo u svemu računicu...
-
kakaljin
#2461 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Da se uvedu nocni vozovi za Zagreb i Beograd i obratno, bili bi sigurno dovoljno napunjeni jer bi se moglo otoci na dan u te gradove, a ovako kako je sada bilo morao si dva nocenja placati nekog smjestaja da bi se mgao vratiti, jer bi cijena bila sigurno jeftinije nego da ides autom i placas dva nocenja gore.The BEN10 wrote:Holowey je postavio dobro pitanje - dal bi putovao vozom do Bg da linija postoji!?Naslovnica wrote:Vozom na more ne može, ide samo do Čapljine (doduše i to tek od iduće godine). Ne mogu do Bgd, ne mogu do Zg. Mogu do Doboja. I to je to.
Nekada prije rata bih kretao kasno navečer za Suboticu, dolazio rano ujutro, uživancija.
Druga stvar, uzimajući u obzir konfiguraciju terena, koliko novca bi trebalo skršiti u te pruge da bi vozovi mogli furati 100 km/h? Gdje god da kreneš brda...
I opet je pitanje koliko bi ljudi izabralo voz kao sredstvo putovanja, umjesto auta. Da ne kažem da cijene karata za voz nisu uopšte male, a obzirom da smo fukara i da gledamo u svemu računicu...
-
Naslovnica
#2462 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Teško bih se na to odlučio.The BEN10 wrote:Holowey je postavio dobro pitanje - dal bi putovao vozom do Bg da linija postoji!?Naslovnica wrote:Vozom na more ne može, ide samo do Čapljine (doduše i to tek od iduće godine). Ne mogu do Bgd, ne mogu do Zg. Mogu do Doboja. I to je to.
Danas je automobil svima dostupan, kao i autobus, redovne avionske linije da i ne spominjem. Komunikacije su mnogo brže nego nekada, a kod nas su vozovi sve sporiji i sporiji, nažalost, praktično na na izdisaju.
Željeznice bi se trebalo preorijentisati totalno na prevoz roba i tereta i tu tražiti spas. Kamionski i naftaški lobi tu koči, i u sprezi s korumpiranom politikom doveli su željeznice praktično na rub bez povratka.
Nisam baš neki optimista glede sudbine željeznica u BiH.
-
Naslovnica
#2463 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Većina ljudi koji idu u Zg ili Bg u varijantama "na dan" idu avionom, ili automobilom. Siguran sam da popunjenost tih linija ne bi bila ni približna komercijalnoj isplativosti. Na stranu što trenutačne cijene karata za voz ne mogu parirati autobuskim. Nekada je bilo obrnutno.kakaljin wrote:Da se uvedu nocni vozovi za Zagreb i Beograd i obratno, bili bi sigurno dovoljno napunjeni jer bi se moglo otoci na dan u te gradove, a ovako kako je sada bilo morao si dva nocenja placati nekog smjestaja da bi se mgao vratiti, jer bi cijena bila sigurno jeftinije nego da ides autom i placas dva nocenja gore.The BEN10 wrote:Holowey je postavio dobro pitanje - dal bi putovao vozom do Bg da linija postoji!?Naslovnica wrote:Vozom na more ne može, ide samo do Čapljine (doduše i to tek od iduće godine). Ne mogu do Bgd, ne mogu do Zg. Mogu do Doboja. I to je to.
- johntra
#2464 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Jedva čekam da zamislim tekmu Želje, pa kad bude zatvoren izlaz iz Lorisa sa ceste, pa ostane samo ovaj jedan ulaz na parking...kad krenu jahanja preko trotoara, zelenih površina, gužve...svaka čast momcima koji su smislili te ideje...AZ -.- wrote:Zbog toga se gradi ovaj kruzni, on ce biti jedini izlaz za parking kod Lorisa jer ce biti onemogucen izlaz izravno na juznu longitudinalu osim sa trece transverzale.johntra wrote:Ma ovo im stvarno nije trebalo, pogotovo što će desna traka na raskrsnici sada biti rasterećena, jer ima posebna cesta iza Palme...ja je već koristim, jer mi je lakše tuda izaći na Zvorničku, pogotovo jer zaobilazim tri semafora, kad bi išao ispred Palme pa desno...
-
breuer
#2465 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Željo u srcu, mahala u mozgujohntra wrote:AZ -.- wrote:Jedva čekam da zamislim tekmu Želje, pa kad bude zatvoren izlaz iz Lorisa sa ceste, pa ostane samo ovaj jedan ulaz na parking...kad krenu jahanja preko trotoara, zelenih površina, gužve...svaka čast momcima koji su smislili te ideje...
- johntra
#2466 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Zna se šta je mahala, a šta je gradski kvart.
Mahalaš nikad nisam bio, ali previše dobro znam kakvih seljakluka i papanluka ima sada, a kakvih će tek nastati od ove super strašne urbanističke ideje...neki su već nastali...
Mahalaš nikad nisam bio, ali previše dobro znam kakvih seljakluka i papanluka ima sada, a kakvih će tek nastati od ove super strašne urbanističke ideje...neki su već nastali...
- Qler
#2467 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Stari mi rece da je negdje gledao neki plan, projekat, da onaj dio ispod drinske ulice, preko puta malte, sve naboderi budu umjesto pruge.. i to ne manje zgrade nego veliki neboderi... e sad... koliko je tu istine i sta se tu valja... boga pitaj...
-
breuer
#2468 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
da nije vidio onaj plan za kongresni i poslovni centar dole niže RTV doma što je Efendić predstavio prije otprilike godinu...Qler wrote:Stari mi rece da je negdje gledao neki plan, projekat, da onaj dio ispod drinske ulice, preko puta malte, sve naboderi budu umjesto pruge.. i to ne manje zgrade nego veliki neboderi... e sad... koliko je tu istine i sta se tu valja... boga pitaj...
-
kakaljin
#2469 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Mislis na ovobreuer wrote:da nije vidio onaj plan za kongresni i poslovni centar dole niže RTV doma što je Efendić predstavio prije otprilike godinu...Qler wrote:Stari mi rece da je negdje gledao neki plan, projekat, da onaj dio ispod drinske ulice, preko puta malte, sve naboderi budu umjesto pruge.. i to ne manje zgrade nego veliki neboderi... e sad... koliko je tu istine i sta se tu valja... boga pitaj...
http://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajevo ... 1031024#10
- Qler
#2470 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Ma jok, nego iznad malte ispod pofalica, onaj dio, hajmo reci iza velikog mercatora... umjesto šina...
ovdje negdje

ovdje negdje

-
breuer
#2471 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
da, meni nekako podsjeća na to jer nisam imao priliku vidjeti taj projekat iznad Malte, umjeto pruge...i mislim da je potpuno nemoguće i pored svih lobiranja...i to nemoguće zbog više aspekata, nagiba terena, okoline, plana i projekta gradskog autoputa, željezničke pruge...kakaljin wrote:Mislis na ovobreuer wrote:da nije vidio onaj plan za kongresni i poslovni centar dole niže RTV doma što je Efendić predstavio prije otprilike godinu...Qler wrote:Stari mi rece da je negdje gledao neki plan, projekat, da onaj dio ispod drinske ulice, preko puta malte, sve naboderi budu umjesto pruge.. i to ne manje zgrade nego veliki neboderi... e sad... koliko je tu istine i sta se tu valja... boga pitaj...
-
kakaljin
#2472 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Ma ne moguce je da se ukine pruga, ali u ovoj drzavi je sve moguce, ali ako se to desi to ce biti velika katastrofa.breuer wrote:da, meni nekako podsjeća na to jer nisam imao priliku vidjeti taj projekat iznad Malte, umjeto pruge...i mislim da je potpuno nemoguće i pored svih lobiranja...kakaljin wrote:Mislis na ovobreuer wrote:
da nije vidio onaj plan za kongresni i poslovni centar dole niže RTV doma što je Efendić predstavio prije otprilike godinu...
- jao_situacije
#2473 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
to je općina ns koliko ja znam, i to je jedan od projekata vlade fbih u onih 100 projekata i gradiće se gdje je željeznički terminalQler wrote:Ma jok, nego iznad malte ispod pofalica, onaj dio, hajmo reci iza velikog mercatora... umjesto šina...
ovdje negdje
- Qler
#2474 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
hajde stavi link u code jer ovi seru sa linkovima...
- So What!
#2475 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
A transverzala - 10. 12. 2016. @ NNagib (SSC)