Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Better Man

#2451 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Better Man »

Naslovnica wrote:Evo su ukinuli i željezničku liniju za Zagreb.
Nažalost, na kraju će građevinska i kamionska mafija ipak ukinuti željezničke šine i stanicu.
Ja bih volio da trasu iskoriste za gradski put i tramvajske šine, ali čisto sumnjam.
Ipak će biti zgradurine.
Da se mene pita neke stvarim, tj. tereti bi se mogli prevoziti isključivo željeznicom, a ne kamionima. Svi oni koji bi se pobunili, bio bi im trajno onemogućen rad i zapečaćena firma.
kakaljin

#2452 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by kakaljin »

Better Man wrote:
Nažalost, na kraju će građevinska i kamionska mafija ipak ukinuti željezničke šine i stanicu.
Ja bih volio da trasu iskoriste za gradski put i tramvajske šine, ali čisto sumnjam.
Ipak će biti zgradurine.
Da se mene pita neke stvarim, tj. tereti bi se mogli prevoziti isključivo željeznicom, a ne kamionima. Svi oni koji bi se pobunili, bio bi im trajno onemogućen rad i zapečaćena firma.
:thumbup: :thumbup:
Logovan

#2453 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Logovan »

holowey wrote:budimo posteni, kome u bosni kada planira neko putovanje padne na pamet putovanje vozom?
Normalno da nikome ne pada na pamet da ide na putovanje sa vozom, kada su isti u užasnom stanju, kao i sve ostalo u vezi njih.
karanana

#2454 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by karanana »

Dze cu u kurac? U podlugove? Na bradinu? Doduse moze se na bradini fina taslacina dobiti. Ali to je druga tema.
Ni do ploca vise ne mogu. Mogu po dolini bosne na ovih 24%. Napravi mi liniju do budimpeste, praga, poljske, zapadno...liniju kojom cu brze i jeftinije dolaziti nego autom, pa ce inda biti interesovanja.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2455 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by _BataZiv_0809 »

karanana wrote: Doduse moze se na bradini fina taslacina dobiti..
Imas moju punu paznju. Pucaj!
karanana

#2456 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by karanana »

Hehe, kako sam znao i pretpostavio ko ce se i zbog kojeg dijela javiti....
Barem je moglo prije par godina. Nisam odavno navraco. Kafana na krivini, iz sarajeva kad ides zadnja s desne strane.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2457 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by _BataZiv_0809 »

Znas me-znam te.

Valjal cemu?
AZ -.-

#2458 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by AZ -.- »

johntra wrote:Ma ovo im stvarno nije trebalo, pogotovo što će desna traka na raskrsnici sada biti rasterećena, jer ima posebna cesta iza Palme...ja je već koristim, jer mi je lakše tuda izaći na Zvorničku, pogotovo jer zaobilazim tri semafora, kad bi išao ispred Palme pa desno...
Zbog toga se gradi ovaj kruzni, on ce biti jedini izlaz za parking kod Lorisa jer ce biti onemogucen izlaz izravno na juznu longitudinalu osim sa trece transverzale.
mayab

#2459 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by mayab »

Better Man wrote:
Ipak će biti zgradurine.
Jeste , da nije citava vlast korumpirana i reketirana!
Kao u mnogo čemu , a da nije tako ovo bi se zvala Njemačka, ili Švedska, ili Švica...
Prijatelju moj .... :run:
The BEN10

#2460 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by The BEN10 »

Naslovnica wrote:Vozom na more ne može, ide samo do Čapljine (doduše i to tek od iduće godine). Ne mogu do Bgd, ne mogu do Zg. Mogu do Doboja. I to je to.
Nekada prije rata bih kretao kasno navečer za Suboticu, dolazio rano ujutro, uživancija.
Ovo šta imamo danas, da nije žalosno bilo bi smiješno.
Holowey je postavio dobro pitanje - dal bi putovao vozom do Bg da linija postoji!?
Druga stvar, uzimajući u obzir konfiguraciju terena, koliko novca bi trebalo skršiti u te pruge da bi vozovi mogli furati 100 km/h? Gdje god da kreneš brda...
I opet je pitanje koliko bi ljudi izabralo voz kao sredstvo putovanja, umjesto auta. Da ne kažem da cijene karata za voz nisu uopšte male, a obzirom da smo fukara i da gledamo u svemu računicu...
kakaljin

#2461 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by kakaljin »

The BEN10 wrote:
Naslovnica wrote:Vozom na more ne može, ide samo do Čapljine (doduše i to tek od iduće godine). Ne mogu do Bgd, ne mogu do Zg. Mogu do Doboja. I to je to.
Nekada prije rata bih kretao kasno navečer za Suboticu, dolazio rano ujutro, uživancija.
Holowey je postavio dobro pitanje - dal bi putovao vozom do Bg da linija postoji!?
Druga stvar, uzimajući u obzir konfiguraciju terena, koliko novca bi trebalo skršiti u te pruge da bi vozovi mogli furati 100 km/h? Gdje god da kreneš brda...
I opet je pitanje koliko bi ljudi izabralo voz kao sredstvo putovanja, umjesto auta. Da ne kažem da cijene karata za voz nisu uopšte male, a obzirom da smo fukara i da gledamo u svemu računicu...
Da se uvedu nocni vozovi za Zagreb i Beograd i obratno, bili bi sigurno dovoljno napunjeni jer bi se moglo otoci na dan u te gradove, a ovako kako je sada bilo morao si dva nocenja placati nekog smjestaja da bi se mgao vratiti, jer bi cijena bila sigurno jeftinije nego da ides autom i placas dva nocenja gore.
Naslovnica

#2462 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Naslovnica »

The BEN10 wrote:
Teško bih se na to odlučio.
Danas je automobil svima dostupan, kao i autobus, redovne avionske linije da i ne spominjem. Komunikacije su mnogo brže nego nekada, a kod nas su vozovi sve sporiji i sporiji, nažalost, praktično na na izdisaju.
Željeznice bi se trebalo preorijentisati totalno na prevoz roba i tereta i tu tražiti spas. Kamionski i naftaški lobi tu koči, i u sprezi s korumpiranom politikom doveli su željeznice praktično na rub bez povratka.
Nisam baš neki optimista glede sudbine željeznica u BiH.
Naslovnica

#2463 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Naslovnica »

kakaljin wrote:
The BEN10 wrote:
Da se uvedu nocni vozovi za Zagreb i Beograd i obratno, bili bi sigurno dovoljno napunjeni jer bi se moglo otoci na dan u te gradove, a ovako kako je sada bilo morao si dva nocenja placati nekog smjestaja da bi se mgao vratiti, jer bi cijena bila sigurno jeftinije nego da ides autom i placas dva nocenja gore.
Većina ljudi koji idu u Zg ili Bg u varijantama "na dan" idu avionom, ili automobilom. Siguran sam da popunjenost tih linija ne bi bila ni približna komercijalnoj isplativosti. Na stranu što trenutačne cijene karata za voz ne mogu parirati autobuskim. Nekada je bilo obrnutno.
johntra

#2464 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by johntra »

AZ -.- wrote:
johntra wrote:Ma ovo im stvarno nije trebalo, pogotovo što će desna traka na raskrsnici sada biti rasterećena, jer ima posebna cesta iza Palme...ja je već koristim, jer mi je lakše tuda izaći na Zvorničku, pogotovo jer zaobilazim tri semafora, kad bi išao ispred Palme pa desno...
Zbog toga se gradi ovaj kruzni, on ce biti jedini izlaz za parking kod Lorisa jer ce biti onemogucen izlaz izravno na juznu longitudinalu osim sa trece transverzale.
Jedva čekam da zamislim tekmu Želje, pa kad bude zatvoren izlaz iz Lorisa sa ceste, pa ostane samo ovaj jedan ulaz na parking...kad krenu jahanja preko trotoara, zelenih površina, gužve...svaka čast momcima koji su smislili te ideje... :run:
breuer

#2465 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by breuer »

johntra wrote:
AZ -.- wrote:Jedva čekam da zamislim tekmu Želje, pa kad bude zatvoren izlaz iz Lorisa sa ceste, pa ostane samo ovaj jedan ulaz na parking...kad krenu jahanja preko trotoara, zelenih površina, gužve...svaka čast momcima koji su smislili te ideje... :run:
Željo u srcu, mahala u mozgu :-)
johntra

#2466 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by johntra »

Zna se šta je mahala, a šta je gradski kvart. :wink:
Mahalaš nikad nisam bio, ali previše dobro znam kakvih seljakluka i papanluka ima sada, a kakvih će tek nastati od ove super strašne urbanističke ideje...neki su već nastali...
Qler

#2467 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Qler »

Stari mi rece da je negdje gledao neki plan, projekat, da onaj dio ispod drinske ulice, preko puta malte, sve naboderi budu umjesto pruge.. i to ne manje zgrade nego veliki neboderi... e sad... koliko je tu istine i sta se tu valja... boga pitaj...
breuer

#2468 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by breuer »

Qler wrote:Stari mi rece da je negdje gledao neki plan, projekat, da onaj dio ispod drinske ulice, preko puta malte, sve naboderi budu umjesto pruge.. i to ne manje zgrade nego veliki neboderi... e sad... koliko je tu istine i sta se tu valja... boga pitaj...
da nije vidio onaj plan za kongresni i poslovni centar dole niže RTV doma što je Efendić predstavio prije otprilike godinu...
kakaljin

#2469 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by kakaljin »

breuer wrote:
Qler wrote:Stari mi rece da je negdje gledao neki plan, projekat, da onaj dio ispod drinske ulice, preko puta malte, sve naboderi budu umjesto pruge.. i to ne manje zgrade nego veliki neboderi... e sad... koliko je tu istine i sta se tu valja... boga pitaj...
da nije vidio onaj plan za kongresni i poslovni centar dole niže RTV doma što je Efendić predstavio prije otprilike godinu...
Mislis na ovo

http://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajevo ... 1031024#10
Qler

#2470 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Qler »

Ma jok, nego iznad malte ispod pofalica, onaj dio, hajmo reci iza velikog mercatora... umjesto šina...

ovdje negdje

Image
breuer

#2471 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by breuer »

kakaljin wrote:
breuer wrote:
Mislis na ovo

da, meni nekako podsjeća na to jer nisam imao priliku vidjeti taj projekat iznad Malte, umjeto pruge...i mislim da je potpuno nemoguće i pored svih lobiranja...i to nemoguće zbog više aspekata, nagiba terena, okoline, plana i projekta gradskog autoputa, željezničke pruge...
kakaljin

#2472 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by kakaljin »

breuer wrote:
kakaljin wrote:
breuer wrote:
Mislis na ovo

da, meni nekako podsjeća na to jer nisam imao priliku vidjeti taj projekat iznad Malte, umjeto pruge...i mislim da je potpuno nemoguće i pored svih lobiranja...
Ma ne moguce je da se ukine pruga, ali u ovoj drzavi je sve moguce, ali ako se to desi to ce biti velika katastrofa.
jao_situacije

#2473 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by jao_situacije »

Qler wrote:Ma jok, nego iznad malte ispod pofalica, onaj dio, hajmo reci iza velikog mercatora... umjesto šina...

ovdje negdje

Image
to je općina ns koliko ja znam, i to je jedan od projekata vlade fbih u onih 100 projekata i gradiće se gdje je željeznički terminal
Qler

#2474 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Qler »

hajde stavi link u code jer ovi seru sa linkovima...
So What!

#2475 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by So What! »

A transverzala - 10. 12. 2016. @ NNagib (SSC)

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Post Reply