Novi Golf 7 dolazi u septembru

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
respo

#2451 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by respo »

vukojebina wrote:hahahahaha, da mi je tvoj mozak da se malo odmorim par dana...
jbg kad je tebi i sabiranje jednocifrenih brojeva visa matematika pa zamaras mozak
talić

#2452 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by talić »

malo mi ova razlika u bodovima prevelika.
Čuj 414 bodova a ostali ni pola.
Kao da su upoređivali sa Dacijom a ne sa mercedesom A klase, Volvom V40,... :-)
talić

#2453 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by talić »

:lol: :lol: :lol:
crkoh od smijeha kad sam vidio način bodovanja.
Koliko kontam svaki od članova je imao 25 poena na raspolaganju i mogao je dodijeliti od 0 do 10 poena.
Smiješno da neko mercedesu da 0 bodova.
http://www.caroftheyear.org/voting-grid/2013_1/coty
Lolobrigida

#2454 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Lolobrigida »

Kad kliknete na ime sudije pojavi se novi prozor sa mišljenjem tog lika o svakom kandidatu.

talić

#2455 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by talić »

Lolobrigida wrote:Kad kliknete na ime sudije pojavi se novi prozor sa mišljenjem tog lika o svakom kandidatu.

Mišljenje u dvije rečenice. A o razlozima zašto kome daje bodove da i ne komentarišem.

"juez

Jacques Chevalier (France)

My judgement is based on following grounds:

The judgment is very difficult this year with candidates very close to each other. I regret even some cars that are not among the finalists, a first since l'm the jury e decided as the Golf is my favorite because of its homogeneity and hybrid and electric developments that lie ahead. Still, my heart goes out to stroke the doublet Toyota-Subaru sports coupe with incredible recovery and the true driving pleasure. His only handicap is to be restricted to a limited clientele.

Then the pair 208-Clio struggling to decide but the effort made to finish the Peugeot pays at the time of choice. The Clio is yet a great car but his finishing is poor. Ford B-Max pocketed my money points for its architecture and very intelligent engines ecoboost effective."

Ne reče zašto mercedesu 0 bodova.

Zna se kako se godinama bodovao automobil.
Pogon, voznost, udobnost, sigurnost, kvalitet materijala, prostor, potrošnja, gubitak vrijednosti, oprema, cijena ..... Od mogućih poena skida se broj poena za "nesavršenost".
Ovako, bodovanje liči na evroviziju.
citroen xm

#2456 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by citroen xm »

Op, op. Zli duhovi se bude, tema o Golfu 7 se ponovo otvorila. :D Ko li će ove sedmice dobiti zabranu pisanja na forumu? :-D
530i

#2457 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by 530i »

U posljednjih par godina ovaj, nekad respektabilan izbor, se pomalo pretvara u lakrdiju. Biraju se nekakvi strujni automobili koji teško da mogu sastaviti 100km realnog saobraćaja u jednom komadu, a sada i kriminalno preskup golf, a pri čemu imamo bar tri bolja auta u izboru...
RLyonR

#2458 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by RLyonR »

sigurno je bilo stele :)
Gost1515

#2459 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Gost1515 »

Ne da mi se sada tražiti po forumu, ali dobro se sjećam, kad je polo prije par godina dobio nagradu World Car of the Year kako je stalna hejt ekipa govorila nešto tipa "kakav je to izbor postoji tek nekoliko godina, što ne dobije european Car of the Year koj postoji već duuugo ..."

No vremena se očigledno mijenjaju i gle čuda, sad kad ga dobi golf ... više ne valja ni ovaj izbor :D ne valja ni način izbora, ništa ne valja :D pu pu ...

:mrgreen:
johntra

#2460 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by johntra »

To je isto kao ono kad se kaže da FIAT ima osam titula Evropskog automobila godine, pa onda dođu stručnjaci i kažu, hebo taj izbor, kakve to veze ima...a koliko vidim, sad je odjednom jako bitan...
i da, meni je mnogo bitniji evropski izbor od svjetskog, jer ima i dužu tradiciju, a i postoji dosta modela koji se ne prodaju globalno, pa ih i nemaju priliku svi na svijetu probati ili čak vidjeti...
Gost1515

#2461 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Gost1515 »

;) nisam ja omalovažavao ni jedan ni drugi ... eto objasni to respu, 530i itd. značaj ovog izbora, meni ne moraš ;)
530i

#2462 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by 530i »

Niko ne spori reputaciju ovog, možda i najcijenjenijeg takvog izbora u svijetu, ali je zadnjih godina smiješan, pogotovo ako pročitaš mišljenja ovih novinara. Novi golf je savršen. Golf je perfekcija. Pitam se čemu onda proizvodnja i postojanje Rolls Royce i sličnih automobila. Da ne kažem nova A klasa, Volvo V40, Toyota GT86, pa i P208 - sve odlični, naveliko hvaljeni automobili...koji su od tih istih novinara dobili 0 bodova. To pomalo liči na ovaj nekakav nakaradni izbor auta godine od strane udruženja autonovinara iz BiH...
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#2463 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by mali_milojica »

A da ne kazemo kako je ovdje citirani novinar nahvalio Golfa zbog njegove homogenosti. Ok tu cu se sloziti sa njim,svaki Golf izgleda da je odlicno napravljen,ali mi je cista budalastina sto je napisao da ga je najbolje ocijenio zbog njegove BUDUCE hybrid i elektricne verzije koja ce doci. Mislim sta si,vidovita Dzemila pa vec sada znas kakav ce biti Golf u hybridnoj ili elektricnoj varijanti. Mislim,nidje veze :roll:
Gost1515

#2464 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Gost1515 »

Hajd dobro ... možda sljedeće godine bude Fiat, Peugeot, ... ili bilo ko drugi mimo VWa pa izbor vrati svoj ugled i relevantnost ... :-)
respo

#2465 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by respo »

Gost1515 wrote:;) nisam ja omalovažavao ni jedan ni drugi ... eto objasni to respu, 530i itd. značaj ovog izbora, meni ne moraš ;)
vi izgleda bas ograniceni
niko ne govori sto je golf osvojio nego u koje vrijeme se proglasava pobjednikom
oko izbora se ne bi slagao pa makar pobijedilo auto koje sam ja dizajniro i napravio
sto se mene tice nek sljedecih 10 generacija golfa dobije tu nagradu boli me neka stvar
covjekizsjene

#2466 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by covjekizsjene »

Znaci sestica je El ljepotano za sedmicu.Bez dioda i ostale vanjske opreme auto je goli qrac za razliku od 6ice koja je meni i dan danas prelijepa.
Phosphorus

#2467 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Phosphorus »

covjekizsjene wrote:Znaci sestica je El ljepotano za sedmicu.Bez dioda i ostale vanjske opreme auto je goli qrac za razliku od 6ice koja je meni i dan danas prelijepa.
Ne slažem se (ukusi su različiti)...
Da li si možda sjedao u 7icu (a prije toga u 6icu)??
covjekizsjene

#2468 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by covjekizsjene »

Pricam o eksterijeru :)
Lolobrigida

#2469 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by Lolobrigida »

talić wrote:
Lolobrigida wrote:Kad kliknete na ime sudije pojavi se novi prozor sa mišljenjem tog lika o svakom kandidatu.

Mišljenje u dvije rečenice. A o razlozima zašto kome daje bodove da i ne komentarišem.

"juez

Jacques Chevalier (France)

My judgement is based on following grounds:

The judgment is very difficult this year with candidates very close to each other. I regret even some cars that are not among the finalists, a first since l'm the jury e decided as the Golf is my favorite because of its homogeneity and hybrid and electric developments that lie ahead. Still, my heart goes out to stroke the doublet Toyota-Subaru sports coupe with incredible recovery and the true driving pleasure. His only handicap is to be restricted to a limited clientele.

Then the pair 208-Clio struggling to decide but the effort made to finish the Peugeot pays at the time of choice. The Clio is yet a great car but his finishing is poor. Ford B-Max pocketed my money points for its architecture and very intelligent engines ecoboost effective."

Ne reče zašto mercedesu 0 bodova.

Zna se kako se godinama bodovao automobil.
Pogon, voznost, udobnost, sigurnost, kvalitet materijala, prostor, potrošnja, gubitak vrijednosti, oprema, cijena ..... Od mogućih poena skida se broj poena za "nesavršenost".
Ovako, bodovanje liči na evroviziju.
Pa A-klasa je skoro kod svih sudaca loše prošla. Mnogo nula, samo jedna visoka ocjena. Čitao sam mnoge testove i skoro da vlada ujednačeno mišljenje kako A-klasa, izuzev izgleda, kasni za najljućom konkurencijom u svim segmentima, pogotovo što se tiče motora i dinamike i uvijek je zadnja. Ovo je novi test britanskog Autoexpressa, ista priča i kod njih, a ovaj se osvrnuo i na kontroverzni motor iz Renaulta:

530i

#2470 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by 530i »

I Englezu je prva misao ogromna cijena golfa tdi...uzgred, odlično poređenje 2.0 i 1.6-1.5 motora :-) Argument - može se leći u gepeku... :roll:

Kažev vam, totalno ludilo...
talić

#2471 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by talić »

Ja nigdje nisam rekao da golf ne zaslužuje pobjedu.
Ja sam 2004. imao golfa V prvo 1.9TDI kasnije i 2.0 TDI i svakako bi opet prije kupio golfa sa solidnom opremom za 40 do 45 hiljada nego istresao 55 do 60 hiljada za A klasu.
Radi se samo o tome da je sistem bodovanja neprofesionalan kao i njhovi komentari.
Po njihovim objašnjenjima kao da su negdje u novinama ili u najboljem slučaju na parkingu pogledali ovih osam automobila i onda odlučili.
Ne ostavljaju utisak da su upalili i provozali svih 8 automobila.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#2472 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by mk ultra »

530i wrote:I Englezu je prva misao ogromna cijena golfa tdi...uzgred, odlično poređenje 2.0 i 1.6-1.5 motora :-) Argument - može se leći u gepeku... :roll:

Kažev vam, totalno ludilo...
sva auta na testu koštaju do 22k funti... to mu je bio I kriterij

dovukao bi A220CDI, 120d ili A3 2.0TDI da moze za ove novce :mrgreen:
em11r

#2473 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by em11r »

2:30 najjace :D

:-D :-D :-D :-D
sha_ba

#2474 Re: Novi Golf 7 dolazi u septembru

Post by sha_ba »

Phosphorus wrote: