Infaze Studio wrote:shalla wrote:sumirprimus wrote:jebga i vi zapeli ko da pape ima na spisku 25 igraca svjetske klase..
samo na primjeru mujdze i utakmice prije sa avdijom vidjelo se koliko smo limitirani...
jos taj famozni defanzivac,i to krilo vedo...to je to.. jebiga pita se pravi od onog sta imas...
Ne mora biti 25 igrača svjetske klase, nemaš ih ni u jednoj reprezentaciji svijeta ali mi imamo sreću, koju mongi učesnici dosadašnjih prvenstava nije imalo, da u svakoj liniji imamo svjetskog igrača, ostalo se nadopunjava sa onim što imaš
Begović
Spahić
Pjanić
Džeko
U svakoj liniji igrač svjetskog kalibra, kada počneš širiti roster skontaš da je ostatak ekipe sasvim sasvim dovoljan da budemo jaka reprezentacija...
Mujdža, Vranješ, Bičakčić, aBd Kolašinac, Zukanović, Medunjanin, Zahirović, Rahimić, Lulić, Hajrović, Stevanović, Misimović, Salihović, Ibišević, izvinite ako sam ja presubjektivan ali mislim da je ovaj roster, kada se uigra i kada se postavi odgovarajuća taktika, jači od velikog broja ekipa koje su u zadnjih 15 godina prodefilovale evropskim i svjetskim prvenstvima...
Na ove dvije utakmice nismo imali ZV i desnog beka i odatle su svi problemi dolazili.
Koga bi ti stavio na ove dvije pozicije u ovom dvomecu osim:
-po forumasima i siroj javnosti, nesposobnog Avdije
-Povrijedjenog Mujdze
-Zahirovica kojeg je i Pape bio prekrizio, kao i svi mi
-RAhimica koji moze igrati max. 1 poluvrijeme
1) Ja sam rekao i poslije utakmice u Zenici, meni Avdija uopšte nije bio toliko loš (iako sam doživio nervni slom kad je
Noka pročitao sastav). Griješili su veznjaci koji su mu samo 3-4x od njegovih ukupno 15 utrčavanja gurnuli loptu. A da ti kažem zašto mislim da je to greška veznog reda:
Avdija kad utrči na protivničku polovinu, ostavi prazninu iza sebe. Mi umjesto da se njemu gurne lopta i samim tim se prebaci težište slovačke odbrane na našu desnu stranu odakle im je dosta jebenije razviti kontranapad, mi izgubimo loptu pogrešnim pasom kroz sredinu (n puta u Zenici), i oni imaju kompletan taj prostor iza Avdijinih leđa da razviju zajeban napad. Da su se te lopte gurale Avdiji, čak i da je izgubio loptu (a ne bi je izgubio više puta nego što su to uradili Medo, Miske ili Mire) slovaci ne mogu iskoristiti tu prazninu jer moraju prvo predati loptu u sredinu pa onda da se ona proslijedi prema lijevoj strani njihovog napada. Ne znam da li sam ovo jasno napisao, da mogu negdje crtati lakše bi mi bilo
2) Ja Zahu ne smatram igračem dostojnim prvog tima naše repke ali i on, pa čak i Rahimić bi bolje pokrili rupu/prostor između naše odbrane i veznog reda jer kao što napisah prije tekme, ako je mislio da Medo to može odraditi grdno se varao, Medo nema brzine za tu poziciju taman da igramo protiv Lihtenštajna...
Da se razumijemo, ja sam naglabao sa kumom prije tekme (ušli u 17h na stadion, jebiga morali smo nečim ubijati vrijeme hahaha), ako je Papetova osnovna zamisao sa onim veznim redom bila da mi prvih 30-40 minuta konstantno držimo loptu u svojim nogama (jer eto stavio je sve igrače koji znaju sačuvati loptu u svojim nogama), da napravimo pritisak i da zabijemo gol-dva onda ok, ne može se reći da je to bila loša ideja, čak naprotiv. Međutim, nakon 10 minuta tekme je bilo jasno da to nije upalilo, lopta je bila podjednako kod slovaka koliko i kod nas i ja bih već tu promijenio koncepciju, kunem ti se Bogom da bih ja u 25-30-oj minuti zeničke utakmice izveo Salihovića ili Medunjanina a uveo Rahimića ili Zahu...
I hajde, sve da kažem hajde jebiga, izgorilo se u želji, htio je da pod svaku cijenu dadnemo gol, nije ni prvi ni zadnji koji promaši taktiku ali ponoviti isto to u sljedećoj utakmici, e to me je već zaprepastilo. Ne kontam zašto se mislilo da će Mujdža>Vršajević donijeti aman zaman poboljšanje u našoj igri, Mujdža jeste upgrade u odnosu na Avdiju ali opet kažem, nije Avdija bio problem ni u prvoj utakmici već statičnost i tromost našeg veznog reda. Napisao sam i sinoć. mi smo 150 od 180 minuta igrali sa pogrešnom taktikom i moramo priznati da smo realno bili miljenici sreće (da je nedaj Bože Weiss zabio ono na početku drugog bilo bi mahanje), tek izvođenje Mujdže je konsolidovalo zadnju liniju jer je Zahirović uspio uštopati Weissa a mi smo težište svoje igre prebacili na lijevu stranu, nismo ni forsirali Zahu prema naprijed pa je mogao stajati bliže Weissu... Kada su Miske i Salih izašli konačno smo prodisali, počeli igrati od noge do noge što je i rezultiralo pritiskom i golovima...
P.S. ja volim Vedu samo tako, strašan je momak i extra napadač ali njegova uloga u našoj reprezentaciji je totalni promašaj, što bi se reklo "puno zuji malo meda daje"... Nije neki trkač da može glumiti Rooneya sa istrčavanjima prema odbrani a onda se zbog toga potroši i nema snage i koncetracije u napadu. Ne znam, mislim da ga se samo zavaljuje, ili igraj sa 2 klasična špica (a to više niko ne igra) ili ga stavi na klupu da imamo extra kvalitetnu zamjenu za zadnjih 25-30 minuta...
Eto, nasrah se ko foka, halalite na dužem postu. Infaze, nadam se da sam ti dao kvalitetan odgovor