Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
motorola01

#2451 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by motorola01 »

OK, hvala obojici :thumbup:
Frtalj_Duše

#2452 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Frtalj_Duše »

motorola01 wrote:
Frtalj_Duše wrote:
motorola01 wrote: Da li trebam ovo gore navedno uraditi da bih imao mrezu u cijelom stanu, jer cim izadjem iz sobe mreza oslabi i u drugoj sobi je nema? Tacnije konektujem se ali nista ne otvara.
Identičan problem imao, dok nisam ovo gore odradio! I dalje signal zna pasti ako se mnogo udaljim ali barem ga sada ima i u drugoj sobi dok npr. već na balkonu nema šanse da ga ufatim! Jednostavno im je ovaj ruter ODRON! U to sam se uvjerio i nakon što sam od havera posudio njegov nešto skuplji (također tp-link) ruter i isti bez problema "dobacio" signal do balkona gdje sam mjerio 3-4mbps (inače imam 12mbps) što je strašno uzimajući u obzir koliko zidova i soba ima do balkona! :thumbup:
Da li samo da odradim reset sa "cackalicom/iglom/olovkom" :D ili da uradim i ostalo sto je navedeno u onom postu? Bojim se da sta ne zahebem ili da necu znati odraditi do kraja i sta onda :) ? Ako bih sad uradio reset na fabricke postavke, da li ce router raditi kao i sad sto radi prije reseta(ne mislim na kvalitet signala, nego da necu sta zeznuti pa necu onda imati nikako :) )?

Citao sam primjedbe na posljednji racun i vidim da je i meni stigao uvecani racun. Kod mene je 40.88KM za duo paket i ne znam da li ste shvatili zasto je tako, ali ako niste, evo objasnjenja. Racuni su uvecani zbog dana prikljucka u tekucem mjesecu, odnosno uvecani su zato sto nije prikljucak uradjen prvog u mjesecu. Meni je recimo prikljucen duo paket 07.12. i obracunata mi je stara cijena za prvih 6 dana, a od 07.12. ide cijena za duo paket.

DA li neko zna u kojoj banci se moze platiti racun bez provizije u Zenici, a da nije Hypo banka? Ne znam ni da li ima Hypo banka u Ze(cini mi se da je bila dole kod Rome, u onoj novoj zgradi, ali nisma siguran da je jos dole).
Ne mozes ti nista zeznuti ako odradiš reset, samo ćeš kasnije morati dodati pass (divi uputstvo) a signala ćeš imati uredno, samo eto što će biti otvoren (neće ti trebati pass)! ;-)
zemomak

#2453 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zemomak »

mogu i ja potvrdit da je signal znatno bolji nakon reseta rutera i ponovnog konfigurisanja ;)
Frtalj_Duše

#2454 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Frtalj_Duše »

zemomak wrote:mogu i ja potvrdit da je signal znatno bolji nakon reseta rutera i ponovnog konfigurisanja ;)
Još sam zaboravio napomenuti: Uradio sam i instalciju novoga firmware-a za ovaj router koji se može naći na tp-linkovoj stranici: http://www.tp-link.com/en/support/downl ... n=V4#tbl_j nakon čega se isti opet preporodio u radu! ;-)

NAPOMENA: Ko želi da instalira ovaj novi firmware sa gornjeg linka ("TL-WR740N_V4_120320") neka prvo provjeri koji je trenutno firmware instaliran a to će te uraditi tako što odete na http://192.168.0.1/ (usern. i pass je "admin") i idete: "System Tools"->"Firmware Upgrade" i pod "Firmware Version" provjeriti koji je Build tj.

"This firmware cannot be downgraded to previous version.
If your firmware version is 110825, please upgrade 111130 first then upgrade this version 120320. Or your device can be damaged.

Znači ako vam je Build 110825 PRVO MORATE INSTALIRATI 111130 PA TEK ONDA OVAJ 120320 :!:

Znači postoji realan rizik za brikovanje rutera :!: :!: :!: , tako da ovo radite na sopstvenu odgovornost :!: :!: :!: Ja odradio i sve udure! :mrgreen:
StrelacZE

#2455 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StrelacZE »

Mi smo svi pogrijesili po pitanju racuna i red je da se izvinemo telemachu,u svakom slucaju,ja se izvinjavam,ovaj post iznad gore je sve objasnio,inace,racuni su ok skroz,znaci,slijedeci mjesec doci ce kako i treba,meni je dosao sada normalno,39.90km,a prosli mjesec 45.km-to je to,nije mi bilo prikljuceno prvog u mjesecu,ps uracunalo sve:-) .Pozzzzz

Sent from my PMP3270B using Tapatalk 2
Tiger 033

#2456 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

zenica blues 27 wrote:red je da se izvinemo telemachu
Ja mislim da si ti dilajla na kvadrat :-) cuj da se izvine raja TelemaČu...izvinjava li se iko vama kad ti NE radi ono sto uredno platis?NE haveru nego raja jos trosi svoje telefone zbog njih jer NEmaju kvalitetnu podrsku...trenutna im je podrska "Copy/Paste-Reset"... dok ti naprave ono sto su duzni, potrosis jos min. 5KM telefona pa te tako Kablovska umjesto 15KM dođe 20KM...i sad ti pozivas raju da im se "izvine" :-)
ExNihilo

#2457 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ExNihilo »

Tiger 033 wrote:
Ja mislim da si ti dilajla na kvadrat :-) cuj da se izvine raja TelemaČu...izvinjava li se iko vama kad ti NE radi ono sto uredno platis?NE haveru nego raja jos trosi svoje telefone zbog njih jer NEmaju kvalitetnu podrsku...trenutna im je podrska "Copy/Paste-Reset"... dok ti naprave ono sto su duzni, potrosis jos min. 5KM telefona pa te tako Kablovska umjesto 15KM dođe 20KM...i sad ti pozivas raju da im se "izvine" :-)
:D

Prije mjesec ja zvao da pitam za hosting. Rečeno mi moram doći i potpisati aneks. Otišao, stajao sat vremena u redu, potpisao. Kažu, kontaktirat će me.

Naravno, nisu. Pošaljem mail, objasnim. Stiže maloprije odgovor:

Morate otići potpisati aneks :lol:
uncas

#2458 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by uncas »

Korisnik sam njihovih usluga i stvarno nemam zamjerki na net i televiziju ali sa telefonom je druga priča.
Naime, kada me neko zove čim se javim modem se automatski resetuje i izgubi signal.Ne dešava se stalno ali sigurno kod pola dolaznih poziva.
Da li je neko bio u sličnoj situaciji i ako jeste kako je riješio?
Telemach

#2459 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

kakavdanakneiskustvu wrote:@Telamach,zbog čega je prenos rukometa na HRT 2 bio nezatamnjen a odmah poslije toga prenos košarke na istom tom kanalu bio zatamnjen??
Zatamnjenja ovise od zahtjeva koje dobijemo.
Telemach

#2460 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Kralj Tvrtko I. wrote:jel ima neko podatke za izlazni mail server i nemojte mi samo reci da moram u telekabel po to?
Ulazni i izlazni mail server je:
mail.telemach.ba
Telemach

#2461 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Ellinor wrote:
Tiger 033 wrote:

Prije mjesec ja zvao da pitam za hosting. Rečeno mi moram doći i potpisati aneks. Otišao, stajao sat vremena u redu, potpisao. Kažu, kontaktirat će me.

Dostavite nam Vašu e-mail adresu, poslaćemo Vam dodatak Aneksa e-mailom neophodan radi provjere i aktivacije.
uncas

#2462 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by uncas »

uncas wrote:Korisnik sam njihovih usluga i stvarno nemam zamjerki na net i televiziju ali sa telefonom je druga priča.
Naime, kada me neko zove čim se javim modem se automatski resetuje i izgubi signal.Ne dešava se stalno ali sigurno kod pola dolaznih poziva.

možete li kako na ovo odgovoriti kad ste tu već.
ExNihilo

#2463 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ExNihilo »

Telemach wrote:
Dostavite nam Vašu e-mail adresu, poslaćemo Vam dodatak Aneksa e-mailom neophodan radi provjere i aktivacije.
Kad nazovem 1430 djevojka kaže da je hosting aktiviran. Samo mi dajte hebene podatke više, kao da tražim državnu tajnu.
Telemach

#2464 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

uncas wrote:
uncas wrote:Korisnik sam njihovih usluga i stvarno nemam zamjerki na net i televiziju ali sa telefonom je druga priča.

Pošaljite nam u inbox korisničke podatke i broj telefona, odmah ćemo provjeriti sve što je potrebno.
aldinjo

#2465 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aldinjo »

Zašto cijelu noć nije bilo kablovske i interneta?
plagijator1975

#2466 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by plagijator1975 »

Telemach wrote:
uncas wrote:

Pošaljite nam u inbox korisničke podatke i broj telefona, odmah ćemo provjeriti sve što je potrebno.
Poslao sam vam ja poruku ima tri sata, pa ništa ne odgovarate :-x

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Frtalj_Duše

#2467 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Frtalj_Duše »

aldinjo wrote:Zašto cijelu noć nije bilo kablovske i interneta?
E na to pitanje ti ni kašike ne znaju odgovor, kamo li oni tamo u centrali! :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#2468 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

Ellinor wrote:
Tiger 033 wrote:

prave nas budalama
kakavdanakneiskustvu

#2469 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Telemach wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:@Telamach,zbog čega je prenos rukometa na HRT 2 bio nezatamnjen a odmah poslije toga prenos košarke na istom tom kanalu bio zatamnjen??

a od koga dobijete zahtjev?
Frtalj_Duše

#2470 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Frtalj_Duše »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Telemach wrote:

Pa valjda od komšija direktno iz HRT-a!? Komšije bi da im se plaća za kanale a oni zatamnju kako im ku**u ćejf, i to samo vrijedi u 'đihatlijskom' teheranu. :evil:

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Mustang1

#2471 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Ne moze dobiti da zamraci od HRT.a ili ciji program zamracuje .. Dobija od drugih kuca koji imaju pravo prijenosa za taj prostor .. BHT ce dati da se zatamni rukomet cim otkupe/ako otkupe ista rukometa .. Arena daje za kosarku .. OBN daje za onu seriju sa nove ..
kakavdanakneiskustvu

#2472 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

kakavdanakneiskustvu wrote:
Telemach wrote:

Pa valjda od komšija direktno iz HRT-a!? Komšije bi da im se plaća za kanale a oni zatamnju kako im ku**u ćejf, i to samo vrijedi u 'đihatlijskom' teheranu. :evil:

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2[/quote]

daj bože da je to od HRT-a
BaDa

#2473 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by BaDa »

zar se placa 4 km sto se aktivira d3go?? :S jutros racun 41 km! nazovem kaze momak 4 km sto sam aktivirao d3go a ja mislio to besplatno :D
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2474 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by un1ted »

BaDa wrote:zar se placa 4 km sto se aktivira d3go?? :S jutros racun 41 km! nazovem kaze momak 4 km sto sam aktivirao d3go a ja mislio to besplatno :D
Aktivacija se ne palca, nemam pojma sta su tebi naveli. Procitaj koji paketi imaju besplatno D3GO i vidi da li tvoj spada. Ako spada zovi i zatrazi pojasnjenje...kakva aktivacija :-) :-) :-)
HaHaHa2

#2475 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by HaHaHa2 »

Image

fakat 4km

Image

znaci trebalo je 2km a oni naplatili 4km
Locked