Pelet u BiH - cijene i gdje

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Tyke

#2451 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH

Post by Tyke »

Koju pec da kupim, koja firma se pokazala kvalitetnom?
Kuca mi je nekih 180kvadrata, kontam od 25kw uzeti, nisam siguran da li ce manja moci grijati mi kucu?
Maraschino

#2452 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH

Post by Maraschino »

Tyke wrote:Koju pec da kupim, koja firma se pokazala kvalitetnom?
Kuca mi je nekih 180kvadrata, kontam od 25kw uzeti, nisam siguran da li ce manja moci grijati mi kucu?
Kovan i Termoflux se pokazali dobrim.

Onako odokativno, nista manje od 25 kw a za precizno treba ti proracun.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#2453 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH

Post by Slo Burner »

Maraschino wrote:

Pa sigurnije je 35 kw
Maraschino

#2454 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH

Post by Maraschino »

Slo Burner wrote:
Maraschino wrote:

Pa sigurnije je 35 kw
Ako hoces racionalnu potrosnju a ugodan i udoban ambijent najbolje je da uradis dobar proracun.
Veci kotao ima vecu kolicinu vode koju mora zagrijati a time odmah povecava i potrosnju.
Mislim da ovdje na ovoj temi imas nacine kako proracunati potrebnu vrijednost kotla.
Polazis od prostorije do prostorije, izracunavas kubikazu pa zeljenu temperaturu u datoj prostoriji puta koeficijent i dobijes potrebnu snagu za tu prostoriju. Saberes sve potrebne snage pa uzmes u razmatranje polozaj kuce, izolaciju, stolariju...i to je to.
SaltCity__

#2455 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH

Post by SaltCity__ »

35 kw ti je previše za tu kvadraturu. 25 sasvim dovoljno.
Tyke

#2456 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH

Post by Tyke »

Hvala na odgovorima.

Danas sam gledao Kovan i Termoflux, oko 3000KM ce me kostati pec od 25kw, kazu i oni da 25kw grije do 200 kvadrata, a nije mi losa ni izolacija na kuci.
Cini mi se da uz Termoflux dodje i ona kanta.
Onaj termostat, da podesavam temperaturu iz sobe, ce me kostati oko 100KM, a vjerovatno ce biti jos nekih sitnica za prikljucak, cijevi i sl.

Mozda jos EkoLine da vidim kakav je, al cini mi se oni su malo skuplji.
vedo_dz

#2457 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH

Post by vedo_dz »

Kupio sam pec termoflux 35kw koji termostat ide za ovu pec posto je na novo razvedeno jel bolje bezicni
Muskolo

#2458 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH

Post by Muskolo »

vedo_dz wrote:Kupio sam pec termoflux 35kw koji termostat ide za ovu pec posto je na novo razvedeno jel bolje bezicni
Kod mene je bezicni, wailant, extra funkcionise kroz dvije betonske ploce.
SaltCity__

#2459 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH

Post by SaltCity__ »

vedo_dz wrote:Kupio sam pec termoflux 35kw koji termostat ide za ovu pec posto je na novo razvedeno jel bolje bezicni
Termostat ti ide koji hoces. A najlakse bezicni uzet. Ko jos provlaci sad kakve zice po kuci do kotlovnice ? Salus je kod mene i radi bez problema.Cijena cca 100 KM .
peletisamopelet

#2460 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH

Post by peletisamopelet »

Kupi eco top topling 24kw ili 33kw aki se bojis ali sa 24kw neces pogrijesiti sigurno, cijena oko 2950km, salus sedmicni bezicni termostat oko 110km.!
Kralj Tvrtko I.

#2461 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH

Post by Kralj Tvrtko I. »

Da li je neko koristio pelet iz Nemile/Zenica i kakva su iskustva?

Koga još preporučujete u centralnoj Bosni ili malo šire za pelet?
kazo

#2462 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH

Post by kazo »

Kakva je razlika izmedju Termofluxa i Stilmetala? Kuca ima oko 140 kvadrata, dobra izolacija i nova stolarija. Cito sam dosta po forumu i sveo izbor na ove dvije, dosta ih hvali Stilmetal zbog dobrog servisa, odnosno brzog odaziva.
Filter

#2463 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH

Post by Filter »

fekry nove cijene. paleta 262,50KM + prevoz. isporuka nekad u septembru.
one prve tri palete sto sam narucio, trebale bi doci do kraja maja/pocetak juna
adoadop

#2464 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH

Post by adoadop »

Filter wrote:fekry nove cijene. paleta 262,50KM + prevoz. isporuka nekad u septembru.
Šta je sa peletom iz Ilijasa Bioenergy? Čujem da je cijena oko 250 plus prevoz?
A vidi. Daje i garanciju na PIK-u.
Filter

#2465 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH

Post by Filter »

adoadop wrote:
Filter wrote:fekry nove cijene. paleta 262,50KM + prevoz. isporuka nekad u septembru.
ovaj mi je bio ok ove sezone pa sam narucio opet.
prva tura je bila 220KM po toni, ova je 250KM. plus prevoz
sabanss

#2466 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH

Post by sabanss »

adoadop wrote:
I bolje mu je... Koliko vidim raja se dosta zalila ovdje.
mijat35

#2467 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH

Post by mijat35 »

Ima li ko iskustva sa ovim Sokolackim peletom, cini mi se da je oko 260 km tona? Nezgodno ovaj sto se ceka do Septembra.
hladan.preminger

#2468 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH

Post by hladan.preminger »

Za thermofulx kotlove prodaje se oficijelni wireless adapter.

https://www.facebook.com/Thermoflux/pho ... =3&theater
Filter

#2469 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH

Post by Filter »

kad vidim kompaKtibilan, hoce mi nesto biti
jasko__

#2470 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH

Post by jasko__ »

Pozdrav
Planiram se za narednu zimu prebaciti na grijanje na pelet pa sam u potrazi za kotlom
U pitanju je porodična kuća, moj sprat je nekih 70 kvadrata, kvalitetno izoliran i fasadom i stolarijom
Kotao ide u podrum ispod jedne od soba..čak sam obložio i podrumski plafon stiroporom :D , a iznad mene je sprat koji se također grije na pelet
Eh sad, majstor mi preporučuje kotao od firme Rm tehnik iz Visokog, mislim da se Biosmart zovu, kune se u njih, kaže 25 kw mi treba ali ona može da radi zavisno od potrebe od 8 do 25kw..kaže da je to šestokomorni kotao i da se ne brinem ni za potrošnju

Ima li ko od vas iskustva sa ovim kotlovima..ili bi mi vi nešto drugo preporučili????
gol-man

#2471 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH

Post by gol-man »

jasko__ wrote:Pozdrav
Planiram se za narednu zimu prebaciti na grijanje na pelet pa sam u potrazi za kotlom
U pitanju je porodična kuća, moj sprat je nekih 70 kvadrata, kvalitetno izoliran i fasadom i stolarijom
Kotao ide u podrum ispod jedne od soba..čak sam obložio i podrumski plafon stiroporom :D , a iznad mene je sprat koji se također grije na pelet
Eh sad, majstor mi preporučuje kotao od firme Rm tehnik iz Visokog, mislim da se Biosmart zovu, kune se u njih, kaže 25 kw mi treba ali ona može da radi zavisno od potrebe od 8 do 25kw..kaže da je to šestokomorni kotao i da se ne brinem ni za potrošnju

Ima li ko od vas iskustva sa ovim kotlovima..ili bi mi vi nešto drugo preporučili????
Drug, koji to kotao ima 6 komora? Sama činjenica da firma nema web stranicu, da je čak i facebook stranica nedostupna... Po onom što sam vidio prije, oni se bave proizvodnjom priključaka za bagere i kamione, pa malo počeli i kotlove :run: jer ima tržište dobro.
Ovu sliku sam našao na piku , na njihovom oglasu. Ko izbroji 6 komora ima piće :shock:
Image
jasko__

#2472 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH

Post by jasko__ »

gol-man wrote:
jasko__ wrote:Pozdrav

Drug, koji to kotao ima 6 komora? Sama činjenica da firma nema web stranicu, da je čak i facebook stranica nedostupna... Po onom što sam vidio prije, oni se bave proizvodnjom priključaka za bagere i kamione, pa malo počeli i kotlove :run: jer ima tržište dobro.
Ovu sliku sam našao na piku , na njihovom oglasu. Ko izbroji 6 komora ima piće :shock:
Image
Kad malo razmislim, upravu si 100%
Najbolje bi bilo ići na neku provjerenu soluciju..zato sam i pitao ko mi šta preporučuje...bujrum, otvoren sam za sve prijedloge :thumbup:
BarbaDue

#2473 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH

Post by BarbaDue »

Muskolo wrote:Kolko se ceka ovaj pelet Fekry Foca, 2 ili 3 mjeseca, i koja mu je cijena. Jesu li poceli fuseriti, hvala.
Naručili smo prije 4-5 dana ja sam pelet dobio u srijedu. Bilo nas je 5-6 u ekipi, neko je naručio 4, neko 5 ja sam 2 tone. Cijena tone je 275km sa prevozom.
sabanss

#2474 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH

Post by sabanss »

BarbaDue wrote:
Muskolo wrote:Kolko se ceka ovaj pelet Fekry Foca, 2 ili 3 mjeseca, i koja mu je cijena. Jesu li poceli fuseriti, hvala.
Naručili smo prije 4-5 dana ja sam pelet dobio u srijedu. Bilo nas je 5-6 u ekipi, neko je naručio 4, neko 5 ja sam 2 tone. Cijena tone je 275km sa prevozom.
Placanje unaprijed ili po isporuci? Kakav je pelet naizgled?
jasko__

#2475 Re: kvalitet i cijena peleta u BiH

Post by jasko__ »

Nudi mi se Termoflux Interio 22 za 2890,00 KM
Onaj moj majstor mi nudi taj iz Visokog, Bio smart 25 za 2300,00
Kakvi su ovi Interio 22?????
Post Reply