Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Baltazar_khan

#24476 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Baltazar_khan »

Artest wrote:Septembarsku platu
u 7 brace
Safete
sreća prati hrabre :oops:
tataćusak

#24477 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by tataćusak »

Admir_1984 wrote:
omega369 wrote:
JThomas wrote:treba gledati i izvući pouke, jer ovo neće ići protiv stvarno jakih. pape je dosad kroz ova dva ciklusa ipak dosta učio iz svojih grešaka i popravljao, pa se nadati da će uraditi zadaću za svjetsko (i da će nas pojačati barem kolašinac koji je stvarno pit bul i profil igrača koji jednostavno sad nemamo) vremena ima sasvim dovoljno.
ma vidi prijatelju, jel to sad imamo i zadace na svjetskom prvenstvu? Imamo neke imperative a 20 min prije kraja utakmice nismo imali ni plasman?! Kakve crne jace reprezentacije, zar se mi trebamo 'mjeriti' uopste sa njima? mi koji nikad nigdje nismo nista napravili? Dajte ljudi, ono nesretno mjesto koje nam je fifa dodjelila nam izgleda pravo udarilo u glavu. Mi apsolutno ne zasluzujemo da budemo ispod 20 mjesta, ali realno. da mi budemo po crnom rangu ispred Brazila koji ima 2 miliona igraca, 3000 modernih stadiona koji su puni svaku utakmicu, a nasa liga kompletna ne vrijedi ni 10 miliona maraka?! ma smijesno, Boga mi
nema veze što nam je klupski fudbal u rangu luxemburga, mi ako ne odemo minimalno do 1/4 finala u brazilu bice nacionalna tragedija. tako su se nažalost stvari postavile ovde.

naravno da iz svake utakmice moramo izvuci pouke, cinjenica je isto da imamo neke igrace svjetske klase, al isto i drugi igraju fudbal, lopta je okrugla. ako odemo u brazil, a oticemo 99% meni ce to biti dovoljno da mi cijela godina bude vesela na sportskom planu, a tamo šta bude bice, svaki gol ce biti bonus.

niko da potegne pricu o tome koliko dugo cemo moci racunati na igrace iz dijaspore, od koji vecina koji dolaze bosnu na karti ne znaju naci...al to nije bitno u ovom trenutku
Koliko igrača svjetske klase mi imamo, molim te nabroj mi ih imenom i prezimenom :thumbup:
Infaze Studio

#24478 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Infaze Studio »

shalla wrote: 1) Ja sam rekao i poslije utakmice u Zenici, meni Avdija uopšte nije bio toliko loš (iako sam doživio nervni slom kad je
Noka pročitao sastav). Griješili su veznjaci koji su mu samo 3-4x od njegovih ukupno 15 utrčavanja gurnuli loptu. A da ti kažem zašto mislim da je to greška veznog reda:
Avdija kad utrči na protivničku polovinu, ostavi prazninu iza sebe. Mi umjesto da se njemu gurne lopta i samim tim se prebaci težište slovačke odbrane na našu desnu stranu odakle im je dosta jebenije razviti kontranapad, mi izgubimo loptu pogrešnim pasom kroz sredinu (n puta u Zenici), i oni imaju kompletan taj prostor iza Avdijinih leđa da razviju zajeban napad. Da su se te lopte gurale Avdiji, čak i da je izgubio loptu (a ne bi je izgubio više puta nego što su to uradili Medo, Miske ili Mire) slovaci ne mogu iskoristiti tu prazninu jer moraju prvo predati loptu u sredinu pa onda da se ona proslijedi prema lijevoj strani njihovog napada. Ne znam da li sam ovo jasno napisao, da mogu negdje crtati lakše bi mi bilo :mrgreen: :mrgreen:

2) Ja Zahu ne smatram igračem dostojnim prvog tima naše repke ali i on, pa čak i Rahimić bi bolje pokrili rupu/prostor između naše odbrane i veznog reda jer kao što napisah prije tekme, ako je mislio da Medo to može odraditi grdno se varao, Medo nema brzine za tu poziciju taman da igramo protiv Lihtenštajna...

Da se razumijemo, ja sam naglabao sa kumom prije tekme (ušli u 17h na stadion, jebiga morali smo nečim ubijati vrijeme hahaha), ako je Papetova osnovna zamisao sa onim veznim redom bila da mi prvih 30-40 minuta konstantno držimo loptu u svojim nogama (jer eto stavio je sve igrače koji znaju sačuvati loptu u svojim nogama), da napravimo pritisak i da zabijemo gol-dva onda ok, ne može se reći da je to bila loša ideja, čak naprotiv. Međutim, nakon 10 minuta tekme je bilo jasno da to nije upalilo, lopta je bila podjednako kod slovaka koliko i kod nas i ja bih već tu promijenio koncepciju, kunem ti se Bogom da bih ja u 25-30-oj minuti zeničke utakmice izveo Salihovića ili Medunjanina a uveo Rahimića ili Zahu...
I hajde, sve da kažem hajde jebiga, izgorilo se u želji, htio je da pod svaku cijenu dadnemo gol, nije ni prvi ni zadnji koji promaši taktiku ali ponoviti isto to u sljedećoj utakmici, e to me je već zaprepastilo. Ne kontam zašto se mislilo da će Mujdža>Vršajević donijeti aman zaman poboljšanje u našoj igri, Mujdža jeste upgrade u odnosu na Avdiju ali opet kažem, nije Avdija bio problem ni u prvoj utakmici već statičnost i tromost našeg veznog reda. Napisao sam i sinoć. mi smo 150 od 180 minuta igrali sa pogrešnom taktikom i moramo priznati da smo realno bili miljenici sreće (da je nedaj Bože Weiss zabio ono na početku drugog bilo bi mahanje), tek izvođenje Mujdže je konsolidovalo zadnju liniju jer je Zahirović uspio uštopati Weissa a mi smo težište svoje igre prebacili na lijevu stranu, nismo ni forsirali Zahu prema naprijed pa je mogao stajati bliže Weissu... Kada su Miske i Salih izašli konačno smo prodisali, počeli igrati od noge do noge što je i rezultiralo pritiskom i golovima...
P.S. ja volim Vedu samo tako, strašan je momak i extra napadač ali njegova uloga u našoj reprezentaciji je totalni promašaj, što bi se reklo "puno zuji malo meda daje"... Nije neki trkač da može glumiti Rooneya sa istrčavanjima prema odbrani a onda se zbog toga potroši i nema snage i koncetracije u napadu. Ne znam, mislim da ga se samo zavaljuje, ili igraj sa 2 klasična špica (a to više niko ne igra) ili ga stavi na klupu da imamo extra kvalitetnu zamjenu za zadnjih 25-30 minuta...

Eto, nasrah se ko foka, halalite na dužem postu. Infaze, nadam se da sam ti dao kvalitetan odgovor ;-)
MA nisam ni trazio neki odgovor, ali sam ti htjeo ukazati, a ne vjerujem da to ne znas, da nemamo puno izbora.
PAzi, utakmica traje samo 90 min. POstavis extra ofanzivnu postavu kod kuce, jer racunas da ces tu lakse doci do pobjede koja ti sve znaci. Utakmica pocinje, drzimo loptu u redu 10 min ko sto ti rece, onda malo oni preuzmu, istrce dva napada, zaprijete.. Ti jos uvijek imas vjeru u sebe I u svoje igrace, da ce opet uzeti period od 10-15 minuta gdje ce dominirati I zabiti gol..Opet nista..Sansa-dvije...1. pol se zavrsava, svi nervozni, sve manje vremenna da se dadne gol koji moras dati....ITD..ITD..vidis gdje to ide
Isto k'o sinoc...Pape razapet ko Isus izmedju 2 opcije:
-VAditi Misketa sto prije
-Ili ipak sacekati jos koji minut, jer taj igrac jednim potezom rjesava utakmice

Malo,po malo, eto ti 72. minute...
RAzumijes??
Nije to bas tako. Ne traje utakmica 4 sata.
Vidio sam ja utakmica dosta gdje vrhunski strucnjaci I nakon primljenih golova igraju I dalje isto, jer jednostavno nekad moras gurati I vjerovati da to sto radis je ustvari prava opcija.
Uopste ne kazem da nije moglo bolje u ovom dvomecu, ali sa ovim kadrom I situacijom u kakvoj smo bili (morali uzeti najmanje 1 tekmu) nije bilo puno vise izbora.
shalla

#24479 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shalla »

Kako mi ide na qratz ova teza koju mnogi provlače "koje to mi igrače svjetske klase imamo" :-) :-)

Begović, Spahić, Pjanić, Džeko - jel se možemo složiti da su ovo igrači svjetske klase (šta je uopšte definicija svjetske klase)?

http://en.wikipedia.org/wiki/Sweden_nat ... rent_squad

http://en.wikipedia.org/wiki/Greece_nat ... rent_squad

http://en.wikipedia.org/wiki/Russia_nat ... rent_squad

http://en.wikipedia.org/wiki/Croatia_na ... rent_squad

http://en.wikipedia.org/wiki/Ukraine_na ... rent_squad

http://en.wikipedia.org/wiki/Switzerlan ... rent_squad

Koliko to ove reprezentacije, skoro pa redovni učesnici svih prvenstava imaju igrača "svjetske klase"?????? Jebo vas više defetizam i minimiziranje igrača (valjda sa ciljem glorificiranja selektora, kao ono, ne može svako pitu od govana praviti)... Ja vam garantujem, danas 11.09.2013. godine u 13:58h, ako aBd odemo na svjetsko (a poslije sinoćnje tekme uopšte ne sumnjam u to) da ćemo dogurati MINIMALNO do osmine finala, minimalno...
medo28

#24480 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by medo28 »

[/quote]

MA nisam ni trazio neki odgovor, ali sam ti htjeo ukazati, a ne vjerujem da to ne znas, da nemamo puno izbora.
PAzi, utakmica traje samo 90 min. POstavis extra ofanzivnu postavu kod kuce, jer racunas da ces tu lakse doci do pobjede koja ti sve znaci. Utakmica pocinje, drzimo loptu u redu 10 min ko sto ti rece, onda malo oni preuzmu, istrce dva napada, zaprijete.. Ti jos uvijek imas vjeru u sebe I u svoje igrace, da ce opet uzeti period od 10-15 minuta gdje ce dominirati I zabiti gol..Opet nista..Sansa-dvije...1. pol se zavrsava, svi nervozni, sve manje vremenna da se dadne gol koji moras dati....ITD..ITD..vidis gdje to ide
-Ili ipak sacekati jos koji minut, jer taj igrac jednim potezom rjesava utakmice

RAzumijes??
Vidio sam ja utakmica dosta gdje vrhunski strucnjaci I nakon primljenih golova igraju I dalje isto, jer jednostavno nekad moras gurati I vjerovati da to sto radis je ustvari prava opcija.
Uopste ne kazem da nije moglo bolje u ovom dvomecu, ali sa ovim kadrom I situacijom u kakvoj smo bili (morali uzeti najmanje 1 tekmu) nije bilo puno vise izbora.[/quote]

dok se čeka ta njegova poteza - u odbrani moraju indirektno radi njega više puta reagirati i sa više poteza od jedne Spaha/bičakčić i to je uvjek lutrija spašavati kontre i polukontre jer osim golova tu dolaze i penali a i nemalo puta žuti/crveni... Misimoviću je dosta zadnjih 30 minuta
phillie

#24481 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by phillie »

Vjerovatno ljud misle pod "svjetska klasa" Ronaldo (1 i 2), Messi, Maradona, Pele....do 80% reprezentacija nema, ali mi i ne jurisamo na titulu svjetskog prvaka....
Pitarrr82

#24482 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Pitarrr82 »

phillie wrote:Vjerovatno ljud misle pod "svjetska klasa" Ronaldo (1 i 2), Messi, Maradona, Pele....do 80% reprezentacija nema, ali mi i ne jurisamo na titulu svjetskog prvaka....

Cekaj dok se 100% plasiramo :mrgreen:
phillie

#24483 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by phillie »

Pitarrr82 wrote:
phillie wrote:Vjerovatno ljud misle pod "svjetska klasa" Ronaldo (1 i 2), Messi, Maradona, Pele....do 80% reprezentacija nema, ali mi i ne jurisamo na titulu svjetskog prvaka....

A dotad ce i Kolasinac poceti igrati za nas :D :D :D a Zahirovic ce poceti "jesti malu djecu" :D
ultima_palabra

#24484 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

shalla wrote:Kako mi ide na qratz ova teza koju mnogi provlače "koje to mi igrače svjetske klase imamo" :-) :-)

Begović, Spahić, Pjanić, Džeko - jel se možemo složiti da su ovo igrači svjetske klase (šta je uopšte definicija svjetske klase)?

Koliko to ove reprezentacije, skoro pa redovni učesnici svih prvenstava imaju igrača "svjetske klase"?????? Jebo vas više defetizam i minimiziranje igrača (valjda sa ciljem glorificiranja selektora, kao ono, ne može svako pitu od govana praviti)... Ja vam garantujem, danas 11.09.2013. godine u 13:58h, ako aBd odemo na svjetsko (a poslije sinoćnje tekme uopšte ne sumnjam u to) da ćemo dogurati MINIMALNO do osmine finala, minimalno...
Ja sam čak mislio otvoriti temu u folu, zašto naši igrači igraju u relativno slabim klubovima... u odnosu na svoj renome.

Možemo se složiti da su Begović, Mujdža, Pjanić, Medunjanin nekako prerasli svoje klubove... tu su negdje i Lulić, Ibišević, Vranješ, Zukanović, da ne govorim za Misketa i Kinu... Spaha je isto proveo dosta vremena u bezveze klubovima. Zahirović kakav god je, predobar je za bjelorusku ligu.

Da li je to do neke neambicioznosti, loših menadžera ili čega već?
Last edited by ultima_palabra on 11/09/2013 14:12, edited 1 time in total.
Pitarrr82

#24485 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Pitarrr82 »

phillie wrote:
Pitarrr82 wrote:

A dotad ce i Kolasinac poceti igrati za nas :D :D :D a Zahirovic ce poceti "jesti malu djecu" :D

Samo nebo je granica :mrgreen:
medo28

#24486 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by medo28 »

shalla wrote:Kako mi ide na qratz ova teza koju mnogi provlače "koje to mi igrače svjetske klase imamo" :-) :-)

Jesu svjetske klase ali polako i objektivno sagledajmo - 1.pitanje koliko tih igrača je jedna od važnijih karika u svom klubu (znači redovno u prvih 11 u svim važnijim utakmicama), 2. pitanje koliko su ti klubovi jaki, znači šta osvajaju, igraju li ligu prvaka... na največim natjecanjima broje iskustva, nošenje pritiska... itd. BIH reprezenatcija je jako dobra ali nismo mi još kod svjetskog vrha (mislim od top 15) tako da polako sa optimizmom ili umjereno jer očitno nije sve tako sijajno dok se moramo tresti protiv Slovačke
JOINT_1921
Vozim: odlično

#24487 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JOINT_1921 »

Ko ba ne juri osvajanje svjetskog ?! Sa ovakvim strucnjakom ja VJERUJEM u minimalno polufinale! Tu mozemo ispasti ali samo od domacina Brazila a Spaniju dovoljno poznajemo kroz grupe tako da ih moramo izbaciti ako nam pak' oni dodju...
Infaze Studio

#24488 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Infaze Studio »

medo28 wrote:

RAzumijes??
Uopste ne kazem da nije moglo bolje u ovom dvomecu, ali sa ovim kadrom I situacijom u kakvoj smo bili (morali uzeti najmanje 1 tekmu) nije bilo puno vise izbora.[/quote]

dok se čeka ta njegova poteza - u odbrani moraju indirektno radi njega više puta reagirati i sa više poteza od jedne Spaha/bičakčić i to je uvjek lutrija spašavati kontre i polukontre jer osim golova tu dolaze i penali a i nemalo puta žuti/crveni... Misimoviću je dosta zadnjih 30 minuta[/quote]

PA meni se cini da I ja tako nesto rece :D ...da je lutrija ili ti rizik, ali moras odluciti do kada ces riskirati.
Sinoc, sva sreca, nismo primili gol dok je Miske bio unutra. Drugi put mozda hocemo, mozda necemo, mozda nece ni igrati drugi put....................................
KPNCTNJAH

#24489 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by KPNCTNJAH »

Jesu igraci svjetske klase, ali u nasim glavama jer nismo objektivni. Begovic brani za prosjecan klub u Engleskoj ligi, bude im najbolji igrac, ali ni to nije dovoljno da ga kupi neki vrhunski klub ili bar bolji od Stoke-a. Vijesti o njegovom navodnom transferu su pisali jedino nasi novinari koji ce napraviti senzaciju od zajebancije s foruma.

Spahic ima 33 godine i tokom karijere je igrao u klubovima iz Rusije, Spanije, Francuske i evo sad Njemacke, svaka cast, ali nikad nije bio u najboljim klubovima tih liga, nego opet u prosjecnim...

Pjanic je na dobrom putu da postane svjetska klasa, ali povrede i problem s trenerom su doveli do toga da nije bio standardan u prvih 11 cak ni u prosjecnoj Romi, koja u Europi nista ne znaci, a i u Italiji su vec nekoliko godina izmedju 5. i 7. mjesta.

Dzeko je svjetska klasa, ali cak i on takav se bori za mjesto u prvih 11. Naravno da bi u nekim drugim klubovima slicne jacine imao sigurno mjesto u prvoj postavi, ali nazalost ovdje to nije slucaj.

To su nam najbolji igraci, a sta je tek s onim koji igraju u daleko slabijim klubovima, a cak ni tu nemaju mjesto u prvih 11.
Treba biti realan. Svakako ako dodjemo do Brazila i poklope se neke stvari, mozemo proci grupu, ali daleko smo jos od toga.
BHF_Manijak

#24490 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BHF_Manijak »

Pretjeruje i jedna i druga strana. Jedni u kudjenji, drugi u hvaljenju! Jebo vas vise klubska rasprava i svodjenje na to ko je bordo, ko plavi!
Pa bilo je i pitara koji su mu hebali od do, sta je problem?

Pobjedili smo, idemo u Brazil ako Bog da, ali reci za ove dvije utakmice da nije bilo taktickih fula je ravno samoubistvu. Papeta je ponijelo, jebi ga i mene bi, covjek konto razjebati Slovake u dvije tekme, utrpati pet komada i rijesiti putnika u Brazil. Nije uspjelo. Napadaci su nam zajedno u 2 tekme imali ukupno 2 suta u ovkir gola. Srecom dobar prekid i jedna bomba presudili su pobjednika.

Uprkos Medi na toj improviziranoj poziciji zadnjeg veznog, nama se u Zilini Pjanic vracao na 30 metara od naseg gola po lopte, bez ikakve potrebe, valjda je to Medunjanin trebao igrati.

Uglavnom, ne lezi nam niako ulogo favorita protiv ekipe koje su bare bare sa nama, al' dobro, kazem ponijelo je i Safeta i sviju nakon ovih sjajnih kvalifikacija. Nadam se da cemo u buducnosti vratiti onaj stari pristup i igru, polahko, smireno, dakle sve ono sto je karakterisalo Safeta u ovim kvalifikacijama.
5 0 5

#24491 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by 5 0 5 »

gdje igra brazilski golman? u qpr? :)
Brat

#24492 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Brat »

Ja po ko zna koji put ponavljam da mi nije krivo što je Pape tarpi, već što je nestručan. Sinoć sam i Džeki jebav'o od do kad je gubio duele i gledao kako Slovaci trče, a on stoji maše rukama.. Pa Misketu što je trom i što ima viška jedno 10 kila. Pa Medunjaninu što ne želi da pomogne u defazivi. On je bio na 30 metara od gola našeg, a Lula na 80 kad je pao gol, i opet Lula prije njega stigao do našeg gola.. A znate ko je sve kriv što se tako ponašaju pojedinci, doduše u rijetkim tekmama (jedino je Džeko počeo to malo učestalije raditi), Pape. Niko drugi do Pape. Isključivi krivac. Nema damu da pošalje okosnicu repke na klupu, pogotovo Džeku. Nek' je Messi, a ne Džeko, ako se ne boriš, ne zalažeš, ne trčiš onda nemaš mjesta u timu. Ko ne trči, ne može da igra. Prosto k'o pasulj. Njegov jedini trk je bio prema Izetu kad je ovaj zabio gol. Al' haj, nebitno, to je naš Džeko idol nacije. :oops:
Provuk'o se kroz iglene uši, maltene poklonili mu ljudi Brazil u ovoj presmiješnoj grupi. On nek' bude čovjek, pa nek' nam pokloni ostavku poslije Brazila i nek' preuzme PSG ili možda Barcu :)
Pitarrr82

#24493 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Pitarrr82 »

Ma svima je jasno da nije neki takticar itd ali ce 95% odvesti ovu repku u Brazil i sta sada treba mu skidati skalp, naci nekog boljeg ako odemo?

Takav je, kakav je... nas je.
shalla

#24494 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shalla »

BHF_Manijak wrote:Pretjeruje i jedna i druga strana. Jedni u kudjenji, drugi u hvaljenju! Jebo vas vise klubska rasprava i svodjenje na to ko je bordo, ko plavi!

Pobjedili smo, idemo u Brazil ako Bog da, ali reci za ove dvije utakmice da nije bilo taktickih fula je ravno samoubistvu. Papeta je ponijelo, jebi ga i mene bi, covjek konto razjebati Slovake u dvije tekme, utrpati pet komada i rijesiti putnika u Brazil. Nije uspjelo. Napadaci su nam zajedno u 2 tekme imali ukupno 2 suta u ovkir gola. Srecom dobar prekid i jedna bomba presudili su pobjednika.

Uprkos Medi na toj improviziranoj poziciji zadnjeg veznog, nama se u Zilini Pjanic vracao na 30 metara od naseg gola po lopte, bez ikakve potrebe, valjda je to Medunjanin trebao igrati.

Uglavnom, ne lezi nam niako ulogo favorita protiv ekipe koje su bare bare sa nama, al' dobro, kazem ponijelo je i Safeta i sviju nakon ovih sjajnih kvalifikacija. Nadam se da cemo u buducnosti vratiti onaj stari pristup i igru, polahko, smireno, dakle sve ono sto je karakterisalo Safeta u ovim kvalifikacijama.
Mislim da je boldirano ključ. On se u obje tekme postavio da mi prije svega moramo zabiti pa tek onda ne primiti gol što je dovodilo da činjenice da nam čak i bekovi, zajedno sa komplet veznim redom, odu pred protivnički šesnaesterac što je opet ostavljalo onoliki propuh na našoj polovini terena... Nije mu to bila pogrešna premisa, čak naprotiv, ali ipak mislim da su igrači olako pristupili defanzivnim ulogama, mislim da smo, kad se sve sabere i oduzme, mi ipak malo podcjenili slovake ;-)
KPNCTNJAH

#24495 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by KPNCTNJAH »

505sCrtom wrote:gdje igra brazilski golman? u qpr? :)
Zezas se ? Gdje je branio 7 godina ? U Interu koji je dominirao u Italiji i osvojio Ligu Prvaka. Bio najbolji golman u Italiji dugo vremena, a i u svijetu medju top 5... a realno niko osim nas ne govori za Begovica da je medju top 5 u Premier ligi. Cak su i oni smijesni Ameri govorili da nam je on najslabija karika, pa on u toj utakmici bude medju losijim na terenu. :mrgreen:

Spaha je najbolje partije karijere pruzao u reprezentaciji, nazalost ni to nije bilo dovoljno za bolju karijeru.

@BHF problem je sto od silnih pljuvaca covjek ne moze ni napisati kritiku na Papetov rad, nego ispade da ga moras braniti tako sto ces pisati pozitivne stvari koje je donio u nacionalni tim.
korisnik101

#24496 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by korisnik101 »

BHF_Manijak wrote:Pretjeruje i jedna i druga strana. Jedni u kudjenji, drugi u hvaljenju! Jebo vas vise klubska rasprava i svodjenje na to ko je bordo, ko plavi!

Dobro, Safetu se mora dati kredit sto je igracima naredio spustanje lopte.
Brzo dodavanje. Kontrolu igre.
Ali to je sve palo u vodu (barem meni ! ) kada je napravio istu formaciju u Zilini kao u Zenici.
To ne bi treneri ni u trecoj Kozarskoj ligi uradili.
Toliko puta dokazano da Pjanic i Misimovic ne mogu zajedno.
Misimovic se krece,, ali od stomaka ne moze vidjeti loptu.
Vidjelo se propuh u Zenici. Daj Safete zakrpi taj propuh. Molimo ga ovdje. Preklinjemo. Zakrpi to!.
On nista.
Znaci... nesto ne funkcionise pravilno u Safetovoj glavi.
On je nasa najveca boljka u ovom momentu./
Imamo igrace. Imamo strasne igrace. Stvarno igraju srcem. I izgaraju.
Ali trener.
Trener ce nas ukopat.
Bojim se da jos nista nije zavrseno.
BHF_Manijak

#24497 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BHF_Manijak »

shalla wrote:
Mislim da je boldirano ključ. On se u obje tekme postavio da mi prije svega moramo zabiti pa tek onda ne primiti gol što je dovodilo da činjenice da nam čak i bekovi, zajedno sa komplet veznim redom, odu pred protivnički šesnaesterac što je opet ostavljalo onoliki propuh na našoj polovini terena... Nije mu to bila pogrešna premisa, čak naprotiv, ali ipak mislim da su igrači olako pristupili defanzivnim ulogama, mislim da smo, kad se sve sabere i oduzme, mi ipak malo podcjenili slovake ;-)
Potvrda ove moje teze da ga je ponijelo je i sljedeca situacija moj Shalla:

Dakle negdje je pocetak drugog poluvremena, ima jos sigurno 40 minuta da se igra, korner za nas. Hajd normala, svi napadaju korner sa 6-7 igraca, ali kod nas je DEVET igraca bilo u 16-tercu Slovaka - DEVET! Nakon toga ide kontra njihova, i JEDAN je nas igrac na centru, bukvalno jedan. Tu smo bas naivni bili, zato sam i rekao da nas je ponijelo, jer je i Safet poprilicno neiskusan u ovkavkim situacijama. Ne mislim "neiskusan" po godinama, vec sto se nikad ranije nije nasao u ovakvoj situaciji, za ovakve utakmice treba iskustva, kako tim tako i struka.
swarley_s

#24498 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by swarley_s »

Eee, @manijace, JEDAN igrac, ali nije bilo ko, ipak je to bio novi Xabi Alonso - Adnan Hadzizahirbascausevic. :D
Zato i nisu uspjeli da nam ga zavuku iz tog napada :D :D

Slazem se da nas je ponijelo. Dzaba, ljudi su isli srcem vise nego mozgom.
Ali proslo je ovaj put.
Pitarrr82

#24499 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Pitarrr82 »

Pape nekad ima taktickih problema jer ga je raja zezala za kasete i kako njih ne gleda...
medo28

#24500 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by medo28 »

KPNCTNJAH wrote:

Jesu igraci svjetske klase, ali u nasim glavama jer nismo objektivni. Begovic brani za prosjecan klub u Engleskoj ligi, bude im najbolji igrac, ali ni to nije dovoljno da ga kupi neki vrhunski klub ili bar bolji od Stoke-a. Vijesti o njegovom navodnom transferu su pisali jedino nasi novinari koji ce napraviti senzaciju od zajebancije s foruma.

Spahic ima 33 godine i tokom karijere je igrao u klubovima iz Rusije, Spanije, Francuske i evo sad Njemacke, svaka cast, ali nikad nije bio u najboljim klubovima tih liga, nego opet u prosjecnim...

Pjanic je na dobrom putu da postane svjetska klasa, ali povrede i problem s trenerom su doveli do toga da nije bio standardan u prvih 11 cak ni u prosjecnoj Romi, koja u Europi nista ne znaci, a i u Italiji su vec nekoliko godina izmedju 5. i 7. mjesta.

Dzeko je svjetska klasa, ali cak i on takav se bori za mjesto u prvih 11. Naravno da bi u nekim drugim klubovima slicne jacine imao sigurno mjesto u prvoj postavi, ali nazalost ovdje to nije slucaj.

To su nam najbolji igraci, a sta je tek s onim koji igraju u daleko slabijim klubovima, a cak ni tu nemaju mjesto u prvih 11.
Treba biti realan. Svakako ako dodjemo do Brazila i poklope se neke stvari, mozemo proci grupu, ali daleko smo jos od toga.
x

to je to. Tačka - svjetske klase osvajaju trofeje (ako nemogu iz objektivnih razloga sa reprezentacijom onda sa klubom)
Locked