Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
north

#24451 Re: Utakmice.

Post by north »

Iznenađenje bi bilo da smo dobili, ovo je samo nešto što je postalo svakodnenica kad dole igramo...Kad obijedimo dole jednom u narednih 15 godina treba svu noć trubiti po gradu I naprviti lom kao da se uzela dupla kruna plus ušlo u grupnu fazu :oops: :skoljka:

Sviđalo se to nama ili ne, ali mi smo davno postali njihova Severina, lakše bi nam bilo da gostujemo na Marakani men se čini :skoljka: .... i takve poruke bi trebalo okačiti igračima, SŠ, upravi kluba, svima pa da se jedemo od muke i udaramo glavom u zid dok se nekad ne opametimo...

To što se tiče utakmica sa ovima dole....dalje, I dalje nastavljamo biti mentalno ograničeni I pravi patuljci kada povedemo i kada se čini da bi mogli uzeti...nije prvi put, spomenuću komšiluk pa neka to shvati kako hoće, a ne mislim ništa loše...Nisu nikakva Barcelona, niti im imam na čemu zavidit, ali oni kad povedu na gostovanju, mislim na ova jača gostovanja, uključujući I Široki onda po pravilu tu utakmicu i dobijaju...I puno bolje se u takvim situacijama znaju odbraniti i sačuvati rezultat i pored toga što ni oni u polju nisu igrali ništa specijalno odigrali i imali možda max. tri šuta za 90 minuta, ali pokupe bodove :-) ...mislim da je to stvar koncentracije, glave, vjerovatno i nekih drugih okolnosti a ne toliko do individualnog kvaliteta pojedinaca koji su daleko bolji od naših....

Sreća pa nije bilo euforisanja zbog priprema ko prije, mada je bilo optimističnih i onih koji su pomislili imamo novo Sarajevo :-) , a znalo se kako god da igraš na pripremama jal lose jal super da to ništa, ali baš ništa ne znači kad počne liga...

Dakle moram se malo istresti, dovoljn je gorkih pilula popijeno da bi se dramilo, jer ko što rekoh ovo je svakodnevnica i očekivano, a ne nešto šo ismo navikli pa sad kao nećemo moći spavati....Biće bolje, nekad...možda... :oops:
Last edited by north on 18/02/2018 20:08, edited 1 time in total.
armin071

#24452 Re: Utakmice.

Post by armin071 »

Muhamed Đakmić wrote:
armin071 wrote:Ne pravi se od govana pita. Nema tu Husref sta mjenjati, ali eto hajmo se lagati da smo najaci „po imenima“ kao i svake godine.....
Pa je l' on dovodio igrače? Nisu se sami doveli.
Ti ako stvarno mislis da to tako ide kod nas onda si stvarno legenda. Husref je samo tu dok raji ne prekipi da imaju koga otjerati. Lezbejka i „njemac“ vedre i oblace, a i „Pape“ promuhabeti koju. U biti ne zna se ni ko pije ni ko placa nema organizacije. Al eto nek bude da je Husref sanjao da mu prodaju igraca iz odbrane, ne dovedu nijednog beka i dovedu „iskusne“ Halilovica, Sofranca i Parmaka....
NoWayOut

#24453 Re: Utakmice.

Post by NoWayOut »

Ahmetovic, Sofranac i Adukor mogu dobiti prolaznu ocjenu, Bekic nije ni imao nešto puno posla, jer im se svaki napad odvijao preko Hebibovica i tu su nas ubili, sredina previse nervozna, Rahmanovic i Stanojevic bili jako blizu crvenog, Sarić kao da mu je prva tekma i to pred 100000 navijača. Husref je morao prije reagovati i rješavati Hebibovica na desnom beku, a on ga ostavio do kraja utakmice. Na pripremama smo igrali jednu igru danas skroz nešto drugo, previse nabijanja na Ahmetovica, jako malo pas igre koju smo gledali na pripremama. Kako god, iz poraza treba izvuci pouku spustit se na zemlju i ici od tekme do tekme, europu moraju izboriti, titulu ko spomene odmah mu ispisnicu iz kluba uručiti.
Logovan

#24454 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Muhamed Đakmić wrote: A šta je drugo uradio?

Isto je želio igrati i jako slično je postavio ekipu, samo naivno je misliti da možeš isto igrati protiv ekipe koja ne želi da primi gol i ekipe koja na pripremama proba neke nove stvari.
Hebibovića prebacio na beka, izašli previše povučeno, a ovakvi smo bili u većem dijelu utakmice, kukavički je ovo bilo. Igrači izgubili volju, borbu, itd.

Ja ne znam odakle njima ono vraćanje lopte? Zašto vraćaju loptu golmanu svakih par minuta? Je l' im Husref govori da onako rade ili šta već? Ako ne govori, kako im ne zabrani onu budalaštinu?

Dovodiš u opasnost svog golmana da pogriješi ili recimo nekog drugog saigrača, džaba trošiš vrijeme, golman kada primi loptu onda krene i neko ispucavanje lopte u posljednjem trenutku, nabiješ loptu i onda je primi protivnički igrač. I šta smo dobili?

Zamalo smo primili gol u prvom poluvremenu zbog ovih zajebancija.
Last edited by Logovan on 18/02/2018 20:15, edited 1 time in total.
Muhamed Đakmić

#24455 Re: Utakmice.

Post by Muhamed Đakmić »

armin071 wrote:
Ti ako stvarno mislis da to tako ide kod nas onda si stvarno legenda. Husref je samo tu dok raji ne prekipi da imaju koga otjerati. Lezbejka i „njemac“ vedre i oblace, a i „Pape“ promuhabeti koju. U biti ne zna se ni ko pije ni ko placa nema organizacije. Al eto nek bude da je Husref sanjao da mu prodaju igraca iz odbrane, ne dovedu nijednog beka i dovedu „iskusne“ Halilovica, Sofranca i Parmaka....
On je tražio Halilovića i davao čak i izjave o njemu, da je jako zadovoljan njegovim dovođenjem, također je tražio i Šofranca, nije niko znao za njeg dok ga nije Husref iskopao.

Tražio je u napadu Marka Obradovića, pošto ga nije doveo, doveo je Altiparmakovskog. To su zvanično dostupne informacije. On nije vjerovao u Hadžića i većinu mladih igrača, ako misliš drugačije, pogledaj njihovu minutažu. On je prekrižio Novakovića zbog prekršaja u Vitezu.

Pa Husrefa ovdje ja prvi kritikujem, ali ga ne smatram gnjidom da dođe tu i igra kako mu ovi sviraju. To realno nikada nije bio. On sto posto rukovodi selekcijom kadra, naravno u okviru budžeta koji mu je omogućen.
Muhamed Đakmić

#24456 Re: Utakmice.

Post by Muhamed Đakmić »

Logovan wrote:
Muhamed Đakmić wrote: A šta je drugo uradio?

Isto je želio igrati i jako slično je postavio ekipu, samo naivno je misliti da možeš isto igrati protiv ekipe koja ne želi da primi gol i ekipe koja na pripremama proba neke nove stvari.
Hebibovića prebacio na beka, izašli previše povučeno, a ovakvi smo bili u većem dijelu utakmice, kukavički je ovo bilo. Igrači izgubili volju, borbu, itd.

Ja ne znam odakle njima ono vraćanje lopte? Zašto vraćaju loptu golmanu svakih par minuta? Je l' im Husref govori da onako rade ili šta već? Ako ne govori, kako im ne zabrani onu budalaštinu?

Dovodiš u opasnost svog golmana da pogriješi ili recimo nekog drugog saigrača, džaba trošiš vrijeme, golman kada primi loptu onda krene i neko ispucavanje lopte u posljednjem trenutku, nabiješ loptu i onda je primi protivnički igrač. I šta smo dobili?

Zamalo smo primili gol u prvom poluvremenu zbog ovih zajebancija.
A znaš ko isto tako igra, sa tim vraćanjem lopte i nabijanjem naprijed? Sve ekipe koje se sastanu sa Barcelonom, ili Manchester Cityjem npr. A znaš zašto? Zato što Široki Brijeg igra veoma visok i jak presing, i usto markira protivničke igrače jako blizu.

Pa kao da ne bi htio Husref ponoviti ono s priprema, ali lahko je Rahmanoviću biti Maradona kad protivnik stoji tri metra od njeg, a puno teže kad već kod prijema dvojica trče prema njemu.
north

#24457 Re: Utakmice.

Post by north »

Apsolutno....S druge strane, mi da i smo dobili, titula bi bila preteška za ostvariti, iako bi tada bilo interesantnije dalje pratiti....... jer nikad nismo na proljeće neke minuse nadoknađivali i uzimali titulu, NIKAD ....to ćemo ostvariti ako nekad u narednih 20 godina budemo imali dream team koji je za tri koplja bolji od konkurenata....sa ekipom koja nije puno bolja od konkurenata, ustvari nije uopšte bolja, minus 6 a pogotovo vise se po pravilu ne nadoknađuje, a oni što su vječito u zabludi i prave neke kombinacije i matematiku nek im je bog na pomoći kad toliko mogu biti zaluđeni i zabijati glavu u pijesak ne vidjevši šta se dešava....Ono što treba postaviti ultimatum svima je Evropa, ako to nisu u stanju izboriti, onda Husref treba se oprostiti od trenerskog posla, a igrače od prvog do zadnjeg zamotati u deku i poslati i jednom pravcu...i opet jovo nanovo, sve od temelja po 463464 put, dok ne ubodemo jednom...Jer ne znam šta drugo reći, tješiti se vazda kako će biti bolje, a nikako da bude :?
Logovan

#24458 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

Muhamed Đakmić wrote: A znaš ko isto tako igra, sa tim vraćanjem lopte i nabijanjem naprijed? Sve ekipe koje se sastanu sa Barcelonom, ili Manchester Cityjem npr. A znaš zašto? Zato što Široki Brijeg igra veoma visok i jak presing, i usto markira protivničke igrače jako blizu.

Pa kao da ne bi htio Husref ponoviti ono s priprema, ali lahko je Rahmanoviću biti Maradona kad protivnik stoji tri metra od njeg, a puno teže kad već kod prijema dvojica trče prema njemu.
Pa u većini slučajeva mi sami sebe dovedemo u kritičnu situaciju. Danas je to bio čist primjer kako ekipa može samu sebe zajebati. Previše bespotrebnih pasova u odbrani, previše vraćanja lopte golmanu i onda ti protivnik napravi presing i eto ti mogućeg primanja gola.

A naježim se kada vidim da stoper vraća loptu golmanu, a ni ne zna da li ima neko od protivničkih igrača blizu golmana + još uputi sporu loptu.

Ovo radimo i kada protivnik nema nikakav presing. Minuta i minuta bespotrebnih potrošimo na dodavanja u odbrani.
vicious

#24459 Re: Utakmice.

Post by vicious »

Previše ofanzivno postavljena ekipa, bar po imenima, a na terenu nigdje te ofanzive.
Od prve minute mi je izgledalo da je opet mrka kapa, kratko se ponadah poslije gola, ali jbg. Prebrzo ga primismo, nije bilo vremena ni da se naprave neke izmjene, jer s ovim igračima ne možeš ni zatvoriti utakmicu.
last mohicans

#24460 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

Ma ubili nas po desnom boku i ne znam šta je htio sa Hebibovicem na beku. Sto Hodzic nije igrao? Zašto eksperimentisanje sa Hebibom, zar momka nismo dovoljno izblamirali na beku kad je tek došao i je li nam to pamet ko u zlatne ribice?
Sredina u prvom je izgledala pusta kao alifakovac. Pa nekoliko puta je gol mogao pasti zbog vracanja lopte Pavlovicu koji je i onako nesiguran na ispucavanjima i ti ga dovodiš u opasne situacije, bez potrebe. Zadnji vezni skoro cijelu utakmicu nije postojao. Saric se nije izvlačio na loptu, a i druga dvojica ništa nisu bili bolji. Čime se bori protiv presniga, ako mogu ovi malo kvalifikovaniji, da nam kazu? Jel istim tim presingom kad oni imaju loptu ili velikom trkom, sirenjem igre i proigravanjima u slobodan prostor. Dugim loptama i vracanjem golmanu sigurno nije. Husrefov poraz, najprije, pojedini igrači na pogrešnim pozicijama a pristupu i luzerskom mentalitetu se svakako ima šta prigovoriti. Jbg ga Siroki više, kao da je nepobjediva Barsa. Ja bih pojeo onu travu, da me ne pobjede. Ne zelim da spominjem anamo njih, ali su u tri meča pokazali mentalnu snagu protiv iste te ekipe.
Tomahawk11
Globalni moderator

#24461 Re: Utakmice.

Post by Tomahawk11 »

Kad se sve sabere, skonta, mi smo ovo izgubili na pehaluk. Na stranu što to nije dobro izgledalo na terenu, ne znam ko je očekivao da će biti kao na pripremnim utakmicama, nikad nije ni bilo, ali....šefu zamjerke, prije svega što će mu Sarić na terenu pod temperaturom :-) Rahmanović, čovjek je trebao na poluvremenu biti zamjenjen, Velkoski NE IGRA krilo....i onda dobiješ šta dobiješ.
A mogli smo i dobiti da Rahman nije fulio prazan gol. Odmah poslije toga smo kažnjeni. I prije toga primiš gol glavom s peterca od igrača koji je manji od oba stopera.
Ništa, idemo dalje. Jebo ga i Široki i rezultat dole s njima :roll:
Dr. Kuca

#24462 Re: Utakmice.

Post by Dr. Kuca »

Husref nije dobro postavio a niti vodio utakmicu, kasnio sa izmjenama. Hebib mora igrati naprijed, jedini zna stvoriti viska svojim utrcavanjem. Od hodzica nema nista, konstatno je van forme, daj juniora nekog. Veza preslaba, sakrivali se citavu utakmicu, Saric nije treba ni pocinjat, ako Messi nije spreman onda Mujakic na stopera, Adukor us redinu. Nista se nije radilo ko na pripremama, preskakali igru.
Tomahawk11
Globalni moderator

#24463 Re: Utakmice.

Post by Tomahawk11 »

Pa nek gurne Hebibovića naprijed, a Velkoskog na Rahmanovo mjesto. Ovaj ionako dobro igra samo na pripremama.
Dr. Kuca

#24464 Re: Utakmice.

Post by Dr. Kuca »

Tomahawk11 wrote:Pa nek gurne Hebibovića naprijed, a Velkoskog na Rahmanovo mjesto. Ovaj ionako dobro igra samo na pripremama.

Pa tako i treba, kolko god fuli sansi, bar se nadje i svojim utrcavanjima otvara drugima prostor.
Company85

#24465 Re: Utakmice.

Post by Company85 »

Tomahawk11 wrote:Pa nek gurne Hebibovića naprijed, a Velkoskog na Rahmanovo mjesto. Ovaj ionako dobro igra samo na pripremama.
To je to. Ovako siluje i nas i Velkoskog na krilu. Da je ovo prva tekma njega na krilu pa hajde ali poslije toliko utakmica na krilu gdje se ja ne sjecam da je ijednu odigrao kako trebao opet on na krilu.
Onaj Rahmanovic je zali Boze talenta, nista od njega nema.
Maharadza

#24466 Re: Utakmice.

Post by Maharadza »

Dr. Kuca wrote:Husref nije dobro postavio a niti vodio utakmicu, kasnio sa izmjenama. Hebib mora igrati naprijed, jedini zna stvoriti viska svojim utrcavanjem. Od hodzica nema nista, konstatno je van forme, daj juniora nekog. Veza preslaba, sakrivali se citavu utakmicu, Saric nije treba ni pocinjat, ako Messi nije spreman onda Mujakic na stopera, Adukor us redinu. Nista se nije radilo ko na pripremama, preskakali igru.
Ma 100% Husrefov poraz, najgore što on izgleda samo vidi krivicu u igračima kojima 'zamjera na lošem zalaganju' kako sinoć kaže nakon utakmice! Mogao bi i on nekada malo u ogledalo pogledati i biti iskren da ipak nije sve do igrača nego i do njega, a u ovome slučaju najviše do njega!
Dr. Kuca

#24467 Re: Utakmice.

Post by Dr. Kuca »

Maharadza wrote:
Dr. Kuca wrote:Husref nije dobro postavio a niti vodio utakmicu, kasnio sa izmjenama. Hebib mora igrati naprijed, jedini zna stvoriti viska svojim utrcavanjem. Od hodzica nema nista, konstatno je van forme, daj juniora nekog. Veza preslaba, sakrivali se citavu utakmicu, Saric nije treba ni pocinjat, ako Messi nije spreman onda Mujakic na stopera, Adukor us redinu. Nista se nije radilo ko na pripremama, preskakali igru.
Ma 100% Husrefov poraz, najgore što on izgleda samo vidi krivicu u igračima kojima 'zamjera na lošem zalaganju' kako sinoć kaže nakon utakmice! Mogao bi i on nekada malo u ogledalo pogledati i biti iskren da ipak nije sve do igrača nego i do njega, a u ovome slučaju najviše do njega!

Ma dobro ko i svaki trener, nadam se kad je pregledao mec i izanalizirao da je vidjeo da je i on pogrijesio, iako ima i do igraca, ali lose pripreljen mec definitivno.
van Basten

#24468 Re: Utakmice.

Post by van Basten »

Poucen iskustvom ranijih otvaranja proljetnog dijela sezone te tradicijom nasom u kamenjaru listice nisam nista bolje ni ocekivao.
A opet sam ljut kao ris.
haubica_i_to_teshka

#24469 Re: Utakmice.

Post by haubica_i_to_teshka »

Sve dok Husref svoj autoritet bude gradio vishe na strahu nego na poshtovanju igraca prema njemu, gledacemo ovaku igru i ponashanje igraca.Nije ovo igra pod pritiskom nego u strahu, a razlika je veoma velika.Pritisak moze dati i pozitivne efekte u ekipi,nazalost ni to kod nas nije slucaj.Jednostavno, igrace je STRAH boje se reakcije (Husrefa), posljedica nakon greshke i normalno da strah raste a greshke ponavljaju.Iskljucivo se trude da ispune samo one zadatke koje im Husref postavi, ne mogu se opustiti i kolektivno igrati. Igraci imaju motivaciju i dovoljno znanja za ovu ligu, ali strah je jaci!

Osvajanje titule,sa ovim igracima,nije pritisak nego (bila)ostvariva realnost.Za ekipu pritisak bi bio prolazak u grupnu fazu.Ne znam shta im govori/savjetuje prije i za vrijeme utakmice,al’ je evidentno pogreshno i nacin na koji im govori isto tako.
Taj,prevashodno licni strah od poraza on (nesvjesno) prebacuje na igrace.
Ne ulazim u taktiku, ali oslanjati se na kao iskusne i provjerene igrace, ne davati shansu mladim, drzati neke igrace na njima ne prihvatljivim pozicijama je posljedica njegovog razmishljanja,prevashodno sigurnosti da se ne izgubi.
Razumijem da se neki mladi igraci moraju prodati (zbog troshkova akademije),ali da se nema strpljenja, zelje, ne znam cega vishe, sa tim mladim(talentovanim) igracima ne razumijem.

Husref mora sam sa sobom rashishtiti neke stvari (ili uz neciju pomoc).
Kad on :izet: “prodishe”, prodisace i ekipa. :thumbup:
Ja se iskreno nadam da ce se to brzo desiti!
Maharadza

#24470 Re: Utakmice.

Post by Maharadza »

van Basten wrote:Poucen iskustvom ranijih otvaranja proljetnog dijela sezone te tradicijom nasom u kamenjaru listice nisam nista bolje ni ocekivao.
A opet sam ljut kao ris.
Ma ko ne bi bio ljut kada znaš da si mogao i pobijediti, samo da šef nije napravio onakve DRASTIČNE i NEOBJAŠNJIVE promjene i to ne samo u formaciji nego i u pozicijama nekih igrača...glupost živa da na pripremama uigravaš jedno i onda u PRVOJ takmičarskoj utakmici izvedeš nešto sasvim drugo, pa možemo reći i eksperimentišeš?! WTF? WHY? :shock:
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#24471 Re: Utakmice.

Post by Pitar sa Kariba »

Ama, znate šta?!?!

ImageImage SVANI NEDELJO! ImageImage
Muhamed Đakmić

#24472 Re: Utakmice.

Post by Muhamed Đakmić »

haubica_i_to_teshka wrote:Sve dok Husref svoj autoritet bude gradio vishe na strahu nego na poshtovanju igraca prema njemu, gledacemo ovaku igru i ponashanje igraca.Nije ovo igra pod pritiskom nego u strahu, a razlika je veoma velika.Pritisak moze dati i pozitivne efekte u ekipi,nazalost ni to kod nas nije slucaj.Jednostavno, igrace je STRAH boje se reakcije (Husrefa), posljedica nakon greshke i normalno da strah raste a greshke ponavljaju.Iskljucivo se trude da ispune samo one zadatke koje im Husref postavi, ne mogu se opustiti i kolektivno igrati. Igraci imaju motivaciju i dovoljno znanja za ovu ligu, ali strah je jaci!

Osvajanje titule,sa ovim igracima,nije pritisak nego (bila)ostvariva realnost.Za ekipu pritisak bi bio prolazak u grupnu fazu.Ne znam shta im govori/savjetuje prije i za vrijeme utakmice,al’ je evidentno pogreshno i nacin na koji im govori isto tako.
Ne ulazim u taktiku, ali oslanjati se na kao iskusne i provjerene igrace, ne davati shansu mladim, drzati neke igrace na njima ne prihvatljivim pozicijama je posljedica njegovog razmishljanja,prevashodno sigurnosti da se ne izgubi.
Razumijem da se neki mladi igraci moraju prodati (zbog troshkova akademije),ali da se nema strpljenja, zelje, ne znam cega vishe, sa tim mladim(talentovanim) igracima ne razumijem.

Jako dobar post.
north

#24473 Re: Utakmice.

Post by north »

haubica_i_to_teshka wrote:Sve dok Husref svoj autoritet bude gradio vishe na strahu nego na poshtovanju igraca prema njemu, gledacemo ovaku igru i ponashanje igraca.Nije ovo igra pod pritiskom nego u strahu, a razlika je veoma velika.Pritisak moze dati i pozitivne efekte u ekipi,nazalost ni to kod nas nije slucaj.Jednostavno, igrace je STRAH boje se reakcije (Husrefa), posljedica nakon greshke i normalno da strah raste a greshke ponavljaju.Iskljucivo se trude da ispune samo one zadatke koje im Husref postavi, ne mogu se opustiti i kolektivno igrati. Igraci imaju motivaciju i dovoljno znanja za ovu ligu, ali strah je jaci!

Ima itekako smisla....mada je činjenica da ni sa prethodnim trenerima kada nema tog straha mi isto prolazimo u Lištici, otprilike uvijek na identičan način, tako blizu a tako daleko :-) ....iako razumijem poentu posta u globalu...
Muhamed Đakmić

#24474 Re: Utakmice.

Post by Muhamed Đakmić »

Moramo prestati praviti od utakmica sa Širokim veće utakmice nego što to one jesu.
Grean

#24475 Re: Utakmice.

Post by Grean »

Pojeli smo ih u utakmici finala kupa prosle godine.

Jedna od najboljih utakmica u zadnje dvije godine (ako ne i najbolja) ali nismo imali srece sa realizacijom i penalima.

Apsurd je bio da su bas nakon te utakmice otisli igracima na vrata. To je pokazatelj koliko ne znamo vrjednovati situaciju, ono je li bila qurcobolja, neznanje ili nismo imali srece kao u ovom slucaju.
Post Reply