SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
mario001

#24451 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mario001 »

Image

:-) :-)
Edin H.

#24452 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Edin H. »

Alfons Kauders wrote:
saabsa wrote:Ma alfa bila na stranim tablama a nikad nije regularno uvezena. Na njegovoj sestri bili ulazni papiri i vec ja sa alfom ucinila carinski prekrsaj . Pa policiji nije bilo tesko po br sasije naci vlasnika.
Oni kontali stranac to niko ne vodi evidenciju :-)
mislim, ne izgledaju kao najbistrija ekipa na svijetu... ali da su toliki idioti, u to cisto sumnjam...

doduse cim su izabrali alfu kao auto za bijeg, ocito nisu bas najprofesionalniji... uzeli auto koje krepe kad ga krivo pogledas... da ja pljackam banku, ispred bi me cekala toyota ili neki drugi japanac, eventualno svabo da se lakse izgubim u masi, al garant ne italijansko govno frisko iz uvoza

mene vise zanima kako su znali kolicinu love u banci... odnosno da im se uopste isplati... ne vjerujem da male filijale imaju vise od 300 milja prosjecnog dana, ujutru... doduse, mogli su upratit kada se vrsi prevoz love, pa skontat da se tad i tad nakupi najvise u trezoru, da im se isplati zajebancija
Cinjenica je da su ih jako brzo klapili i sto se toga tice respect Policiji. Kao sto znas obicno padnu poslije kad se pocnu razbacivati novcem ili najcesce prodavati robu koju su otudjili pljackom (naravno ne odnosi se na ovaj slucaj).

I meni nepouzdanost, ali i ekscentricnost alfe kao izabranog vozila za bijeg pala na pamet, jedino sto joj ide u prilog je brzina, zato i rekoh kod Zike na obuku :lol:

Sto se treceg tice, kao sto si rekao, ili su pratili ili su imali nekoga iznutra, pa dobili informaciju. Vjerovatno ce se utvrditi.
dezurni_ucenik

#24453 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dezurni_ucenik »

mario001 wrote:Image

I onda te ubjedjuju kako su svi gayevi pametni, urbani i cool.
wolfie

#24454 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by wolfie »

Sigurno nisu znali ukrasti auto za pljacku. Takodjer, izbor auta katastrofalan. Ne vjerujem da su racunali na potjeru zastitara, cak mislim da ga nisu planirali ni spaliti, eventualno na kakav auto otpad poslije.
sunceKOtepsija

#24455 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sunceKOtepsija »

Black swan wrote:ciji je metak ubio kemu?
sto ne ne izlazi s tim u javnost
imaju leda
sunceKOtepsija

#24456 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sunceKOtepsija »

julisiz es grant wrote: Je li ovako sprovođenje ispravna procedura koja je propisana nekim pravilnikom, ili samo policijsko samovoljno kurčenje?
ma i da je pravilnik, kurce se bez pokrica
sunceKOtepsija

#24457 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sunceKOtepsija »

Haris.ba wrote:
Naša policija je jedna od najgorih u Evropi. Al' i takva je za narod kojem služi odlična.
teske klasifikacije, ali realne rekli bi mnogi, stim sto bi se izostavili iz drugog djela al to je vec pojedinacni problem
sunceKOtepsija

#24458 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sunceKOtepsija »

mg wrote:Policija ne smije dijelit pravdu batinama, niti biti korektivni faktor drustva koji bi upotrebom sile ispravljao nerad ostalih institucija. Vrlo brzo bi to preraslo u samovlasce.
:thumbup: :bih: :bih: :thumbup: :bih:
sunceKOtepsija

#24459 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sunceKOtepsija »

O'zone wrote:Dobro nam je kakvi smo.
dobri smo kakvo je stanje
sunceKOtepsija

#24460 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sunceKOtepsija »

mali_milojica wrote:
old_spice wrote:Nemam se ja šta praviti pametan kad to jesam :D znam šta pokušavaš da kažeš, ima ljudi sa kojima to tako i treba, mislim da je većina takva, al ima i normalnog naroda. Ne slažem se sa mnogim zakonima, al ih poštujem i radim prema njima
Ja sam to vise govorio o idealnim uslovima :D
Policija tacno zna ko i kakav auto voza,vjeruj,upratili bi i tebe da se istices u saobracaju nekim ponasanjem. Vjerujem da znaju svako pojedinacno auto od ovih konjskih glava sto voze,nema tu puno pametovanja. Ima forumasa,da im sad kazes ko vozi taj i taj auto,rekli bi ime i prezime,a da ne zna policija.
znaju gdje se pravi kakav burek, gdje ima masnih cevapa
sunceKOtepsija

#24461 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sunceKOtepsija »

saabsa wrote:Ma alfa bila na stranim tablama a nikad nije regularno uvezena. Na njegovoj sestri bili ulazni papiri i vec ja sa alfom ucinila carinski prekrsaj . Pa policiji nije bilo tesko po br sasije naci vlasnika.
zanimljivo ako je istina mozda je i neka druga alfa u pitanju, moramo cekati rasplet istrage
sunceKOtepsija

#24462 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sunceKOtepsija »

Alfons Kauders wrote:
mislim, ne izgledaju kao najbistrija ekipa na svijetu... ali da su toliki idioti, u to cisto sumnjam...

doduse cim su izabrali alfu kao auto za bijeg, ocito nisu bas najprofesionalniji... uzeli auto koje krepe kad ga krivo pogledas... da ja pljackam banku, ispred bi me cekala toyota ili neki drugi japanac, eventualno svabo da se lakse izgubim u masi, al garant ne italijansko govno frisko iz uvoza

mene vise zanima kako su znali kolicinu love u banci... odnosno da im se uopste isplati... ne vjerujem da male filijale imaju vise od 300 milja prosjecnog dana, ujutru... doduse, mogli su upratit kada se vrsi prevoz love, pa skontat da se tad i tad nakupi najvise u trezoru, da im se isplati zajebancija
nesto se govorilo da je istraga konrtra nekog lika sto je bio uposlenik obezbjedenja dobio otkaz ako je istina
sunceKOtepsija

#24463 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sunceKOtepsija »

radiša wrote:bile penzije taj dan mozda nisu ni imali predstavu da ce bit tolko para

mislim da su povezane pljacke ova na ilidzi i u hrasnom .treba ovog uhapsenog pljackasa ispitat detaljno.
:roll:
O'zone
Globalni moderator

#24464 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

sunceKOtepsija wrote:
O'zone wrote:Dobro nam je kakvi smo.
dobri smo kakvo je stanje
Stanje je naš produkt nije nam nametnuto.....
sunceKOtepsija

#24465 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sunceKOtepsija »

calculator wrote:Ako se ustanovi - dokaže apsolutna nevinost ovo dvoje uhapšenih, hoće li policija odgovarati ikome zbog pretjerane upotrebe sile, odnosno zbog nehumanog postupanja sa ljudima?

Image
ne znam mozda osteceni mogu podnjet tuzbu ako to urade moglo bi bit svega, ali odnekle se mora krenut s uvodenjem reda u ovoj zemlji
Kombat

#24466 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Kombat »

neka ih allah lijepim dzenetom nagradi...sto prije!!!
DON_eARL

#24467 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by DON_eARL »

Alfons Kauders wrote: mene vise zanima kako su znali kolicinu love u banci... odnosno da im se uopste isplati... ne vjerujem da male filijale imaju vise od 300 milja prosjecnog dana, ujutru... doduse, mogli su upratit kada se vrsi prevoz love, pa skontat da se tad i tad nakupi najvise u trezoru, da im se isplati zajebancija
Isplata penzija je počela 5. novembra, pa je to vjerovatno razlog velike količine novca u toj banci...
Hemera

#24468 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Hemera »

A sta to ima nehumano u hapsenju u ovom slucaju?
Hemera

#24469 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Hemera »

Kombat wrote:

A za sta izdrzava kaznu pa mu je zatvor postao motel?
Znajuci kakva mafija radi i po zatvorima, nije zgoreg ni pomisliti da je izasao i ranije samo se o tome suti.
Last edited by Hemera on 08/11/2015 13:22, edited 1 time in total.
supercali

#24470 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by supercali »

dezurni_ucenik wrote:

I onda te ubjedjuju kako su svi gayevi pametni, urbani i cool.
on je kao iz onog vica on nije gay on je pedercina
StupskaBitanga

#24471 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by StupskaBitanga »

Jel to u onoj Ustikolini gdje su i prije trebali biti na izvršenju kazne a nisu pa su ih hvatali po Sarajevu a oni kao bili gore?
insomnia78

#24472 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insomnia78 »

Hemera wrote:
Kombat wrote:

A za sta izdrzava kaznu pa mu je zatvor postao motel?

Znajuci kakva mafija radi i po zatvorima, nije zgoreg ni pomisliti da je izasao i ranije samo se o tome suti.
Ne klanja po hanefijskom mezhebu
Edin H.

#24473 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Edin H. »

sunceKOtepsija wrote:
julisiz es grant wrote: Je li ovako sprovođenje ispravna procedura koja je propisana nekim pravilnikom, ili samo policijsko samovoljno kurčenje?
ma i da je pravilnik, kurce se bez pokrica
Mislim da je ovo u skladu, nije ovo kao na utakmicama gdje isutaju frajera bez-veze. To je prekomjerna upotreba sile.
last mohicans

#24474 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by last mohicans »

DON_eARL wrote:
Alfons Kauders wrote: mene vise zanima kako su znali kolicinu love u banci... odnosno da im se uopste isplati... ne vjerujem da male filijale imaju vise od 300 milja prosjecnog dana, ujutru... doduse, mogli su upratit kada se vrsi prevoz love, pa skontat da se tad i tad nakupi najvise u trezoru, da im se isplati zajebancija
Isplata penzija je počela 5. novembra, pa je to vjerovatno razlog velike količine novca u toj banci...
I manje poslovnice imaju ovoliki iznos, a Ilidza nije mala i prometna je. Plus, izjutra ima najvise novca i penzije su bile. Napominjem da su oni rijetki u zadnje vrijeme koji su opljackali trezor, a ne samo blagajnu. Zato i jesu bili grubi, pucali su cim su ušli da bi se svi prepali, osobito dva radnika bez kojih se ne moze otvoriti trezor. A i ko se ne bi prepao kad ih vidiš sa fantomkama i kalašima.
Dvije minute za opĺjačkati trezor je respektabilno vrijeme.
Mislim da ovi što su uhvaceni nisu glavni pljackaši, saucesnici vjerovatno.
Još sam jednom rekao da su bili svijesni cinjenice da ce biti uhvaceni, jer je ulog veliki. Pare su se dobro sakrile i prihvatit ce cijenu zatvora za taj iznos.
Ono što im ne ide u prilog jeste pucanje u sred dana i ubistvo nevinog covjeka, kojeg je vrlo lahko mogla i zaštitarska agencija pogoditi.
Edin H.

#24475 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Edin H. »

last mohicans wrote: Ono što im ne ide u prilog jeste pucanje u sred dana i ubistvo nevinog covjeka, kojeg je vrlo lahko mogla i zaštitarska agencija pogoditi.
Mislim da su ga zastitari ubili, jer u suprotnom ne bi Policija davala izjave tipa, jos uvijek utvrdjujemo. :-)
Locked