FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
TheHound

#24476 Re: FC Barcelona

Post by TheHound »

fixer wrote: Pa kazes ocekuje se. Haman sami golovi ulaze sa tih pozicija.
Pa upravo, ocekuje se da oni daju golove. Ko opravda vise tih ocekivanja bolji je igrac, posto ih Messi redovno najvise opravda onda je logicno je da on najbolji :)
Ako postoji neki igrac koji na svojoj poziciji opravda vise ocekivanja taj ce biti najbolji, do tad je to Messi (prvi strijelac i drugi asistent Europe u zadnje 3 godine) :)
fixer

#24477 Re: FC Barcelona

Post by fixer »

TheHound wrote:
Pa upravo, ocekuje se da oni daju golove. Ko opravda vise tih ocekivanja bolji je igrac, posto ih Messi redovno najvise opravda onda je logicno je da on najbolji :)
Ako postoji neki igrac koji na svojoj poziciji opravda vise ocekivanja taj ce biti najbolji, do tad je to Messi (prvi strijelac i drugi asistent Europe u zadnje 3 godine) :)
Po tvom golman, stoper i zadnji vezni ne mogu biti najbolji igraci na svijetu. :-)
HB_BHF

#24478 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

Haha Bože dragi kako se neki maksuz aktiviraju na ovu temu kad se radi o bilo kakvom demantu Messija... Jel to i alarm namjestite da slučajno ne bi zaboravili ? :lol:
Nama na ovoj temi je on najbolji i džaba raspravljate :D. A s nama se slažu FIFA i UEFA i još stotine profesionalaca u ovom sportu. :lol:
TheHound

#24479 Re: FC Barcelona

Post by TheHound »

fixer wrote:
TheHound wrote:
Po tvom golman, stoper i zadnji vezni ne mogu biti najbolji igraci na svijetu. :-)
Pa rekao sam u drugoj recenici, ako neki igrac na svojoj poziciji opravda vise ocekivanja on ce biti najbolji dakle nisam iskljucio ostale pozicije.
fixer

#24480 Re: FC Barcelona

Post by fixer »

TheHound wrote:
Pa rekao sam u drugoj recenici, ako neki igrac na svojoj poziciji opravda vise ocekivanja on ce biti najbolji dakle nisam iskljucio ostale pozicije.
I onda prica o asistencijama i golovima. Ovi ti ih sigurno ne mogu napraviti. :wink: Sta to Ronaldo nije najbolji na svojoj poziciji? Cak vi pricate da je pola Reala.
TheHound

#24481 Re: FC Barcelona

Post by TheHound »

fixer wrote:
TheHound wrote:
I onda prica o asistencijama i golovima. Ovi ti ih sigurno ne mogu napraviti. :wink: Sta to Ronaldo nije najbolji na svojoj poziciji? Cak vi pricate da je pola Reala.
Po meni je Ronaldo napadac, ne centralni ali krilni, dakle Messi je bolji napadac od njega ako pogledas golove + asistencije.
Ali eto da je Ronaldo krilo kako ti kazes a Messi napadac, opet kazem ko opravda vise ocekivanja na svojoj poziciji on je bolji i opet je Messi bolji. Razlog: neka je Ronaldo najbolje krilo na svijetu opet je Messi kao napadac bolji (opravdao vise ocekivanja) nego sto je Ronaldo opravdao kao krilo (jer kao krilo bi onda trebao imati puno vise asistencija, a Messi ima vise od njega i to znatno vise).
fixer

#24482 Re: FC Barcelona

Post by fixer »

TheHound wrote:
fixer wrote: I onda prica o asistencijama i golovima. Ovi ti ih sigurno ne mogu napraviti. :wink: Sta to Ronaldo nije najbolji na svojoj poziciji? Cak vi pricate da je pola Reala.
Po meni je Ronaldo napadac, ne centralni ali krilni, dakle Messi je bolji napadac od njega ako pogledas golove + asistencije.
Ali eto da je Ronaldo krilo kako ti kazes a Messi napadac, opet kazem ko opravda vise ocekivanja na svojoj poziciji on je bolji i opet je Messi bolji. Razlog: neka je Ronaldo najbolje krilo na svijetu opet je Messi kao napadac bolji (opravdao vise ocekivanja) nego sto je Ronaldo opravdao kao krilo.
Cuj po meni. :D Pa pogledaj formaciju. Pogledaj utakmicu za pocetak. :D Po meni je Utajivac stoper. Zaustavio je Barcelonu efikasno ove godine u LP. :D Mislim stvarno, susakim se ja raspravljam. :D
TheHound

#24483 Re: FC Barcelona

Post by TheHound »

fixer wrote: Cuj po meni. :D Pa pogledaj formaciju. Pogledaj utakmicu za pocetak. :D Po meni je Utajivac stoper. Zaustavio je Barcelonu efikasno ove godine u LP. :D Mislim stvarno, susakim se ja raspravljam. :D
Pa upravo po tome, pogledas gdje igra Alexis ili Villa u Barci i pogledas gdje igra Ronaldo u Realu i vidis da su skoro pa na istoj poziciji. Nisam rekao da sam ga ja odredio kao napadaca ali nije nista dalje od gola nego sto je Alexis npr. bio ;)

Nema potrebe da se raspravljas bez argumenata, bitno je da shvatis ko je najbolji :)
R9..

#24484 Re: FC Barcelona

Post by R9.. »

TheHound wrote:
fixer wrote:
TheHound wrote:
Ali eto da je Ronaldo krilo kako ti kazes a Messi napadac, opet kazem ko opravda vise ocekivanja na svojoj poziciji on je bolji i opet je Messi bolji. Razlog: neka je Ronaldo najbolje krilo na svijetu opet je Messi kao napadac bolji (opravdao vise ocekivanja) nego sto je Ronaldo opravdao kao krilo (jer kao krilo bi onda trebao imati puno vise asistencija, a Messi ima vise od njega i to znatno vise).
Sad si se skroz zbunio....sa ovim (opravdao vise ocekivanja) :skoljka:
fixer

#24485 Re: FC Barcelona

Post by fixer »

TheHound wrote:
fixer wrote: Cuj po meni. :D Pa pogledaj formaciju. Pogledaj utakmicu za pocetak. :D Po meni je Utajivac stoper. Zaustavio je Barcelonu efikasno ove godine u LP. :D Mislim stvarno, susakim se ja raspravljam. :D
Pa upravo po tome, pogledas gdje igra Alexis ili Villa u Barci i pogledas gdje igra Ronaldo u Realu i vidis da su skoro pa na istoj poziciji. Nisam rekao da sam ga ja odredio kao napadaca ali nije nista dalje od gola nego sto je Alexis npr. bio ;)

Nema potrebe da se raspravljas bez argumenata, bitno je da shvatis ko je najbolji :)
Pa covjece nisu iste formacije. Nije isto gore imati 3 napadaca kao Barcelona ili 3-1 formaciju. Ovi u 3-1 se znatno razlikuju i po defanzivnim obavezama i po udaljenosti od gola. Ako mi ne vjerujes, pogledaj koliko se Messi nadavao golova kad je igrao na strani, pa ga jos malo udalji - e pa tu je Ronaldo.
TheHound

#24486 Re: FC Barcelona

Post by TheHound »

fixer wrote: Pa covjece nisu iste formacije. Nije isto gore imati 3 napadaca kao Barcelona ili 3-1 formaciju. Ovi u 3-1 se znatno razlikuju i po defanzivnim obavezama i po udaljenosti od gola. Ako mi ne vjerujes, pogledaj koliko se Messi nadavao golova kad je igrao na strani, pa ga jos malo udalji - e pa tu je Ronaldo.
Nisam se bas nesto nagledao Ronalda u defanzivnim zadacima, nista vise nego Messia ali hajd nek ti bude.
Slozit cemo se u jednom: kome god da daju zlatnu loptu Messi je i dalje najbolji :D
HB_BHF

#24487 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

S obzirom da se radi o individualnoj nagradi, ne može se dati nijednom igraču Bayerna. Nijedan igrač individualno nije zaslužan zbog njegove kvalitete već zbog jakog kolektiva. Po čemu je to Ribery bolji od Lahma, Robbena, Mulera itd..?
Ali individualno nijedan taj igrač se ne može porediti sa Messijem i Ronaldom. Obojica su na leđima sami nosili timove. To i jeste slabost Barce i Reala u zadnje vrijeme, ali to je druga priča.
A Messi ili Ronaldo? Pogledajte statistiku i sve je jasno. Messi ga ubija u svakom aspektu od 2008. i ne izgleda mi baš kao da će stati :P .
fixer

#24488 Re: FC Barcelona

Post by fixer »

TheHound wrote:
fixer wrote: Pa covjece nisu iste formacije. Nije isto gore imati 3 napadaca kao Barcelona ili 3-1 formaciju. Ovi u 3-1 se znatno razlikuju i po defanzivnim obavezama i po udaljenosti od gola. Ako mi ne vjerujes, pogledaj koliko se Messi nadavao golova kad je igrao na strani, pa ga jos malo udalji - e pa tu je Ronaldo.
Nisam se bas nesto nagledao Ronalda u defanzivnim zadacima, nista vise nego Messia ali hajd nek ti bude.
Slozit cemo se u jednom: kome god da daju zlatnu loptu Messi je i dalje najbolji :D
Takvi kao ti i glasaju. :D Bukvalno je Messi prosao na svoj isposnicki look. Ronaldo bahat, a ovaj udijelio bi mu kako se prezentirao u javnosti. I onda skandal - Messi magiju izveo s novcem. :D
TheHound

#24489 Re: FC Barcelona

Post by TheHound »

fixer wrote:[
Takvi kao ti i glasaju. :D Bukvalno je Messi prosao na svoj isposnicki look. Ronaldo bahat, a ovaj udijelio bi mu kako se prezentirao u javnosti. I onda skandal - Messi magiju izveo s novcem. :D
Da ga hoce optuzit pa da imate bar neku utjehu kad vam ljubimac ne moze pokupit ni jednu nagradu od Messia (nek bar komsiji crkne krava) :D
5 0 5

#24490 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

5 0 5

#24491 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Image
fixer

#24492 Re: FC Barcelona

Post by fixer »

TheHound wrote:
Da ga hoce optuzit pa da imate bar neku utjehu kad vam ljubimac ne moze pokupit ni jednu nagradu od Messia (nek bar komsiji crkne krava) :D
Opet fail. Mislio si osudit. :D S jedne strane imas skenderiju koji navija godinama za Barcu, s druge strane imas ovu djeci - glory huntere. Razlika? Drasticna :D
5 0 5

#24493 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

TheHound

#24494 Re: FC Barcelona

Post by TheHound »

fixer wrote:
TheHound wrote:
Opet fail. Mislio si osudit. :D S jedne strane imas skenderiju koji navija godinama za Barcu, s druge strane imas ovu djeci - glory huntere. Razlika? Drasticna :D
Osudit, da.
Pretpostavljam da spadas u ovu djecu (Ronaldo fanboys) ?

Inace argument ti je super, uspio si me ubjediti da je Ronaldo ipak bolji i da je trebao dobiti bar dvije od Messievih cetiri zlatne lopte :D
Last edited by TheHound on 07/08/2013 00:59, edited 3 times in total.
fixer

#24495 Re: FC Barcelona

Post by fixer »

505sCrtom wrote:Image
Sve napadaci i krilo :)
5 0 5

#24496 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

fixer wrote: Opet fail. Mislio si osudit. :D S jedne strane imas skenderiju koji navija godinama za Barcu, s druge strane imas ovu djeci - glory huntere. Razlika? Drasticna :D
pa prijatelju, tebe ni navijaci madrida ne mogu.
fixer

#24497 Re: FC Barcelona

Post by fixer »

TheHound wrote:
Osudit, da.
Pretpostavljam da spadas u ovu djecu (Ronaldo fanboys) ?
Jasta sam. Kratko pratis da vidis sta sam znao ja reci za njega.
5 0 5

#24498 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

fixer wrote:
505sCrtom wrote:Image
Sve napadaci i krilo :)
daj ti meni jednu tabelu na kojoj je ronaldo iznad messija. kakva god da je. recimo, broj snimljenih reklama za sampon, ako nista drugo ne nadjes.
fixer

#24499 Re: FC Barcelona

Post by fixer »

505sCrtom wrote:
fixer wrote: Opet fail. Mislio si osudit. :D S jedne strane imas skenderiju koji navija godinama za Barcu, s druge strane imas ovu djeci - glory huntere. Razlika? Drasticna :D
pa prijatelju, tebe ni navijaci madrida ne mogu.
Rece vodja navijaca Ultras Sura. :D Tito :D
O tebi 505 necu da duzim. Poznato je samo da te nikad nema kad Barca izgubi. Kakve osobine. :D
fixer

#24500 Re: FC Barcelona

Post by fixer »

505sCrtom wrote: daj ti meni jednu tabelu na kojoj je ronaldo iznad messija. kakva god da je. recimo, broj snimljenih reklama za sampon, ako nista drugo ne nadjes.
Iznos placenog poreza?
Post Reply