SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- Edin H.
#24452 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Cinjenica je da su ih jako brzo klapili i sto se toga tice respect Policiji. Kao sto znas obicno padnu poslije kad se pocnu razbacivati novcem ili najcesce prodavati robu koju su otudjili pljackom (naravno ne odnosi se na ovaj slucaj).Alfons Kauders wrote:mislim, ne izgledaju kao najbistrija ekipa na svijetu... ali da su toliki idioti, u to cisto sumnjam...saabsa wrote:Ma alfa bila na stranim tablama a nikad nije regularno uvezena. Na njegovoj sestri bili ulazni papiri i vec ja sa alfom ucinila carinski prekrsaj . Pa policiji nije bilo tesko po br sasije naci vlasnika.
Oni kontali stranac to niko ne vodi evidenciju
doduse cim su izabrali alfu kao auto za bijeg, ocito nisu bas najprofesionalniji... uzeli auto koje krepe kad ga krivo pogledas... da ja pljackam banku, ispred bi me cekala toyota ili neki drugi japanac, eventualno svabo da se lakse izgubim u masi, al garant ne italijansko govno frisko iz uvoza
mene vise zanima kako su znali kolicinu love u banci... odnosno da im se uopste isplati... ne vjerujem da male filijale imaju vise od 300 milja prosjecnog dana, ujutru... doduse, mogli su upratit kada se vrsi prevoz love, pa skontat da se tad i tad nakupi najvise u trezoru, da im se isplati zajebancija
I meni nepouzdanost, ali i ekscentricnost alfe kao izabranog vozila za bijeg pala na pamet, jedino sto joj ide u prilog je brzina, zato i rekoh kod Zike na obuku
Sto se treceg tice, kao sto si rekao, ili su pratili ili su imali nekoga iznutra, pa dobili informaciju. Vjerovatno ce se utvrditi.
-
dezurni_ucenik
#24453 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
mario001 wrote:
![]()
I onda te ubjedjuju kako su svi gayevi pametni, urbani i cool.
-
wolfie
#24454 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Sigurno nisu znali ukrasti auto za pljacku. Takodjer, izbor auta katastrofalan. Ne vjerujem da su racunali na potjeru zastitara, cak mislim da ga nisu planirali ni spaliti, eventualno na kakav auto otpad poslije.
- sunceKOtepsija
#24455 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
imaju ledaBlack swan wrote:ciji je metak ubio kemu?
sto ne ne izlazi s tim u javnost
- sunceKOtepsija
#24456 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ma i da je pravilnik, kurce se bez pokricajulisiz es grant wrote: Je li ovako sprovođenje ispravna procedura koja je propisana nekim pravilnikom, ili samo policijsko samovoljno kurčenje?
- sunceKOtepsija
#24457 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
teske klasifikacije, ali realne rekli bi mnogi, stim sto bi se izostavili iz drugog djela al to je vec pojedinacni problemHaris.ba wrote:
Naša policija je jedna od najgorih u Evropi. Al' i takva je za narod kojem služi odlična.
- sunceKOtepsija
#24458 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
mg wrote:Policija ne smije dijelit pravdu batinama, niti biti korektivni faktor drustva koji bi upotrebom sile ispravljao nerad ostalih institucija. Vrlo brzo bi to preraslo u samovlasce.
- sunceKOtepsija
#24459 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
dobri smo kakvo je stanjeO'zone wrote:Dobro nam je kakvi smo.
- sunceKOtepsija
#24460 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
znaju gdje se pravi kakav burek, gdje ima masnih cevapamali_milojica wrote:Ja sam to vise govorio o idealnim uslovimaold_spice wrote:Nemam se ja šta praviti pametan kad to jesamznam šta pokušavaš da kažeš, ima ljudi sa kojima to tako i treba, mislim da je većina takva, al ima i normalnog naroda. Ne slažem se sa mnogim zakonima, al ih poštujem i radim prema njima
![]()
Policija tacno zna ko i kakav auto voza,vjeruj,upratili bi i tebe da se istices u saobracaju nekim ponasanjem. Vjerujem da znaju svako pojedinacno auto od ovih konjskih glava sto voze,nema tu puno pametovanja. Ima forumasa,da im sad kazes ko vozi taj i taj auto,rekli bi ime i prezime,a da ne zna policija.
- sunceKOtepsija
#24461 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
zanimljivo ako je istina mozda je i neka druga alfa u pitanju, moramo cekati rasplet istragesaabsa wrote:Ma alfa bila na stranim tablama a nikad nije regularno uvezena. Na njegovoj sestri bili ulazni papiri i vec ja sa alfom ucinila carinski prekrsaj . Pa policiji nije bilo tesko po br sasije naci vlasnika.
- sunceKOtepsija
#24462 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
nesto se govorilo da je istraga konrtra nekog lika sto je bio uposlenik obezbjedenja dobio otkaz ako je istinaAlfons Kauders wrote:mislim, ne izgledaju kao najbistrija ekipa na svijetu... ali da su toliki idioti, u to cisto sumnjam...saabsa wrote:Ma alfa bila na stranim tablama a nikad nije regularno uvezena. Na njegovoj sestri bili ulazni papiri i vec ja sa alfom ucinila carinski prekrsaj . Pa policiji nije bilo tesko po br sasije naci vlasnika.
doduse cim su izabrali alfu kao auto za bijeg, ocito nisu bas najprofesionalniji... uzeli auto koje krepe kad ga krivo pogledas... da ja pljackam banku, ispred bi me cekala toyota ili neki drugi japanac, eventualno svabo da se lakse izgubim u masi, al garant ne italijansko govno frisko iz uvoza
mene vise zanima kako su znali kolicinu love u banci... odnosno da im se uopste isplati... ne vjerujem da male filijale imaju vise od 300 milja prosjecnog dana, ujutru... doduse, mogli su upratit kada se vrsi prevoz love, pa skontat da se tad i tad nakupi najvise u trezoru, da im se isplati zajebancija
- sunceKOtepsija
#24463 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
radiša wrote:bile penzije taj dan mozda nisu ni imali predstavu da ce bit tolko para
mislim da su povezane pljacke ova na ilidzi i u hrasnom .treba ovog uhapsenog pljackasa ispitat detaljno.
- O'zone
- Globalni moderator
#24464 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Stanje je naš produkt nije nam nametnuto.....sunceKOtepsija wrote:dobri smo kakvo je stanjeO'zone wrote:Dobro nam je kakvi smo.
- sunceKOtepsija
#24465 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ne znam mozda osteceni mogu podnjet tuzbu ako to urade moglo bi bit svega, ali odnekle se mora krenut s uvodenjem reda u ovoj zemljicalculator wrote:Ako se ustanovi - dokaže apsolutna nevinost ovo dvoje uhapšenih, hoće li policija odgovarati ikome zbog pretjerane upotrebe sile, odnosno zbog nehumanog postupanja sa ljudima?
- Kombat
#24466 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
neka ih allah lijepim dzenetom nagradi...sto prije!!!mario001 wrote:
![]()
-
DON_eARL
#24467 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Isplata penzija je počela 5. novembra, pa je to vjerovatno razlog velike količine novca u toj banci...Alfons Kauders wrote: mene vise zanima kako su znali kolicinu love u banci... odnosno da im se uopste isplati... ne vjerujem da male filijale imaju vise od 300 milja prosjecnog dana, ujutru... doduse, mogli su upratit kada se vrsi prevoz love, pa skontat da se tad i tad nakupi najvise u trezoru, da im se isplati zajebancija
- Hemera
#24468 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
A sta to ima nehumano u hapsenju u ovom slucaju?
- Hemera
#24469 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
A za sta izdrzava kaznu pa mu je zatvor postao motel?Kombat wrote:neka ih allah lijepim dzenetom nagradi...sto prije!!!mario001 wrote:
![]()
Znajuci kakva mafija radi i po zatvorima, nije zgoreg ni pomisliti da je izasao i ranije samo se o tome suti.
Last edited by Hemera on 08/11/2015 13:22, edited 1 time in total.
- supercali
#24470 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
on je kao iz onog vica on nije gay on je pedercinadezurni_ucenik wrote:mario001 wrote:
![]()
I onda te ubjedjuju kako su svi gayevi pametni, urbani i cool.
-
StupskaBitanga
#24471 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Jel to u onoj Ustikolini gdje su i prije trebali biti na izvršenju kazne a nisu pa su ih hvatali po Sarajevu a oni kao bili gore?
- insomnia78
#24472 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ne klanja po hanefijskom mezhebuHemera wrote:Kombat wrote:neka ih allah lijepim dzenetom nagradi...sto prije!!!mario001 wrote:
![]()
A za sta izdrzava kaznu pa mu je zatvor postao motel?
Znajuci kakva mafija radi i po zatvorima, nije zgoreg ni pomisliti da je izasao i ranije samo se o tome suti.
- Edin H.
#24473 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Mislim da je ovo u skladu, nije ovo kao na utakmicama gdje isutaju frajera bez-veze. To je prekomjerna upotreba sile.sunceKOtepsija wrote:ma i da je pravilnik, kurce se bez pokricajulisiz es grant wrote: Je li ovako sprovođenje ispravna procedura koja je propisana nekim pravilnikom, ili samo policijsko samovoljno kurčenje?
-
last mohicans
#24474 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
I manje poslovnice imaju ovoliki iznos, a Ilidza nije mala i prometna je. Plus, izjutra ima najvise novca i penzije su bile. Napominjem da su oni rijetki u zadnje vrijeme koji su opljackali trezor, a ne samo blagajnu. Zato i jesu bili grubi, pucali su cim su ušli da bi se svi prepali, osobito dva radnika bez kojih se ne moze otvoriti trezor. A i ko se ne bi prepao kad ih vidiš sa fantomkama i kalašima.DON_eARL wrote:Isplata penzija je počela 5. novembra, pa je to vjerovatno razlog velike količine novca u toj banci...Alfons Kauders wrote: mene vise zanima kako su znali kolicinu love u banci... odnosno da im se uopste isplati... ne vjerujem da male filijale imaju vise od 300 milja prosjecnog dana, ujutru... doduse, mogli su upratit kada se vrsi prevoz love, pa skontat da se tad i tad nakupi najvise u trezoru, da im se isplati zajebancija
Dvije minute za opĺjačkati trezor je respektabilno vrijeme.
Mislim da ovi što su uhvaceni nisu glavni pljackaši, saucesnici vjerovatno.
Još sam jednom rekao da su bili svijesni cinjenice da ce biti uhvaceni, jer je ulog veliki. Pare su se dobro sakrile i prihvatit ce cijenu zatvora za taj iznos.
Ono što im ne ide u prilog jeste pucanje u sred dana i ubistvo nevinog covjeka, kojeg je vrlo lahko mogla i zaštitarska agencija pogoditi.
- Edin H.
#24475 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Mislim da su ga zastitari ubili, jer u suprotnom ne bi Policija davala izjave tipa, jos uvijek utvrdjujemo.last mohicans wrote: Ono što im ne ide u prilog jeste pucanje u sred dana i ubistvo nevinog covjeka, kojeg je vrlo lahko mogla i zaštitarska agencija pogoditi.