Kad je već tako rezultat jasan, kao što tvrdiš, da čujemo tvoj prijedlog kako problem treba riješiti.Corto Maltese wrote:Ne znam jesu li namjerno, ali rezultat je jasan. Dobili su alibi za jednostrano proglašavanje zako o JMBG, pa zakona o prebivalištu, pa ko zna još čega. To ćemo saznati u danima koji dolaze.Mister Yes wrote:Ja sam čak ubijeđen da su Srbi namjerno to baš tako izveli. Stavi ženskog kandidata u tom kraju i siguran si da će muški Srbin otkinuti bar hiljadarku. Dodiku izvrsno poslužilo da ima čime prepadati mase a načelnik Srebrenice potpuno nebitan za big picture.Corto Maltese wrote: Dakle, namjera 1. Marta, koji se tada nazivao "Inicijativa za Srebrenicu" je bio da neutrališe razliku glasova, nastalu prestankom važenja specijalnog statusa Srebrenice.
Tako su je efikasno neutralisali da je kandidat za gradonačelnika iz reda Bošnjaka dobio 1.383 glasova manje nego prije četiri godine. Što čini preko 20%. 20% je mašala.
I pored sve frke i halabuke, na kraju je Durakoviću pobjedu donio Radojica Ratkovac, tako što je Vesni Kovačević otkinuo 1340 glasa. Gotovo isto onoliko koliko budući 1. Mart nije uspio da ubijedi da se registruju i ponovo glasaju u Srebrenici. I pet stotina više nego je razlika koju je Duraković napravio.
Dajte Radojici barem titulu počasnog člana.
Slično kao što su HDZ-ovi išli sa više kandidata za predsjedništvo. Nije da bi im pomoglo i da nisu ali ipak za svaki slučaj.
Cijena, sitnica. Načelnik Srebrenice u jednom mandatu.
Nemoj naravno misliti da to očekujem, vjerovatno ćeš samo dati par teoretskih opaski po koju "britku šalu" i to je to. Ništa korisno.